|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Essence cz. VIII
Cytat:
Nie podoba mi się
|
|
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mogę ci dokładnie powiedzieć(mam teraz ten nowy korektor bo przecież jakbym tak nie nałożyła po powrocie do domu nie? :P). Mam go od godziny na podoczu i na razie nic się nie zbiera. Nie wchodzi za bardzo w załamania chyba właśnie przez to że wysycha tak na pudrowo. Dużo mniej podkreśla te takie podoczne kreski niż to trio z essence. Całkiem też nieźle radzi sobie z zaczerwienieniem koło nosa(ja jestem mega czerwona w niektórych partiach twarzy a nienawidzę się bawić z zielonymi korektorami). Na razie jestem meeeega zadowolona z niego - tyle że to dopiero godzina. Jutro zobaczę czy faktycznie wytrzyma choć te 6-8 godzin.O jeszcze jedno co jest dla mnie ważne - nie ma takiego... hm niektóre korektory są "tłuste" w sensie że jak się je wklepie to ciągle się trochę błyszczą i bez pudru to w ogóle ani rusz a ten wysycha już tak kompletnie matowo.(mhm ja zrobie wszystko łącznie z ominięciem kluczowych etapów w makijażu żeby spać 15 min dłużej rano :P)
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja napisze pierwsze wrażenia na temat nowego korektora
i będzie to porównanie do korektora w pędzelku też z essencemam kolor 010 natural beige i w sumie to jest dość jasny ale odcień fajny bez różowych tonów opakowanie i aplikator praktyczniejszy niż w tym pędzelkowym, bo w tamtym można było za dużo wykręcić a tu nie ma takiego problemu konsystencja jest fajna, jest gęsty, na pewno gęstszy niż pędzelkowy kryje przyzwoicie, może nie jest to jakieś mega krycie ale ja dla mnie wystarczające i przede wszystkim wygląda bardzo naturalnie, nie podkreśla zmarszczek czy też suchych skórek co jest dla mnie bardzo ważne, bo cenię sobie naturalny wygląd a ten korektor wcale nie rzuca się w oczy (ale to tak jak i pędzelkowy) Co do tej 16h trwałości to hmm... to chyba trochę przesada. Tzn ja mam pod tym względem trudne oczy bo rano po wyjściu z domu oczy mi łzawią strumieniami i po przyjściu do pracy poprawianie korektora w kącikach zewn jest konieczne ale tak poza tym wydaje mi się trwalszy niż pędzelkowy Aha i nadaje się nie tylko pod oczy czy na zaczerwienienia koło nosa ale też na jakieś niedoskonałości, krostki itp. - pędzelkowy kiepsko się w tym temacie sprawdza To taka wstępna ocena po trzech użyciach
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Raczkowanie
|
oby czarny pękacz był fajny
|
|
|
|
|
#3696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to fajnie A ile on kosztuje? Daje jakiś efekt rozświetlenia czy jest zupełnie jak podkład? O której będziesz go zmywała? O ile nie teraz to napisz jeszcze później jak się trzymał![]() Ja do tej pory przymierzałam się do zakupu korektora z Manhattana bo 38zł za Inglota wydaje mi się jednak za dużo... Ale teraz może kupię ten z essence. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Ja za to jestem pewna, że nie kupię go na pewno. Cytat:
O to super Właśnie o taką opinię mi chodziło. Jak go jutro zastanę w Naturze to od razu przygarnę
|
||
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, oprawę oczu mam w miarę ciemną. Bez przesady, ale nie jest tragicznie. Ale brunetką jestem dopiero od listopada i tęsknie za blondem. W przyszłym miesiącu wybieram się na balejaż, bo mi trochę za ciemno
![]() A co ciekawsze... Dopiero jak przefarbowałam się na ciemno to stwierdziłam, że make-up to must have, bo wyglądam... No Pierońsko blado ![]() A jak jeszcze mam do tego okulary -_- |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze zobaczę jak się u mnie trzyma bo niby pod oczami mi nigdy nic nie zjeżdzało ale faktycznie jak jest większy wiatr to oczy łzawią. Sexi kosztuje 10.99 albo 11.99 jakoś tak aha i u mnie za bardzo nie rozświetla poza tym że jest trochę jaśniejszy :P
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2011-04-11 o 20:44 |
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Natury to kobiety mi powiedziały, że dzisiaj dostały kilka kontenerów(!!!) essence, ale ich nie otwierały jeszcze. Prawdopodobnie będą jutro wykładać i najlepiej przyjść w środę rano ja pewnie i tak jutro pojadę ;P
Apple freak and big fan ![]() Edytowane przez niezniszczalna Czas edycji: 2011-04-11 o 20:41 |
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie warto wypróbować
|
|
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sorki za lekki offtop ale musiałam się wyżalić
|
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, widocznie każda miała swoją wersję. Bo twoja to już 3 którą słyszę dzisiaj no nic - pogodzę się z tym jakoś :P ale to trochę moim zdaniem źle świadczy o sklepie skoro każdy ma inną interpretację.edit: SoBitterSoSweet - to trochę niepokojące że łzawisz tylko rano O_o - ja tam łzawię o każdej porze dnia jak jest wiatr :P
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2011-04-11 o 20:49 |
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pękaczy czarnych nie było. Ani nie widziałam błyszczyków powiększających usta w koszyku promocyjnym. ![]() Skośne pędzelki były, widziałam, chociaż też się specjalnie za nimi nie rozglądałam. No i lakierów z SYFu (zawsze rozbraja mnie ten skrót) też nie. A naklejki są na wielu produktach- na wszystkich, które kupiłam. Jutro jadę po dokładkę.
|
|
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm może warto gowypróbować ?
|
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pływałabym w tych kontenerach
|
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O buuu! A ja nie mam na niczym naklejki new O_O eeeeeeeeee (brynczy)
https://www.youtube.com/watch?v=FMaK4DS_ulE Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2011-04-11 o 20:58 |
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam dziś w: Arkadach, w Magnolii i w Astrze - wszędzie oczywiście bida z nędzą... :/
Ale jakoś tak wewnętrznie czuję, że lada dzień i we Wrocławiu pojawią się nowości, w tym tygodniu .
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja okularów co prawda nie noszę, ale jestem mega blada, do tego niebieskie oczy i cienie pod nimi dopełniają reszty... Raz tylko nie umalowałam się na uczelnie bo zaspałam najzwyczajniej w świecie, a że zależało mi bardzo na zajęciach to pacnęłam się tylko podkładem na szybciora, tu i ówdzie i tak wyszłam do ludzi. Mój kumpel skwitował to jednym: - Jesteś chyba strasznie chora, prawda?- zapytał z autentyczną troską w głosie... Od tego czasu nie ma zmiłuj, nawet jeśli oznaczałoby to wstawanie 15 min. wcześniej niż zwykle... o Boziu, umarłabym z szczęścia i trafiła prosto do essencowego raju dla sprawiedliwych pośród essencomaniaczek
|
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taką cichutką nadzieję że jak będę w krk w środę to a) w drogeriach na długiej lub w douglasie na floriańskiej będzie blossoms ![]() b) w drogeriach na długiej będą w końcu nowości i kupię pędzelek
|
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
SoBitterSoSweet:
Może przejdź się na początek do okulisty? Coś Ci oprócz tego dolega? ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- haha, umarłam, dobre To jak będzie dostawa w Gdańsku to popływamy razem
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A coś Ty taka zdesperowana? ![]()
|
|
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kusicie tym korektorem ale mam już 3
Edytowane przez karolcia198506 Czas edycji: 2011-04-11 o 21:30 |
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak się na coś napalę to muszę to zaraz mieć :P.
Taka przypadłość od dziecka .
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Rozeznanie
|
<głaszcze>
Ja nie brałam pękającego lakieru, bo po swatchach mi się nie spodobał. A w Douglasie może się mijałyśmy. Chociaż kiedy ja grasowałam przy szafie tylko jedna czarnowłosa dziewczyna odważyła się podejść, ale chyba szybko uciekła (nie wiem, byłam w radosnym szoku i latałam to na jedną, to na drugą stronę szafy). No i 3 konsultantki, żeby się zapytać, czy wiem o promocji. ![]() Błyszczyk SWM jest zdecydowanie mniej trwały niż mój czerwony błyszczyk z limitki Eclipse, błyszczyk XXXL Nudes, a do Paese to już w ogóle przepaść niesamowita. Biorąc pod uwagę, że ciemny fiolet wygląda na mnie jak jasny róż wolę chyba błyszczyki XXXL. |
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ktoś ma info n/t Bielska??
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P2 to zupełnie inna bajka w porównaniu z Essence niebo a ziemia
|
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

Nie podoba mi się

więc mogę ci dokładnie powiedzieć(mam teraz ten nowy korektor bo przecież jakbym tak nie nałożyła po powrocie do domu nie? :P). Mam go od godziny na podoczu i na razie nic się nie zbiera. Nie wchodzi za bardzo w załamania chyba właśnie przez to że wysycha tak na pudrowo. Dużo mniej podkreśla te takie podoczne kreski niż to trio z essence. Całkiem też nieźle radzi sobie z zaczerwienieniem koło nosa(ja jestem mega czerwona w niektórych partiach twarzy a nienawidzę się bawić z zielonymi korektorami). Na razie jestem meeeega zadowolona z niego - tyle że to dopiero godzina. Jutro zobaczę czy faktycznie wytrzyma choć te 6-8 godzin.
A ile on kosztuje? Daje jakiś efekt rozświetlenia czy jest zupełnie jak podkład? O której będziesz go zmywała? O ile nie teraz to napisz jeszcze później jak się trzymał