|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
A ja od rana mam takiego doła
....wczoraj przy wieczornym czesaniu włosów przed myciem wyszło (nie wypadło tylko normalnie wyszło) mi tyle włosów jak nigdy - całe garście Jestem przerażona, bo dzisiaj rano było to samo, wystarczy, że przeczeszę włosy rękoma i mam pełną garśc - jak tak dalej pójdzie za kilka dni będę łysa ![]() ![]() Nie wiem co się stało, już czytam na necie, że to może miec związek z utratą białka zgłupieje normalnie...Dziewczyny znacie jakieś preparaty na wypadanie włosów, które można stosowac w ciąży? Chodzi o preparaty witaminowe.
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Po drugie - warunkiem jakichkolwiek zmian robionych na koncie jest podpisanie aneksu do umowy przez osobe upowazniona. Brak odpowiednich dokumentow jest jednoznaczne z tym, ze osoba, ktora Ci zmienila warunki, zrobila to niezgodnie z procedura. Jak mi podasz numer na PW to Ci sprawdze coz Ty tam masz na koncie. Po trzecie - nowe taryfy wystepuja zarowno w wersji mix jak i abonamentowej, w tej samej cenie. Wiec moze Ci sie wydaje ze nie masz mixa (co nie zmienia faktu, ze ja bym reklamowala skoro nie podpisalas aneksu - rozumiem, ze umowa jest na Ciebie?). Po czwarte - jesli wiec nie podpisalas nic, a zmiany na koncie sa wprowadzone (co sprawdze, jak mi podasz numer) masz pelne prawo reklamowac usluge i robic awanture. A co, komu i jak powiedziec to Ci napisze na PW, zeby nie bylo, ze uderzam w czule punkty wlasnego pracodawcy ![]() Przypominam ze mozliwosc odstapienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiebiorstwa (czyli np. aneks kurierem) dotyczy tylko i wylacznie osob fizycznych nie prowadzacych dzialalnosci gospodarczej. W przypadku firm aneks obowiazuje od momentu podpisania i nie ma zadnej mozliwosci zeby od niego odstapic. Dla osob prywatnych to jest 10 dni. |
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi pw poszło
dziękuję za rozjaśnienie sprawy![]() dziewczonka masakra z tymi włosami ![]() współczuje nie wiem z czego to mmoze byc. a jakie witaminy ciązowe bierzesz?? mi od poczatku ciazy moze 500 włosów łącznie wypadło. bardzo mi sie wzmocniły a wczesniej mialam dramat te zywchodziły garsciami. na włsoy dobra jest pokrzywa. np herbata pokrzywowa. ale nie wiem jak sie to ma w ciazy:/ ja srtosowałam keidys nafte kosmetyczna i tez mialam bardzo mocne włosy po tym. moze zapytaj gina na wizycie co mozesz brac. PS. jakby to kogos interesowało to moja sałatka z paluszków krabowych wyszła prze genialna
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Na włosy dobra jest herbata pokrzywowa, maseczka z rzepy oraz maseczka naturalna.
1 łyżka stołowa olejku rycynowego 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 1 łyżka stołowa nafty kosmetycznej 2 żółtka sok z jednej małej cytryny lub 1/2 dużej Oliwę z oliwek, olejek rycynowy, naftę kosmetyczną oraz sok z cytryny podgrzewamy a następnie dodajemy żółtka. Zakładamy czepek, ręcznik i trzymamy na włosach 1 1/2 godz. Na koniec myjemy włosy dwa razy Wpływ na wypadanie włosów może mieć również niski poziom żelaza w organizmie.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-04-10 o 12:54 |
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie przemawiaja do mnie owoce morza :
|
||
|
|
|
#1926 |
|
Rozeznanie
|
witam
widzee dzis sam pysznoscie wklejacie i sliczne brzuszki a ja rosołek i jade w teren tam cos wszamie dzieki za zainteresowanie moimi sutkami,mam nadzieje ze bedzie tak jak mówicie i dzidzia da rade ciagnac i bedzie miała co , bo ja na prawde mam tylko dziurki w cycach
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
aguś też byłam święcie przekonana że paluszki krabowe surimi są owocem morza, dopoki nie przeczytałąm skąłdu
![]() skąłdają się z mielonej białej ryby i aromatu kraba ![]() zmykam na obiadek
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jeszcze lepiej hehe |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
wrzucę przepis na szaszłyki, proste i szybkie danie w sam raz na imprezki:
- cycki z kurczaka pokroić w kostkę (tak żeby kawałki łatwo się dały nadziewać na wykałaczki) skropić sokiem z cytryny, oliwą i przyprawą np. gyros można posolić - to mięso musi postać w lodówce tak z pół godziny, - papryka równiez w kostkę - ja miałam żółtą i czerwoną, - cebula czerwona w paski - kilka miało tez nadziane oscypki, te najmniejsze. ponadziewane szaszłyki do kuchenki na ok. 20 minut na 200 stopni ![]() przy cieście i szaszłykach mąż i znajomi siedzieli z piwem a ja z mlekiem na zgage a teraz zajadam sie mieszanką studencką, pyyyycha dziękuję za opinie brzusia
|
|
|
|
#1930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1931 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
U nas kontynuacja pieknej pogody. Smialo mozna latac w letnich ciuszkach. Ja biegam w krotkim rekawku i w spodniach od dresu, bo przeciez nie pokaze swoich wielkich brzydkich nog Wiec dzisaj bedzie barbekju!!!! az mi slina cieknie na sama mysl!!! Mezu skonczyl dzisaj 4 nocki i ma 4 dni wolnego. Ide go zaraz budzic i rozpoczynamy niedzielke ![]() Ide kawke wypic!!! Cytat:
Cytat:
i po co sie zadreczac?Widzisz... awet wrocil wczesniej do swokego Promyczka i Sloneczka Ta co tak za Antosiem szalala to nie ma dzieci jeszcze. Ma 34 lata i nie bylo jej dane... wydaje mi sie ze nie spotkala w swoim zyciu jeszcze faceta, z ktorym moglaby miec, bo bardzo kocha dzieci i byla zachwycona ruszajacym sie brzuchem. Wypytywala o wszystko i w ogole ![]() Cytat:
Cytat:
Co do ryjka to oczywiscie, ale jak pozbede sie wstydu Mam lekkie zaczerwienienia w okolicach policzkow i czola. Mam sucha skore. uzywam peelingu delikatnegodwa razy w tygodniu i krem nawilzajacy. Teraz LRP, ale zauwazylam, ze niema filtru w sobie Cytat:
Ja czuje, ze Ty i tak dzisaj do nas nie zagladniesz Andziotek ide zaraz oblukacnowy fryz co do kieliszkow to takie wlasnie sa. Jedno wino na dwa kieliszki. Sa duze, pojemne ale z baaaaaardzo cienkiego choc mocnego szkla. My takie same mamy i sa naprawde super. Jednak wino najlepiej smakuje z kieliszkow z cienkiego szkla
|
|
#1932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Lasunie
a tyle sie naspacerowalismy ze znajomymi, ze poczekalam na meza w centrum az autem podjedzie, bo isc juz nie moglam, oczywiscie "zwiedzilam" chyba z 10 toalet![]() A dzis spacerek nad morzem, wrzucilam nowe fotki do albumu swojego burzusia, zapraszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale do tej espresso dolewam mleka, to jest lzejsza, ale juz taka z baru krotkie espresso to jest dla mnie za mocne, nie pijam![]() Cytat:
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
a cóż tu tak cicho i niepozornie dzisiaj?
![]() ja własnie wróciłam od mamy i czekam na tż. pomagałam mu nawet malować ![]() biedny jest juz taki padniety, a przy tym remoncie jak to przy remoncie, milion nie zaplanowanych rzeczy wychodzi. zjadłam dwa kawałki karpatki, i nawet nie poczułam... ech ale na razie nie jem wiecej moze sobie sałateczki skosztuję czy aby nie za mdła:P
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to tak nagle. Jutro jadę do gina i będę się żalic, fakt, że ginekolog do włosów ma tyle co i nic ale niech działa, bo ja nie chce byc łysa ![]() Cytat:
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac
za autko, udało się ![]() mary poziomkowa za wózek dla Hani Dziewczonka przykro mi z powodu włosów Ja właśnie wróciłam ze spacerku i nogi mi wlazły nie powiem gdzie. Ale pogoda śliczna, ludzie spacerują w letnich ciuchach |
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka co ja przechodzialam z moimi wlosami prawie przez cala ciaze, dopiero tak od 2 miesiecy normlanie przestaly wypadac, ale tez momentami myslalam ze zostane lysa...Uzywalam szamponu seboradin przeciw wypadaniu wlosow i maseczki Wax, no i robilam te rozne oklady i maski z olejku rycynowego i oliwy z oliwek, ale to nic nie dawalo, mysle ze to poprostu tak hormony podzialaly na mnie w ciazy, ze wlosy lecialy mi garsciami, wierz mi po czesaniu musialam odkurzac tyle ich bylo...Zelazo mialam w normie, na tarczyce biore leki, wiec to nie od tarczycy, chyba taki moj urok, oblecialam chyba ze 3 lekarzy, no ale naszczescie sytuacja sie ustabilizowala, az boje sie pomyslec co to bedzie po ciazy/karmieniu...
