Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 09:55   #2101
anaiss86
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
przepraszam 2 posty jeden był cytowaniem...

tu nie chodzi o to, ze nie mozna pytac i bez urazy ale jak sie pisze o czyms kilka postow wczesniej i juz i tak kolejny raz na tym watku jest o tym pisane..to troche żal ze nikomu nie chce sie poczytac wątku porzadnie ZANIM zapytatylko tyle...
wypraszam sobie te zarzuty jak ktos pyta to odpowiadam i podje co jest najlepsze i najskuteczniejsze sprawdzone na moim przypadku. Jesli nie zauwazylas jestem na tym watku prawie rok wiec wypraszam sobie takie komentarze. Co do przyswajalnosci to wiem co mowie wszystko zalezy od ilosci soli i ich rodzaju porozmawiaj z pierwsza lepsza farmaceutka nie kazde witaminy i prodykty daja taki sam rezultat, niektore mozna lykac i to tak jakbysmy np lukaly sama wit C. Probowalam juz wiele suplementow diety i wiem co dobre co nie rok temu wlosy wypadaly mi garsciami i lamaly mi sie paznokcie z braku witamin. Przy tym podejsciu jestem madrzejsza bo konsultuje sie z lekarzem i jesli uwazam ze cos jest dobre to dlaczego mam sie nie podzielic z kims innym.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

jeszcze jedno nie jestem glupia i wiem ze nadmiar witamin moze zaskodzic ale na tej diecie i przy przestrzeganiu ilosci czyli lykaniu jednej tabletki tego preparatu ktory ponoc reklamuje nie przekrocze ilosci witamin i sobie nie zaszkodze. Jesli przy tym wypije sie jedna rozpuszczona w wodzie tabletke musujaca to tez nie doprowadzi to do hiperwitaminozy. Rowniez rozmawialam na ten temat z lekarzem. Wiec wiem co mowie i nie traktuj mnie jak blondynki

anaiss86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:04   #2102
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry kochane U mnie dziś spadek o 100 mimo, że @ przylazła. Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że dziś po raz pierwszy ważyliśmy z moim tyle samo - toż to szok! On walczy, by przytyć a ja by schudnąć. Pewnie jutro i tak znów będzie ważył mniej ode mnie hehe - choć w sumie mama nadziej, że na urodziny zrobi mi prezent i będzie ważył więcej ode mnie czyli ma jeszcze czas do czwartku

I nie kłóćcie się - proszę
Co do wędzonych ryb i drobiu to z tego co kojarzę, to w książkę jest informacja, ze można ale jak na złość nie mam tu książki.
d666666 dasz radę spytać się o to na czacie w wolnej chwili?
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:09   #2103
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anaiss86 Pokaż wiadomość
wypraszam sobie te zarzuty jak ktos pyta to odpowiadam i podje co jest najlepsze i najskuteczniejsze sprawdzone na moim przypadku. Jesli nie zauwazylas jestem na tym watku prawie rok wiec wypraszam sobie takie komentarze. Co do przyswajalnosci to wiem co mowie wszystko zalezy od ilosci soli i ich rodzaju porozmawiaj z pierwsza lepsza farmaceutka nie kazde witaminy i prodykty daja taki sam rezultat, niektore mozna lykac i to tak jakbysmy np lukaly sama wit C. Probowalam juz wiele suplementow diety i wiem co dobre co nie rok temu wlosy wypadaly mi garsciami i lamaly mi sie paznokcie z braku witamin. Przy tym podejsciu jestem madrzejsza bo konsultuje sie z lekarzem i jesli uwazam ze cos jest dobre to dlaczego mam sie nie podzielic z kims innym.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

