Wrześniówki - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 09:35   #4351
gwiazdka82
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Któraś z Was próbuje z Tż ułożyć sama jakies kroki do pierwszego tanca? Bo mój Tż stwierdził: że damy rade sami no ale ja mam wątpliwości...
narazie po glowie chodzi piosenka Braci - Za szkłem, mam w głowie fajny układ z podnoszeniami chociaż Tż wymyślił Dirty Dancig, ale ja wiem, że będzie
Jeśli Twój Tż myśli,że dacie sami rade,to może ma racje Bo mój Tż też tak twierdził i miał racje.Oboje lubimy tańczyć Oglądaliśmy TzG i potpatrzyliśmy kilka figur i zaczęliśmy tańczyć.Od początku sami wymyśliliśmy jak ma wyglądać taniec od początku do końca.
Zatańczymy walca i tango walc i tango będą trwały po 2miuty.Układ jest prosty z kilkoma ciekawymi figurami.Nagraliśmy nasz taniec i jest nam łatwiej,bo jak mamy swoją próbę,to puszczamy i sobie przypominamy.Pracujemy różnie i tańczymy raz dwa razy w miesiącu.Dacie radę Wystarczy chcieć.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110910310223.html
gwiazdka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:06   #4352
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Moje zdanie jest takie, że wyuczony, krok po kroku układ, wygląda sztucznie i tylko dodatkowo pogłębi Wasz stres związany z tym momentem. No chyba że lubicie być w centrum uwagi, błyszczeć jak gwiazdy albo wyuczycie się go tak perfekcyjnie że "popłyniecie" nie mysląc o krokach itp, ale dla nie tańczących towarzysko bardzo ciężko jest wytworzyć takie wrażenie i dla mnie taki taniec zazwyczaj wygląda strasznie, bo nie widać że młodzi się dobrze bawią, nie widać czułości między nimi, tylko zacięcie i spięcie na twarzy bo myślą, jak teraz się wygiąć czy postawić nogę

Oczywiście wszystko indywidualna kwestia, jednym zależy by się pokazać, innym na emocjonalności tej chwili i pewnie ilu ludzi, tyle pomysłów na ten pierwszy taniec

Żeby znów tu bulwers nie powstał tylko wypowiadam swoje zdanie i chcę zwrócić uwagę na pewne rzeczy, abyście jak najlepiej przeżyły ten dzień
No costy ja sie z Toba w 100% zgadzam, dlatego obawiam sie ze jak pojdziemy do szkoly tanca, to wiadomo będziemy uczyli się konkretnego układu i w chwili stresu nie bedziemy mogli "poplynac" w tancu, a tak jak nawet cos nie wyjdzie to przeciez jakoś to zatanczymy niektore filmiki na youtube są po prostu
Stary 2011-04-07, 18:01   #4353
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
No costy ja sie z Toba w 100% zgadzam, dlatego obawiam sie ze jak pojdziemy do szkoly tanca, to wiadomo będziemy uczyli się konkretnego układu i w chwili stresu nie bedziemy mogli "poplynac" w tancu, a tak jak nawet cos nie wyjdzie to przeciez jakoś to zatanczymy niektore filmiki na youtube są po prostu

Zalezy w jakiej szkole tanca sie uczysz tanczyc i jak dlugo. My sie uczymy indywidulanie z naszym trenerem i nie przy naszej piosence tylko przy innej melodii w zblizonym rytmie. Nie uczymy sie ukladu jaki ma byc na weselu tylko jak sie poruszac na parkiecie. Kluczem sukcesu jest to zeby partner umial prowadzic partnerke i w razie pomylki partnerka myli sie razem z partnerem a i tak niekt tego nie zauwaza. Chodzi o wyczucie rytmu aby w konsekwencji walc nie wyszedl sztucznie. Filmy na youtube to porazka, moze z dwa udalo mi sie zobaczyc calkiem niezle
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 00:15   #4354
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliweczka123 Pokaż wiadomość
Wrzucam co mam. Sukienka od tyłu bo przód w lusterku się odbija i jest całość. Cały czas zastanawiam się nad welonem Bardzo podoba mi się długi ale najlepiej wyglądają oba, komplet długi i krótki z ozdobnymi kamieniami. Ja się panicznie boję efektu choinki. Na weselu nie chcialabym mieć welonu więc w kościele mogę sobie pozwolić na długi. Załączam buciki jakie mi się podobają(zwykle lub taneczne), boje się trochę odkrytych palców aczkolwiek w takich się wygodniej czuję, i bolerko. Bardzo proszę o każde słowa opinii, rady itp. ale nie piszcie żebym suknie zmieniła Tam będzie zmiana, ona jest za długa i nie będę jej skracać tylko podniesiemy stan od falbanek wyżej o ok 5 cm, tak bardziej na biodra. I nie będzie tego kwiatka z boku. Myślałam o samych kolczykach długich i bransoletce, bez niczego na szyi, co myślicie? Nie jestem przekonana. Fryzurkę w ten typ (to ja znów od tyłu ) choć zaczynam się skłaniać ku spięciu wysoko.
Suknia bardzo ładna podkreśla twoją figurę Buciki wybierz takie,w których się dobrze czujesz.A biżuterię wybierz delikatną i tak jak napisałaś kolczyki i bransoletka wystarczą.

Stary 2011-04-08, 07:44   #4355
geko
Przyczajenie

My na pierwszy taniec wybraliśmy piosenkę Eleni "Tylko w twoich dłoniach", nie mielismy piosenki ktora moglibysmy nazwac swoja...tzn mielismy-mamy ale raz ze po angielsku i nie wiem jakby sobie z tym zespół poradzil (bo ja akurat jestem zdania ze jak zespol nie wykonuje pierwszego tanca to tak jakby dostal w twarz) a po drugie to "nasza" piosenka opowiada o nieszczesliwej milosci wiec sie nie nadaje. Szukalismy piosenki nie tyle oryginalnej co melodyjnej lekkiej do tanczenia i co najwazniejsze takiej co by ja znali nie tylko ci mlodzi ale takze starsze pokolenie. Jesli chodzi o sam taniec to bedac na ilus tam slubach i obserwujac co sie dzieje przy wyuczonych ukladach zrezygnowalismy, no i ciut przez to ze przyszly mąż z tancem byl mocno na bakier. Poszlismy na kurs tanca uzytkowego i musze Wam powiedziec ze jest super, przyszly mąż tańczy ba nawet bawi sie tańcem, nauczył się sluchac muzyki i ja czuc-idzie sie tego nauczyc i to najbardziej mnie zaskoczylo. Tak więc my będziemy pierwszy taniec mieć naturalny, bez stresu z usmiechami na ustach mam nadzieje do niedawna spedzalo mi to sen z powiek ale kurs czyni cuda a chodzimy tylko 2 miesiace, wiec jesli ktoras miala wątpliwości to gorąco polecam, nie jest to taka nauka co nadawalaby sie do tanca z gwiazdami ale na swobodne poruszanie sie po parkiecie z gracja wystarczy, przyszlemu mężowi sadzilam ze slon na ucho nadepnal a teraz tak sie rozanielil tym tancem ze chce nawet kurs przedluzyc (wlasciwy trwa 3 miesiace a on chce chodzic i chodzic)...dla mnie bomba. A wracajac do wyuczonych krokow to jak nie sa perfekcyjnie przygotowane to nie wyjdzie to wg mnie ladnie, widzialam juz taka pania mloda ktora zamiast patrzec mezowi w oczy usmiechac sie, byc szcześliwą to ta biedaczka liczyla kroki i kazdy z gosci to zauwazyl...

a ŚLUB będzie 17.09.2011
geko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 15:07   #4356
oliweczka123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez geko Pokaż wiadomość
(...) Poszlismy na kurs tanca uzytkowego i musze Wam powiedziec ze jest super, przyszly mąż tańczy ba nawet bawi sie tańcem, nauczył się sluchac muzyki i ja czuc-idzie sie tego nauczyc i to najbardziej mnie zaskoczylo. Tak więc my będziemy pierwszy taniec mieć naturalny, bez stresu z usmiechami na ustach mam nadzieje do niedawna spedzalo mi to sen z powiek ale kurs czyni cuda a chodzimy tylko 2 miesiace, wiec jesli ktoras miala wątpliwości to gorąco polecam, nie jest to taka nauka co nadawalaby sie do tanca z gwiazdami ale na swobodne poruszanie sie po parkiecie z gracja wystarczy, przyszlemu mężowi sadzilam ze slon na ucho nadepnal a teraz tak sie rozanielil tym tancem ze chce nawet kurs przedluzyc (wlasciwy trwa 3 miesiace a on chce chodzic i chodzic)...dla mnie bomba. (...)
Też chce taką szkołę! Nie mamy niestety na to czasu a przydałoby przypomnieć sobie podstawowe umiejętności. Ale tak teraz myślę, że zawsze można postanowić po poście co tygodniowe wypady na disco w sobotę i to też jest już coś.

3 wrześ nia 2011
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego,
że osiągnięcie go wymaga czasu.
Czas i tak upłynie."
H. Jackson Brown Jr.

Edytowane przez oliweczka123
Czas edycji: 2011-04-08 o 15:10
oliweczka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:02   #4357
stokrocia
Raczkowanie

Czy znacie jakas fajna stronke gdzie mozna sciagnac wiersze, sentencje na zaproszenia slubne? Jakie Wy macie teksty na zaproszenia?
stokrocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 21:05   #4358
Madziuchna27
Zakorzenienie

1 maja 2011 -> 6 lat razem!
10 września 2011 -> NASZ ŚLUB

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-09, 23:57   #4359
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witamy kolejna PM'ko z 10.09 Jak tam Wasze przygotowania?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 08:01   #4360
kaska87
Zakorzenienie

cześć
a my załatwiliśmy kolejną sprawę-wczoraj zamówiliśmy obrączki, mam nadzieję że odbierzemy je przed świętami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nasze.jpg (45,3 KB, 27 załadowań)

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 08:43   #4361
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
hej dziesiątko o której macie ślub?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć
a my załatwiliśmy kolejną sprawę-wczoraj zamówiliśmy obrączki, mam nadzieję że odbierzemy je przed świętami
my obrączek jeszcze nie mamy,ale prawdopodobnie zdecydujemy się na te (w załączniku)

no i wczoraj kupiłam buciki ślubne jednak nie z akcesu bo troche za drogie jak na jeden raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (21,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image_func.php.jpg (8,7 KB, 13 załadowań)

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 08:43   #4362
Niesforna_88
Wtajemniczenie

tylko ja chce bez brylantu obrączkę

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 09:17   #4363
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
my obrączek jeszcze nie mamy,ale prawdopodobnie zdecydujemy się na te (w załączniku)

no i wczoraj kupiłam buciki ślubne jednak nie z akcesu bo troche za drogie jak na jeden raz

Buciki fajniutkie. Zwykłe, proste i pewnie cenę też miały przystępną
Obrączki też bardzo ładne... Nie chcę Cię straszyć, ale u nas też były już wybrane obrączki (dany model mieliśmy PRAWDOPODOBNIE zamawiać), dopóki nie zaszliśmy do Kruka... No i teraz mamy upatrzone 3 modele i ni groma nie możemy się zdecydować, bo wszystkie na palcach są rewelacyjne...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-10, 09:21   #4364
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Buciki fajniutkie. Zwykłe, proste i pewnie cenę też miały przystępną
Obrączki też bardzo ładne... Nie chcę Cię straszyć, ale u nas też były już wybrane obrączki (dany model mieliśmy PRAWDOPODOBNIE zamawiać), dopóki nie zaszliśmy do Kruka... No i teraz mamy upatrzone 3 modele i ni groma nie możemy się zdecydować, bo wszystkie na palcach są rewelacyjne...
cena butów mnie do nich przekonała dość przystępna
my już też dużo patrzyliśmy na obrączki, ale żadne nam aż tak się nie spodobały jak te jedyne co nas narazie powstrzymuje to to,że chcielibyśmy szersze bo te mają 4mm, a my byśmy chcieli może 4,5 może 5. Tylko jak narazie w każdym napotkanym salonie mówili nam, że nie da się poszerzyć

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 09:28   #4365
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ślub bierzemy o godz. 17 w najstarszym, malutkim i bardzo romantycznym, kościele w naszym mieście.
Przygotowania -> bardzo w toku. Prawie wszystko już załatwione. Nie zamówiliśmy jeszcze zaproszeń i kwiatów, ja nie mam butów, ale jedne już wypatrzyłam. Acha, mój narzeczony nadal bez garnituru, ale myślę, że niedługo już kupimy. To przecież pikuś w porównaniu z suknią

A to nasze obrączki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (44,9 KB, 36 załadowań)

Stary 2011-04-10, 09:36   #4366
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślub bierzemy o godz. 17 w najstarszym, malutkim i bardzo romantycznym, kościele w naszym mieście.
Przygotowania -> bardzo w toku. Prawie wszystko już załatwione. Nie zamówiliśmy jeszcze zaproszeń i kwiatów, ja nie mam butów, ale jedne już wypatrzyłam. Acha, mój narzeczony nadal bez garnituru, ale myślę, że niedługo już kupimy. To przecież pikuś w porównaniu z suknią

A dla mnie o dziwo kupienie sukni było najprostsze. W zasadzie to kupiłam w pierwszym salonie w którym byłam (po wizycie w nim, wizyty w dwóch pozostałych odwołałam) i w którym przymierzyłam tylko 4 suknie Cała reszta to z kolei dla mnie hardcore
A powiedz mi, który to kościółek w Białym wybraliście (najstarszy to chyba Farny jest, czy może ten taki duży biały jak się na Ełk i Wawę jedzie)?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-10, 09:38   #4367
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:

A to nasze obrączki:
bardzo ładne obrączki mój tż też jeszcze bez garniaka

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 09:40   #4368
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładne obrączki mój tż też jeszcze bez garniaka
Mój też. Ale On przecież ze wszystkim zdąży, przecież jest jeszcze tyyyyyleee czasu...
A ja to już mam wojnę myśli w głowie, śnią mi się różne dziwne rzeczy i w ogóle... Bridezilla jak nic

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-10, 09:44   #4369
Madziuchna27
Zakorzenienie

Przy Farze jest taki mały, biały kościół, nazywany Starym Kościołem, kojarzysz?

A co do garniturów, to przecież faceci nie muszą się nigdzie spieszyć. Oby mój nie zostawił tego na ostatnią chwilę Ja muszę mu asystować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 09:51   #4370
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój też. Ale On przecież ze wszystkim zdąży, przecież jest jeszcze tyyyyyleee czasu...
A ja to już mam wojnę myśli w głowie, śnią mi się różne dziwne rzeczy i w ogóle... Bridezilla jak nic
mój to trochę przeciwieństwo już dwas miesiące chodzi i ogląda garnitury tyle, że narazie pojawił nam się inny dość spory wydatek i wstrzymaliśmy się z kupnem

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 10:04   #4371
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny jaki welon do tej sukni? trochę słabo widoczna bo na wieszaku z biżuteri chciałabym bransolete z ksyształków, ale do końca jeszcze nie wybrałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie068.jpg (72,5 KB, 18 załadowań)

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 10:09   #4372
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jaki welon do tej sukni? trochę słabo widoczna bo na wieszaku z biżuteri chciałabym bransolete z ksyształków, ale do końca jeszcze nie wybrałam
Welon to chyba tiulowy, niezbyt długi - tak do ramion.

Stary 2011-04-10, 10:13   #4373
Niesforna_88
Wtajemniczenie

http://moda.allegro.pl/p-luidii-efek...537542146.html myślałam nad czymś takim, ale jakoś cięzko mi wyobrazić go sobie razem z suknią

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 10:16   #4374
Madziuchna27
Zakorzenienie

bardzo fajny, delikatny, myślę, że będzie pasował

Stary 2011-04-10, 10:18   #4375
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
hej dziesiątko o której macie ślub?

Obrączki ładne,ale ty chyba nie obawiasz się,że ci te oczko wypadnie co nie?Ja też kiedyś chciałam podobne,ale wyszło inaczej.Jak weszliśmy do jubilera i oglądaliśmy je,to nasz wzrok się spotkał na na jednych i je kupiliśmy
A buciki bardzo ładne,a ile mają cm,bo wydają mi się takie wysokie

Stary 2011-04-10, 10:20   #4376
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka82 Pokaż wiadomość
Obrączki ładne,ale ty chyba nie obawiasz się,że ci te oczko wypadnie co nie?Ja też kiedyś chciałam podobne,ale wyszło inaczej.Jak weszliśmy do jubilera i oglądaliśmy je,to nasz wzrok się spotkał na na jednych i je kupiliśmy
właśnie ja chce bez oczka chce mieć prostą bez ozdób buty mają razem z platformą jakieś 8-9 cm, ale tej wysokości w ogóle się nie czuje

Jako jedność :
Stary 2011-04-10, 10:27   #4377
gwiazdka82
Raczkowanie

Cytat:
http://moda.allegro.pl/p-luidii-efek...537542146.html myślałam nad czymś takim, ale jakoś cięzko mi wyobrazić go sobie razem z suknią
I dobrze pomyślałaś.Ja przymierzałam podobny i wygląda z suknią bardzo ładnie

Mój Tż też nie ma garnituru,ale ma upatrzony i kupi go w czerwcu.Coś mu brzuszek rosnie Dlatego zdecydował,że kupi w czerwcu,bo musi nad sobą popracować

Stary 2011-04-10, 11:57   #4378
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy Farze jest taki mały, biały kościół, nazywany Starym Kościołem, kojarzysz?
Nie kojarzę. Najbliżej Farnego to kojarzę tylko tą Cerkiew na Lipowej i dalej Rocha. Chyba, że w innym kierunku, to chyba gdzieś przy Jurowieckiej, albo tam w stronę Sienkiewicza jest jakiś...

Cytat:
Wydaje mi się, że będzie pasował

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2011-04-10, 15:32   #4379
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka82 Pokaż wiadomość

Ja swoj pierscionek zareczynowy mam z szafiru i diamecikow malych na okolo, nosze go od kilku lat bez przerwy i nic sie nie dzieje Sprzatam w nim, pracuje itd.
Pochwale sie naszymi obraczkami. Sa szerokie, bo przy moich, chudziutkich i dlugich palcach tylko takie ladnie wygladaja Waskie obraczki po prostu "gubily" sie na palcu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obr__czki_Dwukol_4bfe955e95b55.jpg (42,2 KB, 14 załadowań)
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 15:37   #4380
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Pochwale sie naszymi obraczkami. Sa szerokie, bo przy moich, chudziutkich i dlugich palcach tylko takie ladnie wygladaja Waskie obraczki po prostu "gubily" sie na palcu.

A pochwal się gdzie je upatrzyliście...

edit
właśnie wypatrzyłam na zdjęciu, że to AURUM

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2011-04-10 o 15:38
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości