Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 12:41   #1531
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

listopadowa80 będziemy krzyczeć "dawajcie oxy !!!!!!!! ja chcę się uwinąć do 15 !!!!!!!!! "

Cytat:
a z tymi fajkami - to może z ciuchów do prania ???? bo ja jestem teraz strasznie wyczulona na zapach papierosów i wyczuje wszędzie, jak np przyjeżdżamy od rodziców micha którzy palą, to wszystkie ciuchy mi śmierdzą niemiłosiernie
Z ciuchów też nie. Pralkę i kosz na brudne ciuchy mam w małej łazience. I tam w ogóle nie czuć fajek, jest inny pion wentylacyjny. Także chyba z sąsiadami coś na rzeczy jest
A i też śmierdzi jak np. Tż nie ma kilka godzin w domu. No i śmierdziało też wtedy, gdy przez kilka miesięcy nie palił

O rety, do sklepu muszę w końcu wyjść. Ale ta pogoda
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:42   #1532
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
No bez niespodzianek a jak :P

Listopadowa no to zona sie kryje przed mężem, albo mąż przed żoną

Biorę się zaraz za coś bo przecież już prawie 13 a ja nic jeszcze nie zrobilam dzisiaj.
ewesko na prawde dobijasdz mnie:P ja leze a łązienka rozgrzebana

ogladam DOM NIE DO POZNANIA i rycze jak bóbr....
Stary 2011-04-08, 12:43   #1533
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

wczoraj załapałam oła na maksa, az pomyślałam, że mam już dość ciązy, w sensie bycia w ciaży i chciałabym żeby maluch już byl na świecie - nie mogę siedzieć, nie mogę leżeć, chodzić też ciężko, spac mi daje brzuchol ogromny, ręce ciagle zdrętwiale, budzą mnie w nocy bo koszmarnie bolą i pala ze zdrętwienia .... aż się popłakałam.
.
a przypomnij mi, kiedy masz cc? bo z tego co pamiętam tp miałyśmy takim sam, czyli wychodzi na to,że mnie zostawiasz :P
Doczytałam- za 2 tyg.? kurcze to tuż tuż...
oj tak,ja tez nie mogę się doczekać kiedy Młodego eksmituję w brzucha, coraz gorzej mi jest robić cokolwiek ale jeszcze ze 2 tyg. niech sobie posiedzi, i pozwole mu wyjść

Edytowane przez Catia88
Czas edycji: 2011-04-08 o 12:47
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:51   #1534
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

agusia_pe - synuś.... cud miód!!!!!
wiesz - ja wolałabym już mieć wszystko za sobą :ehe,: całą tą cc, ten ból, ten najgorszy tydzien po cc, ten cewnik, te szwy, to krwawienie... maskara i w sumie żaluję że nie będzie u mnie tego elementu niespodzianki: telefon do TZ: "przyjeżdżaj bo się zaczęło", ale cóż. Się zrobilo - wyjść musi .

wczoraj załapałam oła na maksa, az pomyślałam, że mam już dość ciązy, w sensie bycia w ciaży i chciałabym żeby maluch już byl na świecie - nie mogę siedzieć, nie mogę leżeć, chodzić też ciężko, spac mi daje brzuchol ogromny, ręce ciagle zdrętwiale, budzą mnie w nocy bo koszmarnie bolą i pala ze zdrętwienia .... aż się popłakałam.

ych.
.
monisiu, ja tez zalapalam dola juz jakis czas temu i tak sobie w nim tkwie. tez mam juz dosyc, do tego te opuchlizny i ten moj problem
bedzie dobrze, jeszcze troszke i beda dzidzie na swiecie

Cytat:
No nie mam wyjścia, gdyby nie fakt że sie nie widzieli trzy lata nigdzie bym sie nie wybierała, na nogach będę szła z 10 minut, później autobus bo musimy prezent jeszcze kupić, a na nogach do centrum handlowego nie chce mi się iść więc pójdziemy na bezpłatny autobus, a z powrotem do domku pewnie wrócimy taxi lub tramwajem. Będę szła pomału bo nie chcę jeszcze rodzić, a brzuch mi twardnieje od czasu do czasu.
Muszę sobie jeszcze magnez kupic bo mi dwie tablety zostały. Jak uda mi się jeszcze tydzień dotrzymać będę zadowolona, pozalatwiam wszystko, ogarnę jak należy i mogę iść rodzić

Mamuśka dzwoniła znowu i znowu ten sam wykład, chciała do mnie przyjechac i nocować, ale powiedziałam że nie ma takiej potrzeby, jutro maja zajrzeć i przywieźć resztę zakupów dla maluchów, pieluchy, kosmetyki itp. :P
jestes niesamowita,

wiem ze to wkurzajace jak sie tak wszyscy narzucaja, ale kurcze wporzadku masz mame
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:52   #1535
andziot
Zakorzenienie

umówiłam się do fryzjera na jutro
ale się cieszę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:54   #1536
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ja tak trochę z innej beczki ale wolę póki pamiętam poruszyć temat szczepień. Nie tych, o których możemy później pomyśleć ale tych podstawowych, wykonywanych w pierwszej dobie życia dziecka.
Dopytajcie w szpitalu czym szczepią przeciw WZW. Jeśli jest to szczepionka Euvax/Juvax to lepiej z niej zrezygnować i wykupić w aptece inną np. Priorix ew. Engerix B. ( musi być recepta od lekarza więc trzeba o tym wcześniej pomyśleć).
Ten Euvax ma bardzo dużą dawkę rtęci i z tego co się wywiedziałam/wyczytałam lepiej nie szczepić dziecka wcale niż tym preparatem.
Może macie też jakieś doświadczenia w tym zakresie, może andziotka dorzuci trzy grosze, bo nie wiem czy dobrze piszę ale wiele razy już napotkałam taką informację i wśród znajomych i w internecie więc dzielę się tym co wiem.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
co kladziecie na przewijak? pokrowce?????
Pieluchę flanelową ew. podkład
Kurcze aga na 5 czułość czyli na max, hmm no nic muszę potestować różne ustawienia tego mojego

Cytat:
super ze o fotkach pameitalam
Super wygląda

Cytat:
masz racje, obetniesz i stanie sie chlopaczkiem. moj ma proste, a kiedys mu sie krecily(zalaczam dowod jak mial niecale 2 lata)
teraz wyglada jak denis rozrabiaka
Łooooo jesuussiieeee jaka buzia aniołkowa Jestem po raz kolejny In Love

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:55   #1537
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

ogladam DOM NIE DO POZNANIA i rycze jak bóbr....
nienawidzę tego programu ...
takie wzruszające miny mają i te komentarze
choć ludzi rzeczywiście po przejściach wynajdują ...

Stary 2011-04-08, 12:56   #1538
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

mimbi
moje stopy wygladaja tak samo, niestety, no i czasem nawet boli. Niby rano jest lepiej, ale nie na dlugo
ja tez nie mam bialka w moczu, cisnienie niskawe... duzo pije, malo sie ruszam (tylko zakupy i sprzatanko male)...wiec nie wiem jak z tym dziadostwem walczyc.
za wizyte dzisiaj!

matallewar naciesz sie meżem-wizaz nie ucieknie

Ollliwka za wizyte! zdaj relacje pozniej

agnieszka_pe25 fajne lozeczko ladnie sie tam u ciebie prezentuje.

Myslę z czasem kupić turystyczne, drogie nie jest, a bardzo się przyda
biedna co ty masz z tym kaszlem, pewnie od tego cie tak to wszystko boli, nie wiem co ci doradzic...synuś slodziutki

gusiagatko zamierzam obejrzec z mezem płytę "pierwsze chwile razem", mam nadzieje, ze nie tylko ja bede sie dzieckiem zajmowac

ddaaiissyy jeszcze mi podkladow i podpasek na porod brakuje, a tak chyba wsio bedzie
za remont poddasza i za osobne wejście

moniqac ty zaraz bedziesz rodzic, mozesz byc pierwsza ja tam bym sie cieszyla na twoim miejscu, bo to czekania w moim przypadku zaczyna mnie draznic juz

moria44 sama nie wiem czy zakupic te leki, zobacze co mi gina powie 13ego... widze, ze juz lepiej sie czujesz, dobrze odpoczywaj, porod nie ucieknie

zapisalam sie do fryziera w poniedzialek na 11 chyba zdaze????
czekam na wage ( zaprosilam kolegę do Klubu dla Ciebie, zamowil ksiazki i dzieki temu ja dostane prezent)- po porodzie jak znalazl. Powinna juz przyjsc
Jutro mama z siostra ma do mnie przyjechac
ide na zakupy, zrobie salatke warzywna, mysle tez kapuste ugotowac

zjadlam na drugie sniadanie 5kanapek, masakra-dawno mi sie to nie zdazylo

zapomnialam wam napisac, wczoraj smsowalam z amarcią, maz jej laptopa zabral na dwa dni i biedna nie ma jak sie z nami polączyć. Relacjonuje jej co u nas. Macie pozdrowienia!!!

weredka ciesze sie ze jestes juz w domku! i malutka ma wspaniała wagę
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-08 o 13:00
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:56   #1539
eweska
Moderatoreska

Cytat:
jestes niesamowita,

wiem ze to wkurzajace jak sie tak wszyscy narzucaja, ale kurcze wporzadku masz mame
Zgadza się tylko ja wolę zawsze sama, mama mówi że jestem wstrętny uparciuch, ja bym się tylko denerwowała jakby ona tu była, nie byłoby jej ze mną cały dzień bo pracuje ale jednak te kilkanaście godzin by byla, a ja nie chce wolę sama, jakoś lepiej się czuję jak nikt mi się po domu nie kręci :P

Wystarczy jak przyjedzie gdyby coś się działo i wtedy zostanie u mnie z synkiem w domu bo jak będę w szpitalu to synal musi chodzić do szkoły i mama będzie z nim dzień, dwa dopóki mężul nie dojedzie
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 12:57   #1540
moria44
Wtajemniczenie

Acha i pamiętajcie o wyborze przychodni, już o tym wcześniej trochę rozmawiałyśmy ale teraz temat bardziej na czasie się wydaje
W szpitalu trzeba określić, do której przychodni "zapisujecie" dziecko i tam zostanie wysłana karta szczepień.
Ja np. nie jestem zapisana w żadnej przychodni więc dla mnie nie było to takie oczywiste Teraz już trochę poczytałam i wybrałam poradnię blisko mojego miejsca zamieszkania, wiem że na szczepienia umawia się tam na daną godzinę co pewnie ułatwia życie gdy trzeba z maluszkiem wybrać się do lekarza

Stary 2011-04-08, 13:00   #1541
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadza się tylko ja wolę zawsze sama, mama mówi że jestem wstrętny uparciuch, ja bym się tylko denerwowała jakby ona tu była(...)
Mam to samo nastawienie Wolę więcej sama zrobić niż mieć mamę czy teściową w domu. No chyba, że te pierwsze tygodnie to będzie taki hardcore, że będę je błagać o pomoc No ale na dzień dzisiejszy chcę być sama, z TŻ'tem

Dorzucam fotencje, kto wie czy nie jedne z ostatnich 37 tydzień!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 37t..jpg (110,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37t. 2.jpg (88,2 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 37t. 3.jpg (49,7 KB, 88 załadowań)

Stary 2011-04-08, 13:01   #1542
eweska
Moderatoreska

Dziewczyny a co jest z pielęgniarką środowiskową ??? Bo wczoraj babka w przychodni jak byłam u lekarza pytała mi się gdzie mam lekarza pierwszego kontaktu. Mówiła że trzeba poinformować własnie pielęgniarkę, ale nie wiem czy już po porodzie czy już przed ???

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Mam to samo nastawienie Wolę więcej sama zrobić niż mieć mamę czy teściową w domu. No chyba, że te pierwsze tygodnie to będzie taki hardcore, że będę je błagać o pomoc No ale na dzień dzisiejszy chcę być sama, z TŻ'tem

Piękny brzusio, i łóżeczko dla córeczki
Stary 2011-04-08, 13:01   #1543
listopadowa80
Zakorzenienie

Moria, aż z ciekawości sprawdziłam te szczepionki. Adrian był szczepiony właśnie tym Euvaxem...

No dobra, to ja uciekam w końcu do sklepu, bo już późno się zrobiło
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 13:02   #1544
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
ale się cieszę
tez moglam na jutro, ale akurat jutro mam gosci...
a chcialabym juz najlepiej no
Nikosia

Stary 2011-04-08, 13:03   #1545
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, ja tak trochę z innej beczki ale wolę póki pamiętam poruszyć temat szczepień. Nie tych, o których możemy później pomyśleć ale tych podstawowych, wykonywanych w pierwszej dobie życia dziecka.
Dopytajcie w szpitalu czym szczepią przeciw WZW. Jeśli jest to szczepionka Euvax/Juvax to lepiej z niej zrezygnować i wykupić w aptece inną np. Priorix ew. Engerix B. ( musi być recepta od lekarza więc trzeba o tym wcześniej pomyśleć).
Ten Euvax ma bardzo dużą dawkę rtęci i z tego co się wywiedziałam/wyczytałam lepiej nie szczepić dziecka wcale niż tym preparatem.
to nie takie łatwe tak sobie zrezygnować ze szcepienia, bo oni szczepią automatycznie, bo tak trzeba, ja nawet nie wiem kiedy Zośkę zaszczepili ...
kobieta która ze mną leżała, była antyszczepienia i nie chciała w ogóle swojego dziecka szczepić to nawet nie zdążyła powiedzieć a już mała była po ....

zaraz spr czym Zosia była szczepiona
Hepavaxem

doświadczeń nie mam w tym temacie, choć słyszałam o różnych teoriach,
wiem tylko że Engerix ma najwięcej pozytywnych odpowiedzi, bo czasem organizm nie reaguje na te szczepionki i nie wytwarza przeciwciał mimo 3 dawek i trzeba doszczepiać dodatkowo

Stary 2011-04-08, 13:03   #1546
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Acha i pamiętajcie o wyborze przychodni, już o tym wcześniej trochę rozmawiałyśmy ale teraz temat bardziej na czasie się wydaje
W szpitalu trzeba określić, do której przychodni "zapisujecie" dziecko i tam zostanie wysłana karta szczepień.
Ja np. nie jestem zapisana w żadnej przychodni więc dla mnie nie było to takie oczywiste Teraz już trochę poczytałam i wybrałam poradnię blisko mojego miejsca zamieszkania, wiem że na szczepienia umawia się tam na daną godzinę co pewnie ułatwia życie gdy trzeba z maluszkiem wybrać się do lekarza
Moria, Ty jak zwykle o wszystkim myslisz... mi nawet do głowy nie przyszło, że będę musiała przychodnie podać, te szczepienia itd cholera, kolejny dla mnie problem :/

Stary 2011-04-08, 13:04   #1547
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
Ta pielęgniarka środowiskowa to chyba jest właśnie wysyłana z przychodni, którą wybierzemy dla dziecka. Tak mi się wydaje. A może z tej, w której same jesteśmy zapisane

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Moria, aż z ciekawości sprawdziłam te szczepionki. Adrian był szczepiony właśnie tym Euvaxem...
No tak jak większość dzieci, my pewnie też byłyśmy tymi szczepionkami szczepione albo i jeszcze gorszymi

Stary 2011-04-08, 13:06   #1548
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana widze, ze lozeczko juz ubrane? oczywiscie slicznie ja sie zastanawiam nad zalozeniem bo wypralam juz wszystko, tylko czy mi sie nie zakurzy do czasu porodu? a tak bym chciala juz ubrac
brzuszek fajny i ani jednego rozstepa, w przeciwienstwie do mnie
Nikosia

Stary 2011-04-08, 13:07   #1549
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Dzięki
Ta pielęgniarka środowiskowa to chyba jest właśnie wysyłana z przychodni, którą wybierzemy dla dziecka. Tak mi się wydaje. A może z tej, w której same jesteśmy zapisane

No tak jak większość dzieci, my pewnie też byłyśmy tymi szczepionkami szczepione albo i jeszcze gorszymi
Ja jak rodziłam synka to położna później sama przyszła, a dodam że ja do tej przychodni nie byłam zapisana, ani nawet synal nie był, ale wtedy ta przychodnia była z rejonu więc może szpital automatycznie poinformował o urodzeniu dziecka bo później i tak sama musiałam iść i zapisać syna do pediatry.
a jak jest teraz nie mam pojęcia :/
Ja chcę zapisać dzieciaki do tego samego pediatry do którego chodzi mój synal, ale my się juz przeprowadziliśmy i nie jest już w naszym rejonie, ale i tak chcę z dzieciaczkami chodzić do tej przychodni.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-04-08 o 13:09
Stary 2011-04-08, 13:08   #1550
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

tak patrzę i jakoś malutki mi się ten Twój brzuszek wydaje
to zdjęcie z boku to jakbyś jakieś wcześniejsze wkleiła ....
rozstępów żadnych ja nie widzę

jaka śliczna pościel

Stary 2011-04-08, 13:09   #1551
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie takie łatwe tak sobie zrezygnować ze szcepienia, bo oni szczepią automatycznie, bo tak trzeba, ja nawet nie wiem kiedy Zośkę zaszczepili ...
No coś Ty ... Ja na mojej ostatniej wizycie na porodówce musiałam się podpisać na dokumencie zgody na szczepienia, bo bez podpisu nie zaszczepili by wcale...
Pewnie co szpital to inne warunki No ale jeśli można wymienić szczepionkę na inną to pewnie warto podpytać a może okaże się, że szczepią tą lepszą

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Moria, Ty jak zwykle o wszystkim myslisz... mi nawet do głowy nie przyszło, że będę musiała przychodnie podać, te szczepienia itd cholera, kolejny dla mnie problem :/
Catia przychodnię to najlepiej jakąś blisko domu wybrać albo tą, do której sama należysz No a ze szczepieniami, to podejrzewam, że jeśli do swojego szpitala zadzwonisz, to Ci powiedzą czym dzieci szczepią i już, problem z głowy

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-04-08 o 13:16
Stary 2011-04-08, 13:10   #1552
gusiagatko
Zakorzenienie

moria piękne fotki, brzuszek i Igusiowy kącik Wszystko gotowe

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 13:12   #1553
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a co jest z pielęgniarką środowiskową ??? Bo wczoraj babka w przychodni jak byłam u lekarza pytała mi się gdzie mam lekarza pierwszego kontaktu. Mówiła że trzeba poinformować własnie pielęgniarkę, ale nie wiem czy już po porodzie czy już przed ???

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

dołączam do pytania

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
dla mnie tez... jestem zapisana do przychodni obok mnie (nawet nie wiem czy jest tam dzieciowy sektor) , tylko ze nie mam meldunku w Lodzi i czy to znowu problem nie bedzie. Och jak ja kocham takie sprawy zalatwiac

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

andziot bo moria44 to taki szczuplaczek jest

13ego sie wypytam o ta pielegniarke i szczepienia, dobrze Moria44, ze chociaz ty pamietasz o tym....

ide na zakupy...
Nikosia

Stary 2011-04-08, 13:14   #1554
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
tak patrzę i jakoś malutki mi się ten Twój brzuszek wydaje
to zdjęcie z boku to jakbyś jakieś wcześniejsze wkleiła ....
rozstępów żadnych ja nie widzę
jaka śliczna pościel
Dzięki
No brzuch mi przystopował, na początku rósł jak szalony a teraz jest chyba w normie. Iga wcześniej leżała poprzecznie miednicowo więc to też swoje robiło, teraz wyciągnięta główką w dół. No i ilość wód mam w normie ale tej niskiej. Mała rośnie równo z wizyty na wizytę więc jest ok

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
kochana widze, ze lozeczko juz ubrane? oczywiscie slicznie ja sie zastanawiam nad zalozeniem bo wypralam juz wszystko, tylko czy mi sie nie zakurzy do czasu porodu? a tak bym chciala juz ubrac
brzuszek fajny i ani jednego rozstepa, w przeciwienstwie do mnie
Kasiu ja ochraniacz zamontowałam dwa dni temu, bo w sumie nie wiedziałam czy to już czy nie już Mam w planach wyprać jeszcze moskitierę. Myślę, że się nie zakurzy do porodu
Dziękuję za komplement w sumie brzuch to jedyne miejsce gdzie nie mam rozstępów a tak, to mam wszędzie indziej: cyce, boczki, tyłek, uda, łydki...

Stary 2011-04-08, 13:18   #1555
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ale się cieszę
ja tez
na 8 rano
Cytat:

ale ci zwisa brzucholek
tak jak mi

Cytat:

przed porodem sie to robi
mowia, ze tak miesiac przed porodem sie powinno taka polozna zaklepac, ona pozniej dostaje cynk, ze urodzilas

czuje sie zle
zjadlam obiadek i mi niedobrze ale dalej glodna jestem
nogi mnie bola
wszystko mnie boli
wycieka mi jeszcze jakas galaretka

Stary 2011-04-08, 13:18   #1556
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Catia przychodnię to najlepiej jakąś blisko domu wybrać albo tą, do której sama należysz No a ze szczepieniami, to podejrzewam, że jeśli do swojego szpitala zadzwonisz, to Ci powiedzą czym dzieci szczepią i już, problem z głowy
W przyszłym tyg. jadę na spotkanie z położna to ją o wszystko wypytam :d chyba musze zrobić listę z pytaniami
Kurcze,z tą przychodnią... ja należę do przychodni w Krakowie, od niedawna mieszkam tu gdzie mieszkam, musze się dowiedzieć coś o jakiś pediatrach tutaj :/ kto gdzie i w ogóle.
Dobrze,że o tym napisałaś!

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dołączam do pytania
dla mnie tez... jestem zapisana do przychodni obok mnie (nawet nie wiem czy jest tam dzieciowy sektor) , tylko ze nie mam meldunku w Lodzi i czy to znowu problem nie bedzie. Och jak ja kocham takie sprawy zalatwiac
Dokładnie... czemu wszyscy nam muszą życie utrudniać?

Stary 2011-04-08, 13:18   #1557
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
nienawidzę tego programu ...
takie wzruszające miny mają i te komentarze
choć ludzi rzeczywiście po przejściach wynajdują ...
no... nie da sie nie popłakać;P
Cytat:

ale ślicznie w tym pokoiku
i brzuszek jak juz nisko moria bierz sie juz na tą porodówkę:P
ja też jestem zdania ze tylko w naprawde ekstremalnych sytuacjach bede dzownic po mamę.
wole byc sama z tz albo i bez niego jak bedzie musiał pracowac.
Cytat:

u nas jest tak ze ktoś musi isc do przychodni poinformować ze jest kobieta po porodzie i przychodzi pielęgniarka środowiskowa.
Stary 2011-04-08, 13:19   #1558
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wróciłam z prasownia i padam na pysk Wyprasowałam 8 kompletów pościeli i 4 prześcieradła+trochę ubranek, ręce mi odpadają, a tej nowej pościeli to w ogóle nie mogłam wyprasowac

Weredka super, że już jesteś w domu i jaka waga dzidzi

Moria śliczny pokoik i brzuszek

Właśnie kiedy zakładacie pościel do łóżeczka? Nie zakurzy się?

O wyborze przychodni uświadomiła mnie moja siostra, też bym nie wiedziała, ja kierowałam się przy wyborze opinią o pediatrze
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 13:25   #1559
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

MAM INFO OD SIAŚKA!!!

przeprasza że zostawiła nas tak bez informacji. maż przywiózł jej jego telefon może nas podczytywac ale pisac nie bo nie może się zalogowac. i nie miala zadnego numeru. nic z nią nie robią, zatrzymują tylko skurcze tabletkami. w poniedziałek ma mieć tomografię. nikt nie chce zdecydowac czy z kontrastrem czy bez. decyzje zostawili radiologowi. ma nadzieje ze wsyztsko okaze sie w porządku.
rozmawiała ze swoim lekarzem i stwierdził ze musi zrobić to badanie bo znają przypadki ktore skonczyły się nieszczęśliwie. w razie czego nie pozwolą mi rodzić przez wysiłek...
chłopcy sobie radząm wczoraj była teściowa, dzisiaj siostra się nimi zajmujenawet na zakupy pojechali. a na weekend młody jedzie do dziadków.
macie pozdrowienia i dziękuje za smsy i troskę.
ciężko jest tam leżeć i czekać...

to wszystko
także zaciskamy kciuki dziewczynki
Stary 2011-04-08, 13:28   #1560
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
moria piękne fotki, brzuszek i Igusiowy kącik Wszystko gotowe
Dzięki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale ci zwisa brzucholek
tak jak mi
Bo mój jest tłuszczowy i czasem mi przypomina piwny brzuszek mojego taty

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ale ślicznie w tym pokoiku
i brzuszek jak juz nisko moria bierz sie juz na tą porodówkę:P

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Moria śliczny pokoik i brzuszek

Właśnie kiedy zakładacie pościel do łóżeczka? Nie zakurzy się?
Fenks A pościeli to ja nie mam jako takiej, tzn. mam tylko prześcieradło i ochraniacz Prześcieradło to już tak ze dwa tygodnie mam jak nic ale w pokoiku tym za wiele nie robimy, najczęściej się wietrzy więc chyba nie ma tragedii

andziotka - masz oko! Zrobiłam "czek ałt" moich zdjęć ciążowych i rzeczywiście różnica między 30 a 37 tygodnie nie jest powalająca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30 i 37.jpg (57,5 KB, 56 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości