|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Lolka widziałam to zdjęcie na demotywatorach chyba
![]() masakra my to juz stare ropuchy jesteśmy :brzydal :przeciez w tym wieku powinnismy przynajmniej jednego wnuka mieć! ![]() ja za chwile musze od was zmykać bo tż w drodze
|
#1262 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Mimbi z tego co sie orientuje,to poprostu trzeba brac osobno to i osobno to,z dłuzszymi pzrerwami,i tyle.np ze 2-3 h pzrerwy miedzy zelazem a magnezem.
Andziot A ja juz padłam i leze, bylam na zakupach,posprzatalam chate,pozmienialam posciele,zrobilam 1000nalesnikow,i teraz "tylko" czekam na miesko,ktore musze rozporcjowac i poukładac w zamrazarce,hmm ciekawe jak ja w niej zmieszcze pół świniaczka,jak juz prawie cała obiadami załadowana uff nie mam siły,nawet oddychac.
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
andziott biedna Zosia...musiało ja boleć
![]() Daisy Ach dziękuje Ci kochana Wiecie co...mam dość na dzień dzisiejszy tej mojej psiny... ja już nie wiem jak mam z nią postępować...boi się wszystkiego..Łazi za mną, kręci się...Juz nie wiem jak mam ją ułożyć...Ani nagrody, głaskanie, ignorowanie...nic nie pomaga...Boi się otwartych okien!! A ja niebęde się kisić przy zamkniętych .Ma jakieś stany lękowe....a ja juz nie mam do niej siły...Męczy mnie to jak łazi za mna krok w krok i stęka nad głową...Ja wiem, że to nie jej wina...Ale ile to jeszcze potrwa...nie stać mnie żeby zatrudnić psiego psychologa...A teraz żyć się nie da...Bo trzeba z nią jak z dzieckiem....do miski zaprowadzić, żeby się wody napiła bo sama nie przejdzie obok okna otwartego...To już nie chodzi o to, ze trzeba jej czas poświęcać ale o to, że nic nie pomaga !! nie wiem czego ie czepić... czytałam w necie, że należy ignorować te lęki, to pies się przyzwyczai do rzeczy której się boi, widząc że właścicieli to nie rusza, nie należy psa głaskać na "pocieszenie: bo pies odczuwa to jako nagrodę za swoje zachowanie...Próbowałam i co?? Jak się uwagi na nią nie zwraca to dopiero jet masakra...Wchodzi tam gdzie nie powinna, nie reaguje na komendy i się cała trzęsie... może ona tak naprawdę się nie boi aż tak tylko chce żeby ciągle na nią uwagę zwracać....Może wyczuwa przyjście dzidzi na świat i się boi... już mi brak teorii....Macie jakieś pomysły? Przepraszam, ale musiałam się wyżalić....
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
antropia a byłas u weta z psinką??
pewnie po tym jak ostatnio sie tak wystraszyła ma traume. moze jakies psie leki na uspokojenie? pojawi sie dzidzia to dopeiro sie bedzie stresowac. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- może moje pytanie wyda się głupie, ale.... po co prać nmowe wózki? kjest to konieczne?
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka to jakas patologia ten link co wrzucilas
![]() mazianka wpadlabym do Ciebie na nalesniczki mniam! wlasnie tez przygotowalam posciel do zmiany, ehh przydalaby sie jakas Filippina do pomocy jak ja to mowie kregoslup mi siada...no Misiaki bede pozniej...
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko xciekawe jak my karmic bedziemy z takimi smakolykami ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
wystarczy zemoj sie wietrzy od 2 miesiecy |
||
|
|
|
#1267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No własnie boję się co będzie jak mały będzie....staramy się jak możemy, żeby się tak nie bała i nic...
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Grazin
![]() co do nadgarstków - to ja też nie widzę żeby one były napuchnięte - palce tak bo nie założę obrączki. daisy - 15.04 mam wizytę - zaraz na recepcji wypytam .szkoda, że nie wyszło Wam z własnym domkiem - czasu coraz mnie na kapitalny remont, chyba że się wyniesiesz z maluchem na jakiś czas. 50-60 par na szkole rodzenia? bardzo dużo.mimbi - na pewno popijaj żelazo kwąsnym, nawet wodą z cytryną - trzeba zakwaszać żołądek żeby się lepiej wchłaniało. princi - zestaw nr 2, bałabym się żeby te z zestawu nr 1 nie wyślizgnęły mi sie z ręki jak będę trzymała szmatką uszka. zobaczcie sobie gazetkę nową lidla - będę rzeczy dla maluszka w promocji i ciuchy ciążowe chyba nam się już nie przydadzą ![]() http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=mpKHbT .
|
|
|
|
#1269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jesteś sama ![]() Cytat:
Cytat:
ile stał i gdzie ... |
|||
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
aguś no ja wierze andziotkowi że bedzimey mogli jesc wszystko
![]() a kurde jak mi Sebuś wysypki dostanbie do andziotku wpadam do Ciebie na bezpłątną konsultację pediatryczną ok?? ![]() antropia to ciężka spraw piesek wystraszony wydaje mi sie ze zawsze bedzie z takim psiakiem problem. przydałby sie zaklinacz psów ![]() zmykam moje drogie ![]() do jutra!!!!
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
moj wozek byl robiony specjalnie na nasze zamowienie wiec w ciagu 2 dni mi go zrobili
![]() ma ktoras z was ten mikser ????????????????????????? ???????????? http://allegro.pl/mikser-robot-zelme...549091878.html |
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie nie pomyślałam nawet o tym
![]() w tym miejscu przypomina mi się Moria, która mowiła ze pierze wsyztskie ciuszki bo nie wie czy ktoś sie po jajkach nie drapał a potejm tych coiuchów dotykał
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po troszeczku ![]() ciuszki pralam wszystkie bo maja bezposredni kontakt z cialkiem dziecka wozek nie nie popadajmy w paranoje
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-07 o 15:15 |
|
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na dworze poleżec na leżaku, matko jak wieje
mało mnie nie porwało...
|
|
#1275 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolus kochana jestes
![]() A Ty zadowolona ze swojej Mury? ![]() Daisy cudownie sie spi.. tym bardziej jak sie blizniaki snia ![]() 2,50 zl za kilo ziemniakow???? ja pamietam jak kosztowaly 60gr ![]() Princi numer 2 Antropia nie wiem co mam Ci poradzic ech... mysle, ze Listopadowa nasza najlepiej bedzie umiala cos doradzic Faktycznie dziwne zachowanie pieska... moj pies, ktory jest w Polsce z rodzicami tez ma czasem takie fazy, ale zazwyczaj konczy sie na drzeniu i to jest tak, ze gapi sie na mnie maslanymi oczyma i jak mowie do niej to zaczyna sie trzasc jeszcze bardziej... strasnzie to dziwne, ale nie wiem o co jej chodzi. Stara juz jest i moze to ma jakies znaczenie?ide wciagnac drugiego Magnum
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
padam na twarz.. zjada mi posty
nalozylam henne i siedze jak rumun ![]() przeforsowalam sie bo boli jak na @...
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama u Zosi nie wiem, bo na coś ma ale nie wiadomo na co
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin Ja nie piorę...
Wiem, że teoretycznie NIGDY NIE WIADOMO, ale przyjechał porządnie zapakowany - więc nie stał raczej na wierzchu nigdzie. Poza tym nie będę dziecka nigdy kłaść w samym wózku, zawsze chociaż pieluchę tetrową labo flanelową podłożę i myślę, że to wystarczy ALE MI SIĘ NIC NIE CHCE ![]() A tyle miałam zrobić... skończyć pierwszy rozdział mgr... przeczytać sporo książki do zaliczenia...
|
|
#1279 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
swiniaczka zazdroszcze, pojadlabym swojskiej kielbasy i mieska
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś ci ludzie z tego zdjęcia to jakaś patologia...ta babcia sama miała dziecko w wieku 14 czy 15 lat...co się dziwić córce.
Aguś nie mam go, ale zanim kupiłam swój to dużo czytałam o tych z misami...i generalnie te co mają misy, które kręcą się na zasadzie koła zębatego (czyli taki jak ten ) są do kitu, że po kilku razach te ząbki się wyrabiają i przestaje działać tak jak powinno. Moja mama ma ten mikser ale bez misy, no i mikser jak mikser, spełnia swoje zadanie
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
andziotku dostała jakieś lekarstwo, ale poprawy nie widać...Szkoda mi jej jest bo chodzi cały czas przestraszona...
Paulizia,Grazin Powiem wam, ze mamy nawet problem żeby do toalety iść jak okna są otwarte bo wchodzi za nami i się kładzie na podłodze...A zamykać okna za każdym razem jak się siku chce tez nam się nie uśmiecha...nie wiem, może pójdziemy do innego weta...Zobaczymy co nam powie... przed chwilą czesałam się w łazience to też ze mną weszła i się pod nogi położyła...a teraz stoi koło mnie i się w ścianę gapi...
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
ide wziac prysznic, mala cos sie zaczela ruszac
tz znowu do 21-22 bedzie w pracy ![]() jak zaczne rodzic to chyba na pieszo pojde...zaczym on dojedzie... dzisiaj tesciowa powiedziala, ze maz jest z 39tc...no a ja z 38tc...ciekawe czy ten fakt bedzie mial zwiazek z moja ciazą bo jutro zaczynam 38tc ![]() pa milego popoludnia, zajrze wieczorkiem
|
|
#1283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tz tez o 22 wróci ![]() ale ja do babci zaraz uciekam
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musze lykac zelazo 2 godziny po posilku, bo pol godz przed sniadaniem mialam takie mdlosci, ze szok. Wiec po prostu magnez bede lykac w poludnie, a do tego to wszystko co mam jeszcze do lykania. Wyslalam TZ po Inke Magnez,mam nadzieje, ze bedzie w sklepie.
Ja nowe ubranka tez bede prala. Bo co z tego, ze nowe, jak nie wiadomo gdzie wisialy albo sie kisily w foliach, jak to wielopaki. A wozka nie piore bo ... go nie mam, taki zarcik. |
|
|
|
#1286 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak narazie jestem mega zadowolona,tylko ze ja kupiłam ten z dodatkowym blenderem,a poza tym to identyko,ciasta pieke ,miksuje spoko moj Tz stwierdził,ze jest ok. a one byly tydz temu w tesco w promocji ![]() Cytat:
taką swojską mmmmmmmmmm
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś ja mam taki mikser
http://allegro.pl/robot-kuchenny-cla...540093922.html ale dwa lata teu dałam za niego 150zł mniej i kupowałam w intermarche nowy, nieuszkodzony, nie wiem skąd tutaj taka cena
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze znów zaczełam Wam odpisywac i prąd tym razem wyłączyli a kliknełam wyslij i ani post sie nie wysłał ani go juz odzyskac nie mogłam
![]() Moniqac, ok 60 osób bylo, nie par sorrki ![]() Co do remontu poddasza, to oczywiscie wyniosłabym sie do domku na ten czas. Tesc juz jakies 2 ekipy umówił na casting na sobote ale jak powiedziałam, ze chciałabym architekta to mi mówi, ze to tyyyyyyyyyyle kosztuje, że po co jak to tylko trzeba scianki zrobić... a wg mnie to własnie o to "tylko" chodzi, bo nie sztuka spier*** o własnie ANULKA !!! Ty jesteś po architekturze !!! Może możesz mi jakąś swoją kolezanke/kolegę polecić? Poddasze ma ok 60m2 i jest gołe i wesołe Trzeba ocieplić dach, karton gipsy na sciane (Bo są same cegły) no i jak to poddasze - może da się coś jeszcze z niego wykrzesac. Ma tam być tylko nasza sypialnia.A może jakiś Twoj znajomy po prostu gdzies pracuje i chce sobie dorobić Jak masz kogoś kogo możesz polecić to byłabym Ci Słonko 100krotnie wdzieczna. aha Grazynko Bo zdaje sie, ze wcinamy ten sam magnezDoppelHerz, zreszta sama mi go poleciałaś ![]() Gin kazał mi zwiekszyc dawkę, mam brać 2 x dziennie po 2 tabletki czy 4 porcje magnezu o mocy 400mg ![]() Powiedział, ze my jako kobiety w ciazy nawet do 8 możemy Antropia, może pieseczkowi po prostu czasu potrzeba...
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy widzialyscie nowa gazetke SuperPharm - mnie kusi baaaaardzo. Oto co wylosowalam z promocji dla brzuchatek:
1. Przy zakupach w SP powyzej 25 zlotych, 30 sztuk magnezu + B6 za 4.99 [ciołki napisali "organiźmie", az mnie oczy zabolaly] 2. Butelki NUK 2x125 ml za 9.99 3. Elancyl na cellulit 2x100 ml za 129 zl 4. Cala seria Hipp -30% Ziajka -15% Cleanic Kindii -20% z karta LifeStyle Penaten -25% 5. Pharmaceris Foliacti przeciw rozstepom 24,99 z karta LS 6. Sol do noska Sterimar 50 ml za 18.99 7. Rennie 2 opakowania za 10.99 I cos dla slepakow (czyli dla mnie) plyn do soczewek Renu Multiplus 2x360 ml za 39.99. Gazetka do obejrzenia na profilu SuperPharm na facebooku, bo ich strona cos nie dziala. Cos czuje, ze TZ dostanie wkrotce liste przydzialowa i poleci na zakupy ![]() A w ogole wiecie co, zadzwonil do mnie moj fryzjer, ktory przeczytal, ze bylam w szpitalu i zaproponowal ze do mnie przyjedzie i mnie ostrzyze, zeby mi humor poprawic, wiec od 13stej mam nowa fryzurke. Kochany, prawda? A zeby bylo lepiej jego brat organizuje warsztaty makijazowo-wizazowe i zostalam zaproszona do udzialu (jakas godzine po tym,jak Wam napisalam, ze chce wziac udzial w czyms takim), tylko nie wiadomo kiedy, mam nadzieje, ze po porodzie
|
|
|
|
#1290 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy no nie wiem...może....jest już z nami półtora roku, uwagę jej poświęcamy...nikt jej krzywdy nie robi, ja jestem mniej cierpliwa i jak mi się zdarzy na nią krzyknąć to mój tż zaraz się krzywo patrzy na mnie...wtedy wiem, że przeginam i odpuścić muszę...Więc krzywda jej się nie dzieje..
Zaraz muszę wyjść i okna pozamykać...tylko zauważyłam, że jak w okapie gwizda to też ucieka...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

:brzydal :

kregoslup mi siada...

.
bardzo dużo.
piesek wystraszony wydaje mi sie ze zawsze bedzie z takim psiakiem problem. 

Czekamy na Ciebie fasolko

Trzeba ocieplić dach, karton gipsy na sciane (Bo są same cegły) no i jak to poddasze - może da się coś jeszcze z niego wykrzesac. Ma tam być tylko nasza sypialnia.