|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
No i rozumiem rozczarowanie.. Ja tez to przeszłam z pierwszym dzidziolem ![]() Pragnelam straaaaaasznie dziewczynki i jak mi lekarz powiedzial ze chłopak to łzy mi w oczach staneły No ale po chwili cieszylam sie ze dzidziol zdrowy... Na dziewczynke przyjdzie jeszcze czas ![]() Teraz nie wyobrazam sobie zeby moj mały mezczyzna był dziewczynka.. Jest dla mnie najpiekniejszym i najukochanszym dzieciątkiem na swiecie Chcialabym teraz dziewczynke ale parcia juz takiego jak za pierwszym razem nie mam Jak nie teraz to do trzech razy sztuka![]() Cytat:
juz jezdzic tymi autkami itd.. Ale podzielilismy zabawy i tz sie bawi z małym autkami i tymi typowymi zabawkami dla chłopców... Ja z młodym rysuje, ukladam puzzle , sprzatamy , bawimy sie klockami itd...![]() Ide napakowac w siebie troche owoców bo piszecie tu o tych nalesnikach, plackach po wegiersku i wogóle ze dostalam slinotoku....... ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
:rolley es:
|
|||
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ale sie naczytałam i widze że już niedługo kolejna cześć
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
Ja też wszystko nadrobiłam. Wróciłam z Wro....byłam w Ikei i marketach i wróciłam z 12 piwami
Miłej soboty
|
|
|
|
#4924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo jestem ciekawa czy się sprawdzi...najwcześniej się dowiem 4 maja bo wtedy mam wizytę i lekarz powiedział, że spróbujemy zobaczyć co tam zawodnik chowa między nóżkami
|
|
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4926 |
|
Zakorzenienie
|
Niespotykana ciszaaa
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
Wszyscy korzystają z soboty
![]() Dziewczyny poniżej - Was również zapraszamy na nasze spotkanie w środę o 17 u szewca na starówce bianeczkaa egwene6 liwaczka spa82 Tenaya24
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-04-09 o 20:25 |
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę cisza
Mnie TŻ wyciąga do knajpki bo umówił się z kolegami na piwo Chyba się z nimi wybiorę Mam nadzieję, ze nie będą palić w lokalu... :/Oglądałam ten dokument o Smoleńsku jak wypowiadały się rodziny ofiar... Ale ryczałam...
|
|
#4929 | ||
|
Zadomowienie
|
Wyszłam po 11, a wróciłam przed 21 - 2h spędziłam na koniec na poczcie głównej, a chciałam tylko wysłać polecony i zapłacić ZUS, bo zapomniałam w piątek rano puścić przelew. Padam z nóg.
Cytat:
"Co robią dwaj informatycy na wykładach? Wymieniają się przepisami kulinarnymi" (albo rozprawiają, który jki nóż kuchenny sobie kupił) Cytat:
Obym tylko wyrobiła fizycznie i dzidzia była wyrozumiała dla mamy. Ja już chcę czerwiec - skończą mi się dodatkowe zlecenia i duży projekt w firmie, będzie urlop nad morzem i duży brzusio, będzie ciepło i słonecznie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#4930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem twoje rozczarowanie ja sama bardzo chciałabym chłopca i wręcz przekonana jestem ze tam chłopiec rośnie i nawet się nie nastawiam ze usłysze co innego....ale dowiem się dopiero w 22tc tj 18maj czyli jeszcze dużo czasu.... |
|
|
|
|
#4931 |
|
Wtajemniczenie
|
sobota wieczór, wszystkie odpoczywają
a ja Wam powiem, że mój mąż mnie dzisiaj zaskoczył. Robimy remont i będziemy mieć nową kuchnię i w tym pomieszczeniu mieliśmy stary parkiet, więc trzeba było go ściągnąć i założyć panele, hałas był przy tym bo stukanie młotkiem, jakieś wiertarki, więc mój mąż stwierdził, że mam sobie stamtąd iść, bo dziecko słyszy, a nie chce mieć nerwowego i bojaźliwego dzieciaczka dobry jest hehe
|
|
|
|
#4932 |
|
Raczkowanie
|
Czesc drogie ciężarówki
ja nadal słomianą wdową jestem..... bobas mnie kopie jak szalony![]() spray ja mam juz córkę więc przydałby się tym razem chłopak,ale jesli moja intuicja mnie nie myli bedzie druga córa
Nasza największa niespodzianka-Dominika ur 8.10.2011 Nasza księżniczka-Weronika ur 16.06.2006 Edytowane przez eveline22 Czas edycji: 2011-04-09 o 22:35 |
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam sobie na meczu, później na kolacji i jestem właśnie po arbuzie więc mogę iść spać w tym błogim stanie
![]() dobranoc |
|
|
|
#4934 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry kobitki
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Dziś to chyba już w nowy wątek wejdziemy ![]() Jaki w końcu ma być tytuł ??
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dzis to chyba już napewno a tytułów jest kilka trzeba wybrać ![]() Ja dalej podziębiona, dobrze że tylko tyle Czemu tak zimno na dworze, wstałam dziś w domu 16 stopni miałam pewnie jak położą ten dach i bedzie można ogrzewać dom to będzie plus 20 stopni na dworze
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja od wczoraj budzę się z zawalonym nosem,zwariować można A tytuł jakikolwiek i tak najważniejsze rozmowy i wrażenia
|
|
|
|
#4938 | ||||||||
|
kosmitka
|
Szybko się przytwitam, wczoraj miałam cudny dzień w 3mieście, oglądaliśmy z mężem ciuszki, mebelki, wózki
- tylko oglądaliśmy, ale wrażenia bezcenne.Idę Was nadrobić i potem napiszę szczegóły. Aha i dorwałam bavarię .---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Nawet dużo nie naprodukowałyście .Cytat:
A bodziaki fakt - lepiej z długim rękawem. U nas jest nastawiona temperatura na 21 stopni, ale oczywiście może być więcej. Teraz w sklepach jest sporo z krótkim rękawem. Ale wszystkie słodkie. Oglądałam wczoraj w Mama i ja oraz w H&M i body są dość drogie - od 17 do 30 zł. Nie wiem, ile tego trzeba kupić, każdy mówi, że sporo, bo dziecko może ulewać, obsioosiać się. Cytat:
.Cytat:
Nie wiem, czy mogę Ci napisać z czym kojarzy mi się Bożena, albo na jaką część ciała się mówi u nas Bożena? ![]() Cytat:
Dokładnie, witaj w klubie, ja też wczoraj odpękałam. Cytat:
I dzięki za podpowiedź z tą wodą, mi pomagała, więc dobrze wiedzieć. Cytat:
Cytat:
Moje usg w 12tc trwało bardzo długo, chyba z 15 minut, aż mnie bolało. Kolejne też są dość długie. Cytat:
Kurcze, ja też, może jakiś spray do nosa by pomógł - taka sól fizjologiczna czy woda morska. Nie wiem jak WY, ale ja zawsze lepiej dogadywałam się z mężczyznami - nawet mój mąż powiedział, że to lepiej, że będzie syn, bo ja mam więcej kolegów niż koleżanek .
|
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
I jak smakuje bawaria?
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Ja to do małego mężczyzny podchodzę trochę z przestrachem. Martwią mnie te wszystkie zakamarki... U dziewczyny wszystko jasne, jak usiądzie w kupkę to wystarczy przetrzeć od góry do dołu i już a tutaj jak się pozawija w jajeczka i inne tego typu to przecież czyszczenia na kilka godzin ![]() A mi tż kupił wielką butlę soli morskiej i ja się tego boję. Psiknęłam raz, cała się zalałam- nie umiem tego stosować pomimo instrukcji z obrazkami |
|
|
|
#4940 |
|
kosmitka
|
Cotynato jeszcze nie spróbowałam, wczoraj zbyt późno wróciliśmy. Dzisiaj będzie wielki chrzest zapewne
. Nie mieliśmy czasu, by podjechać do innych sklepów i poszukać innych smaków.Wózki nam się spodobały Emmaljunga i chyba na to postawimy. Jeszcze jeden sklep z wózkami zwiedzimy przy następnej wizycie w 3mieście i wtedy podejmiemy decyzję, przynajmniej jedno będzie z głowy. Nawet nie wiem, kiedy to się zamawia, chyba po urodzeniu? Ciuszki, jeśli mnie urzekły, to były drogie, takie miśkowe body nawet po 100 zł, więc sobie odpuściłam. Zacznę zakupy chyba w maju. Moja teściowa twierdzi, że za wcześnie. Że nie można kupić łóżeczka, dopóki dziecko się nie urodzi i takie tam. Przecież na niektóre meble się czeka, więc jak to zamówić po urodzeniu, a gdzie będzie dziecko spało ?? ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Czemu z przestrachem? Wlaśnie podobno mężczyźnie małemu nie ma w co się pozawijać , bo są jajeczka, a u dziewczynki te wszystkie fałdki i inne takie.Ja jestem przeszczęśliwa z powodu synka, spełniło się moje pierwsze przeczucie ciążowe. Tak jak jakoś czułam, że jestem w ciąży, tak pierwsza myśl była, że jest syn. Wszystko póki co się sprawdza. Będzie synio mamusi.
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
Może wtedy kiedy my będziemy sobie leżały po porodzie tż będzie biegał i kupował
|
|
|
|
#4942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez bym chciała chłopaka, a dowiem się dopiero 3maja
|
|
|
|
|
#4943 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Taką właśnie usłyszałam wersję, że mam sobie wszystko upatrzeć, dać listę mężowi i on będzie wszystko po porodzie kupował. Mój jak to usłyszał, to padł i powiedział, że mam sobie to wybić z głowy, on się w takich sklepach i z takim zadaniem nie widzi w ogóle .A tak przy okazji - wczoraj powiedział, że jeszcze w takim dziwnym sklepie nie był, chodził i rechotał się, stary koń. A byliśmy w Mama i JA i 80% klientek było w mniej lub bardziej widocznej ciąży .Cytat:
I trzymam kciuki za jajeczka
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
co tam u Was? ps. moje gardło!!! |
|
|
|
#4945 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba nie będę taty naciągać na taki drogi wózek, tyle będzie innych wydatków.Cytat:
ostatnio oglądałam ciuszki w smyku - ładniusie - teraz nowa kolekcja, a do jesieni pewnie stanieją Polecisz kupować łóżeczko 2 dni po porodzie a dziecko będzie spało w wózku? A może wózka też nie można i fotelika, tylko jak zabierzesz brzdąca ze szpitala? Twoja teściowa jest przesądna kobietą? ciekawe co by powiedziała na moje łóżeczko, które czeka od 30 lat Ciuszki już kompletujemy, wózek pewnie na przełomie sierpnia i września bo czasem się czeka na kolor, no i wtedy też musimy po kupić butelki smoczki i masę innych potrzebnych drobiazgów. Nie zakładam wcześniaka, ale co jak dziecko zechce wcześniej na świat. Uważam że gotowa wyprawka z miesięcznym wyprzedzeniem nie jest zła. Dziś się uśmiałam. Zamieszczam część artykułu dla przyszłego ojca, który zaczyna się od słów: "Drogi tato, już za kilka dni, tygodni, miesięcy dojdzie do małej rewolucji w twoim życiu. Podebrałeś swojej żonie miesięcznik "M jak mama"? Masz szczęście bo trafiłeś na artykuł, w którym inny tato pomoże ci w przygotowaniach do narodzin potomka... idę coś wszamać
|
||
|
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt jest zawsze możliwość że może się coś zdarzyć przy porodzie ( pfu pfu) , ale wg mnie lepiej mieć już gotowy kącik dla dziecka, żeby później sobie wszystko na spokojnie przeżywać a nie myśląc o tym i denerwując się że idzie się na nie gotowe. A ja też nie widzę tż który lata po sklepach. Może ze zdjęciami dał by radę, ale raczej wolałabym aby był przy mnie.
|
|
|
|
#4947 |
|
Zadomowienie
|
zaczęliśmy się zastanawiać nad imieniem Tomasz
dla dziewczynki nadal nic
|
|
|
|
#4948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się oczywiście pokażę, ale spóźnię się troszeczkę...do 18 pracuję tak więc przyjadę prosto po pracy, no chyba żeby ruchu nie było to może zamknę trochę wcześniej ![]() I sorki dziewczyny, ale nie chce mi się nadrabiać zaległości (złapałam ostatnio wenę i kilka dni wyżywałam się twórczo przez co nazbierało mi się znowu ponad 30str), mam nadzieję że wszystko u was i waszych maleństw w jak najlepszym porządku
|
|
|
#4949 |
|
Zadomowienie
|
mój brzdąc dostanie dziś dawkę cukru
![]() pierwszą myślą były kanapki z Nutellą, ale że zostało na dnie i powstały białe kuleczki tłuszczu - wyrzuciłam do kosza. No trudno się mówi. Dalej stał słoik z grzybkami marynowanymi - jami - nie dałam rady odkręcić nie chciało mi się siłować. Skończyło się jednak na słodkim miodku. Szkoda że już dawno wyjadłam z niego orzeszki Ale i tak jest pycha dziewczyny czy można jeść ser pleśniowy? ostatnio zamówiłam pizze 4 sery i dopiero jak otworzyłam pudełko okazało się, że 1 jest pleśniowy. na szczęście nie jadłam sama i wybierałam kawałki gdzie było go mało.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-04-10 o 11:16 |
|
|
|
#4950 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Cytat:
Cytat:
a ja jeszcze w łóżku leżę, mąż ogląda formułę 1 a mi się nie chce wstać. Oglądnęłam film dokumentalny na vod "życie przed życiem". Polecam jak któraś nie widziała. Na końcu to się popłakałam, bardzo wzruszający, muszę jeszcze mężowi powiedzieć żeby obejrzał. Pozdrawiam niedzielnie
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

:rolley es:

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię 

bobas mnie kopie jak szalony
pewnie jak położą ten dach i bedzie można ogrzewać dom to będzie plus 20 stopni na dworze 
. Zawsze do usług