Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 18:52   #1351
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

A czemu Siasia ma ten tomograf? Moze jetsem glupia, ale kompletnie nie wiem do czego to przykleic
Jakies nowe wiesci co u niej?

Mary... szkoda, myslalam ze znowu Hanusia skoczyla z waga Czyli Hania to wcale nie bedzie wielkoludek. Normalna dziewuszka i mama da rade ja wypluc
Sen to byl koszmar... mam juz wozkowe traumy. Ja sie blizniakami nie przejelam tylko tym, ze znowu musze wozka szukac odpowiedniego dla dwojki
Stary 2011-04-07, 18:54   #1352
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

No to przeglosowalyscie moje przyszle garnuszki, tylko jeszcze sie zapytam ile taka paczka do Wloch by kosztowala

Wlasnie poukladalam Flawciowe ciuszki w szafce i tylko czekam az maz w weekend drzwiczki do szafy zamontuje, bo montuje te szafe "na raty", niestety wzial prace 200 km od domu i codziennie jak wyjedza na pomiary o 7mej rano to wraca ok.22giej no i tym samym nie ma kiedy czegokolwiek zrobic

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja też wybierałam garnki parę miesięcy
nie jesteś sama
andziot no i jakie te garnki w koncu zakupilas?!

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
To sie usmiałam z tej Filipiny ( bede miała nowy tekst) a na nalesniczki zapraszam
wiesz co Wloszki maja do sprzatania Filipinki dosc czesto, dlatego tak jakos mi ta Filipina po glowie zawsze chodzi jak pucuje dzielnie podlogi no ale ja nie moge sobie na taki luksus pozwolic, chociaz w wiekszosci tu jest to na porzadku dziennym, miec Pani do sprzatania i prasowania...

Cytat:
to teraz ja się pytam:

TE
czy
TE ????
w ogóle to choruje na TE, ale cena mnie powaliła
te biale sa ladne, ale zaraz pewnie Zoska je pobrudzi chyba bym wziela te granatowe albo jak znajdziesz to moze lila

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje kupić odkurzacz który bezproblemowo będzie sobie radził z zakłaczonym przez koty dywany. Nie mieliśmy w domu wykłądzin ani dywanów więc taki odkurzacz jaki mieliśmy dawał rady ale teraz jak mam dywan w pokoju dziecięcym to wariuje. Koty zrzucają takie ilości sierści że musze odkurzać min 2 razy w tygosdniu, a z tym moim odkurzaczem to jakaś maskara, wykończę się ! Może coś polecicie?
atiz no i jak te garnki Gerlacha? nie przypalaja sie i nie traca polysku? bo te co teraz mam to po 3,5 roku od gazu jakies podpalone sie porobily....
co do odkurzacza ja mam hoover'a z filtrem hepa, ale nie widze tego modelu na allegro, wiec nie pomoge
Stary 2011-04-07, 18:55   #1353
Klaterina
Zadomowienie

andziot, fakt rezonans to elektromagnetyczne, zawsze mi się to myli
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:57   #1354
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, po prostu wyobraziłam sobie jakiś monstrualny przyrost wagi, spanikowałam, a tu w sumie jeszcze miesiąc i już za dużo nie powinna urosnąć

W ogóle to dowiedziałam się też, że poród rodzinny jest płatny, tylko jeśli zażyczymy sobie osobną salę, full wypas ze wszystkim. Jeśli normalna sala, nie płacimy, tylko w razie jakichś hardcore'ów wypraszają tatusiów.

Siasiek nie odpisała na smsa. Martwię się też o Czarodzieja, jak On znosi nieobecność mamy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 18:57   #1355
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Anula dzisiaj 7.04 czyli oficjalnie rozpoczynasz 9 miesiąc
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:11   #1356
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
andziot no i jakie te garnki w koncu zakupilas?!
berghoffa, tyle że ja trochę tańsze musiałam kupić .... no i indukcję mamy

Mężul wrócił
pizze będziemy jedli

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:13   #1357
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
wylałam Zosi resztkę obiadu do sedesu (barszczyk czerwony)
i usiadłam zrobić siusiu od razu
wstaję ....
i o mało zawału nie dostałam

tyle krwi
zbudynienie !!!!!!!!
ja bym oszalała!!!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Kasiu łódzka, teoretycznie Hanka ma jeszcze czas do 8 maja, więc ten 18.04 to jeszcze chwilę przed. Zresztą mam nadzieję, że na Wielkanoc to ja będę koko dżambo lux malina na luzie jeszcze i bez stresu!
zupelnie jak ja teraz

Cytat:
No to przeglosowalyscie moje przyszle garnuszki, tylko jeszcze sie zapytam ile taka paczka do Wloch by kosztowala

Wlasnie poukladalam Flawciowe ciuszki w szafce i tylko czekam az maz w weekend drzwiczki do szafy zamontuje, bo montuje te szafe "na raty", niestety wzial prace 200 km od domu i codziennie jak wyjedza na pomiary o 7mej rano to wraca ok.22giej no i tym samym nie ma kiedy czegokolwiek zrobic
o masakra! daleko jezdzi twoj tz... ma sie kto toba zaopiekowac w razie czego??
nie dziwie sie ze dlugo ta szafe robi, skad ja to znam...
wyobrazcie sobie ze u mnie stoja na balkonie 4 worki smieci bo nie ma kto i kiedy wyrzucic
tz przyjezdza zmeczony, a rano smietnik ma po prawej a parking po lewej stronie bloku- wiec nie po drodze

aaaa dolączam fajna stronkę:

http://www.mamazone.pl/tv/film,4599,...-porodzie.aspx
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:14   #1358
MoniaK
Zakorzenienie

Jaka jestem dzisiaj przymulona może przez drzemkę i fatalną pogodę
W południe byłam u koleżanki na kawce, później u fryzjera podciąć włosy a na koniec w sklepie. Tak się zmachałam że szok Chciałam się jeszcze pochwalić, że zrobiłam też pierogi leniwe z przepisu Aguś i wyszły super

Mary, dobre wieści przynosisz

Mimbi, taki kurs to super sprawa zazdroszczę!

Śmialiśmy się z mężem, że Tymek to chyba kibicem zostanie od najmłodszych lat bo wczoraj, gdy TŻ oglądał mecz to mały przez dwie godziny non stop się mocno wiercił. Pierwszy raz tak długo
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:17   #1359
principessina
Zakorzenienie

andziot no ja chorowalam przez kilka miesiecy na te berghoff model Orion, ale teraz stwierdzilam ze jednak nie, bo termostaty nie nadaja sie zbytnio do zmywarki, w sensie niszcza sie, mam normalna kuchenke, nie indukcyjna...

24kasia86
no maz bierze tam projkety, gdzie sa, bylo i tak ze w jeden dzien obracal w ta i z powrotem do Rzymu, a w jedna strone mamy 550km, ale co zrobic w razie czego to dzwonie na pogotowie
Stary 2011-04-07, 19:18   #1360
eweska
Moderatoreska

Jestem zaraz was nadrobię, ale najpierw napisze co u mnie :P Trening skrucony z powodu deszczu więc jestem wcześniej w domku.
A więc u lekarza ogólnie wszystko dobrze, ale jak przeczuwałam chłopcy się pchają i te bóle co miałam to napierają na szyjkę, szyjka nie jest skrócona, jest dość długa jak to lekarz powiedział ale ma już rozwarcie na palucha.
Lekarz chce mnie położyć do szpitala, ale ja nie chcę, mam się do jutra zastanowić i zadzwonić do niego jak się zdecyduję położyć na kilka dni na obserwację bo skierowania nie mam do szpitala, a on jutro jest na dyżurze a później będzie dopiero w środę w szpitalu.
No a jak nie pójdę do szpitala to widzimy się w środę w szpitalu na usg i ktg.A gdyby zaczęło się coś dziać natychmiast na cito do szpitala.
Jako takiego terminu nie ma bo lekarz nie daje mi już dużo czasu.
chłopcy ważą trochę po ponad 2kg każdy, więc mali nie są

No i to tyle
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:22   #1361
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mary poziomkowa; ale fajnie z tym porodem u Ciebie Wiadomo, ze za full wypas sie płaci Za darmo umarło
Ja pisałam wczesniej do Siaski i odpowiedziała, ze czeka na badania.. może własnie ją badaja ? Biedulka, sie stresów najada

Cytat:
berghoffa, tyle że ja trochę tańsze musiałam kupić .... no i indukcję mamy

Mężul wrócił
pizze będziemy jedli
Ja w firmie berghoff jestem zakochana, sama ich teraz uzywam a wyniosłam nawyk do tej firmy z domu. Naprawdę gorąco polecam, może az takie tanie nie są, ale warte kazdych pieniązkow - nic sie z nimi nie dzieje a patelnie FANTASTYCZNE. Wręcz niezniszczalne. Teraz taką jakąs nowość wypuścili, nie teflonowe tylko hmm nie wiem z czego ale nie niszczy sie to wcale !! Srodek mają taki jakby nakrapiany Polecam
Smacznej pizzuchy !

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:22   #1362
MoniaK
Zakorzenienie

Eweska, to Ty już możesz w każdej chwili rodzić! Zdecydujesz się na ten szpital?
Stary 2011-04-07, 19:24   #1363
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
w tym miejscu przypomina mi się Moria, która mowiła ze pierze wsyztskie ciuszki bo nie wie czy ktoś sie po jajkach nie drapał a potejm tych coiuchów dotykał

Dziewczynki, byłam w aptece i wytaczam wojnę moim obwarzankom Kupiłam ten lek, pokrzywę i farmaceutka zamiast żelu z kasztanowca poleciła mi żel na zmęczone i spuchnięte stopy dla kobiet w ciąży z serii AA Therapy. Właśnie wysmarowałam stopy, kapsułkę połknęłam a pokrzywa się parzy - oby to pomogło

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:24   #1364
Paulizia
Wtajemniczenie

Czarodziej to prawie mezczyzna i napewno jest bardzo dzielny
Pewnie jest u dziadkow, ktorzy rozpieszczaja ile wlezie

Czekamy na wiesci od Siasi!!!

Andziot co do bucikow to wiadomo... biale najladniejsze jesli maja byc na codzien to przeanalizuj szafe wiosenna Zosi i ktore kolorystycznie beda bardziej pasowac-takie kup
Gusiagatko sliczny ten komplecik. pierwszy niesmalo dla dziewuni
Atiz ta trzecia sukienusia piekniasta!!!!
24Kasia nie przejmuj sie swoja chora pania ginekolog! Jestes na koncowce i masz prawo sobie podjadac pysznosci, bo jesli zamierzasz karmic piersia to moze byc roznie no i poza tym po porodzie wracamy do figury wiec beda pewne wyrzeczenia!!!!!!
Mary ja bym bardzo chciala wiedziec ile moj maly wazy, no ale niestety u nas tylko 2 usg jesli ciaza jest prawidlowa Wage poznam po porodzie pewnie.

Ej wiecie, ze moja polozna zapisala mnie na 10 kwietnia a to jest NIEDZIELA

Dzisiaj znowu tosciki na kolacje

Edytowane przez Paulizia
Czas edycji: 2011-04-07 o 19:29
Paulizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:26   #1365
anula_81
Zakorzenienie

eweska w sumie to ci sie nie dziwie ze nie chcesz malego zostawiac i isc do szpitala, szczegolnie ze wszystko wyglada w miare ok. trzymam kciuki zebys do srody wytrzymala

andziot przez ciebie juz z Tztem ustalilam, ze juto na obiad...PIZZA

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Anula dzisiaj 7.04 czyli oficjalnie rozpoczynasz 9 miesiąc
'Dziewczonka masz racje!
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 9 miesiac...no nic tylko rodzic

kasiulka nooo zwolnienie mam ale tylko ten tydzien bo reszta czyli 3 tyg przed porodem to juz u nas oficjalnie macierzynski
jak to brzmI!!!

Cytat:
Anula, to weź się tam stopuj no! Mnie nasz termin pasuje, pakt zawarty!
mary no stopuje stopuje ale od poniedzialku,bo jutro szafke musimy skrecic, mam lekarza pozegnac prace zakupy butow, w weekend piekna pogoda wiec jakies spacery nadfiordowe trzeba zaliczyc nie ma to tamto, ale od poniedzialku sie bycze

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:26   #1366
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
eweska no to sytuacja u Ciebie podobna do mojej
A chłopcy to już pewnie ponad 3kg ważą, no nie?

Stary 2011-04-07, 19:30   #1367
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ja od siasi nie mam info, jak cos bede miec to napisze wam od razu
ewesko a czemu nie chcesz sie połozyc do szpitala? nie ma zadnego zagorżenia jak bedziesz w domku?? kto wtedy bedzie z Twoim synem?? wiem ze on to juz prawie mężczyzna dorosły ale pewnie lepiej jakby go ktos doglądał

daisy jeszcze zostało kilka pozycji na talonie:P
w sumie czasu i energii przez ten remont nam brak. a teraz bedzie remont na dwa domy i praca wiec karnecik bedzie jeszacze długo.
a ja słyszałam ze po porodzie mozna sie wczesniej miziac jak nie ma gin przeciwskazan i wszystko sie zagoi.
pewnie zalezy ile sie bedzie krwawic czy bedzie sie mialoo szwy itd.

Cytat:
Obecna!

Gin miała jakiś poślizg i zamiast o 14:00 przyjęła mnie o 16:30, oczywiście nie czekałam, tylko pojechałam pozałatwiać inne spawy i wróciłam.

Wszystko dobrze, szyja trzyma, dostałam Isoptin, gdyby się okazało, że znowu mam tętno powyżej 100. Czy ja pisałam, że wczoraj i dziś miałam nawet do 110? :zbudynienie:

Pobrała wymaz, no i powiedziała, że jeśli się okaże, że mam to cholerstwo, to antybiotyk dostanę przed porodem i mam nie panikować, bo tak się właśnie robi. Także już się nie stresuję

Następna wizyta 18.04

Biorę się za nadrabianie
ciesze sie zze dobre wieści z wizyty
ile płaciłas za wymaz?i na czym to polega w ogole?
bo mi gin powiedział ze zrobi na nasyt wizycie.
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje kupić odkurzacz który bezproblemowo będzie sobie radził z zakłaczonym przez koty dywany. Nie mieliśmy w domu wykłądzin ani dywanów więc taki odkurzacz jaki mieliśmy dawał rady ale teraz jak mam dywan w pokoju dziecięcym to wariuje. Koty zrzucają takie ilości sierści że musze odkurzać min 2 razy w tygosdniu, a z tym moim odkurzaczem to jakaś maskara, wykończę się ! Może coś polecicie?
ja mam od chyba 12 lat ODKURZACZ RAINBOW jest bardzo drogi. ale powiem szczwerze ze jak tak wiekowy odkurzacz jak moj jest rewelacyjny. odkurza jak fiks. no i jest wodny wiec nbie ma roztoczy, z sierścią królika i berneńczyka sobie świetnie radzi ma milion trzysta końcówek do różnych powierzchni.
jakbys nie wiedziała co zrobic z kilkunastoma tysiącAMI to z ręką na sercu polecam

Cytat:

Grazin, dzięki co do czopów [co to za ohydne słowo w ogóle], to nie będę oglądać, chyba że w czasie diety, kiedy będę mieć ssanie na żarcie
Super z tym spłaconym długiem, te 300 zł, to może Wam darują, cooo?
jno na to liczę hihi
jux niejednokrotnie taki dług nam anulowali
zrobię minę zbitego psa i dam sie im povbawic z wnukiem vcały dzien i bedzie gites pewnie
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
grazin fajna ta stronka z ile idzie przelew, szkoda ze nie maja bankow z zagranicy....

nie mozna miec wszystkiego:P
ale moze jest taki odpowiednik zagraniczny
mi siue w kazdym badz razie ten kalkulator przelewów zgadza.
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
Moniqac co to za cudo to Twoje galaretkowe ptasie mleczko ?
Aliczka88, no ładna waga, ciekawe ile mój teraz ma a dowiem się dopiero po majówce, my chyba mamy termin podobny jak dobrze kojarzę ?
oj Siasiek w szpitalu, ale z tomografem to nie jest tak, że w razie czego brzuch jest owinięty takim specjalnym czymś co zatrzymuje ewentualne promieniowanie elektromagnetyczne ? wtedy dziecku nie powinno się nic dziać.
dziewczyny te opłaty za poród sa masakryczne, ja musze się dowiedziec jak to w moim szpitalu będzie. no i tak myślałam nad SR ale chyba nie skorzystam, bo małża na 90% ze mną nie będzie więc chyba nie ma sensu.
Grazin, no to ja w drugą stronę, dzisiaj zlazłam miasto w kilka godzin, bo sporo było do załatwienia, jeszcze się z koleżanką ciążówką spotkałam i jak siadłyśmy na lodach i ciastku to dopiero poczułam ból stóp
gratuluje werwy i energii
Cytat:
Andziot, padłabym na zawał

Szczujecie arbuzem, że głodna się zrobiłam. Mam truskawki i nic ciekawego poza tym. Nawet jednego zziębniętego loda, że o Kinder Bueno nie wspomnę...
no szczują paździochy tym arbuzem...
ja też się pocieszam kiwi
Stary 2011-04-07, 19:33   #1368
Paulizia
Wtajemniczenie

Eweska wow... zaczyna sie robic goraco!!!!
Najwazniejsze, ze wszystko dobrze!!!!
Stary 2011-04-07, 19:35   #1369
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

24kasia86
no maz bierze tam projkety, gdzie sa, bylo i tak ze w jeden dzien obracal w ta i z powrotem do Rzymu, a w jedna strone mamy 550km, ale co zrobic w razie czego to dzwonie na pogotowie
to rzeczywiscie nie ma wyjscia, mam nadzieje, ze gdy sie zbliży termin twojego porodu nie bedzie musial tak daleko jeździć

ja sie martwie, ze moj wraca o 21-22 ale jest jakies 15km od domu.

Cytat:
Jestem zaraz was nadrobię, ale najpierw napisze co u mnie :P Trening skrucony z powodu deszczu więc jestem wcześniej w domku.
A więc u lekarza ogólnie wszystko dobrze, ale jak przeczuwałam chłopcy się pchają i te bóle co miałam to napierają na szyjkę, szyjka nie jest skrócona, jest dość długa jak to lekarz powiedział ale ma już rozwarcie na palucha.
Lekarz chce mnie położyć do szpitala, ale ja nie chcę, mam się do jutra zastanowić i zadzwonić do niego jak się zdecyduję położyć na kilka dni na obserwację bo skierowania nie mam do szpitala, a on jutro jest na dyżurze a później będzie dopiero w środę w szpitalu.
No a jak nie pójdę do szpitala to widzimy się w środę w szpitalu na usg i ktg.A gdyby zaczęło się coś dziać natychmiast na cito do szpitala.

No i to tyle
wow Ewelinko jaki spokoj przemawia przez ciebie dobrze i co z tym szpitalem zrobisz?
Nikosia

Stary 2011-04-07, 19:37   #1370
moria44
Wtajemniczenie

mary wizytki!
U mnie spokój, niby rano coś a'la czop mi wyleciało ale teraz nic się nie dzieje

kasia24 moje obrzęki też mnie okropnie bolą, jakby mnie ktoś kijem po stopach okładał

Stary 2011-04-07, 19:37   #1371
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot no ja chorowalam przez kilka miesiecy na te berghoff model Orion, ale teraz stwierdzilam ze jednak nie, bo termostaty nie nadaja sie zbytnio do zmywarki, w sensie niszcza sie, mam normalna kuchenke, nie indukcyjna...
moje nie mają termostatów, też tego nie chciałam

Cytat:

No i to tyle
się zastanawiam po co ta obserwacja ????
położysz się ???
do środy kilka dni .... szyjka nie skrócona, rozwarcie nie za duże ...
skurcze masz ???

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Dziewczynki, byłam w aptece i wytaczam wojnę moim obwarzankom Kupiłam ten lek, pokrzywę i farmaceutka zamiast żelu z kasztanowca poleciła mi żel na zmęczone i spuchnięte stopy dla kobiet w ciąży z serii AA Therapy. Właśnie wysmarowałam stopy, kapsułkę połknęłam a pokrzywa się parzy - oby to pomogło
powodzenia
myślę że najlepszym lekiem będzie poród

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
dla położnej

Stary 2011-04-07, 19:41   #1372
MoniaK
Zakorzenienie

Nie szczujcie tym arbuzem Z dobrych rzeczy mam tylko czekoladę z marcepanem ale jakoś ochoty brak. W ogóle ostatnio coś mniej jem i nie wiem czy nie za mało

Moria, to te opuchnięcia tak bolą? Modlę się aby mnie nie dopadły. Mam nadzieję, że zakupione środki pomogą

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-04-07 o 19:43
Stary 2011-04-07, 19:41   #1373
atiz
Rozeznanie

Cytat:

atiz no i jak te garnki Gerlacha? nie przypalaja sie i nie traca polysku? bo te co teraz mam to po 3,5 roku od gazu jakies podpalone sie porobily....
co do odkurzacza ja mam hoover'a z filtrem hepa, ale nie widze tego modelu na allegro, wiec nie pomoge
moja mama ma je jakoś z dwa lata więc na razie nie ma zastrzeżeń, myje je w zmywarce, ale ona ma fioła na pubkcie utrzymywania czystości i dbania o wszystkie sprzety

Dzięki dziewczynki za rady do odkurzaczy ja wogóle nie wiedziałam że jest coś takiego jak turboszczotki, hehe, teraz musze urobić męża że mamy jeszcze jeden zakup do zrobienia - dla dziecka oczywiście

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 19:42   #1374
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ale mnie dzis skurcze bolą
i to dosyc bolesne...
dobra uciekam, bo tż wrócił z panelami z marketu budowalanego i musze udawac że mnie tu nie było
Stary 2011-04-07, 19:44   #1375
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana a ile dalas za te leki? daj znac jak ci pomoga

Cytat:

24Kasia nie przejmuj sie swoja chora pania ginekolog! Jestes na koncowce i masz prawo sobie podjadac pysznosci, bo jesli zamierzasz karmic piersia to moze byc roznie no i poza tym po porodzie wracamy do figury wiec beda pewne wyrzeczenia!!!!!!

Dzisiaj znowu tosciki na kolacje
gdybym sie tak stresowala to jadlabym tylko ta jej salate szczerze skoro nie mam cukrzycy to po co mam sie katowac?fakt sa obrzeki, ale staram sie czesto odpoczywac itp...zobaczy co mi powie 13ego, jak bedzie marudzic to trudno...koniec juz bliski
a karmic piersia bardzo chce, mam nadzieje, ze mi sie to uda, bo siary nadal brak.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

kasiulka nooo zwolnienie mam ale tylko ten tydzien bo reszta czyli 3 tyg przed porodem to juz u nas oficjalnie macierzynski
jak to brzmI!!!

no jak brzmi? super brzmi, zaraz bedziesz MAMĄ
Nikosia

Stary 2011-04-07, 19:50   #1376
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
ile płaciłas za wymaz?i na czym to polega w ogole?
bo mi gin powiedział ze zrobi na nasyt wizycie.
ja płaciłam 28zl chyba
bierze taki patyczek do uszu i grzebie w środku i już

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
to rzeczywiscie nie ma wyjscia, mam nadzieje, ze gdy sie zbliży termin twojego porodu nie bedzie musial tak daleko jeździć

ja sie martwie, ze moj wraca o 21-22 ale jest jakies 15km od domu.
mój mężul też jeszcze jeździ czasem na cały dzień
dziś był 100km od domu, ale ostatnio siedział tez w Wawie
ja już powoli mam stresa,
bo o ile jeśli się coś zacznie to można zawsze karetkę wezwać,
ale co ja z Zosią zrobię ???????

Stary 2011-04-07, 19:54   #1377
24kasia86
Wtajemniczenie

jak ogladam filmiki z porodu to placze za kazdym razem gdy kladą maleństwo na brzuchu mamy...
ja sie tam chyba nie ogarnę, bedę plakać i plakać- chyba nie ma bardziej wzruszającej chwili niz ta....

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
ja płaciłam 28zl chyba
bierze taki patyczek do uszu i grzebie w środku i już

mój mężul też jeszcze jeździ czasem na cały dzień
dziś był 100km od domu, ale ostatnio siedział tez w Wawie
ja już powoli mam stresa,
bo o ile jeśli się coś zacznie to można zawsze karetkę wezwać,
ale co ja z Zosią zrobię ???????
no wlasnie
ja jestem sama i tez sie boje... wolałabym zeby od razu byl przy mnie.

kochana jak pizza?zjedzona?
widze, ze szalejesz wczoraj tez fast fooda jadlas
Nikosia

Stary 2011-04-07, 19:54   #1378
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
jak ogladam filmiki z porodu to placze za kazdym razem gdy kladą maleństwo na brzuchu mamy...
ja sie tam chyba nie ogarnę, bedę plakać i plakać- chyba nie ma bardziej wzruszającej chwili niz ta....
Ja się przyznam, że jeszcze żadnego filmiku z porodu nie obejrzałam. Boję się i w ogóle oglądanie czyjegoś porodu trochę mnie przeraża
Stary 2011-04-07, 19:56   #1379
Paulizia
Wtajemniczenie

24Kasia, ale ja ten nie mam siary... to chyba nie znaczy, ze bedziemy mialy mleka! w mojej ksiazce jest napisane, ze siara wydziela sie przez pierwsze 3-4 doby po porodzie i jest niezwykle cenna, bo zawiera latwoprzyswajalne aminokwasy i zawiera wiecej bialka i witaminy A niz mleko wlasciwe, a pierwsze krople siary zawieraja bardzo duza ilosc przeciwcial. Po siarze wystepuje mleko przejsciowe, a dopiero potem mleko dojrzale. Wiec nie ma co sie zamartwiac, ze siara nie leci, bo poleci wtedy kiedy dzidizus bedzie na swiecie i dla niego to same witaminki

Sprawdzilam w necie i na szczescie poloznej sie buchnelo w ciazowej ksiazce, bo wizyta jest na 13
Jutro mi sie zelazo konczy
Stary 2011-04-07, 19:57   #1380
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Eweska, to Ty już możesz w każdej chwili rodzić! Zdecydujesz się na ten szpital?
Mówiłam lekarzowi że nie chcę do szpitala, on wie że ja jestem sama z synkiem.

Cytat:
eweska no to sytuacja u Ciebie podobna do mojej
A chłopcy to już pewnie ponad 3kg ważą, no nie?
Nie są duzo mniejsi ważą troche po ponad 2 kg każdy.

Cytat:
ewesko a czemu nie chcesz sie połozyc do szpitala? nie ma zadnego zagorżenia jak bedziesz w domku?? kto wtedy bedzie z Twoim synem?? wiem ze on to juz prawie mężczyzna dorosły ale pewnie lepiej jakby go ktos doglądał
Bo nie lubię szpitali, nie chcę iść ze względu na synka ja wiem że on jest duży, ale jednak sam nie może zostać opieki potrzebuje, a nikt nie będzie brał urlopu teraz aby z nim być, wolę aby mama sobie zostawiła jak będę w szpiatlu rodzić :P

Cytat:
Eweska wow... zaczyna sie robic goraco!!!!
Najwazniejsze, ze wszystko dobrze!!!!
Cytat:

wow Ewelinko jaki spokoj przemawia przez ciebie dobrze i co z tym szpitalem zrobisz?
Raczej zostaję w domku.

Cytat:
się zastanawiam po co ta obserwacja ????
położysz się ???
do środy kilka dni .... szyjka nie skrócona, rozwarcie nie za duże ...
skurcze masz ???
On dmuchają na ciążę bliźniaczą jak nie wiem, w domku mogę leżeć, kazał zwiększyć dawkę magnezu jakbym się zdecydowała zostać w domku.
Bardzo często mi twardnieje i napina mi się brzuch i często jak chcę wstać lub chodzę kłuje mnie na dole bardzo i mam ucisk porządny na pęcherz że czasami nie mogę się zalatwić. Więc nie wiem czy mam skurcze czy nie bo nie odczówam tego jako typowe skurcze.

Ja lekarzowi mówiłam że nie chcę do szpitala, oni chcą abym jeszcze z tydzień dwa wytrzymała i nie rodziła, więc myślą że jak będę w szpitalu to będę leżeć coś tam zawsze mogą podać na skurcze itp.
Lekarz obawia się że moga mi odejść wody i będzie po wszystkim.
Ja chce zostać w domku i poczekam do środy pojadę na usg i ktg i zobaczymy co będzie dalej, a jak cos sie zacznie dziać wcześniej to szpital mam niedaleko i w każdej chwili mogę jechać :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości