|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Nerola jakie ładne zdjęcia Izy
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
zaneta - a jak jak szalec to na calego
![]() nerola - chlebek ze smalcem sola i ogoreczke kiszony brunetka- no tego sprzed. rodzyneczki to i ja mam on ma fajne rzeczy i ceny tez |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola zdjęcia super
![]() zakupy też super robicie kobietki aż mi żal bo ja nie mam pojęcia jak takie aukcje wyszukiwać ![]() Zanka, Nerola ja mam ten sam problem , czasem są takie bardzo złe dni, bolą plecy, żebra dziś mnie tak pachwina naparzała że a my chyba będziemy kupować ten monitor oddechu angelcare wprawdzie nie za taką okazję jak Nerolka ale taniej niż nówka
|
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorkiem!
Nerola - dobrze czytać w końcu dobre wieści od Ciebie. Widzę, że dziś na tapecie temat paznokci, akurat o tym było wczoraj u mnie na SR. Co do priorytetów w kolejkach dla nas ciężarówek, to dziś byłam na badaniach i kolejka do pokoju na maxa, ale nigdzie nie widać kartki, żeby kobiety w ciąży były poza kolejnością, więc myślę, może jak zobaczą mój brzuchal, to się ktoś zlituje, ale gdzie tam.... Nic nie dało rozpinanie kurtki i wypinanie się nikt sam z siebie mnie nie przepuścił, więc sama się nie pchałam. Dobrze, że chociaż miejsc siedzących było pod dostatkiem...
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mogę polecić
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
ide spac.............
![]() ![]() dp jutra brzuchatki.... |
|
|
|
#3667 |
|
BAN stały
|
A ja kocham smalczyk z ogórem
![]() Boli mnie brzuchol ![]() Która zna niemiecki?Potrzebny tłumacz bo T. dostał pismo z Niemiec-mandat i nie wiemy czy mamy dopłacić czy oni zwrócić
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Niemiecki - aż mnie skręca - 8 lat nauki i teraz to umiem się przedstawić i takie tam. Nigdy nie lubiłam tego języka. Wrzuć może w google translatora, całkiem zmyślnie to działa.
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie wylazłam z wanny i pierwszy raz widziałam jak mi się brzuch porusza od kopniaków Tymonka
No i oczywiście jak zaczęłam się wpatrywać w brzuch, to dzieciak przestał na chwilę szaleć. Ale jednak się doczekałam i zobaczyłam jak mi sie coś wybrzusza Ale to dziwne i niesamowite!!! Codziennie mnie to zachwyca i poraża jednocześnie. No bo jak to możliwe. We mnie, w środku, siedzi CZŁOWIEK!!! Taki normalny, żywy, tylko że mini
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-04-06 o 23:27 |
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie piekne uczucie, że w środku jest mały człowieczek i się w nas rozwija
|
|
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku ja teraz najczęściej na kopniaki reaguje "o Ty złośliwa babko" ![]() Bo najczęściej dostaje w pecherz, albo w takiemoejsce w boku, ze az sie w pol zginam ![]() Ja wstałam o 4.30 na siku (codziennie wstaje wtych okolicach), zrobiłam mężulowi śniadanko (niech ma jakąś korzyc z mojej bezsenności), zjedliśmy i teraz sie zastanawiam co tu robić o tej porze
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Nerola Iza słodziutka
mam nadzieje, że mój też się dzisiaj tak ładnie pokarze
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja też mam wiele dolegliwości ciążwych,tu boli,tam szczyka ale ja w porwnaniu do wiekszosci z Was to jestem do tyłu o jakieś 6-9 tygodni co będzie dalej? ![]() Nerola- też sie uczyłam niemieckiego i umiem tyle z teg co CrazyMashine,czyli praktycznie nic ![]() Agulabar- ja też kiedyś kupowałam u tego sprzedawcy co youyou r_p77 ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Zaneta- ja kupuję kilka spiworków,jakie mi się w ręce trafią,uwilbiam moje dziecko w spiwrku i na pewno mały dzidziś bedzie spał w śpiworku od razu Poród rodzinny u nas na pewno wchodziłby w grę,ale nie będzie bo bede miec na 100%CC.Przy pierwszym porodzie nie wobrażam sobie byc bez męża. Patik-super zakup Nerola- Iza śliczna dziewczynka o widzę,ze Aania to ekspert w zakupach przez allegro
|
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki!
Ja dzisiaj jeszcze w lozku, bo dostalam L4 na tydzien - jestem przeziebiona. Moj mezus odprowadzil dziewczynki do zlobka i przedszkola, teraz zrobil mi sniadanie do lozka, wlasnie je wcinam, az maluszek w brzuszku chyba je poczul, bo wlasnie go czuje. Zyc nie umierac! Przez te 3 dni w pracy straszne zaleglosci mi sie uzbieraly, ze nawet nie jestem w stanie spamietac co komu. Wiem tylko, ze strasznie podobala mi sie Izunia ssaca paluszek! Co do roznych boli, to ja wlasnie tez jestem obolala, ale to przez zajecia wtorkowe - mam zakwasy. Dzisiaj tez ide, to moze je rozruszam albo nabawie sie w innym miejscu. Ja mam roznej wielkosci spiworki, na pewno nie zalozylabym noworodkowi takiego od 6 miesiecy, bo istnialoby ryzyko, ze on tam wpadnie do srodka. Porod oczywiscie z mezem, jesli oczywiscie bedzie sn i ktos zdazy na czas do dziewczyn. |
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
Żartujesz?? a dlaczego nie mozna?
|
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
Najpierw się przywitam, więc dzień dobry moje kochane Mamuśki
Później muszę nadrobić co naskrobałyście wczoraj bo oczywiście nie dałam rady ![]() Wczoraj zapisałam mojego nienarodzonego jeszcze synka do żłobka Powiedziała tylko że miesiąc prędzej mamy zacząć przychodzić, żeby się Młody przyzwyczaił. Żłobek nie wygląda zbyt rewelacyjnie, bo stary popeerelowski, ale bardzo miłe panie z personelu i przede wszystkim cena powalająca - 215 zł/miesiąc plus 4 zł za jedzenie ![]() Zaneta piękny wózek kupiłaś! My też się na taki czailiśmy, ale gondola jak dla nas ciut za mała, więc ostatecznie kupujemy Jedo fyn i też właśnie w kolorach czerń-zieleń. Z tym że nam wózek moi rodzice kupują i koniecznie musi być nowy, bo oni swojemu pierwszemu wnukowi i na dodatek od jedynego dziecka nie chcą nic używanego kupić Wybraliśmy Jedo bo ma przystępną cenę - 1400 zł gondola + spacerówka, a nie chcieliśmy ich naciągać na mutsy czy maxi cosi
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-07 o 09:16 |
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Poniżej było wszystko opisane
Witam z rana wszystkie mamusie Przespałam dzisiaj całą noc i Alicja dała mi nawet pospać do 9 Kochana niunia Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-07 o 09:42 |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam do ciebie jeszcze pytanie - orientujesz sie czy mozna przy porodzie zastrzec ze w 1 dobie nie chcesz szczepic dziecka na wzw (bo i tak dopiero p miesiacu dziala) i gruzlice? brida - od poprzedniej ciazy marzy nam sie poród rodzinny. poprzednio nie moglam bo oddzial w remoncie i ogolnie syf i malaria, nie bylo odwiedzina na oddziale tylko w takim oddzielnym pokoju wiec i porod samotnie (nudzilam sie ja mops). teraz cos ze starszym dzieckiem musze zorbic... wszyscy faceci w jego pracy mu mowia jakie to fajne, jak scala z dzieckiem, ze nie zalowali (same mlode chlopaki!). wiec teraz sama pojade na porodowke taksowka, jak bede rodzic to maz zalatwi (mam nadzieje) kogos do dziecka i wtedy dojedzie. a jak nie to ja wracam do domu ![]() brunetka, zmalowana, margaret, sweetangel, zaneta - do porodu to nie mozesz miec na kolor malowanych paznokci od rąk bo po nich poznaja czy ci spada cisnienie (sinieją) nerola - jak nie ja to kolezanka z pokoju w pracy mi pomoze wiec slij mi (wyslalam ci na jki adres na pw) |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Monia śniłaś mi się dzisiaj. jechałyśmy w samochodzie i zmieniałaś synkowi podkoszulek.
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie, a mi sie snilo ze koleance mowilam ze Kingusia nie jest corka mojego meza (a mialam innego niz mam!) tylko mojego poprzedniego chłopaka... dziwny sen...
a ja od wczoraj nie mam prawie mebli w pokoju bo tesc, wujkowie i ew szwagier przyjechali i zabrali duza szafe, fotele i kanape czekany na wywóz reszty na kartonach i zmieniamy mebelki |
|
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aga- wracaj do zdrowia ![]() Brunetka- paznokcie to mit,chyba że trafisz na upierdliwy personel,najwyżej u stóp nie maluj...tylko w bardzo rzadkich przypadkach wychodzą sińce pod paznokciami. najlepiej zapytaj w szpitalu w ktrym bedziesz rodzic. i zazdrszcze przespanej nocy Sygine- to gratuluję żłobka
|
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Nerola Izunia śliczna jest za wczorajszą wizyte Ja będe rodzila z mężem no chyba że jednak czeka mnie cesarka ![]() Tż pojechał z autem do mechanika i 700zł poszło sie .... |
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pisałam na wątku lubelskim, ale sklep jest tez internetowy i w Wawie, więc przekleję:
odradzam internetowy sklep dla dzieci Rampers Sklep Rampers.pl - Eurobaby, Bertini, Maclaren, KlupĹ�, Canpol, Pali, Mutsy, Play !!! Zrobiłam tam zakupy (oczywiście też od razu zapłaciłam), po czym poinformowano mnie od razu, że nie ma i nie będzie takiego towaru i otrzymam zwrot kasy. Interesujące, bo na stronie towar był, bardzo to mało profesjonalne, za to pieniędzy nadal na moim koncie nie ma i muszę się o nie po raz trzeci upominać, przy czym mnie ciągle zbywają. ŻENADA. Cieszę się, że nie kupiłam tam wózka, bo oglądałam na żywo i już byłam na 99% zdecydowana, przy okazji kupiłabym tam pewnie resztę wyprawki i być może miałabym problem, żeby odzyskać kilka tysięcy. Ciekawe, jak bywa z reklamacjami.
|
|
#3684 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny - melduję się i wracam do strony 108 bo tam się zatrzymałam na nadrabianiu.
w weekend byliśmy u mojej przyjaciółki w Głogowie -ma półroczną córkę więc przywiozłam wór rzeczy no i miałam małe szkolenie z obsługi chciałabym mieć takie spokojne dziecko ) w poniedziałek miałam glukoze 75 - dało się wytrzymać, nie było tragiczne no i co najważniejsze wyniki dobre mała cośtam bulgocze po brzuchu, zwłaszcza jak się wkurzę na klienta ![]() a tak to remont w pełni choć panowie zbliżają się ku końcowi - teraz pozostaje tylko posprzątać ten syf. Od poniedziałku robili w naszym mieszkanku więc musieliśmy wszystko opróżnić i śpimy na materacu w biurze ) a i wysypka mi jakaś wylazła na ryju - albo na obroże kleszczowe psów albo na jakieś tynki. wracam do waszych postów, żeby móc pogratulować płci i dobrych wizyt
|
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Pogoda dzisiaj paskudna W nocy miałam przerwę w spaniu 2 godziny Ale pospałam dzisiaj do 8:20 wiec w niarę funkcionuje, pewnie jeszcze kimnę sobie w dzień Na 12:30 wizyta, ale to taka na samolocie tylko i obejrzenie wyników badań. Byłam już w lumpku ![]() Widziałam jeszcze piękną sukieneczkę z H&M brązową z miękkiego sztruksu w kwiatuszki, jak jutro będzie jeszcze wisieć to ją wezmę ( dla którejś z Was ) za 2 zł bo dzisiaj to trochę za drogo by wyszło jak za taka mała rzeczŚnił mi sie dzisiaj poród Ale ona nie i nie kazała się kłaść a męzowi jechac się przespać do domu. I nie wiem czemu, ale mąz pojechał sam a ja też wyszłam ze szpitala i pojechałam do domu sama autem, ale po drodze jeszcze do sklepu spożywczego wstapiłam i kupowałam wózek taki 3 w 1 A potem nagle miałam dziecko w domu i się wycieczki rodzinne zaczęly schodzić zeby obejrzeć maluszka. Jak się obudziłam to sama sie z siebie śmiałam Gratuluje wczorajszych wizyt ![]() nerola super ze z Iza wszystko ok Co do pazurków to ja u łapków raczej nie maluję Chociaż pewnie na końcówce to już sobie nie sięgnę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że mowa o malowaniu paznokci na poród. Ja na codzień rzadko maluję, a jeśli już to raczej bezbarwnymi. Ale słyszałam że właśnie paznokcie mogą sinieć, jakby były jakieś komplikacje przy porodzie. Znajoma moja zrobiła taki numer, że jak szła rodzić do szpitala to zrobiła sobie manicure i pedicure i zostawiła jeden paznokieć u rąk i u nóg niepomalowany, żeby w razie w wszyscy widzieli
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie (z dzwiekiem!) bo dobre (beda 2 filmiki, trzbea wybrac ktory chcesz dalej ogladac) http://www.youtube.com/watch?v=4ba1BqJ4S2M a potem w wymazane mozesz wpisac jakies słowo (eats, hugs... ) i bedzie dalej jeszcze jeden filmik
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-07 o 10:18 |
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Stapelka, a może się orientujesz, czy te obroże kleszczowe są jakoś szkodliwe dla kobiet w ciąży? Ja ostatnio taką sprawiłam mojej suni. Tyle, że ona często w nocy lubi wskoczyć do łóżka i śpi u mnie na poduszce przy mojej twarzy, a ja ten wstrętny zapach z obroży wdycham ble...
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
OGŁOSZENIE
Proszę o wysyłanie do mnie na PW propozycji tytułu kolejnej części wątku. Aby to miało ręce i nogi może niech jedna osoba wysyła max. 2 tytuły. Propozycję zbieram do poniedziałku do 20.00, następnie we wtorek dodam ankietę i będziemy głosowały. Proponuję, aby obecny tytuł był również na tej liście. co Wy na to?
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- dopytam swojego lekarza, jak jest na porodówce na Lubartowskiej, żeby mi siłą żelu ze stóp nie zdejmowaliwogóle, to DZIEŃ DOBRY ![]() No i się skupić nie mogę, bo przyszła jakaś babka i trajkocze ![]() AAA! Znalazłam wczoraj SUPER łóżeczko, ale niestety nie udało mi się wygrać aukcji , chyba z tym programem trzeba by było, bo inaczej nie ma szans.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

a kilka z Was ma już wyprawkę kupioną

co będzie dalej? 

, chyba z tym programem trzeba by było, bo inaczej nie ma szans.