![]() |
#1801 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
my czujemy potrzebe!!! nie pijemy, nie palimy, nie puszczamy sie - skandalu nam sie chce!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2618341 5]Ale jak to tak ma byc, ze nie odczuwasz takiej potrzeby, czuje sie zawiedziona
![]() ![]() Cytat:
![]() bakta nic z tych rzeczy, tylko bys sie rozczarowala ![]()
![]() |
#1803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ta kosmetyczka ma strone www? gdzie stacjonuje?
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2011-04-05 o 22:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Wizazowy wydzial dochodzeniowy....
![]() Patrze jakie ciekawskie... Kwasze sie sama w domu kawsami z ebaya... miziam i smeram i efekty widze..tylko lico biale jak sciana
#1805 |
Zakorzenienie
|
stojac dzis w porannym scisku w metrze osmielilam sie dotknac, doslownie musnac stope siedzacej przede mna lalki. Zebyscie widzialy spojrzenie jakie mi przeslala. Potem, przy gwaltownym hamowaniu rabek swetra otarl sie o jej kolano. Gdyby spojrzenie moglo zabijac padlabym trupem na miejscu. Ja to taka niewrazliwa jestem no. Jak ja moglam? przeciez to oczywiste ze powinnam zachowac pol metrowa odleglosc a tak przeze mnie stracila punkty na ifonowej grze bo sie skupic nei mogla
21C zapowiadaja w Londonie, ide na luncz na trawke
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | ||
Wtajemniczenie
|
Napewno Moona i jej chlopaki,a pozniej w niedziele,lub poniedzialek wpadnie moja kuzynka z rodzina.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ****************** nawet 3 faza SB mi nie idzie ![]() tz u tesciow dzisiaj,a ja od rana spacerowalam i troche po sklepach pochodzilam. Fajne sa tu ubrania,ale ceny tragiczne !!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
okres mam dostac na swieta.... jak niedostane, to wtedy zaczne sie zastanwiac czy jestem czy moze mi sie tylko spoznia
![]() poki co nic mi o tym niewiadomo ![]() * przylazlam do pracy ..... jakos sie trzymam,ide na lunch na goraca zupke papapapa
#1809 |
Zakorzenienie
|
to akurat szybko wyszloby na jaw, wiéc nie wiem po co ukrywac
![]()
#1810 |
Zakorzenienie
|
szybko bysmy zauwazyly hormonalnosc nastrojow :p
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
mozecie sie nade mna pastwic ile chcecie
![]() mam to w ![]() zreszta jak bede, to wam powiem przeciez..... ![]() bede potrzebowala rad,informacji,nowinek,na zw sklepow, etc etc poki co piiiiiiikkkkkkkknie jest na zewnatrz i micha mi sie cieszy od ucha do ucha ![]() pa
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczególnie, że w piątki nie pracuję ![]() i za chwilę spotkam Bakti ![]()
![]() |
#1813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale cudnie dzisiaj ![]() jutro koniecznie wypad nad rzeke na kocyk i grill wieczorkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo znalazłam u siebie kosmetyczkę, która robi kasę ale bierze 76 funtów za wizytę ![]()
![]() |
#1815 | ||
Zadomowienie
|
czesc
![]() Witam sie juz z domu. Alez cudna pogoda, caly dzien pracowalam w ogrodku. ide was troche nadrobic ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() I to jest powod dla ktorego nie moglabym tam mieszkac. Ich podejscie do zwierzat,do srodowiska , zero uswiadomienia ekologicznego...masakra. Wszedzie smieci. Oczywiscie przy resortach czysto. Jak widzialam zolwie w knajpie w akwarium to plakac mi sie chcialo... Co do ich jedzenia...raz lokalesi siedzieli stolik obok no i ....jedli kurze lapki ![]() No i nieusmiechaja sie w ogole! Cytat:
Zgadzam sie co do kwasow, fajnie dzialaja na buzke, ale moga uczulic lub bardzo podraznic. Kazda cera inna, trzeba testowac - ale bardzo ostroznie! (Aha, BHA , glikolowy...jest tego troche) Natomiast na lato swietnie sprawdza sie peeling migdalowy i raczej kazdemu pasuje. Filtry dobrze byloby cale lato stosowac, ale ja osobiscie nie cierpie. Kupilam wczoraj w tk maxxie wielki kapelusz. A Azjatki na plazy nosza parasolki ![]() W ogole w Wietnamie w supermarkecie na polce z kosmetykami - wszystko wybielajace (nawet dezodoranty ) ![]()
Edytowane przez beafrance Czas edycji: 2011-04-10 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie się trochę porobiło ;/ Tż'owi zabrano połowę benefitów bo im się chyba coś przewidziało co do moich zarobków ![]() Doszli do wniosku, że ja mogę pokryć ze swojej wypłaty tą sumę, którą mu zabrano. Niby wszystko fajnie tylko, że on taką samą sumę, którą razem nazbieramy (benefity+moje zarobki) dostawał na życie jako osoba samotna, a teraz oczekują by za te same pieniądze żyło 2 ludzi plus carer. Będziemy walczyć o zmianę decyzji i we środę mamy spotkanie z pracownikiem socjalnym. Jest mi strasznie przykro, przepłkałam cały ranek. Oni chyba nie zdają sobie sprawy, że mój Tż nie będzie mógł nigdy pracować na takich samych zasadach co przeciętny człowiek. Nigdy nie będzie mógł dorobić sobie na boku czy wziąść nadgodziny jeżeli chce coś zaoszczędzić. Postanowiliśmy, że pojadę do Azji tak czy siak bo to pewnie ostatnia szansa na jakiekolwiek wakacje. Jadę bez niego. Tż się wycofał bo stwierdził, że już tam był i nie jadąc nic nie straci. Tak się cieszyliśmy na ten wyjazd, planowaliśmy go od zeszłego roku, a teraz kupa... Gdyby nie obicieli benefitów to wzielibyśmy kredyt na jego pobyt w Tajlandii, a teraz kupa ![]() Pracuję od 16 roku życia. Jestem tutaj od ponad 4 lat, ani funta nie wzięłam od rządu, nawet jak byłam bezrobotna i mialam prawo do benefitów to żyłam z oszczędności. Tż będzie osobą niepełnosprawną do końca życia. Gdyby miał szansę to jestem w 100% pewna, że by im te benefity do gardła z powrotem wcisnął, gdyby tylko oddali mu zdrowie i niezależność. Utrzymują nierobów, ludzi fizycznie zdolnych do pracy, a jemu kasy dziadują ![]()
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Szien przykro to slyszec.
Mozliwe, ze doszlo do pomylki. Jest taka stronka entitledto.co.uk Mozesz wejsc I sobie sprawdzic co wam sie nalezy i na jakich zasadach. I mam nadzieje, ze skoro TZ ma opiekuna to otrzymuje stosowna w wysokosci DLA ![]() A jeszcze jedno. Czasami organizacje pozarzadowe wspieraja osoby niepelnosprawne wlasnie w kwestii benefitow (ale Ty pewnie to wiesz, bo chyba troche w tej branzy pracujesz). Powodzenia ![]()
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie sadze by doszło tutaj do pomyłki, po prostu im się wydaje, że my powinniśmy wegetować bo takie nas życie będzie czekać, życie od pierwszego do pierwszego. Za każdym razm jak będę miałą jakieś ekstra pieniądze to oni to odejmą od Tż'a kasy. Nwet mi wysłali list, że jeżeli pracuję jako kelnerka czy barmanka to napiwki w rozliczenie też mam wliczać ![]() Tż otrzymuje najwyższe DLA. To akurat nigdy się nie zmieni bo przecież nie wstanie z wózka i nie zacznie chodzić o własnych siłach ![]() My wiemy co nam się należy ale po prostu chodzi tu o to, że nas ukarano za to że jesteśmy uczciwi. Moglibyśmy kłamać, że Tż żyje sam, że nie ma żony, itd. albo mogłabym pójść na bezrobotne i być w lepszej sytuacji finansowej niż jesteśmy teraz ![]() Minimalna roczna płaca to coś ponad 8000, Tż dostawał ponad 7 tyś rocznie jako "zadośuczynienie" za to, że nigdy nie będzie mógł pracować i to była jego minimum annual wage i oni teraz zabrali połowę tego. Ja pracuję na 3/4 etatu. Weź opłać rachunki, ubezpieczenie, jedzenie, część za opiekę i zapomnij o odłożeniu czegokolwiek bo pewnie będziemy musieli kasę pożyczać aby kupić mi tampony ![]()
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety system tak działa. ![]() Chociaż moze akurat wam się uda coś osiągnąć po tym spotkaniu. ![]() I wiem, że czasami osobyzajmujace się benefitami profesjonalnie mogą zdziałac... odrobine magii ![]()
![]() |
#1820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo dla mnie czy dla Ciebie to np. łatwo jest zorganizować wakacje. Możemy zatrzymać się w hostelach, podróżować lokalnymi pociągami czy walić z buta, a on? nawet jak pojedziemy gdzieś na weekend to wyglądamy jakbyśmy się przeprowadzali do tego miejsca ![]() bo to trzeba i krzesło prysznicowe wziąść i materac i w ogóle znaleźć hotel z przystosowaną łazienką, a zazwyczaj to jest minimum 3* hotel. Ja sobie zawsze poradzę ale on całkowicie jest od nich zależny, że będzie musiał siedzieć i gapić się w ścianę, bo na kino teraz będziemy musieli odkładać przez jakieś 2 miesiące nie wspominając już o wyjeździe do innego miasta czy kraju. Chodzi mi o jakość życia jaką mu teraz zaserwują. To nie tak, że my żyliśmy jak u Pana Boga za piecem przed cięciami. Po prostu wtedy mieliśmy z czego odłożyć, a teraz tak już nie będzie. Tż ostatnio znalazł zdjęcie w domu swojej mamy, zdjęcie zrobione kilka miesięcy przed jego wypadkiem. Popadł w taki dół, że pierwszy raz od 4 lat się do mnie nie odzywał. Kilka dni nad nim pracowałam, żeby powiedział o co chodzi. Nie chcę nawet myśleć co to będzie jak się okaże, że ta decyzja jest ostateczna i że będziemy musieli teraz wegetować ![]() Liczę na jego opiekunkę socjalną i na jej mądrości życiowe. Już napisaliśmy odwołanie teraz tylko chcemy aby ona rzuciała na nie okiem i powiedziała co z tym robić. Ehh... wygadałam się ![]() dzięki Luna a teraz idę spać bo jutro do pracy... Niedziela, a ja będę za biurkiem siedzieć... Yeay... Fun!!! ![]()
![]() |
#1821 |
Zadomowienie
|
szien
![]()
#1822 |
Wtajemniczenie
|
będzie lepiej... musi
![]() tak w ogóle odnośnie tych kremów wybielających, o których pisałaś to azjaci mają kręćka na tym punkcie. Jak studiowałam w Finlandii to mieszkałam z dziewczyną z Chin, która miała wybielającą serię L'oreal'a dostępną tylko w sklepach azjatyckich ![]() Czasami jak przeglądam zdjęcia znajomych, którzy są teraz w Tajlandii to tajki są białe jak kreda od tych wszystkich kremów i fluidów, które są o 5 tonów jaśniejsze niż ich karnacja. Wyglądają jak upiory.
#1823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ten system benefitów jest jednak dziwny tutaj ![]() tak jak pisałaś: najwięcej dostają chyba oszuści i lenie, a ci którym naprawdę się należy to muszą się tłumaczyć ![]() ![]() witam w poniedziałkowy poranek z kawą ![]()
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
szien - trzymam kciuki co by sie wszytsko wyjasnilo
![]() lola i reszta tez witam z kawka
#1825 |
Zadomowienie
|
ja mam taką Inkę
![]() edit: osz kurde nie pokażę Wam, coś mi się schrzaniło ze zdjęciami! edit 2: wrzuciłam na fb ![]() szien, musi Ci być naprawdę ciężko. trzymam kciuki, żeby z finansowej i każdej innej strony też jakoś się wszystko ułożyło.
59-58-57-56-55-54-53-52 -13 kg ![]() Edytowane przez peorth Czas edycji: 2011-04-11 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
jestem półprzytomna
![]() po trzeciej kawie dochodze do siebie ![]() Chwila przerwy i do... pracy rodacy ![]()
#1827 |
Raczkowanie
|
bryy
ja juz dzis tez kolejna kawe pije...glowa mi peka od samego wstania wogole zle spalam i jeszcze dzis pracowac musze...bllleee peorth tez chcialabym zobaczyc wiecej zdjec 'slonia'... ![]() szien wspolczuje sytuacji...niestety system benefitowy nie pomaga tym co powinien a nagradza za oszustaw i machloje...nie motywujac ludzi do pracy tylko pojscia na latwizne milego i spokojnego dnia Wam i sobie zycze...oby do 17
I don't excercise. If God had wanted me to bend over, he would have put diamonds on the floor. ![]() Edytowane przez Kbaga Czas edycji: 2011-04-11 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
kbaga moze lepiej oby do piatku
![]() I jeszcze w temacie naturalnej pielegnacji - polecam ten watek KLIK Watek biochemiczny to masakra, wymieklam po kilkudziesieciu postach ![]()
#1829 |
Zadomowienie
|
Dzindybry
![]() siedze sama w biurze, popijam zielona herbate i czytam ARBMagazine, Issue 152 na przebudzenie. Niezwykle interesujacy artykul o cieciu drzew przy kablach wysokiego napiecia ![]() ![]() ![]() ![]() szien wyjasnilo sie cos? ty to masz przejscia dziewczyno ![]() Ja tez sie sama kwasze. Nie mam jakos zaufania do kosmetyczek ![]() ![]() OK chlopcy przyszli - czas popracowac ![]() Edytowane przez lorelei Czas edycji: 2011-04-13 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
ale sie zapuscilysmy na tym watku, wstyd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.