Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 22:22   #1741
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Mary, a juz myslalam ze moze jakis cud do twarzy ten plyn
Czemu rumianek be? No, bo ja na chlopski rozum wybralabym z rumiankiem, ze niby lepsze Wyjasnij prosze, bo nie zasne dzisaj

Daisy, ale ze mnie ciamajda... wybacz samych przystojniakow bierz

Anulka to cyknij im fote jutro i ocenimy no i dobranoc
Stary 2011-04-08, 22:29   #1742
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Pieluchę flanelową ew. podkład
Kurcze aga na 5 czułość czyli na max, hmm no nic muszę potestować różne ustawienia tego mojego
Super wygląda
Łooooo jesuussiieeee jaka buzia aniołkowa Jestem po raz kolejny In Love
, no posprawdzaj, a dobrze masz plytki polozone w sensie gora dol?
a czytalas jak maja te modele co ty masz? moze pisze cos wiecej na necie?

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dorzucam fotencje, kto wie czy nie jedne z ostatnich 37 tydzień!
ale pieknie wygladasz ja nie wiem gdzie ty te kg chowasz

iguskowy kacik przecudowny, widze ze literki sie tez zalapaly

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
A teraz napiszę po krótce jak po wizycie u gina.
A więc wyniki coraz lepsze,hemoglobinka wzrosłaa do 11,reszta bez zmian czyli ok.
Pessar trzyma prawidłowo (miałam schizy na ten temat),mała rośnie jak na drożdżach.
Waży 2000 g. i znów akrobacje wyczyniała i ułożona jest pośladkowo.
Ginka się śmiała,nie dość że po 2 cc jestem to jeszcze teraz pośladki są
no no, slicznie martynka wazy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
aguś_pe - własnie... magiczny dzien" mam nadzieje, że dajesz rade. na szczęście mamy bliżej kochana niż dalej, więc możemy sie tego trzymać. .

ja mam jutro........parapetówe - porwałam się na nią nie wiem jakim cudem... 10 osób.... 9 miesiać ciąży, za 2 tyg cc a ja sobie parapetówe urządzam . musze zrobić listę zakupów i pomyślec co gotować.

a propos - głodna jestem..... .
alez jestes kochana, ze pamietalas az lezka mi sie zakrecila. za ok 10 min zostalam mama w tym momencie, ehh

co do parapetowy bede miec pewnie miedzy swietami, takie 2 in 1

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aga_Pe synek jak malowany!! Tez chce mieć takiego ślicznego syneczka

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczyny w lidlu truskawki za 8 zł za kg jadę rozpracować ten temat przy okazji duże zakupy zrobimy.
Póki co brzuch nie twardnieje więc musze korzystać
sa truskawki w lidlu?????????? a ja nic o tym nie wiem??????
jutro robie najazd!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz Was doczytam tylko blagam o jedna rzecz.

Moglybyscie ocenic moj brzuch? Wszyscy mi mowia, ze sie opuscil, a ja juz glupieje. To dopiero 34 tydzien [skonczony 33] i zaczynam sie martwic. Moze Wy bedziecie obiektywne, bo ja juz sama nie wiem
Pierwsza fotka z lewej jest aktualna. Z dzisiaj.

Załącznik 3880404

Bede Wam bardzo wdzieczna, bo zaczynam panikowac...
kochana, jest ciut wiekszy ale nie opadl w dol, spokojnie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Chciałam tylko ogłosić, że wysyłam PW do Kocykowych Księżniczek! TAKŻE ODBIERAĆ! Wieści w 50% dobre

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Nie doczytałam jeszcze wszystkiego ale zaraz będe.
Dopiero niedawno wróciliśmy z urodzin,chłopcy zadowoleni.
Kolezanka szczęśliwa ,że Igorek był na jej urodzinach.
Dziś dowiedziałam się,że nasze dzieci w przedszkolnej toalecie wyznały sobie miłość ,a Igorek obiecał Martynie kupić pierścionek
nie no ja bym chyba padla z wrazenia
jak na razie moj syn ma swoja kolezanke na oku i sie ostatnio rozczulal ze na podwieczorku jedli razem chlebek z dzemem a reszta jadla z rybka i taki byl dumny bo kolo niej siedzial

Cytat:
Nadrabiam
Agnieszko_pe, nie kładę niczego na przewijak, ew. pieluchę tetrową Kącik Maluszka uroczy, bestyjka jaka fotogeniczna, a Syneczek do wycałowania, śliczności!!!

anula, atiz doczytalam ze szykujecie sie do rozpakowania?
anula ciesze sie ze ok na wizycie

matal super ze tz w domu

padam na ryj. posprzatalam chate, zmienilam posciel, zrobilam 2x prania z prasowaniem, teraz stopami nie moge ruszac, mam zdretwiale od opuchniecia:con fused:
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 22:37   #1743
Paulizia
Wtajemniczenie

Agusia_pe, ale ze mnie gapa!!! Zapomnialam Ci dzisaj napisac, ze lozeczko wyglada super i swietnie pasuje do wystroju sypialni
Dominiczek wyglada cudownie!!! Przeslodki synek... sie normalnie zabujalam. Fajna jestes mozesz byc moja tesciowa

Moniaqc... jem tosty
Stary 2011-04-08, 22:37   #1744
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, jestem jedną z nielicznych osób, które są uczulone na rumianek Dlatego Hance też nie mogę nic kupować, bo sama też będę narażona na kontakt z tym, przecież.

Nawet nie chcę opowiadać, jak się przekonałam o tym uczuleniu

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 22:42   #1745
Paulizia
Wtajemniczenie

Mary... stawiam na te wkladki rumiankowe
Stary 2011-04-08, 22:42   #1746
Lolka1212
Zadomowienie

A ja sobie czytam i nie wiem co pisać

Zrobiłam test na sałatkę.. to moja działka na święta, zwykle coś fajnego wymyślam i jakoś tak się utarło, że zwykle dobre i takie nietypowe mi wychodzą i teraz zawsze coś szykuję do siebie do domku i do męża..
Tym razem z kurczakiem będzie
A robiłam wcześniej, żeby sprawdzić przepis.. i nie zawieść oczekiwań heh
Wrzucę przepis do klubu, może się przyda

Paulizia ekspertki już oceniły brzuszek, ale ja tez od siebie dodam, że piękny i wcale nie nisko.. duży i na swoim miejscu

Anulka tak jakoś fajnie o tym butkach napisałaś, że aż fotek doczekać się nie mogę

Ddaaiissyy
na wózek wcale długo nie musimy czekać.. ma być gotowy do odbioru też przed świętami.. ale ja już w środę do domku jadę do rodzinnego miasteczka i odbierzemy dopiero pod koniec miesiąca.. Męzulek jedzie do firmy, do Niemiec na parę dni, to ja zmywam się do mamusi i tatusia
Kochana napisz o której pościli z Drewexu myślisz bommm ciekawa
Stary 2011-04-08, 22:44   #1747
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agusia_pe, ale ze mnie gapa!!! Zapomnialam Ci dzisaj napisac, ze lozeczko wyglada super i swietnie pasuje do wystroju sypialni
Dominiczek wyglada cudownie!!! Przeslodki synek... sie normalnie zabujalam. Fajna jestes mozesz byc moja tesciowa

Moniaqc... jem tosty
paulizia a nadal masz blond? bo mlody tylko blondyny uznaje. ty tez jestes fajna, synowa mozesz byc, nie wiem co iga moriowa na to

Cytat:
Pauliziu, jestem jedną z nielicznych osób, które są uczulone na rumianek Dlatego Hance też nie mogę nic kupować, bo sama też będę narażona na kontakt z tym, przecież.

Nawet nie chcę opowiadać, jak się przekonałam o tym uczuleniu

hmm, chyba to nie jest az tak nieliczne uczulenie, w pl troche naduzywa sie rumianku(przyunajmniej u mnie) a mlody jak lezal w na oddziale wczesniakow, dostal zapalenia jakiegos i mial problem z oczkami to w żadnym wypadku nie kazali stosowac rumianku wlasnie z tego wzgledu, a matka juz mi dziure wiercila ze to najlepsze co moze byc
Stary 2011-04-08, 22:50   #1748
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Pauliziu, przeoczyłam Twoją fotę! Moim zdaniem nie obniżył się, zgrabniuchny! I skórę masz wkurzająco gładką!

Co do rumianku, to zaczęło się od kremu do rąk, potem był proszek do prania z rumiankiem, a potem podpaski z wyciągiem z rumianku i POLEGŁAM

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Agnieszko, właśnie też uważam, że rumianek to dość silny alergen, zresztą naturalne składniki wcale nie uczulają rzadziej, niż chemiczne. Jednak ciągle się trąbi, że ten rumianek łagodzi, bla bla wszędzie wyciąg z rumianku, rumianek na oko, pupę, nogę, więc się nie wypowiadam.

Mnie uczula i niech buja żagle ode mnie

vege!
Stary 2011-04-08, 22:58   #1749
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Pauliziu, przeoczyłam Twoją fotę! Moim zdaniem nie obniżył się, zgrabniuchny! I skórę masz wkurzająco gładką!

Co do rumianku, to zaczęło się od kremu do rąk, potem był proszek do prania z rumiankiem, a potem podpaski z wyciągiem z rumianku i POLEGŁAM

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Agnieszko, właśnie też uważam, że rumianek to dość silny alergen, zresztą naturalne składniki wcale nie uczulają rzadziej, niż chemiczne. Jednak ciągle się trąbi, że ten rumianek łagodzi, bla bla wszędzie wyciąg z rumianku, rumianek na oko, pupę, nogę, więc się nie wypowiadam.

Mnie uczula i niech buja żagle ode mnie
nooo

to jak masz alergie to po tych podpachach musiala byc masakra

ja , moj suchy tchawicowy kaszel oraz moja opuchlizna mowimy dobranoc i idzie w kime

do jutra
Stary 2011-04-08, 23:01   #1750
the_sania
Wtajemniczenie

jestem, jestem
podczytuję Was dziś w miarę na bieżąco, ale nie miałam siły jakoś zmobilizowac się i napisac post
pochwalę się, że mamy już wózek w domu i jak na razie sprawdzamy jak się prowadzi po mieszkaniu a ostatnio coraz częściej mam przepowiadające. ostatnio jak liczyłam to jeden taki skurcz trwał u mnie ponad 40sekund

Pauliziu uważam tak, jak dziewczyny, że brzuszek nie obniżył się, tylko urósł

Daisy a co jutro na castingu bierzesz pod uwagę u fachowców?

Agus co ile masz teraz skurcze? ojjj te karmi

Siasiek

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 23:05   #1751
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
jestem, jestem
podczytuję Was dziś w miarę na bieżąco, ale nie miałam siły jakoś zmobilizowac się i napisac post
pochwalę się, że mamy już wózek w domu i jak na razie sprawdzamy jak się prowadzi po mieszkaniu a ostatnio coraz częściej mam przepowiadające. ostatnio jak liczyłam to jeden taki skurcz trwał u mnie ponad 40sekund

Pauliziu uważam tak, jak dziewczyny, że brzuszek nie obniżył się, tylko urósł

Daisy a co jutro na castingu bierzesz pod uwagę u fachowców?

Agus co ile masz teraz skurcze? ojjj te karmi

Siasiek
wiesz co
nie chce nic pisac
ale pol godziny temu byly tak regularne, ze byly cpo 5 minut
wzielam goraca kapiel
przeszly
ale wyczytalam, ze te regularne raczej bola
a mnie nie bola kurcze...

ale teraz od nowa zaczyna sie od bolu ledzwi i ciagnie do brzucha i skurcz jest
i teraz co 10 minut

w wc bylam dzisiaj 5 razy (kupa rzecz oczywista)
ale pewnie sie łudze znowu
Stary 2011-04-08, 23:05   #1752
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe o cholercia... to z Iguska to ja szans nie mam
mam zlamane serce

Mary nooo to musiala bronka swedziec kurcze ja jestem strasznym uczuleniowcem. Jak bylam mala to tez bylam odczulana. Uczula mnie J&J, ale czy rumianek? Kurcze musze to sprawdzic. Mam teraz zagwostke I okrutnie czekam na maj, ale wiemze bede zdychac i umierac, bo wsyztsko pyli, a ja nic nie bede mogla wziac
Stary 2011-04-08, 23:06   #1753
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wiesz co
nie chce nic pisac
ale pol godziny temu byly tak regularne, ze byly cpo 5 minut
wzielam goraca kapiel
przeszly
ale wyczytalam, ze te regularne raczej bola
a mnie nie bola kurcze...

ale teraz od nowa zaczyna sie od bolu ledzwi i ciagnie do brzucha i skurcz jest
i teraz co 10 minut

w wc bylam dzisiaj 5 razy (kupa rzecz oczywista)
ale pewnie sie łudze znowu
to tak jakby powoli się rozkręcało.... albo Olka Cię w konia robi

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-08, 23:08   #1754
Paulizia
Wtajemniczenie

The_saniu i Mary to balsam na ma dusze... ludzie mnie tylko strasza, a ja nie umiem dojrzec czy sie obnizyl czy nie... juz czarnby scenariusz mialam, a tu moje kochane dziewczynki brzuchalinki mnie uspokoily
Co ja bym zrobila bez tego forum?

Sania jezdzisz woziem?
Agus tylko nie rodz 10 kwietnia
Stary 2011-04-08, 23:09   #1755
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jakby powoli się rozkręcało.... albo Olka Cię w konia robi

pewnie to drugie....
Stary 2011-04-08, 23:17   #1756
the_sania
Wtajemniczenie

Pauliziu wiem, jak to jest jak słyszy się, że "oj jak brzuch masz już nisko", albo "o, jak brzuch ci się obniżył, pewnie niedługo rodzisz"... a to gówno prawda hihi najchętniej poszłabym na spacer, ale tak głupio z pustym wózkiem u rodziców moją sunię woziłam po domu- jaka powaga była podobało jej się i nie chciała wyjść z wózka hihi.

Agus nie zazdroszczę trochę, bo to takie siedzenie na szpilkach w sumie..

Mary ojjjjj na podpaski nie chciałabym mieć uczulenia. ale wiesz, zawsze lepiej, że to była podpaska z rumiankiem, a nie tampon

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

aaaa i muszę wam się pochwalic, że znowu zaliczyłam spacer na ok. 4km do moich rodziców z buta przez całe miasto. a później jeszcze spacer z psiakami. nic nie bolało. naprawdę nie wiem, co się dzieje, że mam takiego powera. nawet stopy mi mniej puchną

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-04-08, 23:17   #1757
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Pauliziu wiem, jak to jest jak słyszy się, że "oj jak brzuch masz już nisko", albo "o, jak brzuch ci się obniżył, pewnie niedługo rodzisz"... a to gówno prawda hihi najchętniej poszłabym na spacer, ale tak głupio z pustym wózkiem u rodziców moją sunię woziłam po domu- jaka powaga była podobało jej się i nie chciała wyjść z wózka hihi.

Agus nie zazdroszczę trochę, bo to takie siedzenie na szpilkach w sumie..

Mary ojjjjj na podpaski nie chciałabym mieć uczulenia. ale wiesz, zawsze lepiej, że to była podpaska z rumiankiem, a nie tampon
no co ty
sama mam dosc
Stary 2011-04-08, 23:18   #1758
Agnieszka.M
Rozeznanie

Popołudniu was trochę podczytywałam, ale byłam jeszcze bardziej zdenerwowana tą wizytą u ortopedy, niż wczoraj wieczorem i wyłączyłam komputer. Zjedliśmy obiad, mąż zrobił mi relaksujący masaż, bo myślałam, że urodzę z tych nerwów i na 19:30 pojechaliśmy do ortopedy. No i jestem po wizycie, dostałam zaświadczenie, że ciąża musi zostać zakończona cesarskim cięciem ze względu na moją dysplazję stawu biodrowego. Z jednej strony się cieszę, bo wolę mieć cc (jakiś czas temu nawet wam pisałam, że bym chciała, ale nie stać mnie na cc na życzenie), a z drugiej martwi mnie, że naprawdę mam wskazania Po porodzie mam się zgłosić i dostanę jakieś leki, żeby zwyrodnienie stawu nie postępowało zbyt szybko, żebym nie miała na starość aż takich problemów, które raczej i tak są nieuniknione, ale można starać się je zminimalizować. Zobaczymy, co na to wszystko powie 29 IV mój ginekolog, ale sam mnie wysłał do ortopedy, więc raczej się spodziewał wyników konsultacji.

Moria śliczny brzuszek, naprawdę zgrabniutko wygląda, no i pokoik Igusi oczywiście cudny

Matallewar cudownie, że już jesteście razem

Anula_81 a jaki termin porodu obstawiłaś w zakładach?

Siasiek oby poniedziałkowe badanie nie wykryło nic niepokojącego.

Moniqac pochwal się jutro, czy zdecydowaliście się kupić ten samochodzik. żeby ci się spodobał

Mary poziomkowa nie jesteś sama. Mnie rumianek też uczula i to silnie. Ja nie mogę też używać niczego z aloesem.

Poruszałyście też temat szczepień. U nas na SR mówili tylko tyle, że jeśli ktoś nie chce tej standardowej szczepionki, to trzeba zgłosić ginekologowi na końcowej wizycie, on wypisze receptę na tą lepszą szczepionkę (Moniqac niestety nie zapisałam nazwy, bo położna powiedziała, że ginekolog wie, która najlepsza i wystarczy, że się mu powie, że chcemy, a on przepisze odpowiednią), trzeba ją przechowywać w lodówce i jak przyjedziemy do porodu, to trzeba niezwłocznie przekazać szczepionkę położnej, bo oni też muszą ją włożyć do lodówki, a później zaaplikują ją dzidzi. Także dziewczyny moria ma rację i jak nie chcecie, żeby zaszczepili wasze dzieciaczki standardową szczepionką, to lepiej już się dowiedzcie jak to wygląda u was w szpitalu.

Był też temat przychodni dla dzidzi. U mnie trzeba podać adres wybranej przychodni w momencie przyjęcia na porodówkę.
Położna na SR mówiła nam, że do 24 godzin od wyjścia ze szpitala trzeba zapisać noworodka do tej wybranej przychodnie i że z tej samej przychodni przychodzi do domu położna środowiskowa. Położna powinna się u nas zjawić w ciągu 48 godzin od zgłoszenia dziecka w przychodni.

Aguś87 jak się trzymasz??

Edytowane przez Agnieszka.M
Czas edycji: 2011-04-08 o 23:22
Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 23:28   #1759
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Popołudniu was trochę podczytywałam, ale byłam jeszcze bardziej zdenerwowana tą wizytą u ortopedy, niż wczoraj wieczorem i wyłączyłam komputer. Zjedliśmy obiad, mąż zrobił mi relaksujący masaż, bo myślałam, że urodzę z tych nerwów i na 19:30 pojechaliśmy do ortopedy. No i jestem po wizycie, dostałam zaświadczenie, że ciąża musi zostać zakończona cesarskim cięciem ze względu na moją dysplazję stawu biodrowego. Z jednej strony się cieszę, bo wolę mieć cc (jakiś czas temu nawet wam pisałam, że bym chciała, ale nie stać mnie na cc na życzenie), a z drugiej martwi mnie, że naprawdę mam wskazania Po porodzie mam się zgłosić i dostanę jakieś leki, żeby zwyrodnienie stawu nie postępowało zbyt szybko, żebym nie miała na starość aż takich problemów, które raczej i tak są nieuniknione, ale można starać się je zminimalizować. Zobaczymy, co na to wszystko powie 29 IV mój ginekolog, ale sam mnie wysłał do ortopedy, więc raczej się spodziewał wyników konsultacji.

Moria śliczny brzuszek, naprawdę zgrabniutko wygląda, no i pokoik Igusi oczywiście cudny

Matallewar cudownie, że już jesteście razem

Anula_81 a jaki termin porodu obstawiłaś w zakładach?

Siasiek oby poniedziałkowe badanie nie wykryło nic niepokojącego.

Moniqac pochwal się jutro, czy zdecydowaliście się kupić ten samochodzik. żeby ci się spodobał

Mary poziomkowa nie jesteś sama. Mnie rumianek też uczula i to silnie. Ja nie mogę też używać niczego z aloesem.

Poruszałyście też temat szczepień. U nas na SR mówili tylko tyle, że jeśli ktoś nie chce tej standardowej szczepionki, to trzeba zgłosić ginekologowi na końcowej wizycie, on wypisze receptę na tą lepszą szczepionkę (Moniqac niestety nie zapisałam nazwy, bo położna powiedziała, że ginekolog wie, która najlepsza i wystarczy, że się mu powie, że chcemy, a on przepisze odpowiednią), trzeba ją przechowywać w lodówce i jak przyjedziemy do porodu, to trzeba niezwłocznie przekazać szczepionkę położnej, bo oni też muszą ją włożyć do lodówki, a później zaaplikują ją dzidzi. Także dziewczyny moria ma rację i jak nie chcecie, żeby zaszczepili wasze dzieciaczki standardową szczepionką, to lepiej już się dowiedzcie jak to wygląda u was w szpitalu.

Był też temat przychodni dla dzidzi. U mnie trzeba podać adres wybranej przychodni w momencie przyjęcia na porodówkę.
Położna na SR mówiła nam, że do 24 godzin od wyjścia ze szpitala trzeba zapisać noworodka do tej wybranej przychodnie i że z tej samej przychodni przychodzi do domu położna środowiskowa. Położna powinna się u nas zjawić w ciągu 48 godzin od zgłoszenia dziecka w przychodni.

Aguś87 jak się trzymasz??
3mam sie
nie licze bo nie bola...
odeszy by owdy i bylo by p sprawie
a tak, ehhh
Stary 2011-04-08, 23:47   #1760
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko_pe, wiesz co... tak czytałam o tym Twoim kaszlu i ja to chyba zasugerowałabym Ci zrobienie sobie syropu z cebuli. Próbowałaś?

Pauliziu, na J&J to sporo osób uczulonych, rumian też tam ładują, ale chyba nie wszędzie. W każdym razie jeśli podejrzewasz, że to rumianek Cię uczula, to omijaj bisabolol [wyciąg z rumianku]

Co do brzucha, to moim zdaniem sama zauważysz, że się obniżył. Poza tym lżej będzie Ci się oddychało i poczujesz większy ucisk na dolne partie

Saniu, tampon mógłby mnie zabić

Agnieszko.M, no to witam w klubie uczulonych na rumianek

Aguś, trzymaj się tam, Kobitko!

vege!
Stary 2011-04-08, 23:47   #1761
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Agnieszko_pe, wiesz co... tak czytałam o tym Twoim kaszlu i ja to chyba zasugerowałabym Ci zrobienie sobie syropu z cebuli. Próbowałaś?

Pauliziu, na J&J to sporo osób uczulonych, rumian też tam ładują, ale chyba nie wszędzie. W każdym razie jeśli podejrzewasz, że to rumianek Cię uczula, to omijaj bisabolol [wyciąg z rumianku]

Co do brzucha, to moim zdaniem sama zauważysz, że się obniżył. Poza tym lżej będzie Ci się oddychało i poczujesz większy ucisk na dolne partie

Saniu, tampon mógłby mnie zabić

Agnieszko.M, no to witam w klubie uczulonych na rumianek

Aguś, trzymaj się tam, Kobitko!
3mam sie 3mam
ale nic z tego nie bydzie

wlasnie sobie uświadomiłam, że o o 7 rano muszę wstać bo na 8 do fryzjeraaaaaaaaaaaa
no to ide

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-08 o 23:51
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 23:56   #1762
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
3mam sie 3mam
ale nic z tego nie bydzie

wlasnie sobie uświadomiłam, że o o 7 rano muszę wstać bo na 8 do fryzjeraaaaaaaaaaaa
no to ide
No to już sama widzisz, czemu się nie rozkręca ... musisz zdążyć z fryzjerem, żeby pięknie wyglądać na sali porodowej

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 00:03   #1763
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
No to już sama widzisz, czemu się nie rozkręca ... musisz zdążyć z fryzjerem, żeby pięknie wyglądać na sali porodowej
haha mozliwe
Stary 2011-04-09, 00:23   #1764
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Jestem posiadaczką tego brzucha o którym się dziś rozpisywałyście. I szczerze mówiąc średnio mi sie podoba że przeklejacie moje zdjęcie z innego wątku i piszecie o nim, jak o jakimś dziwadle. Dość przykro się to czyta, naprawdę
I nie matrwcie się - jestem w ciąży, dziecko jest zdrowe, ma dobrą wielkość i wagę. Jak widac nie trzeba mnieć giga brzucha i przytyć 28 kg, żeby urodzić zdrowe dziecko.
Przepraszam jeśli Cię uraziłam, naprawdę nie miałam tego na celu Po prostu byłam zadziwiona takim malutkim brzuszkiem, niech dzidzia rośnie zdrowo, a my zazdrościmy figury

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja nie widzę żeby był niżej ...
nie martw się

mężul już w domu

zrobiłaś mi smaka na lody
(a właśnie zjadłam miskę zupy)
mam w zamrażalniku algidy czekoladowe

Dziewczonka to nie jest duży białkomocz, ale trzeba to ginowi pokazać, nie wiem od ilu oni reagują ...
może też pojawić się przy wysiłku dużym ...
Dzięki Andziotku

Cytat:
Faktycznie. Nie ladnie z naszej strony. Mam nadzieje, ze wybaczysz I najwazniejsze, ze Malenstwo rozwija sie prawidlowo!!!

Dziewczonko mi wykryla bialko po tej mojej grypie, ale znieknelo po 2 tygodniach po wlasciwych wynikach.
Hmm tylko, że ja nie byłam chora , zobaczymy co powie gin w poniedziałek
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 06:52   #1765
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Koszmar! Zaczely mi sie wszystkie uroki ciazy, ktorych wczesniej nie mialam. Drugi raz z rzedu wstalam w nocy na siku i juz spac nie moge Probowalam, ale ssanie mi sie wlaczylo tak wiec jestem Jem sniadanko, popijam herbatke i ogladam ''Wstajesz i JESZ''

Agnieszko M. bardzo mi przykro z powodu Twoich problemow z biodrem, ale zaufaj lekarzowi. Jesli mowi, ze powinno byc CC to tak musi byc dla dobra Twojego i Antuana

Mary no wlasnie ucisk czuje, bo lekarz stwierdzil, ze Antek jest dosc nisko jak na moj tydzien ciazy i jak chodze to musze go podtrzymywac zeby bidulek nie wypadl i sie nie potlukl

---------- Dopisano o 05:52 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ----------

Ha z nudow czytam nasz pierwszy watek
To Mazianka wywrozyla Ewesce blizniaki
w ogole jaka radocha
Polecam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=458067
Stary 2011-04-09, 07:18   #1766
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

moria, listopadowa dzięki rośnie typowy średniaczek

a ja dopijam kawkę i jadę na zajęcia
Stary 2011-04-09, 08:16   #1767
atiz
Rozeznanie

Dzień dobry !
Ja już po śniadanku - omlecik z warzywkami
Truskawki z Lidla ładne i smaczne ale bez żadnych rewelacji niestety.
Wczoraj miałam MEGA kłótnię z mężem odbija nam już chyba, oboje mamy dość. Rano pięknie się pogodziliśmy po nocy przespanej osobno
Jak na razie od rana tylko dwa skurcze takie troszku bolesne.
Już bym chciała, przed świętami dzidzia byłaby już z nami w domku.

Dziś w planach mycie okien, mężu od góry ja od dołu.
Muszę nadgonić pare spraw, jak to może być już tak niedługo.

Miłego dzionka życzę !

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 08:16   #1768
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry tylko sie przywitam i nadrabiam 2 dni
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 08:22   #1769
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
mary jestes kochana
wlasnie pije juz drugi taki przygotowany syrop i rewelacji nie ma delikatnie mowiac.

Cytat:
agnieszka, a moze poprostu ze wzgledow bezpieczenstwa wola chuchac na zimne, i moze twoj stan nie jest zly, tylko niechca ryzykowac? do tego to twoja pierwsza dzidzia wiec tym bardziej. mysle ze dobrze ze ci nie karza rodzic normalnie, na pewno cc jest dla ciebie bezpieczniejsza

a ja sie witam
znow prawie niespalam
jaki mialam sen!!!
polowe snu pomine, ale snilo mi sie ze moj dzidziol wypychal dlonie przez brzuch i bylo je tak mocno widac jak stopke na tym foto co jest w naszym klubie
Stary 2011-04-09, 08:30   #1770
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj latałam pół dnia a później padłam na łóżko i nawet nie miałam siły włączyć kompa Tak więc proszę o wybaczenie, bo wszystkiego dokładnie nie doczytałam

Mattal, cieszę się że Twój małż już w domu

Paulizia, mnie też się wydaje że brzuch Ci jeszcze nie opadł. Po prostu trochę urósł

AgnieszkaM, współczuję tych problemów ortopedycznych Najważniejsze aby przy porodzie nic się nie pogorszyło a że będzie cesarka to czasami nawet lepiej, bo może mniej się umęczysz
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości