Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 12:22   #4411
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
my tu gadu gadu o mężach, jeszcze dziś na forum przytaczałam jego słowa, że mnie nie kocha, a mój małż przyszedł do mnie przed chwilą, przytulił mnie i powiedzial, że był głupi i mnie kocha i jakby to był tylko obowiązek to by tak chętnie nie robił mi śniadań i się mną nie martwił, nie myślał o mnie itd. Doszedł do tego po ponad czterech miesiącach ale warto było czekać jak wyszedł to się rozpłakałam ze szczęścia. Mam nadzieję, że już nigdy nigdy nigdy nie przeżyjemy czegoś takiego

I jeszcze raz powiem- a nie mówiłam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:29   #4412
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Nie mam mdłości! Nie mam mdłości!

Trzeba będzie to uczcić Bavarią.
no to za brak mdłości

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam od ginki z nfz, przypisała mi ten sam antybiotyk więc już teraz spokojnie mogę brać w końcu co dwie ginki to nie jedna

Poza tym powiedziała, że ciąża się rozwija super, macica miękka, nawet sobie zażartowała że widocznie mu jest u mnie dobrze, skoro tak grzecznie sobie siedzi
Nie dała mi skierowania na krzywą cukrową czy tam glukozę . Mimo, że ta jej asystentka mówiła że może by juz ... Poza tym asystentka powiedziała że za dużo przytyłam kurde
I próbowałyśmy słuchać serduszka, ale słychać było tylko odgłosy ruchów i asystentka powiedziała, że ucieka od nas i nici ze słuchania serduszka.
Jeszcze się nie urodził a już taki mały urwis i złośliwiec. Jak się plecami nie obraca na usg to ucieka od tego so słuchania serduszka

a to rozrabiaka mały

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Witam z rana!
Przeczytalam wszystko, ale nie mam siły nadrabiać.
Mam potwornego dola,głowa boli mnie już kolejny dzień, łzy mi same lecą z oczu i w ogóle czuję się fatalnie.
Nie będę Was zarażać swoim dzisiejszym pesymizmem, dlatego idę sobie stąd.
Mam wyrzuty sumienia za takie myśli, ale życie jest do.
Wcale nie jest jutro będzie lepiej

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:29   #4413
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
odkryłam wreszcie herbatkę od ktorej mnie nie odrzuca - czarna ze skorką pomarańczową a zawsze byłam takim pijakiem herbacianym, co ta ciąża robi z człowieka

my tu gadu gadu o mężach, jeszcze dziś na forum przytaczałam jego słowa, że mnie nie kocha, a mój małż przyszedł do mnie przed chwilą, przytulił mnie i powiedzial, że był głupi i mnie kocha i jakby to był tylko obowiązek to by tak chętnie nie robił mi śniadań i się mną nie martwił, nie myślał o mnie itd. Doszedł do tego po ponad czterech miesiącach ale warto było czekać jak wyszedł to się rozpłakałam ze szczęścia. Mam nadzieję, że już nigdy nigdy nigdy nie przeżyjemy czegoś takiego
Super, aż się rozczuliłam

Cotynato fajnie że wizyta się udała
No Air trzymamy kciuki za brak mdłości cały czas

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:30   #4414
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana!
Mam potwornego dola,głowa boli mnie już kolejny dzień, łzy mi same lecą z oczu i w ogóle czuję się fatalnie.
kochana nie uciekaj od nas, postaramy sie wygonić doła
mam nadzieje ze humorek szybko do ciebie wróci

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale to przeciez sie zrzuca juz przy karmieniu piersia a poza tym musimy jesc dla dzidzi i musimy przytyc, trudno, przynajmniej mozemy sobie bezwstydnie zamowic w kawiarni giga duze ciacho z kremem i wprawic w zaklopotanie wszystkie chude dziewczyny ktore trzymaja linie
i to mi sie podoba

Cytat:
odkryłam wreszcie herbatkę od ktorej mnie nie odrzuca - czarna ze skorką pomarańczową a zawsze byłam takim pijakiem herbacianym, co ta ciąża robi z człowieka

super , facet jak troche pomysli to potrafi, dobrze ze zmądrzał i ciesze sie ze u was lepiej, miła wiadomość

a ja mam małego doła po wiadomości jaką przeczytałam , ale posiedze sobie z wami to moze nie bede myśleć
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:38   #4415
gerda
Zadomowienie

Cytat:
ja się o nadwadze nie wypowiem, bo przy ok 167cm ważyłam przed pierwszą ciążą 53kg i przytyłam tylko 10 kg w ciągu całej ciąży. Ale pocieszę Was, że chyba lepiej więcej przytyć niz mniej, bo przy karmieniu piersią spadłam na 46-47kg! i wyglądałam jakbym się urwała z Majdanka Ani apetyczne ani atrakcyjne! ale teraz też nie tyję, ostatnio na wizycie miałam na wadze 49kg czyli 2 kg do przodu przez cztery miesiące ciązy. Jak tak dalej pojdzie to po karmieniu mnie nie będzie
chyba jednak wolałabym być w twojej sytuacji i troszku poznikać, niż to musieć zrzucać..

Cytat:

a widzisz rozumek mu powrócił

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:42   #4416
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Można w ciąży używać samoopalaczy. O tu cytat:
" zgodnie z "Poradnikiem dla kobiet w ciązy" opracowanym przez Instytut Matki i Dziecka a wieć autorami tekstów sa lekarze, mozna w ciąży używać samoopalaczy. Za bezpieczne uwaza się produkty zawierajace dihydroksyaceton (DHA), gdyz daje on opaleniznę w wyniku reakcji z aminokwasami skóry, co oznacza, że nie przenika do krążenia, ponieważ jest wiązany w skórze. Nie stanowi wiec zagrożenia dla ciązy i dziecka, tym bardziej, ze DHA jest uwazany za zwiazek bezpieczny w stosowaniu."
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:44   #4417
aa2
Zakorzenienie

a miałam wam jesczez napisac co do słońca, słońce jest nie zalecane z tego wzgledu ze przez hormony w ciąży nasza skóra inaczej reaguje i czesto przy opalaniu w ciązy jest tak ze na skórze robia sie przebarwienia, ale nie ma mega zakazu zeby słońca unikac, nózki buxke można opalać , no ale uważać abuy sie nie spalić, no i najlepiej brzuszek sobie czymś przykrywać źródło: lakarz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:57   #4418
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza, małe rośnie, nie wiadomo jak duże, bo było dziwacznie ustawione i nie bardzo dało się długość zmierzyć.
super, że wizyta udana masz szansę na Calzedonię, faajnie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
wiesz wiatr akurat jest duży i nie źle podrywa folie i huk jest, ja to tam luzik, ale mama to się boi że całą konstrukcję zwieje
nam na jednym mieszkaniu wiatr zerwał dach w nocy

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
właśnie zauważyłam ze mam mocno owłosiony brzuch ZAMIENIAM SIE W MAŁPĘ
eee ja też
dziś się zapytam lekarza o co chodzi, bo nie miałam nigdy takich włosków na brzuchu

Cytat:
macie racje z tym odmóżdzeniem ja to jestem taka niekumata, niedosłysząca, niedowidząca
ze mnie się tak mąż śmieje że niedowidzę, niedosłyszę, wszystko mi rąk leci i zamiast mnie pocieszyć to się małpiszon nabija ze mnie. Ale z drugiej strony jak sama się przyjrzę temu co robię to też się śmieję

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Ja wróciłam z wizyty trochę przybita. W sumie nie czułam się źle, tylko tak jak pisałam.. te delikatne kłucia... wolałam się upewnić, bo już raz straciłam dzidziusia. No i okazało się, że macicę mam twardą jak kamień, a ja w ogóle tego nie czuję!!!
Mam łykać magnez, dupka 3x dz. dużo odpoczywać i leżeć. Dostałam ochrzan za porządki wiosenne w domu. Za tydzien mam wizytę kontrolną i jak nie puści to...szpital
Soniu, mam nadzieję, że się wszystko unormuje i szpital nie będzie potrzebny Odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Nie mam mdłości! Nie mam mdłości!

Trzeba będzie to uczcić Bavarią.
żebyś tylko po tej bavarii nie dostała znowu mdłości

Cytat:
Poza tym powiedziała, że ciąża się rozwija super, macica miękka, nawet sobie zażartowała że widocznie mu jest u mnie dobrze, skoro tak grzecznie sobie siedzi
to Ci mały łobuziak rośnie fajnie, że wszystko OK.

Cytat:
no ja sie obawiam tej krzywej: nie przepadam za słodkim, a jak przez przypadeł łyklam słodką herbatę to prawie wymiotuje wiec boje sie że jak kaza wypić tą glukoze to blle zwymiotuje
ja też nie przepadam. Herbaty, kawy nie słodzę ponad 15lat i wyczuję dosłownie kryształek cukru w kubku i mi niedobrze
ale ponoć można wziąć cytrynę do tego, ja na pewno skorzystam

Cytat:
Witam z rana!
Kochana nigdy nie jest tak źle, żeby nie było gorzej I wcale nie jest do du.py. Ściskam mocno i odganiam smutki i doły Wracaj szybko!

Cytat:
jejjjj ale się cieszę

wiedziałam, że w końcu to nastąpi Dbajcie teraz o siebie nawzajem i Wasze uczucie, niech nigdy więcej taka sytuacja się Wam nie przydarzy

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale to przeciez sie zrzuca juz przy karmieniu piersia
właśnie mamuśki z mojego PM-kowego wątku powiedziały, że to bzdura z tym chudnięciem przy karmieniu Nie podoba mi się to

Cytat:
a ja mam małego doła po wiadomości jaką przeczytałam , ale posiedze sobie z wami to moze nie bede myśleć
przytulam

a ja miałam kiepską noc dziś, wstawałam 3x na sikanie, a około 4,30 już byłam gotowa do wstania. Na siłę wyleżałam do 7 bo głupio tak po ciemku siedzieć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:59   #4419
tusia872
Zadomowienie

lausanne gratuluje strasznie sie ciesze ze wreszcie jestes w pełni szczesliwa

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:02   #4420
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cześć brzuszki tak czytam o tych chłopach i myślę że to chyba z nimi jest problem a nie z nami mój mąż na przykład ogólnie nigdy szczególnie się ciążą nie podniecał choć przez 5 lat małżeństwa się staraliśmy (na początku tylko on chciał dziecko, ja za leniwa byłam), badaliśmy się cudowaliśmy itp itd. Teraz jak jestem w ciąży miałam wrażenie że sama w niej jestem. Wasi głaszczą brzuszki mówią do nich a mój nic... aż tu śpię sobie a w sumie udaję bo nie mogę zasnąć a mój przytula się do mnie i zaczyna mi głaskać brzuszek przez sen czyli tak jakby coś tam w środku mu siedzi ale gadać o tym nie chce radość z planowania zakupów mi psuje bo się wtrąca i krytykuje to co ja wybiorę o co im kaman???
Ktoś ma jakiś przewodnik albo choć mapę??

Ech właśnie od zębolożki wróciłam, miałam mieć tylko wymienione uzupełnienie z przedniego zęba bo po latach brzydkie się zrobiło a tu się okazuje że kanałówka mi się kroi do tego leje wieje buuuuu niech mnie ktoś przytuli

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:03   #4421
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Własnie jem brzoskwniki z puszki....mniammmmm Która chce?

Ja przy wzroście całe 160 cm waże juz 60 kg moze tez za duzo???

pestka78
też mam 160 cm, przed ciążą ważyłam 55 kg, na ostatniej wizycie wyszło mi 57, a dziś rano się na swojej ważyłam i mam 58 kg a do wizyty jeszcze 1,5 tyg, ale to wszystko jest w normie, twoja waga też, jak najbardziej

Cytat:

Gratuluję, że wszystko się ułożyło,
SONIA004 trzymam, żeby z dzidzią było wszystko dobrze, odpoczywaj dużo

Ufff, właśnie skończyłam robić obiadek, krokiety z mięskiem i barszczyk czerwony, siedziałam w kuchni od rana, ale warto.
aa2 ja na swój brzuchol spojrzałam i też mi się wydaje, że jestem bardziej owłosiona, mam nadzięję, że Tz nie dogonię
A propo gapowatości, wylałam dziś na podłogę w kuchni olej jak smażyłam naleśniki, cała w tłuszczu, musiałam czyścić ehhh Tz stwierdził tylko, że u mnie to norma i wyszedł z kuchni, żeby nie przeszkadzać

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:08   #4422
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
A propo gapowatości, wylałam dziś na podłogę w kuchni olej jak smażyłam naleśniki, cała w tłuszczu, musiałam czyścić ehhh Tz stwierdził tylko, że u mnie to norma i wyszedł z kuchni, żeby nie przeszkadzać
ja wczoraj wywaliłam na podłogę całe pudełko z przyprawami - pootwieranymi, nie muszę mówić ile się nakichałam jak te wszystkie papryki, pieprze, zioła i inne wzbiły się w powietrze

ja na swojego męża nie narzekam, a nawet mam wrażenie, że jest między nami lepiej niż kiedykolwiek

Julitka

Stary 2011-04-07, 13:15   #4423
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ja wczoraj wywaliłam na podłogę całe pudełko z przyprawami - pootwieranymi, nie muszę mówić ile się nakichałam jak te wszystkie papryki, pieprze, zioła i inne wzbiły się w powietrze

ja na swojego męża nie narzekam, a nawet mam wrażenie, że jest między nami lepiej niż kiedykolwiek
To też miałaś "fajnie" heh ,ja jak napełniałam tylko pieprzniczkę to kichałam jak głupia

Ja na swojego małża też "odpukać" nie mam co narzekać, pomaga mi, pyta jak się czuję, i nie złości się jak wcześniej, odkąd jestem w ciąży pokłóciliśmy się raz, a wcześniej to i pare razy na tyg bywało, bo ja uparta i tz też i nikt nie odpuścił,

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-04-07, 13:16   #4424
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie wygladasz pewnie dlatego nie pyta)

cotynato i ja jestesmy z Wro i okolic Która jeszcze? To się może spotkamy?????
Ja jeszcze jestem w Wrocławia
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:16   #4425
Antiopa7
Raczkowanie

czy dynia to warzywo czy owoc? bo chce dac na ciasto taka pokrojona i niewiem
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:24   #4426
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
warzywo

ja ma z dynią złe wspomnienia

Julitka

Stary 2011-04-07, 13:24   #4427
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to jest, ale placki dyniowe są pyszne
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:46   #4428
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam od ginki z nfz, przypisała mi ten sam antybiotyk więc już teraz spokojnie mogę brać w końcu co dwie ginki to nie jedna

Nie dała mi skierowania na krzywą cukrową czy tam glukozę . Mimo, że ta jej asystentka mówiła że może by juz ... Poza tym asystentka powiedziała że za dużo przytyłam kurde
I próbowałyśmy słuchać serduszka, ale słychać było tylko odgłosy ruchów i asystentka powiedziała, że ucieka od nas i nici ze słuchania serduszka.
Jeszcze się nie urodził a już taki mały urwis i złośliwiec. Jak się plecami nie obraca na usg to ucieka od tego so słuchania serduszka
super, że oki z małym, ale niezły nicpoń, że się tak rusza i nie chce mamusi dać posłuchać serduszka

Caltea głowa do góry jutro będzie lepieja co taki podły humorek?
lausanne świetnieże już jest dobrze
aa2 a co się stało?
irmith
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:53   #4429
Sharifa
Rozeznanie

Dziewczyny wydaje mi sie, ze jezeli chcecie opalac chocby nogi czy twarz, to brzuszek koniecznie trzeba posmarowac kremem z filtrem. Bo nawet jakby brzusio byl w cieniu to i tak nalezy go chronic, a tkaniny rowniez nie daja 100% ochrony.

Cytat:
Czy kremu ochronnego do opalania z filtrem UV trzeba używać również w cieniu?

Tak, ponieważ cień nigdy nie jest idealny, choćby z tego powodu, że docierają tu odbite promienie ultrafioletowe.

Choć może wydaje się to przesadą, skórę przed słońcem trzeba chronić kosmetykami z filtrem również w cieniu. A to dlatego, że promienie słońca w znacznym stopniu odbijają się od piasku, wody lub budynków - nawet w cieniu jesteśmy zatem narażeni na ich działanie. Ubrania również nie dają dostatecznej ochrony przed słońcem. Jedwab, nylon i dżersej zabezpieczają tylko w 30 procentach, bawełna - w 70 procentach. Przed promieniami UV nie chroni również woda, dlatego podczas kąpieli trzeba chronić skórę kosmetykami wodoodpornymi z filtrem UV.
Stary 2011-04-07, 13:57   #4430
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Można w ciąży używać samoopalaczy. O tu cytat:
" zgodnie z "Poradnikiem dla kobiet w ciązy" opracowanym przez Instytut Matki i Dziecka a wieć autorami tekstów sa lekarze, mozna w ciąży używać samoopalaczy. Za bezpieczne uwaza się produkty zawierajace dihydroksyaceton (DHA), gdyz daje on opaleniznę w wyniku reakcji z aminokwasami skóry, co oznacza, że nie przenika do krążenia, ponieważ jest wiązany w skórze. Nie stanowi wiec zagrożenia dla ciązy i dziecka, tym bardziej, ze DHA jest uwazany za zwiazek bezpieczny w stosowaniu."
LUBIĘ TO

Cytat:
a miałam wam jesczez napisac co do słońca, słońce jest nie zalecane z tego wzgledu ze przez hormony w ciąży nasza skóra inaczej reaguje i czesto przy opalaniu w ciązy jest tak ze na skórze robia sie przebarwienia, ale nie ma mega zakazu zeby słońca unikac, nózki buxke można opalać , no ale uważać abuy sie nie spalić, no i najlepiej brzuszek sobie czymś przykrywać źródło: lakarz
i to także chwilka na słonku poprawi nam nastrój

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

klask i: Brawa i tak trzymac
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 13:58   #4431
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Widzę że temat tż się toczy- ja do mojego nie odzywam się od rana a nie, jak zadzwonił to odebrałam, nabluzgałam mu i wyłączyłam się. Wczoraj był moment który mocno przeważył i nie wiem jak to z nami będzie.

A ja dopiero wstałam i nadal mi mało, rozlazłam się jak guma w majtkach- straszne. jeszcze tż mi jakieś ogórki przywiózł i są całkiem smaczne ale taka woda się zrobiła dziwna jakby ślimak w niej pływał i te ogórki są takie z wierzchu śliskie brrr.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:16   #4432
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Widzę że temat tż się toczy- ja do mojego nie odzywam się od rana a nie, jak zadzwonił to odebrałam, nabluzgałam mu i wyłączyłam się. Wczoraj był moment który mocno przeważył i nie wiem jak to z nami będzie.

A ja dopiero wstałam i nadal mi mało, rozlazłam się jak guma w majtkach- straszne. jeszcze tż mi jakieś ogórki przywiózł i są całkiem smaczne ale taka woda się zrobiła dziwna jakby ślimak w niej pływał i te ogórki są takie z wierzchu śliskie brrr.
A ile macie latek? Mieszkacie razem? A będzie dobrze Nie ma innej opcji dziewczyny....po prostu to faceci są w ciąży a nie my
Stary 2011-04-07, 14:18   #4433
cotynato
Zakorzenienie

Ja 22 tż 26 tyle że mam wrażenie jakby było na odwrót

Wymianka.
Stary 2011-04-07, 14:35   #4434
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
zaplułam się

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ale dobrze jak się do pracy nie chodzi..... Tylko lenistwo ogarnia straszne.... Twoja woda w ogórkach jak ślimak....i ja tez jak ślimak.... wszystko mi tak wolno idzie....
Stary 2011-04-07, 14:50   #4435
lausanne
Wtajemniczenie

a ja szukam sukienki na wesele na czerwiec. Tylko takiej, żebym mogła później jeszcze wykorzystać. Paranoja, nic nie mogę znaleźć
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:54   #4436
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ładnie wygladasz pewnie dlatego nie pyta)
Hehe milusińska, nie wiem, czy to dlatego .

Cotynato czyli jestem w grupie ryzyka, bo p 30 r.ż. Przytycie moje też jakby mieści się w normie, zobaczymy co na to powie gin. Ja narazie odstawiam slodycze, ale głodna chodzić nie zamierzam. Mam apetyt i mama i babcia mówią, że to dobrze.
Co do dziecka powyżej 4kg, to zarówno moja teściowa jak i mama rodziły dzieci po 4,5kg więc niejako jestem przygotowana, że nasze też będzie duże.

Mam 178 cm wzrostu, zwykle ważyłam ok. 64-66 kg. Przytyłam w listopadzie podejrzewam do ok. 68-69kg. Ok. 70 kg ważyłam w 7-9 tygodniu. Teraz na wadze mamowej w ubraniach i butach ważyłam 75 kg, a wczoraj u teściowej 79 .

Cytat:
upsss..teraz dotarło do mnie co przeczytałam....czemu na słonku nie wolno???????? O solarium myslałam a nie słonku
Ja w 4 tygodniu nie wiedząc o ciąży byłam 3 razy na solarium, bo to było przed sylwestrem, brzuch co prawda przykrywałam, bo mam blizny po operacji.
Cytat:
A co do legginsów- ja mam zwykłe, czarne bawełniane większe o rozmiar lub dwa i sprawują się świetnie.
A guma nie uwiera Cię w brzuch?
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
OMG co to za gin ???
Przecież waga, ciśnienie, pytanie o samopoczucie ogólne, badanie ginekologiczne to podstawowa sprawa, przynajmniej wg mnie i mam to na każdej wizycie (a w pierwszej ciąży chodziłam trochę do innej ginki i też wszystko robiła)
Nawet w karcie ciąży jest rubryka przeznaczona na wagę - lekarz powinien ją kontrolować w przebiegu ciąży
Miss.hot ostrzegam, że mój gin to drażliwy temat. To najlepszy specjalista w województwie, m.in. dzięki niemu jestem w ciąży. Bada ciśnienie, węzły chłonne, osłuchuje mnie, ogląda żylaki, bada piersi - normalnie aż jestem w szoku. O wagę nie pyta, zresztą w mojej karcie ciąży nie ma pozycji waga .
Cytat:
Ale pisałaś że jesteś szupła to inaczej u Ciebie pewnie się rozkłada na ciele takie przybranie wagi
Tym się pocieszam .

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
widzę, że te ubranka cię prześladuj nawet we śnie
No to było masakryczne , chyba za dużo usta usta się naoglądałam i do tego to allegro .
Cytat:
Heheh to mi się podoba , też tak mam. Czasem jeszcze trzaskam drzwiami, a co!

Cytat:
Też mów mi ciociu .

Byłam w sklepach dzieciowych, rożnych i textil market i pepco. W pepco jest promocja na body dziecięce po 5,69 zł, ale nie kupiłam, bo przecież niemożliwe, że takie małe się urodzi . Poza tym były tylko zwykłe body, takie przez głowę wkładane, a chyba bym wolała takie zapinane na początek, zresztą nie wiem. W niektórych sklepach były body nawet po 20 zł, ale wcale niekoniecznie z lepszej bawełny. Te z pepco były takie fajne, mięciusie, a te droższe jakieś sztywne.

Kupiłam sobie wieeeeeeeeeeeeeelkie majty, xl i xxl . Śliczne, tylko czemu w rozmiarze spadochronu .

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
a ja szukam sukienki na wesele na czerwiec. Tylko takiej, żebym mogła później jeszcze wykorzystać. Paranoja, nic nie mogę znaleźć
Lausanne też mam wesele w czerwcu, tak myślałam o zakupie sukienki w H&m, tam są zwykle takie luźne, fajne, albo jakiejś odcinanej pod biustem - też bym ja potem wykorzystała. Ale nawet jeszcze nie oglądam, bo nie wiem jak wielkim wielorybem będę do tego czasu.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Minio1984 - czy mogę się do Ciebie przeprowadzić na jedzenie?? Barszczyk, krokiety, naleśniki , ja szykuję się do zrobienia naleśników od 2 tygodni, może dzisiaj nadejdzie ten dzień, gdy się zmobilizuję. I kakao by się do tego przydało .... ach rozmarzyłam się.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 14:58   #4437
cotynato
Zakorzenienie

Ciociu Anciu, jedz, pomyśl o tych babkach z ameryki co ważą mając ponad 100 i wszystko gra a co do wagi i wzrostu to mamy podobnie. Ja też mam mniej więcej tyle wzrostu i wagę która pierw była ok 61, później 65-70 a teraz

Wymianka.
Stary 2011-04-07, 15:00   #4438
anciaahk
kosmitka

Cotynato - ja się o swoją grubą nie martwię, tylko o dziecko. Ale cukier mam w normie, ograniczę słodycze i musi być dobrze!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 15:00   #4439
cotynato
Zakorzenienie

A co do legginsów to nie, No daj spokój jak ja noszę L- XL to bym się ostro wpieniła i zaniepokoiła super są, wygodne, często sobie nawet mogę naciągnąć ponad brzuch

Wymianka.
Stary 2011-04-07, 15:01   #4440
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
.

Kupiłam sobie wieeeeeeeeeeeeeelkie majty, xl i xxl . Śliczne, tylko czemu w rozmiarze spadochronu .

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Lausanne też mam wesele w czerwcu, tak myślałam o zakupie sukienki w H&m, tam są zwykle takie luźne, fajne, albo jakiejś odcinanej pod biustem - też bym ja potem wykorzystała. Ale nawet jeszcze nie oglądam, bo nie wiem jak wielkim wielorybem będę do tego czasu.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Minio1984 - czy mogę się do Ciebie przeprowadzić na jedzenie?? Barszczyk, krokiety, naleśniki , ja szykuję się do zrobienia naleśników od 2 tygodni, może dzisiaj nadejdzie ten dzień, gdy się zmobilizuję. I kakao by się do tego przydało .... ach rozmarzyłam się.
Anciaahk zapraszam, zostało mi jeszcze 10 krokietów i 4 naleśniki z serem, to można się najeść do woli Nasi mężowie ciągle w pracy, ja też ciągle siedzę sama to się nie będziemy nudzić
Ja ostatnio robiłam przegląd bielizny i 3/4 majtek jest za małe i musiałam dokupić (zamawiałam na allegro) i po rozmiarach wyszło że same xl są na mnie, kurde a wcześniej nosiłam s,m

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości