|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Przysiadlam na chwile, musze odpoczac po myciu podlogi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.google.it/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 dziekuje za komplement odnosnie fotek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2372 |
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Dzięki dziewczyny, napisałam w klubie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zadomowienie
|
Mimbi a może pozbądź się jakoś tego wózka albo sprawdź dokładnie czy nie jest uszkodzony ...... albo pomóż mu się troszkę uszkodzić
![]()
#2374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O wodzie nam położna mówiła na SR. O ogólnie powiedziała, że trzeba zabrać w zasadzie to samo, co do porodu SN, czyli i te podkłady, pieluchy, minimum 3 koszule. Szczerze, to trochę mnie dziwi, że do cc się idzie w swojej koszuli, a nie dostaje się takiej operacyjnej. Życzę ekspresowego pozałatwiania dzisiaj wszystkich urzędowych spraw ![]() A z tym łóżeczkiem, to powiem tylko, że facet sprzedaje zwykły bubel, bo raz się może zdarzyć jakaś wadliwa sztuka, ale jak przychodzą niby części na wymianę w takim stanie, to już znaczy, że to nie jest przypadek. Ja też bym mu wszystko odesłała i niech się buja. Szkoda tylko, że musiałaś się przez to tyle nadenerwować ![]() Mimbi w tym miejscu składam ci kondolencje z powodu wózka ![]() ![]() Moria, a u ciebie w szpitalu mąż może być na sali w trakcie cc? Enchantresss gratuluję ukończenia szkoły średniej ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj wieczorem już myślałam, że się wykończę. Mąż miał być w domu o 21:00, a przyjechał o 22:30. Po drodze do domu pękło mu koło, a jak je wymieniał, to jeszcze klucz się złamał, dzwonił po brata, żeby mu przywiózł swoje klucze i dopiero do domu przyjechał ![]() Potem nie mogłam zasnąć, ale jak mi się już udało, to do 10-ej spałam. Ale ja już teraz śpię z dwoma kołdrami 2x2 m i z 3 poduszkami, 1 kołdrę zwijam w rulon dookoła kręgosłupa, drugą się przykrywam, 1 poduszka pod głową, 2 pod brzuchem, 3 między nogami i jak już się ułożę, to dopiero mąż wchodzi do łóżka i musi się pomiędzy to wpasować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zadomowienie
|
mazianko ale brzunnio
![]() ![]() mimbi ... ![]() andziot - a niecierpliwy watek ![]() ![]() ![]() własnie był kurier z pościelą ![]() ![]() ![]() no i przyszła też paczka z rzeczami do szpitala dla mnie, więc chyba mniej więcej mam wszystko. muszę jeszcze posprawdzać. dziewczyny - jakiś czas temu pytałam o fotel bujany do karmienia - czy sie nada czy nie? wiem tylko że Grazin powiedziala tak, a Paulizia napisała że jakiś inny lepszy (z podpórką?) kurcze - nie wiem sama - pomóżcie bo nie wiem jak i gdzie karmić małego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a propo trzeba Grazin znalezc drugą dyzurną- sama zbankrutuje przez smsy. Ja nie moge byc przez ten net, ale moze ktos jest chetny jeszcze?? co do obrzekow nie wypowiadam sie...od palcow na stopach odchodzi mi napompowany balon ![]() acha czyli te 94szt moze mi starczyc na 9 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zadomowienie
|
mazianko, zdecydowanie Ci wisi
![]() ![]() mimbi, dla Twego Tz chyba trzeba ![]() ![]() moniqac ![]() pauliziu, oj mi sie wydaje, ze tu ktos inny pierwszy wyskoczy ![]() Dziekuje za wszystkie kciukasy ![]()
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2379 | ||||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=monika21121984;2631 0064]aguś Ty nie łaz tylko w samotnosci po tym lesie
![]() lis Ci nie pomoze ![]() Cytat:
le chyba se odpuszcze bo sie chmurzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to ja sie wykoncze ![]() Cytat:
![]() poki co ide na schaboszczaka w ogole cos mnie dzisiaj ryplo tyle energii mam, ze normalnie obsluguje klientow w firmie i nawet nikt sie nie pyta kiedy rodze ![]() boze jak ja nielubie, gdy te wiadomosci sa przeladowane grafika ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2380 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem troszkę zdumiona ![]() Z maleńką wszystko dobrze od razu mówię ![]() Lekarz po badaniu zaczął dziwnie przyglądać się mojej karcie ciąży jakby pierwszy raz ją widział, wziął kalendarz i oznajmił, że położna źle wpisuje mi tygodnie ciąży, no i nie jestem w 35 tc tylko w końcówce 36 no i nie ubić tej baby... Prowadziłam swój kalendarzyk i miałam tam wszystko dobrze, a któregoś dnia w karcie miałam wpisane inaczej niż w moich zapiskach i zamiast zwrócić jej uwagę to zmieniłam swoje zapiski, bo uznałam, że pewnie ja się pomyliłam ![]() ![]() ![]() No i co najlepsze przytyłam niecały kilogram od ostatniej wizyty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej gdyby wody odeszły, wtedy miałabym pewność, że się nie pomyliłam ![]() Malutki i śliczniutki ![]() Rozwiesiłam pranie i się zasapałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Rozeznanie
|
Wczoraj pisalycie chyba o porodach z tztami i jesli chodzi o mnie to ja jakos nie chce zeby byl, i na szczescie tz tez sie do tego nie pali. w poczatkowej fazie oczywiscie moze sobie siedziec, ale pozniej wolalabym zeby wyszedl. Oczywiscie jak to bedzie to okaze sie jak juz bede rodzic, bo moze puscic go nie bede chciala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co dzisiaj na obiad robicie? ja znowu jarzynowa, moj maz nie przepada, ale co ugtuje to zjada, czasem troszke pomarudzi, no ale nie bede wiecznie wloskich smakow gotowac ![]() Kochane ktora zna troche niemiecki? wrzucam link, z tego co zrozumialam to ta karuzelka jest uzywana, ale jak nowa bez zdanych wad?! http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do samoistnego "ogólnego znieczulenia" ![]() ![]() ![]() musze zapytać czy można np sluchawki i muzyczkę słuchać, żeby nie słyszeć co oni mówią, a jak odpukać coś będzie nie tak i dopiero uslyszę coś co mnie zaniepokoi? albo nawet jak będzie wszystko ok a i tak sobie coś wkręce bo na opak ich zrozumiem? ![]() suma sumarum - obie będzie nas ciął ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zadomowienie
|
antropia widzisz dobrze że się nie wywróciłaś i że zdążyłaś wstać, ale nawet jak nie Twoja wina to człowiek sobie zawsze głupio pomyśli, ja bym spaliła buraka od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Princi, karuzelka używana
![]() O rety, czas się za obiadek zabrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |||
Zadomowienie
|
no coś Ty
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez nie cierpie jak musze grafikę usuwac... wrrrrrrrrrrrrr Cytat:
![]() a na obiad "typowo wloskie danie" knedle ze śliwkami ![]() Cytat:
![]() ide rozwiesić pranie i tez wrocę zasapana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Raczkowanie
|
No u nas dziś kotlety ziemniaczane z sosem pomidorowym, a i tak pewnie cały dzień będę sama, bo mąż pomaga swojemu tacie przy remoncie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
o mniam knedle
#2391 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez robie dzisiaj schaby, tylko musze tylek ruszyc z lozka, a nie chce mi sie ![]() AgnieszkaM. co do spania w lozku, u mnie podobnie ![]() Najtrudniej gdy zmieniam boczek, musze sobie wszystko powoli ukladac od nowa ![]() ostatnio lezalam chwile na plecach i mialam fajną górke po lewej stronie ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-12 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
moniqac o mniam knedle
![]() ![]() za to na drugie mam miesko zawijane w srodku z mozzarella, szynka i pieczarkami, moze tez ci smaku narobie jak Ty mi tymi knedlami ![]() listopadowa80 no uzywana, ale co z jakims defektem czy jak nowa? ![]() Ja mam i fotel bujany i poduche do karmienia, fotel to kupilismy bardziej dlatego, ze zawsze taki chcielismy, a z poducha to teraz sobie spie miedzy nogami ![]()
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę w końcu szykować ten obiad, jeszcze do sklepu muszę skoczyć ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2395 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz czego ja się boję chyba bardziej niż dźwięków? Tego, że w lampach będę widzieć jak mnie kroją i co tam robią ![]() No, a od dzisiaj jadę spać u mamy do czwartku, albo piątku i mąż już się ze mnie nabija, czy ma mi to wszystko do samochodu spakować ![]() ![]() Tak przy okazji, wyjeżdżam ok. 14-ej i wrócę właśnie koło czwartku, piątku, zależy kiedy farba w mieszkaniu wyschnie i mąż z tatą wszystko posprzątają, także nie będzie mnie z wami przez parę dni. Już mi smutno, bo w środę jest tyle wizyt. Także już teraz życzę wam udanych wizyt i samych pozytywnych wieści ![]() Do zobaczenia za parę dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() się porządnie uśmiałam jak przeczytałam Twój opis ... no ale grunt to mieć system ![]() ja tylko wałeczek robię z kapy, albo czegoś innego i wkładam między nogi i mam podniesione na maxa łóżko żeby zgagi nie czuć ![]() Cytat:
![]() ![]() Zosia śpi idę wziąć z niej przykład ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2398 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zostalo mi 14dni do terminu porodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mam patent taki, że jak się przewracam to ciągnę moją koszulę pod tyłkiem i przeciągam się razem z nią i wtedy łatwiej się przewrócić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Wtajemniczenie
|
AgnieszkoM. to ja dziekuje za kciuki juz
![]() milego pobytu u mamy ![]() ide obiad robic
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.