|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
a moj Rafal na domiar zlego ma cos z cera mial wczesniej takie czerwone krostki z bialym srodeczkiem ale po kilka a dzis to juz ma cala buzie wysypana, do tego jak wrocilismy ze spaceru to zrobiky sie taie zolte placki na czerwonym, teraz znow sa czerwne z bialym srodkiem?? co to moze byc?? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-04-07 o 17:27 |
|
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bolą balony jak cholera :/
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
ależ on się zmienił! Widać, że już coś kuma do kogo podobny?? |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
No nie?!
zmienił się strasznie, mam wrażenie że każdego dnia potrafi więcej ![]() Usta i nosek ma moje, oczy TŻ ![]()
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co tam u czarnej
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Niby miesiąc czasu, ale różnica nieziemska. Widać zwłaszcza po oczkach, Fabio już świadomie obserwuje. Noworodki mają takie nieprzytomne ślipka
|
|
|
|
#1057 |
|
Rozeznanie
|
Castia, wanilia - moja Lenka też lubi przysypiać na klacie, wtula się, aż żal jej ruszać - szukam właśnie na allegro chusty, chyba się na nią zdecyduję - mała będzie wtulona a ja ręce wolne będę miałą
![]() Eirene - sab simplex kupowałam po znalezieniu w internecie oferty. Na allegro nie ma, bo zabronili sprzedawać leki, które nie są dostępne w Polsce. Mam tel. do gościa z Warszawy u którego kupowałam, jak będziesz chciała to Ci podeślę. A szukasz tego specyfiku profilakycznie, czy maluszek ma problemy z brzuszkiem??
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też zastanawiałam się co u czarnej
![]() o tak, potrafi już zatrzymać wzrok na czymś, obserwować itp itd najlepsze jak się wpatruje we mnie kiedy je
|
#1059 |
|
Rozeznanie
|
Montii - ależ urósł Twój Fabianek - normalnie szok!! Superaśny jest
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
zaczął mi nachodzić pokarm a już było wszystko ok znowu muszę zacząć brać tabletki, pewnie to dlatego, że nie dokończyłam kuracji Bromergonem ![]() przerwałam po tygodniu bo dostałam paskudnej wysypki A mam pytanie jeszcze odnośnie tabletek Antilacit, czy biorąc je musiałyście odciągać pokarm? po jakim czasie wam ustała laktacja?
|
#1061 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jej jaki on śliczny ten Fabianek Cytat:
jak coś to się zgłoszę ![]() Iizabelaa no właśnie mój też śpi od 16 do ok 19-20 najlepiej.... a potem w nocy tylko przy cycu by siedział...
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-07 o 19:31 |
||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny Też uwielbiam jak mój mi patrzy w oczy podczas jedzenia. Zakochać się można ![]() ksiapruszków może to trądzik noworodkowy podobno sam znika po miesiącu, ale może lepiej skonsultować to z lekarzem.
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy bardzo wam włosy po porodzie wypadają?
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- kurcze, nie wiem jaką nianię elektryczną kupić Baby Ono czy Avent? |
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie - co do niani to też bym chętnie poczytała opinii jakie macie i czy polecacie. AAA i co z leżaczkiem bujaczkiem - bo się napaliłam na taki z FP - coś jak Montii ma i nie wiem czy jest sens czy nie. A w sumie w domu w kuchni nie będę gdzie miała małego położyc - chyba, że w wózku
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek dziekuje za komplementy
Olusiu mnie na razie nie wypadają, podobno lecą jakoś 2-3 msc po porodzie trzyrazyi - 5 tygodni jutro... ![]() co do leżaczka to u nas sie super sprawdzil, dzisiaj godzinke lezał sam a ja sprzatalam a potem 40 minut obok mnie kiedy ja bylam na kompie
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
montii ale słodziak z Fabianka
ojj będzie rozchwytywany niezłe ciacho![]() moja niuńka ma dzisiaj miesiąc ale wydaje mi się że Fabianek bardziej świadomie patrzy oczkami. moja jeszcze tak nie bardzo, a najbardziej mnie denerwuje jak robi zeza okropnego wasze dzieci też robią zeza![]() dzisiaj mieliśmy gości i jak zwykle Malwiś spokojna jak nigdy . rozbraja mnie to moje dziecko zawsze przy gościach jest grzeczna jak aniołek![]() chyba musze codziennie kogos zapraszac do domu
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwy mi zaczynają wyłazić, ale wydaje mi się ze rana się jakby trochę rozlazła, dziś jak wracałam ze sklepu obładowana siatami, to wszystkie miejscowe dziadki mnie wyprzedzały Castia- moja Nadunia czasem robi zezolka, ale generalnie bardzo świadomie patrzy, bardzo badawczo, dobre było, jak raz się popłakałam, gdy ona ryczała, a ona wtedy taka cisza i gały na mnie
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-07 o 21:47 |
|
|
|
|
#1069 |
|
Rozeznanie
|
Castia - moja Lenka podobnie jak Twoja Malwinka uwielbia robić pokazówki, jak ktoś przychodzi
To samo jak byłam z nią w pracy - istny aniołek, tylko jak nikt obcy nie patrzy pokazuje na co ją staćA zezować dzieciaczki mogą jeszcze chwilkę i podobno to jest normalne i nie należy się tym martwić - gdzieś tak wyczytałam..
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie,
doradźcie mi ![]() wczoraj po kąpieli mała pierwszy raz nie zasnęła, tylko płakała strasznie, miała chyba ataki bólu brzuszka, bo leżała spokojnie, po czym zaczynała przeraźliwie ruszać rączkami i nóżkami i płacz, a potem chwila sopkoju i znowu, i tak ponad 2 h a ja nie wiedziałam jak jej pomóc mam w domu lekarstwo na kolki Bobotic, ale czy powinnam go jej podawać skoro ona ma dopiero 2 tygodnie i 2 dni ![]() mam też w domu Debridat, ale czy mogę jej takie rzeczy podawać bez konsultacji z lekarzem ![]() Kiedy u was zaczęły się problemy z brzuszkiem, kolka?? Jakie specyfiki podajecie swoim pociechom? Nie chodzi mi o tak silne jak Sab Simplex, bo mam nadzieję, że na początek pomoże coś lżejszego. A może to był jednorazowy wyskok. Montii jak często bolał Fabianka brzuszek, że zdecydowałaś się dawać mu ten Bobotic? Cytat:
mi jeszcze nie wypadają, muszę zacząć brać jakieś witaminy na włosy
|
|
#1071 | |
|
Zadomowienie
|
kolejna nieprzespana noc
spałam może z 3 godz Cytat:
u nas 120zł za szczepionkę 5w1, dawka rota ponad 200 zł a za pneumo chyba ponad 300 zł monti gratuluje, napisz mi od kiedy on tak świadomie się wam przypatruje moja córa jak się obudzi to albo ryczy albo zerka z pod byka i jeszcze do tego zezuje olusiu mnie na razie pojedyncze wypadają, pewnie w 2 lub 3 miesiącu po porodzie się posypią castia nasze córki jak dwie krople wody podobne są nie dość że rozdarte to jeszcze zezowate chyba trzeba będzie je poznać ![]() izabela u mnie zaczęło się podobnie ok 2 tyg ale leki zaczęliśmy podawać dopiero jak mała miała 21 dni, bobotic ale pomagał tylko przez parę dni i potem debridat który chyba też przestaje działać, teraz pozostaje mi tylko mieć nadzieje że szybko jej minie
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję
![]() jak ty to znosisz? Ja chyba mam słabą psychikę, dobija mnie to wszystko.
|
#1073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wprawdzie nie była to kolka, bo to nie był krzyk itp itd ale widziałam że się męczył, pręzył i dopiero po odbiciu albo kupie był spokojny wcześniej ratowałam się koperkiem no ale to może przynieść efekt odwrotny więc ostrożnie. Polecam jeszcze masaż brzuszka Cytat:
|
|
#1074 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny Fabianek
Jakie już ma bystre spojrzenie ale ten czas leci .![]() Też tak ostatnio zastanawiałam się co tam u czarnej bo dawno się nie odzywała?
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jakoś też ok 2 tygodnia i niestety nic na to nie pomaga specjalnie. Mały ciągle się pręży i jedyne co mu pomaga to ręczne odgazowanie tzn. nóżki przyciskane do brzuszka. Koperku nie chce pić, ja piłam też bez efektu, Esputicon nie działa i teraz też pani doktor przepisała Debridat, ale nie widzę specjalnej różnicy, mały dalej się pręży i popierduje. Chyba trzeba to przeczekać...jak mówią.
|
|
|
|
#1076 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() montii Fabianek jest suuuper ![]() iza nie wiem czy to pomoże, ale moim znajomym pomagało, masowanie brzuszka - tak jak Montii napisała - i SUSZARKA - takim ciepłym powietrzem, ale nie za gorącym dmuchać na brzuszek podobno działa cuda na kolki
|
|
|
|
#1077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja tez robi zeza co jakis czas, od wczoraj obraca glowke z moja buzia albo za tzta i oczka na nas ![]() wczoraj byl pierwszy spacerek, mala spala caly czas, ja troche wykonczona bo szwy mnie ciagnely:P dodam zdjecie ze spacerku ![]() polozna powiedziala ze mala troche zolta zeby czesciej karmic i na sloneczko, no i po spacerku duuzo lepiej to wyglada. za chwilke jedziemy zarejestrowac malusia i na spacerek nad jeziorko ![]() (pisze jedna reka )w nocy w 6tym dniu odpadl nam pepuszek
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj spróbuje z tym Esputicon, jakby była większa to bym z Sab Simplex próbowała
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eirine, miamore współczuje nawału - ja dostałam 38 stopni temp i czułam sie fatalnie! Eirine tylko zamów sobie naprwde szybko ten laktator, bo najwieksza ulge przyniseise ci przy nawale odciągnięcie pokarmu. mi tż poleciał i kupił reczny aventu,i przy nawale w kilka minut sciagnelam po 50ml z każdej piersi, bez specjalnego wysiłku. dziś rano Tymo się prężył bardzo i postanowiłam mu dać do mlesia espumisan kilka kropli, bo nie zdazylam ulotki przeczytac, wiec tż wcisnął 4 no i jak mały wypił to doczytałam że to od 1 miesiąca jest, alez bylo moje zdziwienie. w sumie mały kończy za tydzień, wiec sie nie przeraziłam zbytnio. aczkolwiek niespodziewałam sie. aha i dziś mamy termin porodu z karty ciąży:)hihi a Tymo ma już 3 tyg i 3 dni. czyli o tyle za wcześnie.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-04-08 o 11:00 |
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

bolą balony jak cholera :/

wasze dzieci też robią zeza
gratuluje, napisz mi od kiedy on tak świadomie się wam przypatruje