|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja mialam 3 regularne co 20 minut ![]() czekam na 4 o ile sie doczekam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() agus ty to z zegarkiem się nie rozstajesz chyba ... ja pamiętam że zaczęłam liczyć dopiero jak miałam co 7min, bo coś często mi się wydawało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta mialam 4 ale po 15 minutach ![]() czekam dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki, jestem po moim maratonie
![]() nabiegalam sie, ale dobrze ze ladna pogoda, opisze wam na szybko najpierw wizyte a potem doczytam. najsmieszniejsze bylo to, jak tylko weszlam do gabinetu Pani doktor, na wstepie sie dowiedzialam, ze bardzo mi brzuch opadl, ze na pewno do 8 maja nie dociagne. No juz to slysze jakis czas i chyba zaczne powoli w to wierzyc ![]() potem wyniki b moczu i mam jakies 3(!?) leukocyty, wiec moze byc jakas infekcja ale to poszlo do laboratorium i mam sie nie martwic na razie,(ktos wie jak to jets z tymi leukocytami?! nastepnie jak zawsze pani zaczela mi mierzyc brzuch i stwierdzila, ze macica zdecydowanie obnizyla sie i to dziwne ze ciagle mam zgage? i zbadala mnie dowcipnie(wiadomo jak ginekolog tylko bardziej niedbale ![]() ![]() ![]() wiec poszlam do TZta do pracy, do mojej pracy sie pozegnac ![]() ![]() ![]() zjadlam z nimi lunch i poszlam na zakupy szukac butow(dodam ze u nas piekna wiosna i 15 stopni!!!) w sklepie przymierzylam z 10 par, i pani mi zakladala i zdejmowala oraz sznurowala butki ![]() ![]() ![]() ale kupilam!! i pani doktor jeszcze kazala zwracac uwage na ruchy dziecka, ale nie liczyc, tylko zdac sie na instynkt, ze musi sie codzienie ruszac, moze mniej moze wiecej, ale codziennie musi. i tyle ![]() ![]() i doczytuje was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
![]() przyznam sie, że pierwszy raz przeczytałam tylko pobieżnie to co naskrobałyście...Byłam ciekawa czy któraś nie urodziła już ![]() No ale poczekac jeszce musiamy z tego co widzę ![]() Nie gniewajcie się, że nie odpisze wam na wczorajsze posty, ale nie mam siły... Od 7 rano jestem poza domem...byłam z teściowa na kontroli w poradni ortopedyczno-urazowej(czy jakoś tak) i tyle ludzi, takie grzebalstwo ze wszystkim, że o 14 stamtąd wyszliśmy dopiero...Padam ze zmęczenia... A w pn będzie powtórka z rozrywki bo ma sie zgłosić na oddział na zabieg...Maja jej śruby z nogi wyciągać ![]() chyba się zdrzemnę troszkę, bo padam.... Matall super, że tż w domu ![]()
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jou ja na szybko bo nie mam czasu teraz, do mnie tez Siaskowa napisala, ze jest ok, a Czarus tak wyluzowany, ze nie chcial z nia nawet przez telefon rozmawiac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a bolą cie bardzo? Czy w ogóle?
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
mnie nie bolą
ale ciągną od krzyża.. jak będę miała krzyżowe to chyba padnę, bo mama i siora miały.. ponoc masakra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zadomowienie
|
Matall
![]() Anula ![]() ![]() Agus, wez sie nie denerwuj, ja sie nastriolam psychicznie, ze juz pojade rodzic a on mi tu,ze za tydzien, i nawet mi tam nie zajrzal ![]() U Ciebie widze juz coraz ostrzej sie rozkreca:p
#1600 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi ciotka mówiła, że miała krzyżowe i po ścianach chodziła na porodówce (ale chodziła ![]() i stwierdziła, że te parte to był już pikuś w porównaniu do tych krzyżowych :P
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Weredka; to już duuuza Twoja dziewczynka !!!!
dobre wiesci od Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() listopadowa80; ja mysle, ze na pewno zasługa sąsiadów z tymi petami ![]() ![]() ![]() Co do TŻ... czy Twoj wrzucił troszkę z pracą na luz ???? andziot; tak, w przypadku mojego taty to odruch iście bezwarunkowy. Ta rura toczyła sie wolniusio, tamtemu panu nic sie nie stało. Jako człowiekowi z branży powiem Ci, że z tatą tak kiepsko było bo wdała się martwica (na szcęście sucha-chyba, tak to nazywali lekarza?) a mądrzy lekarze w czestochowie (był tata chyba u 4!!) powiedzieli, że trzeba czekac aż ta skóra zczarnieje do końca a potem odpadnie i będzie oki.. Ojciec cierpiał bity miesiąc umierając z bólu! Dosłownie umierał z bólu. Pewnego dnia jakiś nastepny lekarz w czestochowie, gdy tatę zobaczył oznajmił jakby nigdy nic, ze teraz, po miesiącu to juz tylko paluch oraz część stopy do amputacji! Mama osuneła się po ścianie na podłogę jak to usłyszała... zwłaszcza, ze tata był pod stała kontrolą lekarzy !! No i wówczas zaczelismy działać w Krakowie. Pan dr z Krk, gdy zobaczył nogę złapał sie za głowe jak już zaawansowana martwica. Podobno powinno się ją usuwać po max tygodniu, gdy wszystkie tkanki "zdeklarują się" czy są martwe czy nie i wówczas było by ok... Nie bede szczegółów mowic, ale na wizycie ten lekarz zaczął zdzierac żywcem z taty skórę i resztki paznokcia, właściwie do kości aby sprawdzić czy są jeszcze żywe tkanki.. Jak widziałam jak tata cierpi (łzy mu sie same lały z bólu, koszulę mozna było wykręcać) to wydaje mi sie, ze nasze porody to będzie pikus. Reasumując jak pisałam amputowali połowę palucha a na stopę przeszczepiono skórę z łydki. Sorrki za off topic.. Jak przeczytałam wczoraj o Twojej przygodzie z barszczem czerwonym (na marginesie, chyba bym na zawał zeszła na Twoim miejscu!) to dziś też małżowi ugotowałam ![]() ![]() Siasia odpisała mnie równiez !!! ale nie bede sie juz po Grazin powtarzac ![]() moria, wiesz co duuuzo Ci brzusio w ciągu tych kilku tygodni nie urósł. Powaznie mówie, jak ja będę miała też taki sliczny i nieduzy w 37 tyg to bede happy !! Ile masz w pępku cm ???? Bo aż ciekawa jestem.. nie wiem czy ja już teraz nie mam wiekszego ![]() Kasia1361, za Twoją niunie i wyniki ![]() ![]() ![]() spice1985, gratki za kolejny tydzien ![]() ![]() i jeszcze Lolka z nami... gdzie ona dziś fruwa zamiast tu urządzac party z nami ![]() Dziewczonka, ale zdjecie !!!!!!!!!!!!!! WOW ! Ja przed ciążą taka płaska nie byłam... czy ona naprawde jest w ciąży ???
#1602 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam za poltotej godzinki ktg i mam nadzieje, ze jakies skurcze pokaze bo mam teraz co 8-10 minut ![]() Cytat:
mnie zawsze krzyz bolal jak okres mialam boze ile razy dziennie mozna robic kupe.. w nocy, w dzien.. ale najlepsze ze pisza ze jest rozwolnienie-biegunka przed porodem a moja jest "w miare"normalna sory za szczegoly ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1604 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() najwazniejsze, ze dajesz rade bo jeszcze troche wypadaloby wytrzymac ![]() w ostatniej chwili chyba odeszłaś z pracy... teraz masz czas na leniuchowanie ![]() ja zaczynam dzisiaj 38tc tylko sie zastanawiam czemu do terminu porodu zostalo mi 18dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
doczytuje ale bardzo powoli bo moja kolezanka wlasnie pisala ze nie chcialo jej sie siedziec w pracy i jedzie do mnie wlasnie juz
![]() matall superowo ze TZ juz w domu!!! ![]() kwiatecku ![]() weredka odpoczywaj jak najwiecej ![]() paulizia jestem jestem ![]() ![]() dziewczonka to jest ciazowy brzuszek? padlam... andziot i kasiulka oficjalnie zazdraszczam fryzjera i tez sie musze umowic, a co! moria sliczny masz ten brzuszek i tez nisko!! ale od poczatku mialas tak jaka ja nizej ![]() ![]() a co do szczepionek to ja zielona jestem a tu w Norwegii to w ogole pojecia nie mam jak szczepia, chyba musze zasiegnac jezyka...rychlo w czas co? ![]() a co do rozstepow to ja na brzuszku ani jednego..ale na boczkach nowe..na tyleczku stare,..ehhh... grazin doczytalam w klubie na szybko..przytulam ![]() SIASIUUU!!!!! Trzymamy kciuki!!! bedzie dobrze ![]() zbieram sie powoli, ale postaram sie doczytac dalej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zartuje hehe, to musi byc wkurzajace,jak juz wiesz ze lada moment a rozkrecic sie neie chce..:/ Cytat:
![]() ![]() dokladnie, ja mialam wczoraj chyab z 3 takie dosc bolesne skurcze, i mnie az zgielo, i stwierdzilam ze chyab nei dam rady urodzic, jak to tak boli:P |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() następna w kolejce ! jaki dzień wygrywa w zakładach ???? ![]() no i czekam na fotki bucików... słodkich snów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1608 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brzucha podczas okresu prawie nigdy nie czułam...tylko krzyż, ale masakrycznie....jak sobie przypomnę...wrr...jak to tak będzie bolało tylko 100 razy mocniej to ja uciekam ![]()
![]() |
#1610 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze belans no ![]() wezme telefon, zreszta tz ma na liscie co dopakowac ewentualnie ![]() juz mu nawet ciuchy na wyjscie uszykowalam :P Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I czekamy na zdjęcie butków ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Zadomowienie
|
nikt mnie chyba nie lubi
![]() ![]() ![]()
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak szybko można stracić zdrowie .... a co do inspiracji -- wolałabym w innej sytuacji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
anulka, widzisz jaki Ty twardziel jesteś jesli o ból chodzi
![]() ![]() ![]() Teraz to juz chyba musisz odpoczywac, skoro szyjki juz prawie nie masz? ![]() A u Ciebie też jest jakiś weekend majowy jak u nas ? matallewar, SUUPER !!!!!!!!!!!!!!! Jak sie TZ czuje?
#1615 |
Zakorzenienie
|
![]() e tam dziwne glupie skurcze raz co 15 raz co 7 raz co 10 w du.pe z taka robota ide sie szykowac i przed wizytka skoczymy do tesco zobaczyc, czy nadal maja te miksery i polaze troche moze cos ruszy poproszem o kciukasy, by na ktg nic niedobrego procz skurczow nie wyniklo ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-08 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Zakorzenienie
|
Witam Mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() anula_81 no ja tez mialam leukocyty w moczu, pozniej zrobilam posiew, ale nic nie wylazlo, pozniej powtorzylam nadanie i te leukocyty zniknely, takie lekkie infekcje sa czeste podczas ciazy, szczegolnie pod koniec takze sie nie martw ![]() ![]() Pociesze Was, ze u mnie juz ludzie pomykaja w klapkach i leza na plazy ![]()
#1617 |
Rozeznanie
|
Ale miałam w nocy przygody!!!
Mąż pojechał do knajpy z dyrem swoim a ja od 22 zaczęłam liczyć skurcze, słabe były ale co 10 minut, i tak ponad godzinę, zmieniałam pozycję, wreszcie poszłam się wykąpać i troszkę odpuściło, potem były coraz rzadsze i wreszcie zasnęłam. Dodatkowo zestresowało mnie bieganie do kibelka co chwile. Mężu oczywiście w knajpie zestresowany czy wracać do domu czy nie, a ja do niego że przyjadę po niego po drodze do szpitala ![]() Dziś rano na KTG i badaniach, skurcze widoczne ale jakieś takie nieregularne wyszły. Położna mówi że dobrze że nie pojechałam do szpitala bo na pewno by mnie zatrzymali. Wizytę mam u lekarza w czwartek więc mam nadzieję że dotrzymam. Powiem Wam tylko że taka zawiedziona jestem myślałam że będzie już po wszystkim i tak sobie myślę że chyba nie będę się bałą tej całej akcji. Kupiłam dziś truskawki, mniamuśne, 16,90 za kg ![]() Poza tym w planie mam sałatkę owocową: ananasik, kiwi, pomarańcza i bananek. andziot dziś jak byłam u siebie w przychodni to pielęgniarka, która pracuje na Borowskiej mówi, że podobno przenosiny Dyrekcyjnej przesunięte na lipiec bo jakies przetargi niewypaliły i sprzętów im brakuje. Tak więc ja już przestawiam się na Brochów całkiem tylko na wszelki wypadek oglądnę jeszcze Kamińskiego w razie jakby na Brochowie były zajęte salki pojedyncze.
![]() POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-04-08 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie dzisiaj pobolewa jak na okres.. ![]() ddaaiissyy ale twoj tata przezyl, strasznie wspolczuje ![]() princi no powod do rozwodu jak najbardziej konkretny ![]() mowisz ze w klapkach pomykaja i leza na plazy???? a chcesz dostac w pupę?? ![]() ![]() uwielbiam LATO ![]() dobra zbieram sie za ta sałatke, warzywka juz ostygly, tylko musze po olej isc bo nie mam jak podsmazyc zeberka. Buzka, odezwe sie pozniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Zadomowienie
|
violisa, agus
![]() ![]() agus, kciuki trzymam!
#1620 |
Rozeznanie
|
agus kciukasy są !!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.