|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
BAN stały
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się część 2
Z drugiej strony jak się CV wysyła mailem to może i działać to w drugą stronę.A już na pewno nie widzę nic nie takiego w wysyłaniu zaproszenia na rozmowę smsem.Ja nawet tak wolę, bo telefon mogę gdzieś tak mieć,że go nie słyszę,a smsa nawet po paru godzinach przeczytam.
|
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się najbardziej podoba jak się umawiają ze mną na konkretną godzinę i do tego wysyłają sms z adresem i osobą kontaktową do kogo mam iść i o której.
![]() Jak słyszę że mnie zapraszają na "rekrutację" która będzie trwała od 10 do 14 to już mnie coś bierze. Nie cierpię gdy wszystkich umawiają na jedną godzinę i się stoi w kolejce do pokoju jak po bułki. Albo jak się nie da przełożyć godziny spotkania bo akurat nie mogę o tej godzinie. Według mnie taka firma tak naprawdę nie jest mną zainteresowana. Byłam dziś w UP się podpisać i nic mi nie dała ta wizyta. Babka stwierdziła że następnym razem wyśle mnie do doradcy zawodowego. A ja u doradców byłam już jakieś 3 razy. z tego mojego kursu angielskiego EFS.
Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2011-04-07 o 19:00 |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie dziś byłam w PUP się zarejestrować
Jak na razie zero ofert pracy, nie mam gdzie wysłać CV
|
|
|
|
#3454 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Myszka, ile trwa rejestracja w UP?
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie nie oddzwaniają z tych Katowic
![]() No nic... Będę w przyszłym tygodniu szła do UP, nie ma wyjścia ![]() A tymi ofertami już
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
rejestracja to krotko, ale najlepiej wczesniej sie dowiedziec co trzeba mieć jakie dokumenty, bo jednego braknie i trzeba odstac swoje znow. Najgorszy te ten świstek z urzędu miasta bo się czeka dzien na niego.
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
juz tyle czasu. A jak masz nr to sama zadzwon i zapytaj moze akurat pomysla ze Ci zaleyz o Cie zaprosza ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- A ja chyba dostalam prace co prawda nic specjalnego, ale mam juz dosc siedzenia w domu wiec, pojde pracowac za marnego tysiaka, ale z drugiej strony tysiaka w domu nie wysiedze, a praca w moim miescie niedaleko mnie bedzie, wiec chyba dobrze. Co prawda umowy nie podpisalam jeszcze podpisze dopiero w nast tyg. bo wtedy mam dostac prace. No i praca na umowe o prace a juz mi tylko 8miesiecy brakuje zeby miec 26dni urlopu wiec trzeba ciułac ![]() A we wtorek mam iść na rozmowe. Co prawda mam dylemat bo pan nazywa sie jak bylo napisane w mailu, wiec myslalam ze to ta praca co mi sie podobala, ale z adresu jaki mi podal wynika ze to jednak inna, no, ale wkoncu zarowno imie jak i nazwisko popularne. Niemniej szukać pracy tak czy siak dalej będę Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-04-08 o 17:16 |
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kalea, ja tam byłam już na 4 rozmowach u nich a mam 90 km więc wiedzą, że mi bardzo zależy ![]() Ale tak czy inaczej koło wtorku zadzwonię ![]() A jaka to praca? Ja teraz to nawet za 1.000 ze szczęściem bym poszła
|
|
#3460 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie też, nie mam sił już w domu tkwić, a może mając pracę będę miała więcej zapału do szukania czegos lepiej płatnego, zobacze, narazie musze pojsc a wtedy sie zobaczy, tymbardziej, ze nie musze na dojazd wydawac, choć chyba nawet jakbym miała dojeżdżać to moze i też bym wzieła, bo w domu nic nie zarobie. A praca taka przy komputerze, wiec chyba spokojna.
W rezulatcie to i tak sie pewnie przeniose w inne miesjce inne wojewodztwo, ale narazie jestem tu i jeszcze do konca biezacego roku chyba bede.Ale mnie dziś denerwuje ten wiatr - tak mnie przewiało że mnie głowa cos pobolewa. A co do rejestracji w UP - to jak ja się rejestrowałam to, miałam cynk od osoby co sie rejestrowala juz kiedys żeby być o 7, a Urzad otwieraja o 8 byłam wiec po 7 wziełam numerek i byłam 5 w kolejce za mna przyszlo juz tyle osob ze pare min po 8 juz numerkow brakło. Edytowane przez kalae Czas edycji: 2011-04-08 o 19:26 |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wpisywałyście kiedys w CV numer referencyjny? Jeśli tak, to w którym miejscu? Dzieki za pomoc
|
|
|
|
#3462 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
nad CV jako nagłówek
ja przynajmniej tak daje. |
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem oficjalnie po przepracowanym pierwszym tygodniu. W poniedziałek po tygodniowej umowie zlecenie podpisuje 3 miesieczna umowe o prace. W sumie praca całkiem ok. Nie przepracowuje sie w niej. Mala firma, szefostwo raczej ok. Choć miałam trochę stresu po bowiedzieli mi współpracownicy że przede mną było już chyba z 8 dziewczyn każda na max tydzień i za każdym razem szefostwo z niej rezygnowalo bo coś im nie pasowało. Ja postanowiłam być sobą, ale jednocześnie starając się nie zatracić się. I chyba mi się to udało bo w sumie już w środę dowiedziałam się, że są ze mnie bardzo zadowoleni i zostaję. Mam tylko nadzieję, ze dalej tak dobrze będzie sie układała nasza współpraca i że uda mi się wynegocjować lepsze warunki finansowe.
|
#3467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój 'intensywny' tydzień zakończył się jedną wielką niewiadomą, miałam pozytywne nastawienie odnośnie obu rozmów, z jednej byłam naprawdę zadowolona, ale cóż... widać to nie wystarczy
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
kalae - jaki swistek z urzedu miasta? jak patrzylam na stronie UP jakie trzeba miec dokumenty to nie bylo nic o zadnym swistku z UM
czyli co - najlepiej isc o 7 rano? bo ja tak chcialam w ciagu dnia podjechac czy CV tez trzeba dolaczyc? |
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja już nie wytrzymuję psychicznie z klientami mojego sklepu
Ja rozumiem, że jest bieda... Że każdy chce wszystko jak najtaniej kupić, ale to co oni wyprawiają... No ryczeć mi się chce.... Jak najszybciej chcę znaleźć pracę, zamknąć ten sklep... Najlepiej na produkcji, żebym się nie musiała do nikogo odzywać...No już wysiadam psychicznie... Czasem się zastanawiam, czy ludzie zdają sobie sprawę ze swojej bezczelności... |
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciężko mi mówić jak jest w Twoim UP, ale u mnie tak było jak pisalam. CV nie potrzeba. Z tego co pamietam to potrzeba wype;nic ten blankiet co w UP sie bierze, trzeba miec swiadectwa pracy ksero, ostatnie siwdectwo ukonczenia szkoly - ksero, i dowod ale nie wiem czy ksero tez, no i to zaswiadczenie z UM. |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz urząd miasta nie daje takich zaświadczeń, zmieniły się przepisy.
Jeśli posiadasz grunt to musisz wziąć ze sobą ksero opłaty podatkowej z bieżącego roku.
|
|
#3474 |
|
BAN stały
|
Dobrze,że jak ja się rejestrowałam,nie wymagali takich cudów.
A co do kolejek to trochę się dziwię.Ja tylko raz czekałam 2 godziny jak w zeszłym roku rzucili ogłoszenia o stażach.A tak to jest może 2-3 osoby przede mną.Albo u mnie mało bezrobotnych,albo tak się garną do pracy. Chociaż też u mnie w ogłoszeniach jest zazwyczaj bezpośredni kontakt do pracodawcy a jak nie to PUP udziela takiej informacji przez telefon, więc nie ma potrzeby latać za każdym ogłoszeniem. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2011-04-09 o 12:23 |
|
|
|
#3475 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe wiec jest i trzecia mozliwosc:P---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- to może, jak sie ja rejestrowalam w tamtym roku to bylo potrzebne, a to nawet lepiej ze nie trzeba. |
||
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ponownie się rejestrowałam w tym roku i tak właśnie było.
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Misia cieszę się , że Ci się podoba w tej pracy. Ja oglądam teraz ogłoszenia, szok, wszędzie w Polsce szukają fotografów i grafików, ale nie w Krakowie, w sumie spoko moge się przeprowadzić, nawet do tej Warszawy za którą nie przepadam. Ale co na rozmowe kwalifikacyjną będę jeździć tyle kilometrów, kilka razy w tygodniu, no trudno już, tylko najgorzej jest zostawić faceta. Okazało, że że zadzwonili do niego i ma robotę w kancelarii odszkodowawczej, na miesiąc jak na razie, no ale zawsze coś.
|
#3478 |
|
BAN stały
|
Ja obecnie robię kurs z projektu unijnego, ale po zakończeniu będę szukała pracy w Kwidzynie, a jest lipa nie możliwa;/;( mój mąż szuka w handlu i ciężko jest bardzoooo
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o w kancelarii, a jako kto? mój mąż kilka lat pracował w kancelarii odszkodowawczej właśnie
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nic takiego strasznego... Ale wysłuchiwanie ,,pani to je za drogo", ,,zgłupiała chyba pani, jeśli myśli że ja to kupię" , ,, a nie ma jakichś kwiatków po 50 gr?" itd... po raz piąty z rzędu doprowadza mnie do załamania nerwowego... Do tego trzaskanie drzwiami, darcie się na mnie, chamskie odzywki... I tak dzień w dzień... A i tak wiem, że mam najniższe ceny w mieście...
Chyba handel nie jest dla mnie....Chcę już jakąś robotę i byłby spokój... A tu lipa... Martusia myślałam, że w Kwidzynie jest sporo pracy, nieraz przeglądam ogłoszenia (mieszkam 30 km od Kwidzyna), jestem w stanie dojeżdżać, może dla mnie nie, ale ogólnie jest sporo ogłoszeń... Dla facetów w szczególności... Zawsze alternatywą jest Jabil, ale zabijcie mnie - nie mam pojęcia jak się tam dostać.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

z tego mojego kursu angielskiego EFS.
Jak na razie zero ofert pracy, nie mam gdzie wysłać CV