Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-10, 20:02   #1471
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj

No wiesz, swojego małża kocham zawsze, ale od czasu do czasu jestem w nim zakochana, właśnie teraz znowu jestem
Mam "motylki w brzuchu" i go nieustannie nagabuję

Agusia a te Nike przecież ze skóry są i nóżka mu się w nich poci?
Kurde z tymi butami, to nigdy nie wiadomo.
Mój biegał dzisiaj cały dzień w tych swoich adidaskach i nic, stopka suchutka

A ja się zastanawiam nad sandałkami, trza będzie jeszcze w tym miesiącu kupić, bo znowu przyjdę i się dowiem że 22 już nie ma
Te mi się podobają:
http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...roduct=1036995
i te
http://www.deichmann.pl/site/pl/cata...roduct=1037417

Ale raczej te pierwsze, bo są niższe.
W CCC są śliczne sandałki i nawet zginają się w 2/3 jak powinny, ale żadne nie są ze skóry ( albo ja źle patrzałam), szkoda
biedny małż

tak poci sie Flipkowi stopka w nikach- kupionych w sklepie nike wiec zadna podrobka, nie wiem co jest grane.. juz nei wiem jakie adidasy mam mu zakladac zeby stopka byla suchutka..

sliczne te pierwsze sanadlki musze sie przeleciec do Deichmana

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:16   #1472
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
biedny małż

tak poci sie Flipkowi stopka w nikach- kupionych w sklepie nike wiec zadna podrobka, nie wiem co jest grane.. juz nei wiem jakie adidasy mam mu zakladac zeby stopka byla suchutka..

sliczne te pierwsze sanadlki musze sie przeleciec do Deichmana
Małż nie narzeka
Chociaż wczoraj nagabywany po raz trzeci, stwierdził że jest " za stary i musi odpocząć"

Ja kupiłam Adidasy w Deichmanie, też oryginały
Właściwie to sprzedawczyni mi przyniosła do mierzenia, bo z Elefanten znalazła tylko jedne w rozmiarze 22, ale akurat z niskim podbiciem, a Filuś ma wysokie i nie umiałam mu wcisnąć tych bucików na stopkę

Takie mamy
http://allegro.pl/buty-dzieciece-adi...518031787.html

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:18   #1473
martaN23
Zadomowienie

a próbowałyście tych skarpetko-kapci co były w biedronce?ja jestem zadowolona Oli ma suchą nóżkę i cena super bo kosztowały 9zł
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 20:35   #1474
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
a próbowałyście tych skarpetko-kapci co były w biedronce?ja jestem zadowolona Oli ma suchą nóżkę i cena super bo kosztowały 9zł
Nie załapałam się na nie
Filuś miał takie, ale z nich wyrósł i wszędzie jeśli je widzę, to zawsze sprawdzam, ale jakoś nie trafiłam na takie w jego rozmiarze, albo trafiam na malutkie, albo na takie na 25

Stary 2011-04-10, 20:46   #1475
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Nie załapałam się na nie
Filuś miał takie, ale z nich wyrósł i wszędzie jeśli je widzę, to zawsze sprawdzam, ale jakoś nie trafiłam na takie w jego rozmiarze, albo trafiam na malutkie, albo na takie na 25
a rozmiar jaki byś chciała?22-25 bo chyba w nich taki przedział był
Stary 2011-04-10, 20:51   #1476
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
a rozmiar jaki byś chciała?22-25 bo chyba w nich taki przedział był
Nie wiem czy taki nie byłby za duży
Bo buty ma na 22, ale ma 1 cm zapasu, tak czytałam, ze najlepiej jak buty tak mają, więc jak mu mierzyłam, to potem jeszcze paluch wsuwałam za piętę, to akurat gdzieś koło 1 cm

Stary 2011-04-10, 20:54   #1477
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem czy taki nie byłby za duży
Bo buty ma na 22, ale ma 1 cm zapasu, tak czytałam, ze najlepiej jak buty tak mają, więc jak mu mierzyłam, to potem jeszcze paluch wsuwałam za piętę, to akurat gdzieś koło 1 cm
wpadnę jutro do nas do biedrony i obczaję te rozmiary kapciochów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 21:07   #1478
zebra666
Zakorzenienie

Gissh w befado ponoć noga sucha(mamy stycnziowe bardzo chwalą ich kapciochy)
Co do dad bardzo się bałam uczuleń, bo te statre dady go uczulały ale te nowe rewelka...tylko na noc pampki musze mieć a ostatnio nie trafiłam na rzadną promocje... więc nie kupiłam, bo prawie 60zł w tesco np. promocja obejmowała mniejsze rozmiary tylko.

Agusia w nike i spocona stopa to ja już teraz zielenieje co mam mojemu małemu mężczyźnie kupić...

Marta u nas widziałam te skarpety-kapciochy ale też za duż ebyły same.. nie było takich 22-25 tylko powyżej 25 albo całkiem małe...masakra! Ale podobały mi się ogólnie...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:19   #1479
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
hej, hej

Ja wpadam powiedzieć, że jak ktoraś ma zamiar kupować fotelik hamax-a to w decathlonie jest mega promocja - 249,99 nawet na all nie ma takiej ceny.
Kask też nabyliśmy teraz tylko na ciepełko czekamy i wioo!!

...

Dziewczyny, to zaglądajcie częściej, wtedy nie trzeba będzie wymieniać kogo znowu długo nie ma
A tak to zauważamy, zauważamy, ale co tu pisać jak dla nas czasu nie macie
Kogo teraz? Xpresji dawno nie było, Joaśka kiedyś często wpadała, teraz coraz rzadziej, Wywa jakieś kłopoty miała, nie wiadomo jak z Ditu
no i jak przeprowdzka Boguś`i i czy Karenina szczęśliwie dojechała...
Kogo pominęłam przepraszam, nie czuć mi się tu urażonym tylko pisać częściej.

...!
Dziękuję za pamięć i też reszcie za dobre słowo
Wpadam tylko na chwilę, przeczytałam co u Was, nie odniosę się bo siły nie mam
Obejrzałam fotki - dziewczynki cudne

Od tygodnia na dyżurach na zmianach w szpitalu przy synku. Do pracy też chodzę... Madzia od czwartku antybiotyk, steryd i 2 wziewne. Ale dziś mi w nocy tak kasłała i dusiła się, że rano znów na pogotowiu byliśmy. Na razie nic nie zmieniamy w leczeniu, we wtorek na kontrolę... Pozdrawiam mamusie, jutro też zajrzę

Nawet nie mam czasu ani głowy bucików ani fotelików poszukać...

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-04-10 o 21:22
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 21:44   #1480
tarasia
Wtajemniczenie

Ditu duuuuużo zdrówka!

Xpressjo, ale Lenka daje popalić. choc ja tez częśto znajduję różne przedmioty to w mojej torebce, to w bucie...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-10, 22:13   #1481
zebra666
Zakorzenienie

Ditu zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-10, 22:19   #1482
brombusia
Zakorzenienie

DiTu kochana zdrówka dla dzieciaczków Twoich
Oby Piotruś jak najszybciej wyszedł ze szpitala.

Co do fotelików rowerowych, to mnie się problem rozwiązał.
Brat mi zakupił u siebie w Holandii używaną przyczepkę i przywiezie mi ją po świętach jego przyjaciółka, jak będzie wracać
Teraz tylko kask jakiś i można ruszać w drogę

Gdybym jeździła po mieście, to bałabym się trochę z tą przyczepką, ale pod domem mam wojewódzki park ( taki ogrooomniasty), więc tylko po osiedlu i do parku, super, już się cieszę

Dobra, zbieram się do wyrka, tylko muszę sobie ciuchy na jutro wyprasować, a nie mam koncepcji co ubrać

Stary 2011-04-11, 10:59   #1483
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Wojtkowi wlaśnie w nich stopy sie pocą a w takich szmacianych z Zetpolu (tego typu http://www.zetpol.pl/?id=1061&action=product_d esc&item=68&external=1) - nie

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Gissh w befado ponoć noga sucha(mamy stycnziowe bardzo chwalą ich kapciochy)
Co do dad bardzo się bałam uczuleń, bo te statre dady go uczulały ale te nowe rewelka...tylko na noc pampki musze mieć a ostatnio nie trafiłam na rzadną promocje... więc nie kupiłam, bo prawie 60zł w tesco np. promocja obejmowała mniejsze rozmiary tylko.

..
a to 4+ są już dla Was za małe?
Ja Pampki biore4+ ale Dady to jeszcze 4 kpuje i są ok.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Od tygodnia na dyżurach na zmianach w szpitalu przy synku. Do pracy też chodzę... Madzia od czwartku antybiotyk, steryd i 2 wziewne. Ale dziś mi w nocy tak kasłała i dusiła się, że rano znów na pogotowiu byliśmy. Na razie nic nie zmieniamy w leczeniu, we wtorek na kontrolę... Pozdrawiam mamusie, jutro też zajrzę

zdrówka dla dzieciaczkó, a dla Was - siły!

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
DiTu kochana zdrówka dla dzieciaczków Twoich
Oby Piotruś jak najszybciej wyszedł ze szpitala.

Co do fotelików rowerowych, to mnie się problem rozwiązał.
Brat mi zakupił u siebie w Holandii używaną przyczepkę i przywiezie mi ją po świętach jego przyjaciółka, jak będzie wracać
Teraz tylko kask jakiś i można ruszać w drogę

Gdybym jeździła po mieście, to bałabym się trochę z tą przyczepką, ale pod domem mam wojewódzki park ( taki ogrooomniasty), więc tylko po osiedlu i do parku, super, już się cieszę

Dobra, zbieram się do wyrka, tylko muszę sobie ciuchy na jutro wyprasować, a nie mam koncepcji co ubrać
ojej Wy tak o tych fotelikach i przyczepkacha ja powiem Wam szczerze że od lat dziecięcych na rowerze nie siedziałąm
a nie przepraszam - raz w Szwecji przejechałam kawałek od sklepu pod blok żeby rower współlokatorcy przyprowadzić, ale to było zaledwie kilkanaście metrów
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:08   #1484
zebra666
Zakorzenienie

Gochaa pampersy 4+ tlyko raz wziełam, bo to praktycznie to samo co 4- taka różnica minimalna, że śmiać mi się chciało... wręcz mierzyłam pampersa z pampersem i były praktycznie identyczne!
A wyłaziło mu wszystko- kupy, siuśki. 5tki są ok Jeszcze zanim rok skończył nosił już 5tki. Jest wysoki- w porównaniu z koleżanki synkiem starszym o niecały rok jest prawie tego samego wzrostu.

Stary 2011-04-11, 11:41   #1485
martaN23
Zadomowienie

ja nawet nie myślę o kaskach,przyczepkach,czy fotelikach,bo nie wolno mi jeździć na rowerzekiedyś to przemierzałam długie trasy rowerem
Stary 2011-04-11, 11:45   #1486
suonko2
Rozeznanie

Moja nosi w dalszym ciągu 4 i raczej nie prędko zmienimy, jeszcze nigdy nie przesikała żadnego pampersa, kupa czasem wyszła, ale plecami, przeważnie jak robiła na siedząco Ale moja mało pije jak już wspominałam, chociaż ostatnio coś parę dni lepiej było, bo i 3x 120ml na dzień szło, ale nie powinnam się przyzwyczajać
Powinnam brać się dziś za mycie okien, ale strasznie mi się nie chce Do tego pogoda mnie negatywnie nastawia - niby słoneczko ładnie świeci a zimno jak na Syberii. Niby 10 na plusie u nas miało być, ale wiatr taki przeszywająco-zimny.
Dywan też pasowało by mi wyczyścić, bo przez zimę i obrzygany był i opluty różnym jedzeniem przez małego potffforka, ale mi się trzepak złamał i nie mam chętnych do naprawienia go, więc nie bardzo miałabym go później wysuszyć Jutro ma być cieplej to może go wywalę na trawę.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Jeszcze jedno - moja mała ostatnio często chodzi na palcach, nie wiem czy to wynika z tego, że chce coś lepiej widzieć, czy mam się martwić??? Czy Wasze maluchy też tak chodzą?
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 11:57   #1487
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Jeszcze jedno - moja mała ostatnio często chodzi na palcach, nie wiem czy to wynika z tego, że chce coś lepiej widzieć, czy mam się martwić??? Czy Wasze maluchy też tak chodzą?
Suonko Olcia też czasami chodzi na paluszkach.. ae nie sądzę, żeby było w tym coś złego myślę, że to normalny etap przejściowy

i dzień dobry
u nas pogoda do bani.. miałam myć onka ale mi się nie chce.. jak patrzyłam to dopiero od niedzieli ma być ładnie więc się wstrzymam do przyszłego tygodnia
a że pada to i na spacer pewnie dziś nie wyjdziemy...
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 12:08   #1488
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Suonko Olcia też czasami chodzi na paluszkach.. ae nie sądzę, żeby było w tym coś złego myślę, że to normalny etap przejściowy

i dzień dobry
u nas pogoda do bani.. miałam myć onka ale mi się nie chce.. jak patrzyłam to dopiero od niedzieli ma być ładnie więc się wstrzymam do przyszłego tygodnia
a że pada to i na spacer pewnie dziś nie wyjdziemy...
No to kamień z serca, bo już mnie teściowa zaczęła dręczyć pytaniami dlaczego ona na tych palcach tak chodzi

A co do okien, to skoro mówisz, że w przyszłym tygodniu ma być ładnie to chyba też się wstrzymam
Stary 2011-04-11, 12:11   #1489
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Marta ja tez mam te pantofelki z biedronki i bardzo je lubie, tak jak pisalas nóżka sie w nich nie poci

suonko moje tez na paluszkach chodzi i to nic zlego ona poprostu sie nauczyla i to ja fasynuje za jakis czas zapomni i znow bedzie ładnie chodzic

Okna mowicie moze bym ze 2 wymyla dzis u nas nawet pogoda w miare. zastanowie sie nad tym...

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 12:20   #1490
suonko2
Rozeznanie

Pietrusia no coś Ty, przecież zimno jak cholera Plus, że pogodnie niby jest
Stary 2011-04-11, 12:27   #1491
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Moja nosi w dalszym ciągu 4 i raczej nie prędko zmienimy, jeszcze nigdy nie przesikała żadnego pampersa, kupa czasem wyszła, ale plecami, przeważnie jak robiła na siedząco Ale moja mało pije jak już wspominałam, chociaż ostatnio coś parę dni lepiej było, bo i 3x 120ml na dzień szło, ale nie powinnam się przyzwyczajać
Powinnam brać się dziś za mycie okien, ale strasznie mi się nie chce Do tego pogoda mnie negatywnie nastawia - niby słoneczko ładnie świeci a zimno jak na Syberii. Niby 10 na plusie u nas miało być, ale wiatr taki przeszywająco-zimny.
Dywan też pasowało by mi wyczyścić, bo przez zimę i obrzygany był i opluty różnym jedzeniem przez małego potffforka, ale mi się trzepak złamał i nie mam chętnych do naprawienia go, więc nie bardzo miałabym go później wysuszyć Jutro ma być cieplej to może go wywalę na trawę.

mnie 4 też nigdy praktycznie nie przesikał, no może z raz czy dwa. A ponieważ jest ich więcej w paczce niż 5 to przy nich na razie zostaniemy
co do chodznia na paluszkach - Wojtek też to lubi
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:10   #1492
elalank
Zadomowienie

Cześć Dziewczęta

U nas weekend intensywny, dużo gości, odwiedzin itd
Muszę się pochwalić, bo piszę do was z wlanego-osobistego laptopa! TZ mi taką niespodziankę zrobił na urodziny!! Mega mnie zaskoczył! I to po 12 latach bycia ze sobą

A dziś byłam u dentysty, bo mnie przed weekendem ząb rozbolał, no i niestety rozwierciła mi ząb, ale nic nie znalazła, więc prawdopodobnie kanały, ale póki jestem w ciązy nie mogę mieć zdjęcia zrobionego, więc nie mogę mieć leczenia mam jakieś okropne lekarstwo, które cały czas czuję w ustach, bleh

Co do bucików, to my mamy ecco i w nich nóżka się nie poci. Ale chciałam teraz kupić inne i będę się bała, więc pewnie znów kupię ecco. Jakoś mam słabość do tej marki. Trochę się płaci, ale jakość się czuje.

Ja tych pieluch w tesco nie widziałam nie wiem czy wykupili czy co, bo 2 x byłam i wyszłam bez. I też Dady kupuje 4 a pampersy 4+, bo 5 nam są dużo za duże.

I prawdopodobnie nie będzie mnie do końca tyg, bo mam zaliczenie w niedzielę. Muszę sie uczyć, więc postaram się nie rozpraszać wizażem
Oczywiście będę podczytywać, a co! ale udzielać pewnie sie nie będę.

DiTu-zdrówka dla Was!!!

Kamila- bo nie pamiętam czy już pisałaś o tej koszulce? fajna jest? Podobała sie TZowi??

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-04-11 o 13:12
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:26   #1493
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Konspi ty pisalas o fotelikach do roweru;> jedziemy we wtorek do decatlonu i kupimy ten fotelik i pry okazji rowery kupujemy
To jeszcze nie byliście?
To tempo, bo ludzie je jak świeże bułeczki wynosili

Cytat:
Konspi, to taki żarcik był
taki nieco filuterny

Cytat:

W CCC są śliczne sandałki i nawet zginają się w 2/3 jak powinny, ale żadne nie są ze skóry ( albo ja źle patrzałam), szkoda
Wiesz, że mnie też jedne jedyne tam zaintersowały? Są mięciuchne, o wiele miększe niż Bartki, w środku na pewno skórkę mają...na razie myślę...

Brombi - wiosnaod razu krew lepiej krąży

Cytat:
Mam znajomego który handluje tymi adidasami na Zielińskiego (info dla Agusi) tymi dla dorosłych - firmowkami- i on mi mowił, że teraz wszystkie firmy szyją te adidasy ze skóry wprawdzie, ale ekologicznej czyli żadna skóra... Nie wiem jak z tymi małymi dla dzieci...

Cytat:
Nie załapałam się na nie
Czasem w Rossmanie bywają

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Ditu - wracajcie do zdrowia

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ojej Wy tak o tych fotelikach i przyczepkacha ja powiem Wam szczerze że od lat dziecięcych na rowerze nie siedziałąm
a nie przepraszam - raz w Szwecji przejechałam kawałek od sklepu pod blok żeby rower współlokatorcy przyprowadzić, ale to było zaledwie kilkanaście metrów
Nie wiesz co tracisz

Cytat:
ja nawet nie myślę o kaskach,przyczepkach,czy fotelikach,bo nie wolno mi jeździć na rowerzekiedyś to przemierzałam długie trasy rowerem

Cytat:
Ja nawet czytałam że to jest bardzo zdrowe i żeby jak najczęsciej dziecko ćwiczyło łażenie na paluszkach i na piętkach, lepiej się stópka wyrabia

U nas pogoda znośna, nawet cieplej, myknęliśmy spacerek, zakupy po drodze, park docelowo teraz młody śpi.
Okna na razie czyste, mąż mył 2 tyg temu. Pewnie przed samymi świętami trzeba będzie jeszcze przetrzeć, ale na razie spokój.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-04-11 o 13:29
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 13:28   #1494
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

Grzes tez chodzi czasem na palcach i się świetnie przy tym bawi - dosłownie
wszystko na czym moze stanąć i coś więcej zobaczyć to idzie u niego w ruch
wyłazi nawet na parapety - masakra a Iza mu pokazuje nowe możliwości np. siedzenie na ławie a czemu nie

ja muszę tez kupic małemu kask - Iza ma, chyba że będzie teraz zbyt mały, to Grzes dostanie a jej kupię

ja kupuje małemu pieluchy w rossmanie - sprawdzają się
po dadzie miał odparzenia

DiTu szybkiego powrotu do zdrowia dzieciaczkom życzę i dla Was siły

a ja z Izą musze do dentysty, nie dość, ze się psują 5 to wyłażą 6 i rusza się jej 1 - zaczyna wymieniac uzebienie ciekawe kiedy jej wypadnie - wie, ze ma trzymać dla wróżki zębuszki
z Grzesiem byłam u pulmonologa - w oskrzelach nie mam zmian - więc raczej to alergia, mam skierowanie na badania, ale musiałam przesunąć z uwagi na antybiotyk
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:41   #1495
konspiracja
Zakorzenienie

Ela to miłej nauki

A w temacie kapci - mamusie które mają paputki - będziecie na lato tez kupować? Bo szczerze mówiąc, myślałam o kupnie kapciuchow z odkrytymi palcami, ale skoro mowicie że się nóżki pocą w tych szmacianych? Bo w paputkach suchutko. Ale na lato z kolei są zakryte, jak myślicie?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

acha, Joaśka kostka grysikowa super, na pewno zostanie w moim repertuarze kulinarnym

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:55   #1496
jo@śka
Rozeznanie

Dziewczyny witam!
Dzięki za rady odnośnie wózka. Jeszcze nie zdecydowałam. Nie miałam czasu nawet się rozejrzeć.
kachula - kupiłam Millce odkurzacz, bo bardzo się interesowała jak ja odkurzałam, ale niestety nadal jej miłością pozostał nasz prawdziwy odkurzacz. Na ten zabawkowy zarzuci czasem okiem...
asioczka - wezmę pod uwagę i ten wózek, choć tym razem wolałabym coś w innym kolorze niż róż (ale ten bardzo ładnie wygląda, bardzo lubię połączenie różu z brązem). Millka ostatnio chciała włazić do tego wiklinowego...
lucky - dzięki za laserową relację. Fajny ten wózek z FP, tylko nie wiem czy chcę aż tyle akcesoriów, kolejną lalkę... Ale cena atrakcyjna, więc kupuj Tunel też świetny. Chętnie bym też kupiłam, ale tyle tego wszystkiego już. Pewnie i tak się skuszę. Co do piaskownicy, to my mamy zwykłą drewnianą, bez przykrycia. Pod piaskiem mamy położoną flizelinę, ale i tak trzeba czasem plewić, bo i na piachu coś wyrośnie. Taka jak gocha pokazuje też jest fajna. No i polecam większą jeśli często odwiedzają Was inne dzieciaki. Taką właśnie ok.2na 2m...
gochaa - na folii piasek nie będzie się zaparzał??? Eee, to chyba głupie, może nie...
gissh - gratuluję ciotko!!!
Maria - my mamy dwie pary półbutów, do tego jeszcze gucie. Ostatnio kupiłam jej trampki takie balerinowe w ccc. Miała ubrane w te cieplejsze dni.
elalank - widziałam kilka zdjęć z tego spotkania na jakimś profilu na FB. Ciekawe czy na nich byłaś
asioczka - befado produkują niedaleko mnie, ale przyznam, że ostatnio nie kupowałam, jedynie przy Leonie, a to było już trochę lat temu. Widzę, że są cudne, więc pewnie się skuszę - o ile faktycznie mają taką elastyczną podeszwę. Jest u nas sklep firmowy ale można je znaleźć w każdym sklepie z obuwiem dla dzieci.
katekatee - myślę, że nóżki się jeszcze unormują, ale nie zaszkodzi sprawdzić u specjalisty. No i generalnie trzymaj się!
brombusia - ja tak z kozakami się załatwiłam - przyszłam po kozaki dla Mi do sklepu w zimie, a powinnam pewnie z początkiem jesieni...
marta - trampki urocze!!! Z tego co pamiętam, to Leonowi szłapy w befado się pociły. Może teraz udoskonalili coś, jednak nie sądzę, żeby coś diametralnie się zmieniło, bo podeszwa jednak to kawał gumy, więc raczej może się nóżka pocić.
konspi - zważając na to, jaki tu ruch to i tak pojawiam się dosyć często. Wcześniej było mnie więcej, bo i mniej się u mnie działo. Poza tym Millka mało śpi w dzień. Zaczęłam odpisywać jak ją uspałam, a po półgodzinie już odpisuję z nią na rękaw. Będę się więc pojawiać w miarę możliwości. Może mniej ale zawsze chętnie
xpressja - zazdroszczę morza!!!n Lenka pewnie się nie nudzi w takiej wielkiej piaskownicy!!! Ale się uśmiałam z tymi brzoskwiniami Myślałam, że napiszesz, że je zjadła, atu taka historia!!! Kreatywną masz córkę
gissh
- po domu naprawdę polecam paputki te skórzane, o których już kiedyś pisałyśmy. Bodajże paputki.com.pl. U nas się świetnie sprawdzają.
brombusia - Ty dzika seksiaro!!!
DiTu - niech wreszcie już te nieprzyjemne chwile miną!!! Widzę, że jesteś dzielna kobita. Trzymaj się
suonko - eeee tam, okna nie uciekną... Zresztą do świąt jeszcze je deszcz nieraz zabrudzi Ja bym się narazie bieganiem na paluszkach nie martwiła. Przy okazji po prostu spytaj lekarza dla spokoju.
elalank - no to TŻ się postarał!!!Ucz się dziewczyno, ale przerwy też potrzeba, więc może jednak czasem wpadniesz tu jeszcze w tygodniu...
konspi - miałam teraz Millce wymieniać paputki, bo juz się trochę przetarły, ale większy rozmiar jest sporo za duży, więc pomęczymy się w tych jeszcze, bo rozmiarowo dobre, a wygląd... trudno... nie jest najgorzej. W lecie pewnie będzie gonić większość na boso po domu, a ja gdzieś pójdziemy, to może przecież tyle pogonić w sandałach czy trampkach... No ale pewnie jeśli już noga trochę dorośnie do tej eM-ki, to kupimy paputki i na lato. No ale jak pisałam, większość czasu na bosaka będzie śmigać. Cieszę się, że kostka grysikowa Wam zasmakowała. Ostatnio była znajoma z dzieciakami, też jedli tę kostkę i też im smakowała
Ufff... Nadrobiłam. Millka wierci mi się na kolanach i sięga do klawiatury, myszki. Jest taka bystra! Wciąż mnie zaskakuje! Miałam wrzucić kilka zdjeć, ale nie dam rady teraz, bo muszę pomniejszać, a z Mi już nie mam siły tu siedzieć. Wieczorem zatem wstawię na pewno. Teraz idę powiesić pranie - jak ja tego nie cierpię!!! Ale kompa mam on, więc zaraz zajrzę czy ktoś coś napisał. Jak ktoś ma jeszcze jakieś wózkowe (dla lalek) doświadczenia, to piszcie.
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 14:19   #1497
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Pietrusia no coś Ty, przecież zimno jak cholera Plus, że pogodnie niby jest
U nas nawet dzis ciepło jest, ale juz mi ochota odeszła na mycie okien wiec rezygnuje

Aniołek[*]
Stary 2011-04-11, 15:19   #1498
jo@śka
Rozeznanie

Udało mi się wcześniej zamieścić zdjęcia.
1- Millka poi swoją młodszą koleżankę Ninę
2- Mi nosiwoda
3- Mi karmi lalkę
4- Taka sobie Mi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wi.jpg (52,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wi2.jpg (63,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wi3.jpg (48,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wi4.jpg (42,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-04-11 o 15:38
Stary 2011-04-11, 15:20   #1499
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
Udało mi się wcześniej zamieścić zdjęcia.
cudna

Aniołek[*]
Stary 2011-04-11, 15:46   #1500
jo@śka
Rozeznanie

Dzięki pietrusia
Czy ja Wam pisałam, że moje dziecko odnosi za sobą pampersa do kosza na śmieci? Czy pisałam Wam o tym jak byłam z Millką u mamy i i czekała przy stole, aż moja mama obierze jabłko i jej da? Nagle Mi zaczęła coś marudzić. Myślałam, że to może bolący brzuszek czy coś w tym rodzaju. Wzięłam ją na ręce, dotykam, gacie jakieś mokre. Raczej nie zdarzało się nam, żeby pampers przemakał, więc trochę się zdziwiłam. Rozebrałam ją i wszystko stało się jasne: zapomniałam jej ubrać pampersa!!! Uśmiałam się sama z siebie. Nie wiem czy Wam o tym pisałam, a nie chce mi się sprawdzać. Ostatnio jestem zakręcona jak chiński termos, więc wszystko możliwe...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości