|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
A ja mam dziś płodny dzień. Napracowałam się w robocie, potem zaniosłam cv do 3 miejsc, poprzeglądałam oferty mieszkaniowe, a teraz wybieram się w ramach rozładowania emocji do sprzątania
![]() Lepsze to niż buszowanie w lodówce. Jutro dzień ważenia i powiem Wam, że nie sądziłam, że to powiem, ale liczę na to, że waga pokaże więcej. Jakoś mi się ciasno zrobiło w portkach w okolicach udowych, więc jest na to szansa. A jeśli tak, to jest i szansa na okres, który mi się spóźnia już prawie tydzień ![]() No nic, okaże się jutro, a na razie pomykam do sprzątania.
#4712 |
Wtajemniczenie
|
mi też się spóźnia
![]()
#4713 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy dzionek powrotu do zdrowego odżywiania zaliczam do udanych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie wyskakalam 1000 skokow i padam z nóg niestety bylo grzesznie wiec musialam sie ogarnac
![]() Jeszcze moze jakie hula hop ![]() co do @ to ja tam mam nieregularny wiec nigdy nie wiem kiedy mnie zastani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Mój jadłospis na jutro:
1)jajecznica z dwóch jajek z dwoma kromkami chleba pełnoziarnistego i do tego połowa ogórka zielonego 2)duży jogurt naturalny i jabłko 3)kasza jaglana z przecierem pomidorowym i warzywami 4)garść orzechów 5)serek homogenizowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Zadomowienie
|
Wg. mnie jadłospis super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoja drogą, Promyczku, natchnęłaś mnie do wypróbowania kaszy jaglanej w wersji z warzywami - do tej pory jadłam jaglankę tylko na słodko na śniadania. Zjem z brokułem, słonecznikiem i nie wiem jeszcze czym ![]()
![]() |
#4719 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
To może serek z kolacji dołoże do orzechów a na kolację zjem wieśniaka z warzywami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam do nabiału nic nie mam ![]() Może na kolację do tych warzyw np. tuńczyka?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 |
Wtajemniczenie
|
#4723 |
Raczkowanie
|
A dziękuję
![]() Finiszuję ze sprzątaniem. Ostatnio coraz częściej rozładowuję napięcie porządkami domowymi i jak kiedyś byłam flejtuchem i bałagan mi nie przeszkadzał, tak teraz najdrobniejsza plamka mnie megawkurza. Chyba się starzeję ![]()
#4724 |
Wtajemniczenie
|
ja też ostatnio lubię porządek, kiedyś miałam tak jak Ty
![]() a ostatnio mam manię na ryby: szczególnie filety śledziowe pieczone z octu, makrele w pomidorach lub galarecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- a jutro na śniadanie planuje omleta z owsianych i 2 jajek, na to pokrojona szyneczka i wszystko zalane podgrzanymi pomidorami krojonymi z puszki i posypane zielonym ![]()
#4725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pojadłabym, śledź już długo za mną chodzi ![]() Zraziłam się tylko, kiedy kupiłam sobie na obiad mrożone filety z tilapii i po przyrządzeniu okazało się, że są stęchłe, absolutnie niezjadliwe. Rybki lubię, zdecydowanie bardziej niż mięso - przemyśliwuję nad przejściem na wegetarianizm. ps widzę, że też Cię wzięło na eksperymenty ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Aaa, jutrzejsze menu: 1. zupa pieczarkowa z pełnoziarnistym ryżem, miso i olejem lnianym. 2. dwie małe drożdżówki orkiszowe z domowymi powidłami śliwkowymi 3. kawałek pasztetu fasolowego z kapustą kiszoną 4. połówka wędzonej makreli z kalafiorem parowanym 5. filet z indyka, marynowany i parowany, z resztą kalafiora Tak dziwnie jeść zupę na śniadanie, ale lubię zaczynać dzień czymś na ciepło ![]()
![]() |
#4726 |
Wtajemniczenie
|
jak się robi nie wiem
![]() ![]()
#4727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4728 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Zakorzenienie
|
Promyczek, nawet na moje normy Twoje menu wydaje się ciut za skromniutkie, dziewczyny dobrze radzą w sprawie kolacji
