Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 17:25   #2521
Catia88
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
JanuszAgnieszka, trzymaj się dzielnie w tym szpitalu Zmartwiłam się Twoją wiadomością Powiem Ci, że moje dziecko w 29 tyg (skończonym) ważyło 1300 więc podobnie jak Twoje i lekarz nic nie mówił, że coś może być nie tak. Teraz będę się zastanawiać
chyba dobrze twoja dzidzia ważyła... mój w 28tc (skończonym) ważył 1200 i ponoć było ok.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:25   #2522
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello, Mamusie!

JanuszAgnieszko, bardzo współczuję Ci nerwów, ale JESTEM PEWNA, że wszystko jest ok, ale muszą to sprawdzić. INNEJ OPCJI NIE BIORĘ POD UWAGĘ.

Aguś, ale Oleńce i tak chyba dobrze u Ciebie, co? Ciekawe, czy święta już z Maluszkiem spędzicie

Chciałam wyrazić swoje niezadowolenie, jeśli chodzi o niektóre recenzje na KWC. Wnerwia mnie, kiedy czytam opinie np. o kosmetyku przeciwko rozstępom dla kobiet w ciąży, a tu 90% opinii od kobiet, które nie były/nie są w ciąży, ale stosują. Ok, super. Jednak ciąża to tycie i rozciąganie skóry w krótkim czasie, a nie takie tam sobie może 1 kg przytyję, albo 4 schudnę. Żeby dotrzeć do opinii ciężarówek, trzeba szukać i wyłuskiwać...Albo dziś. Czytam recenzje odnośnie filtru Babydream dla dzieci, a tu ani jednej recenzji odnośnie stosowania u dzieci

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
agus87 nie moge na te filmiki patrzeć, mąż mnie nimi męczy a ja sie stresuje, że każdy sie tam łamie i skręca kark, chyba mięczak jestem

zasiadłam z paczka chipsów bekonowych i obejrze sobie kolejny film dla zabicia czasu

ja sietak z mezem uplakalam, ze szok

ide sprzatac szafki w kuchni

no wlasnie, tak jak napisala andziotek
nie ociagac sie, rodzic!

ja chyba dzisiaj obejrze jakis horror, skoro takie wstrzasy wywoluja odejscie wod

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:26
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:26   #2523
principessina
Zakorzenienie

the_sania my nowe mebelki dla Flawcia przwyezlismy mniej wiecej 3 tygodnie temu, w pokoiku okno otwarte bylo dzien i noc, wymylam je, ale smierdzialy nowoscia, dzisiaj dopiero pukladalam ciuszki i zostawilam i tak otwarte okno...chyba innego sposobu nie ma jak wietrzenie...

Grazin
no dawno mi nikt nie nakopal
Stary 2011-04-12, 17:29   #2524
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

musze wam powiedziec ze przed chwilą bardzo miło mnie moj wujek zaskoczył, ten ktory mieszka nademna, bo od jakiegos czasu drzemy ze soba koty i ogholnie dobrze nie zyjemy ze soba bo im wiecznie cos przeszkadza...
i spadl mi kwiatek z okna bo byl przeciag i ten przyleciał (myslaolam ze mnie zrypac ze sie trzaskam, bo to normlane...) a ten ze myslał ze moj tż coś robi z remontem bo by mu chętnie pomógł i jak by cos potrzebował to zeby po niego przyjsc. a ja w tym czasie zdrapywałam gładź wokół okien bo nam sie tam wilgoć zebrała i grzybek wychodował i powiedział zebym tego nie robiła bo on sie martwi zeby sie nie przeciazyła i odpoczywała. i w ogole byłu mnie 20 min i gadał JAK CZŁOWIEK!
co jest na prawde zaskjakujace, w ogole trroche mnie inaczej traktuje jak sie dowiedział ze w ciazy jestem. chyba sie cieszy
Stary 2011-04-12, 17:33   #2525
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
chyba dobrze twoja dzidzia ważyła... mój w 28tc (skończonym) ważył 1200 i ponoć było ok.
kurczę, sama już nie wiem najlepiej to nic nie czytać, nie mieć neta i wtedy człowiek by się nie denerwował

Grazin, no widzisz dobrze że wujek też okazał się człowiekiem.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:36   #2526
the_sania
Wtajemniczenie

Agus te filmiki niektóre śmieszne, a niektóre straszne! jak lecą na złamanie karku to patrzeć nie mogę

Princi ech to ładnie czasu potrzeba na pozbycie się tego smrodu !

Grazin o to super, jednak ciąża potrafi wiele zmienić łeeee Ty ten SMRÓD lubisz

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:40   #2527
principessina
Zakorzenienie

the_Sania musisz wietrzyc i zamknij drzwi w pokoiku i zostaw okno otwarte, bo w nocy jest takie zimniejsze powietrze to sie lepiej wysmiarduje dzis jeszcze raz je umylam pronto dolanym do wody...

Dziewczyny jak myslicie oplaca sie ta karuzelka co dzis link wklejalam? bo chce brac udzial w licytacji...
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:40   #2528
Lolka1212
Zadomowienie

MoniaK mój synuś też nie jest mega pokaźnych rozmiarów, raczej taki średniaczek z niego.. Mimo, że ja jestem wysoka, mąz raczej też do mały ludzi nie należy i zaczęłam sobie do głowy dobierać, że pewnie coś nie tak.. Dopiero lekarz mnie uspokoił, że po pierwsze - wymiary z USG sa tylko przybliżone i często dzidzia rodzi się większa, a po drugie - to że teraz dzidziuś mały nie oznacza, że po urodzeniu już taki zostanie.. I ze nawet nie ma to związku, bo dzieci, które biły rekordy w wadze przy urodzeniu, po paru latach okazują się "normalne" w stosunku do rówieśników i wcale nie większe, czy grubsze..

Grazin może wujek myszy się boi czy jakoś tak, jak w tym przesądzie, że jak nie będzie dobry dla ciężarnej to go myszy zjedzą
Stary 2011-04-12, 17:42   #2529
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Monia, Sania to fakt ze ciaza duzo zmienia, mam nadzieje ze jak pojawi sie dziecko to jednak mu sie nie odwidzi... ale ma przebłyski człowieczeństwa to najważniejsze
Stary 2011-04-12, 17:42   #2530
Lolka1212
Zadomowienie

Princi z przesyłką wychodzi 20 euro, tak? hmm.. według mnie jak na używana to cena nie powalająca.. ale nie wiem jak u was ceny takich karuzeli sie kształtują!
Stary 2011-04-12, 17:45   #2531
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Grazin może wujek myszy się boi czy jakoś tak, jak w tym przesądzie, że jak nie będzie dobry dla ciężarnej to go myszy zjedzą
hihih
no może masz racje
albo sie boi ze do piekła pójdzie;P bo to jak on nam zyc nie dawal to przechodziło ludzkie pojęcie, juz go momentami mialam dosć.
kiedys zrobił mi dziką awanturę bo zaprosiłam znajomych i siedzielismy na ogrodzie i ... śmialiśmy się, albo że chodziłam siku o 3 w nocy i otwierałam drzwi a im się niesie. albo stwierdził ze nie bedzie trawy kosił koło domu bo on nie chce robaczków zabijac...
no człowiek conajmniej dziwny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:45   #2532
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
the_Sania musisz wietrzyc i zamknij drzwi w pokoiku i zostaw okno otwarte, bo w nocy jest takie zimniejsze powietrze to sie lepiej wysmiarduje dzis jeszcze raz je umylam pronto dolanym do wody...

Dziewczyny jak myslicie oplaca sie ta karuzelka co dzis link wklejalam? bo chce brac udzial w licytacji...
http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
opłaca się moim zdaniem.

Cytat:
Princi z przesyłką wychodzi 20 euro, tak? hmm.. według mnie jak na używana to cena nie powalająca.. ale nie wiem jak u was ceny takich karuzeli sie kształtują!

Tak? Przesyłka 10e?

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:47
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:46   #2533
principessina
Zakorzenienie

Lolka sama przesylka kosztuje 16 euro, a teraz karuzelka jest za 10 ale napewno cena wzrosnie, taka karuzela nowa u nas kosztuje ok. 70-80 euro, wiec troche sporawo, jak na rzecz ktora posluzy zaledwie pare miesiecy...
Stary 2011-04-12, 17:52   #2534
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
czy Was tez tak ciagnie skora na brzuchu? czasami mam wrazenie, ze zaraz sie rozerwie...
mnie dziwnie swędzi jak leżę na boku, tak jakby się strasznie naciągała od paru dni tak mam

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a co dodawałas do rogalików? ja kiedys zrobiłąm takie z budyniem
a co do rozstępa to faktycznie dziwne miejsce penwie tż jej wyśnupał
to były rogaliki biednejbronki, czyli dałam do ciasta z biednejbronki powidła z biednejbronki
o budyniu nie pomyślałam, a to dobry pomysł ....

Cytat:
ja od poczatku nie uzyłam ani raz kremu na rozstepy bo w nie zwyczajnie nie wierze.
ja też nie użyłam żadnego kremu ...
nawet powiem szczerze że niewiele się smaruje po kąpieli bo mi się nie chce ...

w pierwszej ciąży smarowałam się Galeniciem (Elancyl) i narazie różnicy żadnej nie widzę, a wtedy kupe siana wydałam na te kremy ...

Cytat:
musze wam powiedziec ze przed chwilą bardzo miło mnie moj wujek zaskoczył,
jak to dobrze wiedzieć że wujek to jednak człowiek

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:56   #2535
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

JanuszAga, trzymam kciuki, takie rozpoznanie jeszcze niczego zlego nie wrozy.
Matall, zafascynowal mnie Twoj brzuch, i protestuje, bo on rosnie jak dla mnie, niech laduja Ci ten net, ja swoj musze sama ogarnac.

Boli mnie kurcze czesto jak na@ niewiem juz do jakiej czestotliwosci tych skurczow czekac....

nie dlugo musze isc zrobic wejscie smoka, moze ze stresu nie urodze? Ale jakbym jakims cudem cos zalatwila to dopiero sie pochwale

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:57   #2536
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

Dawno nic nie pisałam, bo jakoś nie umiem sie wbić w Wasze rozmowy Wiec pewnie mnie nawet nie pamiętacie. Staram sie czytać codziennie, ale nie zawsze dam rady.

JanuszAgnieszka nie martw sie, na pewno wszystko będzie dobrze Chciałam Ci napisac, ze moja córcia też jest o wiele za mała w stosunku do wieku ciąży. Z miesiaczki mój termin porodu to 28 kwietnia, chociaż z pierwszego usg wyszło, ze 5 maja i taki termin tutaj podałam (jest w tej zbiorczej liscie w pierwszym poscie morii). 2 tygodnie temu byłam na usg, to był 36 tydzień z miesiaczki i moja Mała ważyła tylko 2 kg. Tyle, że jej waga cały czas oscyluje w okolicach 10 centyla. 18 kwietnia mam kolejną wizytę z usg i mam nadzieję, ze Oliwka będzie miała chociaż z 2,5 kg. Lekarz sprawdził wszystkie narządy i powiedział mi, ze wszystko jest OK i ja trzymam sie takiej myśli. Wierzę, ze Twoja Daria po prostu będzie mniejszą dziewczynką, ale na pewno zdrową
Aha, moja Emilka urodziła się też z małą wagą, bo miała 2800g, ale nadgoniła rówieśników, nawet z nawiązką

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:58   #2537
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

a jak tam dojrzałaś rozstępa ??????
TŻ dojrzał mówi do mnie ''o patrz, podrapałaś się !'' a ja gdzie .. i tak dotknęłam ręką i takie wgłębienie dziwne aż poczułam i poleciałam po lusterko się nagimnastykowałam żeby to zobaczyć, a jak zobaczyłam to aż żałowałam okropny , czerwony , kształtem przypomina błyskawicę

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Enchantresss, między pośladkami?! co do recenzji, to trzeba łuskać info. Rekord jest w oliwce Babydream Mama, nawet twarz tym smarują, albo zmywają makijaż, ale ciężarnych tam niewiele
ta oliwka rossmanowska .. mam ją , ale średnio lubię .. wszystko zatłuści mi zawsze a jakbym miała czekać aż się dobrze wchłonie to bym musiała na golaska stać z pół godz

Cytat:
smrodu drewna??? uwielbiam go
chyba wietrzenie tylko pomaga, ale nie wiem bo dla mnie to najprzyjemniejszy zapach czuc ze sie mialo remont i sie ma cos nowe:P
:d
też uwielbiam zapach drewna.. babcia wymieniała meble kuchenne i jak do niej dziś weszłam na chwilę to aż musiałam się zaciągnąć tym zapaszkiem

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:59   #2538
zabuus
Raczkowanie

Byłam wczoraj na glukozie 75g, dzisiaj odebrałam wyniki na czczo miałam 90 a po 2h miałam 108 a jak wyczytałam normy to są 50-100. ale to jak mam tak lekko przekroczoną to chyba nic nie znaczy nie ?

zabuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:04   #2539
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka sama przesylka kosztuje 16 euro, a teraz karuzelka jest za 10 ale napewno cena wzrosnie, taka karuzela nowa u nas kosztuje ok. 70-80 euro, wiec troche sporawo, jak na rzecz ktora posluzy zaledwie pare miesiecy...
Hm.. nie wiem sama co Ci poradzić..

Zawsze to głupio, jak przesyłka wychodzi drożej niz przedmiot..

W Polsce za 120 zł nową udaje się kupić i też do Włoch można wysłac, więc można kogoś zaangażować

Strasznie drogo nowe u was chodzą
Stary 2011-04-12, 18:05   #2540
Klaterina
Zadomowienie

dla Was, ja się zwijam pod kołdrę, bo zmarzłam, pewnie na m jak miłość znowu odlecę

spokojnej nocy
Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:07   #2541
principessina
Zakorzenienie

Lolka wiesz co wlasnie pytalam sie wielu sprzedawcow na allegro ile kosztowalaby wysylka do Wloch to tez licza sobie 70-80 zl wiec sie nie oplaca...niestety duzo osob zarabia na przesylce...a ta kosztowalaby 16 euro, bo z Niemiec...
Stary 2011-04-12, 18:13   #2542
atiz
Rozeznanie

Cytat:
musze wam powiedziec ze przed chwilą bardzo miło mnie moj wujek zaskoczył, ten ktory mieszka nademna, bo od jakiegos czasu drzemy ze soba koty i ogholnie dobrze nie zyjemy ze soba bo im wiecznie cos przeszkadza...
i spadl mi kwiatek z okna bo byl przeciag i ten przyleciał (myslaolam ze mnie zrypac ze sie trzaskam, bo to normlane...) a ten ze myslał ze moj tż coś robi z remontem bo by mu chętnie pomógł i jak by cos potrzebował to zeby po niego przyjsc. a ja w tym czasie zdrapywałam gładź wokół okien bo nam sie tam wilgoć zebrała i grzybek wychodował i powiedział zebym tego nie robiła bo on sie martwi zeby sie nie przeciazyła i odpoczywała. i w ogole byłu mnie 20 min i gadał JAK CZŁOWIEK!
co jest na prawde zaskjakujace, w ogole trroche mnie inaczej traktuje jak sie dowiedział ze w ciazy jestem. chyba sie cieszy
cuda się zdarzają, albo ten kwiatek go w łeb walnął

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:15   #2543
principessina
Zakorzenienie

dobra nie udalo mi sie wylicytowac tej karuzelki, poszla za 25 euro plus koszty wysylki, wiec sie nie oplacalo...
Stary 2011-04-12, 18:18   #2544
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
cuda się zdarzają, albo ten kwiatek go w łeb walnął
prędzej uwierzę w cud
tym vbardziej ze on mieszka nademna a nie pod:P wiec na głowe mu nic nie upadło, chyba

zapomniałam o pieczywie. musze leciec do bronki, obym znowu tam skurczu nie dostała jak wczoraj
Stary 2011-04-12, 18:18   #2545
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK mój synuś też nie jest mega pokaźnych rozmiarów, raczej taki średniaczek z niego.. Mimo, że ja jestem wysoka, mąz raczej też do mały ludzi nie należy i zaczęłam sobie do głowy dobierać, że pewnie coś nie tak.. Dopiero lekarz mnie uspokoił, że po pierwsze - wymiary z USG sa tylko przybliżone i często dzidzia rodzi się większa, a po drugie - to że teraz dzidziuś mały nie oznacza, że po urodzeniu już taki zostanie.. I ze nawet nie ma to związku, bo dzieci, które biły rekordy w wadze przy urodzeniu, po paru latach okazują się "normalne" w stosunku do rówieśników i wcale nie większe, czy grubsze..
dzięki pocieszam się tym, że ja przy urodzeniu też byłam mała bo tylko 2900 ale zawsze ten niepokój jest
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:18   #2546
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

a jak wroce i nie wezme sie za farbowanie włosów to proszę kogoś spośród siebie wytypować zeby mi nakopał w dupkę ok?
Stary 2011-04-12, 18:20   #2547
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
dla wuja
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
JanuszAga, trzymam kciuki, takie rozpoznanie jeszcze niczego zlego nie wrozy.
Matall, zafascynowal mnie Twoj brzuch, i protestuje, bo on rosnie jak dla mnie, niech laduja Ci ten net, ja swoj musze sama ogarnac.

Boli mnie kurcze czesto jak na@ niewiem juz do jakiej czestotliwosci tych skurczow czekac....

nie dlugo musze isc zrobic wejscie smoka, moze ze stresu nie urodze? Ale jakbym jakims cudem cos zalatwila to dopiero sie pochwale
kochana
wez prysznic
jak beda sie nasilac
to pochodz troche
jak dalej beda sie nasilac jedz na IP
(to sa zalecenia z mojej SR)
bo niektore kobiety jako tako nie odczuwaja skurczow tylko taki bolesci wlasnie

3mam kciuki !!

grazinku ja chetnie cos porobie
moge cie nawet pokopac
bo mam tyle energii, ze szok

wlasnie wypucowalam wzystkie szfki w kuchni, umylam lodowke i wypucowalam lupek z alkoholem w salonie
aha i poodkurzalam
i teraz sie zastanawiam co by tu...jeszcze..:P

ooooo, moze spacer
ale najpierw chyba zjem kolacje

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-12 o 18:21
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:20   #2548
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jak mowicie o wadze dzieciaczków to sie zaczynam cieszyc ze moj seba nie jest wazony za kazdym razem bo pewnie bym sie zamartwiała albo nie wiadomo co ze za mały ze za duzy...
w poniedziałek mam usg i wazenie wiec ciekawa jestem
Stary 2011-04-12, 18:22   #2549
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabuus Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na glukozie 75g, dzisiaj odebrałam wyniki na czczo miałam 90 a po 2h miałam 108 a jak wyczytałam normy to są 50-100. ale to jak mam tak lekko przekroczoną to chyba nic nie znaczy nie ?
50-100 to raczej normy na czczo,
po 2h <120 powinno być, więc jest ok

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:24   #2550
atiz
Rozeznanie

Ja dziś pomyślałam sobie że chyba przestaje się martwić tym że moja dzidzia taka duża jest. Pewnie do 4 kilo dobije na pewno, w czwartek idę do lekarza chyba zmuszę lekarkę do USG, niech sprawdzi ile waży i mierzy.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości