|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedy odkryte buty
tak mnie naszło na pytanie, wiadomo ze teraz pogoda jest w kratke patrze na ludzi i widze ze niektórzy ciagle np nosza kozaki a inni juz klapki:d
kiedy jest czas na odkryte buty? kierujecie sie tlyko pogoda czy czesto(przynajmniej w moim otoczeniu) slyszane zdanie"dopiero kwiecien, jak to wyglada itp"?
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: kiedy odkryte buty
Właśnie wróciłam ze spaceru z psem i widziałam jedna panią w sandałkach, wiec jak widać każdy nosi to co chce ;] choc mi osobiscie byloby zimno w odkrytych butach. Takie obuwie typowo letnie zaloze jak bedzie na prawde ciepło , narazie smigam w balerinach itp. i jest mi okej.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wyłącznie pogodą.
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Pogodą,więc obecnie noszę balerinki ze skórki,nie takie letnie
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Odkryte buty to dla mnie tak pod koniec maja, w czerwcu można zacząć nosić, bo wtedy się zaczyna sezon letni. Wcześniej to jeszcze są poranki chłodne itp. Ja chodzę w skórkowych balerinach.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Pogodą. W piątek ubrałam skórzane baleriny, w poniedziałek kalosze a dziś adidasy ...
![]() piątek ciepło, poniedziałek ulewa, a dzisiaj tornado
|
|
|
|
|
#7 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy od pogody
|
|
|
#8 |
|
zawsze mam racje
|
Od pogody.
Dzisiaj już chodziłam w krótkim rękawku, a inni w kurtkach Albo ludziom zimno, albo ich stopień odczuwania ciepła zależy nie od temp ale od tego jaki teraz miesiąc mamy
|
|
#9 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje pytanie stad ze ide na impreze i zastanawiam sie czy w butach z odkrytymi palcami nie bede wygladac jak głupek;d
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Od 14-go maja, godz. 12:37.
A tak poważnie, jak komu ciepło, to niech nosi, od kiedy chce. ![]() |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy od pogody oczywiście
![]() ale jak się spojrzy na ulice to każdy inaczej np. w tym tygodniu takie zimno a wczoraj widziałam dziewczynę w meliskach na gołą stopę - jeszcze zimniej mi się zrobiło
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
kiedy chcesz
ja zamierzam niedługo zacząć nosićtak apropos czytałam niedawno krótki felieton jakiegoś anglika mieszkającego w polsce, i bodajże spotykającego się z jakąs polką, nie mógł się nadziwić naszym zwyczajom kupowania butów letnich, wiosennych, jesiennych i zimowych i że jak ktoś wyskoczy w maju w cieplejszych butach / kozakach to wszyscy się na niego dziwnie gapią. Coś w tym jest chyba skoro ludzi stresuje ten fakt i nie noszą takich butów jakie chcą tylko jakie wypada
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
pogodą.
![]() zamszowe kozaki w zeszłym roku nosiłam jeszcze chyba w czerwcu.. ludzie dziwnie na mnie patrzyli, ale mi było wygodnie i wcale się w nich nie gotowałam. a zaraz po kozaczkach wskoczyłam w japonki... japonki na zmianę z adidasami... a później wrzesień i znów kozaczki ![]() jest mnóstwo ślicznych lekkich kozaków na sezon wiosna / lato, ale mam wrażenie, że to cały czas zbyt wielki szok na naszych ulicach. a szkoda ale ja się nie daję i nie zwracam uwagi na jakieś dziwne spojrzenia
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ja kieruję się pogodą
ale niektórzy niestety porą roku i później to wyglada właśnie tak http://kwejk.pl/obrazek/33405/pory,roku.html
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Jakby tak popatrzeć na zdjęcia np. amerykańskich celebrytów, to tam na porządku dziennym są buty emu, kozaki, a do tego top, krótkie spodenki, czy inny cienki ubiór. Tam nikt nie zwraca na to uwagi, bo i każdy chodzi w tym, w czym chce.
U nas zaś w Polsce, pory roku są dość wyraźne i dlatego chyba przyjęło się, że na każdą porę roku trzeba mieć odpowiednie buty, bo inaczej ludzie krzywo patrzą. Ja sugeruję się właśnie pogodą i zarówno wiosną jak i jesienią,przy zbliżonych temperaturach ubieram się tak samo. Obecnie chodzę w wiosennym płaszczu i balerinkach lub botkach przed kostkę. Ale fakt, czułabym się dziwnie, gdybym teraz nagle zaczęła chodzić w samym sweterku. Wolę założyć bluzkę z krótkim rękawem i na to płaszcz, jeśli jest naprawdę ciepło. Nie lubię się wyróżniać z tłumów i nie lubię marznąć albo się przegrzewać
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie od jakiegoś czasu widuje ludzi w różnorodnym obuwiu- zimowe kozaki, adidasy, baleriny, botki. Sama aktualnie chodzę w adidasach. Tydzień temu kupiłam sobie balerinki, ale mam tymczasowo szlaban na nie, bo niestety założenie nowych butów często kończy się obtarciami i niestety muszę czekać aż się zagoi
![]() Za to dziś widziałam hicior- dziewczyna ubrana w krótką spóniczkę- do tego kozaki i uwaga- gołe nogi
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
chodzę w balerinkach. U mnie ciepło, dziś cały dzień było duszno i +20 ;]
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się zastanawiam czemu CO ROKU pojawia się taki wątek? Czy ludzie nie mają wyczucia i nie dostosowują obuwia do temperatury? Po co patrzeć na innych?
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak, jak w sierpniu do dżinsowych szortów założyłam kozaki (nieocieplane) to ludzie patrzyli na mnie jak na kosmitę ale ostatnio widziałam parę kobiet, które chyba tak nie mogą się doczekać lata, że do sandałów miały założone cienkie, cieliste rajstopy/skarpetki pończosznicze |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Miałabym się kisić w kozakach czy botkach, bo ktoś tam może głupio skomentować to, że noszę już baleriny (które zresztą noszę już chyba z miesiąc
) czy peep toe?? No w życiu! Noszę to, na co mam ochotę i mam gdzieś, czy się to innym podoba czy nie
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Jedni są ciepłolubni, drudzy są zimnolubni.
Są ludzie, którym zawsze gorącą i są tacy, którym, np. przez problemy z krążeniem, jest zawsze zimno. Buty powinny być dobrane do danej osoby, pogody i nastroju. Jak będę chiała wyskoczyć w kozakach latem lub w kapciach zimą, to dotyczy to tylko mojej osoby i krzywdy nikomu nie robi
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się, jak wyglądają! Ważne żeby Tobie było ciepło...zawsze mnie denerwuje takie podejście..."nie zimno ci, jak taka rozebrana jesteś?". A może właśnie nie zimno! Pfff
Ja korzystając z założonego tematu "kiedy buty z otwartym palcem" zadam pytanie, czy można je nosić do pracy? Słyszałam, że są niemile widziane w biurze i raczej powinno się nosić zakryte...To prawda?
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie kieruje sie pogoda i tym, czy jest mi ciepło czy nie, a na pewno nie kieruje sie widokiem tak czy inaczej ubranych przechodniów.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Od 25 °C, sucho i bezwietrznie.
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale myślę że są biura w których faktycznie nie wypada |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami, jak się widziało Włoszki bądź Hiszpanki w kozakach właśnie- mimo dwudziestu paru lub więcej stopni . Miały nastrój na taki właśnie image, pewnie cieszyły się z nowych kozaków i to ich broszka .
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

(

Albo ludziom zimno, albo ich stopień odczuwania ciepła zależy nie od temp ale od tego jaki teraz miesiąc mamy