|
|
#2701 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
fuksja na paznokciach, pierścionki, buty. chociaż w tych marynarkach z załączników jestem zakochana i jedną taką jaskrawą rzecz mogłabym mieć ewentualnie tą pudrową ![]() Cytat:
vintage jak się patrzy ![]() Cytat:
Pamiętam teksty "kto na motorze przyjeeeeechaaaał?" a potem boom
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz adres bloga tej ostatniej dziewczyny?
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem dalej jest (mniej lub bardzije w zalezności od połączenia, proporcji rodzaju tkanin )ale w modzie panuje zasada odwracania trendu Przecież nie każdy trend musi pasować każdemu i nadawać sie na każdą okazje, w modzie (tej lansowanej przez ekskluzywne domy mody) sa te często rzeczy dziwaczne i kiczowate .takie trendy przez to że sa trudne są dal wielu bardzo interesujące bo dają pole do popisu. Na przykład neutralne kolory można łączyć dowolnie a jaskrawe żeby wyszło ciekawe ale oczy nie bolały już trudno -trzeba bardzo ostrożnie dobrać poszczególne kolory i ich proporcje Sama lubię połączenie dwóch intensywny kolorów np fioletu i czerwieni ale już nie włożyłabym butów,spodni ,marynarki i bluzki w mocno kontrastujących kolorach . Aczkolwiek o bardziej razi mnie łączenie jaskrawych kolorów z czernią albo kilku deseni z ' rożnych bajek' Edytowane przez Dione Czas edycji: 2011-04-11 o 20:15 |
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się bardzo nie podoba - ostatnio modne - połączenie pomarańczowego z różowym :/. Koszmar...
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rzeczy "zbyt modnych", których nie chcemy nosić by nie być klonem, ja nie mam tego problemu bo zanim kupię coś, co mi się spodoba już zdążą wejść nowe trendy Więc jestem pół sezonu do tyłu
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie właśnie bardzo podoba! Kojarzy mi sie z latem, tropikalnymi kwiatami i dekoracjami weselnymi (byle odcienie nie był za jaskrawe bardziej koralowe i raczej we wzorze np na sukience a nie jako duże elementy )
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam połączenie pomarańczowy i różowy, żółty/różowy, fioletowy/żółty w takich mocnych odcieniach. Strasznie to fajnie wygląda, a nie taka szarość i sprane kolory.
|
|
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
ja też wolę żywsze kolory, a nie takie przygaszone (jak kiedyś), ale tak jak pisze Dione - najlepiej jeżeli są to jakieś mniejsze elementy/wzory
|
|
|
|
#2709 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja też lubię żywe akcenty, byleby - jak to napisałam - nie wyglądać jak zestaw zakreślaczy
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
kocham pastele ale zaszalałam
i kupiłam 2 bluzeczki : jedna w kolorze intensywengo chabru (kobaltowa) i drugą czerwoną a.... i kupiłam ostatnio czerwoną marynarkę z granatową podszewką w groszki ... ale łącze ją z beżem lub szarością lub ew. granatem ale łączenie intensywnych kolorów nie jest w moim stylu... co z tego, że modne.... mnie się nie podoba ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
![]() zgadzam się
21 lat z WIZAŻEM ![]() Edytowane przez Gonia Czas edycji: 2011-04-12 o 10:07 |
|
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż, pewnie ramoneska już niemodna Cytat:
(choć akurat nie kojarzy mi się z weselnymi dekoracjami )
|
|
#2712 |
|
Rozeznanie
|
Też uwielbiam ramoneski, to moje podstawowe nakrycie wierzchnie przez większość roku.
Myślę, że dobrej jakości, dość klasyczne ubranie zawsze się obroni - niezależnie od panujących trendów. Pewnie w następnym sezonie beżowe/kremowe/karmelowe trencze będą passe, ale kupiony teraz dobry gatunkowo będzie inwestycją na lata.
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wole kupić jakiś dodatek kolorowy niż czerwony lub jaskrawozielony trencz, który ,,opatrzy" się po jednym sezonie....
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Stalam sobie wczoraj na przystanku czekajac na tramwaj. Mialam na stopach moje kochane pudroworozowe trampki. Obok staly dwie dziewczyny i jeden chlopak i nagle te dziewczyny zaczely komentowac moje trampki, dosc glosno, jako buty 'z odzysku' i 'takich sie juz przeciez nie nosi'. To wkoncu jest ten boom na trampki zwyczajne, czy go nie ma?
|
#2715 |
|
Rozeznanie
|
To raczej wieczna tendencja niby obcykanych w modzie lasek do niegrzecznego komentowania wyglądu innych
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi te kolorowe trencze średnio się podobają...
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy uważacie, że do tregginsów(takich jak np. te ze zdjęcia) i jegginsów nosi się tylko tuniki, czy też można ubrać jakąś krótszą bluzeczkę, sięgającą do bioder lub krótszą, ale z jakąś dłuższą narzutką
|
|
|
|
#2719 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja, ale to moje zdanie, ubrałabym coś minimum do połowy pośladków. Z krótszymi bluzkami mi sie ten pomysł nie podoba, bo jak opisałam, codziennie widze grono dziewczyn, które trzęsą pupami w autobusach i wcale to nie wygląda apetycznie
|
#2720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie o to chodzi
|
|
|
|
|
#2721 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dlatego uwazam, ze jak ktos ma super zgrabną pupę, to do polowy posladków spokojnie może, ale galaretkę to ja wolę na deser
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej dłuższą no chyba że materiał jest bardzo gruby.Obcisłe i cienkie spodnie /legginsy/tregginsy to zawsze jest ryzyko efektu 'camel toe', wiec bezpiecznie jest jakaś tuniką która by zasloniła krocze. (poza tym to podobno wydłuża nogi bo nie widać gdzie sie zaczynają)
|
|
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze się zastanawiałam co Wy macie na myśli mówiąc "wieszaki na ulicy" i teraz wiem. Weszłam na pudelka, a tak Pani doda od stóp do głów ubrana w szmaty z zary. Oczywiście w najmodniejszych kolorach sezonu - wściekłoróżowe rurki, legendarną już dresową marynarkę z kolorze wściekłego oranżu i białe asymetryczne szpilki, które są znane każdej dziewczynie lubiącej Zarę
![]() Wygląda to dość komicznie szczerze mówiąc
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam niedawno dziewczynę ubraną w : świecący lateks - czarne dzwony , adidasy (inny kolor, ale fason jak na zdjęciu) i kurtkę skórzaną (krótszą, taką do bioder, ale taki kolor jak na zdjęciu).
Proszę o włączenie wyobraźni ![]() spodnie.jpg buty.jpg kurtka.jpg I może coś co nie nadaje się do tego wątku o modzie, ale co rzuciło mi się w oczy. Dziewczyna w wieku ok 15-16 lat w adidasach biało-różowych takich do kostek, jeansach, biało różowa kurtka opinająca jej brzuch w zaawansowanej ciąży.
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dadzą taki efekt, ale tregginsy często mają niższy stan, żeby nie powiedziec, że to biodrówki i wtedy nie tworzy się "cameltoe" ani jakieś zbytnie podkreślenie tyłka. Przynajmniej ja mam szczęście i nie widuję na ulicy , ani sama tak nie mam, chociaż legginsy i tak noszę do długich bluzek.
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2728 |
|
Przyczajenie
|
Mnie rozwalają neonowe kolory - jestem pewna, że za pół roku dziewczyny będą się wstydzić, że coś takiego mogły ubrać ;D
I jeszcze na wizażu zobaczyłam te buty "meliski" - o matko, co to ma być?! |
|
|
|
#2729 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
polskie ulice są takie nudne . fajnie , że idzie lato i pełna gama kolorów a co do melisek to się zgodzę . bleh
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamiast akceptowac otylosc powinno sie z nia walczyc i motywowac do zdrowego stylu zycia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

Mnie osobiście bardzo podobają kolorowe akcenty, ale jesli marynarka, to marynarka, na co dzień więcej nie potrzeba, chyba, że ktoś lubi wyglądać jak dziecięca kolorowanka albo mój zeszyt przed sesją, gdy w ruch idą zakreślacze

Moim zdaniem dalej jest (mniej lub bardzije w zalezności od połączenia, proporcji rodzaju tkanin )ale w modzie panuje zasada odwracania trendu