|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
[QUOTE=Bartessa;26276333sw ietne, tez lubie ciuszki w 5.10.15 bo są ladne a nie drogie, i fajna koszula ciązowa? skad i za ile?
[/QUOTE]No fajne ciuszki w tym 5-10-15 kupiłam tam właśnie te śpiochy i tą błekitną bluzkę, a ten komplecik "New In Town" w H&M ![]() A ta bluzeczka ciążowa z H&M Mama 59,90 ![]() Vaniliova przykro mi... Lilka super to łóżeczko, też o takim właśnie myślimy ![]() Madziak rooooośnie brzucholek |
|
|
|
#4442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Bartessa powiem szczerze pierwszy raz słyszę o tym, że loty są szkodliwe w czasie ciąży. Ja już leciałam 4 razy jak do tej pory, a mam zamiar jeszcze 3. Kiedyś może i loty szkodziły, były częste zmiany ciśnienia w kabinie, ale to już przeszłość. Większość linii lotniczych wymaga zaświadczenia dopiero po 28 tygodniu ciąży, najbezpieczniej latać w 18-24 tygodniu, niektóre linie wpuszczają nawet do 34 tygodnia ciąży. Ja nie mam zamiaru rezygnować z lotów. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-04-10 o 21:47 |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz kiedys pisalam, ze moj lot mial byc w 30 i 32 tc, wiec wymagane byloby zaswiadczenie lekarza, moj w takiej wysokiej ciazy nie chce brac odpowiedzialnosci, wiec nie lecimy. Ale gdyby to bylo wczesnie i ciaza przebiegalaby prawidlowo, tak jak do tej pory, to bym nie rezygnowala. Ja oczywiscie tez zaciskam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty! |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze na 2 aukcje sie skusiłam
http://allegro.pl/show_item.php?item=1547849552 http://allegro.pl/show_item.php?item=1547849449 |
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
caly wieczor podczytuje zaleglosci, jeszcze troche mi zostalo
jutro od rana lekarz, potem budowa i ostatnie prace stolarzy, we wtorek wyjazd do anglii.. znowu mi narosnie stron a jak wroce to juz w nowym watku bedziemy pisalam kiedys ze my nie mamy co liczyc na pomoc od rodziny w postaci uzywanych akcesoriow, ubranek etc dla maluszka, no i mam pierwszy taki sygnal, szwagierka mieszka w UK, stamtad ma meza, mowila wczoraj mojej tesciowej ze wszystkie rzeczy po 3 letnim synku sprzedala wlasnie na targu, szydzila ze same polki kupowaly wkur... mnie to, nie dosc ze do polakow ma od dawna stosunek byle jaki (choc sama tu urodzona i wychowana), to jeszcze nawet nie zapytala czy my czegos nie chcemy odkupic (nie mowie ze chcemy za darmo - moze cos bym wybrala i zaplacila) powodzi im sie dobrze, slub w Las Vegas i te sprawy skapiradlo i tylenatomiast sama skwapliwie skorzystala z darmowego pobytu w hotelu w czasie naszego slubu i zapowiada sie na regularne pobyty u nas jak juz sie przeprowadzimy (zima narty, latem urlopik..), ludzie sa wredni szkoda ze to ze mna nie rozmawiala na temat tej sprzedazy to bym ja wkurzyla, ze zrobila blad, bo za niedlugo jej ciuszki i co tam miala jeszcze pojawia sie na roznych portalach w polsce w wielokrotnie wyzszej cenie, ze ktos z niej frajerke zrobil, hehe jak pisalam we wtorek lece do Anglii w odwiedziny do mojej siostry, przywioze zakupki ktore ona juz zrobila i cos pewnie jeszcze dokupie szwagierce nie pisalam o wyjezdzie, ale wiem ze juz wie - od tesciowej, nie ma ochoty sie z nia widziec, zreszta i tak mieszka daleko od Leeds musialam sie wyzalic ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Vaniliowa, wspolczuje
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
przyszlam tylko powiedziec czesc
i biegne cos robic.milego dnia mamusie i ich brzusie
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() sloneczko swieci i jakos tak milej, ale ja wstalam zmeczona ![]() doszlam do wniosku ze moje lozko jest zbyt twarde, spie teraz glownie na boku i wszytsko mnie gniecie ![]() zrobilam juz porzadek z zaroslami na ciele, teraz czekam na info od stolarzy ze juz sa blisko, wpuszcze ich na budowe i fruuuu do lekarza przypominam o kciukach jade na czczo bo maja mi zbadac aspat i alat i cos tam jeszcze nie znosze wychodzic glodna z domu a zjem dopiero przed 11 milego dnia mamusie
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() U Nas też ladnie słoneczko świeci, ale jest tylko + 2 stopnie Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte ![]() Moja mamuśka właśnie poszła do lumpka czatowac na kolyskę ![]() Miłego dnia
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak się napaliłam ![]() Koleżance pokazałam ofertę to może ona skorzysta ![]() Carmela sama bym się skusiła za taką cenę Kolina tak zazwyczaj jest Mi siostra cały czas powtarza, odezwij się do ciotki tej i tej albo idź tam i tam do koleżanki, one pewnie będą miały jakieś ubranka, to uświadomiłam ją że jeżeli ktoś będzie chciał coś mi dać to sam mi to da, a nie że Ja będę robić sztuczną minę do złej gry ![]() Zaoferowały mi się 3 koleżanki i póki co 1 deklaruje nadal, że coś mi da i to nie mało,bo łożeczko,wanienke, materacc, łózeczko turtystyczne, kocyki, śpiworek, prześcieradło jakby nie patrząc prawie całą wyprawka i wydzwania do mnie jak się czuję itd, a tak naprawdę obca osoba...Ja witam z rana ![]() Mężulek mnie obudził, bo do pracy szedł. Musiałam mu krawata poprawić, bo lubi jak powiem, że wszystko gra , choć wie sam ze wszystko ok ![]() Uważa że jestem jego stylistką i ufa mi w zupełności co do stylizacji. Muszę wykombinować jakąś dobrą zupę bo na drugie danie wymyśliłam pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym a do ciasta dodam groszek i marchewkę pokrojoną w kosteczkę, wcześniej ugotowaną ![]() za wszystkie wizyty!W tym tyg ma przyjść wózek
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Hehe mamuśka zadzwoniła ze juz ileś tam ludzi stoi i że facet czatuje na tą kołyskę od 5 rano
Z tym lataniem to linie się zabezpieczają, żeby potem ktoś ich nie oskarżył o odszkodowanie może jakby się coś stało , a pod koniec ciąży nie wpuszczaja na pokład żeby przypadkiem nie urodziła bo to już pewnie w mediach by mówili i jeszcze by musieli zaproponowac mamie i dziecku darmowe latanie zanetaa88 często tak jest że bardziej można liczyć ze się coś od obcych ludzi dostanie niz od własnej rodziny. Ja tez nie liczyłam i nie sugerowałam bratu żeby mi coś dał. Sam z siebie przywiózł 2 worki ubranek to podziękowałam i wzięłam
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
nadrobiłam jakoś... weekend minął nawet sympatycznie, ale za szybko zdecydowanie... do tego nie wyspałam się i od rana zmęczona siedze w pracy... nieśmiało prosimy o kciuki - mamy dzisiaj wizyte popołudniu ![]() za pozostałe wizyty zaciśnięte!!! swoją drogą dużo nas dzisiaj u lekarzy będzie
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret Ja to bym chętnie przyjęła taki prezent że latam za darmo
![]() To by było coś! Płacę tylko za hotel Tak właśnie się zastanawiam, jak koleżanka ma mi dać tego aż tyle co zaproponowała, to co wypadało by jej dać? Myślałam aby zrobić blachę ciasta i jej zanieść do tego jakaś kawa, likier kawowy i co dalej? |
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj jakoś spać nie potrafię... Wstałam już o 7 Kolina kciuki kciuki, będzie dobrze! ![]() Cytat:
![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Pieleszka może wkońcu pokaże co ma między nóżkami Dzidzia
|
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A skoro ona daje Ci ciuszki wyprawkę dla maluszka to coś dla jej dziecka kup ( nie wiem jak duże ma dziecko ) moze jakaś zabawkę czy grę My tak zrobiliśmy że za ciuszki kupiliśmy właśnie edukacyjną zabawkę dla Viktora ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Wtedy lista lipcowa będzie już kompletna ![]() Ja chyba dzisiaj pojade do hurtowni zrobic rozeznanie co ile kosztuje i czy sie opłaca na allegro kupować
|
||
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
zerknijcie jakie fajne rajstopki
![]() http://allegro.pl/68-74-super-rajsto...542011287.html |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Margaret zaproponowałam jej wcześniej,
że jeżeli zabieramy łóżeczko to w zamian mój mąż zrobi jej nowe łóżeczko dla jej dziecka które ma 3 latka, bo stolarnie mamy. Tylko, że jest w sytuacji takiej, że właśnie czeka na info 100% czy wyjeżdża na dłużej za granicę czy zostaję, więc póki co z łóżeczkiem dla jej synki nici, i myślałam aby coś kupić właśnie jej tak o, a ta zabka to dobry pomysł, tylko co będzie chciał taki 3 latek ? Carmela Ty to buszujesz od samego rana na allegro ? Ja nie jestem jeszcze pewna czy Emilia jest 100% Emilią
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-11 o 08:39 |
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Mi weekend upłynął pod znakiem zakupów. Polowalam na ubranka dla mojej niuni. Znalazlam kilka fajnych aukcji na ebay i wygrałam nawet jedna. Paka ubranek od 0 do 3 m-cy za uwaga 5 funtow (wszystkiego ok 25 szt) Jak darmo jest jeszcze jedna za 15 funtow i jest tam okolo 70 szt roznego rodzaju ubranek, ale to juz moze byc za duzo i wszystkiego moge nawet nie nalozyc :/ Kupilismy tez fotelik samochodowy za cale 9 funtow. Uzywany ale jak nowka wyglada ![]() Bede zmykac powoli do pracy. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak leze i grzebie |
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla 3 latka to jest już duży wybór zabawek edukacyjnych. Moze jakas gra, albo puzle. Ja jestem za takimi zabawkami które rozwijają dziecko
|
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny i chłopcy w brzuszkach
![]() Ledwo siedzę, o 3 wstawałam na siku i spać potem nie mogłam, tylko drzemałam i miejsca na łóżku nie mogłam znaleźć. O 8 wstałam zrobić tz sniadanie, miałam się jeszcze położyć, ale trochę mam pracy, i nauki w dodatku. Zrobić obiad, przygotować farsz na jutro na pierogi (zawsze robie dzień wcześniej na ruskie pierogi, bo inaczej cały dzień bym musiała w kuchni spędzić). Może taras wyszoruje, chociaż deszcz ma padać, może jeszcze poczekać do świąt. W sobotę sprzątałam a już kurz fruwa po domu. margaret niezłe jaja z tą kołyską. Od 5 rano ![]() ..nie mogę.carmelasoprano fajne kompleciki, czerwony mi się bardzo podoba. Nie wiem jak to jest z tymi lotami w ciąży, nigdzie się nie wybieram i się nie orientuję. Aaa dziwne ze dzisiaj już na dworze nie wieje. Może na spacer pójde potem jak się z robotą ogarnę. W dzien dobry tvn ma być o odpowiednich biustonoszach do karmienia i obecności faceta przy porodzie. Miłego dnia. |
|
|
|
#4461 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie brzuszki z rana
ja siedze grzecznie w pracy i nie moge sie doczekać az zobbacze dzis wieczorem u doktora mojego maluszka zycze wszystkim miłego dnia carmela bardzo ładne te kompleciki
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: niezły łup.A i wczoraj na all kupiłam koszule http://allegro.pl/show_item.php?item=1544269884, cena jest 39 zł, ale nikt nie licytował i napisałam maila czy za 34 zł sprzeda. No i się zgodziła. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-04-11 o 08:53 |
|
|
|
|
#4463 |
|
Zadomowienie
|
Hehe to ja przeglądam i dodaje do obserwowanych a potem nie licytuje
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też zdecydowanie, nie wiem czy się będzie interesował puzzlami, bo to taki mały rozrabiaka ![]() Poszukam czegoś na pewno ![]() Stronczek to masz już prawię cała wyprawkę ciuszkową ![]() ![]() Muszę zjeść śniadanie ![]() SWEET gdzie jesteś?! A co się dzieję z AGni82? Dawno jej nie było?! |
|
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ja już po śniadanku i właśnie zbieram się do stomatologa na 10.30. Trzymajcie kciuki żeby nie bolało ![]() Wyobraźcie sobie, że wczoraj przeszedł mi już atak rwy kulszowej i pojechaliśmy z mężem do Tesco na zakupy. Od jakiś już 2 tygodni miałam straszną zachciankę na suszone banany no i wczoraj wkońcu je kupiliśmy... I od razu w aucie sobie otworzyłam paczuszkę żeby pochrupać w drodze do domu... I złamałam zęba, gdzieś 1/3 dolnej, prawej szóstki mi się złamała Od razu zadzwoniłam do mojej pani stomatolog, pomimo, ze niedziela i umówiłam się już na dzisiaj... Ehhh... Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę tak poczytałam sobie wątek MARZEC_KWIECIEŃ,
i nie które już urodziły, są takie które mają na dzisiaj termin. I tak się zastanawiam jak to będzie, jak będę miała świadomość , że Nasze nowe życie ma wyjść np akurat dzisiaj, co będę czuć itd ? Jakoś sobie wyobrazić tego nie umiem ![]() Jedna ur dzieciątko które miało 4560 g Wow! |
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
Dla 3 latka to bardzo fajne są te zestawy play doh
np. http://allegro.pl/hasbro-ciastolina-...549135962.html. Ale ja nie skupiłabym się tylko na dziecku, ale mamie też dała jakiś fajny prezent. ![]() Ale zaliczyłam drzemke o 7.30 do 9
|
|
|
|
#4468 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka, Margaret no bardzo bym chciała podpatrzeć dzisiaj maluszka, ale wydaje mi się, że na dzisiejszej wizycie usg nie będzie
|
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
Dzięki za wczorajsze słowa pocieszenia ![]() Nie rozumie postępowania niektórych bratowych czy szwagierek które nie dzielą sie z Wami ubrankami po swoich dzieciach . Ja bez problemu dostałam od dwóch kuzynek i kolezanki i napewno przekaże je dalej Trzymam kciuki za wizyty Za Pieleszke ![]() ![]() żebyś sie kochana dowiedziała kto mieszka w Twoim brzuszku ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
w pt ide.Carmela musisz kusic? Zawsze wychaczysz cos przeslodkiego. ![]() Cytat:
ja jakos nie mam przekonania do zakupow na ebayu, ale spokojnie, pewnie dojrzeje do paypala tez nie moglam sie przekonac Cytat:
![]() max w 38, ostatnio urodzilam 42 i 2 dni, no i tez maly mial 4,600 teraz nie chce takiego kolosa rodzic.Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

[/QUOTE]

zębole
skapiradlo i tyle

a zjem dopiero przed 11 

klask i: niezły łup.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)