Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-09, 10:55   #991
orchidea24
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 191
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

nareszcie chudnê a¿ humor lepszy!

Dzisiejsza R (dzi¶ brak æwiczeñ - wolne!)

1. Owsianka, 4 ³, 2 ³ otr±b, serek homo 180 g, 3 ³ rodzynek, 2 ³y¿eczki dzemu, banan , cynamon (u mnie owsianka zawsze na s³odko i chyba niezbyt redukcyjnie? ale to zaspokaja g³ód s³odyczowy na ca³y dzieñ! )

2. Bu³ka pe³noziarnista, troszkê mas³a, szynka, pomidor

3. gotowany filet z kurczaka, surówka z kapusty, ogórka, marchwi itd..

4. jajecznica 2 jajka, szynka, cebula, pomidor

5. Pó³ kostki twarogu, gar¶æ migda³ów

I jak??

Robiê prawko ZDANE! 20.04.2011

orchidea24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 11:23   #992
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez orchidea24 Poka¿ wiadomo¶æ

1. Owsianka, 4 ³, 2 ³ otr±b, serek homo 180 g, 3 ³ rodzynek, 2 ³y¿eczki dzemu, banan , cynamon (u mnie owsianka zawsze na s³odko i chyba niezbyt redukcyjnie? ale to zaspokaja g³ód s³odyczowy na ca³y dzieñ! ) nie ³amiesz przecie¿ a¿ tak zasad, a skoro chudniesz i zaspokajasz g³ód na s³odycze na ca³y dzieñ to ok

2. Bu³ka pe³noziarnista, troszkê mas³a, szynka, pomidor + owoc

3. gotowany filet z kurczaka, surówka z kapusty, ogórka, marchwi itd.. + wêgle

4. jajecznica 2 jajka, szynka, cebula, pomidor ok

5. Pó³ kostki twarogu, gar¶æ migda³ów ok

I jak??
jw.
generalnie ³adnie, podoba mi siê

Wczorajsze Utrzymanie

¦niadanie: 2 domowe gofry z m±ki pszennej pe³noziarnistej z jogurtem naturalnym, bananem i sosem karmelowym/jogurtem naturalnym, brzoskwiniami z puszki i sosem czekoladowym; Inka karmelowa z mlekiem i miodem

II ¶niadanie: sa³atka z makaronu pe³noziarnistego, sera feta, warzyw i dressingu; jab³ko

Obiad: pieczone ziemniaki i pulpety drobiowe w sosie koperkowym; sa³atka z kapusty pekiñskiej na ostro; kompot czere¶niowy
Deser: szklanka czere¶ni z kompotu

Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (200 g) z wkrojon± gruszk±, ³y¿k± miodu, gar¶ci± rodzynek i gar¶ci± pistacji; zbo¿ówka z mlekiem i miodem

Kolacja: bruschetta na ciep³o (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem, posmarowana oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z pomidora, ogórków, bazylii, oregano i parmezanu); herbata malinowa

+ w miêdzyczasie 2l wody i pasek czekolady Lindt o smaku tirmaisu
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 13:50   #993
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez hauuu Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e spróbój wyeliminowac mleko? My¶lê, ¿e to sprawa indywidualna ale mnie np. krowie mleko bardzo szkodzi³o - powodowa³o wzdêcia. Próbujê siê przestawiæ na sojowe do kawy i jest nawet niez³e I wywal ten chleb z kolacji, zast±p go mo¿e jaka¶ rybk± albo wie¶niakiem z warzywami.
Spróbujê z soj± w takim razie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
je¿eli na tym chud³a¶, to okej. Teraz widocznie jad³ospis z ,nie bêdê ukrywaæ, spor± ilo¶ci± b³êdów, nie wystarczy i trzeba trochê pozmieniaæ.

Bardzo chcê co¶ zmieniæ ¿eby jeszcze trochê zrzuciæ ale nie wiem jak siê za to zabraæ wiêc liczê na Wasz± pomoc

¦niadanie ujdzie, choæ kalorycznie jest ubogo. Wzbogaci³abym ten jogurt o przynajmniej dwie ³y¿ki p³atków owsianych i jab³ko z drugiego ¶niadania.

Jeszcze dwie ³y¿ki? Bo tam ju¿ by³y dwie owsianych górskich i jedna fitelli dla smaku

Na II¦ zjedz to, co na kolacjê, z tym, ¿e koniecznie dodaj do tego posi³ku bia³ko na przyk³ad w postaci sporej ilo¶ci wêdliny drobiowej lub pieczonej piersi z kurczaka.

Ten ry¿ na mleku i activia to kiepski pomys³... ry¿ pewnie bia³y? w Twojej diecie skrajnie brakuje nnkt, mo¿e tutaj zjesz orzechy ? Je¶li masz ochotê na s³odkie, mo¿esz zrobiæ sobie sa³atkê owocow± z serkiem homogenizowanym naturalnym (choæ nie jest on niezbêdny, bo nabia³u u Ciebie ju¿ jest sporo) i orzechami. Z takiego po³±czenia zrezygnuj dopiero, je¿eli zaobserwujesz,¿e waga dalej nie rusza.

Czyli póki co na podwieczorek orzeczy i owoce, tak? A je¶li waga nadal nie ruszy to co¶ innego, dobrze rozumiem?

Obiad jest okej, o ile ry¿ br±zowy...

Nastepnym razem taki bêdzie!

Na kolacjê spróbuj zje¶æ czyste bia³ko (lub bia³ko + t³), jajecznicê z dwóch (lub trzech je¶li chcesz) jaj z warzywami, serek wiejski z warzywami, twaróg, opcji jest wiele.

æwiczysz?

Ostatnio ograniczaj± mnie przygotowania maturalne ale straram siê du¿o chodziæ, nie je¿d¿ê nigdzie samochodem, wiêc wychodzi oko³o godziny marszu dziennie
Dziêki dziewczyny za rady

Wrzucam moje dzisiejsze R (pocz±tek pewnie jeszcze z jakimi¶ b³êdami ale dopiero teraz przeczyta³am wasze opinie)

1. Jajecznica z dwóch jaj z cebul±, kilka malutkich ³y¿eczek wie¶niaka ze szczypiorkiem i z 1 rzodkiewk± (staram siê ale nie cierpiê wie¶niaka, choæ przyznajê ¿e ten ze szczypiorkiem jest chocia¿ jadalny), 6 kuleczek winogron, herbata czarna
2. Jogurt naturalny danone z ziarnami zbó¿ 175g z wkrojonym kiwi, kawa z mlekiem 3,2%
3. Ziemniaki pieczone ze skórk± 3 lub 4 z deepem czosnkowym (jogurt nat., czosnek, ogórek) lub paprykowym (pomidor, papryka, zio³a) i mo¿e pó³ kawa³eczka babki czekoladowej
4. tutaj jeszcze nie wiem ale bior±c pod uwagê rady chyba tak± sa³atkê wykombinuje - twaróg ³ososiowy turek, 2 plasterki wêdliny, jogurt naturalny z ³y¿kê lub dwie, sa³ata, i jakie¶ inne warzywko

co my¶licie?

Edytowane przez Kasiiek
Czas edycji: 2011-04-09 o 13:56
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 15:28   #994
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego z serkiem Danio Intenso kokosowym i dosypanymi wiórkami
2. bu³ka wieloziarnista z grub± warstw± mas³a orzechowego
w miêdzyczasie jab³ko
3. pieczone podudzie z kurczaka, porcja frytek z piekarnika, sa³ata ze ¶mietan± i cukrem
4. puchar ró¿nych owoców (czê¶æ ¶wie¿ych, a czê¶æ z puszki) z bit± ¶mietan±
5. 4 kromki wieloziarnistego:
- z krakowsk±
- z 2 paluszkami surimi
- z serkiem topionym ¶mietankowym
- ob³o¿ona sa³atk± jarzynow± z majonezem
marchewka, herbata rumowa

..hm?
up.
jad³o wrzucone oczywi¶cie z nudów, nie spodziewajcie siê mnie ju¿ tu tak czêsto jak kiedy¶.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:00   #995
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
up.
jad³o wrzucone oczywi¶cie z nudów, nie spodziewajcie siê mnie ju¿ tu tak czêsto jak kiedy¶.
nic sie nie zmienilo
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:28   #996
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :::

1- 3lyzki platkow nestle fitness z 1 lyzka platkow owsianych z mlekiem 0,5%
2- niestety 7days z czekolada
3- 3 kopiaste lychy ziemniakow z odrobina mleka 0,5% + piers z kurczaka duza w panierce z jajka i platkami owisanymi smazona na lyzeczce oliwy z oliwek + duzo brokula
4- 2 nalesniki ( 3 lyzki maki graham + 1jajo + mleko + woda) z twarogiem i jablkiem utartym troche
5- okaze sie. pewnie jakas salata, jajko a i mala piers z kurczaka taka jak w obiedzie

i jak?
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:37   #997
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No pewnie, przecie¿ a¿ tak nie mog³o zaszkodzic ) przynajmniej bylo pysznie To ja trzymam kciuki od dzisiaj ! Mój wczorajszy jad³ospisik zalicza sie do bardzo s³abych nawet na Pee nie wygl±da ale praktycznie ca³y by³ poza domem oprocz sniadania i obiadu.

¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, pó³ pomarañczy, pó³ szklanki mleka 2 % bo wczesniej zala³am je wod± >> te wysz³y lepsze ale zabrak³o migda³ów np. to wiem i z bananem bylyby chyba lepsze ) ³adnie, chocia¿ migda³y mog³y doj¶æ, a z banankiem na ciep³o jest przepyszna, polecam!
II ¦niadanie - kaszka smakija (i tu wiem ze powinno jeszcze co¶ wpa¶c, jednak w szkole nie zawsze dam rade ) skoro wiesz, to nawet nie bêdê komentowaæ..
III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, rzodkiewk± , pomidorkiem tu ³adnie i pysznie
Obiad - Duuuuza micha zupki broku³owej z czwartku + 1 Big ziemniak z koperkiem, 2 paluszki rybne panierowane, jajko sadzone sma¿one na mase³ku (i tu chyba ³adnie prawda ?) no nie wiem, jeden ziemniak na p? powinny byæ z trzy i mo¿e do tego wiêcej tych paluszków.. no ale jak na razie okej, bo jeszcze zupa i jajo
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio truskawkowy XXL + 3 wafle ze s³onecznikiem (tu tez chyba za ma³o) zdecydowanie, a do tego ma³o warto¶ciowo! mog³a¶ zrobiæ sobie placuszki z serka homognizowanego z d¿emem i twaro¿kiem a do tego mo¿e s³onecznik, bo @ ma wróciæ!
Kolacja - duuu¿a bu³a grahamka z margaryn± ram± , szynk±, rzodkiewk± (ale niestety by³a sk³adana bo w drodze do domku j± jad³am) ma³a ta kolacja..

Dzisiaj planuje lepiej !! Jestem z³a na siebie ze odpu¶ci³am ale preferuje zdrowa zywnosc i jedzenie w fast food mnie nie bawi ;/ ehhh...
jw.

Oj kochana, co tak s³abiutko? Ju¿ by³o naprawdê nie¼le! Ale rozumiem Ciê, w szkole ciê¿ko jest co¶ zje¶æ, i to co¶ warto¶ciowego. Mam nadziejê, ¿e tylko wczoraj by³o tak ma³o i dzisiaj ju¿ wszystko okej.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 16:54   #998
orchidea24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

Wczorajsze Utrzymanie

¦niadanie: 2 domowe gofry z m±ki pszennej pe³noziarnistej z jogurtem naturalnym, bananem i sosem karmelowym/jogurtem naturalnym, brzoskwiniami z puszki i sosem czekoladowym; Inka karmelowa z mlekiem i miodem

II ¶niadanie: sa³atka z makaronu pe³noziarnistego, sera feta, warzyw i dressingu; jab³ko

Obiad: pieczone ziemniaki i pulpety drobiowe w sosie koperkowym; sa³atka z kapusty pekiñskiej na ostro; kompot czere¶niowy

Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (200 g) z wkrojon± gruszk±, ³y¿k± miodu, gar¶ci± rodzynek i gar¶ci± pistacji; zbo¿ówka z mlekiem i miodem

Kolacja: bruschetta na ciep³o (1/4 bagietki razowej natarta czosnkiem, posmarowana oliw± z oliwek, zapieczona, ob³o¿ona farszem z pomidora, ogórków, bazylii, oregano i parmezanu); herbata malinowa

emelie dziêkujê za spojrzenie ju¿ my¶la³am ¿e przeginam z tymi moimi owsiankami a waga dopiero ruszy³a po niez³ym zastoju...oby lecia³a dalej

A to Twoje U to generalnie wpada w moje smaki! pycha!

Do mojego menu wpad³a dzi¶ w coffe heaven kawa o smaku mango! jakas nowo¶æ! oczywiscie co? skusi³am siê bo¿e jaka pyszna dziewczyny!

Stary 2011-04-09, 17:10   #999
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
nic sie nie zmienilo
osobi¶cie mam nieco inne zdanie na ten temat, ale niech bêdzie.
EDIT:
nic siê nie zmieni³o od którego momentu? Bo moje jad³ospisy by³y swego czasu krytykowane na ca³ej linii, a potem nagle chwalone i uwielbiane przez wszystkich.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-04-09 o 17:11
Stary 2011-04-09, 17:12   #1000
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

Oj kochana, co tak s³abiutko? Ju¿ by³o naprawdê nie¼le! Ale rozumiem Ciê, w szkole ciê¿ko jest co¶ zje¶æ, i to co¶ warto¶ciowego. Mam nadziejê, ¿e tylko wczoraj by³o tak ma³o i dzisiaj ju¿ wszystko okej.
Tak, to bylo tylko wczoraj !! dzisiaj jest juz lepiej, chociazby ja tak mysle a co do placuszków to nie bylo mnie w domu i nie mialam nawet jak zrobic, mialam wyjazd i w samochodzie jad³am.
Stary 2011-04-09, 17:23   #1001
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 966

Cytat:
osobi¶cie mam nieco inne zdanie na ten temat, ale niech bêdzie.
EDIT:
nic siê nie zmieni³o od którego momentu? Bo moje jad³ospisy by³y swego czasu krytykowane na ca³ej linii, a potem nagle chwalone i uwielbiane przez wszystkich.
w jad³ospisie mo¿e siê zmieniaæ wiele, a w g³owie nic .
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 17:29   #1002
Sunday Rose
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 986

Cytat:
jw.

Wczorajsze Utrzymanie

emelie, Twoje jad³ospisy zawsze powoduj±, ¿e robiê siê g³odna
no dobra, zaryzykowa³am i dzisiejszy jad³ospis, choæ powinien byæ R, to raczej ni± nie jest nazwijmy go jad³ospisem na rozruszanie

I kasza manna (ok.1,5 szklanki mleka i z 2 i pó³ ³y¿ki kaszy) z ma³ym startym jab³kiem i cynamonem i kapk± soku malinowego
II 2 du¿e plastry arbuza, ma³y batonik muesli bez cukru - w zasadzie to nie by³ posi³ek, wpad³o tak przed obiadem, drugiego ¶niadania nie by³o, bo wsta³am pó¼no
III miska fasolki po bretoñsku z po³ow± grahamki, 2 kostki czekolady z nadzieniem kawowym (pierwszy raz od nie wiem kiedy zjad³am czekoladê, która nie by³a gorzka, co za mi³a odmiana )
IV ¶redniej wielko¶ci kromka chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem
V pó³ kostki twarogu, pomidor, zielony ogórek

Wiem, ¿e ma³o dzi¶ bia³ka i tak ¶rednio przemy¶lane te posi³ki, ale mam nadziejê, ¿e to cokolwiek spowoduje

Stary 2011-04-09, 17:33   #1003
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
Zgadzam siê, acz nic nie sugerujê.
Ale, przepraszam bardzo.. to w±tek "Nasze Codzienne Jad³ospisy" czy "Nasze problemy z g³ow±" ?

Steven Tyler
Stary 2011-04-09, 17:44   #1004
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Zgadzam siê, acz nic nie sugerujê.
Ale, przepraszam bardzo.. to w±tek "Nasze Codzienne Jad³ospisy" czy "Nasze problemy z g³ow±" ?
haha, czasami mam wra¿enie ¿e to drugie ;P
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:02   #1005
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
haha, czasami mam wra¿enie ¿e to drugie ;P
popieram

morphina ja nie wiem kiedy by³o to moje ostatnie spojzenie na twoje jadlo...
i pamietam tylko krytyke odnosnie niego, wiec trudne pytanie zada³as ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:26   #1006
Izaczka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 364

Cytat:
jw.

Wczorajsze Utrzymanie

Masz pyszne , zdrowe jad³ospisu urozmaicone czym¶ s³odkim dla równowagi,bardzo mi siê podoba, tak 3 maj

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
moje pyszne Utrzymanie:

¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, gotowana z domowej roboty budyniem waniliowym z lask± wanilii, z tartym jab³kiem i migda³ami & kawa z piank± mm, niebo,b. lubiê owsiankê z budyniem,a jeszcze takim prawdziwym waniliowym...z rana jak ¶mietana

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, past± jajeczn± ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i papryk± czerwon± smacznie,ale 2 ¶niadanie mog³aby¶ dodac jaki¶ serek,owoc,czy nawet jaki¶ batonik - nawet ca³kiem zdrowy skoro nie jesz niezdrowych rzeczy (bo tak zauwaz¿y³am)

obiad: zupa warzywna z marchewk±, botwink±, ziemniakami, selerem, pietruszk± i miêsem z kurczaka - du¿a porcja skoro du¿a to ok. moc warzyw zawsze w potrzebie

podwieczorek: talerzyk bakalii: suszona ¿urawina, pistacje, orzechy w³oskie, pestki dyni, suszone morele i figi & kubek melisy je¿eli tych bakalii nie ma³a garsteczka to mo¿e byæ

kolacja: serek wiejski z wkrojonym arbuzem & cynamonem; niez³e po³±czenie ja nie przepadam za serkiem wiejskim kromka chleba razowego przytostowana z czosnkiem, mas³em, z polêdwic± z indyka, pomidorem i rze¿uch± /idê je¶æ/

+ 1,5 l wody mineralnej; w miêdzyczasie 30 minut jogi i z godzina spaceru (a raczej walki z wiatrem )
oj tak,wiatr wia³ bardzo mocno

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Pe.

¦: Owsiana (7³ych owsianych, rodzynki, banan, pó³ szkl. mleka, budyñ krówkowy, 2 starte jab³ka podgrzane w mikrofali na mus, fura cynamonu) mmmm kolejna pyszna owsianka..

II¦: Fantasia jagodowa, kanapka z dwóch sporych kromek s³onecznikowego z wêdzon± goud±, pomidorem i bazyli±, jab³ko.

Ob: ziemniaczki, sma¿ona na oliwie panierowana rybka, du¿o s³odkich buraczków domowej roboty.

Podwieczorko-kolacja:
I) kawa³ek sernika rosa, jab³ko
II) i tu bêdzie sporo.. 2 kawa³ki bagietki z mas³em czosnkowym (jedna posmarowana dod. sosem czosnkowym) 2 kromki s³onecznikowego, 1- grubo z pasztetem, 2- z mas³em, wêdzon± szynk± i sosem czosnkowym. Porcja ¶ledzia pod pierzynk± (¶led¼, jajo, ziemniaczki, jab³ko, majonez, jogurt, szczypior) ogórek curry i chyba ki¶æ czerwonych winogron.

Niedawno skoñczy³am.. No i chyba idê spaæ za chwilê.
]

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Za du¿o na P to chyba nie mo¿e byæ. I jest fajnie
tak patrzê na swój i Twój jad³ospis i mi g³upio ¿e tak du¿o jem
Czemu w szkole nie dasz rady wiêcej?na przerwachm o¿esz przecie¿ podjadaæ jaki¶ s³oneznik,na lu¼niejszych lekcjach te¿ da radêna pewno masz jakies luzniejszych nauczycieli i lekcje..no a jak nie no ot przerwy od tego.. w szkole mamy sklepik,mini-stolowke,w zaleznosci od dnia robi± ró¿ne rzeczy i mo¿na sobie kupic kiedys nawe owsianka byla.obok szko³y mamy fast food- na dluzszej przerwie mo¿na wyskoczyæ i sobie co¶ kupiæ. Truskawki to zale¿y jakie kuoisz,jedne s± w miare dobre,inne juz gorsze -nie sa rewelacyjne ale w miarê dobre,dodatki neutralizuja smak
sernik na zimnoz galaretka cytrynow± smakuje tak troche kwaskowato,ale smacznie.No i ta galaretka jest na wierzchu a nie tak w ¶rodku wiêc jak komus nie pasuje to moze j± ¶ciagn±c i zje¶æ bez.

i wstawiam moje wczorajsze p.,które daje lekkie rezultaty...nie wszystko pamiêtam dok³adnie
1.yy..owssianka na mleku, z miodem, bananem, i ciasteczkami
2.paluch razowy z mas³em, po³êdwica ³ososiow± i papryk±. 2 ¶liwki, jablko, activia pitna truskawka-kiwi, 2 cukierki z mieszanki wedl
3.kurczak marynowany z sosem na bazie pieprzu, gnochi ziemniaczane surówka z bia³ej i czerweonej kapusty, musztardy, marchewki, oleju i cytryny
4.dwa kawa³ki ciasta jogurtowego z kruszonka i jagodami,ok 50 gr s³onecznika, pó³ litra kakao z miodem
5.du¿o du¿o malibu z mlekiem, kanapeczki z mas³em,serem,szynk±,pomid orem i szczypiorkiem-cóz mój t¿ nie jest zbytnio twórczy
potem kawa³ek ciasta co wyzej

staruch ze mnie,
Izaczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:26   #1007
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
emelie dziêkujê za spojrzenie ju¿ my¶la³am ¿e przeginam z tymi moimi owsiankami a waga dopiero ruszy³a po niez³ym zastoju...oby lecia³a dalej

A to Twoje U to generalnie wpada w moje smaki! pycha!
I tego, ¿eby lecia³a dalej Ci ¿yczê
Dziêki

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
emelie, Twoje jad³ospisy zawsze powoduj±, ¿e robiê siê g³odna skoro robisz siê g³odna, to zjedz co¶
no dobra, zaryzykowa³am i dzisiejszy jad³ospis, choæ powinien byæ R, to raczej ni± nie jest nazwijmy go jad³ospisem na rozruszanie przyda siê od czasu do czasu ma³y odpoczynek od diety

I kasza manna (ok.1,5 szklanki mleka i z 2 i pó³ ³y¿ki kaszy) z ma³ym startym jab³kiem i cynamonem i kapk± soku malinowego ok, je¿eli siê najad³a¶
II 2 du¿e plastry arbuza, ma³y batonik muesli bez cukru - w zasadzie to nie by³ posi³ek, wpad³o tak przed obiadem, drugiego ¶niadania nie by³o, bo wsta³am pó¼no ok. jak smakuj± teraz arbuzy? dobre ju¿ s±?
III miska fasolki po bretoñsku z po³ow± grahamki, 2 kostki czekolady z nadzieniem kawowym (pierwszy raz od nie wiem kiedy zjad³am czekoladê, która nie by³a gorzka, co za mi³a odmiana ) ok, je¿eli siê najad³a¶
IV ¶redniej wielko¶ci kromka chleba wieloziarnistego z mas³em, szynk± i pomidorem tutaj bym co¶ doda³a
V pó³ kostki twarogu, pomidor, zielony ogórek ok

Wiem, ¿e ma³o dzi¶ bia³ka i tak ¶rednio przemy¶lane te posi³ki, ale mam nadziejê, ¿e to cokolwiek spowoduje

jw.

Cytat:

"Nasze problemy z g³ow±" Rozwali³o mnie to

Izaczka - dziêki
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:29   #1008
optymissstka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Hej, jestem baaardzo pocz±tkuj±ca i bardzo Was proszê o skomentowanie mojego menu na redukcji.

¶niadanie: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, szklanka mleka
II ¶niadanie: twaróg z ogórkiem i pomidorem lub kanapka z ciemnego chleba z wêdlin±
obiad: pier¶ z kurczaka z zielon± fasolk±
podwieczorek: 3 kostki gorzkiej czekolady (nie umiem bez s³odkiego...) lub kilka orzechów
kolacja: jajecznica z 3 jajek z serem ¿ó³tym

Dodam, ¿e ju¿ wiele razy próbowa³am siê odchudzaæ, ale zawsze rzuca³am siê na s³odycze prêdzej czy pó¼niej. Zapewne mam przez to spowolniony metabolizm... Je¶li chodzi o ruch to maszerujê 3-4 razy w tygodniu.

Co my¶licie?
Stary 2011-04-09, 18:51   #1009
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

witam Was : ) dawno nie pisalam, bo nie mialam czasu, ale dzis sobie pozwolilam tu zajrzec i umieszcze jadlospis wiec moje P * w ogole od stycznia juz +7,2 kg ! Nora_Gray, Ty nadal tylko + 1kg? zobacz, jak sie chce to sie potrafi ^^ wiec [np.z dzisiaj] (zlapalam sie na tym,ze jak nie licze kcal to nie wychodzi tyle, ile powinno byc i to tak glupio, ze w weekendy np.znow zwiekszam, jest skok, pozniej stoi i znow to samo; jakos nie moge wyrobic w sobie nawyku jedzenia ok 2800kcal potrzebnych do tycia, wiec to tak czasem nieregularnie :/ ) Ok, jedziemyy ^^ sn: 4 lyzki owsianych zalane jogurtem naturalnym, wrzuconymi truskawkami, kiwi, po lyzce otrebow i zarodkow pszennych, 10g rodzynek, 15g suszonych moreli, 8 orzechow laskowych + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego, herbata z cytryna. 2sn. grahamka 80g z maslem, jajem na twardo, salata i pomidorem, herbata owocowa [/B]ob.:[/B] rosol z garstka makaronu razowego, surowka z pekinki, marchewki i polowki jablka z lyzeczka oliwy z oliwek + sok wycisniety z 2 pomaranczy. podw. mojej roboty szejk xD tzn.: kefir 200g zmiksowany z bananem + 15g suszonych moreli, 15g daktyli, 15g slonecznika. kol.: bedzie: 3 kromki razowca z maslem, 50g wedzonej makreli, do tego pewnie ser zolty, poledwica albo moze znow jajko, sie zobaczy ^^, rzodkiewki, pomidor, salata, herbata z cytryna. a pozniej bedzie serek wiejski 200g (kolejna kromka razowca to juz chyba za duzo, co?) i jeszcze pozniej ^^ siemie lniane (lyzeczka siemienia zalana 100ml wody) I jak to wyglada? co do tych gram, to wiem dokladnie, poniewaz mam wage kuchenna elektroniczna; dzieki temu biore odpowiednie porcje. i prosze o ocene mojego jadlospisu, a nie mojej osoby. z gory dzieki, milego dnia!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

poprawka: obiad oczywiscie normalny: surowka wyzej napisana, udziec pieczony (ok 100g surowego) + pol woreczka ryzu naturalnego brazowego (60g.) ^^
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:52   #1010
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Poka¿ wiadomo¶æ
¶wiête s³owa, elastycznie dopasowane do co drugiej osoby w tym w±tku!
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 18:59   #1011
krtek_
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 668

Utrzymanie

1. jajecznica z trzech jajek z fur± szczypiorku, kroma chleba pe³noziarnistego ¿ytniego, zbo¿ówka waniliowa z ³y¿eczk± cukru i mlekiem 2%

2. zupa jarzynowa, pier¶ kurczêca, groszek z marchewk±, ma³a szklanka soku jab³ko - bia³e winogrona
deser: miseczka budyniu czekoladowego

pomiêdzy: kawa³ek ciasta 'Gruszka Heleny'

3. jogurt Muller Mix z wafelkami wymieszany z bananem i cynamonem , herbata zielona o smaku grejpfrut - granat

4. bu³ka poznañska zapieczona z mas³em, filetem drobiowym i serem posmarowana keczupem, szklanka soku pomarañcza - brzoskwinia, trochê kalafiora gotowanego

5. tuñczyk wsw z kapust± pekiñsk±, pomidorem i groszkiem konserwowym

po: paluszki s³one podczas ogl±dania filmu

rzuci kto¶ okiem?

Give thanks for unknown blessings already on their way.

2012: 55

2013: 13
tu piszê o przeczytanych ksi±¿kach

Edytowane przez krtek_
Czas edycji: 2011-04-09 o 19:09
krtek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:03   #1012
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinkong Poka¿ wiadomo¶æ
¶wiête s³owa, elastycznie dopasowane do co drugiej osoby w tym w±tku!
i tym zdaniem nie chcia³am zrobiæ z w±tku w±tek z "naszymi problemami z g³ow±" a jedynie co poniektórych naprowadziæ na doj¶cie do tego, ¿e zjedzenie czekoladki nie równa siê zdrowemu podej¶ciu do jedzenia, ale co najwa¿niejsze ¿ycia i zdrowia i wielu innych aspektów.
Stary 2011-04-09, 19:05   #1013
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

No to dzisiaj sie poprawi³am, wyjadaj±c resztki z lodówki bo dopiero wieczorkiem na zakupy Ten jad³ospis troche zamieszany bo obiadek by³ dosyc szybko, a wole sobie rozlozyc posilki na 3 sniadania,obiad, podwieczorek i kolacje... i z takim rozk³adem posi³ków mi jest ³atwiej zje¶c wiecej niz normalnie... a dzisiaj by³y 2 podwieczorki...

¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± i rzodkiewk± >>> druga z mas³em serem ¿ó³tym i pomidorem >>> trzecia z mas³em i d¿emem niskos³odzonym truskawkowym
II ¦niadanie - Pomarañczko + batonik musli malinowy
Obiad - Pier¶ z kurczaka (sma¿ona na oleju i pó¼niej zapiekana w sosie curry<jogurt naturalny, serek topiony,przyprawy> w piekarniku) + warzywka na patelnie (te z ziemniakami)
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio intenso straciatella + 5 wafli ze s³onecznikiem
II Podwieczorek - serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, ogórek, papryka)
Kolacja - 1,5 bu³ki fiñskiej na 3. Dwie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym, jedna z mas³em, szynk± + ogórek ma³osolny + 2 rzodkiewki

Wiem ze orzechów nie ma itd. Takie cuda bede dodawac do owsianki Jutro planuje na jakies danie zrobic placuszki z kaszy manny. Jak teraz tak patrze na to moje menu i porównuje z waszymi to stwierdzam, ¿e mimo wszystko musze je¶c wiecej.

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-04-10 o 09:09
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:07   #1014
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

cze¶æ

*3kromki ciep³ego pszenno-¿ytniego z makiem-z mas³em, serem ¿ótym, ogórkiem, mas³em,serem ¿ótym,szynk±,majonezem i ketchupem, z mas³em i nutell±, kubek mleka z miodem i cynamonem
*po³owa paczki orzeszków w panierce ostrej paprykowej, banan i pomarcza wrzucone do serka tutii+rodzynki i ¿urawina,
*udko pieczone z schrupi±c± skórk±, masa ziemniaczków pieczonych z przyprawami i mas³em, sa³atka z pekinki,kukurydzy,pomidor ka itp.
inka na mleku,chyba z pó³ czekolady nussbaiser(nie wiem jak siê pisze,ale wiemy o jak± chodzi)
*dwa ma³e kawa³ki domowej pizzy z kukurydz±,salami,serem itp. +ketchp i majonez, jab³ko i taki ma³y jogurt z biedronki "deserela" czy co
*bêdzie potem kanapka i jajecznica z maslem i mo¿e ogórka albo pomidora znajdê..

Mateusz
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:30   #1015
mon88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 416

moje dzisiejsze R:

¶niadanie:
owsianka - 5³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych, pó³ szklanki mleka, kilkana¶cie rodzynek, zielona herbata

II ¶niadanie:
kromka grahama z domowym drobiowym pasztetem, zielonym ogórkiem, pomidorem, zielona herbata

obiad:
zapiekanka: chude miêso mielone, cebula, czosnek, pieczarki, puszka pomidorów, bak³a¿an, cukinia, trochê sera mozzarella - zjad³am taki ¶redniej wielko¶ci talerz

podwieczorek:
kilkana¶cie winogron

kolacja:
twaro¿ek - pó³ kostki twarogu pó³t³ustego, pó³ jogurtu naturalnego, papryka, szczypiorek, ogórek zielony, cebula, miêtowa herbata

+woda

proszê o wskazówki
mon88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:32   #1016
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No to dzisiaj sie poprawi³am, wyjadaj±c resztki z lodówki bo dopiero wieczorkiem na zakupy Ten jad³ospis troche zamieszany bo obiadek by³ dosyc szybko, a wole sobie rozlozyc posilki na 3 sniadania,obiad, podwieczorek i kolacje... i z takim rozk³adem posi³ków mi jest ³atwiej zje¶c wiecej niz normalnie... a dzisiaj by³y 2 podwieczorki...

¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± i rzodkiewk± >>> druga z mas³em serem ¿ó³tym i pomidorem >>> trzecia z mas³em i d¿emem niskos³odzonym truskawkowym
II ¦niadanie - Pomarañczko + batonik musli malinowy
Obiad - Pier¶ z kurczaka (sma¿ona na oleju i pó¼niej zapiekana w sosie curry<jogurt naturalny, serek topiony,przyprawy> w piekarniku) + warzywka na patelnie (te z ziemniakami)
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio intenso straciatella + 5 wafli ze s³onecznikiem
II Podwieczorek - serek wiejski z warzywami (rzodkiewka, ogórek, papryka)
Kolacja - (planuje) 3 duuu¿e kromki chleba graham - ale jeszcze nie wiem z czym

Wiem ze orzechów nie ma itd. Takie cuda bede dodawac do owsianki Jutro planuje na jakies danie zrobic placuszki z kaszy manny. Jak teraz tak patrze na to moje menu i porównuje z waszymi to stwierdzam, ¿e mimo wszystko musze je¶c wiecej.
Przepraszam, ¿e siê czepiam, ale czytam to s³owo ju¿ chyba czwarty raz... nie ma czego¶ takiego jak "pomarañczko"! Jest "pomarañcza", a je¶li koniecznie chcesz zdrabniaæ to mów "pomarañczka'. Szanujmy nasz jêzyk.

Edytowane przez agnieszka16
Czas edycji: 2011-04-09 o 19:35
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:41   #1017
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Przepraszam, ¿e siê czepiam, ale czytam to s³owo ju¿ chyba czwarty raz... nie ma czego¶ takiego jak "pomarañczko"! Jest "pomarañcza", a je¶li koniecznie chcesz zdrabniaæ to mów "pomarañczka'. Szanujmy nasz jêzyk.
W³a¶nie mia³am o tym napisaæ
Stary 2011-04-09, 19:46   #1018
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez mon88 Poka¿ wiadomo¶æ
moje dzisiejsze R:

¶niadanie:
owsianka - 5³y¿ek p³atków owsianych, ³y¿ka otrêbów pszennych, pó³ szklanki mleka, kilkana¶cie rodzynek, zielona herbata dorzuæ ¶wie¿y owoc, ¶niadanie ma dawaæ kopa

II ¶niadanie:
kromka grahama z domowym drobiowym pasztetem, zielonym ogórkiem, pomidorem, x2 zielona herbata

obiad:
zapiekanka: chude miêso mielone, cebula, czosnek, pieczarki, puszka pomidorów, bak³a¿an, cukinia, trochê sera mozzarella - zjad³am taki ¶redniej wielko¶ci talerz robi³am ostatnio to samo ;p pyszne ^^

podwieczorek:
kilkana¶cie winogron ma³o, nawet jak na R. te winogrona wrzuci³abym do 2 ¶niadania (chocia¿ s± ¶rednio polecane, bo maj± sporo cukru), a tutaj co¶ bia³kowego, mo¿e omlet?

kolacja:
twaro¿ek - pó³ kostki twarogu pó³t³ustego, pó³ jogurtu naturalnego, papryka, szczypiorek, ogórek zielony, cebula, miêtowa herbata jogurt naturalny to wêgle, ale niech bêdzie je¶li chudniesz

+woda

proszê o wskazówki
j.w.

Cytat:

1. Owsianka, 4 ³, 2 ³ otr±b, serek homo 180 g, 3 ³ rodzynek, 2 ³y¿eczki dzemu, banan , cynamon (u mnie owsianka zawsze na s³odko i chyba niezbyt redukcyjnie? ale to zaspokaja g³ód s³odyczowy na ca³y dzieñ! ) na ¶niadanie mo¿na sobie pofolgowaæ

2. Bu³ka pe³noziarnista, troszkê mas³a, szynka, pomidor ok, o ile tej szynki przyzwoita ilo¶æ

3. gotowany filet z kurczaka, surówka z kapusty, ogórka, marchwi itd.. mog³yby do tego wpa¶æ jeszcze wêgle

4. jajecznica 2 jajka, szynka, cebula, pomidor ok

5. Pó³ kostki twarogu, gar¶æ migda³ów ok

I jak??
³adnie.

i wrzucam dzisiejsze
Utrzymanie

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem, mas³em orzechowym & serkiem wiejskim.
II. Kefir naturalny z wkrojonymi truskawkami i pra¿onymi migda³ami.
III. Miseczka krupniku z kasz± i ziemniakami/noga kurczaka gotowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty.
kawa z mlekiem, jab³ko (tradycyjnie ;p)
IV. Dwie kromki chleba ¿ytniego - z kurczakiem i ketchupem/z twarogiem pó³t³ustym & pomidorem; kawa z mlekiem.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 19:52   #1019
agueda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 319

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
witam Was : ) dawno nie pisalam, bo nie mialam czasu, ale dzis sobie pozwolilam tu zajrzec i umieszcze jadlospis wiec moje P * w ogole od stycznia juz +7,2 kg ! Nora_Gray, Ty nadal tylko + 1kg? zobacz, jak sie chce to sie potrafi ^^ wiec [np.z dzisiaj] (zlapalam sie na tym,ze jak nie licze kcal to nie wychodzi tyle, ile powinno byc i to tak glupio, ze w weekendy np.znow zwiekszam, jest skok, pozniej stoi i znow to samo; jakos nie moge wyrobic w sobie nawyku jedzenia ok 2800kcal potrzebnych do tycia, wiec to tak czasem nieregularnie :/ ) Ok, jedziemyy ^^ sn: 4 lyzki owsianych zalane jogurtem naturalnym, wrzuconymi truskawkami, kiwi, po lyzce otrebow i zarodkow pszennych, 10g rodzynek, 15g suszonych moreli, 8 orzechow laskowych + kromka razowca z lyzeczka masla orzechowego, herbata z cytryna. 2sn. grahamka 80g z maslem, jajem na twardo, salata i pomidorem, herbata owocowa [/B]ob.:[/B] rosol z garstka makaronu razowego, surowka z pekinki, marchewki i polowki jablka z lyzeczka oliwy z oliwek + sok wycisniety z 2 pomaranczy. podw. mojej roboty szejk xD tzn.: kefir 200g zmiksowany z bananem + 15g suszonych moreli, 15g daktyli, 15g slonecznika. kol.: bedzie: 3 kromki razowca z maslem, 50g wedzonej makreli, do tego pewnie ser zolty, poledwica albo moze znow jajko, sie zobaczy ^^, rzodkiewki, pomidor, salata, herbata z cytryna. a pozniej bedzie serek wiejski 200g (kolejna kromka razowca to juz chyba za duzo, co?) i jeszcze pozniej ^^ siemie lniane (lyzeczka siemienia zalana 100ml wody) I jak to wyglada? co do tych gram, to wiem dokladnie, poniewaz mam wage kuchenna elektroniczna; dzieki temu biore odpowiednie porcje. i prosze o ocene mojego jadlospisu, a nie mojej osoby. z gory dzieki, milego dnia!

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

poprawka: obiad oczywiscie normalny: surowka wyzej napisana, udziec pieczony (ok 100g surowego) + pol woreczka ryzu naturalnego brazowego (60g.) ^^
agueda jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 20:04   #1020
orchidea24
Raczkowanie

lady1000 dziêkujê

emelie oby oby spada³a

skoro ju¿ tu jestem to wrzucê jutrzejszy plan R

1. Owsianka 4 ³, 2 ³ otr±b, 1 ³ d¿emu niskos³odzonego, pó³ kostki twarogu, jab³ko, przyprawa piernikowa -> znów mega s³odko!

2. Kromka razowca + tuñczyk w/s/w

trening si³owy po nim bie¿nia 45 min

3. pó³ szklanki makaronu pe³noziarnistego + gotowany filet z kurczaka

4. serek wiejski 200g + gar¶æ orzechów laskowych

Pewnie pó¼no wstanê, dlatego tylko 4 posi³ki w si³owe treningi to jedzenie takie nijakie mam -> to przez te oko³otreningowe

Edytowane przez orchidea24
Czas edycji: 2011-04-09 o 20:07
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.