Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-10, 17:43   #1051
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez orosier Poka¿ wiadomo¶æ
Moje niedzielne luzne i pomiprezowe RRRRRRRRRRR

+ 30 min biegania od razu po wstaniu i wypicu filiznaki espresso

SnI 11;30: pol bulki ok 45 g+ 1 parowka wieprzowa+ musztarda chrzanowa, 2 plastry jajka+ mnostwo warzyw, oliwki

pol godziny przed obiadem jablko, kawa z mlekiem 0,5% bez cukru

Ob: 15;30 2 lyzki marchewki z groszkiem, 4 lyzki nieugotowanej kaszy gryczanej( nie wiem ile wyszlo po ugotowaniu), pieczone udo z kurczaka bez skory, pieczone pomidory z cebula i czosnkiem, 3 plastry pieczonych ziemniakow posmarowanych olejem- nie moglam sie oprzec

-big milk

Kol 19;00: 2 jajka ugotowane na twardo z pieczonymi pomidorami, cebula, czosnkiem, salatka z warzyw, oliwki

Jak to dzisiaj wyglada?

wygl±da to do¶æ kiepsko
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 17:46   #1052
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. / r trochê. niedzielne.
1¶n - owsianka, dwie ³y¿ki ¿ytnich, trzy owsianych, ³y¿ka s³onecznika, ³y¿eczka kaszki lnianej, kubek mleka, dwie ³y¿eczki powide³ ¶liwkowych. kromka ¿ytniego z grub± warstw± twarogu i powid³ami ¶liwkowymi.
2¶n - wie¶niak 200g, ma³y rogalik ¿ytni.
3¶n - dwa filety ¶ledziowe z bazyli± i octem balsamicznym, kromka pe³noziarnistego z polêdwic±, musztard± i pomidorem.
rower 2,5 godzinki.
obiado-kolacja - zapiekanka - bak³a¿any, miêso mielone z indyka z sosem pomidorowym, mozzarella. miseczka twaro¿ku z gar¶ci± suszonych moreli i ¶liwek - mia³am mega ochotê, taki deser.

4 posi³ki, wsta³am po 10.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 17:58   #1053
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Ekstradyska jak kiepsko, co jest zle?
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 18:02   #1054
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

U

1. 1/2 jasnej bu³ki z mas³em, szynk±, ogórkiem, ogromna porcja sa³atki z tuñczykiem (tuñczyk, ry¿, groszek, pomidor, por, majonez) + 1/2 jajka nadziewanego czosnkiem i pieczarkami
  2. 1/2 jajka jak wy¿ej, sok z pomarañczy
  3. 3 ziemniaczki, mintaj zapiekany w folii, surówka z pekinki
  4. wpadnie 1/2 homo, + ma³y talerzyk sa³atki z tuñczykiem

dobrze?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 18:02   #1055
martp
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

prosze o skomentowanie mojego RRR

I otreby owsiane (3³yzki) zalane wieczorem wada,jablko, 3sliwki suszone, pol jogurtu naturalnego kawa z mlekiem
II salatka warzywna (3liscie kapusty pekinskiej 3 rzodkiewki ogorek) wiesniak garsc mieszanki(migdaly slonecznik nasiona lnu)
III pol woreczka ryzu brazowego dorsz gotowany na parze surowka z kapusty kiszonej
IV jajecznica(2bialka +zotko) szynka pomidor
martp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 18:03   #1056
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Utrzymanie:
(Brak drugiego ¶niadania, bo pó¼no wsta³am)

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, serek homo naturalny - ok. sze¶æ ³y¿ek, mam ten w wiaderku z Lidla , 2 ma³e jab³ka pra¿one, 2 ³ychy p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu, cynamon, imbir)

kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2 % i ³y¿eczk± miodu (emelie )

2. 4 spore kotlety ziemniaczane (ziemniaki, m±ka pszenna, jajko, szczypiorek, przyprawy), miseczka ogórków z jogurtem naturalnym 135g, rzodkiewk±, szczypiorkiem

3. Ok. pó³ s³oika gruszek z syropu (robione przez mamê), 2 ³ychy serka homo jw., gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha p³atków migda³owych, starta kostka gorzkiej czekolady (ostatnia...)

4. 3 kromki chleba graham, ka¿da posmarowana serkiem ¶mietankowym, z plastrem polêdwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, rze¿uch±, suszon± bazyli±, pieprzem zio³owym

Proszê o ocenkê.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 18:28   #1057
Becia012
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 169

Utrzymanie

¦niadanie:
Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, twarogiem i d¿emem "kiwi, limonka",
1/2 z mas³em, rze¿ucha, rzodkiewk±, sa³at± i szynk±, 2 jajka na twardo,
kawa z mlekiem.
¦niadanie 2:
2 tosty francuskie, sa³atka jarzynowa (taka klasyczna, z majonezem), marchew, kilka plastrów suszonych bananów.
Obiad: 1.Rosó³ 2. Rolada wo³owa, 7 klusek ¶l±skich z duu¿± ilo¶cia sosu,
modra kapusta<< ¶l±ski obiad.
Po: 2 kostki czekolady, kakao
Podwieczorek?(na ¿u¿lu): 100 gram s³onecznika w ³upinach, ze 4 gar¶cie popcornu, oscypek z grilla z ¿urawin±.
Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem, rze¿uch±, pieczonym czosnkiem i
suszonymi pomidorami, 2 kromki grahama z "mase³kiem z makreli" i pomidorem, pó³ mango.

Edytowane przez Becia012
Czas edycji: 2011-04-10 o 18:33
Becia012 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:01   #1058
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
U. / r trochê. niedzielne.
1¶n - owsianka, dwie ³y¿ki ¿ytnich, trzy owsianych, ³y¿ka s³onecznika, ³y¿eczka kaszki lnianej, kubek mleka, dwie ³y¿eczki powide³ ¶liwkowych. kromka ¿ytniego z grub± warstw± twarogu i powid³ami ¶liwkowymi.
2¶n - wie¶niak 200g, ma³y rogalik ¿ytni.
3¶n - dwa filety ¶ledziowe z bazyli± i octem balsamicznym, kromka pe³noziarnistego z polêdwic±, musztard± i pomidorem.
rower 2,5 godzinki.
obiado-kolacja - zapiekanka - bak³a¿any, miêso mielone z indyka z sosem pomidorowym, mozzarella. miseczka twaro¿ku z gar¶ci± suszonych moreli i ¶liwek - mia³am mega ochotê, taki deser.

4 posi³ki, wsta³am po 10.
Kurcze, nigdy nie wiem jak oceniaæ takie jad³ospisy 'po¶rednie'. Bo np. owoce na noc to nienajlepsze wyj¶cie na R, ale z drugiej strony skoro to lekka redukcja.. Powiem tak: je¶li chudniesz na tym to ok.
2,5 godziny roweru to chyba trochê za du¿o

Cytat:
Napisane przez Becia012 Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie

¦niadanie:
Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, twarogiem i d¿emem "kiwi, limonka",
1/2 z mas³em, rze¿ucha, rzodkiewk±, sa³at± i szynk±, 2 jajka na twardo,
kawa z mlekiem.
¦niadanie 2:
2 tosty francuskie, sa³atka jarzynowa (taka klasyczna, z majonezem), marchew, kilka plastrów suszonych bananów.
Obiad: 1.Rosó³ 2. Rolada wo³owa, 7 klusek ¶l±skich z duu¿± ilo¶cia sosu,
modra kapusta<< ¶l±ski obiad.
Po: 2 kostki czekolady, kakao
Podwieczorek?(na ¿u¿lu): 100 gram s³onecznika w ³upinach, ze 4 gar¶cie popcornu, oscypek z grilla z ¿urawin±.
Kolacja: Serek wiejski z ogórkiem, rze¿uch±, pieczonym czosnkiem i
suszonymi pomidorami, 2 kromki grahama z "mase³kiem z makreli" i pomidorem, pó³ mango.
£adnie .

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Utrzymanie:
(Brak drugiego ¶niadania, bo pó¼no wsta³am)

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, serek homo naturalny - ok. sze¶æ ³y¿ek, mam ten w wiaderku z Lidla , 2 ma³e jab³ka pra¿one, 2 ³ychy p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny, ³y¿eczka miodu, cynamon, imbir)

kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2 % i ³y¿eczk± miodu (emelie )

2. 4 spore kotlety ziemniaczane (ziemniaki, m±ka pszenna, jajko, szczypiorek, przyprawy), miseczka ogórków z jogurtem naturalnym 135g, rzodkiewk±, szczypiorkiem

3. Ok. pó³ s³oika gruszek z syropu (robione przez mamê), 2 ³ychy serka homo jw., gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha p³atków migda³owych, starta kostka gorzkiej czekolady (ostatnia...)

4. 3 kromki chleba graham, ka¿da posmarowana serkiem ¶mietankowym, z plastrem polêdwicy drobiowej, pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, rze¿uch±, suszon± bazyli±, pieprzem zio³owym

Proszê o ocenkê.
Fajnie, widzê ¿e urozmaicasz i jesz coraz lu¼niej. A 5 posi³ków to nie jest jaki¶ nakaz, poprostu je siê wtedy, gdy odczuwa siê g³ód. Przesadne dbanie o zdrowe jedzenie te¿ nie jest fajne. ;P

dzisiejsze Utrzymanie:

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, truskawkami, serkiem wiejskim, migda³ami & pestkami dyni; kawa z mlekiem.
II. Miseczka krupniku z kasz± i ziemniakami; porcja kurczaka duszonego z soczewic±, pomidorami i cukini±.
III. Jogurt jagodowy 150g z dorzuconymi pestkami dyni i wkrojonymi truskawkami; kawa z mlekiem.
IV. Dwie kromki razowca - z mas³em, wêdlin± drobiow± i ketchupem/z twaro¿kiem i pomidorem.

wpadnie jeszcze marchewka do pochrupania przed TV.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:07   #1059
RastaGirl89
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 999

Pierwszy raz piszê w tym w±tku, chcia³abym prosiæ o radê, dowiedzieæ siê czy moje menu na R jest dobre. Bardzo proszê o wszelkie sugestie. Ach, no i w tym tyg. nie mam za bardzo czasu i g³owy do æwiczeñ - czy jedz±c w ten sposób + ma³a aktywno¶æ fizyczna jest mo¿liwy spadek?

¶n.
owsianka (50 g p³atków owsianych zalanych wod± + pó³ szklanki mleka 0,5 %) + pomarañcza
II ¶n.
grahamka ze s³onecznikiem z serkiem Turek Figura, pomidorem i bazyli±
jogurt Twist 0 % do picia
obiad
makaron durum 100 g + pier¶ z kurczaka (jakie¶ 150 g chyba) + sos z pomidorów z puszki (kurczak by³ duszony w sosie na ³y¿ce oliwy)
jab³ko + odrobina mieszanki studenckiej
kolacja
serek wiejski + trochê mieszanki studenckiej
RastaGirl89 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:50   #1060
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Poka¿ wiadomo¶æ
Pierwszy raz piszê w tym w±tku, chcia³abym prosiæ o radê, dowiedzieæ siê czy moje menu na R jest dobre. Bardzo proszê o wszelkie sugestie. Ach, no i w tym tyg. nie mam za bardzo czasu i g³owy do æwiczeñ - czy jedz±c w ten sposób + ma³a aktywno¶æ fizyczna jest mo¿liwy spadek?

¶n.
owsianka (50 g p³atków owsianych zalanych wod± + pó³ szklanki mleka 0,5 %) + pomarañcza
II ¶n.
jogurt Twist 0 % do picia
obiad
makaron durum 100 g + pier¶ z kurczaka (jakie¶ 150 g chyba) + sos z pomidorów z puszki (kurczak by³ duszony w sosie na ³y¿ce oliwy)
jab³ko + odrobina mieszanki studenckiej
kolacja
serek wiejski + trochê mieszanki studenckiej
a jak jad³a¶ wcze¶niej?
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 19:51   #1061
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie, widzê ¿e urozmaicasz i jesz coraz lu¼niej. A 5 posi³ków to nie jest jaki¶ nakaz, poprostu je siê wtedy, gdy odczuwa siê g³ód. Przesadne dbanie o zdrowe jedzenie te¿ nie jest fajne. ;P

dzisiejsze Utrzymanie:

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, truskawkami, serkiem wiejskim, migda³ami & pestkami dyni; kawa z mlekiem.
II. Miseczka krupniku z kasz± i ziemniakami; porcja kurczaka duszonego z soczewic±, pomidorami i cukini±.
III. Jogurt jagodowy 150g z dorzuconymi pestkami dyni i wkrojonymi truskawkami; kawa z mlekiem.
IV. Dwie kromki razowca - z mas³em, wêdlin± drobiow± i ketchupem/z twaro¿kiem i pomidorem.

wpadnie jeszcze marchewka do pochrupania przed TV.
Dziêkujê bardzo za ocenkê. 5 posi³ków to nie nakaz, ale jednak to jedna z g³ównych zasad na NCJ, wiêc wola³am siê od razu wyt³umaczyæ. Zreszt± u mnie 5 posi³ków to raczej standard, bo ju¿ mój organizm przestawi³ siê tak, ¿e mniej wiêcej co 3 godziny jestem g³odna.

Twój jad³ospis fajny. Nie mam nic do zarzucenia, o ile porcje by³y porz±dne i siê najada³a¶ (nie okre¶li³a¶ dok³adnie ile czego). A zupy dawno nie jad³am... Co prawda nie przepadam za nimi jako¶ szalenie, ale taka odmiana mog³aby byæ mi³a. ^^ I uwa¿aj na te marchewki, bo ja troszkê z nimi przesadza³am, bo te¿ uwielbiam sobie je chrupaæ i w koñcu zrobi³am siê pomarañczowa.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 19:54   #1062
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RastaGirl89 Poka¿ wiadomo¶æ

¶n.
owsianka (50 g p³atków owsianych zalanych wod± + pó³ szklanki mleka 0,5 %) + pomarañcza w porz±dku, mleko zamieñ na 2% i mo¿esz dorzuciæ jakie¶ bakalie, to przecie¿ ¶niadanie.
II ¶n.
jogurt Twist 0 % do picia nabia³ 0% jest ¶redni i ma du¿o wêglowodanów. Nie mam pojêcia jak wygl±da serek figura, ale mo¿esz zmieniæ go na twaro¿ek = twaróg + trochê jogurtu.
obiad
jab³ko + odrobina mieszanki studenckiej w porz±dku, jab³ko lepiej rano zje¶æ - do ¶niadanie, do drugiego mo¿e.
kolacja
serek wiejski + trochê mieszanki studenckiej mieszanka studencka to wêglowodany + t³uszcze, wiêc ¶rednio, szczególnie na noc. nawet z wie¶niakiem. Mo¿esz zje¶æ jajecznice z warzywami, ³ososia wêdzonego, tuñczyka w sosie w³asnym z sa³atk±.
patrz u góry.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurcze, nigdy nie wiem jak oceniaæ takie jad³ospisy 'po¶rednie'. Bo np. owoce na noc to nienajlepsze wyj¶cie na R, ale z drugiej strony skoro to lekka redukcja.. Powiem tak: je¶li chudniesz na tym to ok.
2,5 godziny roweru to chyba trochê za du¿o
Dziêki, czy chudnê, sama nie wiem, wczoraj nie zd±¿y³am siê zwa¿yæ a dzi¶ waga pad³a. zazwyczaj staram siê nie, po prostu mia³am ogromn± ochotê. a 2,5 godziny to po prostu d³u¿sza trasa - 45 km i jakbym j± skróci³a to bym zosta³a w szczerym polu.
Stary 2011-04-10, 19:56   #1063
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

P.
¦: 3kromki razowego: 1- z twaro¿kiem cioci,sa³at±, pomidorem 2-mas³em, szynk±, sa³at±,pomidorem pó³ 3- z metk±, pó³ 3 z mas³em, ¶led¼ pod pierzyn±, saga z 'ironi±'.
II¦: kawa³ sernika rosa, serek homo truskawkowy z ³owicza (ciocia przywioz³a zapas..) kisiel jab³kowy
Ob: Pier¶ panierowana, sma¿ona z kurczaka, duu¿o br±zowego ry¿u i... buraczki
P:Jogurt nat. 200g z bananem, rodzynkami i cynamonem(warstwowo), 1,5 pomarañczy, kiwi, czekoladka pistacjowa z bombonierki.
K:Grahamka z mas³em: z twaro¿kiem cioci i pomidorem, z szynk± i pomidorem, szczypiorem, berlinka z sosem czosnkowym.

I pewnie bêdzie co¶ do filmu o ile mnie brzuch przestanie boleæ.. Koñczê z kisielami
Jak to siê prezentuje?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:01   #1064
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martp Poka¿ wiadomo¶æ
prosze o skomentowanie mojego RRR

I otreby owsiane (3³yzki) zalane wieczorem wada,jablko, 3sliwki suszone, pol jogurtu naturalnego kawa z mlekiem za ma³o, conajmniej 5 ³y¿ek i czemu nie dodajesz ¿adnych p³atków, tylko same otrêby?
II salatka warzywna (3liscie kapusty pekinskiej 3 rzodkiewki ogorek) wiesniak garsc mieszanki(migdaly slonecznik nasiona lnu) wydaje siê byæ ma³o, ale jako¶ciowo okey. TRZY li¶cie kapusty?
III pol woreczka ryzu brazowego dorsz gotowany na parze surowka z kapusty kiszonej w porz±dku.

nie ma podwieczorku.

IV jajecznica(2bialka +zotko) szynka pomidor
w porz±dku.

niby wydaje siê byæ okey, nie umiem zbytnio liczyæ kalorii, ale tutaj jest ich chyba bardzo ma³o, co?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
U

1. 1/2 jasnej bu³ki z mas³em, szynk±, ogórkiem, ogromna porcja sa³atki z tuñczykiem (tuñczyk, ry¿, groszek, pomidor, por, majonez) + 1/2 jajka nadziewanego czosnkiem i pieczarkami niby okey, bu³ka powinna byæ ca³a i ca³e jajko.
  2. 1/2 jajka jak wy¿ej, sok z pomarañczy pó³ jajka i sok pomarañczowy tot posi³ek?
  3. 3 ziemniaczki, mintaj zapiekany w folii, surówka z pekinki trzy ziemniaki?
  4. wpadnie 1/2 homo, + ma³y talerzyk sa³atki z tuñczykiem redukcyjnie.

dobrze?
nie. niedobrze. nie chudniesz na tym? spójrz na jad³ospisy Bloody_, ona JEST na U.
Stary 2011-04-10, 20:04   #1065
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

bardzo mi zale¿y na ocenie

woda z cytryn± i miodem
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, homo nat 135g, trochê mleka) 2xkiwi
zbo¿ówka ze spor± ilo¶ci± mleczka
II.kefir 400g, jab³ko
III.miêsko z indyka gotowane, kasza gryczana,buraczki,
talerzyk marchwii duszonej z selerem,porem i przecierem pomidorowym+przypawy ró¿niaste
IV.wie¶niak 200g+jajo i bia³ko+³ycha otr±b przyprawy + swie¿y pomidor i ogórek

niemam czasu na V posi³ków, mogê jedynie wieczorem wcisn±æ garsc s³onecznika/orzeszków.

i jak?

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 20:08   #1066
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
bardzo mi zale¿y na ocenie

woda z cytryn± i miodem
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, homo nat 135g, trochê mleka) 2xkiwi
zbo¿ówka ze spor± ilo¶ci± mleczka ³adnie.
II.kefir 400g, jab³ko trochê ma³o, a kefir to ma³o bia³ka du¿o wêgli.
III.miêsko z indyka gotowane, kasza gryczana,buraczki,
talerzyk marchwii duszonej z selerem,porem i przecierem pomidorowym+przypawy ró¿niaste okey.
IV.wie¶niak 200g+jajo i bia³ko+³ycha otr±b przyprawy + swie¿y pomidor i ogórek ³adnie.

niemam czasu na V posi³ków, mogê jedynie wieczorem wcisn±æ garsc s³onecznika/orzeszków. zamiast tego jaki¶ tuñczyk a orzechy w ci±gu dnia?

i jak?
patrz góra, no i czy chudniesz?
Stary 2011-04-10, 20:11   #1067
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

To ja poproszê o ocenkê mojego U/R

¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata

Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ) 1/2 woreczka pêczaka kujawskiego, 2 pulpety z sosem warzywnym, rze¿ucha i ogromniasty li¶æ sa³aty

Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz±

40 min si³owni

Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki () plus trochê grzybów marynowanych, kubek zielonej herbaty.

I jak to wygl±da?

97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:17   #1068
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

Cytat:
patrz góra, no i czy chudniesz?
chudne nareszcie, mo¿e waga leci powoooli, ale widaæ odrazu ¿e mi uby³o tu i ówdzie

mam tuñczyka, mo¿e faktycznie wie¶niaka dam do II¶niadania, a do kolacji tunaka (dla on mnie jest zjadliwy tylko w takich placuszkach) i bêdzie lepiej?

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:29   #1069
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
chudne nareszcie, mo¿e waga leci powoooli, ale widaæ odrazu ¿e mi uby³o tu i ówdzie

mam tuñczyka, mo¿e faktycznie wie¶niaka dam do II¶niadania, a do kolacji tunaka (dla on mnie jest zjadliwy tylko w takich placuszkach) i bêdzie lepiej?
tak mi siê wydajê, choæ mówi siê, ¿e powinno siê je¶æ wie¶niaki na kolacjê, bo to bia³ko wolnoprzyswajalne. chodzi³o mi o to, ¿eby te orzechy, t³uszcz sam na noc - ¶rednio. to super, cieszê siê, walcz na r!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26278793]To ja poproszê o ocenkê mojego U/R

¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty super.

2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata w koñcu to lekkie r i niedziela, wiêc pewnie pó¼no wsta³a¶ te¿.

Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ) 1/2 woreczka pêczaka kujawskiego, 2 pulpety z sosem warzywnym, rze¿ucha i ogromniasty li¶æ sa³aty okey, ale jeden listek sa³aty? no dobra, niby du¿y.

Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz± okey, to lekkie r, wiêc owoc mo¿e zostaæ.

40 min si³owni

Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki () plus trochê grzybów marynowanych, kubek zielonej herbaty.
okey.
I jak to wygl±da?

[/QUOTE]
dla mnie to bardziej jednak r ni¿ u, wydaje mi siê, ¿e kiedy¶ by³o bardziej na luzie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 20:34   #1070
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
tak mi siê wydajê, choæ mówi siê, ¿e powinno siê je¶æ wie¶niaki na kolacjê, bo to bia³ko wolnoprzyswajalne. chodzi³o mi o to, ¿eby te orzechy, t³uszcz sam na noc - ¶rednio. to super, cieszê siê, walcz na r!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

dla mnie to bardziej jednak r ni¿ u, wydaje mi siê, ¿e kiedy¶ by³o bardziej na luzie.
Dziêki za ocenê Hmm dla mnie to dzisiaj by³o lu¼no, ale po prostu mia³am taki dzieñ, ¿e wiêkszo¶æ posi³ków jad³am dlatego, ¿e "co¶ trzeba zje¶æ", bo nie by³am wcale g³odna. Jutro pewnie znów powrócê do potê¿nej chêci jedzenia
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:38   #1071
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26279338]Dziêki za ocenê Hmm dla mnie to dzisiaj by³o lu¼no, ale po prostu mia³am taki dzieñ, ¿e wiêkszo¶æ posi³ków jad³am dlatego, ¿e "co¶ trzeba zje¶æ", bo nie by³am wcale g³odna. Jutro pewnie znów powrócê do potê¿nej chêci jedzenia [/QUOTE]

te¿ mam dni, ¿e jem bo siê powinno. ale zazwyczaj nie gardzê. chudniesz na tym lekkim r sobie?
Stary 2011-04-10, 20:40   #1072
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26278793]To ja poproszê o ocenkê mojego U/R

¦niadanie: Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿eczka zmielonego siemienia lnianego, ¶redniej wielko¶ci jab³ko, rodzynki, s³onecznik, cynamon i miód), kubek zielonej herbaty ok.

2 ¦niadanie: Teoretycznie brak, bo wsta³am pó¼no a owsianki mi wysz³o peee³no i by³am najedzona, ale wpad³a gar¶æ rodzynek i czerwona herbata Zamieni³abym te rodzynki na orzechy/pestki.

Obiad: Odrobinê zupy gulaszowej (za ostra by³a ) 1/2 woreczka pêczaka kujawskiego, 2 pulpety z sosem warzywnym, rze¿ucha i ogromniasty li¶æ sa³aty ok.

Podwieczorek: Wie¶niak 200g z wkrojon± pomarañcz± Przed treningiem si³owym bia³ko szybkowch³aniaj±ce. Je¶li jednak æwiczy³a¶ aeroby/interwa³y to ujdzie.

40 min si³owni

Kolacja: Sa³atka z makreli, ³y¿ki jogurtu, 3 pomidorów suszonych w oleju, 1/2 pomidora, rze¿uchy i ma³ej ilo¶ci kaszanki () plus trochê grzybów marynowanych, kubek zielonej herbaty. Po jakimkolwiek treningu powinny byæ wêgle.

I jak to wygl±da?

[/QUOTE]
Tak ¶rednio dzi¶, trochê niedopracowane.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:41   #1073
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
P.
¦: 3kromki razowego: 1- z twaro¿kiem cioci,sa³at±, pomidorem 2-mas³em, szynk±, sa³at±,pomidorem pó³ 3- z metk±, pó³ 3 z mas³em, ¶led¼ pod pierzyn±, saga z 'ironi±'.
II¦: kawa³ sernika rosa, serek homo truskawkowy z ³owicza (ciocia przywioz³a zapas..) kisiel jab³kowy
Ob: Pier¶ panierowana, sma¿ona z kurczaka, duu¿o br±zowego ry¿u i... buraczki
P:Jogurt nat. 200g z bananem, rodzynkami i cynamonem(warstwowo), 1,5 pomarañczy, kiwi, czekoladka pistacjowa z bombonierki.
K:Grahamka z mas³em: z twaro¿kiem cioci i pomidorem, z szynk± i pomidorem, szczypiorem, berlinka z sosem czosnkowym.

I pewnie bêdzie co¶ do filmu o ile mnie brzuch przestanie boleæ.. Koñczê z kisielami
Jak to siê prezentuje?
lycho sie to prezentuje, lycho.

i stoisz laska w miejscu od 3 tygodni(bo tyle juz czasu tu wisze)
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Stary 2011-04-10, 20:49   #1074
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
lycho sie to prezentuje, lycho.

i stoisz laska w miejscu od 3 tygodni(bo tyle juz czasu tu wisze)
Dekas, przecie¿ tak super jest byæ na P, na którym siê nie tyje.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:53   #1075
Dekas
Wtajemniczenie

GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Dekas, przecie¿ tak super jest byæ na P, na którym siê nie tyje.
no ale ja sie powinnam w tej kwestii nie wypowiadac, bo mi odbija...

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Stary 2011-04-10, 21:05   #1076
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Dzisiejsze Utrzymanie

¦niadanie: 3 du¿e bananowe pancakes z m±ki pszennej pe³noziarnistej polane syropem klonowym i posypane pokruszonymi nerkowcami; Inka karmelowa z mlekiem i miodem

II ¶niadanie: porcja sa³atki Cesar (sa³ata rzymska, ogórek, grillowana pier¶ z kurczaka, grzanki razowe, dressing); pomarañcza; pó³ cha³wy sezamowej o smaku waniliowym (50 g); bia³a herbata

Obiad: 2 pieczone po³ówki bak³a¿ana nadziane mielonym indykiem i warzywami, posypane parmezanem i polane ketchupem; pó³ woreczka br±zowego ry¿u wymieszanego z papryczk± chilli ; ¶wie¿o wyci¶niêty sok jab³kowy

Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (250 g) wymieszany z miodem, wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; drugie pó³ cha³wy; zbo¿ówka z mlekiem i miodem

Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em czosnkowym, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka i ogórkiem konserwowym/ob³o¿ony sa³atk± gyros; marchewka do pochrupania; herbata malinowa

+ 2l wody
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:13   #1077
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
jw +
nie musisz je¶æ konkretnie 5 posi³ków, nie zaszkodzi zje¶æ 4, ale np wiêksze porcje, jedzenie to przyjemno¶æ, warto by by³o, gdyby¶ Ty te¿ j± z niego uzyskiwa³a
Do tego proszê o przepis na placuszki z kaszki na priv

I wiesz, tak przyuwa¿y³am, ¿e ca³y czas piszesz, i¿ musisz je¶æ wiêcej. Mo¿e zamiast pisania, zacznij te przemy¶lenia wdra¿aæ w ¿ycie? Bo niby masz pojêcie o swojej chorobie, ale albo boisz siê z niej wyj¶æ albo po prostu tego nie chcesz, bo ja na Twoim miejscu robi³abym wszystko, ¿eby wygl±dac jak dziewczynka, dziewczyna, a pó¼niej jak kobieta. Mieæ biodra, pupê, biust.. przecie¿ to piêkne! Pomy¶l o tym i mi³êj niedzieli Tobie i wszystkim.
Zaczynam troszke wcielac;P I tu masz racje ¿e siê boje strasznie... ale musze dac rade przecie¿. Dziekuje ;* a co do przetworzonych rzeczy to chce od¿ywiac sie zdrowo wiec, jak masz jakies propozycje to pisz ) trudno mi wybierac jakies alternatywy prawie caly czas jadam to samo, ostatnio troszke urozmaici³am... A te placuszki na sniadanko mi nie wysz³y ale to przez to ze probowalam zmienic przepisik , ale przepis wysle wysle ;*

Dzisiejsze Peee

¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± >> druga z mas³em, jajkiem na twardo >> trzecia z d¿emem niskos³odzonym truskawkowym + pomidor + herbata zielona
II ¦niadanie - nale¶nik z konfitur± jab³kow± zapiekany z plasterkami banana, posypanego cynamonem w piekarniku (bylo ok. pol banana)
III ¦niadanie - sok bobo fruit (smak banan-jablko-marchew) + jab³ko
Obiad - kotlet (Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju, panierowana) + 2 pyzy + troszke sosu + duuu¿o kapusty kiszonej gotowanej na ciep³o
Podwieczorek - 300g jogurtu jogobella owoce le¶ne
Kolacja - 2 BiG kromki chleba graham >> obie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym + pomidor + herbata zielona

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 21:21   #1078
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze Utrzymanie

¦niadanie: 3 du¿e bananowe pancakes z m±ki pszennej pe³noziarnistej polane syropem klonowym i posypane pokruszonymi nerkowcami; Inka karmelowa z mlekiem i miodem mmm, mniam!

II ¶niadanie: porcja sa³atki Cesar (sa³ata rzymska, ogórek, grillowana pier¶ z kurczaka, grzanki razowe, dressing); pomarañcza; pó³ cha³wy sezamowej o smaku waniliowym (50 g); bia³a herbata uwielbiam cha³wê.

Obiad: 2 pieczone po³ówki bak³a¿ana nadziane mielonym indykiem i warzywami, posypane parmezanem i polane ketchupem; pó³ woreczka br±zowego ry¿u wymieszanego z papryczk± chilli ; ¶wie¿o wyci¶niêty sok jab³kowy u mnie te¿ dzi¶ bak³a¿anowo i indykowo, choæ w innej formie.

Podwieczorek: serek homogenizowany naturalny (250 g) wymieszany z miodem, wkrojon± gruszk± i gar¶ci± pistacji; drugie pó³ cha³wy; zbo¿ówka z mlekiem i miodem mmm.

Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em czosnkowym, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka i ogórkiem konserwowym/ob³o¿ony sa³atk± gyros; marchewka do pochrupania; herbata malinowa pysznie.

+ 2l wody
No przecie¿, ¿e pysznie jak zwykle - szczególnie ¶niadania i podwieczorek jak dla mnie.
Stary 2011-04-10, 21:40   #1079
phenomena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 272

przy³±czam siê

R
¶n: 3 ³yzki p³atków owsianych, 2 ³yzki otr±b owsianych, mleko 1,5%, ³yzka ¿urawiny, ³y¿eczka wiórków kokosowych, 2 ³yzki serka wiejskiego
2 ¶n: miseczka zupy miksowanej (broku³y, w³oszczyzna) z fet±; nieca³e pó³ makreli wêdzonej
ob: 2 nale¶niki (niestety pszenne ) z miêsem, zapiekane z warzywami; mizeria (ogórek ¶wie¿y cebula, jogurt)
ko: serek wiejski ze start± marchewk±, 3 oliwki, rzodkiewka

i jak?
phenomena jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:52   #1080
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

[QUOTE=Agashia;26280496]
Dzisiejsze Peee

¦niadanie - 3 du¿e kromki chleba graham >>> jedna z mas³em, polêdwic± drobiow± >> druga z mas³em, jajkiem na twardo >> trzecia z d¿emem niskos³odzonym truskawkowym + pomidor + herbata zielona ]ok, ale nie lepiej herbate owocow±? (jestem czepialska, wiem )
II ¦niadanie - nale¶nik z konfitur± jab³kow± zapiekany z plasterkami banana, posypanego cynamonem w piekarniku (bylo ok. pol banana) pychota
III ¦niadanie - sok bobo fruit (smak banan-jablko-marchew) + jab³ko
ja od sierpnia bêdê mieæ takich stosy w domu, wiêc chcia³am je¶æ, dobre to jest?
Obiad - kotlet (Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju, panierowana) + 2 pyzy + troszke sosu + duuu¿o kapusty kiszonej gotowanej na ciep³o ³adnie, ale sosu mog³o byæ wiêcej
Podwieczorek - 300g jogurtu jogobella owoce le¶ne + owoc, jakie¶ migda³y, orzechy?
Kolacja - 2 BiG kromki chleba graham >> obie z mas³em i tuñczykiem w sosie w³asnym + pomidor + herbata zielona ok ale nie pij tyle tej zielonej, no!

jw.
Powiem Ci, ¿e ³adnie, ale nie stosujesz ¿adnych przek±sek w ¶rodku dnia? Baton do kawy, czipsy do filmu? To te¿ dodatkowe kalorie. Ale jest lepiej, oby tak dalej, jestem dumna.

I wstawiam moj± Redukcjê na jutro:

woda z cytryn± na czczo

I¶n: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków owsianych, zalanych na noc wod±, rano podgrzana na mleku i wymieszana z dwoma suszonymi ¶liwkami, kilkoma rodzynkami i ³y¿k± wiórek kokosowych; zielona herbata

II ¶n: bu³ka fiñska trójk±tna z mas³em, przekrojona na pó³: jedna czê¶æ z zielonym ogórkiem, druga z papryczk± konserwow±+ jab³ko ; herbata z czarnej porzeczki z je¿yn± ()

2 godziny wf

obiad: porcja roso³u z makaronem i miêsem z indyka (zosta³o z dzisiaj, a nie chcê mamy anga¿owaæ w robienie czego¶ specjalnie dla mnie)

20 min na rowerku stacjonarnym; a6w(zaczynam, ciekawe, czy bêd± efekty)

kolacja: miseczka sa³atka z serka wiejskiego, rzodkiewki, ogórka konserwowego i papryczki; zielona herbata

seria brzuszków

W trakcie dnia bêdzie jeszcze z gar¶æ lub dwie s³onecznika, albowiem mam masê nauki, a tak bez niczego w ustach to mi ciê¿ko idzie.
U¶miecham siê o ocenkê i rady, bo jeszcze mogê co¶ zmieniæ.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

Edytowane przez credo
Czas edycji: 2011-04-10 o 22:01
credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.