|
|
#451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
|
|
#452 |
|
never say no to panda
|
to to --> http://www.eisenberg.com/products/cm...nguage,en.html (tylko trza poczekać, aż się załaduje)
|
|
#453 |
|
Zadomowienie
|
No ba, pewnie że fajny
Tyle lat i nadal okropniście mi się podoba.
|
|
#454 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
O, i dorwałam się wczoraj w Sephorze do butli Flowerbomb La Vie en Rose 2011 i..... kurcze ja nie lubię Flowerbombek, bo za słodkie na mnie i za gęste, ale ta no... no..... no podoba mi się przeokrutnie no
![]() Drugi test - dzisiaj - Escada Taj Sunset, a jakże Bardzo, ale bardzo podobne do Midnight Fantasy... no toż to bliźniaki jedno(jajjj....)zapachowe są Psiknęłam na jeden nadgarstek Escadą Taj Sunstet, na drugi - Midnight F, zamknęłam oczy i.... gdyby mi odciąć nadgarstki po psiknięciu to stwierdziłabym, że oba skropione zostały przed egzekucją tym samym zapachem ![]() Tyle, że .... ta Escada jakaś ładniejsza mi się chyba wydaje, bo ciut się osładza pod koniec - jakiś soczek kokosowy się wyłania. No ładnie, ładnie, sympatycznie ..... nie wiem czy wejdzie to zapachowe cudo na moją wish-listę, na razie staram się uszczuplać moją kolekcję zapachową, a nie powiększać
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tentation- tak, to Lalique le parfum, ale z anyzkiem- i jeszcze do czegoś podobne- jakby Lempicka Defendue skrzyżowana z wlasnie Le Parfum. Na razie- po testach blotterkowych, najbardziej zainteresowało mnie Le Peche i So French- a więc dwa zupelnie różne zapachy- ten ostatni dryndus typowy (czyli staro majtkowies- ma coś z Mitsouko i Eau de Soir Sisleya). Na test globalny wybrałam Rouge & Noir- niestety, nie sprostał porównaniu do Poison- gorzej się rozwija, w zasadzie po pół godzinie zostają tylko 2 nuty- syrop z melona i jeszcze czegoś tępego + opary z benzyny I bardzo spodobało mi się L'Eau Indigo Kenzo- kremowo- pudrowe, niby słodkie, ale raczej jak jakiś krem typu Nivea- bo Nivei idealnej nie znalazłam. Bardzo miłe, trwałe i fajne. Czasem zalatuje czystym bobaskiem pooliwkowanym
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis w poszukiwaniu Aury Swarovskiego, na ktora niestety nie trafilam w perfumeriach wpadly mi w rece:
Chloe Rose edition hmmm... zapach niczym specjalnie nie rozni sie od klasyka, pachnie niemal identycznie, moze tylko troche bardziej swojsko. Jest uproszczony i pozbawiony musujacej nutki, za ktora cenie Chloe edt i edp. Kokardka bardzo ladna ![]() Rosewood Banana Republic na poczatku myslalam, ze pawia puszcze Zapachnialo mi biala czekolada, ktorej nie cierpie, ale potem juz bylo lepiej. Herbata earl grey i wanilia. Niestety herbata szybko zniknela i zostala waniliowo-kokosowa, jadalna baza. Zupelnie nie moje klimaty, ale jak na wanilie naprawde calkiem znosnie.
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
Euphoria EdT - zdecydowanie lepsza niż EdP, która po nawet przyjemnym otwatrciu zmieniała się na mnie w stary, zeschły ketchup z zapiekanki zmieszany z przeterminowną wodą kolońską.
Ta wersja z kolei pachnie na mnie w zasadzie cały czas jak otwarcie EdP. Apparition Pink - słodki, pudrowy, malinowy cukiereczek. Syntetyczny i dlatego mi się podoba. Trwałość poniżej krytyki. |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane a co myslicie o Divina La Perla?
Ja testowalam dwa razy - na papierku i lapce i mi sie podoba Mam jednak watpliwosci czy zapach nie bedzie odbierany jako slodki i infantylny... na jednej stronie o perfumach czytalam recenzje wedlug ktorej Divina jest niby spokojna, rozowa, ale i ostra, niebezpieczna Czy to faktycznie zapach pelen kontrastow?
|
|
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
Dziś dorwałam wreszcie nowy Ogródek Hermesa: http://www.fragrantica.com/perfume/H...oit-11502.html
Już po powąchaniu korka czuć, że to robota Elleny Przez pierwsze kilka minut na nadgarstku pojawia się piękna, apetyczna i orzeźwiając nuta owocowych landrynek, ale zdecydowanie nie jest to słodki ulep, o nie! Potem całość pachnie jak miks pozostałych 3 Ogródków, z ledwo wyczuwalnym kwiatowym podbiciem... no nie wiem, wieje trochę nudą. Niby ładnie, ale... no cóż - chyba trzeba będzie zrobić kolejne podejście.
|
#461 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam dziś w Sephorze i fajnie się prezentuje ta nowa seria - szczególnie pudełka! Cudeńka Niestety zawartości nie wąchałam, tylko sprawdziłam czy nie przypadkiem majstrowali przy boskim J'ose Teraz żałuję, że nie niuchnęłam tych So French. |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
A, zapomnialam, ze testowalam dzis Parisienne L'extreme
Bardzo mi sie podoba - fiolki i roze, slodkie, cudne. Ale bardzo podobne do Feerie edp. Tyle, ze chyba o zgrozo ladniejsze i tu mam problem - chyba kolejny zapach na wishliste Ciekawe jest to, ze zapachy, na ktore bardzo sie nastawiam rozczarowuja mnie, a te poznane przez przypadek jak nowy Parisienne i Divina zaskakuja bardzo pozytywnie
|
|
|
|
#463 |
|
Guerlain Lover
|
Wczoraj dorwałam w Sephorze kilka nowości:
Chloe rose - myślałam, że będzie w nim więcej róży, niż jest. Dalej ten sam cudowny zapach, ale ileż można? Tak naprawdę nie czuję zbytniej różnicy między Chloe edt a Chloe rose. Najpiękniejsza Chloe jest edp Prisienne L'extreme - pierwsze nuty cudowne i gdyby trwało do końca, to zapach byłby na mojej wishliście... Ale tak nie jest. Ładny, ale to nie mój mush-have. Broze Goddess E. Lauder - podobnie, jak w Parisienne L'extreme, początek cudowny, a po 10 minutach czuję kopię Radiant Lights z Oriflame, które miałam dwa lata temu (na początku ładny, świetlisty zapach,a potem mydełko wychodziło,a ja fanką mydlanych zapachów nie jestem ).
|
|
|
|
#464 |
|
Raczkowanie
|
Może ktoś testował Jeanne La Plume?
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
a może ktoś testował już nowość lato 2011?
Issey Miyake L'Eau d'Issey Summer 2011 Eau De Toilette Limited Edition http://www.feelunique.com/p/Issey-Mi...-Edition-100ml
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak widze mala roznice miedzy Rose a edt na korzysc edt, ale chyba najlepsza jest faktycznie edp![]() Twoja opinia o Parisienne Elixirmnie troche zaniepokoila w tym sensie, ze musze jednak zrobic test nadgarstkowy (o ile nie globalny) bo moze sie okazac, ze tylko poczatek jest porywajacy a potem to juz nuda Moze jednak nie bedzie zle, pamietam, ze jak 1.raz testowalam pierwsza wersje Parisienne - edp - to mi sie bardzo spodobal, a mialam wtedy masakrycznego dola (nowa praca i problemy zdrowotne) a ten zapach mnie rozweselil - niestety byl malo trwaly. L'elixir powinien chyba razic moca, ale musze sie przekonac na wlasnej skorze
|
|
|
|
|
#467 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
I wiele zapachów pokochałam dopiero przy teście globanym... Najlepiej globalny test - może jednak Parisienne będzie ładniejszy globalnie? Bo Chloe rose miałam tylko globalnie - dostałam nawet za niego koplement
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Zakochałam się w Feu de Bois Diptyque- jaki piękny dym
Wszystko przez Baśka.Wiedziała co mi dać .Warto spróbować jeżeli ktoś kocha dymy, drewno i kadzidło.Brak paczuli wspaniałomyślnie wybaczam. Moje największe rozczarowanie - najnowsza wersja L'eau Trois Diptyque. Coś strasznego - początek to piękna zielona kamfora ale to na mnie trwa chwilę a potem anyżek - upiór anyżek, monstrum anyżek.Brrrrrrrr
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
no piękny
szkoda tylko, że na papierku, bo na skórze robi mi się płaski i plastikowy, brr
|
#470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wysładza się odrobinę, przytula do skóry i snuje wolniutko
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie prawie wszystko się paskudzi: Turmalin i Incense Kamali robią się mydlane i mdłe, Kardynał się lekko szmaci, a Gucio i Serż zmieniają się w słodziaki ![]() Tylko Fumidus jest wciąż dymny, ale to taki jasny, miły i sympatyczny dymek z ogniska, a ja bym chciała piekielnej pożogi
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
No turmalin i u mnie zamienił się w miętówkę.
Normy Kamali nie mogę używać bo obawiam się reakcji otoczenia - generalnie mnie bawią ale na dłuższą metę nie idzie wytrzymać tych tekstów...Fumidus potężny może nie jest ale dymny, alkoholowy- jak na mnie szyty ![]() Kardynał daje radę
Kadzidła... Paczule... Dymy... przygarnę, adoptuję, kupię WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ Edytowane przez MeryJane Czas edycji: 2011-04-09 o 13:40 |
|
|
|
#473 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Daisy Eau Fresh - wow
Durbano Cristal de Roche - chylę czoła, co za zapach ![]() Na mojej skórze, spocony, napalony fajkami facet, specyficzny, nie będę ściemniać, także trochę sexy ale nie chcę tym pachnieć
|
#474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Testowałam kilka dni temu razem z innymi letnimi nowościami i bardzo, bardzo mi się podobał.Bardzo fajna gruszka |
|
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio natknęłam się zupełnie przypadkiem na Versace - Vanitas. Pierwsze skojarzenie, jakie mi się nasunęło, to cmentarz latem, a dokładniej - kwiaty na cmentarzu. Cmentarnego wydźwięku dodaje jeszcze sam tytuł..."przemijanie". Nie rozumiem tylko,dlaczego twarzą perfum uczynili młodą modelkę. Jeśli o zapachu można powiedzieć, że jest "babciny", to ten właśnie taki jest. Czuję w nim tylko nachalne kwiaty, kwiaty, i jeszcze raz kwiaty. Po rozwinięciu, w fazie blaknięcia nabiera jakiejś znośnej formy,lekko drzewnej , ale trwa ona tylko chwilę i nie jest już wyczuwalna dla otoczenia. Dla mnie porażka na całej linii.
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
Napisz słówko na temat nowego, letniego Angela, proszę
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
W dniu dzisiejszym niewiele przemyśleń
Amouage Opus 3 -Niby kwiatowy orient ,więcej jest orientu niż kwiatu .Jest ciepły ,przyprawowy ,kadzidła nie czuję ,za to dużo olejków np.goździkowego Jest i trochę jaśminu na początku .Ciekawie się rozwija.Jest trwały . Amouage Opus 4-Orient ,najprawdziwszy na świecie.Trochę dziwny.Bo jak okręcę głową na lewo to zdecydowanie czuję żywicę i kadzidło ,a jak na prawo to piżmo i kolendrę.Jest to zapach mocny ,balsamiczny z dużą ilością żywicy.Trwałość bardzo dobra.Mąż szaleje za nim
|
#478 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
A na mojej skórze wyszły też dodatkowo jakieś słodkie owoce, jakby jagody czy coś podobnego....
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=agnieszka1970;26269 545]Napisz słówko na temat nowego, letniego Angela, proszę[/QUOOTE]
Ja generalnie nie lubię klasyka, prawdziwy killer dla mnie.Ale letniej wersji używam i chwalę sobie.W perfumerii sprzedawca zachwalał jako wersję, która w składzie zawiera sól morską ale ja jej nie czuje,raczej owoce,wanilia i paczula.
|
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowy ogrodek Hermesa- no nie, no nie. Dodam, że nie jestem fanką Ogrodków, nilowy kiedyś lubiłam, póki mi się nie przejadły kompozycje Elleny (w typie Declaraction). Ten jest wg mnie najsłabszy- zapaszek cytrusowy, słonawy, aromatyczny, ale jednak i nudny Chloe Rose- nie wyczuwam róznicy w stos. do klasyka
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.

Zapach ten to takie sacrum i profanum zarazem. Jest w nim coś naprawdę, choć już ciut myszką trąci.

tylko trwałość taka se (i tutaj tyż dziwna rzecz - psiknęłam go na łapencję ok. 16.00 i niby wniuchując się w skórę nic nie czuję, ale co jakiś czas w nos wali mi typowy Lalique'owy puchacz - nie wiem skąd
może jednak z tą trwałością tak źle nie jest?)
ale "na czysto", a nie zapsikana pierdylionem innych smrodów 

Ja testowalam dwa razy - na papierku i lapce i mi sie podoba
Czy to faktycznie zapach pelen kontrastow?
no nie wiem, wieje trochę nudą. Niby ładnie, ale... no cóż - chyba trzeba będzie zrobić kolejne podejście.

Moze jednak nie bedzie zle, pamietam, ze jak 1.raz testowalam pierwsza wersje Parisienne - edp - to mi sie bardzo spodobal, a mialam wtedy masakrycznego dola (nowa praca i problemy zdrowotne) a ten zapach mnie rozweselil - niestety byl malo trwaly. L'elixir powinien chyba razic moca, ale musze sie przekonac na wlasnej skorze
- generalnie mnie bawią ale na dłuższą metę nie idzie wytrzymać tych tekstów...