|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Niedoczynność tarczycy :(
ja miałam tsh 2,94 bodajże i już endokrynolog stwierdził że coś jest nie tak
muszę popracować teraz nad wypadaniem włosów. wiosna i jak zwykle wychodzą mi bardziej. Aż się płakać chce
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
mi wychodzą bardziej, ale widzę też że rośnie mi dużo nowych krótkich kłaczków
|
|
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
ja mam teraz 2.06 - w pon ide do endo, ciekawe czy zwiększy mi dawkę....
poza tym cholesterol mi wyszedł 230 nie jem tłusto, jestem w miarę szczupła (58-59 kg przy 166) - tez tak macie?czy ten cholesterol spadnie od euthyroxu? |
|
|
|
|
#514 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy spadnie ale ja też mam podwyższony
a co do włosów też mam sporo nowych włosków ale patrzenie jak lecą przy czesaniu imyciu potrafi zdołować |
|
|
|
|
#515 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#516 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Źle funkcjonująca tarczyca wpływa na wzrost cholesterolu. Nie wiem tylko dokładnie czy już sama niedoczynność, czy w połączeniu z Hashimoto, ja mam obie rzeczy, właśnie czekam na wizytę u endo . Ja mam cholesterol ponad 300 - bez powodu, bo tak samo jestem młoda, szczupła i nie jem tłusto, i dzięki temu dowiedziałam się, że coś jest nie tak z moją tarczycą (gin zalecił mi badania). Podsumowując, wydaje mi się (a raczej mam nadzieję - dowiem się niedługo podczas pierwszej wizyty), że regulacja pracy tarczycy przez leki wpłynie na obniżenie cholesterolu
|
||
|
|
|
|
#517 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
TSH mam 0.84 a cholesterol jak był wysoki tak jest. Dlatego też uregulowanie tarczycy to jedno, a zmiana diety, ruch i wspomaganie się np. Omega-3 to drugie.
|
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Przyczajenie
|
witajcie, mam pytanie do Was, bardziej doświadczonych i mam nadzieję, że zrozumiecie i wspomożecie
a więc od pół roku biorę tabl antykoncepcyjne ostatnio od około 2,5 mies czuję się ospała , ciągle zmęczona, nie wysypiam się, ciągle się denerwuję nic a nic mi sie nie chce, na nic nie mam ochoty, jest mi ciągle zimno gdy wszystkim jest ciepło a nawet gorąco, czytałam że niektórzy mają zimne ręce ja mam odkąd pamiętam ale to chyba nie jest skutek niedoczynności? czy przez tabl anty mogłam dostać tej choroby ? czy objawy w/w są powodem wizyty u lekarza? czytałam trochę o tym w internecie jednak nie jestem pewna co do tego...
|
|
|
|
|
#520 |
|
Konto usunięte
|
ale jak nie jem tłusto, ruszam się codziennie i nie jestem otyła to nie wiem jak zbić ten cholesterol
chyba przerzucić się na marchewkę i żywność króliczą ![]() w dodatku żelazo niskie więc coś muszę jednak jeść mięso, a nie same ryby miałam nadzieję, że sam euthyrox zbije, bo nie mam pomysłu co zmienić w diecie i sporcie jak robię już wszystko co zalecają łącznie z braniem omegi - mimo tego 230... a wy jaki macie? ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- PAOLLINO - a długo masz już 0,84? i nawet troszkę Ci nie spadł? |
|
|
|
|
#521 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#522 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
czy Ci nie spadł w ciągu tego pół roku niskiego TSH?
|
||
|
|
|
|
#523 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#525 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#526 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i potrawy mączne, makarony białe. Raczej wszystko razowe, na parze itp. I zero margaryny czy masła. Przecier pomidorowy. |
|
|
|
|
|
#528 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Od kiedy zaczęłam brać Euthyrox N 50 zaczęły mi się robić pryszcze, wyglądam jak nastolatka w okresie dojrzewania, nigdy nie miałam takich problemów. iść z tym do endo czy dermatologa? coś z tym zrobić muszę...
|
|
#529 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzieci są milsze od dorosłych zwierzęta są milsze od dzieci mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
|
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
ja odkąd go biorę to w te dni i kilka przed wariuję, no bez kija nie podchodź, ale żadnych krostek nie mam
|
|
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Niestety wyglądam strasznie. Twarz, ramiona, plecy wszystko w wypryskach w dodatku skóra na zmianę albo sucha jak wiór albo tłusta.Dawki mi raczej zmieniać nie będą bo ostatnie wyniki miałam bardzo dobre i też się dobrze czuję. Zapisałam się i do dermatologa i do endo. Mam nadzieję,że jedna nie odeśle mnie do drugiej i na odwrót
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj u endo, na mój wynik 0,56 powiedział że bardzo dobry i że dawka Euthyroxu pozostaje bez zmian, czyli 100
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I tak się zastanawiam... bo wszyscy się oburzają jak ktoś pyta czy euthyrox/letrox może zwiekszyć czy spowodować wypadanie wlosow. Zawsze podkreślają (lekarze i leczący się na niedoczynność),że nie on może tylko pomóc, a włosy lecą od choroby. A ja znalazłam stronę o lekach z opisem euthyroxu gdzie w efektach ubocznych jest wypadanie włosów. Co o tym myślicie? I jak u was ma się zwiekszanie dawki do włosów? http://www.narp.kastor.strefa.pl/ind...h&findbyid=946 A tak na swoim przykładzie: to gdy zaczelam leczyc sie 3 lata temu bralam euthyrox 50, po 2 msc mialam już hormony na odpowiednim poziomie i wtedy kazano mi zmniejszyć do 25 (zreszta nieslusznie) ale po zmniejszeniu dawki po paru tygodniach przestaly leciec i grubo ponad rok mialam spokoj pomimo tego,że w trakcie brania dawki 25 tsh skakalo sobie tak od 1 do 4. Dopiero na poczatku tego roku trafilam do innej pani doktor ktora kazala zwiekszyc na 37 i teraz 50 i widze,że wlosy znow lecą baardzo. Szczerze mowiac to mam juz dosc tej wstretnej przebrzydłej tarczycy i nie łapie jej sposobu funkcjonowania
Dzieci są milsze od dorosłych zwierzęta są milsze od dzieci mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek no to co milszy mi jest pantofelek od ciebie ty s**********(...) ![]() (A.B)
|
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaczelam od 100, obecnie biore juz 200, wiecej nie mozna podac i.... nijak sie to ma do moich wlosow. Ciagle sa sliczne, dlugie, wypadaja jak normalnemu czlowiekowi...
|
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
hej
ja 2 lata temu miałam wynik TSH około 4,8 przy normie do 4.9 lekarka powiedziała mi że wszystko jest w porządku, i nie będzie ze mną dyskutowała o medycynie ale moje samopoczucie się pogarszało ostatnio więc poszłam do innego lekarza, dała mi skierowanie na TSH, ciekawe jaki będzie finał..
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
hej,
mam pytanie, jakie macie wyniki anty TPO? Ja właśnie odebrałam swoje, wizytę mam dopiero za miesiąc i chciałabym zasięgnąć rady. Mój wynik to ✂ 114,00 U/ml , podczas gdy norma to: 0 — 60. Czytałam jednak, że przy chorobach tarczycy poziom aTPO wzrasta nawet do 1000, także nie wiem czy mam się czym martwić, jak sądzicie?
|
|
#538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
Nie powiedziałabym, że ogromne. Moje aTPO to 127 i wskazuje tylko i wyłącznie na zapalenie tarczycy. Skonsultować z endo i nie martwić się na zapas
![]() Mam niedoczynność i zapalenie tarczycy, mnóstwo guzków, leczona jestem od stycznia - najpierw Euthyrox 50, teraz 62,5. Wszystkie paskudne objawy takie jak senność, uczucie zimna i nieregularne cykle mijają. Jedynie libido leży i kwiczy
|
|
#540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje jest beznadziejne ![]() |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

muszę popracować teraz nad wypadaniem włosów. wiosna i jak zwykle wychodzą mi bardziej. Aż się płakać chce

nie jem tłusto, jestem w miarę szczupła (58-59 kg przy 166) - tez tak macie?
Pierwsze słyszę. Euthyrox reguluje pracę tarczycy. Cholesterol możesz zbić dietą, a ostatecznie lekami.
TSH mam 0.84 a cholesterol jak był wysoki tak jest.
Dlatego też uregulowanie tarczycy to jedno, a zmiana diety, ruch i wspomaganie się np. Omega-3 to drugie.

Ja się strasznie cieszę z takiego poziomu

Moje jest beznadziejne