|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
I jeszcze raz powiem- a nie mówiłam |
|
|
|
|
#4412 | ||
|
Zadomowienie
|
no to za brak mdłości
Cytat:
a to rozrabiaka mały ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
jutro będzie lepiej
|
||
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cotynato fajnie że wizyta się udała No Air trzymamy kciuki za brak mdłości cały czas
|
|
|
#4414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze humorek szybko do ciebie wróci Cytat:
![]() Cytat:
super , facet jak troche pomysli to potrafi, dobrze ze zmądrzał i ciesze sie ze u was lepiej, miła wiadomośća ja mam małego doła po wiadomości jaką przeczytałam , ale posiedze sobie z wami to moze nie bede myśleć |
|||
|
|
|
#4415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a widzisz rozumek mu powrócił ![]() |
||
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Można w ciąży używać samoopalaczy. O tu cytat:
" zgodnie z "Poradnikiem dla kobiet w ciązy" opracowanym przez Instytut Matki i Dziecka a wieć autorami tekstów sa lekarze, mozna w ciąży używać samoopalaczy. Za bezpieczne uwaza się produkty zawierajace dihydroksyaceton (DHA), gdyz daje on opaleniznę w wyniku reakcji z aminokwasami skóry, co oznacza, że nie przenika do krążenia, ponieważ jest wiązany w skórze. Nie stanowi wiec zagrożenia dla ciązy i dziecka, tym bardziej, ze DHA jest uwazany za zwiazek bezpieczny w stosowaniu."
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
a miałam wam jesczez napisac co do słońca, słońce jest nie zalecane z tego wzgledu ze przez hormony w ciąży nasza skóra inaczej reaguje i czesto przy opalaniu w ciązy jest tak ze na skórze robia sie przebarwienia, ale nie ma mega zakazu zeby słońca unikac, nózki buxke można opalać , no ale uważać abuy sie nie spalić, no i najlepiej brzuszek sobie czymś przykrywać
źródło: lakarz
|
|
|
|
#4418 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() eee ja też dziś się zapytam lekarza o co chodzi, bo nie miałam nigdy takich włosków na brzuchu ![]() Cytat:
że niedowidzę, niedosłyszę, wszystko mi rąk leci i zamiast mnie pocieszyć to się małpiszon nabija ze mnie. Ale z drugiej strony jak sama się przyjrzę temu co robię to też się śmieję ![]() Cytat:
żebyś tylko po tej bavarii nie dostała znowu mdłości Cytat:
fajnie, że wszystko OK.Cytat:
![]() ale ponoć można wziąć cytrynę do tego, ja na pewno skorzystam ![]() Cytat:
I wcale nie jest do du.py. Ściskam mocno i odganiam smutki i dołyCytat:
wiedziałam, że w końcu to nastąpi Dbajcie teraz o siebie nawzajem i Wasze uczucie, niech nigdy więcej taka sytuacja się Wam nie przydarzy właśnie mamuśki z mojego PM-kowego wątku powiedziały, że to bzdura z tym chudnięciem przy karmieniu Nie podoba mi się to ![]() Cytat:
![]() a ja miałam kiepską noc dziś, wstawałam 3x na sikanie, a około 4,30 już byłam gotowa do wstania. Na siłę wyleżałam do 7 bo głupio tak po ciemku siedzieć
|
|
#4419 |
|
Zadomowienie
|
lausanne gratuluje
strasznie sie ciesze ze wreszcie jestes w pełni szczesliwa
|
|
#4420 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuszki
tak czytam o tych chłopach i myślę że to chyba z nimi jest problem a nie z nami mój mąż na przykład ogólnie nigdy szczególnie się ciążą nie podniecał choć przez 5 lat małżeństwa się staraliśmy (na początku tylko on chciał dziecko, ja za leniwa byłam), badaliśmy się cudowaliśmy itp itd. Teraz jak jestem w ciąży miałam wrażenie że sama w niej jestem. Wasi głaszczą brzuszki mówią do nich a mój nic... aż tu śpię sobie a w sumie udaję bo nie mogę zasnąć a mój przytula się do mnie i zaczyna mi głaskać brzuszek przez sen czyli tak jakby coś tam w środku mu siedzi ale gadać o tym nie chce o co im kaman???Ktoś ma jakiś przewodnik albo choć mapę?? Ech właśnie od zębolożki wróciłam, miałam mieć tylko wymienione uzupełnienie z przedniego zęba bo po latach brzydkie się zrobiło a tu się okazuje że kanałówka mi się kroi do tego leje wieje buuuuu niech mnie ktoś przytuli![]()
|
#4421 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pestka78 też mam 160 cm, przed ciążą ważyłam 55 kg, na ostatniej wizycie wyszło mi 57, a dziś rano się na swojej ważyłam i mam 58 kg a do wizyty jeszcze 1,5 tyg, ale to wszystko jest w normie, twoja waga też, jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() SONIA004 trzymam , żeby z dzidzią było wszystko dobrze, odpoczywaj dużoUfff, właśnie skończyłam robić obiadek, krokiety z mięskiem i barszczyk czerwony aa2 ja na swój brzuchol spojrzałam i też mi się wydaje, że jestem bardziej owłosiona ![]() , mam nadzięję, że Tz nie dogonięA propo gapowatości, wylałam dziś na podłogę w kuchni olej jak smażyłam naleśniki, cała w tłuszczu, musiałam czyścić ehhh
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja na swojego męża nie narzekam, a nawet mam wrażenie, że jest między nami lepiej niż kiedykolwiek
|
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na swojego małża też "odpukać" nie mam co narzekać, pomaga mi, pyta jak się czuję, i nie złości się jak wcześniej, odkąd jestem w ciąży pokłóciliśmy się raz , a wcześniej to i pare razy na tyg bywało, bo ja uparta i tz też i nikt nie odpuścił,
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
czy dynia to warzywo czy owoc? bo chce dac na ciasto taka pokrojona i niewiem
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ma z dynią złe wspomnienia
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to jest, ale placki dyniowe są pyszne
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Caltea głowa do góry jutro będzie lepiej lausanne świetnie że już jest dobrzeaa2 a co się stało? irmith |
|
|
|
|
#4429 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wydaje mi sie, ze jezeli chcecie opalac chocby nogi czy twarz, to brzuszek koniecznie trzeba posmarowac kremem z filtrem. Bo nawet jakby brzusio byl w cieniu to i tak nalezy go chronic, a tkaniny rowniez nie daja 100% ochrony.
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4430 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chwilka na słonku poprawi nam nastrójCytat:
![]() ![]() klask i: Brawa i tak trzymac
|
|||
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że temat tż się toczy- ja do mojego nie odzywam się od rana
a nie, jak zadzwonił to odebrałam, nabluzgałam mu i wyłączyłam się. Wczoraj był moment który mocno przeważył i nie wiem jak to z nami będzie.A ja dopiero wstałam i nadal mi mało, rozlazłam się jak guma w majtkach- straszne. jeszcze tż mi jakieś ogórki przywiózł i są całkiem smaczne ale taka woda się zrobiła dziwna jakby ślimak w niej pływał i te ogórki są takie z wierzchu śliskie brrr.
|
|
|
|
#4432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma innej opcji dziewczyny....po prostu to faceci są w ciąży a nie my |
|
|
|
|
#4434 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Ale dobrze jak się do pracy nie chodzi..... Tylko lenistwo ogarnia straszne.... Twoja woda w ogórkach jak ślimak....i ja tez jak ślimak.... wszystko mi tak wolno idzie.... |
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja szukam sukienki na wesele na czerwiec. Tylko takiej, żebym mogła później jeszcze wykorzystać. Paranoja, nic nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#4436 | ||||||
|
kosmitka
|
Hehe milusińska, nie wiem, czy to dlatego
Cotynato czyli jestem w grupie ryzyka, bo p 30 r.ż. Przytycie moje też jakby mieści się w normie, zobaczymy co na to powie gin. Ja narazie odstawiam slodycze, ale głodna chodzić nie zamierzam. Mam apetyt i mama i babcia mówią, że to dobrze. Co do dziecka powyżej 4kg, to zarówno moja teściowa jak i mama rodziły dzieci po 4,5kg więc niejako jestem przygotowana, że nasze też będzie duże. Mam 178 cm wzrostu, zwykle ważyłam ok. 64-66 kg. Przytyłam w listopadzie podejrzewam do ok. 68-69kg. Ok. 70 kg ważyłam w 7-9 tygodniu. Teraz na wadze mamowej w ubraniach i butach ważyłam 75 kg, a wczoraj u teściowej 79 .Cytat:
Cytat:
Cytat:
To najlepszy specjalista w województwie, m.in. dzięki niemu jestem w ciąży. Bada ciśnienie, węzły chłonne, osłuchuje mnie, ogląda żylaki, bada piersi - normalnie aż jestem w szoku. O wagę nie pyta, zresztą w mojej karcie ciąży nie ma pozycji waga .Cytat:
No to było masakryczne , chyba za dużo usta usta się naoglądałam i do tego to allegro .Cytat:
Też mów mi ciociu Byłam w sklepach dzieciowych, rożnych i textil market i pepco. W pepco jest promocja na body dziecięce po 5,69 zł, ale nie kupiłam, bo przecież niemożliwe, że takie małe się urodzi . Poza tym były tylko zwykłe body, takie przez głowę wkładane, a chyba bym wolała takie zapinane na początek, zresztą nie wiem. W niektórych sklepach były body nawet po 20 zł, ale wcale niekoniecznie z lepszej bawełny. Te z pepco były takie fajne, mięciusie, a te droższe jakieś sztywne.Kupiłam sobie wieeeeeeeeeeeeeelkie majty, xl i xxl . Śliczne, tylko czemu w rozmiarze spadochronu .---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Minio1984 - czy mogę się do Ciebie przeprowadzić na jedzenie?? Barszczyk, krokiety, naleśniki , ja szykuję się do zrobienia naleśników od 2 tygodni, może dzisiaj nadejdzie ten dzień, gdy się zmobilizuję. I kakao by się do tego przydało .... ach rozmarzyłam się.
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Ciociu Anciu, jedz, pomyśl o tych babkach z ameryki co ważą mając ponad 100 i wszystko gra
a co do wagi i wzrostu to mamy podobnie. Ja też mam mniej więcej tyle wzrostu i wagę która pierw była ok 61, później 65-70 a teraz
|
|
|
|
#4438 |
|
kosmitka
|
Cotynato - ja się o swoją grubą
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
A co do legginsów to nie, No daj spokój jak ja noszę L- XL to bym się ostro wpieniła i zaniepokoiła
super są, wygodne, często sobie nawet mogę naciągnąć ponad brzuch
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasi mężowie ciągle w pracy, ja też ciągle siedzę sama to się nie będziemy nudzićJa ostatnio robiłam przegląd bielizny i 3/4 majtek jest za małe i musiałam dokupić (zamawiałam na allegro ) i po rozmiarach wyszło że same xl są na mnie, kurde a wcześniej nosiłam s,m
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

jutro będzie lepiej

a poza tym musimy jesc dla dzidzi i musimy przytyc, trudno, przynajmniej mozemy sobie bezwstydnie zamowic w kawiarni giga duze ciacho z kremem i wprawic w zaklopotanie wszystkie chude dziewczyny ktore trzymaja linie

Nie podoba mi się to 

do tego leje wieje buuuuu niech mnie ktoś przytuli

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, żeby z dzidzią było wszystko dobrze, odpoczywaj dużo

klask i: Brawa i tak trzymac
jeszcze tż mi jakieś ogórki przywiózł i są całkiem smaczne ale taka woda się zrobiła dziwna jakby ślimak w niej pływał i te ogórki są takie z wierzchu śliskie brrr.
. Śliczne, tylko czemu w rozmiarze spadochronu
, ja szykuję się do zrobienia naleśników od 2 tygodni, może dzisiaj nadejdzie ten dzień, gdy się zmobilizuję. I kakao by się do tego przydało .... ach rozmarzyłam się.