A HAmburgerów tu nie serwujemy! '96 cz. 9. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 15:38   #361
pinats
Zakorzenienie

Dot.: A HAmburgerów tu nie serwujemy! '96 cz. 9.

Aga wiem

Jess dzięki
Stary 2011-04-12, 15:40   #362
caroline060
Zakorzenienie

Aga, w sumie nie był taki trudny... ale to tylko mnie się tak wydaje bo zrobiłam sobie go tak se... no ale..
caroline060 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:44   #363
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline060 Pokaż wiadomość
Aga, w sumie nie był taki trudny... ale to tylko mnie się tak wydaje bo zrobiłam sobie go tak se... no ale..
no jak rob ie test tak se to tez jest latwy..
tak samo jak robilam testy z maty w domu - 28, 34, 35 punktow..
probny 25 punktow i zobaczymy jutro :/
Stary 2011-04-12, 15:46   #364
Slodkaa
Zakorzenienie

o ku****a Aga jakie to trudne, połowy nie wiem ....

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

znaczy teraz ogarniam mniej więcej, ale w szkole, z nerwów mało bym napisała..
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:48   #365
Agnieszka12o1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Slodkaa Pokaż wiadomość
o ku****a Aga jakie to trudne, połowy nie wiem ....

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

znaczy teraz ogarniam mniej więcej, ale w szkole, z nerwów mało bym napisała..
ehh no właśnie.. ledwo będe mieć 20 punktow :/

zbieram sie do kosciola, paa ; *
Stary 2011-04-12, 15:53   #366
moja imaginacja
Zakorzenienie

dziewczyny.. ja sie chyba jutro powiesze

fizyka - mamy taka nauczycielke, ze jak ktos nie zrozumie, to nie wytlumaczy. moja wiedza z fizyki to moze 10 punktow na 100 (Taka glupia sobie skala-ale tak jest). wzorów nie umiem żadnych
chemia - nauczycielke w 1 klasie mieliśmy hm..pustą... u niej mozna było zgapiać na luzie - więc mało osó się uczyło... ona sama się myliła, nie umiałą wielu rzeczy, albo nie wiedziała jak nam to przekazać - uczniowie byli dla niej wredni ona nie umiala sobie z nimi poradzić.. w tym roku mamy nauczyciela (Stary nauczyciel od przyrody moj byly wychowawca), ale wg mnie to on tez nie umie uczyć - ani nie mozna sie u niego nauczyć, ani ściągać... moja wiedza z chemi 20/100 pkt, z czego nic nie pamiętam aktualnie i na teście tym bardziej sobie nie przypomne
geografia - null
matma - 40/100
z czego dowalą takie zadania że nic nie bede umieć.
wzorów nie umiem

jestem PUSTAKIEM !!!!!!!!!! idiotka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 15:56   #367
charliize
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
ehh no właśnie.. ledwo będe mieć 20 punktow :/

zbieram sie do kosciola, paa ; *
papaty ;*

charliize jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 15:57   #368
__A__
Zakorzenienie

Jess wzorów się możesz nauczyć My z fizy tez many tak, że jak ktoś nie zrozumie to nie wytłumaczy. z chemii mamy babkę ktor jest po ochronie środowiska i nie powinna ucyć chemii, mało umie i ściągac nie ma jak ;/ z geo mamy gościa za✂✂✂istego za to

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem
-No właśnie, żałujesz, że nic nie zrobiłeś?

__A__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:06   #369
charliize
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość

fizyka - mamy taka nauczycielke, ze jak ktos nie zrozumie, to nie wytlumaczy. moja wiedza z fizyki to moze 10 punktow na 100 (Taka glupia sobie skala-ale tak jest). wzorów nie umiem żadnych
chemia - nauczycielke w 1 klasie mieliśmy hm..pustą... u niej mozna było zgapiać na luzie - więc mało osó się uczyło... ona sama się myliła, nie umiałą wielu rzeczy, albo nie wiedziała jak nam to przekazać - uczniowie byli dla niej wredni ona nie umiala sobie z nimi poradzić.. w tym roku mamy nauczyciela (Stary nauczyciel od przyrody moj byly wychowawca), ale wg mnie to on tez nie umie uczyć - ani nie mozna sie u niego nauczyć, ani ściągać... moja wiedza z chemi 20/100 pkt, z czego nic nie pamiętam aktualnie i na teście tym bardziej sobie nie przypomne
geografia - null
matma - 40/100
wzorów nie umiem

Jess zabraniam Ci tak mówić, myśleć nie jesteś żadnym pustakiem ;* napewno nie jest aż tak źle z tą twoją wiedzą ;*

charliize jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:06   #370
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __A__ Pokaż wiadomość
Jess wzorów się możesz nauczyć My z fizy tez many tak, że jak ktoś nie zrozumie to nie wytłumaczy. z chemii mamy babkę ktor jest po ochronie środowiska i nie powinna ucyć chemii, mało umie i ściągac nie ma jak ;/ z geo mamy gościa za✂✂✂istego za to
a ja nienawidze gegry...

✂✂✂✂a dziewczyny jestem załamana. to tylko próbne, ale przejmuje się strasznie. poczułam się masakrycznie jak wyliczyłam że tylko 12 punktów mam z zamkniętych ;( ...
właśnie sobie wszystko wypisuje , nie wiem po co bo pewnie i tak sie nie naucze..

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez charliize Pokaż wiadomość
Jess zabraniam Ci tak mówić, myśleć nie jesteś żadnym pustakiem ;* napewno nie jest aż tak źle z tą twoją wiedzą ;*
no wlasnie jest;(
Stary 2011-04-12, 16:13   #371
krysztalik
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zakochanaaaa Pokaż wiadomość
http://img20.imageshack.us/g/p1090199.jpg/
1.ściany
2.buty sb kupiłam dziś
3.obiad
4,5 buty

Cytat:
Napisane przez Agnieszka12o1 Pokaż wiadomość
wszystko !
5 zadan testowych nie zrobilam wcale✂✂✂✂a awet nie zdarzylam pozaznaczac byle czego, rozprawki nie dokonczylam a w tych zadaniach otwartych napisalam takie glupoty albo nc nie pisalam.. czasu mi ✂✂✂✂a nie starczylo , kazali mi oddac kartke : Ja pier dole ✂✂✂✂aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!
na pewno nie było aż tak źle..
chociaż ja sama zawsze w takich momentach stresowych zapominam wszystkiego i jak np był test 6kl niby taki banał, a ja miałam chyba 20pkt - po przyjściu do domu zrobiłam jeszcze raz nie patrząc na odp i miałam 37

Cytat:
Napisane przez pinats Pokaż wiadomość
OSTATNI TAKI EGZAMIN GIMNAZJALNY

Tegoroczny egzamin gimnazjalny
jest ostatnim w dotychczasowej formie. Już za rok, obecni drugoklasiści, będą pisać inny test. Test humanistyczny zostanie podzielony na dwie części: polonistyczną i historyczno – społeczną. – W tej drugiej części uczniowie będą odpowiadać tylko na tzw. pytania zamknięte - tłumaczy Jan Korczyński z kieleckiej delegatury Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Łodzi. W części polonistycznej, oprócz pytań zamkniętych znajdzie się też wypracowanie pisemne na zadany temat. Podobnie zostanie podzielony egzamin matematyczno – przyrodniczy, na cześć matematyczną i przyrodniczą. - W tej drugiej będą pytania z chemii, fizyki, geografii czy biologii - mówi Jan Korczyński. Cześć językowa egzaminu językowego podzielona zostanie na dwa poziomy: podstawowy i rozszerzony, a jej wynik będzie brany pod uwagę przy rekrutacji do liceów czy techników. W tym roku punkty za tą część egzaminu nie liczą się podczas rekrutacji.

DWIE GODZINY

Tegoroczni trzecioklasiści mają dwie godziny na rozwiązanie testu, a dyslektycy mogą pisać godzinę dłużej. – od przyszłego roku prawdopodobnie wszyscy będą mogli pisać dłużej. Są bowiem tacy, którym rozwiązanie testu zajmuje więcej czasu i dla nich czas zostanie wydłużony – mówi Jan Korczyński. Ten dodatkowy czas przyda się zwłaszcza na teście matematyczno – przyrodniczy. W ubiegłych latach wynik tego testu zwykle był o 3-4 punkty gorszy od wyników testu humanistycznego.
ja jestem pewna tego, że na drugi rok te testy zawale - nawet kobieta od WOSu mówiła, że tam strasznie dużo materiału ma być podobno (albo nas tak straszy), ale ona chce od początku 3kl zrobić jakieś lekcje obowiązkowe i dodatkowe z wosu bo się nie wyrobimy a my nawet 1kl do końca nie zrobiliśmy i z 2 też teraz jesteśmy w tyle

nofa część ♥
ale pogoda... -,-
zaraz mi brzuch r o z p i e r d o l i
ej dziewczyny bo w piątek dowiedziałam się, że w czw będzie coś organizowane o katyniu i z każdej klasy (mojej szkoły..) ma iść 3osobowa delegacja czyli trójka klasowa.. jeśli ktoś jest do jezdny to miał sobie kogoś załatwić na zastępstwo chociaż u mnie i tak był problem z kolegą bo nikt się nie chciał zgodzić - mniejsza o to.. w pon miałam przynieść zgodę do szkoły na to, ale mnie nie było w szkole więc nie zaniosłam i koleżanka mi dzisiaj o 7 rano sms'a napisała, że muszę przynieść do 9 rano dzisiaj zgodę do szkoły -,-' ja ofc nie poszłam
no i się tak zastanawiam co by było gdybym tam nie poszła ogółem? ostry przypał? nagana? (chodzi o te wyjście w czw bo to ma trwać od 15 do 20 -,-)_

Edytowane przez krysztalik
Czas edycji: 2011-04-12 o 16:14
krysztalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:14   #372
__A__
Zakorzenienie

Jess to tylko próbne

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem

Stary 2011-04-12, 16:19   #373
Slodkaa
Zakorzenienie

Moi nauczycielki fizyki , chemii to też masakra.
Fizyka to kompletna porażka, babka jest pośmiewiskiem całej szkoły, na każdej lekcji zapowiada kartkówkę o której zapomina, uwielbia lizusów, dlatego tylko chyba 2 osoby mają 5 albo 4 z fizyki, kompletnie nie potrafi przekazać wiedzy, a uczy nas tylko na zadaniach żadnej teorii a jak już to używa takich słów których znaczenia nikt nie rozumie, i terminów, definicji, których nawet nie przerabialiśmy mam 1,2 kilka 3 i to jest MASAKRA, moja mama na szczęście wie, że sobie nie radzę, i dlatego próbuję mi coś tłumaczyć, ale to i tak nic gdy nie mam podstawowych informacji, które powinnam wiedzieć! Chodzę co tydzień na zajęcie o 7.00 a ona tłumaczy tylko 3 klasom co zrobić, a ja siedzę i czasami coś mi tam powie. Ale nawet nie zwraca na mnie uwagi, a jak nie przychodzę to jeszcze gorzej. Na prawdę to jest masakra, i kiedyś koleżanka mnie wkurzyła powiedziała, że wiedza opiera się TYLKO na ocenach. właśnie, że nie bo jak ktoś ma fajnego miłego nauczyciela, który nie ma 50 na karku, i potrafi ułożyć zrozumiałe zdanie, i w ogóle potrafi przekazać wiedzę a pote m dopiero ją sprawdzać, PORAŻKA, przepraszam, że się rozpisałam

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Angol tak samo, w podstawówce miałam 5 na koniec, babka była spoko Wszystko ogarniałam, jak nie umiałam to podchodziła i tłumaczyła póki nie zrozumiałam, więc braków nie mam jakiś wielkich, a teraz? Babka uczy nas już 1,5 roku a nic nie potrafię , przykładowo zadaję jedno zadania, czeka chyba 30 min aż my je zrobimy (oczywiscie nikt nic nie umi, więc nie robi0 potem ona sama to rozwiązuję i tak w kółko, a potem robi sprawdziany z samej gramatyki.. nie ogarniam jej na prawdę. na szczescie kartkowki ze slowek, mnie ratuja bo mam 5, ale zadnych projektow, dodatkowych ocen, tylko spr i kartkowki ; /
Stary 2011-04-12, 16:28   #374
Zakochanaaaa
Zakorzenienie

Krysia

Jess

Zakochanaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:32   #375
moja imaginacja
Zakorzenienie

tylko próbne tylko próbne
a jak przyjdzie co do czego to będę matołem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 16:34   #376
__A__
Zakorzenienie

jeszcze możesz się podszkolić, może akurat będziemy mieć łatwiej jako pierwsyz rocznik piszący inną wersję głowa do góry !

Jutro Krk <3

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem

Stary 2011-04-12, 16:36   #377
krysztalik
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zakochanaaaa Pokaż wiadomość
Krysia
;*;*;*

Jess to tylko próbne jak to któraś napisała. Szczerze mówiąc gdyby teraz położyli mi kartkę i kazali napisać to ja na pewno bym na tych testach się położyła. Idę spojrzeć na testy jakie dzisiaj pisali.
Dziewczyny co na ból brzucha? Zawsze no-spa dawała radę chociaż rzadko mnie bolał. Od samego rana dostaję bzika, a w nocy nie mogłam spać od 1 do 5 to już w ogóle się nie czuje mimo, że potem usnęłam i obudziłam się o 12 .
Bez jaj - przed chwilą świeciło słońce, a teraz zerkam za okno, a tam leje

_________

STRZELEC 22.11. – 21.12.
Samopoczucie: Nie marnuj sił i potencjału na przyziemne czynności. Masz w sobie niespożyte pokłady energii i dobre serce, dlatego pomyśl o działalności charytatywnej. Pomoc potrzebującym przyniesie ci radość i satysfakcję.
Miłość i seks: Nie przejmuj się brakiem zainteresowania ze strony płci przeciwnej. To tylko chwilowy stan, który wkrótce ulegnie zmianie. Gwiazdy ześlą ci przystojnego Byka i błyskotliwego Skorpiona. Ciesz się różnorodnością i niezliczoną liczbą randek.
Kariera i pieniądze: Kwiecień nie przyniesie zmian w sprawach zawodowych. Jeśli czekasz na podwyżkę lub awans, musisz uzbroić się w cierpliwość. Będziesz wykonywać te same obowiązki za wcześniej ustaloną stawkę bez premii i dodatkowych wyzwań. Narzekanie nic nie zmieni, więc przestań marudzić. /PAPILOT/

krysztalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 16:48   #378
__A__
Zakorzenienie

Krysia mi pomaga Ibuprom :d

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem

Stary 2011-04-12, 17:12   #379
backinblack
Zakorzenienie

...

Edytowane przez backinblack
Czas edycji: 2011-06-18 o 13:26
backinblack jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:13   #380
BloondieLook
Zakorzenienie

mam jakiś spaprany humor....zle mi ze sobą...

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Krysia mi pomaga Ibuprom :d
a mi apap.

BloondieLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:29   #381
patrysiowa_
Zakorzenienie

Cytat:
nie

Cytat:

geografia - null
matma - 40/100
wzorów nie umiem

nie mów że to wina nauczycieli.. masz książki z których też się możesz nauczyć..
więc weź się do roboty Jess!!

Cytat:
Jutro Krk <3

idę zaraz do nauki. a własnie
http://konkurs.bella4teens.com/zdjec...dra-wisniewska
zagłosujecie ?
Stary 2011-04-12, 17:32   #382
Slodkaa
Zakorzenienie

Od jutra zacznę się uczyć, znaczy napiszę sprawozdanie itp, dzisiaj mi się nie chcę ^^
Stary 2011-04-12, 17:47   #383
patrysiowa_
Zakorzenienie

zagłosujcie!!a ja ide

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 17:56   #384
backinblack
Zakorzenienie

eee juz niczego nie czaje ku✂✂a ktos puka do drzwi , ide otworzyc nikogo nie ma, a na wycieraczce lezy kartka
Stary 2011-04-12, 17:59   #385
patrysiowa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez backinblack Pokaż wiadomość
eee juz niczego nie czaje ku✂✂a ktos puka do drzwi , ide otworzyc nikogo nie ma, a na wycieraczce lezy kartka
list miłosny ?!?!?
Stary 2011-04-12, 18:06   #386
backinblack
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
list miłosny ?!?!?
chyba tak tego bym nie nazwała ale prawie
Stary 2011-04-12, 18:10   #387
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Slodkaa Pokaż wiadomość
Moi nauczycielki fizyki , chemii to też masakra.
Fizyka to kompletna porażka, babka jest pośmiewiskiem całej szkoły, na każdej lekcji zapowiada kartkówkę o której zapomina, uwielbia lizusów, dlatego tylko chyba 2 osoby mają 5 albo 4 z fizyki, kompletnie nie potrafi przekazać wiedzy, a uczy nas tylko na zadaniach żadnej teorii a jak już to używa takich słów których znaczenia nikt nie rozumie, i terminów, definicji, których nawet nie przerabialiśmy mam 1,2 kilka 3 i to jest MASAKRA, moja mama na szczęście wie, że sobie nie radzę, i dlatego próbuję mi coś tłumaczyć, ale to i tak nic gdy nie mam podstawowych informacji, które powinnam wiedzieć! Chodzę co tydzień na zajęcie o 7.00 a ona tłumaczy tylko 3 klasom co zrobić, a ja siedzę i czasami coś mi tam powie. Ale nawet nie zwraca na mnie uwagi, a jak nie przychodzę to jeszcze gorzej. Na prawdę to jest masakra, i kiedyś koleżanka mnie wkurzyła powiedziała, że wiedza opiera się TYLKO na ocenach. właśnie, że nie bo jak ktoś ma fajnego miłego nauczyciela, który nie ma 50 na karku, i potrafi ułożyć zrozumiałe zdanie, i w ogóle potrafi przekazać wiedzę a pote m dopiero ją sprawdzać, PORAŻKA, przepraszam, że się rozpisałam

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Angol tak samo, w podstawówce miałam 5 na koniec, babka była spoko Wszystko ogarniałam, jak nie umiałam to podchodziła i tłumaczyła póki nie zrozumiałam, więc braków nie mam jakiś wielkich, a teraz? Babka uczy nas już 1,5 roku a nic nie potrafię , przykładowo zadaję jedno zadania, czeka chyba 30 min aż my je zrobimy (oczywiscie nikt nic nie umi, więc nie robi0 potem ona sama to rozwiązuję i tak w kółko, a potem robi sprawdziany z samej gramatyki.. nie ogarniam jej na prawdę. na szczescie kartkowki ze slowek, mnie ratuja bo mam 5, ale zadnych projektow, dodatkowych ocen, tylko spr i kartkowki ; /
dokładnie
a z angielskim mam tak samo !

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
nie

nie mów że to wina nauczycieli.. masz książki z których też się możesz nauczyć..
więc weź się do roboty Jess!!

idę zaraz do nauki. a własnie
http://konkurs.bella4teens.com/zdjec...dra-wisniewska
zagłosujecie ?
nie Pati. Książki są owszem, po to, żeby się DOUCZYĆ. Ale po to chodzimy do szkoly, na lekcje, żeby nas czegoś nauczyciele nauczyli. Gdyby miało być inaczej, to szkół by nie było - bo po co skoro są ksiązki z których się mogę nauczyć? Wiedza nie polega na wykuciu wszystkiego na blachę,bo co z tego że wykuję na blachę jak za miesiąc nie będę już o tym pamiętać, a nie rozwiąże np. z chemii innego przykładu niż ten, którego się nauczylam na pamięc ? Owszem np. z historii wg mnie trzeba po prostu wykuć na blachę, inaczej się nie da, tak samo słówka z niemca czy angielskiego - ale matematyka,fizyka,chemia, po częsci geografia i biologia i inne przedmioty np. polski gramatyka - to wszystko powinno być tłumaczone. Dobrze tłumaczone.
Ale jak się ma tkaą szkołę że większość nauczycieli jest tylko dlatego, że nie mają kogo dawać na nauczycieli, no to cóż;/ biorą kogo popadnie, byleby były jakieś papiery ,a to czy ktoś umie uczyć to już mają w dupie .. i tak oto na jakieś 15 osób z angielskiego cokolwiek wie tylko jedna osoba..

REKLAMA
Stary 2011-04-12, 18:46   #388
__A__
Zakorzenienie

Sala Samobójców jest w 3d ?

-Żałujesz ?
- A Ty żałujesz?
-Ja nic nie zrobiłem

Stary 2011-04-12, 18:49   #389
Deesy
Zakorzenienie

hej ;*
jestem juz ;p
kupilam sobie 2 lakiery do pazurow
tyleee dzisiaj zjadlam, ze az jestem na siebie zla.

Jess nie jestes glupia! do egzaminu masz jeszcze rok, wiec jak sie zawezmiesz to napiszesz go bardzo dobrze. Na lekcjach jak czegos nie rozumiesz- pytaj, po ta sa nauczyciele, zeby wyjasnili. Chodz na dodatkowe zajecia z jakichs przedmiotow, pewnie sa u Ciebie w szkole takie karciane godziny. A moze jakies korki? skoro macie niefajnych nauczycieli w szkole, to moze trzeba poszukac gdzies indziej?

Daria
co to za list?
Cytat:
Sala Samobójców jest w 3d ?

Deesy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:54   #390
backinblack
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deesy Pokaż wiadomość
Daria co to za list?
yyh to nie list, kartka biała zwyczajna a na niej napisane wzory z fizyki, matmy .. i napisane że powodzenia i dasz radę, nie mam pojęcia od kogo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości