TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 08:14   #4591
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Zobaczcie jakie numery ostatnio padły w lotka

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:17   #4592
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

dzien dobry

ja na chwile i zaraz znikam bo tesc juz z pkp idzie.

My dalej nutramigen rano 210 mleka i przed spaniem 210 ml.

Tez ogladalam ten film i na pewno sciagne go sobie, nie ma bzdur w nim, polityki, jest tylko pamiec o osobach ktore zginely.
Dopiero teraz widac co rodziny tych osob czują , wczesniej nie mialy jak sie nawet wypowiedziec
ciezki film....ale jednoczesnie bardzo dobry.

Pop mnie tez najbardziej wzruszyl ten moment co Ciebie.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:19   #4593
libra777
Zakorzenienie

Madzia chyba specjalnie ułozyli orzypomniałaś mi o kuponie a dzisiaj do miasta jade , trzeba puścić , może to mój dzień
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:20   #4594
martuko
Wtajemniczenie

cześć kobietki
mam faze pisania na wizazu to cos napiszę
Dzięki za komplementy dla dzieciakow ( wszystkie sa slodkie, aniektóre z Waszych tak podobne do rodziców że nie wiem - np madziwni mala to aż się rzuca w oczy podobieństwo )Te moje aniolki z wygladu tak mi dają ostatnio popalić, że nie wiem. Wczoraj byl jakiś sadny dzień, nie wiem czy to na te wichury nocne, czy telefon od babci tak podzialal - Wojtek wył mi niemal cały dzien ( a 5 godzin bylam z nimi sama w tym usypianie, obiadek - zwykle mialam kogoś więc nielatwo mi było sobie samej poradzi,myśłalam,że mnie już wywiozą do wariatkowa) Może one sa przyzwyczajone że co jakiś czas im się ktoś zmienia, a ja nie byłam w stanie nawet je do innego pomieszeczenia wziąc i pilnować naraz, bo nie posprzątałam W każdym razie byłam podłamana, jeszcze poczytalam o dzieciaku z autyzmem, który miał podobne zachowania do Wojta to już wogóle schiza nabralam czy z nim aby wszystko w porzadku.. No dobra< nie smęćę
Acha, chcialam jedną rzecz poruszyć - czy nie można zrobić wątku zamkniętego na fotki, Ciągle mi się przypominaja te afery ze zdjęciami i może lepiej nasze dzieci ochronić jakoś?

Przypominam sobie pytanie izyzuli - wykładzinę kupilam na allegro, tną dowolnie i obrębiają, a sklep jest obok Lublina i w Lu tez mają, więc odbieralismy osobiście. Mają tez fajne dziewczynkowe, no ale u nas niestety....

Pop, iza, no ja to nawet nie myślę co straciłam że nie mialam dzieci wczesniej, dużó się nad tym omyślalam jak byłam sama dluuugo i wcale mi to nie pomagało - tak mi się życie ułozyło, ,że dopiero teraz miałam szansę i tyle. Ciesze się za to niezmiernie, że dostała mi się dwojka ( Choć jest cieżko nieraz) i że moje dzieci będa miały towarzystwo oprócz starych rodziców Chociaż jak poleżalam w szpitalu pare razy na patologii to spotkałam sporo kobietek starszych ode mnie tak że nabralam przekonania że to wcale nie musi być ostatnia moja ciaża. Oczywiśćei nei wyobrażam sobie teraz kolejnego dziecka, więc metody antykoncepcyjne najstarsze i najskuteczniejsze :P
Ale jest i plus- teraz musze dbać o siebie bardziej ( mowię o wyglądzie) żeby kto dzieciom w szkole nie powiedzial,że babcia po nich przyszla

Czytam tak co jedza Wasze dzieci i iwidze znaczne rożnice. JA zaglądam tez oczywiście na forum bliźniakowe - tam karmią dzieci bardziej dorośle mam wrażenie, aż myślalamczy dawanie codziennie na śniadanko kaszki nie jest zbytnia monotonią No i w nocy już nie jedzą, a u Was widze że często jeszcze mleczko podajecie, tak jak ja. Sama już nei wiem, raz mi się wydaje że moje jeda za mało, innym razem czytam jakiś jadłospis i wychodzi na to że za dużo, np jest pół kromki na II sniadanie, a moje to zjedza po całej spokojnie i to nie wiem czy im wystarcza....

Znow się rozpisałam więc kończe nareszcie, i tak zapomniałam połowe.... IDę do krzykulców, teraz tato z nimi siedzi, ale musi ktoś skoczyć po chlebek dla nas i po puszki z mlekiem.
JAk jest teraz z wirusami?? Czy już możńa dzieci bezpiecznie zabrac do centrum handlowego?????
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 08:46   #4595
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Dzieki za info o tych dokumentach ewart, popatrzę. A nie wiecie może kiedy powtórka tego o smoleńsku będzie jakaś? wczoraj zasnęłam po 21...
Pomyliłam się nie w sobotę a w niedzielę o 12.30 sa te filmy Ewy Ewart.

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
Acha, chcialam jedną rzecz poruszyć - czy nie można zrobić wątku zamkniętego na fotki, Ciągle mi się przypominaja te afery ze zdjęciami i może lepiej nasze dzieci ochronić jakoś?

Pop, iza, no ja to nawet nie myślę co straciłam że nie mialam dzieci wczesniej, dużó się nad tym omyślalam jak byłam sama dluuugo i wcale mi to nie pomagało - tak mi się życie ułozyło, ,że dopiero teraz miałam szansę i tyle. Ciesze się za to niezmiernie, że dostała mi się dwojka ( Choć jest cieżko nieraz) i że moje dzieci będa miały towarzystwo oprócz starych rodziców Chociaż jak poleżalam w szpitalu pare razy na patologii to spotkałam sporo kobietek starszych ode mnie tak że nabralam przekonania że to wcale nie musi być ostatnia moja ciaża. Oczywiście nie wyobrażam sobie teraz kolejnego dziecka, więc metody antykoncepcyjne najstarsze i najskuteczniejsze :P
Ale jest i plus- teraz musze dbać o siebie bardziej ( mowię o wyglądzie) żeby kto dzieciom w szkole nie powiedzial,że babcia po nich przyszla

-----------------------------------
Czytam tak co jedza Wasze dzieci i iwidze znaczne rożnice. JA zaglądam tez oczywiście na forum bliźniakowe - tam karmią dzieci bardziej dorośle mam wrażenie, aż myślalamczy dawanie codziennie na śniadanko kaszki nie jest zbytnia monotonią No i w nocy już nie jedzą, a u Was widze że często jeszcze mleczko podajecie, tak jak ja. Sama już nei wiem, raz mi się wydaje że moje jeda za mało, innym razem czytam jakiś jadłospis i wychodzi na to że za dużo, np jest pół kromki na II sniadanie, a moje to zjedza po całej spokojnie i to nie wiem czy im wystarcza....
----------------------------------
JAk jest teraz z wirusami?? Czy już możńa dzieci bezpiecznie zabrac do centrum handlowego?????

1. Wszystkie zdjęcia umieszczane w internecie nie są bezpieczne. Wg mnie nie powinno się dawac zdjęć dzieci nago na których widać co nieco. Bo niestety ale zboczeńców jest dużo. Oczywiście możemy też tak zrobić jak proponujesz tylko tam trochę gorzej wstawia sie zdjęcia.

2. To zabrzmiało tak jakbyć jeszcze myślała o dziecku. Ja też myśle ale najpierw muszę porobić badania i zobaczę czy ze mną wsio OK.

3. Co do jedzenia to ja myślę że nie ma reguły podobnie jak i u dorosłych. Taka Anakazar czy Asiulek jedzą tony i obrzerają sie slodyczami a są takie szczupłe że człowieka zazdrość ściska. O inne sie głodzą i nawet już na wodę nie patrzą a i tak tyją.
Ja jak kiedyś przeczytałam ile Ervin potrafi zjeść to pomyślałam że moja to w tydzień tyle nie zje. A chudzina z niego straszny.

4. Ja cały czas chodzę z Oliwką po sklepach. Od samego początku i jak na razie to nie była jeszcze przeziębiona (odpukać). W zeszłą zimę miała z raz katarek ale tej zimy już nic. Na grypę zaszczepiliśmy wszystkich w domu a Oliwki nie szczepiliśmy. W CH zawsze mam w torepce płyn antybakteryjny do rąk i chusteczki antybakteryjne.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:07   #4596
evitka21
Zakorzenienie

anakazar, sara, darusia, pop, dzięki za info mleczkowe

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
weź ją do siebie

to pewnie tak samo jak sie człowiek do gorzkie kawy przyzwyczai i tylko taką pije

mój tez z pieluchą śpi a przytulanka to została wyeksmitowana za burtę
do siebie ją czasem biorę, ale tak bardziej nad ranem, jak już nic nie pomaga, bo nasze łóżko jest szerokie na 160cm, a to dla 3 os. za mało, szczególnie jak te dwie po bokach się tak rozpychają, że ta trzecia w środku (no ja, a któżby inny..) śpi na baczność, a potem cały dzień mnie wszystko boli....

przytulanka by nie pomogła-ona ma gdzieś takie rzeczy. Chyba nie ma na nią rady

Tak sobie sama o tym rozmyślam i chyba to mogą być zęby-podejrzałam jej dziś japę i chyba 3 powoli się pchają, a dwa kolejne w dalszej kolejności....no chyba muszę przeczekać i wierzyć że KIEDYŚ to w końcu minie...

a z tą kawą i peti to chyba właśnie masz rację- ja właśnie piję gorzkie napoje (kawe, herbate) i jak się przez przypadek słodkiej napiję to mi mordę wykrzywia)

Cytat:
Evitka a w jakim sklepie te kaszki kupujesz?
Jako pierwsza kaszka może też być jaglana jest to jedna z najzdrowszych kasz i najstarsza.Mój też wcina kasze i lubi
kupuje w sklepie ze zdrową żywnością. W ogóle w tych sklepach dużo fajnych rzeczy jest- fajne mieszanki przyprawowe, przekąski różne
Orkiszową i wielozbożową te nominal kupuje, poza tym daję jej (ze zwykłych):
-jaglaną
-jęczmienną drobną
- krakowską (to niepalona, drobna gryczana-też do dostania w sklepach ze zdrową żywnością)
- płatki owsiane (owsiankę znaczy się)
- i teraz już rzadziej kukurydzianą i mannę (błyskawiczną mam)
- a do obiadku czasem makaron orkiszowy razowy lub żytni
-mam jeszcze ryż naturalny, brązowy, ale nie przepada

A w ogóle kasze np. jaglaną właśnie można zmielić w młynku do kawy i się robi taki proszek, który po dodaniu wrzątku (czy tam krótkim obgotowaniu) zmienia się w zdrowy budyń

Cytat:
Napisane przez sara85
powtórka na tvn24 w sobote o 19.50 albo w niedziele na tvn o 23.35
dzięki sara

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy tak zachwalacie tą kaszę zwykłą manne w tych niebieskich kartonikach?

http://www.kwejk.pl/obrazek/32544/%C5%9Bwi%C4%99ta.html
manna zwykła jest ok (nie wiem o jakim kartoniku piszesz, ale kasze manne wiele firm produkuje, wiec pewnie jakiś producent w kartonik ją wsadził też ), ale kasze z innych zbóż są zdrowsze (najzdrowsza jaglana i gryczana, ale dla dzieci ponoć najlepsza niepalona-ciężko dostępna [ale też mam, a jakże]

link z kwejka boski

Cytat:
ja moją ciągle gdzieś ze sobą tacham

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-08 o 09:09
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:16   #4597
libra777
Zakorzenienie

Martuko bardzo Cię podziwiam , ja nie raz z moim jednym schizy dostaję i czekam jak na zbawienie jak Adaś ze szkoły wróci.
Z Twoim Wojtkiem na pewno wszystko w porządku , jak chcesz chorobę to objawy zawsze znajdziesz to zdecydowanie za wcześnie na stwierdzenie że to autyzm , przestań kobieto szukać sobie zmartwień masz śliczne i mądre dzieciaczki

Co do zdjęć to też tak myślę , dlatego bardzo rzadko wstawiam zdjęcia a już zupełnie nie popieram wstawiania zdjęć rozebranych mimo że jest zakryte

U nas też jest codziennie kaszka na śniadanie i kolację i tez mi się wydaje to troche monotonne ale ja nie mam wyjścia , mój nie pije mleka więc chociaz w ten sposób go mu dostarczę no i wieczorem niczym innym jak kaszą tak się nie naje bo w nocy już nie je.

Mój Miko też jakis podnerwiony i właśnie już kiedyś zauważyłam że ja sama nie mogę spać jak wieje wiatr mocny więc to moze przez to , no i u nas dochodzi oduczanie smoka

Moje dziecko samo nie wie co dzisiaj chce czy na dwór czy do domu , drzwi otwarte i spaceruje na dwór i z powrotem , żegnajcie czyste podłogi
A dopiero co umyłam
Stary 2011-04-08, 09:17   #4598
martuko
Wtajemniczenie

POP, no nie tak,żebym planowala dziecko, ale przyjmuje że sie może zdarzyć jeszcze. JA stosuję metody obserwacyjne, a zresztą przy każdych może sie zdarzyc coś nieprzewidzianego, prawda?W każdym razie nie myślę o możliwości kolejnegodziecka jako o życiowej tragedii choć przy tych jest mi czasem cięzko i nie uważam sie za dobrą mamę ((
Myślę że większośc z Was jest lepiej zorganizowana...

evitka, moje sa na pepti, a ja do końca nie wiem czy maja skaze czy nie. Szorstkie policzki u Asi co rusz wychodza choć żadnego mleka i pochodnych im nie daję. Alergolog wspominała że prowokację możemy zrobić jak skończa 18 miesiecy, ale zobaczę. Slyszałam o dzieciach napepti, ktore po danonkach nic nie miały :/ Moje mleka zjadają rano 180 w kaszce, wieczorem na noc z miarką kaszki 180 i w nocy 180 ( ostatnio daję im mniej miarek mleka niż przewwidziano do tej orcji wody, zwlaszcza w nocy)

a co do kasz -fajnete pokazane przez Ciebie, musze sie rozejrzeć, bo ja nawet mannę blyskawiczną mam taką,że 2 minuty trzeba pogotowac. A gryczana biała jest do dostania w tesco, w torebkach takich jak czarna, tylko że gruba jest. Ale moje normalną jęczmienna jadły więc może i gryczaną, jeszcze im nie podawalam bo ja niestety głównie na sloikach jeszcze
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:18   #4599
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
cześć kobietki
mam faze pisania na wizazu to cos napiszę
Dzięki za komplementy dla dzieciakow ( wszystkie sa slodkie, aniektóre z Waszych tak podobne do rodziców że nie wiem - np madziwni mala to aż się rzuca w oczy podobieństwo )Te moje aniolki z wygladu tak mi dają ostatnio popalić, że nie wiem. Wczoraj byl jakiś sadny dzień, nie wiem czy to na te wichury nocne, czy telefon od babci tak podzialal - Wojtek wył mi niemal cały dzien ( a 5 godzin bylam z nimi sama w tym usypianie, obiadek - zwykle mialam kogoś więc nielatwo mi było sobie samej poradzi,myśłalam,że mnie już wywiozą do wariatkowa) Może one sa przyzwyczajone że co jakiś czas im się ktoś zmienia, a ja nie byłam w stanie nawet je do innego pomieszeczenia wziąc i pilnować naraz, bo nie posprzątałam W każdym razie byłam podłamana, jeszcze poczytalam o dzieciaku z autyzmem, który miał podobne zachowania do Wojta to już wogóle schiza nabralam czy z nim aby wszystko w porzadku.. No dobra< nie smęćę

Przypominam sobie pytanie izyzuli - wykładzinę kupilam na allegro, tną dowolnie i obrębiają, a sklep jest obok Lublina i w Lu tez mają, więc odbieralismy osobiście. Mają tez fajne dziewczynkowe, no ale u nas niestety....

Pop, iza, no ja to nawet nie myślę co straciłam że nie mialam dzieci wczesniej, dużó się nad tym omyślalam jak byłam sama dluuugo i wcale mi to nie pomagało - tak mi się życie ułozyło, ,że dopiero teraz miałam szansę i tyle. Ciesze się za to niezmiernie, że dostała mi się dwojka ( Choć jest cieżko nieraz) i że moje dzieci będa miały towarzystwo oprócz starych rodziców Chociaż jak poleżalam w szpitalu pare razy na patologii to spotkałam sporo kobietek starszych ode mnie tak że nabralam przekonania że to wcale nie musi być ostatnia moja ciaża. Oczywiśćei nei wyobrażam sobie teraz kolejnego dziecka, więc metody antykoncepcyjne najstarsze i najskuteczniejsze :P

Znow się rozpisałam więc kończe nareszcie, i tak zapomniałam połowe.... IDę do krzykulców, teraz tato z nimi siedzi, ale musi ktoś skoczyć po chlebek dla nas i po puszki z mlekiem.
Dzieki za wykładzinę . My chcielibyśmy niekoniecnie dziewczyńską. Ta Twoje mi się spodobała.
Moja Zosia je normalne dorosłe jedzenie. Nie chce już ani słoiczków i gotowanych dla niej posiłków. Woli wyjadać z naszych talerzy więc stwierdziłam że takie będzie dostawała. Ja praktycznie nie używam soli więc nie ma problemu tylko dużo ziołowych przypraw. Ograniczyłam tylko ostre przyprawy. Brzuszek spokojny. Mleczko obowiązkowe jest rano i przed snem i nawet się cieszę. Niech pije do woli. Zjada też chleb razowy (bardzo jej smakuje).
Na zakupy chodzimy normalnie ale bardziej w pobliżu domu typu targowisko,bieronka, lidl. Na dłuższe wypady to wolę jej nie zabierać i jak jest mżliwość to zostaje z babcią. Korzystam też z komunikacji miejskiej
Stary 2011-04-08, 09:22   #4600
libra777
Zakorzenienie

Evitka ja też piję niesłodzone i mam to samo jak napiję się słodkiej to ryja wykręca.
Kaszę manną kupuję z KUPCA, dobry pomysł z tym zmieleniem kaszki jaglanej w młynku.
No ja nie mam nigdzie pod bokiem sklepu ze zdrową żywnością są tylko w niektórych delikatesach takie półki wydzielone i np. kaszka orkiszowa -10 zł , musze popatrzyć w tesco albo w kauflandzie jak będe
Stary 2011-04-08, 09:25   #4601
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Pomyliłam się nie w sobotę a w niedzielę o 12.30 sa te filmy Ewy Ewart.

1. Wszystkie zdjęcia umieszczane w internecie nie są bezpieczne. Wg mnie nie powinno się dawac zdjęć dzieci nago na których widać co nieco. Bo niestety ale zboczeńców jest dużo. Oczywiście możemy też tak zrobić jak proponujesz tylko tam trochę gorzej wstawia sie zdjęcia.

2. To zabrzmiało tak jakbyć jeszcze myślała o dziecku. Ja też myśle ale najpierw muszę porobić badania i zobaczę czy ze mną wsio OK.

3. Co do jedzenia to ja myślę że nie ma reguły podobnie jak i u dorosłych. Taka Anakazar czy Asiulek jedzą tony i obrzerają sie slodyczami a są takie szczupłe że człowieka zazdrość ściska. O inne sie głodzą i nawet już na wodę nie patrzą a i tak tyją.
Ja jak kiedyś przeczytałam ile Ervin potrafi zjeść to pomyślałam że moja to w tydzień tyle nie zje. A chudzina z niego straszny.

4. Ja cały czas chodzę z Oliwką po sklepach. Od samego początku i jak na razie to nie była jeszcze przeziębiona (odpukać). W zeszłą zimę miała z raz katarek ale tej zimy już nic. Na grypę zaszczepiliśmy wszystkich w domu a Oliwki nie szczepiliśmy. W CH zawsze mam w torepce płyn antybakteryjny do rąk i chusteczki antybakteryjne.
Co do 1)to wiecie co?chyba wczoraj w uwadze było o pedofilach.Mówili o tym jak są w sumie lekceważeni przez nasze prawo.Nasze prawo daje im przyzwolenie dla takich zboczonych zachowań zupełnym brakiem reakcji.To chore jestMówili jak facet zwabił dziewczynke i próbował ją zgwałcić,ale na szczęście jakiś 19-latek go nakrył i gonił go 3km,aż w końcu s✂✂✂✂iela złapał i oddał w ręcę policji.A policja co?wypuściła go,bo przecież dziewczynka przyszła na spotkanie z własnej woli(bo myślała,że spotyka się z dziewczynką w swoim wieku czy coś takiego)i przecież jej nie zgwałcił
Ja się strasznie tego boję i też nigdy nie wiemy czy jakiś zbok nie siedzi i podczas patrzenia na nasze dzieci nie robi wiadomo czego.
I ten ww.gość uczy w szkole
Pokazywali jak takie zboki mają na kompach pełno fotek takich malutkich dzieciaczków,które siedzą np.w rozkrokualbo są nagie

Co do 2)to ja się nie mogę pogodzić z tym,że moje dziecko rośniei że już nigdy nie będzie malutka,że już nigdy nie będzie taka"mamusi".I wiem,że jest tylko na to jedna radaniby nie chcę drugiego dziecka,ale coś coraz bardziej tęsknie za takim maluszkiem co to wszystkiego się pomalutku uczytak się cieszyć z pierwszego uśmiechuraczkowania ,kroczku....się rozmarzyłam

Co do 4)też latam z malutką po CH(trochę się bałam)ale mi przeszło i póki co (odpukać)jest i była zdrowa jak ryba-jeśli nie liczyć przeziębienia i zatrucia skórą

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:25   #4602
libra777
Zakorzenienie

A do mnie miała dzisiaj rano framuga (szlafmyca) przyjść i nic, ale na razie chyba nie ma co panikować.
Na pewno bym się załamała , juz ta ciąża zrujnowała mnie fizycznie kręgosłu, kondycja 0, zęby ,już nie te lata
Stary 2011-04-08, 09:26   #4603
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
a co do kasz -fajnete pokazane przez Ciebie, musze sie rozejrzeć, bo ja nawet mannę blyskawiczną mam taką,że 2 minuty trzeba pogotowac. A gryczana biała jest do dostania w tesco, w torebkach takich jak czarna, tylko że gruba jest. Ale moje normalną jęczmienna jadły więc może i gryczaną, jeszcze im nie podawalam bo ja niestety głównie na sloikach jeszcze
właśnie gryczaną niepaloną mam tą z tesco z serii organic. I wcześniej dawałam, a teraz jak mam krakowską to ją daję bo drobniejsza jest. Ale jeszcze będę tą grubą dawać, bo mojej w sumie nie przeszkadza, że gruba (raz to nam nawet pęczak z sosem z talerzy wsuwała )

moja słoików wcale nie żarła (ze 3 w życiu), jedynie słoikowe owoce czasem wcina (jako wsad do kasz lub serka głównie)

Stary 2011-04-08, 09:29   #4604
libra777
Zakorzenienie

Ana przestań bo aż mi ciśnienie skoczyło , złapałabym s✂✂✂✂iela i mu kutasa ucieła dali by mi w zawiasach najwyżej.

Ja myslę że za parę lat zmienisz zdanie co do drugiego
Stary 2011-04-08, 09:33   #4605
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka ja też piję niesłodzone i mam to samo jak napiję się słodkiej to ryja wykręca.
Kaszę manną kupuję z KUPCA, dobry pomysł z tym zmieleniem kaszki jaglanej w młynku.
No ja nie mam nigdzie pod bokiem sklepu ze zdrową żywnością są tylko w niektórych delikatesach takie półki wydzielone i np. kaszka orkiszowa -10 zł , musze popatrzyć w tesco albo w kauflandzie jak będe
też chyba mam z kupca.
Martuko, bo jej "błyskawiczność" polega na tym, że sie krócej gotuje, nie że wrzątkiem zalewa (niestety)

u mnie w tesco i kaufie nic nie ma ciekawego. Jakbyś chciała mogę ci coś kupić i wysłać ( a gdzie ty w ogóle mieszkasz?)

ja w tym "moim" sklepie płace 6zł za te kaszki nominal

Stary 2011-04-08, 09:34   #4606
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

kupuje w sklepie ze zdrową żywnością. W ogóle w tych sklepach dużo fajnych rzeczy jest- fajne mieszanki przyprawowe, przekąski różne
Orkiszową i wielozbożową te nominal kupuje, poza tym daję jej (ze zwykłych):
-jaglaną
-jęczmienną drobną
- krakowską (to niepalona, drobna gryczana-też do dostania w sklepach ze zdrową żywnością)
- płatki owsiane (owsiankę znaczy się)
- i teraz już rzadziej kukurydzianą i mannę (błyskawiczną mam)
- a do obiadku czasem makaron orkiszowy razowy lub żytni
-mam jeszcze ryż naturalny, brązowy, ale nie przepada
Mam u siebie jeden taki sklep ze zdrową żywnością.Odbieram we wtorek tam zamówienie to od razu zerknę na te kasze
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dzieki za wykładzinę . My chcielibyśmy niekoniecnie dziewczyńską. Ta Twoje mi się spodobała.
Moja Zosia je normalne dorosłe jedzenie. Nie chce już ani słoiczków i gotowanych dla niej posiłków. Woli wyjadać z naszych talerzy więc stwierdziłam że takie będzie dostawała. Ja praktycznie nie używam soli więc nie ma problemu tylko dużo ziołowych przypraw. Ograniczyłam tylko ostre przyprawy. Brzuszek spokojny. Mleczko obowiązkowe jest rano i przed snem i nawet się cieszę. Niech pije do woli. Zjada też chleb razowy (bardzo jej smakuje).
U nas też tak jest
Cytat:
Jak Ty mnie rozśmieszasz takimi tekstami

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 09:41   #4607
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

moja słoików wcale nie żarła (ze 3 w życiu), jedynie słoikowe owoce czasem wcina (jako wsad do kasz lub serka głównie)
mnie to Evitki posty śmieszą

Evitka dzisiaj będę w mieście i jak nic nie znajdę to Ci napiszę ewentualnie mi coś zakupisz, jestem z lubuskiego
Stary 2011-04-08, 10:05   #4608
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też wczoraj oglądałam ten film. I to był chyba jedyny film o Smoleńsku w którym nie było polityki, nienawiści, jakiś dziwnych insynuacji.
Ja uwielbiam filmy dokumentalne Ewy Ewart- w sobotę o 12.30 na tvn24 lecą.
Strasznie poryczałm się na tym filmie. Mnie najbardziej rozkleiły wspomnienia tego młodego chłopaka który stracił żonę i jak jego mała córeczka (niespełna dwuletnia) nie radziła sobie z tym bólem (godzinami waliła głową w szczebelki i wołała mama) on też sobie z tym nie radził. Na samo wspomnienie tego już ryczę.
Ta bno nic tylko polityka a to tragedia wielu rodzin a nie polityka O tym sie zapomina .

Co do kaszek to moja od paru dni je kasze jakoś jej się odwidziało mam nadzieję że tak jej zostanie bo nie chce pić nadal MM a cycka już treż prawie nie chce to lepsza ta kasza niż nic .

Ana - nie powiem co bym takiemu zrobiła bo bym bana dostała .
Naprawdę chcesz mieć tylko jedno dziecko ?

Ale wieje szlag by to
Stary 2011-04-08, 11:13   #4609
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Rany! Co się u nas dzieje z pogodą? Masakra. Zwiałam ze spaceru bo zobaczyłam przewrócone drzewo w lesie (tam wieje trochę mniej )

Co do pedofili to ja się nawet sąsiadów boję (takie małe schizy). Jak moje siostzenice były mniejsze to zabraniałam im wsidać do windy właśnie z sąsiadami. Moja siostra wtedy mówiła że jestem wariatka. Póniej w TV było kilka przypadków jak sąsiad jeden czy drugi zgwałcił, zamordował a później pomagał w poszukiwaniach.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 11:13   #4610
evitka21
Zakorzenienie

ja też chce tylko jedno młode mieć (tak od dawna planowaliśmy), a teraz to już na 1000% wiem.

A my już po krótkim dziś spacerze-też wieje okropistycznie

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:15
Stary 2011-04-08, 11:16   #4611
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej !!!

Przypominam !!!

Poprosze jakies propozycje co do nazwy watku..

mam pytanie wazne i potrezbuije odpowiedzi szybkiej w klubie dziewczyny...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 11:27   #4612
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ja Wam powiem że kiedyś mówiłam że dziecko będę miała albo pzed 30-ką albo wcale . Teraz gdyby nie wiek i obecna sytuacja finansowa to długo bym się nie zastanawiała
Stary 2011-04-08, 11:29   #4613
evitka21
Zakorzenienie

madziwnia, mi by się podobało takie nasz jakieś-jak proponowałaś to z framugą i kwestią formalną-lepsze taki niż wierszyk jak na wszystkich innych wątkach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 11:29   #4614
P0P70
Zakorzenienie

Ja kiedyś nie chciałam dzieci a teraz to mogłbym mieć z 10 tkę. Tylko kto mi urodzi? może madziwina.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-04-08 o 11:31
Stary 2011-04-08, 11:37   #4615
evitka21
Zakorzenienie

a wiecie, że ja się dopiero jorgnęłam, że mamy "izazule" i "izaizule" na wątku ;-)

bo ktoś pisał o tych bliźniakach izaIzuli i sobie myslę, że przecież izazula ma zosię, az musiałam na pierwszą stronę zajrzeć.

I tak mi się pomyślało, że może takie mamy, które mignęły tylko na parę postów w I częsci, to by jakoś pod spodem na szaro dać, czy cós... (to taka luźna propozycja tylko)byłoby czytelniej

Stary 2011-04-08, 11:42   #4616
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a wiecie, że ja się dopiero jorgnęłam, że mamy "izazule" i "izaizule" na wątku ;-)

bo ktoś pisał o tych bliźniakach izaIzuli i sobie myslę, że przecież izazula ma zosię, az musiałam na pierwszą stronę zajrzeć.

I tak mi się pomyślało, że może takie mamy, które mignęły tylko na parę postów w I częsci, to by jakoś pod spodem na szaro dać, czy cós... (to taka luźna propozycja tylko)byłoby czytelniej
Ja się zorientowałam jak ju się zalogowałam że jest izaizula no i było już za późno na zmianę
Stary 2011-04-08, 11:53   #4617
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Ja kiedyś nie chciałam dzieci a teraz to mogłbym mieć z 10 tkę. Tylko kto mi urodzi? może madziwina.
P0Pie grabisz sobie

dziewczyny dostałam od znajomej mamusi z babyboom:
http://www.babyboom.pl/forum/album-r...-klasie-20889/

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:04   #4618
evitka21
Zakorzenienie

no dobra, a jak mam na nk zdjęcia tylko dla znajomych widoczne to bezpieczne one są czy nie?

a i jeszcze chwale się:
moje dziecko jak siedzi na nocniku, to nie zawsze usłyszę jak siki lecą i ja co chwila podnoszę by sprawdzić. Jak są siki to jej brawo biję (i ona sobie też). I załapała skubana i jak tylko naleje to od razu brawo sobie bije i wiem że nocnik pełny

Stary 2011-04-08, 12:16   #4619
P0P70
Zakorzenienie

MAdziwina - Pzreszukałam poprzedni wątek i znalazłam takie propozycje.

AIXA zaproponowała takie:
1. w kwestii formalnej maluchy roczek mają a nadal broją i w papmpersy sikają
2. ciasta pieczemy, pracujemy, maluchy rosną a my się nie starzejemy

Mrowka zaproponowała takie:

3. Maniaczki, naguski, framuga i guarana-ale tylko w kwestii formalnej -mamuśki III-IV 2010.

A Yoonka takie:

4 formalna kwestia jest tu obgadana, a dzieci chodza i wołają MAMA!

5 pierwszy roczek mają dziatki mamom w głowach z lumpa szmatki

6 nasze szkraby są słitaśne, przy mamuśkach nikt nie zaśnie

7 matki-Polki wyuzdane i ich bąble ukochane

Stary 2011-04-08, 12:22   #4620
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
MAdziwina - Pzreszukałam poprzedni wątek i znalazłam takie propozycje.

AIXA zaproponowała takie:
1. w kwestii formalnej maluchy roczek mają a nadal broją i w papmpersy sikają
2. ciasta pieczemy, pracujemy, maluchy rosną a my się nie starzejemy

Mrowka zaproponowała takie:

3. Maniaczki, naguski, framuga i guarana-ale tylko w kwestii formalnej -mamuśki III-IV 2010.

A Yoonka takie:

4 formalna kwestia jest tu obgadana, a dzieci chodza i wołają MAMA!

5 pierwszy roczek mają dziatki mamom w głowach z lumpa szmatki

6 nasze szkraby są słitaśne, przy mamuśkach nikt nie zaśnie

7 matki-Polki wyuzdane i ich bąble ukochane
Jak dla mnie nr 2 i 7

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości