|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4471 | ||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 093
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
![]() Sa dla mnie za jasne ![]() Wpad³ mi w oko kolor Majirel 8,42 jasny blond miedziano-opalizuj±cy Boski!!! Ale boje sie ze diametralnie mi kolor zmieni i moj rudy nie bedzie do odzyskania... Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-04-07 o 17:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy Ty kiedys uzywalas chi?? widzialam promocje ich farb u radzia i sie zastanawiam
![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 477
|
Cytat:
![]() Przypomnia³a mi siê jeszcze jedna rzecz. Kiedy by³am jeszcze brunetk± rudo¶ci mia³am gdzie¶, ale pamiêtam bardzo ciekawy kolor mojej znajomej. Ona preferowa³a jasn± mied¼, ale unika³a jak ognia wszelkich odblaskowych marchewek i pomarañczek, a efekt ten osi±ga³a kolorem jasny blond miedziano popielaty firmy Artego. Przepiêkny jej ten kolor wychodzi³, mam wra¿enie, ¿e ten refleks popielaty skutecznie "gasi³" kolor i dziêki temu by³a to rudo¶æ bardzo stonowana, naturalna. By³o to jaki¶ czas temu, wiêc nie wiem czy jeszcze jest ten kolor, ale mo¿esz zerkn±æ ![]() Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-04-07 o 18:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
A to mój rudy
![]() Edytowane przez malinowachatka Czas edycji: 2011-04-07 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 6 498
|
Cytat:
Kliknê³am tê od¿ywkê zakwaszaj±ca CHI CHI ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-04-07 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
CORELIPS
Wiadomo¶ci: 8 342
|
oooh, to wszystko wyjasnia! mianowicie, na takich niespotykanie jasnych wloskach mozesz uzyskac wszystko co pragnie dusza
![]() Podoba sie mi blond zlocisty, a taki jak Ty ma moja mama i sis. IDENTYCZNY po prostu. ja naturalnie ejstem orzechow±-jasnobrazow± lal±, podchodzi pod ciemny blond chyba. aaaa o czym marzê to .. tylko marzyæ mogê bior±c pod uwagê, ¿e nie dopuszczê do siebie zadnych trwa³ych farb ani rozja¶niaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 134
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
Cze¶æ Rudaski!!
Widzê nap³yw nowego lisiego narybka na naszym w±tku ![]() A co tam u starej gwardii?? Kathy, julianka, melina, siskath... (kogo pomine³am?? ![]() Moje rude kud³ate s± w niedobrym stanie ostatnio. Co¶ im wiosna nie s³u¿y chyba ![]() A tak na serio to chyba mnie fryzjer szuka, a w³a¶ciwie szuka moich brzydkich koñców. Czeka mnie niebawem farbowanie po raz drugi mieszank± wybuchow± 'ala Kathy ![]() Dzulianno - o jakim ¿elu go loków piszesz kilka postów wy¿ej?? (nie mam czasu na doczytanie ![]()
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CH dobry wybór - od¿ywki maj± fajne ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() p.s pojawiaj siê czê¶ciej
![]() |
#4483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli mówisz, ¿e nak³adasz tylko na odrost a potem przeci±gasz po ca³o¶ci? Good idea. Te¿ tak robiê. Postaram siê byæ czê¶ciej. Trudne to ostatnio, przy dzieciakach mam masê obowi±zków.
![]() |
#4484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() |
#4485 |
Konto usuniête
|
Zosta³am zaliczona do "starej gwardii"! Hell Yeah!
![]() ![]() ![]() ![]() Kathy nastêpne moje farbowanie bêdzie pierwszym bez nowych kombinacji, czyli powtórzê 6/4 i 7/44 i wtedy chyba spróbujê Twoj± metod±. G³ownie dlatego, ¿e mnie odrost wychodzi... taki ¿ywszy i bardziej nasycony (wiadomo, zdrowe w³osy), odrobinê ciemniejszy, a reszta jako¶ zawsze mi siê wydaje za jasna, wiêc mo¿e ta farba z wod± (ergo jakie¶ 3%) by³aby dobrym pomys³em dla mnie...? EDIT: co do Artego, mnie chodzi³o raczej o 8,41 je¶li to ten kolor. Na bank by³ z poziomu 8. Edytowane przez 201709121022 Czas edycji: 2011-04-07 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 8.41 jasny miedziany popielaty blond...wygl±da ³adniej i ja¶niej od 7.41, ale paleta na stronie Artego jest strasznie przygaszona. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Ostatnio widzia³am rudego faceta z krêconymi w³osami - sama natura ![]() ![]()
![]() |
#4487 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Moni@, mia³am na my¶li 8.43-fajny spokojny rudy br±z, piêkny b³yszcz±cy-ojj...nawet têsknie za nim w tym momencie
![]()
#4489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A mam± jestem z go³a od 12 lat ![]() Jakie¶ fotki Wasze bym poogl±da³a. Kathy widzia³am w albumie ma jedn± now±. A Ciebie Melino gdzie zobaczê w najnowszym wydaniu? ![]()
![]() |
#4490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- A gdzie mozna podpatrzec kolorek tej farbki? ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jednak nie moge znalezc palety tej Artego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
na stronie producenta
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Nie bardzo bo nie dzia³a materia³ do pobrania z palet± kolorów ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Juz wszystko sie dowiedzia³am ![]() ![]() Kolor 8,41 toJASNY MIEDZ-POPIEL BLOND albo inaczej JASNY MIEDZ MRO¬NY BLOND pisa³am na allego do uzytkownika moze mi palete wysle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() agusiaki niedawno dodawa³am fotki mojego ostatniego koloru Vitality's 6/4 + 7/44. W ogóle chyba zrobiê album dla Starej Gwardii na profilu, bo zawsze ³atwiej siê wypowiedzieæ na temat koloru jak poka¿ê mordê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Moni@
8.43 Majirel
#4495 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 027
|
A teraz moje g³upie pytanie
![]() Jak to jest w koñcu z trzymaniem farby na g³owie? Czas siê liczy od rozpoczêcia nak³adania czy od skoñczenia? bo zastanawia mnie to ju¿ d³u¿szy czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
No to poczekam na maila od Meliny i chyba zdecyduje sie na t± Artego:P 8,41
![]() Podoba mi sie Majirel 8,42 na palecie ja widzia³am i niech te platy z netu sie chowaja bo ten kolor jest bardzo ³adny , naprawde... Jest to jasny blond miedziany opalizuj±cy...ale boje sie go kupic bo wasnie slysza³am tez od babki w hurtowni ze farba wysusza wlosy ![]() No wiec???????? ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Pomyli³am w±tki
![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2011-04-08 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli czas liczymy od ostatniego machniêcia pêdzlem. Ja np farbuje ca³e odrosty czekam 20 min, nastepnie farbuje po d³ugo¶ci i czekam 15 min. W sumie 35 min. Jednak trzeba to robic sprawnie po to aby w miarê mo¿liwo¶ci nie trzymac farby na w³osach d³u¿ej ni¿ ok 50 min od pierwszego machniêcia farbk±. Je¿li to komus nie wychodzi to mo¿na podzielic farbowanie na 2 etapy, jednego dnia odrosy a drugiego po ca³o¶ci - ale to juz jest skrajno¶c. Czasami malowanie odrostów zajmuje mi ok 15 minut potem czekam 20 min, nak³adam farbê po d³ugo¶ci - jakie¶ 5 min i trzymam 15 min = w sumie 50 min. ![]()
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Melina dziekuje
![]() Na razie zrobie 8,41 choc to wysoki dla mnie stopien ![]() ![]() Napiszcie mi tylko jaki moge zastosowac utleniacz (bo mam Lechera) i jak to rozrabiac? jaka skala1:1? Dziekujaki ![]() A tak na marginesie to ten kolor mi sie podoba ![]() Edytowane przez Moni@ Czas edycji: 2011-04-08 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Melina czy ten kolor jasny blond miedziany popielaty to moze byc cos takiego? czy ja zle kojarze....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.