|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Nareszcie udało mi się...
Nie wiem co się poknociło z moim laptopem, ale mam nieaktywne ikony "cytuj" "wielo-cytuj" i "odp." ![]() W końcu dzisiaj wpadłam na pomysł, że to nie wina moich ustawień, ale laptopa i dorwałam mężowski komp. Dieta ok, nie przekraczam 1200kcal, mam zastój, czekam na @. Dzisiaj ważenie, więc i ja podam aktualną moją: 59,7kg od początku diety: -11,5kg odkąd jestem na 1200kcal: - 7,5kg Liczę na spadek po @ i jeszcze chciałabym stracić tak przynajmniej 3kg, 5kg wprawią mnie w euforię. Miesiąc temu (jak ja to mówię, 3kg temu ![]() ![]() Wszystkim wyników serdecznie gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1592 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo ładnie chudniesz, za niedługo będziesz 36 nosić. Ja dzisiaj w miarę ok. -mozzarella z pomidorami -sok marchwiowy -ryż z warzywami -3 kanapki z szynką
![]() |
![]() |
#1593 |
Raczkowanie
|
florencja, dziękuję
![]() MrsBinks, dziekuję, dziękuję ![]() ![]() Za 3 tygodnie minie rok, chciałabym dobić do -35kg. Szczerze mówiąc, jak zaczynałam dietę - wyobrażałam sobie, że pójdzie to jakoś szybciej... Ale i tak ogromnie się cieszę, bo otyłość zawsze była moim największym problemem i przeszkadzała mi właściwie we wszystkim, wiadomo. Teraz wszsytko powoli się zmienia, moje życie zaczyna wyglądać jak życie normalnej dziewczyny, mam lepszy kontakt z rówieśnikami i w ogóle, i w ogóle ![]() ![]() Tak, przez cały czas jestem na 1200kcal. Wszyscy zajomi, a ostatnio nawet pani w sklepie, w którym dawno nie byłam - zachwycają się różnicą itd... I to oczywiście cieszy ![]() ![]() Często ludzie mówią, że mnie podziwiają, że oni by tak nie potrafili, że to przecież ciągłe wyrzekanie się czegoś, recygnacja z czegoś itd... A ja wcale nie czuję, że osiągnęłam coś niezwykłego. Ja sama nie myślę o tym tak, że "ojej, ile to wyrzeczeń musialo mnie kosztować"... Może to kwestia przyzwyczajenia do diety? ![]() Ojej, ale się rozpisałam... ![]()
Chcę być szczupła! Wzrost: 157 cm 5 maja 2010 - 100,7 kg 18 stycznia - 74 kg 23 lutego - 72 kg 17 marca - 69,1 kg 9 kwietnia - 67,5 kg 17 maja - 66 kg 15 czerwca - 64 kg Cel I: 50 kg (Zostało 14,5 kg) Uda się! 36,2 kg już za mną ![]() Edytowane przez marta56 Czas edycji: 2011-04-09 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1594 |
Raczkowanie
|
marta tak czy inaczej odwaliłaś kawał dobrej roboty
![]() MrsBinks .. chciałaś chyba powiedzieć zmotywowałaś ![]() ![]() No coz u mnie oczywiscie na tej kolacji sie nie skonczylo..mialo byc ladnie jedna mala kromeczka+jabłko, ale potem o 21 zrobilam sie straszliwie glodna ;o dobrze ze akurat nie mialam pod reka niczego kalorycznego i padło na Wase i marchewki... A jutro wypad rodzinny do babci -.- to sie dobrze nie skonczy...
![]() |
#1595 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anika Ty również zasługujesz na duże pochwały ![]() ![]() Ja podobnie jak Ty, piję dużo wody mineralnej i tak się przyzwyczaiłam, że 1,5 litra dla mnie do 12-tej w południe to pestka, a kiedyś dwie szklanki przez cały dzień trudno było wypić. też zalewam się nią kiedy mam ssanie, to naprawdę pomaga- wierzcie ![]() To pa Kobitki ![]()
![]() |
![]() |
#1596 |
Raczkowanie
|
Ciągle jestem pod ogromnym wrażeniem waszych spadków wagi i wytrwałości!! Co prawda trzymam się diety, od początku [24 dni] nie podjadłam nic a nic więcej niż dieta!!!! Wczoraj miałam małe wyjście i tak się złożyło, że wypiłam dwa drinki i pół małego piwka.... A dziś rano popełniłam błąd - wlazłam na wagę...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1597 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tu lapek... Mam nadzieję, że to kwestia no nie wiem, formatowania systemu? Coś co nie wymaga dużych funduszy na naprawę... Z tą sukienką, to z jednej strony gratuluję, bo to musiało być bardzo przyjemne uczucie, kiedy okazuje się, że nieduży nowy ciuszek jest za mały ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() A teraz jest faza walki Twojej i ciałka, które broni się przed dalszym spadkiem. Masz zastój. Plus - miesiączka za 6 dni: u jednej z nas woda się będzie zbierać przed okresem 2 dni, u innego tydzień. Ja mam obrzęknięte piersi (i nie tylko) już jakieś 10 dni przed nim... Także nie załamuj się i rób swoje, wejdź na wagę następnym razem po miesiączce, jeśli ma Cię to demotywować niepotrzebnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- O matko, matko - jakiego ja tasiemca wyprodukowałam ![]() To teraz u mnie: grzesznie i to bardzo, ale jak na to - wyjątkowo mało kaloriowo mi wyszło, aż dziw i chyba sukcesem moim są małe porcje... Nie żałuję, bo było dziś imieninkowo, gości miałam i tak jakoś wyszło ![]() Dziś zjadłam mniej więcej: - pół małego rogalika + domowy dżem - cheetos'y serowe - pół pączka - mała kromeczka zwykłej bułki z serkiem - placki ziemniaczane - truskawki - gryz banana - herbata z łyżeczką cukru Po podsumowaniu ilości mniej więcej wychodzi mi 1263 kcal (a więc ciut przekroczony limit), ale w tym białka ponad 24 g, 181 g węgli i aż niecałe 50 g tłuszczu... Także dumna z siebie nie jestem i pewnie będzie to miało jakieś konsekwencje... Dziwne tylko, że po tylu grzechach kcal nie wyglądają najgorzej ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1598 |
Konto usunięte
|
Hmm, wczoraj ostatnia, dziś pierwsza. No dobra
![]() To niedzielę zaczęłam tak: - 1 kromka chleba orkiszowego - 1 plaster sera żółtego - 1 gotowana frankfurterka - 1 łyżeczka ketchupu - kubełek zielonej herbatki = 223 kcal Miłej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1599 |
Raczkowanie
|
cześć wszystkim. dołączam do was, właśnie co zaczynam dietę 1200, liczę na spadek kg z 61 do mojej starej wagi 52 przed odstawieniem tabletek antykoncepcyjnych. Oprócz tego że zaczęłam mało a częściej jeść, włączyłam w to więcej warzyw i owoców, zero słodyczy i fast foodów, do tego biegam i tańczę. Myślę że to najlepsza dla mnie dieta, na Dukanie wytrzymałam 3dni, a wszystko przez to że nie mogłam oswoić się z typowym dla tej diety jedzeniem za którym nie przepadam.
Mam pytanie..macie może dobrze opracowane tabele kaloryczne z których może korzystacie? Pozdrawiam.
![]() |
#1600 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() _________________________ _ Śniadanie -2 kromki chrupkiego pieczywa z pastą avocado -kawa z mlekiem Obiad -Rosół z makaronem -Kotlet (indyk, pierś) z sosem pieczarkowym i burami -Sok ze świeżysz pomarańczy Do tej pory to wszystko, skuszę się tylko ewentualnie na jakieś jabłko, bo po tym obiedzie u babci nie mam już na nic ochoty.
![]() |
![]() |
#1601 | ||||||||
Zakorzenienie
|
A taki piękny sobie post napisałam i mi wszystko wcięło
![]() Do 36 nie mam aspiracji, chciałabym, żeby to było 38, ale takie 38, że wiecie nic nie wystaje ![]() Udało Ci się tyle zrzucić to i te 17kg uda się na pewno. Najważniejsze, że powoli to robisz i ciągle jesteś zmotywowana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeżeli ma to działać na Ciebie demotywująco, lepiej na razie zrezygnuj z ważenia, dopiero po @ zacznij używać wagi. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
1. Utyć (to był żart oczywiście ![]() 2. Zwęzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------ U mnie dzisiaj było tak: śniadanie (207kcal): - serek - mandarynki - słodzik - kawa+sł+mleko II śniadanie (382kcal): - kawa+sł+mleko - tofelek - 3 wafelki zwykłe ![]() obiad (480kcal): - ryż brązowy - gulasz (mój ulubiony na 3 porcje wyszło 405kcal, zjadłam 1 porcję, czyli 135kcal) - roszponka - jogurt - słodzik przekąska (117kcal): - ananas - jogurt light No i na wadze dzisiaj ujrzałam 59,1kg ![]() Edit Wiem, ze sporo już dzisiaj kalorii, ale jestem przed @, więc trochę limit sobie zwiększyłam. Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-04-10 o 17:37 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1602 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 59,1? ![]() ![]() --------------- No i po tym śniadaniu były jeszcze: Przekąska: - kawa - mleko 2% - łyżeczka cukru brązowego ![]() Obiad: ![]() - pierogi ruskie - cebulka odsączona z masła - łyżka śmietany 18 (!) % (nie miałam nic mniej kalorycznego w lodówce..) Czyli jak dotąd zjadłam ok. 919 kcal, ALE nie wiem, czy nie będę miała jeszcze na koncie kawałka domowej pizzy na cienkim cieście ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() Przydatny też jest serwis ile wazy kropka pl. (choć najlepiej by było mieć wagę kuchenną. Ogólnie wiadomo, że wielu rzeczy nie jesteś w stanie znaleźć i oszacować dokładnie, wtedy znajdź podobne produkty i przyjmij, że niestety odchylenia od prawdy jakieś będą ![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1603 |
Raczkowanie
|
Nienawidze weekendow..Boze jak ja ich nie cierpie
![]() ![]() ![]() ![]() A do lata juz tak blisko ![]()
![]() |
#1604 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1605 |
Konto usunięte
|
I była pizza.
Razem dziś zjadłam jakieś w przybliżeniu 1600 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1606 | |||
Zakorzenienie
|
Etam lać ja nie będę dzisiaj... bo sama nie jestem bez winy
![]() No właśnie jakoś tak dziwnie z tym spadkiem... niby przed @ i spadek jest coś mi nie gra... może to woda, choć oczywiście wolałabym nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzisiaj pokonałam kolejne spodnie ![]() Cytat:
Po ostatnim spadło mi jakieś 2kg, więc nadzieja jest ![]() Ja bić dzisiaj nie będę, bo sama na kolację dogodziłam sobie goframi ![]() Zeżarłam 1 z dżemem i 1 suchego, czyli kolejne 300kcal na dzisiejszy dzień ![]() ![]() Jutro poniedziałek, mam calutki dzień zajęcia, więc nie będzie czasu myśleć o jedzeniu. A i już ze swojego lapka, spod Explorera udało się, są aktywne ikony ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1607 | ||||||
Konto usunięte
|
Jaaa^^ Poissonivy przeskrobała
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------ A ja już pizzą grzeszyć nie będę, nie wiem co się z niej wchłonęło (mam nadzieję, że z tego chociaż będę mieć tyle, że nie wlazły mi wszystkie kaloria w ciałko ![]() ![]() Dziś grzecznie. Śniadanko: - mała bułeczka z dużą ilością ziarenek - połóweczka z dżemem - połóweczka z serkiem jogurtowym Ostrowia - kubełek zielonej herbatki Liczę na to śniadanko max. 210 kcal ![]() Edit: Czy każdy musi mnie sprowadzać na złą drogę? :| A ja ulegać? ![]() + 300 kcal (pączek marketowy) Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-04-11 o 13:24 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1608 |
Raczkowanie
|
poissonivy, sunflower.... nie wytrzymałam dziś się zważyłam!! :x Ale dopiero po śniadaniu i co się okazało..... spadek -4,9kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1609 |
Rozeznanie
|
hejka dziewczynki ;D
z lekkim niedowierzaniem czytam wasze wpisy i widzę, że uleganie pokusom zdarza się ![]() dzisiaj mija trzeci tydzień diety i wskoczyłam rano na wagę, błagając o 7 na przodzie. wahało się między 80 a 79,9, ale jednak stanęło na 79,9 ![]() ![]() zbliżają się święta i trochę się boję, ale moja motywacja jest duuuuża, więc raczej nie ulegnę, a przynajmniej będę się starać ![]() ja dzisiaj standardzik: śniadanko: pół bułki pełnoziarnistej z szynką, pomidorkiem, ogórkiem i sałatą 2 śniadanko: drugie pół bułki obiad: kasza gryczana z warzywami, pierś z kurczaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1610 |
Raczkowanie
|
Ach ta nieszczęsna @
![]() ![]() arsenalfan... 5kg w 3 tygodnie bardzo, bardzo ładnie ![]() ![]() ![]() Hmm u mnie dzis. sn- musli z jogurtem 2sn- kanapka z ciemnego pieczywa z szynka i salata jablko obiad- rosol + kolacja na ktora pewnie platki z mlekiem lub jajko lub serek wiejski + owoc ![]() Dzisiaj wyskoczyłam 1000 na skakance..troche malo,ale teraz bede skakac regularnie ![]()
![]() |
#1611 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() u mnie bywa różnie, raz lepiej raz gorzej. Czasem przez cały dzień się pilnuję, a wieczorem pożeram coś niedozwolonego i cały dzień stracony ![]() w piątek na wadze zobaczyłam 58 kg, a to oznacza, że zostały mi tylko 2 kg do celu ![]() problem w tym, że nie mam w domu wagi i ważę się tylko u teściów, zawsze popołudniu, a powinno się wchodzić na wagę rano, żeby wynik był miarodajny. Ale pocieszam się tym, że popołudniu waga zwykle pokazuje więcej, czyli tak naprawdę ważę nieco mniej. Wiem, że pokrętnie ![]() Dziś już zjadłam: śniadanie: serek wiejski (150g), pół pomidora II śniadanie: 2 wafle ryżowe z dżemem potem z koleżanką w kawiarni wypiłam małe cappuccino bez cukru. Ile może mieć kalorii? obiad: talerz krupniku podwieczorek: jogurt naturalny, 2 łyżki otrąb pszennych + słodzik W zeszłym tygodniu wcale nie ćwiczyłam ![]() pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
![]() no no jak wy ladnie chudniecie ![]() a u mnie kolejny -1kg,mimo ze w ostatnim tyg zaniedbalam cwiczenia JESZCZE TYLKO 1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BOOOZE JAK SIE CIESZE ![]() ![]() ![]() ![]() i postanowilam sobie ze juz nigdy wiecej nie dopuszcze to takiej wagi jak mialam jeszcze przed nowym rokiem. Ciezka praca mnostwo wyrzeczen nie pojdzie na marne o nie ! Widze ze te weekendy sa dla nas katastroficzne.Trezba cos wymyslec.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1613 |
Raczkowanie
|
No to anika juz niedlugo nas opuscisz
![]() ![]() Ach te weekendy-.- uwielbiam je,ale nie sprzyjaja diecie ani trochę...
![]() |
#1614 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie tak: Śniadanie: wafel ryżowy z ananasem i jogurt activia -170 kcal W szkole: Jabłko, Bułka z szynką i pomidorem- 340 kcal Obiad: Rosół i sałatka grecka- 350 kcal i teraz jem sobie małą porcję lodów śmietankowych ![]() 218 kcal. Razem 1078 kcal ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1615 |
Raczkowanie
|
aaaaa! Jakieś plany na stabilizacje?
U mnie tak: Śniadanie: wafel ryżowy z ananasem i jogurt activia -170 kcal W szkole: Jabłko, Bułka z szynką i pomidorem- 340 kcal Obiad: Rosół i sałatka grecka- 350 kcal i teraz jem sobie małą porcję lodów śmietankowych ![]() 218 kcal. Razem 1078 kcal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jasne ze tak. co tydzien moze poltora zobacze, bede dodawac po 100kcal az dojde nie wyzej niz 1800.i stop. przy tym sie juz zatrzymam I nie opuszcze Was o nie nie . Bede nadal tu zagladac i wspierac wkoncu jestem zalozycielka tego watku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1616 |
Raczkowanie
|
Aktywnosc fizyczna swoja drogą,ale co z tego kiedy coraz czesciej łamie sie na diecie-.- a przeciez dieta to 70% sukcesu,chyba.
No nic,daje sobie czas do konca kwietnia, potem stabilizacja ![]() Jutrzejszy dzien w szkole bedzie tragiczny,teraz siadam do nauki i nie wyjde chyba z ksiazek do rana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1617 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie koleżanki
![]() ![]() Ja staram się trzymać dzielnie, ale też nie powiem potknięcia się zdarzają, i w dalszym ciągu moją zmorą są duże obiady którym trudno mi się oprzeć ![]() ![]() ![]() Jestem na tej diecie 3 tygodnie i powiem Wam że zaczynam się do tego przyzwyczajać, serio początki dla mnie to były jakbym była na jakimś odwyku, nie wiem jak Wy ale ja tak to odczuwałam brak słodyczy, chipsów, prażynek itp doprowadzał mnie do szału, a teraz nie mam już takich kryzysów, czasem tylko bardziej lub mniej chce mi się czegoś słodkiego, ale nie jest to samo co kiedyś, podobnie z jedzeniem bez ograniczeń czasowych nie mogłam się przestawić, że nie ma podjadania, a teraz daję radę. To tyle, trzymajcie się ![]()
![]() |
#1618 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I jak poszło Ci rano? ![]() Cytat:
![]() Moją zmorą są nie porcje, a produkty ![]() ![]() No i kiedy ktoś pokusi, to np. pączek do kawy albo wspólna kolacja - domowa pizza. ------------------------- Wczoraj było znów u mnie źle. Tzn. po tym pączku były jeszcze 2 takie malutkie placuszki z dżemem (współlokatorka poczęstowała ![]() Praktycznie jest to dla mnie niepoliczalne, gdyż pączek różny jest od pączka, placuszki nie ja robiłam, pieczarki też nie ja... Wyszło mi teoretycznie na podstawie porównań i przypuszczalnych składników ponad 1400 kcal ![]() ![]() ![]() Dziś jestem po śniadaniach, za jakąś godzinę zjem obiad, babcine podane mi pierogi (nie wyrzucę..) Śniadanie (354 kcal - z tego pleśniak 108 kcal...) - 2 kromki chleba z ziarnami - Valbon pleśniowy - serek Piątnica naturalny - sałata lodowa - pomidor - papryka - kawa z mlekiem II śniadanie: (50 kcal) - pół ogromnego jabłka Obiad: (345 kcal) - 4 małe pierożki - łyżka śmietany Udanego kolejnego dnia dietkowania Wam życzę ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1619 |
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj horror...
kiedyś obiecałam znajomym, że zaproszę ich na naleśniki i jakoś tak się złożyło, że zaprosiłam ich dzisiaj. kupiłam nutelle, bo wszyscy lubią z nią naleśniki i dżem truskawkowy. zrobiłam im te naleśniki. ja wcześniej obiecałam sobie że nie rusze ani jednego, potem stwierdziłam, że może jednego zjem, ale NIE ZJADŁAM!!! ![]() ![]() ale najgorsze jest to, że została nutella i ona tak kusiiiii, muszę ją komuś dać, bo u mnie w domu nikt nie je. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1620 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nutellę oddaj komuś faktycznie ![]() Choć jak o niej myślę teraz, to czuję jak mi ślinianki pracują ![]() Swoją drogą, ciekawa jestem, czy tylko ja jak byłam mała, nabierałam całą łyżeczkę Nutellki i potrafiłam jeść dokładnie jak lody jakieś 15 minut? ![]() Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2011-04-12 o 15:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.