Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 08:29   #1441
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
andziotku a juz mialam do ciebie na priva wczoraj pisac, odnosnie syropow na kaszel, bo z tych dostepnych i domowych prbowalam wszystkeigo . gdzies sie doczytalam ze mozna z prawoslazu ale w aptece mi powiedzialy ze wszystkie sa z etanolem i mecze sie dalej, wyszlam bez niczego
ten kaszel to pozostalosc po tamtej chorobie i jest caly czas(ile to juz? miesiac?) ale teraz jest masakra, wcz wieczorem jak sie polozylam to tak mnie zaczelo dusic ze puscilam wymiotke (chyba nigdy mi sie nie zdarzylo)
rzeczywiście Cię ten kaszel długo męczy, ale po takiej infekcji często spokojnie miesiąc można jeszcze kaszleć, bo musi się nabłonek odbudować, no ale nie tak żeby Ci się pogarszało więc nie wiem czy coś nowego Ci się nie nakłada ....
co do prawoślazu to on działa raczej tylko osłaniająco ...
a próbowałaś jakiś pastylek na gardło .... (też raczej tylko łągodzą, ale może to narazie tylko ciągle podrażnienie) - są takie Isla MInt, troszkę pomagają, choć cudów pewnie nie zdziałąją ...
co do leków dla ciężarnych to ja niewiele wiem, zresztą wybór jest dość ograniczony a to co jest to raczej średnio działa ... bo musi być łagodne i pewne ...

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
andziot ja tez szykobiego na spacerki, zreszta powiem ci tu w Norwegii szpilki calkowicie nieaktualne i dziewczyny rzadko na co dzien smigaja w takich butach na obcasach, do pracy wlasciwie nigdy,
jak kupie(a mam nadzieje ze tak) to wkleje zdjatko!
a masz jakąś konkretną firmę upatrzoną ???
bo ja nie wiem gdzie się udać po te buty ...

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej

Idę się szykować pomału dzisiaj mam wizyte u gina

Mimbi stópka jak u Kopciuszka
za wizytę dzisiejszą

Witam się
Pogoda beznadziejna dziś,
mężul znów jedzie do Opola
aż herbatą dziś rzuciłam jak się dowiedziałam (torebką tylko )
Zosia obudziła się o 6:30 i teraz jest niedospana
czeka mnie ciężki dzień !!!!!
pożyczcie mi trochę swojego zapału bo widzę że plany dziś macie dość ambitne ..

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:31   #1442
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Dzień dobry

Cieszę się, że u Weredki lepiej

Też się zastanawiam co u Siaśka

Aguś regularne?

Cytat:
hej kochane.
doczytalam pobierznie.
kaszel chce mnie udusic, ide jutro do lekarza, zrobie wojne jak mnie odesle z kwitkiem, wszystko mnie boli od kaszlu.

ewesko trzymam kciuki, tez mysle ze jak teraz pojdziesz to zostawia cie do konca

mary
doczytalam ze dostalas leki, ale wazne ze hanutka ok

dziewczyny moj syn wreszcie ma lozeczko dostalam od psiapsioly, dzisiaj kurier przywiozl moje graco contur electra. jest piekne, ja zadowolona, juz mam je zlozone w pokoju. siama zlozylam, zamontowalam karuzelke, rozkladam posciel i bede sie napawac tym widokiem, idealnie sie komponuje do pokoiku. wrzuce foteczki moze jutro z tej radosci poszlam kupic malemu pampki 1nki, kremiki, chusteczki i takie tam.
i proszę, sama złożyła! Czekamy na fotki
Powodzenia u lekarza

andziot, mary poziomkowa, Klaterina, 24kasia86, moria, Paulizia, atiz,

Jeszcze tylko kosmetyki, pampole i wanienka. Ale to już pomalutku a wanienkę wybierać będzie Tż bo to on będzie Malutką kąpał

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Umyłam twarz płynem do higieny intymnej i wrzuciłam majtki do toalety, zamiast do kosza z brudną bielizną
Udana jesteś

Współczuję Wam tych obrzęków

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-08 o 08:33
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:34   #1443
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilam!
niedalam sie, ale tez super ustatysfakcjonowana nie jestem, otoz dostalam augumentin bo "trzeba mnie wyleczyc przed porodem" ale z syropu glupi stodal ktorego wypilam juz 2 butle, i euphorbium do nosa ktorym zakraplam juz miesiac

kaszel tchawicowy, slychac swisty i furczenia
a poprzednio co brałaś ?????? bo też jakiś antybiotyk dostałaś z tego co pamiętam ???
stodal i euphorobium to homeopaty więc cudów się nie spodziewaj,
jak to mówią - "najdroższy cukier na świecie"

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
czesc czołem

ojjj chyba sie nam posypia pierwsze wiadomosci z porodowki... czekamy Agus na wiesci

aaaaaaaaa ja myslalm ze dzis czwartek , a jest piatek i cooo?? i zaczynam 36 tydzień

to brzmi dumnie

Stary 2011-04-08, 08:35   #1444
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cieszę się, że u Weredki lepiej

Też się zastanawiam co u Siaśka

Aguś regularne?

i proszę, sama złożyła! Czekamy na fotki
Powodzenia u lekarza

andziot, mary poziomkowa, Klaterina, 24kasia86, moria, Paulizia, atiz,

Jeszcze tylko kosmetyki, pampole i wanienka. Ale to już pomalutku a wanienkę wybierać będzie Tż bo to on będzie Malutką kąpał

Udana jesteś

Współczuję Wam tych obrzęków
jezeli mozna je nazwac regularnymi ( 3-4 razy pod rząd co 10 minut silny skurcz) to tak

a dzisiaj w ciagu 20 minut juz mialam dwa..

ide sie polozyc, albo nie
na pilke skakac
a co

violisia 36 no no, blizej niz dalej :brawo:
Stary 2011-04-08, 08:54   #1445
Eve1603
Zakorzenienie

Bry
Mam kilka postow z wczoraj do skomentowania i przyznaje, ze koncoweczke doczytalam troszke na lapu capu
Pogoda u mnie znowu letnia i z jednej strony sie ciesze, a z drugiej wyc mi sie chce bo albo nie mam sie w co ubrac albo mam ale wygladam jak slon Wiem, ze wszyscy widza ze jestem w ciazy i nikt nie skomentuje tego, ze ooooo, jaka wielka, ale chcialabym wygladac troche lepiej.

nie pamietam czy wczoraj pisalam, ze przyszedl wozek jest boski, duzo ladniejszy niz na zdjeciach, zlozylam go bez instrukcji w 10 min, a Olek od wczoraj nie chce z niego wyjsc
Podawalam linka ? Podam jeszcze raz http://www.britax-roemer.pl/wozki-sp...l-konfiguracje
To sa mozliwe konfiguracje, ja nie mam gondoli i fotelika bo na poczatek mam wozek po Olku i fotelik tez i bede miala mame do pomocy, wiec na dwa wozki bedziemy smigac. Zastanawiam sie nad kupnem "miekkiej gondoli".

Paulizia
Ja mam Britax b-dual, ale b-smart jest wlasciwie identyczny, ale bez mozliwosci zrobienia z niego podwojnego - zastanow sie czy nie bedziesz chciala miec drugiego dziecka za rok, czy dwa, bo do b-dual bedziesz mogla sobie dokupic drugie siedzisko i po sprawie.
Kosz na zakupy jest mega I teraz, jak widze go na zywo, to powiem Ci, ze Graco to kupa plastiku i dziadostwa. Britax w dotyku jest troche jak zamsz, a siedziska jakie ma miekkie Cudo

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Eve a czy widzisz różnicę w ruchach May'i (??) w brzuszku w porównaniu do Olusia ???
bo ja się tak zastanawiam jaki temperament będzie mieć Gabrycha ... ona chyba ciut mniej się rusza, ale za to bardziej się wierci z miejsca na miejsce i chyba bardziej strachliwa jest
właśnie trzasnęłam klapą od kibelka i mała aż podskoczyła w brzuchu
Tak, widze roznice, tzn. oboje sa/byli bardzo aktywni wieczorami, ale Maya daje mi popalic rowniez noca i wczesnym rankiem. Olek zdecydowanie kopal, a Maya sie jakby rzuca, co nie jest do konca przyjemne bo mi bardzo brzuchem trzesie. Dzisiaj rano "prawdziwie" kopala i to bylo duzo fajniejsze.
Ale nie zauwazylam zeby byla strachliwa.

Jak Zosienka po wczorajszym "wypadku" ?
Mnie sie podobaja te kolorowe butki, no i biale oczywiscie

Cytat:
i bardzo madrze. gdybym nie trafila na ten wozek co mam w komplecie to bym kupila miekka gondole no name, bo wiem jak mlody jej nie lubil, co do fotelika, to uwazam tak samo. za pierwszym razem gondolki uzywalismy jakies ok 4 mce, fotelika 6mcy.

pije duzo. zawsze mi gin powtarzal ze obrzeki to norma ale po nocy powino byc git. a mi po nocy jeszcze bardziej rece napuchly, tzn tak czuje bo zginac nie moge. no i z dnia na dzien gorzej w zastraszajacym tempie. do tego mlody nie kopie juz wcale, rusza sie bardzo malo
Olek dlugo uzywal gondoli bo gdzies do ok. 7 miesiecy - Cosatto ma ogromne gondole. Fotelika tez jakos tak - niby do 13 kilo, a 13 to on ma teraz, majac prawie 2 lata - chcaialbym go zobaczyc w tym malusim foteliczku
Wlasnie sie zastanawiam nad miekka gondolka, bo oba siedziska w tym wozku rozkladaja sie do lezenia i jest mozliwosc wpiecia miekkiej gondoli, twardej tez, ale to juz bez sensu wydatek.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Eve - nie WRÓĆIŁAŚ się po LODY??? ja bym biegła widze że ciągle nie mozesz uwierzyć że Maya to Maya - jeszcze sie na Ciebie obrazi i wychoduje sobie siusiaka i czyja to będzie wina??? hm??? .
Nie wrocilam Sama siebie nie poznaje
Mam jednak nadzieje, ze maya to Maya

Cytat:
wylałam Zosi resztkę obiadu do sedesu (barszczyk czerwony)
i usiadłam zrobić siusiu od razu
wstaję ....
i o mało zawału nie dostałam

tyle krwi
zbudynienie !!!!!!!!

Agus
godzina 0 sie zbliza Przeciez dopiero testy robilysmy

Ja dzisiaj dopiero 31 tydzien zaczynam, daleko mi do Was...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Zapomnialam

wrzucilam do albumu kilka zdjec, ale musicie sie ze mna przyjaznic

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:55   #1446
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Bry
Mam kilka postow z wczoraj do skomentowania i przyznaje, ze koncoweczke doczytalam troszke na lapu capu
Pogoda u mnie znowu letnia i z jednej strony sie ciesze, a z drugiej wyc mi sie chce bo albo nie mam sie w co ubrac albo mam ale wygladam jak slon Wiem, ze wszyscy widza ze jestem w ciazy i nikt nie skomentuje tego, ze ooooo, jaka wielka, ale chcialabym wygladac troche lepiej.

nie pamietam czy wczoraj pisalam, ze przyszedl wozek jest boski, duzo ladniejszy niz na zdjeciach, zlozylam go bez instrukcji w 10 min, a Olek od wczoraj nie chce z niego wyjsc
Podawalam linka ? Podam jeszcze raz http://www.britax-roemer.pl/wozki-sp...l-konfiguracje
To sa mozliwe konfiguracje, ja nie mam gondoli i fotelika bo na poczatek mam wozek po Olku i fotelik tez i bede miala mame do pomocy, wiec na dwa wozki bedziemy smigac. Zastanawiam sie nad kupnem "miekkiej gondoli".

Paulizia
Ja mam Britax b-dual, ale b-smart jest wlasciwie identyczny, ale bez mozliwosci zrobienia z niego podwojnego - zastanow sie czy nie bedziesz chciala miec drugiego dziecka za rok, czy dwa, bo do b-dual bedziesz mogla sobie dokupic drugie siedzisko i po sprawie.
Kosz na zakupy jest mega I teraz, jak widze go na zywo, to powiem Ci, ze Graco to kupa plastiku i dziadostwa. Britax w dotyku jest troche jak zamsz, a siedziska jakie ma miekkie Cudo

Tak, widze roznice, tzn. oboje sa/byli bardzo aktywni wieczorami, ale Maya daje mi popalic rowniez noca i wczesnym rankiem. Olek zdecydowanie kopal, a Maya sie jakby rzuca, co nie jest do konca przyjemne bo mi bardzo brzuchem trzesie. Dzisiaj rano "prawdziwie" kopala i to bylo duzo fajniejsze.
Ale nie zauwazylam zeby byla strachliwa.

Olek dlugo uzywal gondoli bo gdzies do ok. 7 miesiecy - Cosatto ma ogromne gondole. Fotelika tez jakos tak - niby do 13 kilo, a 13 to on ma teraz, majac prawie 2 lata - chcaialbym go zobaczyc w tym malusim foteliczku
Wlasnie sie zastanawiam nad miekka gondolka, bo oba siedziska w tym wozku rozkladaja sie do lezenia i jest mozliwosc wpiecia miekkiej gondoli, twardej tez, ale to juz bez sensu wydatek.

Nie wrocilam Sama siebie nie poznaje
Mam jednak nadzieje, ze maya to Maya

Agus
godzina 0 sie zbliza Przeciez dopiero testy robilysmy

Ja dzisiaj dopiero 31 tydzien zaczynam, daleko mi do Was...

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Zapomnialam

wrzucilam do albumu kilka zdjec, ale musicie sie ze mna przyjaznic
hah masz racje...
przed chwila czekalam niecierpliwie kiedy wreszcie mi bedzie brzuch widac, a teraz ledwo go ciagne za soba
Stary 2011-04-08, 08:57   #1447
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam brzuchatki
Ja dzisiaj musiałam wstac przed 8 i pojechac na badania, bo w poniedziałek wizyta. Spac spałam, ale pare razy obudziły mnie jakieś bóle brzucha, nie mówiąc już o tym, że jak mam pełny pęcherz to nie mogę wstac tak boli
Znowu mi się kłucia nasilają, a muszę znowu dzisiaj poprasowac i wstawic pranie - na szczescie już ostatnie dla małej
No i torbę przydałoby się w końcu spakowac , stoi i patrzy na mnie od 3 dni...

Agnieszka wracaj do zdrowia jak najszybciej współczuję tego okropnego kaszlu.
Mnie też dzisiaj nieźle przewiało (zimnica straszna) obym chora nie była
Mimbi współczuję takich obrzeków i do tego bolesnych
Anula za wizytę i kupno butów - koniecznie się pochwal
Aguś normalnie codziennie włączam kompa i się zastanawiam czy urodziłaś czy nie, to oczekiwanie musi byc straszne?
Gusia śliczny wózio
Mary ty to jesteś agentka - majtochy w kibelku
Eweska wydaje mi się, że do środy spokojnie wytrzymasz, ty to jesteś tytan kobieta A chłopaki jak na bliźnięta mają całkiem ładną wagę
Więcej nie pamiętam
Śniło mi się dzisiaj, że wszyscy polowali na moje dziecko jeszcze w brzuchu, chcieli je zabic okropny koszmar, ale nie dałam się
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 08:57   #1448
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
a poprzednio co brałaś ?????? bo też jakiś antybiotyk dostałaś z tego co pamiętam ???
stodal i euphorobium to homeopaty więc cudów się nie spodziewaj,
jak to mówią - "najdroższy cukier na świecie"

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

to brzmi dumnie
poprzednio duomox. ehh, ten stodal to porazka

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jezeli mozna je nazwac regularnymi ( 3-4 razy pod rząd co 10 minut silny skurcz) to tak

a dzisiaj w ciagu 20 minut juz mialam dwa..

ide sie polozyc, albo nie
na pilke skakac
a co

violisia 36 no no, blizej niz dalej :brawo:
agus jak lezalam w pierwszej ciazy, to pare dni przed porodem poszlysmy z taka dziewczyna ktora byla w 38t, i kiedys z nudow poszlysmy "posiedziec " na pilach. ja wieczorem mialam skurcze(34t) a ja najpierw wypisali, a wieczorem wrocila rodzic

jeszcze krzyczala do mnie na korytarzu ze to przez te pilki

violisia

co do butow...............
mialam troche czasu , przed lekarzem, i przeszlam sie ulica, a tam takie piekne zapieprzanki z venezii chyba dzisiaj pojde przymierzyc- zeby sie upwenic ze nie wpakuje tam mojej wielkiej stopy. spokoju mi te buty nie dawaja
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:59   #1449
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
(...) w razie czego bede Cie na priv meczyc

Cytat:
i zaczynam 36 tydzień
Gratuluję

Cytat:
morius naprawde. alarm wlacza sie tylko wtedy kiedy moja reka nie lezy na materacyku, na nic innego nie reacuje, ani na psa, ani na szturchanie lozeczkiem. wyprobowalam wszystko. alarm sie wlaczal zawsze, kladlam reke-tik tik na zielono, bralam reke, alarm.
Hmm, a na jakim poziomie masz czułość ustawioną? U mnie od początku zgodnie z fabrycznymi ustawieniami jest 3. Ja nawet kupiłam płytę na szczebelki aby powierzchnia była równa ale jest bez zmian. Wystarczy, że fotel bujany bez człowiek się buja a monitor mi tika (rejestruje ruch/oddech), mimo że łóżeczko puste. Kiedy chodzę wokół łóżeczka to to samo. Zaraz pójdę go jeszcze raz testować. Może płytki bliżej siebie ułożę no ale są ułożone dokładnie tak jak instrukcji

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Acha mimbi moje stopy takie same z rana, wieczorem mam jeszcze gorsze bo w miejscu kostki mam spooore wypukłości

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:06   #1450
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry dziewczyny

Dzisiaj z rana obudziła mnie miła wiadomość, szwagierka, czyli siostra mężula w końcu urodziła i już cieszy się córą Mała dała popalić podobno, ale już po wszystkim i jest dobrze
Moria tak, tak chłopcy zwolnili z przyrostem jak już im ciasno zaczęło się robić :P Lekarz stawia że nie będą mieli więcej niż 2500g ja sobie nie wyobrażam przeciez to małe kruszynki będą
Mimbi zgadza się sama będę wiedziała kiedy mam jechać do szpitala. co do Pw to jasne możesz pisać

Ja spałam dziś w miarę dobrze, niewygodnie mi już bardzo kręcę się bardzo często a wtedy jak wiadomo budzę się, na siku wstawałam aż dwa razy :P
Jak tylko wstałam mały znowu napiera na szyjkę bo mnie boli jak chodzę :/
Zajadam właśnie śniadanko i doczytywałam co u Was

Aga nie chciałaś, ale jednak pierwsze miejsce będzie dla ciebie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:09   #1451
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam brzuchatki
Ja dzisiaj musiałam wstac przed 8 i pojechac na badania, bo w poniedziałek wizyta. Spac spałam, ale pare razy obudziły mnie jakieś bóle brzucha, nie mówiąc już o tym, że jak mam pełny pęcherz to nie mogę wstac tak boli
Znowu mi się kłucia nasilają, a muszę znowu dzisiaj poprasowac i wstawic pranie - na szczescie już ostatnie dla małej
No i torbę przydałoby się w końcu spakowac , stoi i patrzy na mnie od 3 dni...

Agnieszka wracaj do zdrowia jak najszybciej współczuję tego okropnego kaszlu.
Mnie też dzisiaj nieźle przewiało (zimnica straszna) obym chora nie była
Mimbi współczuję takich obrzeków i do tego bolesnych
Anula za wizytę i kupno butów - koniecznie się pochwal
Aguś normalnie codziennie włączam kompa i się zastanawiam czy urodziłaś czy nie, to oczekiwanie musi byc straszne?
Gusia śliczny wózio
Mary ty to jesteś agentka - majtochy w kibelku
Eweska wydaje mi się, że do środy spokojnie wytrzymasz, ty to jesteś tytan kobieta A chłopaki jak na bliźnięta mają całkiem ładną wagę
Więcej nie pamiętam
Śniło mi się dzisiaj, że wszyscy polowali na moje dziecko jeszcze w brzuchu, chcieli je zabic okropny koszmar, ale nie dałam się
ale i ekscytujace
bo n ie chce na chama wywolywac porodu
poprostu z jednej storny czuje ze to zaraz
bo nawet gin tak mowil
a z drugiej strony czmu mam sobie nie pomoc
Cytat:
poprzednio duomox. ehh, ten stodal to porazka

agus jak lezalam w pierwszej ciazy, to pare dni przed porodem poszlysmy z taka dziewczyna ktora byla w 38t, i kiedys z nudow poszlysmy "posiedziec " na pilach. ja wieczorem mialam skurcze(34t) a ja najpierw wypisali, a wieczorem wrocila rodzic

jeszcze krzyczala do mnie na korytarzu ze to przez te pilki

violisia

mialam troche czasu , przed lekarzem, i przeszlam sie ulica, a tam takie piekne zapieprzanki z venezii chyba dzisiaj pojde przymierzyc- zeby sie upwenic ze nie wpakuje tam mojej wielkiej stopy. spokoju mi te buty nie dawaja
wczoraj poskakalam troche
zaraz ide znow

w SR skakalysmy
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Dzisiaj z rana obudziła mnie miła wiadomość, szwagierka, czyli siostra mężula w końcu urodziła i już cieszy się córą Mała dała popalić podobno, ale już po wszystkim i jest dobrze
Moria tak, tak chłopcy zwolnili z przyrostem jak już im ciasno zaczęło się robić :P Lekarz stawia że nie będą mieli więcej niż 2500g ja sobie nie wyobrażam przeciez to małe kruszynki będą
Mimbi zgadza się sama będę wiedziała kiedy mam jechać do szpitala. co do Pw to jasne możesz pisać

Ja spałam dziś w miarę dobrze, niewygodnie mi już bardzo kręcę się bardzo często a wtedy jak wiadomo budzę się, na siku wstawałam aż dwa razy :P
Jak tylko wstałam mały znowu napiera na szyjkę bo mnie boli jak chodzę :/
Zajadam właśnie śniadanko i doczytywałam co u Was

Aga nie chciałaś, ale jednak pierwsze miejsce będzie dla ciebie
nie bede pierwsza, bo mam dziwne przeczucie, ze chociazbym skakala na pilce, wieczorem wyseksila meza, posprzatala cale mieszkanie to i tak bedzie cisza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 09:09   #1452
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
czesc czołem

ojjj chyba sie nam posypia pierwsze wiadomosci z porodowki... czekamy Agus na wiesci

aaaaaaaaa ja myslalm ze dzis czwartek , a jest piatek i cooo?? i zaczynam 36 tydzień
ja też !!!! o jeju
masakra
jeszcze 2 tyg i mozemy rodzic....

aguś kurde ja myśle ze dzisiaj zaczneisz rodzić
wiecie co nie mam info od siasi pisąłam jej smsa i zero odzewu
troche mnie to martwi chyba nawet raport mi nie przyszedł od niej ze sms doszedł.

ja mialam dziś do 15 nie miec prądu bo na całym osiedlu cos przerabiali ale właczyli juz po 9 na szczescie/
ja mam WSZYSTKO na prąd wiec bym sie wkurzyła trochę
Stary 2011-04-08, 09:15   #1453
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Gratuluję

Hmm, a na jakim poziomie masz czułość ustawioną? U mnie od początku zgodnie z fabrycznymi ustawieniami jest 3. Ja nawet kupiłam płytę na szczebelki aby powierzchnia była równa ale jest bez zmian. Wystarczy, że fotel bujany bez człowiek się buja a monitor mi tika (rejestruje ruch/oddech), mimo że łóżeczko puste. Kiedy chodzę wokół łóżeczka to to samo. Zaraz pójdę go jeszcze raz testować. Może płytki bliżej siebie ułożę no ale są ułożone dokładnie tak jak instrukcji

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Acha mimbi moje stopy takie same z rana, wieczorem mam jeszcze gorsze bo w miejscu kostki mam spooore wypukłości
hmm to bardzo czuly,
co do plytek to pomiedzy niby jest ten przyrząd od wibry, a mimo to nie rejestruje tego. sprawdzalam jeszcze raz, i naprawde reaguje tylko na polozona reke. testowalam z krolikiem z bijacym serduchem-wlaczal sie alarm. czulosc mam na 5 , chyba tak bylo ustawione

moria to masz stopki jak ja

dziewczonka straszny sen, moj synek mi wcz opowiadal, ze snilo mu sie ze plynelismy statkiem i on wypadl do wody, ja strsznie plakalam, zadzwonilam po tate, tata przyjechal ze swoim plywaczkowym strojem (nie pytajcie co to bo nie mam pojecia) ale go nie uratowal bo zjadl go rekin. ale nasstraszniejsze bylo to ze jak go zjadl ten rekin to wywalilam jego zabawki(wg jego opowiadan ofc.):hah aha:

eve sliczne fotki wszystkie!!! brzusio masz rewelka, wozki obydwa swietne, olus piekny!!!! i jak fajnie ze nie tylko ja lubie u mojego synka dlugie wlosy musze wrzucic tez jego aktualne fotosy,

a tym czasem wrzucam fotki lozeczka, okazalo sie ze wcale nie mam az tak zagraconej sypialni jak myslalam.

co kladziecie na przewijak? pokrowce?????
Stary 2011-04-08, 09:17   #1454
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

NIE MAM PRZEWIJAKA
i szczerze to chyba nie bede miec
Stary 2011-04-08, 09:18   #1455
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

super ze o fotkach pameitalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5453.jpg (53,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5454.jpg (59,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5455.jpg (40,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5456.jpg (43,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5459.jpg (76,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-04-08, 09:18   #1456
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Bry

Paulizia

wózek rewelacja !!!!!!
ja to nie wiem jak to będzie narazie,
ale Zosia wózka prawie nie używa (leży w bagażniku i się kurzy) tyle że my jak gdzieś dalej to samochodem jedziemy ...
nie wiem jak ze spacerami będzie, ale nie planuję kupować podwójnego wózka .. tzn nie stać mnie

Zosia dobrze, już chyba zapomniała o "ała"
a Gabrycha też się jakoś bardziej rzuca
czasem aż się martwię czy to aby normalne, no ale może to przez nasze rozjechane macice
bo za bardzo czasu nie miały do ujędrnienia się

Cytat:
al takie balerinkowe czy raczej pełne miękkie śmigacze ????

a wiecie co,
wczoraj robiłam porządek w Zosinej komodzie
i znalazłam sukienkę z Zary którą dostała od chrzestnej
i tam jest rozmiar 6-9miesięcy
no i dziś Zosi założyłam jako odjechaną tuniczkę i wygląda ślicznie
ale spryciula ze mnie

Stary 2011-04-08, 09:19   #1457
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
NIE MAM PRZEWIJAKA
i szczerze to chyba nie bede miec

ja pewnie tez bym nie kupowala jakby miala kupic, ale dostala z lozeczkiem, ale na nim taka zimna folia
Stary 2011-04-08, 09:19   #1458
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczonka straszny sen, moj synek mi wcz opowiadal, ze snilo mu sie ze plynelismy statkiem i on wypadl do wody, ja strsznie plakalam, zadzwonilam po tate, tata przyjechal ze swoim plywaczkowym strojem (nie pytajcie co to bo nie mam pojecia) ale go nie uratowal bo zjadl go rekin. ale nasstraszniejsze bylo to ze jak go zjadl ten rekin to wywalilam jego zabawki(wg jego opowiadan ofc.):hah aha:

Im bliżej porodu to i sny bardziej drastyczne okropnośc
Chyba nic nie będę kładła, łatwo będzie utrzymac czystosc, ewentualnie podłoże pieluchę tetrową
Stary 2011-04-08, 09:19   #1459
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ej...
czy ja właśnie zaczełam 9 miesiąć???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 09:21   #1460
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
wózek rewelacja !!!!!!
ja to nie wiem jak to będzie narazie,
ale Zosia wózka prawie nie używa (leży w bagażniku i się kurzy) tyle że my jak gdzieś dalej to samochodem jedziemy ...
nie wiem jak ze spacerami będzie, ale nie planuję kupować podwójnego wózka .. tzn nie stać mnie

Zosia dobrze, już chyba zapomniała o "ała"
a Gabrycha też się jakoś bardziej rzuca
czasem aż się martwię czy to aby normalne, no ale może to przez nasze rozjechane macice
bo za bardzo czasu nie miały do ujędrnienia się

al takie balerinkowe czy raczej pełne miękkie śmigacze ????

a wiecie co,
wczoraj robiłam porządek w Zosinej komodzie
i znalazłam sukienkę z Zary którą dostała od chrzestnej
i tam jest rozmiar 6-9miesięcy
no i dziś Zosi założyłam jako odjechaną tuniczkę i wygląda ślicznie
ale spryciula ze mnie
haha, noooo niezly pomysl z tuniczka ale wy macie fajnie z tymi kieckami tez kcem

balerinkowate ale maja zwezane czubeczki musze je chociaz przymierzyc
Stary 2011-04-08, 09:22   #1461
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ja pewnie tez bym nie kupowala jakby miala kupic, ale dostala z lozeczkiem, ale na nim taka zimna folia
bardzo fajne łóżeczko
myśle ze pieluszka flanelkowa bedzie ok

idę po pączka bo mnie ssa a pączka już dawno nie jadłam.
w ogole mało słodyczy jem ostatnii
chyba ze mi sie wydaje:P
Stary 2011-04-08, 09:24   #1462
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja też !!!! o jeju
masakra
jeszcze 2 tyg i mozemy rodzic....

aguś kurde ja myśle ze dzisiaj zaczneisz rodzić
wiecie co nie mam info od siasi pisąłam jej smsa i zero odzewu
troche mnie to martwi chyba nawet raport mi nie przyszedł od niej ze sms doszedł.

ja mialam dziś do 15 nie miec prądu bo na całym osiedlu cos przerabiali ale właczyli juz po 9 na szczescie/
ja mam WSZYSTKO na prąd wiec bym sie wkurzyła trochę
no widzisz kochana ja tez tak myslalam
ale moj organizm robi se ze mnie jaja
Cytat:
hmm to bardzo czuly,
co do plytek to pomiedzy niby jest ten przyrząd od wibry, a mimo to nie rejestruje tego. sprawdzalam jeszcze raz, i naprawde reaguje tylko na polozona reke. testowalam z krolikiem z bijacym serduchem-wlaczal sie alarm. czulosc mam na 5 , chyba tak bylo ustawione

moria to masz stopki jak ja

eve sliczne fotki wszystkie!!! brzusio masz rewelka, wozki obydwa swietne, olus piekny!!!! i jak fajnie ze nie tylko ja lubie u mojego synka dlugie wlosy musze wrzucic tez jego aktualne fotosy,

a tym czasem wrzucam fotki lozeczka, okazalo sie ze wcale nie mam az tak zagraconej sypialni jak myslalam.

nie klade na przewijak nic
ewentualnie bede podkladac tetre
Cytat:
slicznie
Cytat:
ej...

powyprzedzacie mnie
Stary 2011-04-08, 09:24   #1463
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślicznie wszystko wygląda, a to łóżeczko jest superaśne strasznie mi się podoba No psinka
Stary 2011-04-08, 09:26   #1464
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo fajne łóżeczko
myśle ze pieluszka flanelkowa bedzie ok

no mnie sie zdecydowanie wydaje ze niby jem mnie slodyczakow

Cytat:
Im bliżej porodu to i sny bardziej drastyczne okropnośc
Chyba nic nie będę kładła, łatwo będzie utrzymac czystosc, ewentualnie podłoże pieluchę tetrową
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no widzisz kochana ja tez tak myslalam
ale moj organizm robi se ze mnie jaja

nie klade na przewijak nic
ewentualnie bede podkladac tetre

slicznie

powyprzedzacie mnie
dzieki, na prawde nic? przeciez ta folia chlodzi
Stary 2011-04-08, 09:28   #1465
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
ej...
Hmm chyba jeszcze nie ja kolejne miesiące zaczynam oficjalnie, czyli 10.04 zacznę 9 miesiac bo termin mam na 10.05
Stary 2011-04-08, 09:29   #1466
zosiaaa
Zadomowienie

witam

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dostalam smsa od Weredki, ze tetno malej sie ustabilizowalo i jest lepiej, wkrotce ja wypuszcza Natomiast Siasiek nie odpisala, czy macie z nia jakis kontakt, martwie sie
Czy ktos wie co u Taverney???

Ewesko wszystkie wiemy, ze jestes madra kobieta i wiesz, co robisz. Wiec jestem pewna, ze jesli tylko poczujesz, ze juz trzeba jechac, to pojedziesz, bez znaczenia czy to bedzie teraz czy za dwa tygodnie. W kazdym razie juz sie nie moge doczekac zdjec Twoich blizniakow roznych plci Czy wybraliscie w koncu imiona, jakby to byli dwaj chlopcy?
Pozadaje Ci potem troche pytan na PW dot. makijazu, oki?
A zapraszam, tylko ustawcie sie po kolei, zeby korka nie zrobic na porodowce
http://www.szpital.bydgoszcz.pl/inde...d=61&Itemid=73
O widze ze na zdjeciu sa ci fajni lekarze i pielegniarki, chyba sie zaraz wzrusze

Kiedys to jeszcze bylam w stanie sie wyszczuplic rozem i brazerem, ale teraz to bym musiala sobie cala twarz pomalowac, co przy mojej karnacji wygladaloby mega smiesznie. Co tam twarz - cale cialo! Wklejam Wam moja stope z wczorajszego wieczora, straszna nie??? To jest rozmiar 36-37 (byl rozmiar 36-37?). Mysle, ze moglabym grac slonia bez charakteryzacji, tylko trzeba mi trabe dorobic.

Moja babcia do dzis nie wie, ze bylam w szpitalu, tylko ze pojechalam na badania. By pewnie zawalu dostala.
A co do rozwarcia, wiecie jaka ja jestem durna (doktorat!? Jaki doktorat, wez sie lepiej za lupanie kamieni na ulicy)?? Otoz ja sie dopiero w szpitalu zorientowalam, ze rozwarcie to nie jest tam na dole jak widac glowke i ze to cholernie boli, tylko ze to chodzi o macice w srodku i ze tego nie czuc

Ty wcale AZ TAKA glupia to nie jestes - intymniaki maja zwykle bardzo przyjazne sklady i mozna sie nimi spokojnie myc po paszczy, ja zawsze na wyjazdy zabieram intymniaka i jade z koksem, bo po co targac tyle butelek. Ale za to majtki w toalecie mnie zastanowily, jesli juz ich tak bardzo nie lubisz, to wyrzuc po prostu do smietnika, po co sobie rury zapychac a jak nie masz silnej woli to zrob patent mamy mojego bylego - trzy razy wyrzucala jego zuzyte adidasy, a on je ciagle wyciagal ze smietnika, bo je uwielbial. Wiec mama sie wkurzyla i za czwartym razem zalala je sosem ze szprotek i jakims pomidorowym z makreli. Zadzialalo
Plan na dzis: zmeczyc gumowatego pomidora, przyjac panow z tepsy, posprzatac kuchnie, spakowac torbe do porodu i o 18.20 wizyta u gineksa.
mimbi uciekła Ci gdzieś kostka , amoze w szpitalu Ci ją ukradli

Cytat:
czesc czołem

gratulacje

eve tez chciałabym wyglądać już lepiej. Wczoraj spotkałam znajomego z którym widziałam się ostatnio w styczniu, jak mnie zobaczył to pierwsze co powiedział - jaki wieloryb, nie powiem ma facet takt , no ale od wczoraj już go nie lubię

eweska gratuluje powiększenia rodzinki , to jak mała ma na imię??

co do przewijaka to mam i jakoś w planie nie mam zamiaru na niego kłaść żadnego pokrowca, ewentualnie tylko pieluszkę tetrową, ale zobaczę czy wogule będzie potrzebna
- tak jak agus87

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-04-08 o 09:31
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:31   #1467
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Hej Mamunie
ale pogoda
My od jutra zaczynam casting na ekipę remontową Pierwsza się ma zameldować o 10.oo
Wymysliłam sobie jeszcze podniesienie dachu (tesciowie nie wiedza, ale chyba co im do tego ) no i jeszcze ciekawe ile to będzie kosztowało... (poddasze ma ok 70m2) Nie orientujecie sie przypadkiem?
I chciałabym jeszcze osobne wejście zrobić ale nie wiem czy będzie sie dało.. zobaczymy.
Spróbuję dziś zrobić krokiety do czerwonego barszczu, ale nie wiem jak mi to wyjdzie, bo jeszcze nigdy nie robiłam a po drugie czy pozostała ilość pieczarek bedzie wystarczająca

mary poziomkowa
, słodkie jest Twoje roztargnienie czasem Uwielbiam takie ludki, pozytywnie zakręcone Mnie też czasem sie zdarzają wpadki (jak tydzień temu odstawiłam auto do serwisu) to zabrałam im kluczyki do samochodu Zorientowałam sie w domu
mnie takie rzeczy smiesza, za to mój małż nie rozumie mojego roztrzepania i on racjonalista, nei akceptuje takich wybryków

Paulisia
, a wczoraj tak ładnie pospałas... może uda Ci sie jeszcze drzemnąć? Ja jak mam wolne tez zauwazyłam, ze coraz pozniej chodze spac, przedtem ciezko było do 22 wytrzymac a wczoraj o 21.40 małż juz chrapał a ja o północy zmusiłam sie do snu.. pobudka standard ... choc dziś i tak długo, 6.2o
Smacznego sniadanka

Mimbuś ale Ci łapka spuchła Współczuje... ja póki co widzę jeszcze swoje kostki u nóg ale za to palce u rąk mi spuchły i od wigilii już nie moge obrączki włożyc
Same stopy też troszkę mi napuchły, bo w styczniu botki na zime nowe musiałam kupić i to o rozmiar większe.. !!
Czadowy ten szpital Twoj i to całkowicie panstwowy ??
To ja też do Ciebie chcę, a potem sobie na żuzel skoczę bo nie byłam juz z 6 lat u Was na meczyku

24kasia86; Słonce nie martw się, u mnie też ani kropeleczka siary Kompletnie nic i również mam nadzieje, ze to nie wróży faktu, iż nie będę miała mleka z tego powodu Ale dobry deal ze znajomą farmaceutką To już masz wsio ?

dobry anulka_81; co do pogody zdam Ci relacje ... w Krk paskudnie nie wiem czy choć 10 stopni jest, wiec mysle, ze u Ciebie ładniej
Trzymam moooooocno kciuki za wizytę !!!
Jak kupisz butki daj znac
Ostatnio u nas w G.Jurajskiej sporo przymierzałam ale stopy mi jakoś urosły albo po prostu napuchły i mój rozmiar 37 już nie jest mój Mam nadzieje, ze po porodzie zmniejsza sie stopa ????
Bo w szpilki nr 37 to juz w ogole nie włoze nogi
Gratuluje zakupu nowego autka.. ja wiem, ze zawsze sa inne, wazniejsze wydatki ale małz będzie pewnie wniebowzięty Już to sobie wyobrażam jaki jest szzczęśliwy, ze sie zgodziłaś
Wiesz, ja też bym się cieszyła Bedzie dobrze

agusia
, a moze jutro będziesz miała córenke Ja bym chciała w sobotę urodzić Ciekawe co KTG Ci powie

andziot, to jak Zosia nie dospała, to może byc marudna Współczuje Ale może pogodą ją zmorzy i pójdzie lulu a Ty chwilkę odsapniesz.
A małż kiedy wraca z tego Opola?

Eve, ja też dzis 31 tydzien zaczynam Chyba 31.... (na 10.06 mam termin)

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 09:31   #1468
gusiagatko
Zakorzenienie

Eve1603 Świetny wózek

Cytat:
Gusia śliczny wózio

jej, co za sen

Cytat:
Ślicznie wygląda i psinka

Cytat:
Ja od tygodnia nie jem słodyczy, nie mam jakoś ochoty

Idę wieszać pranko na balkonie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:32   #1469
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak źle chyba nie jest, dziecko jest ubrane (górna częśc) a nóżki to ma w powietrzu , ściągnę brudną pieluchę, umyje szybko pupsko i podłoże już czystą - chyba nie zmarznie
Stary 2011-04-08, 09:32   #1470
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

no to mowie
ew tetra
szwagierka na tym robils i dzidzius byl grzeczny, nie marudzil, nie bylo mu zimno
jak moja bedzie jakas wyczulona to pomysle

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości