![]() |
#1171 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 704
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
![]() ![]() 1. standart - ok. 175g jogurtu, 2 ³ychy owsianych, jedna fitelli, kawa z mlekiem 3.2% 2. jogurt naturalny z ziarnami zbó¿ danone 3. jab³ko 4. spaghetti ![]() 5. bêdzie sa³atka cezar Oceñcie dziewczyny proszê ![]() Edytowane przez Kasiiek Czas edycji: 2011-04-12 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 309
|
mam nadzieje U
sniadanie 4 kromki z mas³em, twarogiem p³t, rzodkiewk±, almette, kawa z 0.4l mleka obiad miska barszczu z uszkami - jab³ko, serek homo podwieczorek kisiel truskawkowy, banan kolacja tuñczyk wsw, pól puszki groszku zielonego, papryka ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Proszê o rzucenie okiem na jutrzejsze lu¼ne R :
I owsianka (4 ³y¿ki p³atków, 1 otr±b granulowanych ¿urawinowych, mleko 1.5%, ma³y banan, ³y¿eczka miodu) II jeden pe³noziarnisty nale¶nik z dzisiaj z powid³ami domowymi ¶liwkowymi, ma³a kanapka z mas³em, wêdlin± i ogórkiem zielonym III podpieczone miêso z piersi kurczaka, makaron pe³noziarnisty, sos warzywny IV serek wiejski ze s³onecznikiem V 2 jajka na miêkko/sadzone z pomidorem/rzodkiewkami ![]()
![]() |
#1175 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Nie ma wieciej wegli 3,2 g bialka na 4,7 g wegli w mleku 3,2% i 0,5%. Chyba roznica tylko w przyswajaniu witamin rozpuszczalnych w tluszczach-albo az.
kolejne RRRRR + 30 min biegania po dawce solidnego espresso SnI: owsianka( 4 ³ pl owsianych gorskich, 1 ³ otrab pszennych, 1 starte jab³ko z cynamonem,+ 1 plaster ananasa z puszki, szklanka mleka 0,5%) SnII: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego)+ mala grahamka ok 40 g Ob: 4 lyzki nieugotwanej kaszy gryczanej prazonej z gulaszem( przecier pomidorowy, marchew,pieczarki, gotowana fasola czerwona-nie z puszki, jakas czesc indyka, ale na pewno nie filet moze udziec, czerwone bylo ![]() Pod: porcja galaretki brzoskwiniowej z 1/3 banana- zalicze to do tych 10% odestepstwa- moze byc?, kawalek wedzonego fileta kurczaszkowego Kol: sa³atka(1/4 kulki mozzarelli 125g, salata lodowa, ogorek,ogorek konserwowy, pomidor, rzodkiewka,papryka, 1 lyzka jogurtu naturalnego) Nie za duzo nabialu? Ile go w ogole powinno byc w diecie redukcyjnej? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-12 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 036
|
U. pt. testy
![]() I. Owsianka z serkiem wiejskim, tartym jab³kiem, cynamonem, suszonymi morelami, pestkami dyni i gorzk± czekolad±. Kawa z mlekiem. [zainspirowa³am siê podwieczorkiem greenbalance ![]() II. W kawiarni: latte z syropem orzechowym. III. 2 gotowane pulpeciki, tarte buraki, kilka ³y¿ek kaszy gryczanej z sosem. 1,5h rower IV. Smoothie bananowo-jagodowe s³odzone miodem, gar¶c mieszanki studenckiej. smutno mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
G³owa do góry bêdzie dobrze ja to czuje ![]() ![]()
![]() |
#1181 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() ostatnio jad³am omlet kaiserschmarren i mi bardzo smakowa³. Jajecznicê te¿ jadam, szczególnie ostatnio, ale nie pisa³am akurat wtedy jad³ospisów ![]() ![]() ![]() Ale dziêkujê za ocenê ![]() PS muszê siê w koñcu skusiæ na te bananowe placuszki! ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Dziêkujê za ocenê ![]() co do tego ¶niadania - faktycznie, patrz±c na to z boku wygl±da to tak, jakbym ci±gle jad³a chleb ![]() ![]() ![]() A, no i omlety to te¿ fajna sprawa (ostatnio zrobi³am omlet na s³odko - z jab³kiem - i poszukujê pilnie przepisu na omlet na ostro ![]() Co do @ - pw. ![]()
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Poni¿ej moja redukcja
![]() Proszê o ocenê, bo to dopiero mój drugi dzieñ... ¶niadanie: p³atki owsiane - 5 ³y¿ek, pó³ szklanki mleka, tarte jab³ko II ¶niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego, ma³o, sa³ata, pomidor, 4 paluszki krabowe (mo¿e za du¿o jak na II ¶niadanie, ale mia³am spor± przerwê do obiadu, chyba tak mo¿na?) obiad: gotowana pier¶ kurczaka, zielona fasola, sa³ata (nie ma wêgli, wg mojego "dziennika posi³ków" przekraczam dzienne zapotrzebowanie, nie wiem...) podwieczorek: orzechy nerkowca - 50g kolacja: omlet z 2 jajek z zielon± fasol±
#1183 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Cytat:
![]() ![]() jak pierwszy dzien testów? ¿ycze powodzenia jutro! ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez cordellia Czas edycji: 2011-04-12 o 17:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 309
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
smacznie acz troszkê ma³o ![]() + jak human - bo mnie trochê zaskoczy³; oby jutro by³o ma³o fizyki...
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Postaram siê wprowadziæ te innowacje do jutrzejszej redukcji i dam znaæ jak posz³o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Bardzo proszê jeszcze raz o ocenê gdy¿ przebieg dnia zmieni³ nieco jad³ospis i nie wiem czy nei za du¿o... obiad taki a nie inny, bo zjedzony na mie¶cie, za to wiêkszy podwieczorek w ramach rekompensaty.. czy mo¿e tak byæ?
Cytat:
![]() |
#1188 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
U/R Czyli - ochota na s³odycze przychodzi po po³udniu
![]() ¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 2 ³y¿ki siemienia lnianego zmielonego, 2 ³y¿ki jogurtu naturalnego, jab³ko, banan, rodzynki, ³y¿ka miodu, kubek zielonej herbaty. 2 ¦niadanie: Sa³atka z 1/2 tuñczyka wsw, pikantnej makreli z puszki, 1/2 pomidora, 2 du¿ych li¶ci sa³aty, rze¿uchy i szczypiorku. 45 min biegania ![]() Obiad: 300 ml zabielanej zupy ogórkowej, 1/2 torebki kaszy jaglanej gotowanej w bazylii i oliwie z oliwek, gulasz z miêsem z indyka i grzybami, 1/2 pomidora, duuuu¿o sa³aty. Podwieczorek: Siemiê lniane mielone zaparzone z 2 plastrami ananasa z puszki, garstk± rodzynek, 2 gar¶ciami p³atków musli, migda³ami, odrobin± s³onecznika ³uskanego i ³y¿eczk± miodu, pó¼niej jeszcze miseczka musli (ehh wziê³o mnie na s³odkie, to chyba po tym bieganiu ![]() Kolacja: Planujê 2 jajka na miêkko z kromk± chleba razowego domowego wypieku z wêdlin±, sa³ata, rze¿ucha, ew. pomidor. Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am z tym podwieczorkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
Pierwszy raz wrzucam swoja R, d³ugo Was czyta³am i stara³am siê zmieniaæ swoje nawyki wiec proszê o ocene;
I sniadanie podwójna kromka razowca-Takie 100% m±ki razowej, zero pszennej z serkiem ³ososiowym.Niestety uwielbiam go. Plaster pomidora, pomarañcza II sniadanie pojemnik sa³atki z marchewki III sniadanie serek homo naturalny TSM-ma bardzo duzo bia³ka gdzies wpadnie marchwiowa witamina-bez cukru IV obiad ry¿ br±zowym,ryba pieczona i jakas surówka,albo warzywa na parze V serek wiejski My¶licie ¿e jest oki, a je¶li nie to please o porady ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- w³asnie chcia³am siê Was zapytaæ, poniewa¿ mam taka prace jaka mam i musze dojezdzac troche i 1,2,3 sniadanie jest w pracy a obiad jem tak 16.30-17,30 niestety, jak amm sobie z tym radzic by schudnaæ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1192 |
Rozeznanie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26321061]U/R Czyli - ochota na s³odycze przychodzi po po³udniu
![]() ¦niadanie: 3 ³y¿ki pêczaka kujawskiego, 2 ³y¿ki siemienia lnianego zmielonego, 2 ³y¿ki jogurtu naturalnego, jab³ko, banan, rodzynki, ³y¿ka miodu, kubek zielonej herbaty. 2 ¦niadanie: Sa³atka z 1/2 tuñczyka wsw, pikantnej makreli z puszki, 1/2 pomidora, 2 du¿ych li¶ci sa³aty, rze¿uchy i szczypiorku. 45 min biegania ![]() Obiad: 300 ml zabielanej zupy ogórkowej, 1/2 torebki kaszy jaglanej gotowanej w bazylii i oliwie z oliwek, gulasz z miêsem z indyka i grzybami, 1/2 pomidora, duuuu¿o sa³aty. Podwieczorek: Siemiê lniane mielone zaparzone z 2 plastrami ananasa z puszki, garstk± rodzynek, 2 gar¶ciami p³atków musli, migda³ami, odrobin± s³onecznika ³uskanego i ³y¿eczk± miodu, pó¼niej jeszcze miseczka musli (ehh wziê³o mnie na s³odkie, to chyba po tym bieganiu ![]() Kolacja: Planujê 2 jajka na miêkko z kromk± chleba razowego domowego wypieku z wêdlin±, sa³ata, rze¿ucha, ew. pomidor. Mam nadziejê, ¿e nie przesadzi³am z tym podwieczorkiem? ![]() [/QUOTE] po wysi³ku fizycznym wsuwaj ¶mia³o s³odkie- uzupe³niaj±c glukozê szybciej spalamy tkankê t³uszczow± ![]() tak wiêc s³odkie jest ok tylko trzeba wiedzieæ, w którym momencie ![]() reszty jad³a nie oceniam, bo widaæ, ¿e pojêcie masz i dobrze i zdrowo jesz ![]() a co do aktywno¶ci to radzê zmieniæ bieganie na interwa³y-s± efektywniejsze, mocniejsze i ogólnie dla mnei ciekawsze ![]() (sama nieraz biegam po 15 km ![]()
#1193 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
RRR :
1- kromka razowca z serkiem fit szczypiorkowym + 2 lyzki platkow owsianych z mlekiem. po 1,5h kawa jak codziennie ze slodzikiem 2- 4 duzze polowki brzoskwin z puszki ( bez tej wody) 3- 2 schabowe male w panierce z platkow owsianych smazone na lyzcze oliwy + pol opakowania brazowego ryzu + buraki w miedzyczasie 4 biszkopciki ;/ i opakowanie jedno male herbatnikow potem cwiczenia 1h 4- salatka z salaty, jajka, ogorka, jogurttu nie chce mi sie jakos jesc po cwiczeniach... i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Cytat:
![]() - czemu mozzarella nie jest liczona jako bialko? - niby nie mam sily biegac na czczo po kawie, ale na zajeciach nam mowili, ze jesli ktos chce splaic tk tluszczowa to wlasnie tak powinien robic, bo kofeina uwalnia tluszcze z tej tkanki i wtedy spalamy wlasnie to.Najlepsza pora na spalenie tkanki tluszczowej, ze tak powiem ![]() Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-12 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o tak, znam to, tylko wracam na w³asne, to jajka i twarogi, serki i warzywa to podstawa mojej diety ![]() rozumiem, ja muszê co¶ zje¶æ przed wysi³kiem, bo bym pad³a na twarz - i dlatego pytam, bo ja z kolei gdzie¶ czyta³am, ¿e na czczo organizm z t³uszczem spala te¿ chêtnie miê¶nie - w³a¶nie z powodu "braku po¿ywienia". a z mozzarell± to chodzi o to, ¿e nie jest liczona jako ¼ród³o bia³ka - ( kopiujê Ci z pierwszej strony. ) - ma stosunkowo sporo t³uszczu do zawarto¶ci bia³ka. ¬ród³a bia³ka: miêso, ryby, wêdliny, twarogi, sery (np. ¿ó³te), serki (np. wiejskie, naturalne homogenizowane), jaja, od¿ywki bia³kowe, nabia³ (mleko, ma¶lanki, jogurty – aczkolwiek maj± ma³± zawarto¶æ bia³ka). ![]()
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-12 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nigdy, ale to nigdy nie wolno æwiczyæ na czczo gdy¿ prowadzi to do katabolizmu czyli utraty tkanki miê¶niowej !!!! nio chyba ¿e chcesz byæ ot³uszczonym chudzielcem to droga wolna ![]() ![]() zapraszam do w±tku na fitnesowym "mity i stareotypy fitnesowe"
![]() |
#1198 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
please please bardzo mi zalezy zebyscie mnie ocenily
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
nie mam si³y pisaæ po raz kolejny co, wiêc mo¿e kto¶ zrobi to za mnie. Albo przeczytasz pierwszy post i inne redukcyjne jad³ospisy? ![]()
![]() |
#1200 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.