|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Rozeznanie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#4832 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
nie moge za wami nadążyć
![]() Darusia gratuluję!!!!!!!!!!!!:jup i: Zdjęcia przecudne wkleiłyście ![]() Lind super wyglądają w trójeczkę ![]() Ferrou Kubuś śliczniutki Wszystkie jubilatki jak laleczki ![]() U nas niefajnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i jeszcze jeden ten 360 i bidon z rurka i poszukuję czegoś w co mi sie to zmieści http://allegro.onet.pl/kubek-niekape...508259558.html torba fajna ale gdzie ja ja powiesze ![]() nad wózkiem sie zastanawiam takim http://cgi.ebay.de/Fahrradanhanger-J...item43a66e652b ten moznaby było i do roweru podczepić albo takimi http://cgi.ebay.de/CROWN-Kinderwagen...item5d2c3fbda4 http://cgi.ebay.de/Chariot-CX1-Jogge...item27b9f84962 http://cgi.ebay.de/Baby-Jogger-Perfo...item439f26b7de może któraś miała do czynienia z którymś z tych wózków i mogłaby coś doradzić ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami ![]() ![]() Michaś ![]() Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2011-04-12 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Zakorzenienie
|
tak clemastinum i ceruvit junior to taki rutinoscorbin dla dzieci niby dla starszaków ale mój lekarz mówi że mogę go Oli dawać po tym zestawie jej szyko przechodzi
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A gdzie Ana ?
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ja znowu wpadam jak przez okno... kurdę aż mi głupio że tak długo się nie odzywałam... w pracy mam sajgon - moja kierowniczka ✂✂✂✂✂✂✂ca dostaje jak tylko np. dzień wolny muszę wziąć i w pracy na wizażu siedzieć już nie mogę (dobrze, że teraz jej nie ma, to mogę coś napisać). A w domu laptop ciągle nie naprawiony ![]() Chciałam złożyć życzenia urodzinowe dzieciaczkom naszym wątkowym - aż nie będę wymieniać, bo to wstyd tyle tu nie pisać ![]() ![]() Teraz nadrabiam - jestem na złamaniu rączki u Hani i aż mnie dreszcz przeszedł - nieprzyjemny temat ![]() A u nas - Olcia biega, ostatnio mamy maraton po lekarzach, bo w moczu wyszło coś nie tak (ale na szczęście już opanowana sytuacja) a w sobotę do kardiologa na wizytę. Olcia jest też w programie Centrum Zdrowia Dziecka dot. zbadania żywienia i stanu odżywienia niemowląt w wieku 6 i 12 miesięcy. Teraz czekamy na wyniki badań laboratoryjnych. To idę dalej czytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
ja jeszcze z takim jednym pytaniem idziemy pod koniec maja na komunie i mam dylemat co dać chłopcu na prezent ? to mojej kuzynki syn
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Zalezy jak się u was prezenty kupuje ja raczeh kupuje rzeczy pamiątkowe bardziej , chłopcu bym kupiła dobry zegarek czy coś w tym stylu .
#4840 |
Raczkowanie
|
zegarek już ma ja się zastanawiałam nad Biblią ale to chyba chrzestny powinien kupić u nas to róznie z prezentami chciałabym wydać nie więcej niż 200 Euro bo to troszkę dalsza rodzina
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Catro - dobrze że wapdłaś i wspomniałaś o Hani bo Hania ma dzisiaj urodziny.
![]() Hania dzielna dziewczynko dużo zrówka i szybkiego zrastania kostek. Prezentów także życzę i rodziców mniej zapracowanych ![]() ![]() ![]() ![]()
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ew jak chcesz coś nie pamiatkowego to może rower, hulajnoga , rolki ? Za 200 euro to już ładny prezent zrobisz ![]()
![]() |
#4843 |
Rozeznanie
|
mrowak - doszłam do momentu jak pytałaś o wózek cybex topaz. Nie wiem czy to ciągle aktualne, ale że nie wiem kiedy znowu będę mogła coś napisac to się wypowiadam: ja się czaję na cybexa, tylko że callisto. Ten cybex, co go pokazałas w linku to chyba stara wersja, bo biały stelaż - teraz już robią czarne stelaże, które mi sie bardziej podobają.
Poza tym - jak na stary model to cena na all nie zachwyca - w warszawskich Swiatach dziecka podobnie kosztuje, a wersja z 2011 r. A ja się napaliłam na callisto, bo ma pojedyncze koła i taką fajną budkę którą można tak zaciągnąć, że dziecko nawet od deszczu ochroni. O właśnie bo o budce też pisałaś - całkiem możliwe, że w nowszych modelach topazów tez jest juz taka większa (w callisto to dopiero chyba od 2011 jest taka duuuża). Olci się całkiem wygodnie w nim siedziało - ma przestronne siedzisko, amortyzatory z tyłu, skrętny, jednym słowem mój faworyt. Jak porównywałam z Inglesiną Trip (ty chyba tez masz taką), to ta ostatnia była bardziej "twarda" mam wrażenie że jest sztywniejsza na wertepach i bardziej dziecko telepie. Ale to może tylko moje wymyśłunki, bo jeździłam nią po sklepie. A dlaczego nie wystarcza Ci Inglesina? Bo ja w razie czego prawdopodobnie kupie ją (te cybexy są w Wawie rozchwytywane jak nie wiem - normalnie zapisy na konkretne kolory i kolejki jak za komuny) |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzisz, o ciebie też stwórca zadbał ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
u nas bardzo szybko pomogły zwalczyć katar to ja ci za mrówę napiszę-mróa chce zmienić ingesine zippy free, bo jest ciężkawa i ma mało miejsca na szerokości ramionek i gabi ciasno
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-12 o 13:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja kąpię podobnie jak ty-daję płynu i ciałko tym, a dodatkowo stópki, paszki i włoski żelem. Czasem jak jest nawrót prchów AZS-owych to w vitelli kąpię już tylko (no oprócz włosów) lindsley, banda przeboska ![]() Ty mówisz, że trudno trójce fotę walnąć- mi nawet mojej jednej ciężko, taka ruchliwa sara 85, bardzo mi przykro ![]() niezły cwaniaczek z kubanka ![]() to zobowiązuje cię do zameldowania się , że byłaś u tego gina (żeby ci nie przyszło do głowy, że jeszcze masz czas...) u mnie odra w 12 mies, a potem 14 mies penumo i 16 ost.dawka 6w1 (albo na odwrót). Ale wiem że różnie robią, np. u mnie na pierwsze dawki peneumo i 6w1 razem szzepią, a u koleżanki osobno. Mi w ks. zapisują kiedy mam następne, więc może lepiej zadzwonić się zapytać ponawiam pytanie do użytkowniczek (mam użytkowników ![]() i znów dzięki za odpowiedzi kąpielowe-zawsze można na was liczyć ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- mojego kolegi zona też 5,5 naturalnie urodziła, i mały długo był klocem (do 2 roku)-bardzo późno zaczął chodzić, bo mu ciężko było... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wróciłam od siostry, pojechałam z małym po pracy. Tak się wybawił, że teraz padł ![]()
![]() |
#4846 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziwne bo mu przepisała zyrtek(nie wiem jak się pisze)calcium,tantum verde i jeszcze jakieś tabletki od "tej"siostry? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak od tej samej, mam jedną tylko, niestety...byłam tylko ze względu na dominisię, bo ona ciągle chodzi i woła "ciocia" i 'kujuś' (kubuś). Z siostrą w sumie nie gadałam, bawiłam się z dziećmi. Ona chyba się domyśla, że ja coś wiem, bo też była dla mnie "oficjalna"
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
a ja cały dzień leże w łóżku już cholery dostaje;/
25 kwietnia mamy rocznice ślubu, musze coś dla tż wymysleć ale nie wiem co;/ nie wiem czy mu coś kupić czy coś innego. Macie jakieś pomysły? ![]()
#4849 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() właśnie dla mnie tez to jest bez sensu co oni wymyślili ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
I znowu dzieciaczki się pochorowały.. zdrówka dla wszystkich
![]() Haniu Fasolkowa, wszystkiego najlepszego, szczęścia, zdrówka, duuużo prezentów ![]() ![]() ![]() ![]() Megi, Ty to potrafisz wszystkich (wszystko ![]() ![]()
#4851 |
Zakorzenienie
|
hmm a może zamówie obraz taki na płótnie na którym będziemy z Zosią. Kiedyś chcieliśmy taki zamówić ale zawsze tak nam schodzi
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Haniu wszystkiego najlepszego ![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i jeszcze się pochwalę - rozmawialiśmy z tż - a to przez DARUSIĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
a ja wiem dlaczego mam kompleks brzucha i mega rozstepy hehhe
megi .. szaleńcze jeden!! ![]() ![]()
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Co do camilli to my dajemy tylko w nocy-raz. Czasem działa, czasem chyba nie-dziś kończymy jedno opakowanie i zaczniemy drugie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() ![]() P0P tylko jak my się na te nauki umówimy jak ja mogę w weekend a Ciebie wtedy nie ma ![]() ![]() Apropo mojej pracy to kasę miałam dogadaną, większa "aż" o 200zł od poprzedniej, ale renomowana wszystkim znana firma, możliwość awansu, socjal, benefit, karnet na basen, bony na święta. Posiedzę tam pewnie ze dwa lata i ucieknę po większą pensję - a ile się naucze to moje ![]() Baobabku do roboty - do przedszkola przyjmują 2,5 latków i mój Dyzio rusza już we wrześniu 2012 ![]() Ja to czuję że już wkrótce będzie tu wysyp ciężarówek ![]() megi kocham Cię! Ale Ty to wiesz ![]() Bardzo Wam dziękuję za odp w sprawie chodzenia, pocieszyłam się ![]() Haniu najpiękniejsza wszystkiego co najlepsze!! Uśmiechu, radości, miłości i spełnienia marzeń
![]() ![]() ![]() To nasz mała Hania rączkę złamała?? Jak to? Kiedy? Jak? Ide szukać informacji!!
#4856 | |||||
Zakorzenienie
|
My znowu po całym dniu kucia po ścianach. Tragedia choć dzisiaj było lepiej niż wczoraj. Miałam jechać do mamy ale niestety się nie dało bo chłopiec którym się opiekuje jest chory a ja nie chcę Zosi zarazić pzed jutrzejszym szczepieniem.
sara - ja pierwszy atak rwy kulszowej miałam mając 25 lat.Później było jeszcze kilka i za każdym razem były zastrzyki i rehabilitacja. Cały czas się zastanawiam kiedy znowu mnie złapie. Zdjecia dzieciaczków ze spotkania super Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- HANIU DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
Fasolka
![]() P.S. Fajnego masz tżta (o ile to On na fotach z Hanią ![]() Zdjęcia dzieciaków przepiękne!! Kalinę widziałam na fb i jestem jak zwykle Nią zauroczona ![]()
#4858 |
Zakorzenienie
|
Mamy 4 ząbek
![]() ![]() ![]() A kiedy z dzieckiem na pierwszą wizytę do dentysty? Od dwóch dni myje pastą ząbki i mu się podoba ![]()
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- a propos dentysty to u mojej dentystki wisi info ze jak tylko sie zabki pojawią to żeby iść, albo koło roczku właśnie, ale podejrzewam, że chodzi głównie o zapoznanie się z gamibnetem jako takim-dzięki że mi przypomniałaś! Ja muszę też z młodą śmignąć do ortopedy i ciągle mi się to przypomina za późno ![]() ten cybex fajny i ładny (ze zdjęć), ale martwi mnie że tylko do 15 kilo podczas gdy np.osławiony maclaren do 20 paru
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
ja rozmawiałam ze stomatologiem, to kazał przyjsć rok po pojawieniu się pierwszego ząbka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.