|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
a ja płacę za zzo ogołnie 950zł... (500-położna i 450 anestezjolog...) no cóz...a może akurat nie będzie potrzebne?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
moria
![]() ![]() daisy - w końcu jesteś!!!!!!!!!!!! witaj z powrotem Kochana ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post26187351 post 799 i 801 ![]() JA CHCE PZEPIS!!! ![]() ide suszyć i prostowac włosy.... znowu mi się chce jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
eweska, mary
![]() ![]() mimbi przeczytałam od a do z, dobrze że już jesteś w domu ![]() ![]() siasiek trzymam mocno ![]() matal widze że wczoraj był dzień dobrych wiadomości, oby tak dalej ![]() ![]() aliczka ![]()
#1174 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze,ze juz w domciu,lez i pachnij!!! Cytat:
![]() pewnie z mies mi zajmie zanim w nie wskocze ![]() Cytat:
![]() Siasku trzymam kciukaski ![]() Cytat:
Agus a Tobie juz cały ten czop wyleciał?? Leci Ci cos jeszcze?Bo mi zabarwiony od niedzieli po troszku leciał ,a od wczoraj popołudnia cisza,nawet jakos dziwnie sucho mam,teraz cos tam troszke tylko, Kurcze jutro sie dowiem jak tam moje rozwarcie?? Chociaz pzr Julii chodziłam 13dni bez czopa i z 2cm rozwarciem,wiec jakos sie specjalnie nie nastawiam,chyba faktycznie 15go urodze ![]() ![]() ![]() a wczoraj dostałam eska od znajomej ,z ktora lezałam w lutym na patologii i ma tp na jutro,napisala,ze jej czop odchodził i pojechala do szpitala,i została juz na tej samej sali,i bedzie mi "trzymac" łóżko,wiec jutro jak pojade to bedzie chociaz wesolo( no chyba,ze urodzi do jutra) ![]()
![]() |
#1175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
800 położna (!!!!!!), 400 znieczulenie, 450 lekarz (Ale nie wiem czy chodzi o anestezjologa czy o mojego prowadzącego?? ![]() Plus poród rodzinny 300, nie wiem ile pokój 1 czy 2 osobowy (bo standardowo są 4 osobowe) i plus chęć porodu na nowej sali (Cennika przedwczoraj jeszcze nie mieli) Napisałam do Siaski ale narazie jeszcze nie odpisała ![]() ![]() Moniqac, ale czadowy pokoik !! I co Ty od tego łóżeczka chcesz? Swietne!! Widze, ten sławetny wieszaczek, któego małż wykukał ![]() Czy wygrała opcja wózka w kolorze nr 1 ?? Zaraz znajde przepis, bo z netu go miałam ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Oto przepiS: Schab w sosie pieczarkowo-serowym. Mój TŻ jest meeega wybredny, ale po tym miesku az talerz wylizywał i dziś muszę mu to samo zrobić ![]() http://gotowanie.onet.pl/24339,przepis.html
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-07 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Daisy, a co Ci bylo, strasznie Cie przepraszam ale chyba nie odnazlam Twojego posta, ze cos jest nie tak, łajza ze mnie wybacz. Albo jak nie chcesz to nie mow, tylko napisz, czy juz jest ok?
Wy mi tych pieluch nie wspolczujcie, same bedziecie w takich popindalac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, to aż poszukam czegoś na ten temat ![]() A ten Twój szpital DROGI strasznie ![]() ![]() A poród rodzinny też nie miał być ZA DARMO wszędzie?? A z tą słodką herbatą to też pierwsze słyszę ![]() ![]() Z tż dobrze, wyniki są obiecujące, leczą go jak mogą i jest szansa, że w przyszłym tygodniu wypuszczą ![]() Tylko w wakacje będzie musiał wrócić na usuwanie tych kamieni w woreczku żółciowym. Jakoś daję radę, ale rzadko go widuję (drugi koniec miasta, nie wpuszczają mnie na oddział - bo ciąża, więc siedzimy na korytarzu) i po wizycie u niego mam doła... NIECH JUŻ BĘDZIE W DOMU. zosiaaa Ja nie wiem, o co w tym śnie chodziło ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy
![]() Szykuję się pomalutku. Idę z teściową na spacer ![]() Ale moja niunia dzisiaj w brzuszku buszuje ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-07 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
daisy mi tez siasiek nie odpisuje, może ma badanie teraz.
miejmy nadzieję że wszystko jest dobrze. ja mialam dziś koszmarną noc. zasnełam o 22. i nie wyłaczyłąm laptopa tylko go zamknełam (był podgłośniony na maksimum) o 23 obudziło mnie wycie z kompa (ktorego notabene mam koło głowy) BAZA WIRUSÓW PROGRAMU AWAST ZOSTAŁA ZAKTUALIZOWANA. zerwałam sie na łózku. a że już mnie to przebudziło to poszłam siku ![]() o 1 :30 zadzwonił telefon tż , w ogole nie wiedziałam co sie dzieje on tym bardziej, sdzownil jakis kolega., chyba mnu sie cos pomyliło. siku nr 2... ![]() później do 4 30 budziałam sie co godzine jak zegarkiem w ręku. cała obolała odrętwiała. nie wiem co mi sie dzieje ale od jakiegos tygodnia budze sie ze zdrętwiałymy dłońmi i strasznie mnie nadgarstki bolą. nie wiem czy w jakiś dziwaczny sposob je wykręcam podczs snu ale budzi mnie okropny ból... o 4 30 tż wstawał do pracy,a ja znowu do 6 czuwałam bo zasnac nie mogałam. ja sie wykończe i podziwiam Cię MOria ze potrafisz nie spac całe noce... ja bym sie wykonczyla. co to moze byc z tymi nadgarstkami???
#1180 |
Zadomowienie
|
Wow... mimbi, przeczytalam, wazne ,ze juz jestes i nie musisz sie tak stresowac
![]() Ja dzis prawie cala noc nie spalam, jakas jestem nie spokojna, krok mi rozrywa chyba juz do reszty, ciekawe jak moje rozwarcie, w piatek bylo na palec, jutro wizyta na szczescie i ktg.... nie dam rady ale jakiegos powera dostalam, caly dom wysprzatalam, zjadlam, depilacja od gory do dolu zrobiona.. zostaly, brwi , paznkocie i wlosy ![]() leje jak z cebra u mnie deszcz. Mam nadzieje,ze z siaskiem ok, to silna kobietka ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Grazin, ja mam od kilka dni na wieczor opuchniete dlonie, jakby nadmuchane i spierzchniete, a w nocy jak sie budze to mam zdretwialy ten bok na ktorym leze, przewalam sie na drugi, potem on dretwieje i tak wkolko cala noc. I tez nie mam pojecia czemu tak mam.
#1181 |
Zakorzenienie
|
Aaaa... Podobno mają jutro tż wypisać
![]() Na razie informacja nie od jego lekarki prowadzącej (miała nockę i jej nie ma w szpitalu), tylko od innego lekarza, który robił obchód, ale może już jutro będę mieć znów męża w domu ![]() ![]() ![]() Przepraszam, ale rozpiera mnie taka radość, że musiałam się tym podzielić ![]() mary, Zytus Mam nadzieję, że mi wybaczycie, jeśli będę musiała zwinąć się wcześniej ze spotkania ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja piernicze, masakra z tymi cenami, ale zdzierają kase z już i tak biednych ciężarnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zakorzenienie
|
MIMBI Twoje przezycia ze szpitala nieciekawe. dobrze ze jestes w domu teraz musisz sobie duzo leaec i odpoczywac... fajnie ze szpital tak dobrze wyposazony. zazdrolszcze pod tym względem
![]() ciekawa jestem tych okropnych historii ktorych sie nasłuchałas. jestem jakas sadomasochostyczna pod tym względem. ale interesuja mnie takie historie ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() bardzo dobre wieści ![]()
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
Matall, cieszymy sie razem z Toba
![]() Kciukasy za Eweske i Mary ![]() Ja to pierwsze slysze,ze za porody placicie, mnie lekarz o niczym takim nie informowal ![]()
#1185 |
Rozeznanie
|
Mimbi a nie próbowałas tych wielorazowych majtek siateczkowych?? Byłoby Ci moze wygodniej i do nich mozesz te wklady pzrykleic,a siateczka nie uciska brzuszka.
[QUOTE=matallewar;26208788]Aaaa... Podobno mają jutro tż wypisać ![]() QUOTE] ![]() ![]() ![]() Mary i Eweska za Wasze wizytki tez kciukaski ![]() Kurcze ale mam zgage ![]() jeszcze tylko w naszej sypialni zmienie i mam spokój ,a na obiadzik nalesniczki mniammmm.
#1186 |
Zakorzenienie
|
kurde ale mam dzisiaj lenia
![]() w ogole jakos depresyjnie sie czuje ![]()
#1187 |
Moderatoreska
|
Hehehe właśnie znajoma mi napisała, że dziś jej się śniłam że urodziłam chłopca i dziewczynkę
![]() ![]() Dzieki za kciuki kochane, już nie mogę się doczekać wizyty, pewnie będzie bez usg bo lekarz coś wspominał że 8 umówimy się do szpitala na usg i ktg, ciekawe okaże się za kilka godzin. Ja już obiadek nastawiłam, gulasz z żołądków, ziemniaczki obrałam, ogarnęłam troszkę, pranie nastawiłam. Zasiadłam do kompa bo mężul jest na sjeście jak zwykle od 12 do 13.30 i zawsze piszę mu sms-ki. A ja dziś po wizycie będę dość późno w domku bo lecimy z synalem na 18 na trening jeszcze, chyba że będzie padało to treningu nie będzie bo już na dworze grają. Co tak cicho ??? Aż niemożliwe :P Dostałam sms od Sasiek. U niej wszystko dobrze, spała bo w nocy nie mogła spać i odsypia. Na samą myśl że ma leżeć w szpitalu robi jej się słabo. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-07 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w Pszczynie poród ze wszystkimi "udogodnieniami"
![]() Jak dla nas dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki
![]() Są magiczne ![]() ![]() ![]() To od razu ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie dajcie sobie wmówić opłat za poród rodzinny !!!!! Poród rodzinny jest darmowy! a wszelkie opłaty pobierane w tym tytule są nielegalne!!! a jeżeli żądają od was kasy to niech na potwierdzeniu koniecznie wpiszą że opłata za poród rodzinny wtedy można wnieść do nfz o zwrot tej kasy.
![]() |
#1191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Biedny Siasiek!
![]() ![]() Moniqac, nie wiedziałam, że to taki problem, tym bardziej, że za czarny się dopłaca. Na szczęście, jak już się pojawi, to dostawa 24h. A jak nie będzie czarnego, to zdradzamy Mutsy z X-landerem. Ostatecznie możemy też podjechać do jakiegoś stacjonarnego, drożej wyjdzie, ale jak mus, to mus ![]() ![]() Moniqac, Gusiagatko, Anulinko, Zosiaaa, Kwiatecku, Mazianko, Matall, dzięki za kciuki ![]() ![]() Powiem Wam, że jak zawsze na luziku latałam do gin, tak dziś się jakoś stresuję. Jeszcze ciśnienie mega niskie, a tętno 100-110, zaraz mi serce wybuchnie ![]() Moria, właśnie nie wiem, czemu tak długo musiałaś czekać, przecież gondolę i tak masz czerwoną, a te są chyba od ręki ![]() ![]() Matall, no jacha, że skracamy spotkanie! Świetna wiadomość z TŻ! Normalnie na jakiegoś szejka musimy pójść za Jego zdrowie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z nadgarstkami mam podobnie, w ogóle mi ręce drętwieją i nie puchną więc nawet jak próbuje dłonie w pięści zacisnąć to czuję ból. matallewar super, że odzyskasz w końcu meżyka ![]() mary, eweska za wizytki mocno zaciskam ![]() Kurka a ja nie mam nic w lodówce, chciałam jechać po jakieś małe co nieco do marketu ale sama nie wiem. Chyba mi czop tak jak dziewczynom odchodzi, nie wiem czy to wynik wczorajszej akcji ale dziś taka brązowo-krwista żelatynka wylazła. Jeszcze sobie w internecie pooglądałam jak czop może wyglądać ![]()
![]() |
#1194 |
Moderatoreska
|
Mary
![]() Moria u mnie z rękami tak samo jak u ciebie, puchną a później ciężko pięści zacisnąć bo bolą, ja to już cała opuchnieta jestem, wszystko mi sie wszędzie odbija, i ubrania i jak śpię to wstaję z poduszką na buzi itp. a schodzi to dłuższy czas około pół godziny ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-07 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nadal bez krwi Cytat:
![]() ![]() moria to jak ty juz na rozowo to dzisiaj bedziesz z porodowki pisac ![]() ![]() a ja wrocilam zjadlam obiad teraz leze mala prawie w ogole sie nie rusza ponoc dzieci sie wyciszaja przed porodem aha i takie mnie fale goraca oblewaja, ze szok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, Moria, dziękuję!
![]() Ewesko, o 14:00, chociaż czasami się opóźnia. Moria, ja Ci przywiozę zakupy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Dobra, uciekam. Jeszcze oko zrobię i przyklepię perukę ![]() Już mi się literki mieszają, bo przeczytałam, że Aguś zwróciła obiad ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje za troskę Kochana ![]() matallewar; Twoj TŻecik ma mega mobilizację aby do Was wrócic szybciutko i stąd te swietne wyniki !! ![]() ![]() ![]() gusiagatko; catia... niestety takie ceny ![]() Decydując sie na niego nie miałam pojęcia o tych stawkach Catia, dobrze, że nie zdecydowałaś sie na niego ![]() Grazin; o nadgarstkach wczoraj rozmawiałam z ginkiem............... witam w klubie zespołu cieśni nadgarstka ! Mam to samo, lewy mnie tak boli od kilku dni, ze ból budzi mnie w nocy ![]() Anulinka też na to cierpi ![]() ![]() ![]() http://abcciaza.pl/pytania/dretwieja...w-czasie-ciazy Odpisał Siasiek !!! Wszystko oki, nic sie nie dzieje, najadła sie tylko strachu. Czeka na badania ale lekarzom sie nie spieszy, chyba nie zdążą jej przebadac w tym tygodniu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi okropnie duszno i slabo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czopy na necie oglądałaś ??????? ![]() dobre jesteście dziewczyny ![]() nie wpadłabym na ten pomysł ![]() Zosia dziś poznała smak krwi w ustach ![]() zaryła w kosz na śmieci ![]() polało się ostro, teraz śpi .... więc ja zaraz też się kładę (mimo że mam mega brud w domu i prasowanie czeka ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
Dobra wpadlam tylko na chwile, a tu post Mimbi no to sie zatrzymalam!!! Dojrzalam jeszcze info o Siasi
![]() ![]() Chcialam jeszcze tylko dodac, ze wstalam pol godziny temu ![]() Mimbuchna ![]() ![]() ![]() Mocno ![]() [chcialam Cie zacytowac, ale niestety wizaz sie oburzl,ze za dlugi tekst ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.