|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Te napisy co wklejałam to z forum, dziewczyny podawały dla tych które zamawiają body. Ja sobie też planuję zamówić kilka z własnymi napisami więc szukam inspiracji
A teksty mnie powaliły więc od razu przyleciałam się podzielić
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze tylko półtorej godzinki
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam dzisiaj wyniki prób wątrobowych, wygląda, że wszystko w porządku, czyli to swędzenie to tylko alergia. Ale nie wiem na co
Używam cały czas tych samych rzeczy, kosmetyków, proszków. Na szyi pojawił mi się wyraźny czerwony trójkąt więc podejrzewam albo krem do twarzy albo jaśmin w płynie. Odstawie oba i zobaczę.Koleżanki mnie dzisiaj zdenerwowały więc idę oglądać te bodziaki i może jakieś zamówię, w ramach poprawy humoru
|
#4744 |
|
Rozeznanie
|
hello dziewczynki
widzę, że nie tylko ja mam dziś manię zakupową, siedzę na allegro i oglądam - kombinuję jak tu kasę wydać ciuszków dla dzidziola jeszcze nie zamawiam bo dużo w spadku dostanę , ale pooglądać mogęPóźniej tylko przejrzę i jak coś to dokupię a na razie muszę się wstrzymać ![]() zazdroszczę spotkania, chyba będą fotki??? napisy świetne- kurczę kusi strasznie
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten link dotyczy najczęściej nadawanych imion w 2010 r. http://dziecko.onet.pl/61716,0,9,a_n...0,artykul.html |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze sobą walczę od godziny, żeby nie zamówić. Najbardziej podobają mi się te ze stronki a one 25 zł czyli jak kupię tyle ile chcę- tzn w wersji minimum to wyjdzie 100zł a jak tż usłyszy ile chcę wyciągnąć na 4 malutkie bodziaczki i że tak szybko to mnie ubije przecież
![]() ![]() I jeszcze co gorsze zastanawiam się na jakie buty by tu wydać, ale już chyba nie ma ciekawych mimo, że wybór duuuży - tutaj gdyby ktoś nie znał sigmy i ich butów do wglądu. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-08 o 14:34 |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny weźcie tylko pod uwagę, że bardziej na początek przydadzą się body z długim rękawem z racji tego, że będziemy rodzić na jesieni
Polecam ubranka firmy Early Days - bardzo dobre gatunkowo i ładne Dużo kupowałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user.php?uid=663488, wczoraj m.in. przyszły mi piżamki dla Grzesia takie http://allegro.pl/jaba16-pizamki-2pa...521327385.html, ma też duży wybór bodziaków, pewnie dokupię dla maluszka, http://allegro.pl/show_user_auctions...88&gr_id=89317 Zjadłam porcję spaghetti i chyba się zdrzemnę, muszę wykorzystać spanie Grzesia
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-04-08 o 14:37 |
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
miss.hot , ale w domku to chyba może krótkie ?
|
|
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Mogą, zależy oczywiście jaką masz/lubisz temperaturę
Ja przez pierwsze m-ce jednak, szczególnie zimowe ubierałam nawet w domu długi rękaw, jak spróbowałam z krótkim to łokcie miał zimne A ni chciałam dogrzewać, bo my nie lubimy aż tak ciepło w domu
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet wybór śpioszków jak widać istotna rzecz a niby taki banał
|
|
|
|
|
#4751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
krytykujemy!
|
||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy na USG: będzie chłopak.
|
|
|
|
#4753 |
|
Rozeznanie
|
|
#4754 | |
|
Raczkowanie
|
Super te ciuszki wasze
We wtorek mam wizytę i liczę na to, że poznam płeć to może wtedy zacznę jakieś zakupy ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Byłam w lidlu po truskawki
|
|
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha super są te rzeczy!Gratuluje! Kolejny wątkowy chłopaczek ![]() Ubranka są piękne, się wciągnełam, chyba na taki z uszkami się przymierze już nie długo Do tych chorowitych : Czy po domowych sposobach, miód, czosnek, coś was puszczało? Bo ja narazie tony wcinam tego, a gardło cały czas nagina i wogóle wypruta jestem, nawet spać nie mogłam bo mi w gardle wysychało i boli
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4757 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam was
![]() Cytat:
W razie czego wezmę czyjś numer i będę was szukać telefonicznie![]() ![]() Widzę, że ogarnia was powoli szał zakupów Cudowności tu pokazujecieJa narazie upolowałam dla siebie dwie pary balerinek Mam pytanko: czy jest już może wymyślony tytuł nowego wątku? bo do jutra może tu zabraknąć miejsca
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-04-08 o 15:55 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4760 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrabiam tylko pisze..... Odebrałam te wyniki AFP i mam 42 a norma do 8..... ale to chyba norma nie dla ciężarnych??????????????? Pomóżcie mi szukac
|
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4762 |
|
Rozeznanie
|
Moze cos takiego? Bodziaki juz kupujemy, bo pierwsze kopniaki czujemy.
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już znalazłam - białko płodowe http://analityka-medyczna.blog.onet....661,index.html Ale ja ani teraz ani w pierwszej ciąży nie miałam zleconego tego badania... Gin miał jakieś podstawy, czy po prostu Cię wysłał ?
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-04-08 o 16:43 |
|
|
|
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
Białko płodowe
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
Ja po usg..... Niestety nie jestem zadowolona bo trwal tylko 2 min.... A ponoc mial trwac 10-15....... Tutaj robia tylko 2 usg przez cala ciaze (w 12 tyg i 18-22 tyg) Wiecej jak sa jakies problemy... Trafilam na jakas co sie spieszyla i jak sie jej wiecej zaczelam wypytywac to odpowiadala ze dziecko jeszcze male i nie widac dokladnie ze wszystko bedzie widac na kolejnym usg w 22 tyg................tak mnie wkurzyla ze niewiem........ nawet nie zobaczyla na serduszko.... W kazdym badz razie zdazylam zobaczyc to moje dziecie ![]() Ma juz 6,5 cm.... Ta pani co skanowala to stwierdziala ze wszystko w normie i tyle............. Termin porodu mam na 21 pazdziernika ... Nie brala pod uwage ze na usg wyszlo ze termin jest na 15 pazdziernika....... Jak robilam skan w polskiej przychodni w 9 tyg.to tez pani doktor mowila ze termin jest na 14 pazdziernika........ Zastanawiam sie czy sobie nie zrobic kolejnego prywatnego usg... No bo sama niewiem........ ![]() :brzyda l:Niby wszystko ok bo dzidzi pieknie rosnie no ale nie nie widzialam dokladnie raczek, ani nozek ani nic Teraz jestem w 12 tyg według nich bo według wielkosci dzidziola to juz koncze 13 tydz. Do szpitala na usg ide w 22 tyg. Chyba zrobie sobie prywatnie ok 18 tyg... Myslicie ze warto .......????? No a teraz ide Was czytac...
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Super !!! Gratuluje...!!
Co za wysyp chłopaczkow... ![]() Ja chce mała kobitkę Moj młody urodzil sie w styczniu i tez w długim body tylko chodzil Tez mysle ze lepiej z długim jak cos kupowac Takie malenstwo to lubi ciepełko
|
|
|
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Własnie mam w innych jednostkach ng/ml
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym poszła prywatnie, dla własnego świętego spokoju, bo skoro masz czekać prawie dwa miesiące na kolejne to ześwirować można
|
|
|
|
|
#4770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale nic straconego, zawsze można wziąć cywilny. Ja też mam tylko cywilny, bo mój mąż jest po przejściach, ale i tak był do najpiękniejszy dzień w moim życiu i do tego normalne wesele mieliśmy, więc do boju
no i ja też brałam ślub w tamtym roku 21 sierpnia![]() Cytat:
super teraz trzeba trochę dziewczyn do tych kawalerów poszukać![]() Cytat:
ale słyszałam właśnie, że w irlandi i anglii to tylko 2 czy 3 usg robią i wogóle, że szybko po porodzie do domu puszczają, każdy kraj ma inne zasady..Dziewczyny śliczne te ciuszki, może się też na jakiś skuszę, choć chciałabym najpierw poznać płeć, ale to jeszcze trochę muszę poczekać |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

A teksty mnie powaliły więc od razu przyleciałam się podzielić 

. Nawet moja psinka nie kwapi się do wyjścia, a tu kobieta, w dodatku w ciąży, w dodatku nie dopnie płaszcza i musi sie zmagać z wichurą i ziąbem
. Brrr. Ale tym razem przynajmniej nie muszę pakować cegieł do torebki
(tak mnie podsumowują w rodzinie). Już mnie nie porwie

Używam cały czas tych samych rzeczy, kosmetyków, proszków. Na szyi pojawił mi się wyraźny czerwony trójkąt więc podejrzewam albo krem do twarzy albo jaśmin w płynie. Odstawie oba i zobaczę.

bo do jutra może tu zabraknąć miejsca 
klas ki:
i mam barwę ciagle taką zielona jak ten emotek gdy wydyma usta