|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Cytat:
![]() A i też śmierdzi jak np. Tż nie ma kilka godzin w domu. No i śmierdziało też wtedy, gdy przez kilka miesięcy nie palił ![]() O rety, do sklepu muszę w końcu wyjść. Ale ta pogoda |
||
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ogladam DOM NIE DO POZNANIA i rycze jak bóbr....
|
|
#1533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doczytałam- za 2 tyg.? kurcze to tuż tuż... oj tak,ja tez nie mogę się doczekać kiedy Młodego eksmituję w brzucha, coraz gorzej mi jest robić cokolwiek ale jeszcze ze 2 tyg. niech sobie posiedzi, i pozwole mu wyjść
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-04-08 o 12:47 |
|
|
|
|
#1534 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bedzie dobrze, jeszcze troszke i beda dzidzie na swiecie Cytat:
wiem ze to wkurzajace jak sie tak wszyscy narzucaja, ale kurcze wporzadku masz mame |
||
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam się do fryzjera na jutro
ale się cieszę
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, ja tak trochę z innej beczki ale wolę póki pamiętam poruszyć temat szczepień. Nie tych, o których możemy później pomyśleć ale tych podstawowych, wykonywanych w pierwszej dobie życia dziecka.
Dopytajcie w szpitalu czym szczepią przeciw WZW. Jeśli jest to szczepionka Euvax/Juvax to lepiej z niej zrezygnować i wykupić w aptece inną np. Priorix ew. Engerix B. ( musi być recepta od lekarza więc trzeba o tym wcześniej pomyśleć). Ten Euvax ma bardzo dużą dawkę rtęci i z tego co się wywiedziałam/wyczytałam lepiej nie szczepić dziecka wcale niż tym preparatem. Może macie też jakieś doświadczenia w tym zakresie, może andziotka dorzuci trzy grosze, bo nie wiem czy dobrze piszę ale wiele razy już napotkałam taką informację i wśród znajomych i w internecie więc dzielę się tym co wiem. Pieluchę flanelową ew. podkład Kurcze aga na 5 czułość czyli na max, hmm no nic muszę potestować różne ustawienia tego mojego Super wygląda ![]() Cytat:
|
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
nienawidzę tego programu ...
takie wzruszające miny mają i te komentarze choć ludzi rzeczywiście po przejściach wynajdują ... |
|
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
mimbi
moje stopy wygladaja tak samo, niestety, no i czasem nawet boli. Niby rano jest lepiej, ale nie na dlugo ![]() ja tez nie mam bialka w moczu, cisnienie niskawe... duzo pije, malo sie ruszam (tylko zakupy i sprzatanko male)...wiec nie wiem jak z tym dziadostwem walczyc. za wizyte dzisiaj!matallewar naciesz sie meżem-wizaz nie ucieknie ![]() Ollliwka za wizyte! zdaj relacje pozniejagnieszka_pe25 fajne lozeczko Myslę z czasem kupić turystyczne, drogie nie jest, a bardzo się przyda ![]() biedna co ty masz z tym kaszlem, pewnie od tego cie tak to wszystko boli, nie wiem co ci doradzic...synuś slodziutki gusiagatko zamierzam obejrzec z mezem płytę "pierwsze chwile razem", mam nadzieje, ze nie tylko ja bede sie dzieckiem zajmowac ddaaiissyy jeszcze mi podkladow i podpasek na porod brakuje, a tak chyba wsio bedzie za remont poddasza i za osobne wejście![]() moniqac ty zaraz bedziesz rodzic, mozesz byc pierwsza ja tam bym sie cieszyla na twoim miejscu, bo to czekania w moim przypadku zaczyna mnie draznic juz![]() moria44 sama nie wiem czy zakupic te leki, zobacze co mi gina powie 13ego... widze, ze juz lepiej sie czujesz, dobrze odpoczywaj, porod nie ucieknie ![]() zapisalam sie do fryziera w poniedzialek na 11 chyba zdaze????![]() czekam na wage ( zaprosilam kolegę do Klubu dla Ciebie, zamowil ksiazki i dzieki temu ja dostane prezent)- po porodzie jak znalazl. Powinna juz przyjsc ![]() Jutro mama z siostra ma do mnie przyjechac ide na zakupy, zrobie salatke warzywna, mysle tez kapuste ugotowac zjadlam na drugie sniadanie 5kanapek, masakra-dawno mi sie to nie zdazylo ![]() zapomnialam wam napisac, wczoraj smsowalam z amarcią, maz jej laptopa zabral na dwa dni i biedna nie ma jak sie z nami polączyć. Relacjonuje jej co u nas. Macie pozdrowienia!!! weredka ciesze sie ze jestes juz w domku! i malutka ma wspaniała wagę
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-08 o 13:00 |
|
|
|
#1539 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wystarczy jak przyjedzie gdyby coś się działo i wtedy zostanie u mnie z synkiem w domu bo jak będę w szpitalu to synal musi chodzić do szkoły i mama będzie z nim dzień, dwa dopóki mężul nie dojedzie
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha i pamiętajcie o wyborze przychodni, już o tym wcześniej trochę rozmawiałyśmy ale teraz temat bardziej na czasie się wydaje
W szpitalu trzeba określić, do której przychodni "zapisujecie" dziecko i tam zostanie wysłana karta szczepień. Ja np. nie jestem zapisana w żadnej przychodni więc dla mnie nie było to takie oczywiste Teraz już trochę poczytałam i wybrałam poradnię blisko mojego miejsca zamieszkania, wiem że na szczepienia umawia się tam na daną godzinę co pewnie ułatwia życie gdy trzeba z maluszkiem wybrać się do lekarza
|
#1541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolę więcej sama zrobić niż mieć mamę czy teściową w domu. No chyba, że te pierwsze tygodnie to będzie taki hardcore, że będę je błagać o pomoc No ale na dzień dzisiejszy chcę być sama, z TŻ'tem Dorzucam fotencje, kto wie czy nie jedne z ostatnich 37 tydzień!
|
|
#1542 | |
|
Moderatoreska
|
Dziewczyny a co jest z pielęgniarką środowiskową ??? Bo wczoraj babka w przychodni jak byłam u lekarza pytała mi się gdzie mam lekarza pierwszego kontaktu. Mówiła że trzeba poinformować własnie pielęgniarkę, ale nie wiem czy już po porodzie czy już przed ???
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, aż z ciekawości sprawdziłam te szczepionki. Adrian był szczepiony właśnie tym Euvaxem...
No dobra, to ja uciekam w końcu do sklepu, bo już późno się zrobiło |
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
tez moglam na jutro, ale akurat jutro mam gosci...
a chcialabym juz najlepiej no
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobieta która ze mną leżała, była antyszczepienia i nie chciała w ogóle swojego dziecka szczepić to nawet nie zdążyła powiedzieć a już mała była po .... zaraz spr czym Zosia była szczepiona Hepavaxem doświadczeń nie mam w tym temacie, choć słyszałam o różnych teoriach, wiem tylko że Engerix ma najwięcej pozytywnych odpowiedzi, bo czasem organizm nie reaguje na te szczepionki i nie wytwarza przeciwciał mimo 3 dawek i trzeba doszczepiać dodatkowo |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cholera, kolejny dla mnie problem :/
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Ta pielęgniarka środowiskowa to chyba jest właśnie wysyłana z przychodni, którą wybierzemy dla dziecka. Tak mi się wydaje. A może z tej, w której same jesteśmy zapisane ![]() Cytat:
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak bym chciala juz ubrac![]() brzuszek fajny i ani jednego rozstepa, w przeciwienstwie do mnie
|
|
|
#1549 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
a jak jest teraz nie mam pojęcia :/ Ja chcę zapisać dzieciaki do tego samego pediatry do którego chodzi mój synal, ale my się juz przeprowadziliśmy i nie jest już w naszym rejonie, ale i tak chcę z dzieciaczkami chodzić do tej przychodni. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-08 o 13:09 |
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrzę i jakoś malutki mi się ten Twój brzuszek wydaje
to zdjęcie z boku to jakbyś jakieś wcześniejsze wkleiła .... rozstępów żadnych ja nie widzę ![]() jaka śliczna pościel |
|
|
|
#1551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na mojej ostatniej wizycie na porodówce musiałam się podpisać na dokumencie zgody na szczepienia, bo bez podpisu nie zaszczepili by wcale...Pewnie co szpital to inne warunki No ale jeśli można wymienić szczepionkę na inną to pewnie warto podpytać a może okaże się, że szczepią tą lepszą Cytat:
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-04-08 o 13:16 |
||
|
|
|
#1553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- andziot bo moria44 to taki szczuplaczek jest ![]() 13ego sie wypytam o ta pielegniarke i szczepienia, dobrze Moria44, ze chociaz ty pamietasz o tym.... ide na zakupy...
|
|
|
#1554 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No brzuch mi przystopował, na początku rósł jak szalony a teraz jest chyba w normie. Iga wcześniej leżała poprzecznie miednicowo więc to też swoje robiło, teraz wyciągnięta główką w dół. No i ilość wód mam w normie ale tej niskiej. Mała rośnie równo z wizyty na wizytę więc jest ok Cytat:
Mam w planach wyprać jeszcze moskitierę. Myślę, że się nie zakurzy do porodu ![]() Dziękuję za komplement
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez
na 8 rano ![]() Cytat:
tak jak mi ![]() Cytat:
mowia, ze tak miesiac przed porodem sie powinno taka polozna zaklepac, ona pozniej dostaje cynk, ze urodzilas ![]() czuje sie zle zjadlam obiadek i mi niedobrze ale dalej glodna jestem nogi mnie bola wszystko mnie boli wycieka mi jeszcze jakas galaretka
|
||
|
|
|
#1556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurcze,z tą przychodnią... ja należę do przychodni w Krakowie, od niedawna mieszkam tu gdzie mieszkam, musze się dowiedzieć coś o jakiś pediatrach tutaj :/ kto gdzie i w ogóle. Dobrze,że o tym napisałaś! Cytat:
|
||
|
|
|
#1557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i brzuszek jak juz nisko moria bierz sie juz na tą porodówkę:Pja też jestem zdania ze tylko w naprawde ekstremalnych sytuacjach bede dzownic po mamę. wole byc sama z tz albo i bez niego jak bedzie musiał pracowac.Cytat:
|
|
#1558 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam z prasownia i padam na pysk
Wyprasowałam 8 kompletów pościeli i 4 prześcieradła+trochę ubranek, ręce mi odpadają, a tej nowej pościeli to w ogóle nie mogłam wyprasowac ![]() Weredka super, że już jesteś w domu i jaka waga dzidzi ![]() Moria śliczny pokoik ![]() Właśnie kiedy zakładacie pościel do łóżeczka? Nie zakurzy się? O wyborze przychodni uświadomiła mnie moja siostra, też bym nie wiedziała, ja kierowałam się przy wyborze opinią o pediatrze
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
MAM INFO OD SIAŚKA!!!
![]() przeprasza że zostawiła nas tak bez informacji. maż przywiózł jej jego telefon może nas podczytywac ale pisac nie bo nie może się zalogowac. i nie miala zadnego numeru. nic z nią nie robią, zatrzymują tylko skurcze tabletkami. w poniedziałek ma mieć tomografię. nikt nie chce zdecydowac czy z kontrastrem czy bez. decyzje zostawili radiologowi. ma nadzieje ze wsyztsko okaze sie w porządku. rozmawiała ze swoim lekarzem i stwierdził ze musi zrobić to badanie bo znają przypadki ktore skonczyły się nieszczęśliwie. w razie czego nie pozwolą mi rodzić przez wysiłek... chłopcy sobie radząm wczoraj była teściowa, dzisiaj siostra się nimi zajmuje nawet na zakupy pojechali. a na weekend młody jedzie do dziadków. macie pozdrowienia i dziękuje za smsy i troskę. ciężko jest tam leżeć i czekać... to wszystko także zaciskamy kciuki dziewczynki ![]()
|
#1560 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Bo mój jest tłuszczowy i czasem mi przypomina piwny brzuszek mojego taty ![]() Cytat:
Cytat:
A pościeli to ja nie mam jako takiej, tzn. mam tylko prześcieradło i ochraniacz ![]() andziotka - masz oko! Zrobiłam "czek ałt" moich zdjęć ciążowych i rzeczywiście różnica między 30 a 37 tygodnie nie jest powalająca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

ale jeszcze ze 2 tyg. niech sobie posiedzi, i pozwole mu wyjść
cud miód!!!!!
.

za wizyte dzisiaj!

Ja na mojej ostatniej wizycie na porodówce musiałam się podpisać na dokumencie zgody na szczepienia, bo bez podpisu nie zaszczepili by wcale...
Czekamy na Ciebie fasolko