jeszcze jedno nie jestem glupia i wiem ze nadmiar witamin moze zaskodzic ale na tej diecie i przy przestrzeganiu ilosci czyli lykaniu jednej tabletki tego preparatu ktory ponoc reklamuje nie przekrocze ilosci witamin i sobie nie zaszkodze. Jesli przy tym wypije sie jedna rozpuszczona w wodzie tabletke musujaca to tez nie doprowadzi to do hiperwitaminozy. Rowniez rozmawialam na ten temat z lekarzem. Wiec wiem co mowie i nie traktuj mnie jak blondynki
nieźle...
nie zarzucam ci nic i nie wiem dlaczego sie poczułaś taka dotknieta... ale poco powtarzasz kilka razy nazwe jednego preparatu? dla mnie to łopatologia...i czesto to wlasnie ukryta reklama tu na wizazu i ktos Ci kliknie "spam" kazdy bierze to co mu pomaga i nie ma jednego najlepszego preparatu dla kazdego, oczywiste jest, że wiekszość witamin syntetycznych jest bardzo słabo przyswajalna duzo lepsze jest dostarczanie ich z różnymi warzywami (jeśli owocow nie mozna)..
i jeszcze sprawa witamin, ty moze wiesz ile i czego masz brac ale wejdzie swierzynka i poczyta że trzeba pic witaminy musujace i jeszcze suplementowac tabletkami i narobi sobie niepotrzebnego klopotu a potem powie, że tak na forum wyczytala... wiec trzeba uwazac co i w jaki sposob sie pisze...i tyle...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane U mnie dziś spadek o 100 mimo, że @ przylazła. Ale najbardziej cieszy mnie fakt, że dziś po raz pierwszy ważyliśmy z moim tyle samo - toż to szok! On walczy, by przytyć a ja by schudnąć. Pewnie jutro i tak znów będzie ważył mniej ode mnie hehe - choć w sumie mama nadziej, że na urodziny zrobi mi prezent i będzie ważył więcej ode mnie czyli ma jeszcze czas do czwartku

I nie kłóćcie się - proszę
Co do wędzonych ryb i drobiu to z tego co kojarzę, to w książkę jest informacja, ze można ale jak na złość nie mam tu książki.
d666666 dasz radę spytać się o to na czacie w wolnej chwili?
witaj gratulacje fajnie, że spada a z chłopem masz nieźle..moj ze mna sie odchudza niestety
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:13   #2104
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
witaj gratulacje fajnie, że spada a z chłopem masz nieźle..moj ze mna sie odchudza niestety
Jakie niestety? Mój ze mną też i myślę że to lepiej.
Przynajmniej gotujemy na jeden garnek i ogólnie jakos tak raźniej. Gdyby TŻ jadł jakies pyszności, a ja bym była na diecie to bym chyba padła.
Stary 2011-04-12, 10:18   #2105
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
nieźle...
nie zarzucam ci nic i nie wiem dlaczego sie poczułaś taka dotknieta... ale poco powtarzasz kilka razy nazwe jednego preparatu? dla mnie to łopatologia...i czesto to wlasnie ukryta reklama tu na wizazu i ktos Ci kliknie "spam" kazdy bierze to co mu pomaga i nie ma jednego najlepszego preparatu dla kazdego, oczywiste jest, że wiekszość witamin syntetycznych jest bardzo słabo przyswajalna duzo lepsze jest dostarczanie ich z różnymi warzywami (jeśli owocow nie mozna)..
i jeszcze sprawa witamin, ty moze wiesz ile i czego masz brac ale wejdzie swierzynka i poczyta że trzeba pic witaminy musujace i jeszcze suplementowac tabletkami i narobi sobie niepotrzebnego klopotu a potem powie, że tak na forum wyczytala... wiec trzeba uwazac co i w jaki sposob sie pisze...i tyle...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

wkurzylam sie bo pisze na tym watku od roku wiec to chyba oczywiste ze nie robie reklamy. Poza tym skomentowalam, ze tabletki musujace to za malo, ze powinno sie lykac suplement diety i tyle a nie ze kazdy ma lykac jedno i drugie. Tabletka musujaca raz dziennie to tak jakby nic nie lykac. Tak jak mowie ja przerwalam dukana i ratowalam wlosy a raczej to co z nich zostalo.

Stary 2011-04-12, 10:19   #2106
karmeelek
Zadomowienie

Kostka, Emilia ja tam już się przyzwyczaiłam do tego, że w domu mnóstwo słodyczy i owoców. A co do gotowania to nie jest źle, bo on często je to co ja ale to tego albo chleb albo ryż czy ziemniaki i dajemy radę
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:23   #2107
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Kostka, Emilia ja tam już się przyzwyczaiłam do tego, że w domu mnóstwo słodyczy i owoców. A co do gotowania to nie jest źle, bo on często je to co ja ale to tego albo chleb albo ryż czy ziemniaki i dajemy radę
Rety dziewczyny, jak mi się chce ziemniaczków... z masełkiem, najlepiej młodych. Buuu
Stary 2011-04-12, 10:27   #2108
ancys_krakow
Zadomowienie

Właśnie zobaczyłam skład moich otrębów owsianych

B- 5,3g
W-79,6g
T-1,8

Czy one nie mają za dużo węgli?

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:43   #2109
Dzastin08
Wtajemniczenie

W końcu się dokopałam do ostatniego postu...

U mnie dziś na wadze równe 58 kg,wczoraj się nie ważyłam czyli od przedwczoraj spadek o 0,2 kg Dziś P więc liczę po cichu,że może jutro też jakiś kolejny spadek odnotuję.

Widzę,że trochę Nas przybyło,Witam nowe

Miłego dnia,ja dziś na popołudniu do pracy ...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny, jak mi się chce ziemniaczków... z masełkiem, najlepiej młodych. Buuu

Ojej ale mi apetytu narobiłas.. i z koperkiem mmmm...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:46   #2110
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ojej ale mi apetytu narobiłas.. i z koperkiem mmmm...
I z kefirkiem. AAAAAAAAA, idę na ziemniaki.
Stary 2011-04-12, 11:14   #2111
kasiaczek_89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Właśnie zobaczyłam skład moich otrębów owsianych

B- 5,3g
W-79,6g
T-1,8

Czy one nie mają za dużo węgli?
Każde tyle mają niestety. Dlatego mamy je ograniczać :P
kasiaczek_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 11:16   #2112
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie niestety? Mój ze mną też i myślę że to lepiej.
Przynajmniej gotujemy na jeden garnek i ogólnie jakos tak raźniej. Gdyby TŻ jadł jakies pyszności, a ja bym była na diecie to bym chyba padła.
z gotowaniem racja ale znaczy to, ze roztyłam nas obiadkami oboje przez 4 lata wspólnego mieszkania
Cytat:
takie posty powinny byc zakazanekocham ziemniaczki z koperkiem i masełkiema do tego wiejskie tłuste kwasne mleko..
Stary 2011-04-12, 11:24   #2113
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
z gotowaniem racja ale znaczy to, ze roztyłam nas obiadkami oboje przez 4 lata wspólnego mieszkania

takie posty powinny byc zakazanekocham ziemniaczki z koperkiem i masełkiema do tego wiejskie tłuste kwasne mleko..
Hihi, my dopiero ponad dwa miesiące mieszkamy razem i na III fazie udało nam się trochę przytyć. Te wspólne obiadki są baaardzo zgubne.
Kwaśne mleko... Zgłaszam do moderatora!
Stary 2011-04-12, 11:48   #2114
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Kwaśne możmy, byle nie tłuste

A tak w ogóle to witam się.
Coś o mnie:
179cm.
waga początkowa 90,1
dążę jak najbliżej 70.
Z testu wyszło, że w połowie sierpnia powinnam mieć 71kg, ale jak mnie rozmiary ubrań zadowolą, to zatrzymam się przy 75kg.
Zaczęłam dwa tygodnie temu. Na razie tylko 3kg spadło. Zobaczymy, jak mi dalej będzie szło. W sobotę pierwsze poważne wyzwanie - urodzinowa impreza siostrzeńca, a rodzina nie wie, że ja na diecie
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:00   #2115
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość

Coś o mnie:
179cm.
waga początkowa 90,1
dążę jak najbliżej 70.
Z testu wyszło, że w połowie sierpnia powinnam mieć 71kg, ale jak mnie rozmiary ubrań zadowolą, to zatrzymam się przy 75kg.
Zaczęłam dwa tygodnie temu. Na razie tylko 3kg spadło. Zobaczymy, jak mi dalej będzie szło. W sobotę pierwsze poważne wyzwanie - urodzinowa impreza siostrzeńca, a rodzina nie wie, że ja na diecie
witaj 3 kg to wcale niemało powodzenia i wytrwałosci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 12:06   #2116
Antheaa
Raczkowanie

GG do Antheaa

Cytat:
Napisane przez WithYou xx3 Pokaż wiadomość
witaj kochana
Dawno do nas nie zagladałaś Gratki za spadek
Wpadaj jak najczęściej buźka
postaram się częściej zaglądać
baaaaardzo mnie cieszy,że od poczatku dukania juz -10 za mną a jak u Ciebie ze spadkami? trzymam kciuki za jak najwieksze pozdrowionka

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:

witaj i dlaczego tak nas zaniedbujesz? wpadaj czesciej i gratki ze spadkow byle w dół

dziękuje kosteczko troche się rozwczasowałam na pomorzu i jakoś tak wyszło;p później nawet już nie brałam się za nadrabianie forumowych zaległości - tyyyyyyyle tego było dołączyłam do 19 części i zauważyłam,że dołączyło do Nas niezłe grono Dukanek... pozdrowionka
II Faza 11/02 -4kg (75kg)

84...79..77....(75). ..72

I cel 72kg
II cel 68kg

'Every moment is good to change everything'

http://www.suwaczki.com/tickers/4b9ag82ywwngwbav.png
Antheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:13   #2117
Fenris
Czekam na Ragnarok

Chciałam się pochwalić wszem i wobec że od dzisiaj oficjalnie wróciłam do diety Przytyło mi się troszkę i brzuszek skoczył o 3cm, także czas na serki wiejskie Podejrzewam, że po prostu nabrałam wody i mi brzuch wydęło (i dlatego też ta waga...).
Cytat:
Wędzone mięso oraz ryby jak najbardziej możemy.
Dokładnie Wędzona nóżka, pierś A makrelka...
Cytat:
same tabletki musujace to troche malo ja lykam i w tabletkach i jedna tabletke do rozpuszczania dziennie. Te do rozpuszczania maja bardzo maja przyswajalnosc. Przy naszej diecie to zdecydowanie za malo.
A ja słyszałam, że tabletki rozpuszczalne mają lepszą przyswajalność.
W każdym razie ja codziennie łykam: multiwitaminę dla kobiet, lecytynę, magnez. To wszystko firmy Olimp, bo słyszałam, że jest dobra.
I tak 3 tabletki po śniadanku i jeszcze czasem drugą dawkę lecytyny na wieczór (jest nie tylko na pamięć, ale też na ogólne zmęczenie i koncentrację, a ja z tych "wiecznie zmęczonych").
Cytat:
Ja marzę o serze smażonym... w chrupiącej tłustej panierce

Ostatnio zaczęłam dodawać do mojej bułeczki otrębowej szczyptę (dosłownie na czubku łyżeczki) proszku do pieczenia i jest dużo lepsza. Jest bardziej miękka i jakby większa. Także teraz daję: 2 łyżki jogurtu, 3 łyżki otrębów owsianych, jajko, szczyptę proszku do pieczenia. Dużo smaczniejsza niż bez proszku.

Aatena -

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-04-12 o 12:18
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:17   #2118
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość

Coś o mnie:
179cm.
waga początkowa 90,1
dążę jak najbliżej 70.

Witamy,witamy

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość

Chciałam się pochwalić wszem i wobec że od dzisiaj oficjalnie wróciłam do diety Przytyło mi się troszkę i brzuszek skoczył o 3cm, także czas na serki wiejskie Podejrzewam, że po prostu nabrałam wody i mi brzuch wydęło. (i dlatego też ta waga...)

W każdym razie ja codziennie łykam: multiwitaminę dla kobiet, lecytynę, magnez. To wszystko firmy Olimp, bo słyszałam, że jest dobra.
I tak 3 tabletki po śniadanku i jeszcze czasem drugą dawkę lecytyny na wieczór (jest nie tylko na pamięć, ale też na ogólne zmęczenie i koncentrację, a ja z tych "wiecznie zmęczonych").

Ostatnio zaczęłam dodawać do mojej bułeczki otrębowej szczyptę (dosłownie na czubku łyżeczki) proszku do pieczenia i jest dużo lepsza. Jest bardziej miękka i jakby większa. Także teraz daję: 2 łyżki jogurtu, 3 łyżki otrębów owsianych, jajko, szczypta proszku do pieczenia. Dużo smaczniejsza niż bez proszku.

Aatena -
No to jedziemy z tym koksem

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2011-04-12, 12:19   #2119
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
No to jedziemy z tym koksem
Ano
Stary 2011-04-12, 12:31   #2120
Emilia 25
404 Not Found

Zjadłabym coś pysznego.
Stary 2011-04-12, 12:34   #2121
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:

Chciałam się pochwalić wszem i wobec że od dzisiaj oficjalnie wróciłam do diety Przytyło mi się troszkę i brzuszek skoczył o 3cm, także czas na serki wiejskie Podejrzewam, że po prostu nabrałam wody i mi brzuch wydęło (i dlatego też ta waga...).

Ostatnio zaczęłam dodawać do mojej bułeczki otrębowej szczyptę (dosłownie na czubku łyżeczki) proszku do pieczenia i jest dużo lepsza. Jest bardziej miękka i jakby większa. Także teraz daję: 2 łyżki jogurtu, 3 łyżki otrębów owsianych, jajko, szczyptę proszku do pieczenia. Dużo smaczniejsza niż bez proszku.

Aatena -
tez lykam lecytyne ta 1200mg. Widzisz to wszystko zalezy od tego o jakim leku mowa jesli chodzi np o aspiryne to np podobno szybciej dziala ta rozpuszcalna. Mowie co mi mowil lekarz i farmaceutka, podobno chodzi o sklad.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

ja mam juz jakis miesiac jazde z wiesniakami. Potrafie zjesc 500g ze slodzikiem i zjadlabym kolejne 500...

Stary 2011-04-12, 12:42   #2122
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja mam juz jakis miesiac jazde z wiesniakami. Potrafie zjesc 500g ze slodzikiem i zjadlabym kolejne 500...
Dla mnie wieśniak na słodko jest bleeee. Jest po prostu za słony, żeby robic go na słkodko.

Właśnie wcinam waniliowe satino. Jestem przed @ i mam chętke na słodkości.
Stary 2011-04-12, 12:46   #2123
anaiss86
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie wieśniak na słodko jest bleeee. Jest po prostu za słony, żeby robic go na słkodko.

Właśnie wcinam waniliowe satino. Jestem przed @ i mam chętke na słodkości.
ja ostatnio sprobowalam waniliowego i po jednej lyzeczce wyladowalo w smieciach, czekoladowe ujdzie ale to mi nie smakuje.
A jakiego kupujesz wiesniaka? Piatnicy? Niektore sa bardziej a niektore mniej slone. Probowalam raz z Pilosa (wiem ze za tlusty ale chcialam sprobowac) i okropnie mi nie smakowal.

Stary 2011-04-12, 12:48   #2124
WithYou xx3
Raczkowanie

Witam

Ja dziś się nie ważyłam, zapomniałam
Zjadłam już placka z otrębów i kawkę z mleczkiem piankowym pycha

Cytat:
Napisane przez Antheaa Pokaż wiadomość
postaram się częściej zaglądać
baaaaardzo mnie cieszy,że od poczatku dukania juz -10 za mną a jak u Ciebie ze spadkami? trzymam kciuki za jak najwieksze pozdrowionka
Gratulacje U mnie opornie idzie Ale nie poddaje się i dukam dalej

Cytat:
nasza dieta doprowadza do niedoboru wszystkich witamini mineralow dlatego niezbedne jest wspomaganie sie witaminami. Juz o tym pisalam najlepszy jest vitaral tylko trzeba go lykac jak sie zje cos w miare tlustego bo niektore witaminy rozpuszczaja sie tylko w tluszczach. Jest wiele prepratow witaminowych ale po testach jakie byly okazalo sie ze np centrum ma bardzo mala przyswajalnosc. Co do tabletek na wlosy skore i paznokcie to najlepszy jest merz special nie umywa sie do produktow ze skrzypem.
Wspomagam się, piję magnez i własnie skończyłam brać skrzypowitę i wybieram się do sklepu kupić jakies inne witaminki
Dzięki

Pozdrawiam
Stary 2011-04-12, 12:50   #2125
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja ostatnio sprobowalam waniliowego i po jednej lyzeczce wyladowalo w smieciach, czekoladowe ujdzie ale to mi nie smakuje.
A jakiego kupujesz wiesniaka? Piatnicy? Niektore sa bardziej a niektore mniej slone. Probowalam raz z Pilosa (wiem ze za tlusty ale chcialam sprobowac) i okropnie mi nie smakowal.
Mi tez nie smakował waniliowy, ale teraz kupiłam, bo nie było czekoladowych. I uznaję, że też jest pyszny!
A wieśniaki kupuję Piątnicy, raz z Krasnegostawu. Ale wieśniaki już mi powoli bokiem wychodzą.
Stary 2011-04-12, 12:51   #2126
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:

witaj ponownie na placu boju ja ostatnio tez mam caly czas kryzysy...waga nie spada bo obzeram sie mlekiem w proszku
Cytat:
Zjadłabym coś pysznego.
a Ta kusi i kusi...

co do tabletek rozpuszczalnych czy nie...raczej chodzi o to, że sie szybciej wchłaniaja bo sa juz w postaci płynnej tabletka musi sie w żoladku najpierw rozpuscic i dopiero sie wchłania ale ma to znaczenie np.przy polopirynie/aspirynie lub innych lekach przeciwbolowych/przeciwzapalnych antybiotykach ale przy witaminach raczej nie

a ja na obiad zjadlam rolady z indyka z modra kapusta nie ma to jak sląski dukanowy obiad tylko klusek brak
lece do pracy, milego popoludnia dukanki
Stary 2011-04-12, 12:53   #2127
kama-j
Rozeznanie

Cytat:

takie posty powinny byc zakazanekocham ziemniaczki z koperkiem i masełkiem a do tego wiejskie tłuste kwasne mleko..
PYRKI ochoty narobiłaś
kama-j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:57   #2128
Dzastin08
Wtajemniczenie

A mi nie wiem co odbiło i do wieśniaka dodałam soli,i właśnie tym sposobem go przesoliłam i byl bleeee.
Ja dziś jakaś nie najedzona chodzę i ciągle chce mi się jeść...
Wczoraj byłam u fryzjera i od razu tak lepiej się czuje... ,niech już będzie ciepło!!!
A tak w ogóle wie ktoś jaka będzie pogoda na Majówkę? jedziemy z Tż do znajomych na działkę na grilla i liczę na ładną pogodę. ( ja oczywiście na dukano-grilla,muszę coś jeszcze wymyślić co wziąść do jedzenia...)

Uciekam do pracy, paaa

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2011-04-12, 13:04   #2129
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
a Ta kusi i kusi...
Zapchała się, więc może na trochę przestanie.
Stary 2011-04-12, 13:06   #2130
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Może nie smakują Wam, bo nie są z lodówki (ale to tylko moje podejrzenie)? Jak trzymałam swoje Satino w temp. pokojowej to zrobiła się smakowa woda.
Z lodówki jest pyszny pudding.
Cytat:
Ale wieśniaki już mi powoli bokiem wychodzą.
Mi też. Właśnie wciskam na siłę.
Cytat:
witaj ponownie na placu boju ja ostatnio tez mam caly czas kryzysy...waga nie spada bo obzeram sie mlekiem w proszku
Lepiej mleko w proszku niż parówki z serem żółtym (wczoraj zjadłam).

Idę dzisiaj po kurczaka z Tesco

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2011-04-12 o 13:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości