|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wiosenne oczekiwania (prrrawie)narzeczonych .....cz.9!
http://pieknefoto.pl/index.php?optio...d=95&Itemid=90
Tu mamy full serwis za niecałe 900 zł. Przygotowania, błogosławieństwo, kościół, wesele, sesja ![]() Kierujemy się prostą zasadą: jak najwięcej za jak najmniej
|
|
|
|
#4082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak, tak jestem w Anglii
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki za ten oczekiwany pierścień Cytat:
|
|||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
to ja bym miala do ciebie romans
![]() pracujesz normalnie tam czy sie uczysz..wybacz ale nie pamietam,zapewne mowilas.booo chodzi mi o to jak drogie jest tam utrzymanie. ile trzeba miec kasy na miesiac zeby przezyc miesiac |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Bierzemy tego z linka i już
![]() Aq, rychłego pierścienia życzę ![]() Sylvi, czyżbyś coraz bardziej przekonywała się do wyjazdu?
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Wywiad środowiskowy. Czaję
![]() Dziewczyny, help! muszę się umówić do gin, a to oznacza konieczność zadzwonienia do przychodzi |
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam takich dobrych kumpeli, co by mnie umówiły na wizytę, chociaż raz mnie TŻ zapisywał
![]() Mam ochotę na wizytę w kinie. Kuszą mnie "niepokonani". Widział ktoś? ![]() Zapisana! Na 4 maja coraz dłużej trzeba czekać na te wizyty...
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2011-04-12 o 11:24 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pracuje, TŻ też. Z wynajęciem mieszkania może byc Ci samej ciężko. Ale jeśli chcesz pokój i będziesz pracowała to spokojnie dasz sobie radę Dostajesz tygodnówki, licząć średnio ok 200 funtów mniej więcej. Za pokój tak pi razy drzwi 60 funtów tyg + rachunki, no ale jak będziesz pracowała, to sama nie zrobisz dużych rachunków. Jedzenie nie jest drogie, także spokojnie dałabyś sobie radę A jeśli masz kogoś znajomego w Uk, żeby się u niego zaczepić na początek to w ogóle bym się nie zastanawiała
|
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvi, to jedź bez względu na to, co postanowisz w związku z TZtem
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fotografa - mają fajne oferty (i ceny )
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
bluesky, to musze powiedziec, ze malutko placicie za cale mieszkanie!! ale fakt, ja mieszkalam pod londynem, a tam ceny sa kosmiczne!! my za jeden pokoj wlasciwie placilismy po 380 funciakow co jest po prostu zdzierstwem, no ale dla takiej firmy pracowalismy... i mielismy poje.... managera!!
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
popieram
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
wiadomo, ze ceny się różnią, ale tak jak mówię, na początek dobrze jest się zachaczyć u kogoś znajomego dopóki nie będzie się miało pewnej pracy.
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny mają naj. Znalezienie go kosztowało mnie 3 upojne godziny przed google
![]() Rety, nie wiem co mam z włosami zrobić! Sobie się bardziej podobam w jasnych, ale te odrosty co 3 tyg mnie doprowadzają do szału. No i muszę chyba nieco ciemniejszą farbę wziąć, bo poprzednia nie pokryła ładnie tego centymetra ciemnego odrostu i jest tak badziewnie. Nie wieeeem. A jeśli by chcieć wracać do naturalnych to już, żeby na ślub się wyrobić. Szlag by to Jakieś pomysły?Taki wyjazd pokaże TŻtowi, że jesteś samodzielną, odpowiedzialną i zaradną dziewuchą. Że poradzisz sobie zawsze i wszędzie
|
|
|
|
#4096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ty sie nie mozesz doczekac?
![]() Fakt, nie fajnie zabrzmila jego wypowiedz o dacie bo to jednak wasz slub, a nie tylko twoj ![]() Cytat:
ale sie usmialam a najgorsze, ze ja ją rozumiem bo tez u mnie w nerwowcyh sytuacjach wystepuje smiech i boje sie, ze bede miala tak samo, ale wtedy T. mnie zabije po prostu! Cytat:
Gaja, a ja wczoraj poszlam wczesniej spac nie? I co, zaspalam dzisiaj wstalam o 6.45, a o 7.16 autobus i takie tmepo mialam jak dawno nie sniadanie teraz nadrabiam ![]() Jade niedlugo na zakupy ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Ja jestem za naturalnymi!
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Ala, za to zaspanie to Cie będę wyśmiewać do końca świata! O 21:00 mi pisałaś, że idziesz
Link boski ![]() Kinia, wybierz datę na 2012 i obadaj reakcję
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja my dziś bedziemy chyba dzwonic do fotografa i jak sie uda to bierzemy tego co link podalas :P
mamy jeszcze jedna babke na oku za 1200 ale najbardziej chcielibymys tego goscia wlasnie za 880 zl zobaczymy czy cośz tegowyniknie ![]() to nie tak dlugo musisz czekac ja kiedys sie zapisalam do gin... mi dali termin za 2 miesc...a jak owiedziala z prywatnie do od razu na drugi dzien sie znalazlo (a u nas babka przyjmuje prywatnie normalnie w godzinach swojej pracy ) kolezanka moje brata miala fotografa za prawie 4 tys zl.... ;] a zdjecia maja jak ten co robi za 880 ;] wiec cena raczej nie jest zawsze wyznacznikiem jakości..
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-04-12 o 12:09 |
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkalam w miasteczku snobow, wiec tam tym bardziej ceny byly jak w centrum londynu na zakupy ciucholandowe czlowiek nie mogl sobie pozwolic za bardzo dobrze, ze ta trauma juz za mna no a co do znajomych to masz racje, dobrze miec na poczatek kogos kto pokieruje i pomoze, ale na dluzsza mete jak najszybciej sie usamodzielnic z tym, ze widomo nie jest to od razu mozliwe ale sylvi da rade
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jest jedyny plus, ale czasem wolałabym mieszkać w Londynie. lepsza praca moim zdaniem, szybciej mozna coś znaleźć niż tutaj, no i ciuchy lepsze niz tutaj
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Jlys, dobrze, dobrze!
Połączy nas rok ślubu i fotograf ![]() 4 tys?! Matko droga. To 1/3 mojego wesela Nie jest wyznacznikiem jakości właśnie, dlatego nie ma co przepłacać. Tym bardziej, że w tym kolesiu jest potencjał - są naprawdę śliczne jego zdjęcia, czyli umie zachwycić. trzeba po prostu się dogadać, że większośc ma być taka jak to to i to, i będzie bongo
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
ciagle rozwazam ta opcje.juz mu nawet mowilam:P
Cytat:
![]() a z tym wyjazdem,kurcze no baaaardzo bym chciala. troche sie boje ale badam teren
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tak samo 1/3 calego kosztu :P
widocznie bylo im to po to zeby teraz kazdemu mowic : dalismyprawie 4 tysiaki patrzcie :P tez tak myśle , zobaczymy czekam na tżta ma niedlugo przyjsc bo już wstal po nocce. Po za tym ja odnosze wrazenie , ze niektorzy fotografowie to za samo haslo : warszawa sie cenia bardzo wysoko ale cóż takie życie w ogole ostatnio gadalam z kolezanka i ona byla na weselu kuzyna gdzies tamgdzies tam ale zadne nasze okolice i kuzyn placicl 90 zl od talerzyka..normalnie szczeka mi opadla.
Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-04-12 o 12:18 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
My o swoim przyjeździe do UK zdecydowaliśmy w tydzień. Pozałatwialiśmy wszystkie sprawy i fruuu! I nie żałuje, ani trochę. Udowodniliśmy sobie i rodzicom, że nie jesteśmy gówniarzami i, ze dajemy sobie radę. Zarówno moi rodzice, jak i przyszli teściowie są z nas w jakiś sposób dumni. W Polsce zawsze bylismy tymi 'najmłodszymi' i traktowali nas jak dzieci. Mimo tych 21 lat. A teraz wiedzą, ze zarówno Nas jak i nasz związek i slub trzeba traktować powaznie
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
TZ załatwił wszystko z pracą, zamknęliśmy nasze konta bankowe, bo bez sensu było je trzymać skoro i tak nie mielibyśmy żadnych wpływów. Ja sie wyrejestrowałam Z UP i to chyba było wszystko. Jak sobie cos przypomnę to napisze, ale chyba to tyle
Lecieliśmy na dowodach osobistych, więc paszportów nam nie trzeba było..
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
przed wyjazdem pozamykac swoje sprawy, ale koniecznie trzeba pamietac o 3ech dokumentach ze zdjeciem potwierdzajacych tozsamosc, bo u mnie w pracy np zanim nas zatrudnili musieli sprawdzic nasza niekaralnosc, tak zwane CRB.
|
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo poprzedni wyszedl:P---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- no i trza cv przetlumaczyc:P |
||
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, ze jechalismy bez jakotakiego ubezpieczenia, bo juz mielismy pewna prace tam, ale mozna zalatwic sobie tak zwana karte ubezpieczenia europejskiejskiego czy cos takiego
i na ta karte masz podstawa opieke zdrowotna dopoki nie znajdziesz pracy. i to normalnie z NFZ dostajesz ja mialam to jak kiedys do Norwegii jechalam. dostaje sie taka plastikowa karte i w razie czego pokazuje sie lekarzowi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

3mam kciuki za ten oczekiwany pierścień 

coraz dłużej trzeba czekać na te wizyty...

Jakieś pomysły?
bo to jednak wasz slub, a nie tylko twoj