|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() co do prawoślazu to on działa raczej tylko osłaniająco ... a próbowałaś jakiś pastylek na gardło .... (też raczej tylko łągodzą, ale może to narazie tylko ciągle podrażnienie) - są takie Isla MInt, troszkę pomagają, choć cudów pewnie nie zdziałąją ... co do leków dla ciężarnych to ja niewiele wiem, zresztą wybór jest dość ograniczony a to co jest to raczej średnio działa ... bo musi być łagodne i pewne ... Cytat:
bo ja nie wiem gdzie się udać po te buty ... ![]() Mimbi stópka jak u Kopciuszka ![]() ![]() Witam się ![]() Pogoda beznadziejna dziś, mężul znów jedzie do Opola ![]() aż herbatą dziś rzuciłam jak się dowiedziałam (torebką tylko ![]() Zosia obudziła się o 6:30 i teraz jest niedospana ![]() czeka mnie ciężki dzień !!!!! pożyczcie mi trochę swojego zapału bo widzę że plany dziś macie dość ambitne .. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzień dobry
![]() ![]() Cieszę się, że u Weredki lepiej ![]() Też się zastanawiam co u Siaśka ![]() Aguś ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia u lekarza ![]() andziot, mary poziomkowa, Klaterina, 24kasia86, moria, Paulizia, atiz, ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze tylko kosmetyki, pampole i wanienka. Ale to już pomalutku a wanienkę wybierać będzie Tż bo to on będzie Malutką kąpał ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję Wam tych obrzęków ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-08 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
stodal i euphorobium to homeopaty więc cudów się nie spodziewaj, jak to mówią - "najdroższy cukier na świecie" ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() to brzmi dumnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj w ciagu 20 minut juz mialam dwa.. ide sie polozyc, albo nie na pilke skakac a co violisia 36 no no, blizej niz dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Mam kilka postow z wczoraj do skomentowania ![]() ![]() Pogoda u mnie znowu letnia i z jednej strony sie ciesze, a z drugiej wyc mi sie chce bo albo nie mam sie w co ubrac albo mam ale wygladam jak slon ![]() nie pamietam czy wczoraj pisalam, ze przyszedl wozek ![]() ![]() Podawalam linka ? Podam jeszcze raz http://www.britax-roemer.pl/wozki-sp...l-konfiguracje To sa mozliwe konfiguracje, ja nie mam gondoli i fotelika bo na poczatek mam wozek po Olku i fotelik tez i bede miala mame do pomocy, wiec na dwa wozki bedziemy smigac. Zastanawiam sie nad kupnem "miekkiej gondoli". Paulizia Ja mam Britax b-dual, ale b-smart jest wlasciwie identyczny, ale bez mozliwosci zrobienia z niego podwojnego - zastanow sie czy nie bedziesz chciala miec drugiego dziecka za rok, czy dwa, bo do b-dual bedziesz mogla sobie dokupic drugie siedzisko i po sprawie. Kosz na zakupy jest mega ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale nie zauwazylam zeby byla strachliwa. Jak Zosienka po wczorajszym "wypadku" ? Mnie sie podobaja te kolorowe butki, no i biale oczywiscie ![]() Cytat:
![]() Wlasnie sie zastanawiam nad miekka gondolka, bo oba siedziska w tym wozku rozkladaja sie do lezenia i jest mozliwosc wpiecia miekkiej gondoli, twardej tez, ale to juz bez sensu wydatek. Cytat:
![]() ![]() Mam jednak nadzieje, ze maya to Maya ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Agus godzina 0 sie zbliza ![]() ![]() Ja dzisiaj dopiero 31 tydzien zaczynam, daleko mi do Was... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Zapomnialam wrzucilam do albumu kilka zdjec, ale musicie sie ze mna przyjaznic ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed chwila czekalam niecierpliwie kiedy wreszcie mi bedzie brzuch widac, a teraz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
Witam brzuchatki
![]() Ja dzisiaj musiałam wstac przed 8 ![]() ![]() Znowu mi się kłucia nasilają, a muszę znowu dzisiaj poprasowac i wstawic pranie - na szczescie już ostatnie dla małej ![]() No i torbę przydałoby się w końcu spakowac ![]() Agnieszka wracaj do zdrowia jak najszybciej ![]() Mnie też dzisiaj nieźle przewiało (zimnica straszna) obym chora nie była ![]() Mimbi współczuję takich obrzeków i do tego bolesnych ![]() Anula ![]() ![]() Aguś normalnie codziennie włączam kompa i się zastanawiam czy urodziłaś czy nie, to oczekiwanie musi byc straszne? Gusia śliczny wózio ![]() Mary ty to jesteś agentka - majtochy w kibelku ![]() Eweska wydaje mi się, że do środy spokojnie wytrzymasz, ty to jesteś tytan kobieta ![]() ![]() Więcej nie pamiętam ![]() Śniło mi się dzisiaj, że wszyscy polowali na moje dziecko jeszcze w brzuchu, chcieli je zabic ![]() ![]()
![]() |
#1448 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jeszcze krzyczala do mnie na korytarzu ze to przez te pilki ![]() violisia ![]() co do butow............... mialam troche czasu , przed lekarzem, i przeszlam sie ulica, a tam takie piekne zapieprzanki z venezii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Acha mimbi moje stopy takie same z rana, wieczorem mam jeszcze gorsze bo w miejscu kostki mam spooore wypukłości ![]()
![]() |
#1450 |
Moderatoreska
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dzisiaj z rana obudziła mnie miła wiadomość, szwagierka, czyli siostra mężula w końcu urodziła i już cieszy się córą ![]() ![]() Moria tak, tak chłopcy zwolnili z przyrostem jak już im ciasno zaczęło się robić :P Lekarz stawia że nie będą mieli więcej niż 2500g ja sobie nie wyobrażam przeciez to małe kruszynki będą ![]() Mimbi zgadza się sama będę wiedziała kiedy mam jechać do szpitala. co do Pw to jasne możesz pisać ![]() Ja spałam dziś w miarę dobrze, niewygodnie mi już bardzo kręcę się bardzo często a wtedy jak wiadomo budzę się, na siku wstawałam aż dwa razy :P Jak tylko wstałam mały znowu napiera na szyjkę bo mnie boli jak chodzę :/ Zajadam właśnie śniadanko i doczytywałam co u Was ![]() Aga nie chciałaś, ale jednak pierwsze miejsce będzie dla ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo n ie chce na chama wywolywac porodu poprostu z jednej storny czuje ze to zaraz bo nawet gin tak mowil a z drugiej strony czmu mam sobie nie pomoc ![]() Cytat:
zaraz ide znow w SR skakalysmy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() masakra jeszcze 2 tyg i mozemy rodzic.... ![]() aguś kurde ja myśle ze dzisiaj zaczneisz rodzić ![]() wiecie co nie mam info od siasi pisąłam jej smsa i zero odzewu ![]() troche mnie to martwi ![]() ja mialam dziś do 15 nie miec prądu bo na całym osiedlu cos przerabiali ale właczyli juz po 9 na szczescie/ ja mam WSZYSTKO na prąd wiec bym sie wkurzyła trochę ![]()
![]() |
#1453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do plytek to pomiedzy niby jest ten przyrząd od wibry, a mimo to nie rejestruje tego. sprawdzalam jeszcze raz, i naprawde reaguje tylko na polozona reke. testowalam z krolikiem z bijacym serduchem-wlaczal sie alarm. czulosc mam na 5 , chyba tak bylo ustawione ![]() moria to masz stopki jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() eve sliczne fotki wszystkie!!! brzusio masz rewelka, wozki obydwa swietne, olus piekny!!!! i jak fajnie ze nie tylko ja lubie u mojego synka dlugie wlosy ![]() a tym czasem wrzucam fotki lozeczka, okazalo sie ze wcale nie mam az tak zagraconej sypialni jak myslalam. co kladziecie na przewijak? pokrowce????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
NIE MAM PRZEWIJAKA
![]() i szczerze to chyba nie bede miec
#1455 |
Wtajemniczenie
|
super ze o fotkach pameitalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to nie wiem jak to będzie narazie, ale Zosia wózka prawie nie używa (leży w bagażniku i się kurzy) tyle że my jak gdzieś dalej to samochodem jedziemy ... nie wiem jak ze spacerami będzie, ale nie planuję kupować podwójnego wózka .. tzn nie stać mnie ![]() Zosia dobrze, już chyba zapomniała o "ała" a Gabrycha też się jakoś bardziej rzuca ![]() czasem aż się martwię czy to aby normalne, no ale może to przez nasze rozjechane macice ![]() bo za bardzo czasu nie miały do ujędrnienia się ![]() Cytat:
a wiecie co, wczoraj robiłam porządek w Zosinej komodzie i znalazłam sukienkę z Zary którą dostała od chrzestnej i tam jest rozmiar 6-9miesięcy no i dziś Zosi założyłam jako odjechaną tuniczkę i wygląda ślicznie ![]() ale spryciula ze mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba nic nie będę kładła, łatwo będzie utrzymac czystosc, ewentualnie podłoże pieluchę tetrową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
ej...
czy ja właśnie zaczełam 9 miesiąć??? ![]()
#1460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() balerinkowate ale maja zwezane czubeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśle ze pieluszka flanelkowa bedzie ok ![]() idę po pączka bo mnie ssa a pączka już dawno nie jadłam. w ogole mało słodyczy jem ostatnii chyba ze mi sie wydaje:P
![]() |
#1462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moj organizm robi se ze mnie jaja ![]() Cytat:
![]() ewentualnie bede podkladac tetre slicznie ![]() ![]() ![]() powyprzedzacie mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Wtajemniczenie
|
Ślicznie wszystko wygląda, a to łóżeczko jest superaśne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1464 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Wtajemniczenie
|
Hmm chyba jeszcze nie
![]() ![]()
![]() |
#1466 | ||
Zadomowienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() eve tez chciałabym wyglądać już lepiej. Wczoraj spotkałam znajomego z którym widziałam się ostatnio w styczniu, jak mnie zobaczył to pierwsze co powiedział - jaki wieloryb, nie powiem ma facet takt ![]() ![]() eweska gratuluje powiększenia rodzinki ![]() co do przewijaka to mam i jakoś w planie nie mam zamiaru na niego kłaść żadnego pokrowca, ewentualnie tylko pieluszkę tetrową, ale zobaczę czy wogule będzie potrzebna ![]() - tak jak agus87 ![]()
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-04-08 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamunie
![]() ale pogoda ![]() ![]() ![]() My od jutra zaczynam casting na ekipę remontową ![]() Wymysliłam sobie jeszcze podniesienie dachu (tesciowie nie wiedza, ale chyba co im do tego ![]() I chciałabym jeszcze osobne wejście zrobić ale nie wiem czy będzie sie dało.. zobaczymy. Spróbuję dziś zrobić krokiety do czerwonego barszczu, ale nie wiem jak mi to wyjdzie, bo jeszcze nigdy nie robiłam ![]() ![]() mary poziomkowa, słodkie jest Twoje roztargnienie czasem ![]() ![]() ![]() ![]() mnie takie rzeczy smiesza, za to mój małż nie rozumie mojego roztrzepania i on racjonalista, nei akceptuje takich wybryków ![]() Paulisia, a wczoraj tak ładnie pospałas... może uda Ci sie jeszcze drzemnąć? Ja jak mam wolne tez zauwazyłam, ze coraz pozniej chodze spac, przedtem ciezko było do 22 wytrzymac a wczoraj o 21.40 małż juz chrapał a ja o północy zmusiłam sie do snu.. pobudka standard ... choc dziś i tak długo, 6.2o ![]() Smacznego sniadanka ![]() Mimbuś ale Ci łapka spuchła ![]() ![]() Same stopy też troszkę mi napuchły, bo w styczniu botki na zime nowe musiałam kupić i to o rozmiar większe.. !! Czadowy ten szpital Twoj i to całkowicie panstwowy ?? To ja też do Ciebie chcę, a potem sobie na żuzel skoczę ![]() ![]() ![]() 24kasia86; Słonce nie martw się, u mnie też ani kropeleczka siary ![]() ![]() ![]() dobry anulka_81; co do pogody zdam Ci relacje ... w Krk paskudnie ![]() ![]() Trzymam moooooocno kciuki za wizytę !!! Jak kupisz butki daj znac ![]() Ostatnio u nas w G.Jurajskiej sporo przymierzałam ale stopy mi jakoś urosły albo po prostu napuchły i mój rozmiar 37 już nie jest mój ![]() Bo w szpilki nr 37 to juz w ogole nie włoze nogi ![]() ![]() Gratuluje zakupu nowego autka.. ja wiem, ze zawsze sa inne, wazniejsze wydatki ale małz będzie pewnie wniebowzięty ![]() ![]() Wiesz, ja też bym się cieszyła ![]() ![]() agusia, a moze jutro będziesz miała córenke ![]() ![]() ![]() andziot, to jak Zosia nie dospała, to może byc marudna ![]() ![]() A małż kiedy wraca z tego Opola? Eve, ja też dzis 31 tydzien zaczynam ![]()
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Eve1603 Świetny wózek
![]() ![]() ![]() jej, co za sen ![]() Ślicznie wygląda ![]() ![]() Cytat:
![]() Idę wieszać pranko na balkonie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ew tetra szwagierka na tym robils i dzidzius byl grzeczny, nie marudzil, nie bylo mu zimno ![]() jak moja bedzie jakas wyczulona to pomysle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.