|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Klaterina kiedys mi dzidziol "wlazl" na pecherz jak poszlam na miasto, kiedy w koncu dotarlam do centrum handlowego i znalazlam kibelek male zmienilo pozycje i przeszlo jak reka odjal. I jak tu sie nie zdenerwowac, kiedy przez pol godziny szuka sie toalety i w dodatku niepotrzebnie. |
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
zanetaa88 nie miałam parcia ani na córeczke ,ani na synka
- takze nic sie nie stało9Chociaz chciałam wiedziec), tyle ze kupiłam juz w promocji rózowa posciel i kilka szt ubranek,ale zrobie z nich uzytek,dam kuzynce ktora tez jest w ciazy niby ma miec córea martynka89 ma racje- co nam sie urodzi to sie okaze w dniu porodu
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj mały ruch na forum i pewnie wszystkie dziewczyny gdzieś wybyły
Monika211, a skąd położna może wiedzieć czy będziesz mogła karmić czy nie Przecież czasami tak się zdarza, że mimo wklęsłych sutków i tak da radę karmić. Wydaje mi się, że musisz próbować. Jak się uda to świetnie, jak nie to też nic się nie stanie.Żaneta, ja jestem w 34 tygodniu a moje dziecko się pokazało dopiero tydzień temu Raz był dziewczynką, raz chłopcem (ale nigdy na sto procent) a w ostateczności okazało się, że będzie chłopiec. Tego nigdy nie będziesz pewna ![]() Mattal, Ty masz dzisiaj chyba imprezę? Jak tam przygotowania? Baw się dobrze
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem, że 100% dopiero przy porodzie
![]() Ja nie mogę się doczekać kolejnej wizyty czy córcia będzie córcią, czy okaże się że ma siusiaka ! Dzięki za informację! 3mam kciuki za bezbolesne rozwiązanie i szybkie
|
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejlou
Wrocilam z zakupkow. Kupilam proszek do dzieciowych ciuszkow ![]() No i udlao mi sie kupic prezent. kupilam dwa kieliszki do wina takie porzadne z bardzo cienkiego szkla, ze wino rozlewa sie cale na dwa kielichy i nie trzeba rozlewac i zielona ramke na zdjecia. Do tego wino wytrawne i bukiet tulipanow. Kompletnie nie mialam pojecia co kupic, ale mam nadzieje ze sie beda cieszyc ![]() Na obiad jem winogrona ![]() Mezowi robie gulasz wolowy, a ja mam jakis dziwny wstret do wolowiny bleh Mam nadzieje, ze se pojem na tych urodzinach ![]() Gusiagatko okres pylenia sie zaczal wiesz? ![]() Ja bede miala pewnie maj wyjety z zyciorysu ![]() Zanetaa88 u mnie lekarz potwierdzil syna. Osobiscie wor widzialam takze mam na 100% Antosia w brzuchu no i ja tez czulam od poczatku, ze bede miala syna ![]() Ide gulaszem zamieszac
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do kawy - sypana jest zdecydowanie zdrowsza niż rozpuszczalna ale ma prawie dwa razy więcej kofeiny ( przy tej samej liczbie zalanych łyżeczek kawy, ponieważ kawa rozpuszczalna jest lżejsza niż naturalna, mielona ). A jeśli jeszcze dolewasz mleka to zmniejszasz kwasotwórcze działanie kofeiny więc myślę, że spokojnie możesz sobie taką kawkę popijać jeśli masz ochotę. zaneta wizytkę masz JUŻ za dwa tygodnie więc cierpliwości Ja miałam przeczucie na synka a będę miała córcię więc nasza intuicja też nie zawsze się sprawdza mamaoptymistka ja Ciebie całkowicie rozumiem bo nadrobienie forum w tygodniu po jednym dniu nieobecności to jest kilka godzin przed kompem
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez ostatnio kupilam proszek dzieciowy. U mnie w tesco promocja, duzy persil za 6 funtow, niby na 50 pran ma wystarczyc. |
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Moria właśnie Ja mam tak samo jak TY,
przeczucie na synka, a póki co okazała się córcia ![]() Dziękuje za odp :kwiatek:
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w ciąży coś się zmieniło Ja bym się bardzo cieszyła z takiego prezentu Cytat:
W styczniu był synek, w lutym i marcu dzidzia się nie pokazała a po kwietniowym USG ma być na 90% dziewuszka. A co będzie na 100% okaże się gdy opuści mój brzuszek Wróciłam ze spacerku. Byliśmy z mężem kaczki karmić
|
||
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapie.przam jak dzik dzisiaj ale nie specjalnie tyle roboty mam ![]() ![]() jeszcze nie prasowalam musialam popracowac bo sie uzbieralo zjedlismy pizze na deser ![]() teraz bede chyba prasowac ![]() ale mam skurczybyki masakryczne bolace jak nie wiem ![]()
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana i jeszcze masz ochote na prasowanie z takimi skurczybykami? Ja bym pewnie wymiekla.
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale musze, mezowi nie zostawie ![]() i jesazcze posciel dzisiaj wypralam wiec musze ja tez wyprasowac
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jak porzadne bole w trakcie miesiaczki dopadaly to nie nadawalam sie kompletnie do zadnej roboty tylko lezalam w bezruchu a takie skurcze chyba o wiele gorsze musza byc od boli miesiaczkowych. |
|
|
|
|
#1844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do 6 miesiaca nie jadłam wędzonych bo myslałam ze nie wolno, a dzieczyny mowily ze można wiec jechałam na makreli mwędzonej ![]() moniqac też je łososia no nie? wędzonego?? takie mam przeczucie ze teraz wiele nie jest w stanie zaszkodzic naszym dzieciaczkom ![]() Cytat:
ja mam od poczatku kiedy zobaczyłąm 2 kreski na teście przeczucie ze jest we mnei Zuzia a usg mówi ze jednak Sebuś, ale mój sebuś nieśmiały i tak za bardzo sie pokazac nie chce. wiec przy porodzie sie dowiem pewnie![]() Cytat:
![]() a ja robie galaretkowy deser ![]() ostatni na tej stronie http://tastefully.bloog.pl/kat,751595,index.html kiedys jadłam cos p[odobnego i było pycha. na razie porobiłąm te kosteczki galaretkowe i mi sie studzi reszta ktora musze zmiksowac z danio ![]() później zrobie kanapki tż i ide na fuche do niego do mojej mamy ![]() biedak jest juz tak wykończony że szok. jeszcze tam flaszeczke urodzinową postawił wiec nie wiem czy mi przy wałku nie zaśnie ![]() jutro zrobie karpatke bo juz od dawna mam ochote jak jasny gwint
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin nie pisz o karpatce bo smaka robisz
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, smakowicie wygląda ten deser z galaretką
Ehh, mam jakieś doła dzisiaj Wkurzam się, bo nie wiem czy do świąt zdążymy z remontem pokoju i sprzątaniem, na dodatek kilka innych spraw się uzbierało i za dużo myślę przez to wszystko
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi no cóż
takie zycie ![]() ale my jestesmy okropne tak sobie smaka jedna drugiej robic:P Cytat:
własnie go skonczyłam i tężeje w lkodówce ciekawe co z tego wyjdzie jest bardzo szybki (nop pomijajac to ze czeka sie az galaretka stwardnieje, ale banalnie prosty ![]() mialam robic to siaśkowe cudo ale za bardzso pracochłonne ![]() a teraz jem pyszne kanapeczki ![]() z salata szyneczka serkjiem majo0nezem czerwona papryka i zielo9nym ogorkiem. lubie miec tak nawalone na kanapce ze do buzi zmiescic nie mogę:Pa wy co poravbiacie?? ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- aha MoniaK pociesze Cie ze ja remontu do swiat na bank nie skoncze, ale olewam to i wcale sie nie martwie wazne zebym przed sebkiem zdarzyła
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, też uwielbiam takie kanapki
Wiesz co, ten syf mnie wkurza bo wszędzie kurzu pełno i w ogóle nie będę teraz sprzątać bo za chwilę znów będzie tak samo. Masakra
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki!
Ja dzisiaj clay dzien na slonku! no piekna pogoda, swieci w oczy az milo, normalnie lato przyszlo a gdzieniegdzie jeszcze snieg zalega ![]() lolus, MoniaK, gusiagatko, Mary,Dziewczonka, princi w kwestii butkow to bylam , pokazalam, Pani mi przyznala racje, niestety innej pary nie bylo i nie moga zamowic, bo te butki przyszly w limitowanej serii juz ich nei bedzie, oddala bez slowa pieniazki. Zalamana bylam ale znalazlam inne w innym sklepie, ktore mi sie podobaly(bo ja dzisiaj nei odpoczywalam znowu... )) i kupilam!! i zalaczam zdjatko ponizej ))Bylam w miescie , piekne u nas lato, z kolezanka, ktora 3 miesiace po porodzie wyglada jak modelka i chudsza niz byla przed, cuuudny dzieciaczek spokojny taki, no pozazdroscic normalnie potem spacerek i tarasowanie w sloncu, mordke sobie opalilam i piecze, sezon grilowy tez oficjalnie otwarty!!: ![]() Princi u nas tez jest guess, lubie nawet ta firme, ale przyznam buty z guessa kupowalam tylko jak bylam w USA, tutaj jakos jeszcze nigdy nic fajnego nie znalazlam ![]() Paulizia , milych urodzin, mam nadzieje ze pojesz sobie i bedziesz dobrze sie bawic ![]() Eweska niezle mezusia nastarszylas moj tez taki strachliwy, ostatnio jak bylam w miescie to dzwonek sobie neichcacy wylaczylam i dzwonil do mnie biedny z 10 razy a ja przez 2 godziny nawet nie spojrzalam na tel. Ochrzan dostalam![]() i chce ciasto drozdzowe z truskawkami tez... Dziewczonka co to znowu za skurcze co? i lunatykujacy TZ ![]() Agus ale ty nas trzymasz w napieciu, co wlaczam wizaz to sie zastanawiam, czy ty przypadkiem nie rodzisz ![]() Moria , Princi ja tez mam takie bardzo bolesne klucia, pani doktor powiedziala, ze dzidzia glowka napiera i dlatego, ze juz tak bedzie ![]() Grazin a ty jakie pysznosci robisz...laaaaa....i karpatka..uwielbiam! a ja wcielam pol kilo truskawek ze smietana, i poprawiam tofifee i wafelkami..ehhh..na zdrowie mi to nie wyjdzie ![]() milego wieczoru! aaa no i butki wklejam ![]() DSC00047.jpg |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
wiem MOnia niestety znam to,
a najgorsze jest to ze posrzatasz wypucujesz a potem jeszcze 5 razy trzeba to zrobic bo to paskudztwo osiada... ja bede miala gładź robioną w moim pokoju ktory jest dość duży a na jeden ścianie 5 metrowrj mam szafe z drzwiami przesuwnymi wiec przeraza mnie co bedzie w tej szafie. kilkanascie razy pewnie pranie bede musiała zrobic bo mimo zabezpieczenia folia kurz osiądzie---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- anulka to wbijaj się do mnie chetnie poczęstuje, jeszcze masz u mnie zaległe pierogi z kurczaczkiem i kuskusem prawda?
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się stad zmywam i nie kusze was juz ![]() jedzcie i rośnijcie zdrowo moje kobitki!!
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec wypiore normalnie![]() Cytat:
gratuluje slicznej wagi i synusia![]() no i witam wszystkie mamusie ![]() Agaaaaaaaaaa ty nadal w dwupakuu?? co zerkam na wizaz to mysle czy juz sa jakies postepy, badz dzielna, podziwiam ze jeszcze jezdzisz do sklepu, do znajomyc hehe.. Edytowane przez violisia Czas edycji: 2011-04-09 o 19:37 |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaja mi winogronka. |
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy bolu jest takie mega spiecie brzucha, ktore uniemozliwia ruch ![]() Cytat:
nie chce was denerwowac ani ni z tych rzeczy poprostu melduje jak u mnie sytuacja ![]() tz mowi, ze mam tez sie nastawic na to, iz moze sie zdarzyc, ze z tydzien jak nie dluzej tak jeszcze pochodze chociaz sam mowi, ze nie wie jak ja bym to miala zrobic, bo sam widzi ile rzeczy robie no ale mozliwosc taka jest wiec z jednej strony chcemy juz a z drugiej strony jak sie zdrzy to sie zdarzy ![]() poki co jedziemy do media markta po mikser i poogladac nianie, moze kupimy ![]() na pewno dam wam znac, nie boj zaby |
||
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze dzis z mama rozmawialam i jej powiedzialam, ze chyba bede rodzic bez znieczulenia a ona powiedziala, ze chyba lepiej zebym sobie wziela znieczulenie bo jezeli mialabym miec taki porod jak ona to bede miala przechlapane delikatnie mowiac. |
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Grazin no karpatka też pyszna, ale po ostatniej wyleczyłam się na jakiś czas, bo poparzyłam jakimś cudem paluchy i to w tak głupi sposób że wstyd pisać
Paulizia ja bym się cieszyła z takich kielichów ![]() niedługo maja wpaść znajomi, szaszłyki zrobione czekają w kuchence więc w 20 minut będzie wieczorne pyszne jedzenie, tym bardziej, że jakoś na obiad nie mieliśmy dzisiaj ochoty. miłego wieczoru
|
|
|
|
#1858 |
|
Moderatoreska
|
No dzisiaj mam dzień odwiedzin
Ciocia jeszcze do mnie dzis przyszła, posiedziałysmy pogadałyśmy ![]() Dopiero teraz ciasto włozyłam do piekarnika Pogadałam też pół godzinki z mężulem Anula wszystko zależy od dzieciaczków kiedy małż przyjedzie do domku, za wcześnie nie chce przyjechać bo wtedy byłby z nami krócej po porodzie, a on chce byc jak najdłużej z nami, a na urlop będzie mógł przyjechać na 3 tygodnie nie więcej. |
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, po całym dniu padam na twarz
![]() Odwaliliśmy z TŻ kawał dobrej roboty Po obiedzie byliśmy na zakupach. A po powrocie generalne porządki po malowaniu i te sobotnie. A teraz padłam do fotela i szybko nie wstanę ![]() Najważniejsze, że pokój pomalowany. Jescze tylko nalepki na ścianę dla Pepe musimy wybrać. Jutro mają przyjść rodzice TŻ pooglądać nasze dzieło Nie miałam sobie co ubrać, bo miałam ograniczony dostęp do szafy, przez blokujące łóżko i mykam sobie dzisiaj po domu w kalesonach TŻ Widok ponoć nieziemski |
|
|
|
#1860 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
anula pierwsze butki bardzo ladne ale tez bym oddala z taka wada. widze ze juz wymienilas na inne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie nic nie pisalo takiego Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mamy trzymac kciuki za siusiaka czy broszke? Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj troche wypoczelam po tych nieprzespanych nocach, ale mam jakis ucisk na plecy i strasznie mnie bola, chce mi sie na spacer ale za daleko ujsc nie moge, kaszel dalej meczy, bola mnie miesnie brzucha od neigo |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

niby ma miec córe
Przecież czasami tak się zdarza, że mimo wklęsłych sutków i tak da radę karmić. Wydaje mi się, że musisz próbować. Jak się uda to świetnie, jak nie to też nic się nie stanie.

:kwiatek:

Czy alergia? nie wiem. Analizowałam wszystko po kolei. Kurzu nie ma, bo sprzątane było. Żadnych nowych środków do czyszczenia, proszków do prania ani kosmetyków nie stosowałam. Nic nowego nie jadłam

Wkurzam się, bo nie wiem czy do świąt zdążymy z remontem pokoju i sprzątaniem, na dodatek kilka innych spraw się uzbierało i za dużo myślę przez to wszystko