TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 10:19   #4831
panna migotka
Rozeznanie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cześć dziewczyny jestem z mamuś majowo- czerwcowych i czasami podczytuję Was namiętnie (co pewnie widać na pasku ) mam pytanie: czy któraś z Was ma może wózek delti dot lub miała okazję go wypróbować? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi
Stary 2011-04-12, 10:21   #4832
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

nie moge za wami nadążyć brak czasu totalny

Darusia gratuluję!!!!!!!!!!!!:jup i:

Zdjęcia przecudne wkleiłyście
Lind super wyglądają w trójeczkę
Ferrou Kubuś śliczniutki
Wszystkie jubilatki jak laleczki

U nas niefajnie Danielek jest przeziębiony dzisiaj w nocy prawie nie spał bo tak go katar zatyka frida nie daje rady,byl dzis u lekarza wszędzie czysto tylko gardło zaczerwienione i ten katar okropny.Moja wina bo babcia jest chora i go pewnie zaraziła,mogłam wziąć zwolnienie żeby ona się mogła wyleczyć ale niby jak to zrobić
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:31   #4833
CAROLAJKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja mam taki uchwyt do kubka i u mnie się nie sprawdza ponieważ większość kubków jest szerokich i po prostu nie pasuje tylko takie wąskie, a taki mam jeden niekapek którego mały nie lubi, mam coś takiego http://allegro.onet.pl/uchwyt-na-kub...542287046.html
jako uchwytu do kubka uzywam torby takiej doczepianej do wózka, i ona ma taka kieszonkę wyciąganą w razie potrzeby na butelkę http://allegro.onet.pl/torba-biodrow...553011373.html
my mamy taki niekapek
i jeszcze jeden ten 360 i bidon z rurka i poszukuję czegoś w co mi sie to zmieści
http://allegro.onet.pl/kubek-niekape...508259558.html
torba fajna ale gdzie ja ja powiesze
nad wózkiem sie zastanawiam takim
http://cgi.ebay.de/Fahrradanhanger-J...item43a66e652b
ten moznaby było i do roweru podczepić
albo takimi
http://cgi.ebay.de/CROWN-Kinderwagen...item5d2c3fbda4
http://cgi.ebay.de/Chariot-CX1-Jogge...item27b9f84962
http://cgi.ebay.de/Baby-Jogger-Perfo...item439f26b7de
może któraś miała do czynienia z którymś z tych wózków i mogłaby coś doradzić ?
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 10:33   #4834
lindsley
Zakorzenienie

http://www.groupon.pl/in/.ImclHA?nlp

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2011-04-12 o 10:34
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 11:45   #4835
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
aniu, bidulka olunia , podajesz jej coś?
tak clemastinum i ceruvit junior to taki rutinoscorbin dla dzieci niby dla starszaków ale mój lekarz mówi że mogę go Oli dawać po tym zestawie jej szyko przechodzi

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
W końcu się odezwałaś. Czekamy na zdjęcia poremontowe i aktualne biegającej Lenki

Dziewczyno co to będzie jak będziesz w moim wieku. Masakra jakaś. Dbaj o siebie bo sie całkowicie rozsypiesz.

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Tak duzi miają o wiele lepiej. Nie dość że na innych(czyli takich kurdupli jak ja) patrzą z góry to jeszcze u nich kilogramy inaczej się rozkładają.
A ja to nawet w butach na obcasie teraz nie mogę chodzić

Zdrówka dla Oli życzę
ta a jak jak załżę obcas wygladam jak wierzowiec

Cytat:
Napisane przez CAROLAJKA Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak nazwać ten uchwyt pojemnik na picie do wózka by go znaleźć gdzieś na necie co bym mogła zamówić bo mam już dość rozlanego picia w wózku zwłaszcza że teraz zmieniamy wózek bo postanowiłam się wziąć za siebie i zrzucić pare kg i przechodzimy na wózek jogger tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy co bym mogła z Daną biegać tereny mamy tutaj wyśmienite

a któraś kiuedyś pisała bym dałą zdjęcie swoje już raz wklejałam mój rozmiar XXXL :P
ja go w sklepie widziałam a jak go nazwac nie wiem

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Wiecie, z tymi kilogramami, to bywa różnie - są dziewczyny, które naprawdę są duże, a potrafią się tak fajnie ubrać, że wyglądają świetnie i do tego umalować i cała reszta. A są super szczupłe, co potrafią to zepsuć i wyglądają po prostu źle.
Naprawdę - wg mnie - istotne jest jedynie to, jak się czujemy z własnym ciałem ( nie licząc patologii w postaci anoreksji i innych takich). Ja po ciąży mam do siebie pewne uwagi, ale ... przed ciążą też je miałam, pewnie zawsze będę miała.No chyba, że z jakieś 10 kg zrzucę, ale wtedy cycki będę miała do kostek chyba. Do tego mam blizny na ręku, kawałku pleców i kawałku tyłka Kurka - wiadomo - jakoś Stwórca musiał mnie powstrzymać przed totalnym puszczaniem się - dał mi blizny, żebym miała kompleksy i nie rozbierała się przed każdym fajnym facetem (z dużą pałką). Ale o czym ja tu miałam.... a wiem - wszystko jest w naszej głowie i najbardziej my swoim myśleniem określamy swój wygląd.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

A wiem, że miałam napisać, coś innego i więcej, ale klient mi tu zadzwonił i mnie wytrącił z równowagi.
Oplułam monitor !!!!1:hah aha:

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

A gdzie Ana ?
Stary 2011-04-12, 12:14   #4836
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, z tymi kilogramami, to bywa różnie - są dziewczyny, które naprawdę są duże, a potrafią się tak fajnie ubrać, że wyglądają świetnie i do tego umalować i cała reszta. A są super szczupłe, co potrafią to zepsuć i wyglądają po prostu źle.
Naprawdę - wg mnie - istotne jest jedynie to, jak się czujemy z własnym ciałem ( nie licząc patologii w postaci anoreksji i innych takich). Ja po ciąży mam do siebie pewne uwagi, ale ... przed ciążą też je miałam, pewnie zawsze będę miała.No chyba, że z jakieś 10 kg zrzucę, ale wtedy cycki będę miała do kostek chyba. Do tego mam blizny na ręku, kawałku pleców i kawałku tyłka Kurka - wiadomo - jakoś Stwórca musiał mnie powstrzymać przed totalnym puszczaniem się - dał mi blizny, żebym miała kompleksy i nie rozbierała się przed każdym fajnym facetem (z dużą pałką). Ale o czym ja tu miałam.... a wiem - wszystko jest w naszej głowie i najbardziej my swoim myśleniem określamy swój wygląd.
To ja teraz już wiem dlaczego mam blizny na nodze i tyłku

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 12:46   #4837
catro
Rozeznanie

Hej dziewczynki
ja znowu wpadam jak przez okno... kurdę aż mi głupio że tak długo się nie odzywałam...
w pracy mam sajgon - moja kierowniczka ✂✂✂✂✂✂✂ca dostaje jak tylko np. dzień wolny muszę wziąć i w pracy na wizażu siedzieć już nie mogę (dobrze, że teraz jej nie ma, to mogę coś napisać).
A w domu laptop ciągle nie naprawiony

Chciałam złożyć życzenia urodzinowe dzieciaczkom naszym wątkowym - aż nie będę wymieniać, bo to wstyd tyle tu nie pisać Dzieciaczkom życzę mnóstwo prezentów i radości, jaka była w dniu urodzinek

Teraz nadrabiam - jestem na złamaniu rączki u Hani i aż mnie dreszcz przeszedł - nieprzyjemny temat

A u nas - Olcia biega, ostatnio mamy maraton po lekarzach, bo w moczu wyszło coś nie tak (ale na szczęście już opanowana sytuacja) a w sobotę do kardiologa na wizytę.
Olcia jest też w programie Centrum Zdrowia Dziecka dot. zbadania żywienia i stanu odżywienia niemowląt w wieku 6 i 12 miesięcy. Teraz czekamy na wyniki badań laboratoryjnych.

To idę dalej czytać

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:11   #4838
CAROLAJKA
Raczkowanie

ja jeszcze z takim jednym pytaniem idziemy pod koniec maja na komunie i mam dylemat co dać chłopcu na prezent ? to mojej kuzynki syn
Stary 2011-04-12, 13:19   #4839
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze z takim jednym pytaniem idziemy pod koniec maja na komunie i mam dylemat co dać chłopcu na prezent ? to mojej kuzynki syn
Zalezy jak się u was prezenty kupuje ja raczeh kupuje rzeczy pamiątkowe bardziej , chłopcu bym kupiła dobry zegarek czy coś w tym stylu .
Stary 2011-04-12, 13:29   #4840
CAROLAJKA
Raczkowanie

zegarek już ma ja się zastanawiałam nad Biblią ale to chyba chrzestny powinien kupić u nas to róznie z prezentami chciałabym wydać nie więcej niż 200 Euro bo to troszkę dalsza rodzina
Stary 2011-04-12, 13:32   #4841
P0P70
Zakorzenienie

Catro - dobrze że wapdłaś i wspomniałaś o Hani bo Hania ma dzisiaj urodziny.

Hania dzielna dziewczynko dużo zrówka i szybkiego zrastania kostek. Prezentów także życzę i rodziców mniej zapracowanych

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:34   #4842
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
zegarek już ma ja się zastanawiałam nad Biblią ale to chyba chrzestny powinien kupić u nas to róznie z prezentami chciałabym wydać nie więcej niż 200 Euro bo to troszkę dalsza rodzina
Spytaj chrzestnego co kupuje .
ew jak chcesz coś nie pamiatkowego to może rower, hulajnoga , rolki ?
Za 200 euro to już ładny prezent zrobisz .
Stary 2011-04-12, 13:38   #4843
catro
Rozeznanie

mrowak - doszłam do momentu jak pytałaś o wózek cybex topaz. Nie wiem czy to ciągle aktualne, ale że nie wiem kiedy znowu będę mogła coś napisac to się wypowiadam: ja się czaję na cybexa, tylko że callisto. Ten cybex, co go pokazałas w linku to chyba stara wersja, bo biały stelaż - teraz już robią czarne stelaże, które mi sie bardziej podobają.
Poza tym - jak na stary model to cena na all nie zachwyca - w warszawskich Swiatach dziecka podobnie kosztuje, a wersja z 2011 r.
A ja się napaliłam na callisto, bo ma pojedyncze koła i taką fajną budkę którą można tak zaciągnąć, że dziecko nawet od deszczu ochroni.
O właśnie bo o budce też pisałaś - całkiem możliwe, że w nowszych modelach topazów tez jest juz taka większa (w callisto to dopiero chyba od 2011 jest taka duuuża).

Olci się całkiem wygodnie w nim siedziało - ma przestronne siedzisko, amortyzatory z tyłu, skrętny, jednym słowem mój faworyt. Jak porównywałam z Inglesiną Trip (ty chyba tez masz taką), to ta ostatnia była bardziej "twarda" mam wrażenie że jest sztywniejsza na wertepach i bardziej dziecko telepie. Ale to może tylko moje wymyśłunki, bo jeździłam nią po sklepie.

A dlaczego nie wystarcza Ci Inglesina? Bo ja w razie czego prawdopodobnie kupie ją (te cybexy są w Wawie rozchwytywane jak nie wiem - normalnie zapisy na konkretne kolory i kolejki jak za komuny)

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:55   #4844
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Ja daję Camilię jak się budzi w nocy z płaczem i nie da się go uspokoić. Zapobiegawczo nie daję...

A dziś zauważyłam że sobie chyba dziąsełko przygryzł tam gdzie wychodzi mu ta ostatnia jedynka... Bo raczej nie w tym miejscu gdzie się powinna przebić a ma takie miejsce (może 2mm x 2mm) aż bordowe I jęczy całymi dniami
to faktycznie go to może boleć-moja jak mnie dzis tak "pieszczotliwie" ugryzła w palec to gwiazdki zobaczyłam , to dzieć sam siebie też ugryźć może

Cytat:
- jakoś Stwórca musiał mnie powstrzymać przed totalnym puszczaniem się - dał mi blizny, żebym miała kompleksy i nie rozbierała się przed każdym fajnym facetem (z dużą pałką)..

Cytat:
widzisz, o ciebie też stwórca zadbał i całe szczęście, bo inaczej nie wiem jakby to z wami było
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
U nas niefajnie Danielek jest przeziębiony dzisiaj w nocy prawie nie spał bo tak go katar zatyka frida nie daje rady,byl dzis u lekarza wszędzie czysto tylko gardło zaczerwienione i ten katar okropny.Moja wina bo babcia jest chora i go pewnie zaraziła,mogłam wziąć zwolnienie żeby ona się mogła wyleczyć ale niby jak to zrobić
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
tak clemastinum i ceruvit junior to taki rutinoscorbin dla dzieci niby dla starszaków ale mój lekarz mówi że mogę go Oli dawać po tym zestawie jej szyko przechodzi
tylkooliwka, ania p, a dawałyście dzieciom krople na katar euphoriubium ?(homeopatyczne toto)
u nas bardzo szybko pomogły zwalczyć katar

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
A dlaczego nie wystarcza Ci Inglesina?
to ja ci za mrówę napiszę-mróa chce zmienić ingesine zippy free, bo jest ciężkawa i ma mało miejsca na szerokości ramionek i gabi ciasno

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-04-12 o 13:57
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 14:40   #4845
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
nie moge za wami nadążyć brak czasu totalny

Darusia gratuluję!!!!!!!!!!!!:jup i:

Zdjęcia przecudne wkleiłyście
Lind super wyglądają w trójeczkę
Ferrou Kubuś śliczniutki
Wszystkie jubilatki jak laleczki

biedny danielek oby szybko przeszło kurcze tak to jest z opiekunkami...mój ojciec też jak ma katar to problem, bo ja w szkole urlopu wziąć nie mogę, jedynie urlop bezpłatny z wyprzedzeniem 3 dniowym. Na szczęście jak coś to w razie W moja mama bierze urlop i przychodzi - do tej pory była RAZ

Cytat:
pl_madzia ;26302417]
Ja Erwinka kąpię zamiennie raz Nivea do kąpieli(kupuję w biedronce taki niebieski) drugi raz balneum, a kolejny mąka ziemniaczana. Tylek zawsze mydełkiem i rączki też i stopki, a włosy szamponem, reszty ciała mydłem nie myję, tylko tą woda z płynem opłukuję. Po kąpieli niczym nie smaruję bo ma ładną skórę, czasami tylko buzię, bo tam ma jakieś takie atopowe zmiany czasami.
dziwna ta lekarka, naprawdę. Jak nie chce normalnego mm, to mu mieszaj aż się przyzwyczai. Wiesz np na 6 miarek, 5 pepti i 1 mm, potem 4 na 2 itp. ja tak moja na początku do smaku pepti przyzwyczajałam.

ja kąpię podobnie jak ty-daję płynu i ciałko tym, a dodatkowo stópki, paszki i włoski żelem. Czasem jak jest nawrót prchów AZS-owych to w vitelli kąpię już tylko (no oprócz włosów)

lindsley, banda przeboska
Ty mówisz, że trudno trójce fotę walnąć- mi nawet mojej jednej ciężko, taka ruchliwa

sara 85
, bardzo mi przykro, przydałby ci sie ktoś dopomocy na dłuższy czas. A od dawna masz takie problemy? czy to teraz wyszło dopiero?

niezły cwaniaczek z kubanka
to zobowiązuje cię do zameldowania się , że byłaś u tego gina (żeby ci nie przyszło do głowy, że jeszcze masz czas...)

u mnie odra w 12 mies, a potem 14 mies penumo i 16 ost.dawka 6w1 (albo na odwrót). Ale wiem że różnie robią, np. u mnie na pierwsze dawki peneumo i 6w1 razem szzepią, a u koleżanki osobno.
Mi w ks. zapisują kiedy mam następne, więc może lepiej zadzwonić się zapytać

ponawiam pytanie do użytkowniczek (mam użytkowników ) CAMILII-działało to u was? ile razy dziennie dawałyście?

i znów dzięki za odpowiedzi kąpielowe-zawsze można na was liczyć

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

mojego kolegi zona też 5,5 naturalnie urodziła, i mały długo był klocem (do 2 roku)-bardzo późno zaczął chodzić, bo mu ciężko było... [/QUOTE]dzięki za odp ja dawałam camilię, ale jakoś szczególnie efektu nie widziałam, w sumie to mały nie ząbkuje boleśnie i u nas sprawdza się bobodent

Cytat:
współczuje oby szybko przeszło .

Ferrou może i masz za dużo kg ale jesteś chyba dość wysoka i przede wszystkim po Tobie nie widać tego rozmiaru XL
Ja też waże dużo a tego po mnie aż tak nie widać

ze szczepiuonką odra świnka różyczka raczej nie powinno sie robić żadnej innej

Mała coś mi kaszle bidula bo ma katar i cięzko jej się śpi
o jeju jeszcze Ola chora...kurcze, znowu nam forumowe dzieciaki chorować zaczynają?? tfu tfu. Przesyłam fluidy zdrowotne

Ja wróciłam od siostry, pojechałam z małym po pracy. Tak się wybawił, że teraz padł

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 15:06   #4846
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Carolajka ja mam gorszy problem mojego tż chrzestnica ma rocznicę komunii i robią imprezę razem z chrzcinami młodszej córki-co się kupuje na taka okazję

Cytat:

tylkooliwka, ania p, a dawałyście dzieciom krople na katar euphoriubium ?(homeopatyczne toto)
u nas bardzo szybko pomogły zwalczyć katar

to ja ci za mrówę napiszę-mróa chce zmienić ingesine zippy free, bo jest ciężkawa i ma mało miejsca na szerokości ramionek i gabi ciasno
ja nigdy nawet nie kupiłam żadnych kropli,własnie miałąm się Was poradzić co najlepiej kupić,dziękuję juz zapisałam-mam nadzieję,że nie są na receptę?

dziwne bo mu przepisała zyrtek(nie wiem jak się pisze)calcium,tantum verde i jeszcze jakieś tabletki

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ja wróciłam od siostry, pojechałam z małym po pracy. Tak się wybawił, że teraz padł
od "tej"siostry?
Stary 2011-04-12, 15:10   #4847
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Carolajka ja mam gorszy problem mojego tż chrzestnica ma rocznicę komunii i robią imprezę razem z chrzcinami młodszej córki-co się kupuje na taka okazję

ja nigdy nawet nie kupiłam żadnych kropli,własnie miałąm się Was poradzić co najlepiej kupić,dziękuję juz zapisałam-mam nadzieję,że nie są na receptę?

dziwne bo mu przepisała zyrtek(nie wiem jak się pisze)calcium,tantum verde i jeszcze jakieś tabletki

od "tej"siostry?
nawet nie wiedziałam, że z okazji rocznicy komunii się daje prezenty i robi imprezy
Tak od tej samej, mam jedną tylko, niestety...byłam tylko ze względu na dominisię, bo ona ciągle chodzi i woła "ciocia" i 'kujuś' (kubuś). Z siostrą w sumie nie gadałam, bawiłam się z dziećmi. Ona chyba się domyśla, że ja coś wiem, bo też była dla mnie "oficjalna"

Stary 2011-04-12, 15:22   #4848
sara 85
Zakorzenienie

a ja cały dzień leże w łóżku już cholery dostaje;/

25 kwietnia mamy rocznice ślubu, musze coś dla tż wymysleć ale nie wiem co;/ nie wiem czy mu coś kupić czy coś innego. Macie jakieś pomysły? pomocy, bo nie mam pojęcia co;/

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:23   #4849
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam, że z okazji rocznicy komunii się daje prezenty i robi imprezy
Tak od tej samej, mam jedną tylko, niestety...byłam tylko ze względu na dominisię, bo ona ciągle chodzi i woła "ciocia" i 'kujuś' (kubuś). Z siostrą w sumie nie gadałam, bawiłam się z dziećmi. Ona chyba się domyśla, że ja coś wiem, bo też była dla mnie "oficjalna"
no tak trochę nieciekawie,ale ja bym chyba nie wytrzymała żeby nie powiedzieć-twarda jesteś

właśnie dla mnie tez to jest bez sensu co oni wymyślili

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
a ja cały dzień leże w łóżku już cholery dostaje;/

25 kwietnia mamy rocznice ślubu, musze coś dla tż wymysleć ale nie wiem co;/ nie wiem czy mu coś kupić czy coś innego. Macie jakieś pomysły? pomocy, bo nie mam pojęcia co;/
my w ostatnią rocznicę zrobiliśmy sobie dobrą kolację przy winku i obejrzeliśmy całe wesele ale prezentów nie robiliśmy,tez nie mam pojęcia co można kupić z tej okazji.
Stary 2011-04-12, 15:32   #4850
Ferrou
Zakorzenienie

I znowu dzieciaczki się pochorowały.. zdrówka dla wszystkich

Haniu Fasolkowa, wszystkiego najlepszego, szczęścia, zdrówka, duuużo prezentów

Megi, Ty to potrafisz wszystkich (wszystko ) do pionu postawić haha
Stary 2011-04-12, 15:38   #4851
sara 85
Zakorzenienie

hmm a może zamówie obraz taki na płótnie na którym będziemy z Zosią. Kiedyś chcieliśmy taki zamówić ale zawsze tak nam schodzi

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Haniu wszystkiego najlepszego

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-04-12, 15:50   #4852
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
no tak trochę nieciekawie,ale ja bym chyba nie wytrzymała żeby nie powiedzieć-twarda jesteś

właśnie dla mnie tez to jest bez sensu co oni wymyślili

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

my w ostatnią rocznicę zrobiliśmy sobie dobrą kolację przy winku i obejrzeliśmy całe wesele ale prezentów nie robiliśmy,tez nie mam pojęcia co można kupić z tej okazji.
ja wiem, czy twarda....w środku się we mnie gotuje ale wiem, że gdybym jej to wszystko wygarnęła, to kontakt by nam się całkiem urwał, a nie chcę stracić możliwości kontaktu z moją siostrzenicą, którą kocham niewiele mniej niż własne dziecko ja ją od narodzin tuliłam, karmiłam, przewijałam, kąpałam...później jak zaszłam w ciążę, to z tej miłości do dominisi jeszcze bardziej nie mogłam się Kubusia doczekać...Uwielbiam tę małą, ona za mną też przepada, całymi dniami tylko ciocia i ciocia. Moja siostra jest mściwa (tak jak i ja) i uderzyła by w najczulszy punkt - uniemożliwiłaby mi kontakt z małą. Dlatego kurna siedzę cicho

A i jeszcze się pochwalę - rozmawialiśmy z tż - a to przez DARUSIĘ że może jednak nie czekać tyle na drugie dziecko no i stanęło na tym, że musimy tak ucelować, żeby się urodziło w 2013 r. - mały pójdzie wtedy do przedszkola, ja będę mogła skorzystać po macierzyński, urlopach i zwolnieniu urlop dla poratowania zdrowia - dla nauczycieli i tym sposobem prawie do 3 lat będę z małĄ a Kubulek będzie do przedszkola chodził już wtedy już się nie mogę doczekać....oczywiście jak się zdarzy wpadka po drodze to też będzie git. Ale po najbliższej @ jak obiecałam idę do gin i Yasmin niech mi znowu zapisze

Stary 2011-04-12, 17:36   #4853
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
a ja wiem dlaczego mam kompleks brzucha i mega rozstepy hehhe
megi .. szaleńcze jeden!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:55   #4854
mrowak
Zakorzenienie

Co do camilli to my dajemy tylko w nocy-raz. Czasem działa, czasem chyba nie-dziś kończymy jedno opakowanie i zaczniemy drugie.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
mrowak - doszłam do momentu jak pytałaś o wózek cybex topaz. Nie wiem czy to ciągle aktualne, ale że nie wiem kiedy znowu będę mogła coś napisac to się wypowiadam: ja się czaję na cybexa, tylko że callisto.
A ja się napaliłam na callisto, bo ma pojedyncze koła i taką fajną budkę którą można tak zaciągnąć, że dziecko nawet od deszczu ochroni.

Olci się całkiem wygodnie w nim siedziało - ma przestronne siedzisko, amortyzatory z tyłu, skrętny, jednym słowem mój faworyt.
a no widzisz-dobrze ze o tym napisałaś, bo mi właśnie tej dużej budy z Inglesiny brakowało w tym wózku,a skoro obecny model już ma to to może warto przemyśleć. No i siedzisko ma być właśnie przestronne. Tylko jak zwykle nie mam gdzie go u siebie wypróbować, bo tu średnio z tego typu wózkami-sprowadzą na zamówienie tylko

Cytat:
no właśnieprawie 11 kg waży
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:19   #4855
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Hello Wczoraj chciałam odpisać to cały czas wyskakiwał mi koń trojański na wizazu

P0P tylko jak my się na te nauki umówimy jak ja mogę w weekend a Ciebie wtedy nie ma A może któregoś dnia po pracy odwiedzisz mnie i moje dzieci na kawkę ??

Apropo mojej pracy to kasę miałam dogadaną, większa "aż" o 200zł od poprzedniej, ale renomowana wszystkim znana firma, możliwość awansu, socjal, benefit, karnet na basen, bony na święta. Posiedzę tam pewnie ze dwa lata i ucieknę po większą pensję - a ile się naucze to moje

Baobabku do roboty - do przedszkola przyjmują 2,5 latków i mój Dyzio rusza już we wrześniu 2012
Ja to czuję że już wkrótce będzie tu wysyp ciężarówek

megi kocham Cię! Ale Ty to wiesz

Bardzo Wam dziękuję za odp w sprawie chodzenia, pocieszyłam się

Haniu najpiękniejsza wszystkiego co najlepsze!! Uśmiechu, radości, miłości i spełnienia marzeń

To nasz mała Hania rączkę złamała?? Jak to? Kiedy? Jak? Ide szukać informacji!!

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:23   #4856
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

My znowu po całym dniu kucia po ścianach. Tragedia choć dzisiaj było lepiej niż wczoraj. Miałam jechać do mamy ale niestety się nie dało bo chłopiec którym się opiekuje jest chory a ja nie chcę Zosi zarazić pzed jutrzejszym szczepieniem.

sara - ja pierwszy atak rwy kulszowej miałam mając 25 lat.Później było jeszcze kilka i za każdym razem były zastrzyki i rehabilitacja. Cały czas się zastanawiam kiedy znowu mnie złapie.

Zdjecia dzieciaczków ze spotkania super

Cytat:
E tam moja była kg mniejsza i w sumie zgadzam się z moją gin że dzieciaki sa upasione po witaminkach tych dla cięzarnych szymek ważył ponad 4kg a brałam witaminy przy Oli nie brałam i 3 kg a długa była na 4 bo tak wychodziło na USG a wkońcu wagę się liczy z długości kości , obwodów itp.
Koleżanka brała tony witamin a jej dziewczyny po urodziu nie przekraczały 3 kg. Ale ja spotkałam się z opiniami połoznych że rzeczywiście witaminy i ogłonie dbanie o siebie, oszczędzanie to może mieć duży wpływ na wagę dziecka

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja sobie tak myślę, ze problem i Ferrou i mój i pewnie paru innych tu obecnych polega na tym, że o ile ktoś z boku mówi "wyglądasz super", "czepiasz się siebie" "wcale nie jesteś gruba" itd to ciężko w to uwierzyć dlatego, że my same widzimy u siebie zmiany jakie ostatnio się pojawiły i nam samym trudno je zaakceptować. To trochę tak jak ktoś by powiedział "mam za duży nos", a wszystkim dookoła wydawałoby się, że jest idealny. Ja widzę u siebie oponę na brzuchu i właściwie w żadnych ciuchach nie czuję się dobrze, a cyferki wyskakujące na wadze to jedno, a poszczególne partie ciała to drugie. Co z tego, że nogi, ręce są w miarę OK, skoro mam problem z brzuchem, który skutecznie potrafi skopać mi humor. Krótko mówiąc ja u Ferrou widzę śliczą twarz, na którą w dodatku potrafi nałożyć genialny makijaż, a ona widzi nadwagę, która póki co pewnie spędza jej przysłowiowy sen z powiek.
Niestety na postrzeganie własneosoby nie ma siły. Jak sama widzisz jakąś wadę to nie bierzesz wogóle pod uwagę zalet.

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
aa i obiecałam ostatnio zdj z roczku... co prawda dałam je już na fb ale tu tez wrzucę

1.przed wyjęciem (chwile po wyjściu futro zostało ściągnięte
2-3 sesja na stole
4. z mama
5. z babcia
Śliczności

Cytat:
zeby otworzyć klub malucha mozesz dostać nawet do 300 tysięcy a za taką kase możesz coś zrobić nie tylko małego wkładu własnego ppotrzebne jest tylko 25 % wartości całej inwestycji reszte dostaniesz z UE wystarczy podejść do odpowiednich jednostek organizacyjnych pomoga dosłownie we wszystkim począwszy od wypełnienia formularzy skończywszy na znalezieniu umeblowania i odpowiedniego zatrudnienia zeby spełnić wymogi wnioski na konkurs bo tak to sie nazywa mozna składać do końca 2013 roku aby dostać taką dotacje należy podejść do centrum Rozwoju Regionalnego UP nie mają z tym nic wspólnego tam jedynie możesz dostać dotacje na otworzenie własenj firmy wiem bo my teraz czekamy jak na szpilkach czy nasz wniosek zostanie przyjety czy nie z tym ze my ubiegamy się tylko o kase na wyposażenie lokalu i przeszkolenie personelu
Faktycznie można dostać dotację ale nistety ne jest to takie proste. Te konkursy wygrwa niewielu ludzi a też o taką kwotę to musisz wystąpić jż jako firma a nie osoba fizyczna. I np. składającch wnioski jest 100 a kasę dostaje 10. Poza tym dla mnie te 25% wartości inwestycji nie jest do przejścia.

Cytat:
Dziewczyny jak nazwać ten uchwyt pojemnik na picie do wózka by go znaleźć gdzieś na necie co bym mogła zamówić bo mam już dość rozlanego picia w wózku zwłaszcza że teraz zmieniamy wózek bo postanowiłam się wziąć za siebie i zrzucić pare kg i przechodzimy na wózek jogger tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy co bym mogła z Daną biegać tereny mamy tutaj wyśmienite

a któraś kiuedyś pisała bym dałą zdjęcie swoje już raz wklejałam mój rozmiar XXXL :P
My bylismy na rolkach z normalnym wózkiem na dużych pompowanych kołach. Mamy espiro enzo jet bardo stabilny

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

HANIU DUŻO ZDRÓWKA I UŚMIECHU
Stary 2011-04-12, 18:28   #4857
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Fasolka dla Hani że taka dzielna była!!
P.S. Fajnego masz tżta (o ile to On na fotach z Hanią)

Zdjęcia dzieciaków przepiękne!! Kalinę widziałam na fb i jestem jak zwykle Nią zauroczona

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:44   #4858
lindsley
Zakorzenienie

Mamy 4 ząbek Misiek dalej nieznośny dziś był na szczęście już śpi

A kiedy z dzieckiem na pierwszą wizytę do dentysty?
Od dwóch dni myje pastą ząbki i mu się podoba

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:49   #4859
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Niestety na postrzeganie własneosoby nie ma siły. Jak sama widzisz jakąś wadę to nie bierzesz wogóle pod uwagę zalet.
o to w moim przydługim wywodzie mi chodziło-że też nie wpadłam na to jak zmieścić to w jednym zdaniu...dzięki

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

a propos dentysty to u mojej dentystki wisi info ze jak tylko sie zabki pojawią to żeby iść, albo koło roczku właśnie, ale podejrzewam, że chodzi głównie o zapoznanie się z gamibnetem jako takim-dzięki że mi przypomniałaś!

Ja muszę też z młodą śmignąć do ortopedy i ciągle mi się to przypomina za późno

ten cybex fajny i ładny (ze zdjęć), ale martwi mnie że tylko do 15 kilo podczas gdy np.osławiony maclaren do 20 paru
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:53   #4860
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Mamy 4 ząbek Misiek dalej nieznośny dziś był na szczęście już śpi

A kiedy z dzieckiem na pierwszą wizytę do dentysty?
Od dwóch dni myje pastą ząbki i mu się podoba
ja rozmawiałam ze stomatologiem, to kazał przyjsć rok po pojawieniu się pierwszego ząbka.

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości