Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 17:09   #631
mucka21
Rozeznanie

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

coś mi się z wizażem dzieje
Witam nową mamusię i gratuluję już tym które poznały płeć
ja dziś byłam na wizycie, założyli mi w końcu kartę ciąży ale mieli problem co wpisać z jaką data i w ogóle bo żadnych danych wcześniej nie zapisywali usg takie szybkie było i jestem tym rozczarowana, krwiaka nie ma jest tylko resorbcjonizacja? chyba tak to mówił taki ślad, mogę chodzić, ale mam się oszczędzać i nie współżyć celibat że ho ho. dzidziuś chyba spał bo się nie ruszył, mało go widziałam bo jak pisałam było to szybkie usg i lekarz nie mógł go pomierzyć to go źle zmierzył CRL 66.1mm! niby... a wymiary główki prawidłowe dla wieku ciąży. leżał dzidziuś z rączką za główką wstawie później zdjęcie. mam coś z moczem i mi przepisał lek, mam jeszcze jakąś infekcje czy coś w pochwie to od luteiny -zrobił cytologie. wkurzyłam się trochę na panią w rejestracji bo za miesiąc mam kolejną wizytę tj 19tc i się pytam czy będzie robione usg połówkowe i kiedy to mówi że w połowie ciąży to ja jej tłumaczę żeby może tą wizytę przesunąć o tydzień i razem z tym usg zrobić to ona że nie można bo ja mam za miesiąc zwykłą wizytę a usg będę miała kiedy indziej bo nie będą mi robić co miesiąc usg, powinno się w ciąży robić 3usg a oni mi już 2 zrobili nie mogę się z nimi dogadać. mam wybrać do końca luteinę i koniec z nią a i witamin mi żadnych nie przepisał nawet o nich nic nie wspomniał
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:11   #632
lausanne
Wtajemniczenie

ja się żegnam laski idę oddac się mojej ukochanej rozrywce, czyli jednym słowem ide sie kąpać
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:13   #633
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Ja dopiero sie melduję w nowym wątku a Wy juz naprodukowałyscie kolejny tom Miałam mala awarię z kompjuterkiem tzn.z int.przez to wiatrzysko No to odpisuję co zdażyłam wylapać.

Mam tak samo i to nietylko o ciuszki chodzi a o wszystko...dziwna może jestem ale w mojej głowie siedzi czasem jakis chochlik i mi gada żebym jeszcze uważała a przesdna raczej nie jestem...

Napisane przez lullaby_ml
A moja tesciowa co tydz kupuje jakies ubranka dla maluszka i zaczyna mnie to juz troche irytowac, bo powiedziala ze my mamy nic nie kupowac a ona sie wszystkim zajmie, grrrrrr..za chwile bedziemy miec cala szafe ubranek a ja tez chce cos sama kupiac dla dzidzi no
I dogódź tu kobiecie w ciąży!

Hehe dokładnie kobiecie w ciąży NIE DOGODZSZ...lullaby Ty marudzisz że jest jej za dużo a ja mogę pomarudzić że mojej jest za mało ale pewnie jakby zaczęła się udzielać to zaczęłaby mnie wkurzac w druga strone ja już mam poprostu jakąs awersję w stosunku do "mojej mamusi" i co by nie zrobiła będę reagowac alergicznie. Wiem napewno ze nie mam sie co nastawiac na jakiekolwiek prezenty z jej strony. Ale z drugiej strony nic by jej sie nie stało jakby od czasu do czasu zapytała jak sie miewam itp. Wiadomość o ciąży skomentowała w ten spsób "ja już jestem babcią" po tym jak moja mama z radością do niej "ale fajnie że babciami będziemy"...eh z nia to już nic sie nie da zrobic

Ja robilam takie badanie w pierwszej nieudanej ciąży dość wczesnie bo w 12 tygodniu gdyz miałam podstawowoą glukozę podwyzszoną. Tak więc nie wiem jak czuję się kobieta w bardziej zaawansowanej i jak może zareagować. Z moich rad to jesli nie mąż to weź kolezankę lub gazetki bo nudno a poza tym CYTRYNĘ ja osobiście polecam bo smakowało mi to jak słodziutka lemoniada

Jesli mogę cos doradzić...moja koleżanka miała identycznie ze swoja teściową. Wkurzała sie na nią ale nic jej mówic nie chciała bo nie wypada bo głupio itp. No i doszlo do tego że nawet mleka nie mogła sama kupować bo teściowa we wszystkim ją wyręczała. Odebrała jej cała radośc z tego oczekiwania zakupów itp. Nawet jak mały zaczął raczkować sama pojechała do sklepu i kupiła im wykładzinę do mieszkania normalnie i dopiero jak znajoma na nia naskoczyła i wygarneła co w niej siedzi to dopiero glupio i niefajnie sie zrobiło. Tak wiec jesli masz mozliwosc to zareagujcie w pore bo naprawde mozesz tego nie wytrzymac A tesciowym trzeba czasem dosadniej dac do zrozumienia o co biega bo one maja jakas wadę fabryczną że nie do konca slysza tak jak powinny

Hihi ja mam przed oczami taka samą wizję. Ja mój małz pod ręką i bąbel falujacy w brzuszku hehe taka sielankowa rodzinka ze swięconką

mam podobnie Miedzy nami jest chyba 3 dni róznicy więc jeśli podobnie czujemy dziwoty jakies w tym brzuniu to kto wie Mi sie wydaję że to jest to ale jak ktoś pyta to mówię że jeszcze nie...bo nie chce na jakąs wariatkę wyjść

Witam mamusię Agnieszkę a drugiej mamusi Agnysi życzę powodzenia na wizycie u Pani od ocząt

Aaaa LUBLINIANKI melduję że jutro sie melduję...tylko nie wyłapałam chyba gdzie dokładnie sie umawiamy? Przed Szewcem czy w srodku?
Lece teraz do znajomej zawoalala mnie na spaghetti Ah kochana jest że czasem pomyśli o mnie
Wybaczcie że tyle się opisałam ale nie było mnie prawie tydzień więc odebrałam sobie swoję miejsce wśród waszych postów
Bajos
Hi hi hi...wada fabrycznaswietnie to ujelas
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:16   #634
No air
Zakorzenienie

caroline_1988, a jaką masz wadę wzroku, jeśli można wiedzieć?

Ja też miewam dziwne sny. Niedawno śniło mi się, że rodziłam, a poród odbierał... mój kolega z liceum (metal, dłuuuuugie włosy, glany, wielki jak szafa). A dziś w nocy śniło mi się, że mnie i TŻ gonił... ten mnich z "Kodu da Vinci" i chciał nam zrobić krzywdę. Ale ostatecznie... rzuciłam się na niego i go pobiłam.
Ale jak się obudziłam to bałam się iść do łazienki. I obudziłam TŻ by poszedł ze mną.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:17   #635
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Caroline wiesz ja tak myślę, że my takie pierwszorazowe mamy najlepiej jak kupimy wszystko, ale nie dużo - czyli każdego po trochu. I same ocenimy w czym nam wygodniej trzymać dzieciątko. Ile mam, tyle pewnie opinii.
Też planowałam nie kupować kaftaników czy śpiochów, bo mi się nie podobają, ale lepiej kupię każdego po trochu.
Albo tesciowe nas wyrecza...
Stary 2011-04-12, 17:20   #636
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
dzięki
u mnie 16tc, cc mam z powodu przebytych operacji stawów biodrowych.. na 100%, bo pierwsza ciąża tez tak rozwiązana i już na pierwszej wizycie mi lek wpisała cc.

-
no Kochana nic sie przed Toba nie ukryje
a tak poważnie to wiadomo, że się cieszę, bo przecież najważniejsze, że zdrowe, ale jak wiecie już mam jednego synka i strasznie marzyłam o córci..
Haaa
Ja też w 16 tygodniu usłyszałam, że chłopak i mimo wstępnego rozczarowania to teraz się cieszę- widziałam reakcję tż i to było bezcenne

Spotkamy się za jakiś czas na innym wątku starając się o dziewczynkę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:23   #637
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
mnie uczyły i przewijać i karmić i ubierać...
I bardzo dobrze, bo jakby mi tak dali takie małe to nie wiem, co bym zrobiła.
Mój kolega opowiadał wrażenia z porodu swojej żony - urodziła, wyszła położna i pyta - Pan M?. On - TAK. Proszę to Pana syn, gdzie ubrania? Więc on biegiem na salę żony po torbę, za położną. Ona - no to ubieramy. On - oczy jak 5 zł - i mówi - JA??? Ona - no a kto. Ale w końcu sama ubrała, dała mu dziecko na ręce i poszła.
Chłop przeżył najtrudniejsze pół godziny w swoim życiu.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja się zapisuję. Ja to jeszcze mogę liczyć na instynkt macieżyński i pomoc otoczenia, ale mam nadzieję że tż się poduczy bo już widzę go stojącego bezradnie i tłumaczącego swoje lenistwo tym że on nie umie A jak będzie umiał to nie wykręci się
I instynkt czasem może nie pomóc, ani otoczenie. Ja sobie powtarzam - umiesz liczyć, licz na siebie. Więc wolę liczyć na to, czego mnie nauczą.
Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Ja będę miała CC a w szkole rodzenia to głównie chyba o porodzie naturalnym sie uczy nie? jak oddychać, przeć itd.. Ale chyba gdybym nawet naturalnie miałą rodzić to nie zapisałabym się do szkoły rodzenia. Nie znam nikogo w moim otoczeniu kto by chodził przed porodem a sobie nie poradził Ale ile osób tyle opinii. Ja jednak słyszałam, ze to taki zbędny bajer to w czasie porodu i tak się nie pamieta o tym co się uczyło albo i tak jest unaczeuj niż się przygotujemy albo w głowie zaplanujemy I szkoda mi troszke pieniązków. Za ta kasę to lepiej cos innego maluszkowi kupic np lepszy wózek No chyba, ze byłaby mo zliwośc aby chodzić na miejscu i za darmo to z ciekawości i aby się spotkac z innymi mamai bym poszła
Jaką masz wadę wzroku, że aż wskazanie na CC?
W szkole rodzenia uczą kąpania i opieki nad noworodkiem, ćwiczeń dla kobiety ciężarnej itp., a nie tylko samego porodu. I chyba można wybrac, na jakie zajęcia chce się iść. Ja do swojej szkoły miałabym 100 km, ale chyba i tak się zdecyduję. Coś mi się zawsze rozjaśni i nie w stylu "jedna pani drugiej pani", tylko informacje od fachowych położnych.
Cytat:
jestem po wizycie
wszystko ok, dziecko ma już 11cm od główki do pupy, zdrowe, ruchliwe lek wypatrzyła, że łożysko na przedniej ścianie przez co jak stwierdziła cc będzie trudniejsze
i okazuje się, że chłopak..
Gratulacje . A łożysko chyba jeszcze może się zmienić?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

nie dam rady dzisiaj wam poodpisywać....strasznie mnie boli głowa, chyba ta pogoda tak na mnie działa beznadziejnie

ide sie położyć, może jak się prześpię to się lepiej poczuje, na razie
Zdrowiej Danika, sen powinien pomóc.
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja dziś byłam na wizycie, założyli mi w końcu kartę ciąży ale mieli problem co wpisać z jaką data i w ogóle bo żadnych danych wcześniej nie zapisywali usg takie szybkie było i jestem tym rozczarowana, krwiaka nie ma jest tylko resorbcjonizacja? chyba tak to mówił taki ślad, mogę chodzić, ale mam się oszczędzać i nie współżyć celibat że ho ho. dzidziuś chyba spał bo się nie ruszył, mało go widziałam bo jak pisałam było to szybkie usg i lekarz nie mógł go pomierzyć to go źle zmierzył CRL 66.1mm! niby... a wymiary główki prawidłowe dla wieku ciąży. leżał dzidziuś z rączką za główką wstawie później zdjęcie. mam coś z moczem i mi przepisał lek, mam jeszcze jakąś infekcje czy coś w pochwie to od luteiny -zrobił cytologie. wkurzyłam się trochę na panią w rejestracji bo za miesiąc mam kolejną wizytę tj 19tc i się pytam czy będzie robione usg połówkowe i kiedy to mówi że w połowie ciąży to ja jej tłumaczę żeby może tą wizytę przesunąć o tydzień i razem z tym usg zrobić to ona że nie można bo ja mam za miesiąc zwykłą wizytę a usg będę miała kiedy indziej bo nie będą mi robić co miesiąc usg, powinno się w ciąży robić 3usg a oni mi już 2 zrobili nie mogę się z nimi dogadać. mam wybrać do końca luteinę i koniec z nią a i witamin mi żadnych nie przepisał nawet o nich nic nie wspomniał
Ty chodzi na NFZ? Masakra jakaś z takim podejściem.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Albo tesciowe nas wyrecza...
Na moją nie liczę.

Cotynato - ja tak kocham swojego synka, wiem, że to będzie mamisynek .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:24   #638
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ale jestem okropniasta cala duza milka poszla wlasnie w głąb mnie
Stary 2011-04-12, 17:25   #639
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ale jestem okropniasta cala duza milka poszla wlasnie w głąb mnie
Hehe ja wsuwam alpen gold z orzechami . Jak święto czekolady, to święto.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:32   #640
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ja wsuwam alpen gold z orzechami . Jak święto czekolady, to święto.
Świeta prawda
Stary 2011-04-12, 17:32   #641
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Mój kolega opowiadał wrażenia z porodu swojej żony - urodziła, wyszła położna i pyta - Pan M?. On - TAK. Proszę to Pana syn, gdzie ubrania? Więc on biegiem na salę żony po torbę, za położną. Ona - no to ubieramy. On - oczy jak 5 zł - i mówi - JA??? Ona - no a kto. Ale w końcu sama ubrała, dała mu dziecko na ręce i poszła.

O matko jakie to brutalne dlatego ja chyba pójdę do szkoły rodzenia, tylko jeszcze żadnej nie wybrałam. Podobno dobrze jest wybrać taką koło szpitala w którym chce sie rodzić, ja wybrałam szpital do którego mam jakieś 20km więc do szkoły nie będzie mi się raczej chciało tam latać :/ wy już coś wybrałyście?

O matko 100km??? Ancia na co się zdecydowałaś jeśli wolno zapytać.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:34
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:38   #642
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja chodziłam do szkoły rodzenia i tam nam pokazywali dużo nt pielęgnacji noworodka i m.in. kikuta pępowinowego Ale akurat w tym szpitalu, w którym rodziłam, położne wszystko już na dziecku pokazywały, jak kąpać na przykład - pierwszy raz kąpała położna, a potem na drugi dzień spytała czy sama chcę spróbować Fajnie, bo przynajmniej strachu potem nie było

Cytat:
Porażka, że tak późno masz kartę ciąży i nic nie mieli nigdzie zapisane, żeby uzupełnić Chodzisz na NFZ do lekarza ? Nie zastanawiałaś się nad zmianą ?

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
A JESCZZE APROPO TEGO ROGALA DO SPANIA BO JAKOS TAK UCICHŁ TEMAT O TYM.. Kupujecie? A moze uż ktos ma? Bo TŻ dostał wypłate i własnie się zastanawiam czy kupić to cudo czy będzie mi zbędne...
Ja nie kupowałam - pomagam sobie w inny sposób - mam dwie twardsze nieduże poduszki i jak mi źle to sobie układam pod brzuchem, tak żebym mogła pół na boku, pół na brzuchu spać, ale nie gniotąc maluszka

Cytat:
jestem po wizycie
wszystko ok, dziecko ma już 11cm od główki do pupy, zdrowe, ruchliwe lek wypatrzyła, że łożysko na przedniej ścianie przez co jak stwierdziła cc będzie trudniejsze
Gratulacje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:42   #643
No air
Zakorzenienie

Ja też chodzę na NFZ i usg mam na każdej wizycie, więc to chyba nie jest reguła...

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:46   #644
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Schudłam od początku ciąży 2kg, a w ogóle nie wymiotowałam. No i lekarz powiedział, że mam skróconą szyjkę macicy, dostałam luteinę dopochwowo, wizyta co 3 tygodnie i mam się oszczędzać
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:49   #645
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Ja też chodzę na NFZ i usg mam na każdej wizycie, więc to chyba nie jest reguła...
No to już wiele razy mówiłyśmy, że jedni tolerują tylko 3 inni przy każdej wizycie.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:50   #646
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi jak typowa wizyta na NFZ... Ja byłam dawno dawno temu na fundusz i nie wspominam miło tych wizyt u ginekologa. Rach ciach i następna. Okropieństwo. Teraz chodzę prywatnie, dość często, bo lekarz wypisuje mi L4 od samiuśkiego początku- na początku co 2, teraz co 3 tyg. Kurcze wy tu wszystkie o luteinie... nie brałam i lekarz też mi nic nie mówił o tym. Od początku brałam tran, prenatal complex (teraz classic) i ostatnio jonid - podobno dzieci są inteligentniejsze, tak mówi mój gin. Witaminy - te prenatal - też biorę na własną rękę, bo lekarz twierdzi, ze jak kobieta się zdrowo odżywia to nie ma takiej potrzeby. Ale wiadomo jak to jest z tym odżywianiem. Lepiej brać.

Cytat:
Haaa
Ja też w 16 tygodniu usłyszałam, że chłopak i mimo wstępnego rozczarowania to teraz się cieszę- widziałam reakcję tż i to było bezcenne

Spotkamy się za jakiś czas na innym wątku starając się o dziewczynkę
mój tż był nastawiony na chłopca, za to ja od początku miałam przeczucie, że to mała królewna ale mąż wierzył, że się mylę. I jaką miał minę jak lekarz powiedział, że to raczej dziewczynka.... jakby mu ktoś ukochane autko zarysował a teraz gada do brzuszka i cieszy się z małej że ho ho

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:50   #647
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Wiesz mi nie chodzi, że reguła, tylko, że tak wszystko na szybko, brak karty ciąży itd..

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:01   #648
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam wrześniowo-październikowe mamy, melduję się i na tym wątku, do tej pory udzielałam się trochę na lubelskim - tam gdzie miss.hot.

termin wg USG to 17.09.2011, z USG wyszło, że to chłopiec

pozdrawiam was wszystkie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:05   #649
acelinka
Zakorzenienie

hej kobity

ja cały dzień gdzieś tyrałam, biegałam, byłam na praktyce w szkole, potem w pracy, w między czasie z mamą ogarnąć na cmentarzu i jeszcze u bratanka byłyśmy no i w lumpku nie umiałyśmy się oprzeć i kupiłyśmy kilka cudnych rzeczy dla dzidziuśka

Cytat:
.
to miał wesoło facet
właśnie kobity orientowałyście się jak jest z ciuszkami w Waszym szpitalu? Bo ja byłam przekonana, że musze wziąć ubranka dla maleństwa, a bratowa tż'ta uświadomiła mnie, że w szpitalu gdzie ja mam rodzić dają szpitalne ubranka, a jak się ubierze dziecko w swoje, to już raczej się ich nie dostanie spowrotem

ten rampersik co kupiłaś cudowny

Cytat:
Lausanne -a czy położne uczą w szpitalu, jak się "opiekować" tym pępuszkiem?
powinny uczyć
tak naprawde to tak bardzo straszą tym pępuszkiem, a wystarczy po prostu na niego uważać, żeby np. przy zmiane pampka go nie zadrapać albo jak wycieramy dzidziusia po kąpieli. Do niedawna była teoria że trzega go dezynfekować i nie wolno było go moczyć, teraz podobno już się nie dezynfekuje tylko właśnie myje podczas kąpieli i tyle

co do szkoły rodzenia to ja niewiem czy pójdziemy na jakieś zajęcia czy nie. U mnie wybiera się tematy na które się chce chodzić i mnie jak już to interesowałyby te z zakresu np. jak to się oddycha w czasie porodu i jak poród przebiega, jeszcze był temat nt. chyba ćwiczeń jakiś ciązowych reszta jak dla mnie chyba zbędna by była

natka, wymieniłaś się już z kimś nr komórkacza? Bo jak nie to napisz n priva to Ci wyśle swój numer to się skontaktujesz z nami gdzie jesteśmy
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 18:07   #650
DzastaW
Zadomowienie

co tam u Was kochane? =))) ale Mnie tutaj dłuuuugo nie było. Nie nadrabiam stron, bo mam ich prawie 100 do przeczytania =///
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:07   #651
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
witam wrześniowo-październikowe mamy, melduję się i na tym wątku, do tej pory udzielałam się trochę na lubelskim - tam gdzie miss.hot.

pozdrawiam was wszystkie
Ooo , kolejny chłopak gratulacje

Wymianka.
Stary 2011-04-12, 18:09   #652
DzastaW
Zadomowienie

weszłam na tamtą stronę i przeżyłam zdziwienie że zamknięty (nie skumałam o co chodzi), ale za chwilkę zaczełam Was szukać =)))
Stary 2011-04-12, 18:09   #653
mucka21
Rozeznanie

Na NFZ,ponoć najlepszy lekarz jaki się trafił pacjentkom które do niego przychodzą (przed każdą wizytą słyszę jak go zachwalają i że lepszy od nie jednego prywatnego) niestety jak pisałam nie mam za bardzo jak zmienić lekarza bo nie znam innego nie pracującego w szpitalu, bo w szpitalu w którym chcę rodzić to tam lekarze prywatnie tylko przyjmują (a szpital normalny). Karty ciąży mi nie zakładali bo "ciąża jest pod znakiem zapytania" a teraz mieli problem. chciałam filmik nagrać ale powiedział ze już jedna pani próbowała ale się światło odbija, chciałam chociaż zdjęcie tego zdjęcia z usg zrobić to wydrukował i mi dał, w szoku byłam. powiedział żeby przed następna wizyta uprzedzić to nagra na "dyskietkę" (chyba o płytę mu chodziło) pytałam się ile to kosztuje to powiedział że groszowe sprawy-tylko dla jednych groszowe to 2-3zl a dla innych do 50zł są groszowe ale chciałabym filmik ale żeby nie było na nim tak mało jak dzisiaj tylko więcej.
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 18:12   #654
DzastaW
Zadomowienie

byłam dzisiaj na usg i chciało Mi się płakać, bo dziecko już ma nóżki i rączki =)))
Stary 2011-04-12, 18:16   #655
cotynato
Zakorzenienie

A mnie rozczula ten suwaczek w 3d co mam. Co wtorek lecę zobaczyć co mi pokaże. Fajnie że to się tak zmienia pokazując mniej więcej jak to wygląda.

Wymianka.
Stary 2011-04-12, 18:18   #656
DzastaW
Zadomowienie

cotynato Ja zrobiłam Sobie kalendarz gdzie zaznaczam który tydzień i wizyty u gina =))) łapie Mnie mania na dzidzi =))) he he
Stary 2011-04-12, 18:20   #657
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
cotynato Ja zrobiłam Sobie kalendarz gdzie zaznaczam który tydzień i wizyty u gina =))) łapie Mnie mania na dzidzi =))) he he
Ja już sobie w swoim torebkowym ( mam taki śliczny amarantowy od tż) zapisałam wszystkie tygodniem wizyty i inne takie jak by ktoś tam zajżał to by pomyślał że ja niezupełnie normalna jestem haha

Wymianka.

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 18:21   #658
DzastaW
Zadomowienie

czyli nie jestem jedyna =))) he he
Stary 2011-04-12, 18:22   #659
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po wizycie
super, że z maluszkiem wszystko dobrze

zaniebieszcza się nam lista coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

pozdrawiam was wszystkie
witaj u nas i kolejny chłopak heheh

Cytat:
A mnie rozczula ten suwaczek w 3d co mam. Co wtorek lecę zobaczyć co mi pokaże. Fajnie że to się tak zmienia pokazując mniej więcej jak to wygląda.
a j nie umiem czytać tego suwaczka
co oznaczają te liczby z prawej strony??u Ciebie jest "22 0"

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:23   #660
DzastaW
Zadomowienie

a Ja muszę leżeć w łóżeczku jak najwięcej, bo mam jakieś przekrwienie i ginka zakazała dużo chodzenia i siedzenia =///
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości