|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Ikus, dzieki za wiare ![]() A u nas pogoda sie schrzanila...sniadanko zjedzone a teraz to sprzatania marsz bleeee ![]() PS. Tusia kochana moze to fasoleczka a nie zatrucie
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku Edytowane przez Andziula28 Czas edycji: 2011-04-07 o 11:54 |
|
|
|
|
#3152 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
U mnie też wczoraj był jakis taki biały sluz a dzisiaj już nie, nigdy wczesniej takiego czegoś nie miałam
niby mam jeszcze ostatnie dni płodne wiec to chyba za wczesnie na jakiekolwiek objawy ![]() @ mam dostać według mlich obliczeń 19, mam nadzieje, że się nie pojawi Pochmurny dzień dzisiaj paskudny buziaczki dla was o i jeszcze czasami mam wrażenie, że na dole brzuszka tak jakby było cos tam twardszego (macica?) chyba schizuje..... Edytowane przez Messuah Czas edycji: 2011-04-07 o 11:56 |
|
|
|
#3153 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 |
|
Raczkowanie
|
Tusia Może faktycznie to zatrucie , jak robilaś testy i negatywne wyszły
Kuruj się ! Andziula Oczywiście że wierzę ! Może i nawet bardziej W swoje mam wątpliwości to może w Twoje maleństwo jak bardziej uwierze to coś z tego będzie
|
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
u nas w koncu słoneczko się pokazuje ale ja jakaś nie do życia jestem, ble... a mój smyk wręcz przeciwnie- on zawsze energią tryska, co za koleś
![]() do tego ma taki apetyt że konia z kopytami by zjadł. jest południe a on ma juz na koncie jogurt, drozdzowe, trzy porcje zupy, kiwi i jabłko. on tak je do obiadu a po południu już mniej. ale śmiejęmy sie z TŻtem że połowe budżetu to mały przeje ![]() co do dyscypliny itp to ja staram siebyć twarda ale moje dziecko pod względem uporu to lepsze niż osiołek a do tewgo ma głos jak trzech tenorów razem wzietych wiec walka o władzę trwa... on od peirwszysch chwil życia tak potwornie się darł że cały szpital go chyba słyszał i potem był najgłośniejszym noworodkiem na oddziale![]() raz w przychodni jak smyk miał rok to była mama z takim maluszkiem i on tak kwilił cichutko i mówie jej że szczęściara że jej dziecko tak ciuchutko płacze. ona siezdziwiła bo jej sieto wydawało głośno, po czym mój syn dał głos w gabinecie, wychodzimy a ta mama mówi" już wiem czemu płacz mojego dziecka wydaje sie pani cichy"
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Rzeszów też cały szary :/chwile nie pisałam nic ale cały czas Was podczytuje
![]() U mnie wszystko się jakoś pomieszało. Wypada dziś 22 dc, skoku jak nie było tak nie ma, testy owu miałam dodatnie 18.03 wieczorem (ale troche jeszcze jaśniejsza była testowej), 19.03 rano już była mega krecha więc sie ucieszyłam i do dzieła, 20.03 robiłam test rano i wieczorem i wyszły bardzo słabiutkie kreski więc stwierdziłam że pik lh się kończy i trzeba od następnego dnia brać luteine (bo faza lutealna wychodzi krótko- na 16.04 szacuje @) a tu wszystko szlag trafił bo wczoraj i dzisiaj mam znowu mocne krechy (mocniejsze niż testowa) i już zgłupiałam do końca Luteiny boje się brać teraz bo jak owu jeszcze nie było to ją zablokuje // jak by tego było mało to od wczoraj lekko krwawie z szyjki już nic z tego nie rozmumie :confus ed: Dziewczynki czy może któraś z Was to ogarnia?? Albo miała podobnie?
|
#3157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak tak czytam o tym braniu lutki po owu to stwierdzam że kurde czasem mozna więcej namieszac niz dopomóc ziebulka może masz podwójnaowulacje w tym cyklu, pasowało by z ginem to skonsultować ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- wiecie co, odkad mysle o starankach i fasolce to mnie tak cycuchy przed @ nawalają że szok ostatnio to takie miałam obolałe że juz myślałam o testowaniu ale @ przyszła jak w zegarku. teraz znów bolą niemiłosiernie, TŻ ma zakaz dotykania... a brzuch nudzi na @ czyli antybioty nie poprzestawiały owulki co w sumie jest dobre w moim przypadku. musze wytrzymać do sierpnia ale jak? taki niecierpliwiec ze mnie że dziewczyny, szczególnie te które maja już pierwszych chłopaków- czy myśląc o fasolce to myślicie o płci? Wiem że najważniejsze żeby w ogóle sie udało i żeby bobo zdrowe było ale ja nie moge sie pozbyć myśli o dziewuszce. zawsze marzyła mi sie parka, aż mi głupio że tak bardzo bardzo bym dziewuszkę teraz chciała... walnijcie mnie w łeb że głupio gadam
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Raczkowanie
|
Martinka Nie gadasz głupio !! Ja też ZAWSZE odkąd pamiętam marzyłam o dziewczynce
Oczywiście najważniejsze jest to żeby dzidziuś był zdrowy nizależnie od płci ale gdybym miała wybór to z pewnością dziewczynka Kochanee a myślałyście już nad imionami dla swoich przyszłych bobasków ? Mi i mojemu podobają się dla chłopca : Alex a dla dziewczynki : Octavia ... |
|
|
|
#3159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak nawet czekamy na @ to z męzem mówimy ze może w końcu Kaj zawita do nas
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
Ziebulka No Kajetan też ładne
|
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
My z moim Tż myśleliśmy nad Mają i Grzesiem
|
|
|
|
#3162 |
|
Raczkowanie
|
My strasznie chcielismym mieć Maję, ale już dwóm parom znajmomym urodziły się dziewczynki i nazwali Maja. także zmieniliśmy na Julia, a chłopak Franek
. I też cały czas jak rozmawiamy o fasolce to mówimy Franio
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś @
teraz staranka dopiero w maju. Może nasz Leoś zrobi nam prezent slubny i się wkoncu zagniezdzi
|
|
|
|
#3164 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
no ja smyka to bym za zadne skarby na dziewczyne nie zamienila ale chcialabym zeby drug byla dziewuszka
![]() zmykam do pracy zaraz, buziaki!!! |
|
|
|
#3166 |
|
Raczkowanie
|
Martinka- ja pierwsze dziecko straszliwie chcialam miec dziewczynke a jest chlopak
a teraz powiem szczerze ze mi to obojetne, byle bylo zdrowe, a nawet bardziej jestem za drugim synusiem A co do imienia: dla chlopaka Aleksander, ewent. Wiktor, a dla dziewczyny Maja, Dominica badz Julka. Majka miala byc na 100 % ale poznalam niedawno kolezanke ktora tak ma na imie a ja nie lubie tak dawac na imie jak ktos znajomy juz ma bo zawsze mi sie to jakos kojarzy ![]() dziewczyny czemu wy piszecie Tż ?? bo ja nie moge tego rozkminic
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
|
|
|
#3167 |
|
Raczkowanie
|
Andziula ja też nigdy nie umiałam tego zrozumieć czemu akurat TŻ
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Towarzysz życia
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
aaaa
Towarzysz życia Fajnie brzmi
|
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Tak czytam i czytam,również jestem na etapie starań jest to mój 3cykl, z nowym rokiem nowe postanowienie,tylko mam pewien problem ponieważ powinnam dostać teraz okres i nic nie ma robiłam w piątek test po 2tygodniach od zakończenia cyklu i nic tylko I smutna kreska, i teraz biję się z myślami co robić czy kolejny test czy udać się do lekarza ,może wy coś poradzicie co robić.
do mojej wczorajszej wypowiedzi muszę dopisać, dzisiejsze objawy,czuję się jakoś dziwnie mam takie dziwne uczucie ciągnięcia jakby w macicy i nie wiem teraz czy to może zbliżająca sie miesiączka czy coś może sie kluję jakaś fasolka nie wiem????? ,pomóżcie bo zachodze w głowę czy iśc do gina czy czekać.
|
|
|
|
#3171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3173 |
|
Raczkowanie
|
Musisz pamiętac o tym że testy są czasem wadliwe , więc na twoim miejscu wybrałabym się do lekarza , może zaskoczysz nas dobrą wiadomością
|
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Korci mnie zrobienie jeszcze raz testu,tydzień temu tak naprawdę zrobiłam test ale nie z porannego moczu tylko późno popołudniowego,może poczekam z tym testem do weekendu lub poniedziałku, ale bym chciała żeby fasolka sie zasiała;-)
|
|
|
|
#3175 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także kochana to może być zwiastun że się udało ale równie dobrze może oznaczać że miałaś po prostu owulkę ![]() Cytat:
natomiast chłopak - jeszcze nie wiem, mi sie podoba Wiktor, Adam.Cytat:
|
|||
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Nie nakręcam, ale też tak miałam, nadal trochę mam.
I od dobrych kilku dni mokro w majtkach, przezroczysto-mleczna wydzielina, dosłownie uczucie jakby @ się zaczął i biegnę do wc sprawdzić czy to jednak nie @ ![]() Dziękuję Kochane za gratulacje i kciuki, przydają się ![]() A co do płci, chciałabym dziewczynkę, ale pogodziłam się z faktem, że pewnie chłopak będzie, w rodzinie TŻ 95% dzieci to chłopcy, a z tego co wiem to od plemników zależy płeć. Jakby była dziewczynka to Wiktoria, a chłopiec Maksymilian albo Mikołaj. Milla, test tylko z porannego, z innego pokaże ale już starszą ciąże po terminie @, a kiedy powinien być @? Jak już to nie czekaj i rób. Może być tak, że owu Ci się przesunęła i była później.
|
|
#3177 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3178 | ||
|
Raczkowanie
|
Tż - towarzysz zycia
Matkoooo nigdy bym na to nie wpadla, ale ja tepa jestem ![]() aleee podoba mi sie to okreslenie ![]() Cytat:
Cytat:
I takie dziwne uczucie przed @ tak jakbym w srodku miala jakis korek i cos by mi cisnelo na niego od wewnatrz, jakby mial zaraz wyleciec Powiedzcie mi czy jak w poniedzialek mam dostac planowo @ a zrobie jutro, badz w sobote test z porannego moczu to moze mi jeszcze nie wykryc HCG ? Kurcze bo w sobote mam tego grilla i tak sie czuje ze dostane @, ale plamienia dzis nie mialam zadnego, i chcialabym sie tego pifka napic ale sie boje jakby sie okazalo pozniej ze bede w ciazy...a zas jak dostane @ to bede zla ze sobie do kielbachy nie wypilam ![]() Moj TŻ wkrecil sie w robie trikow na yo - yo i mnie zarazil tym...musze poszukac sobie na eby'u yo - yo
http://lt1f.lilypie.com/gcxfp1.png FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200 3 cykl staran o drugiego lobuziaka ![]() Filipcio: ....Jak wytlumaczyc Tobie mam, Że jestes wszystkim, tym co mam, Tym co jest dobre i co zle, Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE... moj ty maly lobuziaku |
||
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
Może nie pokazać, niektórym dziewczynom, kilka dni po terminie @ dopiero wyszły II kreski.
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pifka to nie popadajmy w skrajności - ja w piątek i sobotę raczyłam się niewielką ilością alkoholu a w niedziele testowałam no i okazało sie żem w ciąży![]() Chyba że mowimy o ,,poważnym" piciu, ale jedno czy dwa piwka w weekend maluszkowi krzywdy nie zrobią
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

a nie zatrucie 
niby mam jeszcze ostatnie dni płodne wiec to chyba za wczesnie na jakiekolwiek objawy 
Kuruj się !

Luteiny boje się brać teraz bo jak owu jeszcze nie było to ją zablokuje

Oczywiście najważniejsze jest to żeby dzidziuś był zdrowy nizależnie od płci ale gdybym miała wybór to z pewnością dziewczynka