![]() Sweet, też czasami nachodzi mnie nieodparta chęć na..zupkę chińską ![]() ![]() Joasia, znam ten ból z kredytami ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Dawno nie wrzucałam swojego menu więc może dzisiejsze: -filiżanka muesli z orzechami i suszonymi śliwkami z mlekiem1,5%, tost z serkiem twarożkowym -rogalik drożdżowy z jabłkiem -miseczka fasolki po bretońsku, jabłko -zupa grzybowa z makaronem swojej roboty, jabłko -średni talerz kaszy z warzywami i jajkiem sadzonym Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-07 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie jestem po śniadanku i popijam kawkę ![]() A wiecie,że glutaminian sodu występuje także naturalnie w warzywach? ![]() Edytowane przez Promyczek Nadziei Czas edycji: 2011-04-08 o 04:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do kredytu i obciążenia z tym związanego, to wypieram na razie tę myśl - dla własnego zdrowia psychicznego ![]() Swoją drogą, taki wakacyjny wyjazd, jeśli można to jakoś logistycznie pogodzić z praca tu, jest świetnym pomysłem. Byłoby pewnie łatwiej, gdybym chciała brać ten kredyt z kimś, ale cóż... ![]() Laislo, fajny jadłospis. Mam wrażenie, że dużo lepszy niż kiedyś, bo już mniej głodowy ![]() A na serio, mam wrażenie, że zaczęłaś nieco więcej i rozsądniej jeść - jeśli wolno mi tak oceniać ![]() Cytat:
![]() To chyba przez ten wiatr - obudziłam się przed piątą i nie mogłam już zasnąć. Ja też już po kawie, a śniadanie jak tylko ogarnę swoją twarz przed wyjściem do ludzi ![]() Zważyłam się. Z wyczekanego @ chyba nici na razie, bo waga pokazuje 100g mniej niż w zeszłym tygodniu ![]() Wrrrr. Swoją drogą, zazdroszczę osobom niełykającym tabletek anty, zdecydowanie łatwiej o odchudzanie wtedy.
Sama skóra i kości nie dadzą Ci radości! ![]() Edytowane przez joasia_sia Czas edycji: 2011-04-08 o 05:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja już po śniadanku ![]() ![]() oto i on ![]()
#4733 |
Rozeznanie
|
zważyłam się dziś i szok
przez 4 dni obżarstwa tylko 0,5kg wiecej uff... ![]()
![]() |
#4734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4735 |
Wtajemniczenie
|
Mnie wzrosło 0,5kg. Pewnie te słodycze i woda przed @.
![]() ![]() A dzisiaj na drugie śniadanko zjadłam sobie croissanta z czekoladą i kawę z mlekiem ![]() ![]() ![]()
#4736 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I gratuluję spadku. Jestem pewna, że szybko zleci i reszta. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie spijam kawkę po pracy i zakupach warzywnych i zaraz lecę do koleżanki farbować jej włosy. Pogoda jest tak paskudna, że nic tylko wskoczyć pod kołdrę z książką albo pooglądać coś ![]() Jakie macie plany na weekend?
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
U mnie spadek 400g
![]() ![]() Dirty ![]() Sweet, przed @ to nie dziwota, 500 g to i tak mało ![]() Joasia, tak staram się podchodzić do siebie mniej restrykcyjnie..a wczorajsze menu zawiera jednak jakoś więcej węgli niż to zwykle bywa. Tak, kredyty mogą spędzać sen z powiek, ja też sama spłacałam niestety, a racja, że lepiej podzielić obciążenie na dwoje.. A dzisiaj: -muesli z mlekiem, gorąca bagietka z musztardą i parówką, połowa mango -sałatka ze świeżych warzyw, trochę serka homo naturalnego -kawałek ryby i trochę frytek, jabłko - garść śliwek suszonych, pomarańcza i narazie tyle, a będzie wieczorem pewnie jak zwykle jakas kasza z warzywami i jajko i rolki jak przestanie padać i tak straszliwie wiać.. I z powrotem do roboty ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-04-08 o 22:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26243164]Właśnie sobie wyobraziłam chudzinkę laislę na rolkach w tym wietrze. Kilka godzin i byś bez problemu przyjechała na nich do mnie
![]() Chudzinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Zadomowienie
|
Kurde u mnie taka wichura teraz i deszcz ze az chyba pojde spac zaraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.