|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
Tak mój jest przeciwny zakupom. Przesądny jest ale chyba tylko i wyłacznie w tym temacie! jak ja mu powiedziałam że będzie sam kupował to jak najbardziej się zgodził A dla dziecka absolutnie nic nie chce
|
|
|
#422 | |
|
kosmitka
|
A widzisz. To pierwszy mój zakup. Teraz chcę polować na większego misia, bo nowe rzeczy są takie za drogie.
Cytat:
A co do męża - faktycznie ciężki typ. Może rzeczywiście przydałaby się rozmowa z jakimiś doświadczonymi znajomymi? U nas przykład zadziałał na męża odwrotnie - tzn. męża siostra od 8 miesiąca leżała w szpitalu i nic - dosłownie nic - nie miała kupione. Cała rodzina biegała po sklepach i robiła jej zakupy. On siebie w tym nie widzi, nie umie się odnaleźć w takich sklepach i musiałby biegać z mamą lub siostrą. A ja wolę pomalutku, mniejszym kosztem w każdym miesiącu coś kupić i w takim stylu, jaki mi odpowiada. Teściowa też jest raczej przeciwna - że to za wcześnie, więc nie będę jej mówić o zakupach, jakie zrobiłam.
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
śliczne a za ta cene to tylko pogratulowac
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dogrzewanie farelką jest lipne, bo nagrzeje się pokój na maksa , wyłączysz i po godzinie znowu masz zimno, dla mnie to takie sztuczne ciepło na chwilę. Koniec twmatu dziś bedzie ciepełko Mąż motywuje się tym "Bo nie kupuje się przed porodem" wydaje mi się że to dobre rady mamusi jego, "dobrych znajomych"... Mam jeszcze kilka mc może zmienknie choć trochę albo zrobie mu sajgon i będzie sam po wszystko jeżdził aż będzie miał dość
|
|
|
#425 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio tez rozmawiałam o tym z moim tz, powiedział cos ze to za szybko raczej, ale nie sprzeciwił się i w sumie zostawiłam rozmowę nie zakończoną jeszcze.... Jedyne na co patrzylismy to łózeczko w ikei
Ale jeszcze niczym się nie interesowałam tak dokładnie, ale napewno nie mam zamiaru zostawiac tego na sam koniec. Przesądna nie jestem, o ciąży powiedziałam znajomym po zobaczeniu 2 kresek
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Gratuluję dziewczyny pierwszych ruchów, oraz udanych wizyt , ja jeszcze na ruchy i kopniaczki niestety czekam![]() Mam wizytę dokładnie za tydzień, ale nie wiem czy będę miała robione usg, a tak bym się chciała dowiedzieć kto siedzi w brzuszku ![]() cotynato, anciaahk piękne misiowe ubranka ![]() Mam pytanko do dziewczyn, które miały już robione badanie na obciążenie glukozą: czy po wypiciu jej robiło wam się słabo, kręciło w głowie czy coś innego, bo nie wiem, czy mogę sama iść czy mam wziąć męża ze sobą?
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
nie zdążę teraz doczytać (bo na 11 idę na kontrolę), czy jest spotkanie jutro, ale na wszelki wypadek napiszę, że jeśli tak, to chyba mnie nie będzie - nadal choruję... |
|
|
|
#428 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Ja naprawdę jakoś się boję, że mogę wylądować w szpitalu i co wtedy. Dlatego wózek i meble są wstępnie wybrane, tak że mąż będzie wiedział, co kupić. A ubrania wtedy pozostaną wyłącznie z allegro, bo jak inaczej. Do tego na ostatniej wizycie miałam nisko łozysko, co prawda niby może jeszcze się podnieść, ale wolę dmuchać na zimne - bo potem się okaże, że będę musiała leżeć o klops. Do tego już teraz takiej grubej źle i ciężko mi się po sklepach chodzi, a co to będzie w 8 miesiącu.. nie umiem sobie wyobrazić. Może spokojnie porozmawiaj z mężem, kto jak nie Ty go urobi? ![]() A dziękuję, zobaczymy jaka jakość, ale na zdjęciu wygląda ok. Cytat:
Cytat:
A ruchów doczekasz się, prędzej niż myślisz!!
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W następny poniedziałek będę u gina.... Ciekawe co mi powie na moje wyniki tego AFP i czy dowiem się co między nóżkami bobasek ma? będzie to 18tc.... |
|
|
|
|
#430 | ||
|
Raczkowanie
|
heloł
![]() Cytat:
Cytat:
super, śliczny Acelinka ja dwa lata temu przesiadłam sie z krótkiego lanosa do megane kombi to tez w stresie jeździłam, zwłaszcza parkowania się bałam Ale3 szybko przekonałam sie, że różnicy specjalnie nie czuć a jeździ się o niebo lepiej!Dziewczyny trzmajcie proszę kciuki Dziś mam wizytę o 13:20
|
||
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuruj się kochana ! Małgosia, Lausanne, Liwiczka Wy będziecie ?? Kto jeszcze ? Cytat:
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2011-04-12 o 10:24 |
||
|
|
|
#432 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
beti801 trzymamy kciuki!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- I gdzie się ukrywa Archinta?
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj byłam na ubrankowych zakupach i kupiłam 5 bodziaków o jeden pajacyk. Rozmiary przeróżne, nawet takie na roczne dziecko, ale przecież dziecko będzie rosło
![]() Mój mąż wie, że ja nienawidzę zabobonów i tępię je jak mogę. Rozumiem, że niektórzy nie chcą kupować wcześniej bo nie mają miejsca albo nie chcą, ale to indywidualna sprawa, każdy robi co chce i dopóki innym nie narzuca to jest super. Już wstępnie mamy rozplanowane co i kiedy. Na początku maja robimy malowanie naszej sypialni i przyszłego dziecięcego pokoju, już mniej więcej wiem jakie kolory W czerwcu pewnie będziemy chcieli kupić łóżeczko i komódkę. Chciałabym żeby te wszystkie rzeczy dla dziecka się dobrze wywietrzyły od sklepowych zapachów i pachniały domem Później wózek i reszta drobniejszych rzeczy. A cały czas w powoli mam zamiar kompletować ubranka
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dawno nie było Archinty i bianeczki Dziewczyny co z wami
|
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry melduje sie wtorkowo
![]() u mnie troche słoneczka i nie jest mega zimno wiec tyle dobrego ![]() Małgosia ma mnadzieje ze juz dzis sie wygrzejesz za wszystkie czasy co do męza to faktycznie uparciuch, kurcze może wytłumacz mu ze kupuje sie wcześniej bo to ma sprawiać radość obojgu rodzica ze razem mogą wybrać i zadecydować, no i powiedz mu ze do szpitala tez potrzebujesz ubranka, może argumentem będzie tez to ze przecież jak kupicie ciuszki to wcześniej je musisz odpowiednio przygotować: wyprać wyprasować: raczej jak będziesz w szpitalu rodzić to obstawiam że mąż raczej nie wyrobi sie w 3 dni
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez szybko wszystkim powiedziałam o ciąży. Właściwie zaraz po teście. Na wizyte czekałam aż 4 tyg i np moja bratowa wogóle tego tematu nie poruszała, bo dla niej ciąża nie potwierdzona przez lekarza nie jest ciążą faktyczną
![]() Natko ja tez ma lipny stetoskop. Przy Kubie ciągle próbowałam coś podsłuchać i nic ![]() Ale bym chciała dzis poznać płeć To 16tc, więc szansa jest, nie?
Edytowane przez beti801 Czas edycji: 2011-04-12 o 09:57 |
|
|
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
A u mnie zimnooo.... Wiecie tak czytam i czytam i sobie myślę, że jak będę wiedziała jaka płec to chyba też zacznę coś kupowac, bo czas szybko leci i ani się nie obejrzymy a będzie szałłłłłłłł
.Ja dzis zostaję na noc u Tż a jutro mam zamiar z jego siostrą uderzyc na zakupy Moze sobie kupię jakąś spódniczkę..... w spodniach nie lubię ostatnio chodzic, wszystko mnie gniecie:P
|
|
|
|
#438 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Ona nie wyobraża sobie, by np. łóżeczko stało, albo ubranka były poprane i ułożone w szafkach przed porodem.... Chyba jej tam nie wpuszczę hihih. Cytat:
|
|
|
#439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas troche inaczej, bo czesc rzeczy przywioze z Polski Cytat:
|
|
|
#440 |
|
kosmitka
|
Ja poznałam w 16tc, więc szansa jest.
Aha zapomniałam napisać - Kiciulec u nas remont zacznie się dopiero na początku czerwca i pewnie skończy na końcu lipca, bo remontujemy górny poziom mieszkania, gdzie trzeba nawet ścianki stawiać, zrobić łazienkę, garderobę, 2 pokoje. I dla mnie to dramat, bo meble pewnie będzie można kupić w sierpniu. Mam stresa, co to będzie, jak dziecko zechce wcześniej z nami zamieszkać.
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana przecież napisałam ze potrzebujesz ubranka do szpitala
|
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-05-04 o 08:21 |
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mu powiedzieć, że ma się ujawnić![]() Co do zabobonów, to moja mama trochę marudzi, że nie powinno się kupować ale ja tam zrobię po swojemu ![]() Teściowie chyba nie są zabobonni bo jak tylko się dowiedzieli, że będą dziadkami to sprowadzili kołyskę i czeka w domu TŻ
|
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Moja kolezanka urodziła miesiąc temu i mówiła mi, ze ciuszki mi odda po maluchu
Więc w sumie nie wiem co ma i co mam kupowac.... A co do mieszkania, to my mamy nie lada problem, bo nie wiemy gdzie mieszkac....
|
|
|
|
#446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio pojechał że aż płakać mi się chciało, znalazłam na all bardzo fajną pakę z ciuszkami, cała happy wołam jego żeby się wypowiedział no i się wypowiedział tak że kapcie mi spadły... że po co takie kolorowe, po co tyle tych haftów i naszywek dziecku to do niczego nie potrzebne, obojętne itd
|
|
#447 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Może posłucha ![]() Ja tez nie jestem przesądna. Jak pojechałam rodzić Kubą to nawet pościel nawlokłam w łóżeczku. To taka przyjemność, że za nic bym teściowej nie oddała ![]()
|
||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane, wyrozumiale mamusie
pisalyscie cos o ruchach i tak sie zastanawiam, bo ja dalabym sobie odciac reke ze czuje ale to pewnie jelitka bo moja gin stwierdzila ze pierwszy ruch moge poczuc dopiero po 20 tyg a ja autentycznie najpierw czuje takie dziwne przemieszczanie sie a pozniej mam wybrzuszenie, to nie boli, nie mam skurczy ani nic, ale takie to fajne, no i bardzo czesto mam tak pod wieczor macie tak tez? myslicie ze to moze byc to?
|
|
|
|
#450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miss.hot dzięki za szybką odpowiedź , ja w ogóle nie przepadam za słodkim, herbaty prawie nie słodzę i właśnie nie wiem jak zareaguję na taką dawkę, żebym tylko tego nie ![]() A i ujawniłam się w klubie, ale bez brzuszka na razie bo nie ma za bardzo co pokazywać i a gdzieś mi kabel do lapka zaginął
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

jak ja mu powiedziałam że będzie sam kupował to jak najbardziej się zgodził

hihi
albo zrobie mu sajgon i będzie sam po wszystko jeżdził aż będzie miał dość 

Ale3 szybko przekonałam sie, że różnicy specjalnie nie czuć a jeździ się o niebo lepiej!

ostatnio pojechał że aż płakać mi się chciało, znalazłam na all bardzo fajną pakę z ciuszkami, cała happy wołam jego żeby się wypowiedział no i się wypowiedział tak że kapcie mi spadły... że po co takie kolorowe, po co tyle tych haftów i naszywek dziecku to do niczego nie potrzebne, obojętne itd

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)