|
#1937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I boję się, że jak one wypadają z powodu jakiś braków witaminowych czy hormonów to sobie te wszystkie szampony i maski mogę w buty wsadzic
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka no niestety mysle, ze tutaj maseczki nie pomoga, bardziej to one na psychike dzialaja niz pomagaja...a w ciazy bierzesz witaminy??? ja biore multicentrum mama i jakies kwasy dha podowjna dawke i po ciazy nadal mam kontynuowac, Kochana ja az sie boje pomyslec jak beda po ciazy wypadaly, bo ja mam hopla na punkcie dlugich wlosow, wiec predzej zostane z dwoja dlugimi pejsami niz je zetne
![]()
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że temat włosów na tapecie
Mnie też w ciąży trochę się poprawiły i przestały wypadać ale boję się bardzo co będzie po Dziewczonka, może Twoje włosy wchodzą już w etap wypadania po ciąży? Nie mam pojęcia
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
a my bylismy na dosc dlugim spacerze nad jeziorkiem
wywialo mnie, polazilam duzo caly dzien znow mam skurcze raz co 20 raz co 10 raz co 7 eee a do tego parcie na odbyt i mala sie tak dziwnie rusza ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Skurcze przepowiadające - mogą wystąpić w ciągu 7-10 ostatnich dni przed porodem (lub nawet nieco wcześniej). Są one nieregularne i raczej odczuwane jako niebolesne (tzw. skurcze Braxtona-Hicksona). Mają one charakter (po 2-3 godzinach) wyciszający się, zanikający. Napewno się nie zwiększają, nasilają. Bywa jednak czasem tak, że skurcze przepowiadające mogą być silne i trwać tak długo - że sprawiają wrażenie skurczów porodowych - po czym ustępują. te bolesne mam wlasnie tak od tygodnia wczesniej mialam te braxtona hicksa bo teraz jak mam skurcz to zupelnie inaczej to odczuwam nawet napiera mi na odbyt ![]() no to jak to jest prawda, to na dniach powinnam urodzic.. wariuje juz gdyby nie to rozwarcie i te inne przygotowane narzady to bym nie myslala tyle o tym bo gdybym byla pozamykana a szyjka dluga i warda to by byl spokoj ![]() ide na film, moze nie bede myslec.. |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy na obiedzie w mieście ...
ja nigdy Zosi tych butów nie kupię jak już coś jest to rozmiaru nie ma ... mężul znowu jutro wyjeżdża do Wawy mam tego dość !!!!!!! co do włosów to mi teraz nie wypadają, ale po ciąży z Zosią to był hardcore !!!!!!!!!! z 1/3 to spokojnie mi wypadła, a później odrastały takie króciutkie i taka mega wiejska grzywunia mi się się zrobiła której nijak nie dało się zaczesać ........ zmęczona jestem ... |
|
|
|
#1942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się urodziłam z wadą, ale nie zdiagnozowali mnie w szpitalu niestety pomimo, że niby badania pod tym kątem miałam. Zrobiła to babcia jak już byłam w domku, najszybciej udało się moim rodzicom umówić mnie do ortopedy jak miałam 4 miesiące i w zasadzie od razu dostałam gips, bo okazało się, że oprócz dysplazji miałam to biodro jeszcze zwichnięte. Niestety gips został założony źle i musiałam mieć zakładany kolejny. Lekarze w zasadzie mówili, że nie będę normalnie chodzić, ale moi rodzice wzięli mnie do prywatnego ortopedy, który zalecił różne ćwiczenia i rehabilitacje, trwało to całe lata, sprowadzali mi z Niemiec specjalne wkładki do butów i do podklejania podeszwy, ale się udało. Także jak widać ważne jest nie tylko odpowiednie wczesne zdiagnozowanie wady, ale jeszcze prawidłowe jej leczenie. Cytat:
Mam nadzieję, że po ciąży te dolegliwości, które teraz mam miną i będzie wszystko dobrze.Tego się trzymam. Moniqac gratuluję zakupu autka Oby się sprawowało
|
||
|
|
|
#1943 | |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar
u mnie cisza, tzn. obrzeki masakra, juz mnie bola, tak samo pobolewa brzuch na dole jak na @, wieczorem skurcze przepowiadajace, ale da sie wytrzymac... wyczytalam w klubie info o tobie- trzymam.Paulizia kochana mi nogi szybko cierpną wiec opcja zakładania nogi na nogę już dawno nieaktualna. Super, ze i mprezka sie udała- tyle pyszności andziot no prosze, to nawet nasza Zosienka sie pobawiła ![]() kochana fryzurka super, ja jutro lece, mysle pocieniować bo mam proste hmm oprocz tego odrosty- juz sie doczekac nie moge powiedz ze humorek lepszy masz po tym? Klaterina brzus fajny a szaszłyki no coż ![]() moria44 tez mam zyrafki kochana wspolczuje tego ze spac nie mozesz chcesz podziele sie z toba?- od 23 do 9.30 spalam ![]() kochana ja mam laktator z medela, wyglada na solidny kurde bolalo cie to odciaganie?skarbie mozesz mi podac cene tej musteli co kupilas na rozstepy juz istniejace? ![]() powiedzialam mezowi, ze nie wazne za ile musze cos kupic na nie ![]() Cytat:
![]() wiem, ze to do agus ale twoja wizja porodu bardzo mi sie spodobala ![]() agnieszka_pe25 e kochana to widze ze synek u dziadkow a ty na mezulka czekasz? szykujesz cos specjalnego??super, ze sie wyspałaś (mimo kaszlu)- w koncu przed toba boska nocka ![]() Dziewczonka wspolczuje kochana, niestety nie pomoge ![]() mi wlosy tez wychodza ale moze nie tak jak napisalas, za to po witaminkach sa nawet ladniejsze, lsniące itp zobaczymy jak beda jutro wygladaly, w koncu farbe bede nakladac....mam nadzieje, ze nie beda hurtem wypadac ![]() agus87 kochana mi to sie wydaje, ze ty sie na dniach rozpakujesz...skoro ciebie te skurcze bola, budzisz sie jak je masz, czujesz parcie na odbyt- to juz nie przelewki bylismy z tz dzisiaj na gieldzie- 3godziny ![]() kupilismy herbate hehe kocyk na lozko w tygryski, lody, fajki ruskie tzta , seksi majtki z misie dla mnie, wiec w sumie nic porzadnego, ale chociaz sie rozerwałam...tak bardzo, ze nogi mam wiecie gdzie ![]() wczoraj mowie do mamy "pokaz mi rozstepy" a ona "przeciez nie mam" ze co?????????? no i nie ma, po 4 ciazach moja mama nie ma ani jednego rozstepa na brzuchu ![]() to czemu ja mam???? gdzie te cudne geny??? ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- andziot nie strasz z tymi wlosami... ze po ciazy wypadaja bo az mi ciarki przeszly ![]() ide Tż obudzic- spi od 16 ![]() malutka wariuje ze szok, w koncu zaserwowałam jej dzisiaj makowca uciekam, milej niedzieli
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rozpakowania... ![]() rozmawialam z mama i ona te przepowiadajace miala doslownie dzien przed porodem to ja nie wiem co sie ze mna dzieje bylismy juz dzisiaj na spacerze ale teraz namawiam na tz zeby jeszcze sie gdzies przejechac' tylko jemu sie nie bardzo chc ei mam problem |
|
|
|
|
#1945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ... no i przejażdżka po wertepach pewnie też by nie zaszkodziła ![]() ![]() a ja idę pakować dalej torbę ...
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przjazdka tez ![]() ale chyba znow go gdzies wyciagne
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, takim czekaniem na poród to można się na prawdę zestresować. Ja zawsze myślałam, że jak zaczną się bóle to akcja szybko się rozkręca a teraz widzę, że to nie takie chop siup
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nic, widocznie to nie dzis ![]() ide bo wam tylko d.upe zawracam moimi skurczami eh |
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie straszę na odległość fajnie że dzień udany miałaś, sexi majtki z misiem ???? (takie z futerkiem ??? )a rozstępy ?? --- może mama cię oszukuje ![]() a może Ty nas oszukujesz że je masz ![]() tak na serio to nie mam zielonego pojęcia jak to z nimi jest .... ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
niektóre będą mieć "hop siup" (mam nadzieję że ja też )
|
||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Laseczki a nie pochwalicie sie fotkami z nowymi fryzami? ![]() Idziemy do kina ![]() Grazin poprasowalam ubranka, ale powiem Ci ze nie podoba mi sie takie nijaki zapach, niczym nie pachna, sa takie bezplaciowe, no ale coz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

....wczoraj przy wieczornym czesaniu włosów przed myciem wyszło (nie wypadło tylko normalnie wyszło) mi tyle włosów jak nigdy - całe garście
Jestem przerażona, bo dzisiaj rano było to samo, wystarczy, że przeczeszę włosy rękoma i mam pełną garśc - jak tak dalej pójdzie za kilka dni będę łysa 
zgłupieje normalnie...
Czekamy na Ciebie fasolko

dziękuję za rozjaśnienie sprawy

i po co sie zadreczac?Widzisz... awet wrocil wczesniej do swokego Promyczka i Sloneczka 

no ale do tej espresso dolewam mleka, to jest lzejsza, ale juz taka z baru krotkie espresso to jest dla mnie za mocne, nie pijam
za autko, udało się

może mama cię oszukuje