|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Bzyczko, dziekuje za linka
![]() Ja wiem, ze w cenie gwarantują stroj dla TZ, wyżywienie całodzienne - w zaleznosci jak długo bede rodzić i jakieś badania meza ![]() ale 3 stówy to i tak przegięcie. Grazin mnie łapka boli własciwie cały dzien ale to zależy co nią robię. Jak trzymam na płask na lapiku to nie jest zle, najbardziej ból doskwiera w nocy. Agusia, arbuzio mniaaaaaaaami Smacznego Moria, jaka ta Twoja Igusia rozsądna dziewuszka Jestem przekonana, ze dlatego tak wariuje, zeby własnie Cię uspokoić - ze to jeszcze nie teraz Gusia Lolusia, a to może od Ciebie mam tego linka?? PRZEPRASZAM, ze nie powiedziałam, że to Twoj link Miałam ten schabik druknięty już ze 2 może 3 msc tylko nie miałam czasu zrobić i wczoraj był debiut - wyszedł wyborny !!! W takim układzie jesli Słonko masz jeszcze jakieś takie fajne w zanadrzu to ja na nie reflektuję Dziękuje, ze o pokoiku pamietałas ![]() Faktycznie zamieszanie z nim ale nie oddam Gabi do pokoju koło tesciow Własnie w ogole wczoraj od 2-5 nie spałam w nocy wylewając morze łez.... Mój mąż stwierdził ze jednak nie bierzemy kredytu bo nas nie stac !!!! Nie bede tego nawet komentowac Pozostanie robienie poddasza tylko facet, który na dole u tesciow remontuje wlasnie był go obejrzec i powiedział ze to gruuuba robota i sie nie podejmie. Pozostaje mi szukania kogoś na gwałt a robić tam co jest.. dodatkowo powierzchnia 70m, skosy, belki.. trzeba to jakoś zaaranżowac.. wiec i architekt by sie przydał.. Nie mam juz nerwów i szkoda mi zdrowia. Kiedy bedziecie miec wózeczek? czy już odebraliscie furę Moniqac, dowiedz sie u siebie o ZZO. Moja klinika też prywatna i też ma podpisana umowe z NFZ no i cały czas i nadal jest (do 14.04 włącznie) ZZO bezpłatnie.. od 15.04 sie zmienia...
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
kurde są już słodkie ARBUZY???
ja sie jakos je boje kupic widziałam w bronce ostatnio ale opbawiam sie ze beda smakowac jak kilo waty. a ten winogron co tam osttaniokupiłam mam dalej przed oczami... a snmak w ustach taki był pycha.ale juz nie było osttanio;(
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pieniążki się przydadzą.A przyjemnie, przyjemnie Słoneczko świeciło, żadnych spięć nie było. Zadowolona jestem ![]() Nie wytrzymałam i zjadłam obiad bez Tż, taka głodna byłam
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-07 o 14:35 |
||
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
daisy musisz spac przy laptopie
![]() kurcze mam taką ochotę zafundować sobie fryzjera farbowanie obcicnanie i kosmetydczne zeby mi pedicure i manicure porzadnie zrobili i jakas maseczke na twarz dali... ech chciałabyum ale w tym meisiacu to tyle kasy na remont nam idzie ze stać mnei ewentualnie na pilniczek
|
#1235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak zawsze robie jak mi sie podoba to biore ![]() masz prawo wziac cwiartke a nie calego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kupilam w intermarche mega slodkie i ostatnio u mnie w grosiku
|
||||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wam nie pochwaliłam
tż złapał fuche u mojej mamy i jej tż. będzie im malował za 1000zł trzy pokoje tylko ze kasy nie dostaniemy bo sie z nimi umowilismy ze po prostu zlikwiduja nam dług bo w zesżłym miesiacu 1300 mi na szkołe dali, to bedziemy im musieli oddac tylko 300zł z czego sie niezmiernie ciesze![]() tylko teraz biedy tż będzie musiał pomalowac im mieszkanie w miedzy czasi epracowac a za tydzien ma wolne zeby w naszym domu robic.
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
ddaaiissyy dobrze że już z nami jesteś, mam nadzieję że to był ostatni raz takiej przerwy od koleżanek
no i fajnie że wam pieniążki dali dziecko przebiałczy ??????? no comment !!! chodzi chyba o to że małe brzuszki nie trawią krowiego mleka za dobrze .... ale nabiał to źródło wapnia niezbędnego do rozwoju dziecka Zosia rozcięła sobie wędzidełko górnej wargi, dopiero po drzemce dojrzałam ... mam nadzieję tylko że żadnym badziewiem się nie zarazi jak teraz jadła obiad to trochę narzekała że ją boli, ale ogólnie obudziła się z duuużo (dzięki Bogu) lepszym nastrojem .... teraz kupkujemy na nocniku ![]() matallewar za dobre wieści dzisiejsze |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ceny warzy w owoców przerażają... pomidor 9,99 zł/kg truskawki 14,50 zł/kg banany 6,50 zł / kg... ziemniaki 2,5 zł/kg porażka!!!! ale jak truskawki mogą być w cenie sera zółtego czy jakiejs ytaniej szynki...nie kumam
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
antropia, miałam wczesniej Ci już napisac.. śliczny avatarek
Palusia, jak możesz to śpij !! Wcale Cię nie ganię za to Raczej zazdroszczę!! Ja dzis do 5.45 ![]() aha Lolusia, SR polecam ale dziś nie ide bo mi sie nie chce Tematyka "Laktacja i problemy z nią" jakos mnei to nie interesuje.Najbardziej ciekawią mnie zajecia dotyczące juz samego porodu oraz warsztaty zwiazane z masazami, ktore TŻ musi robić jak sie juz TO zacznie... Jednak aby uczestniczyć w tych zajęciach, musze zapłacić dodatkowo 30 zł. Zdzierają jak tylko mogą... bo szkoła kosztuje 350zł to jeszcze dodatkowe opłaty... Par było duuzo - około 50-60 osób
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaaiissyy to jak ekipa remontowa nie chce sie podjac remontu poddasza to ja juz nie rozumiem twojego tz... szkada, ze go nie przekonalas do kredytu
![]() andziot dla dzielnej zosienki
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 42 (27 użytkowników i 15 gości)
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() truskawek nie ylo, ale ok 5-6 zl za 250g, chyba, ze na wage w warzywniaku ok 20 zl za kg banany 4.99 ziemniaki ok 2,5 arbuz 6 zl za kg gruszki 5 zl za kg |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki sorki, ze tak wchodze w parade, ale ktory zestaw sie Wam bardziej podoba?
http://allegro.pl/gerlach-garnki-mys...528335794.html http://allegro.pl/gerlach-garnki-pla...528335793.html
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłąm fajna stronkę
moze sie wam przyda kiedy dojdzie przelew http://www.michalturecki.com/pl/sledz_zloty.html super to jest
|
#1246 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aliczko ja u ginka w poniedziałek byłam. Przy twoim Misiaczku mój synek to drobniaczek Ważny 1800, a twój widziałam dwójkę juz przekroczył ![]() A wiesz ile mierzy twój mały? Mój 42 cm.. i to chyba tez taka przeciętna wielkości.. Cytat:
Ddaaiissyy, ale teraz mi wstyd! Nie chodziło mi o to, żeby laury zbierać za ten przepis.. tak tylko byłam ciekawa czy to to.. ![]() Czyli malutka będzie z wami? Ale to chyba dobrze póki co, bo pamiętam, że pisałaś, że boisz się, że jak przeniesiesz oło teściów Gabi to możesz w nocy płakusiania nie usłyszeć.. A z tym remontem "na gwałt" to moze on wcale nie taki ekspresowy musi być.. nie lepiej poczekać i na spokojnie poszukać solidengo fachowa, niż w pośpiechu brac kogoś kto ma tylko wolny termin, a nie wiadomo jaką opinie?! Ale to już pewnie sami wiecie najlepiej ![]() ![]() Wózeczek zamówiony, ma być do odbioru po 20 kwietnia.. ale odbierzemy dopiero po świętach, bo już w przysżłym tygodniu jedziemy do domu.. w sensie w rodzinne strony, do mamy i taty i nie będzie nas w mieście.. Dlatego odbierzemy dopiero przed końcem miesiąca.. ale nie stresuję się i parcia nie mam, aby był już.. najważniejsze, że zamówiony Teraz szukam jakiś fajnych, kolorowych zabaweczek do wózka i fotelika.. bo oczywiście czarny wzieliśmy
|
||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Sluchajcie, mam dylemat. Jak wiadomo spadla mi hemoglobina, wiec lykalam (i dalej lykam) zelazo. Ale jednoczesnie mialam skurcze, wiec bralam jeszcze magnez, z tym, ze wyczytalam ze magnez utrudnia przyswajanie zelaza. Wiec byc moze dlatego, mimo brania zelaza ta hemoglobina dalej leciala w dol. Teraz przez 10 dni nie bralam magnezu i skurcze mam dzisiaj takie, ze nie moge chodzic. Tu moje pytanie:
czy jest jakas metoda, zeby zelazo i magnez nie klocily sie ze soba? Moze trzeba przyjmowac o roznych godzinach albo jakos tak? Popijac czyms specjalnym? Cos wiecie na ten temat? Bo zastrzyki z zelaza sa mocno niefajne, ale skurcze lydek tez nie sa spoko. |
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
princi mi te sie podobaja http://allegro.pl/gerlach-garnki-mys...528335794.html
Cytat:
czekam juz na świeże malinki truskawy za 3 zł za kilo pyszne gruszki jeżyny i pomidorki malinowe ech...
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JUPI ale sie ciesze !! ![]() ![]() 1000zł z głowy to duza ulga.TŻecik jest zaradny i da rade
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rano łykam magnez potem po godzinie żelazo i popijam kwaśmnym
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochane, nie moge sie zdecydowac, wpierw przez pare miesiecy ogladalam garnki berghoff'a, teraz stwierdzialam ze nie sa dobre, bo maja termostaty, ktore po jakims czasie nalezy wymienic, a mam sztucce gerlacha i jestem mega zadowolona, to i chyba garnki sa dobre...no moze za kilka miesiecy w koncu sie zdecyduje
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo mama nie chciałaby zwrtotu szybko ale jednak nie lubie miec długów nawet u mamy ![]()
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki to i ja cos wkleję:
http://www.wykop.pl/ramka/692973/dziadek-z-babcia/ To apropo ostatnich rozmów na temat wieku i macierzyństwa.. Patrzę na tą fotę i uświadamiam sobie jaka starą matką będę/jestem
|
|
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Loluś nie prałam całego wózka, tylko te części, które udało się ściągnąć.
a może jakby miała ogródek to wystawiłabym całość na zewnątrz i wyprała szczotką. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

W takim układzie jesli Słonko masz jeszcze jakieś takie fajne w zanadrzu to ja na nie reflektuję 
taki był pycha.

no comment !!! chodzi chyba o to że małe brzuszki nie trawią krowiego mleka za dobrze .... ale nabiał to źródło wapnia niezbędnego do rozwoju dziecka 

Tematyka "Laktacja i problemy z nią" jakos mnei to nie interesuje.

Ważny 1800, a twój widziałam dwójkę juz przekroczył