Lecznica stomatologiczna ARCUS Warszawa Bielany - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 07:32   #1
mysia m
Zakorzenienie

Lecznica stomatologiczna ARCUS Warszawa Bielany

Szukam jakis opinii na temat tej placówki, jednak w całym internecie znalazłam 3 negatywy i 1 pozytyw.

Byłam tam u Pani dr Oksany Zielinskiej-periodontologa i to akurat w porządku. jednak miejsce jest straszliwie obskórne, z porwanych krzeseł wychodzi pianka, sprzet jak za Gierka. Ceny niewysokie, ale jak na taki sprzęt, to chyba powinny byc nizsze. gabinet żywcem wyjęty z czasów młodosci mojej babci. Owszem czysto, odmalowane.

Mam watpliwosci, czy wykonywac tam jakiekolwiek zabiegi- za scaling z piaskowaniem bede musiała zapłacic 250zł. W innych placówkach to samo kosztuje mniej a kamien mozna zrobic na fundusz.

Chce byc tam pod opieka periodontyczna, jednak zabiegi wolałabym wykonywac gdzies indziej. Czy ktos może tam był i.. ryzykował?

Dodam, ze podczas wyzity drzwi były cały czas otwarte, rozmowie przysłuchiwało sie kilka osób w poczekalni. Samo miejsce zwyczajnie nieprzyjemne.
Stary 2011-04-08, 05:19   #2
Kajetanka09
Przyczajenie

Dot.: Lecznica stomatologiczna ARCUS Warszawa Bielany

Witam

Wszystko co napisałaś o lecznicy to prawda. Mając obecnie 23lata pierwszy raz odwiedziłam lecznicę 17lat temu,prócz rotacji lekarzy wszystko inne bez zmian. Dr Oksana Z. to nieprofesjonalistka ,2 lata temu włożyła mi opatrunek w niedoczyszczonego zęba co skończyło się zapaleniem . W zasadzie tak to jest jak 10-ciu pacjentów zapisują na jedną godzinę . Tylko kasa,kasa,kasa. Dentystka w ogóle nie reaguje na ból! Nie dokłada znieczulenia,taka sadystka... Dodam jeszcze ,że 10lat temu nie mogła mi zęba usunąć,mimo to chodziłam tam dalej ,bo blisko i bałam się ,że idąc do innej lecznicy mogę wpaść z deszczu pod rynne. Na szczęście odważyłam się i poszłam na NFZ do przychodni przy ul. Kochanowskiego do Dr J. Łuksza,świetna polecam.
Kajetanka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 07:53   #3
mysia m
Zakorzenienie

jako stomatologowi, to dr Oksanie nie byłabym w stanie zaufac, dlatego sie ostatecznie wypisałam Badanie periodontyczne wykonała w porządku, ale kilkakrotnie, jakby nie była pewna. Napisałam, ze w porzadku, bo to z tym z czym przyszłam, czyli uczuciem chwiejacego zeba, zostało rozwiane. Aczkolwiek pani mnie nie uprzedziła przed badaniem, ze wbijanie szpikulca pod dziąsła moze byc nieziemsko bolesne. Gdy cicho jeknełam, rzuciła: 'wiem, ze to nieprzyjemne, ale pani mi tu tak podskakuje, ze nie moge zbadac'.

Orzekła zapalenie dziaseł, bo krwawiły po badaniu, ale nie wiem czy zdrowe dziasła by po tym nie krwawiły. Dochodziły do siebie tydzien. Byłam w czwartek w zeszłym tygodniu a dopiero dzis jest dobrze, czyli piatek-tydzien pozniej.

Niektóre niezalezne źródła niestety potwierdziły, ze to badanie nie do konca powinno tak wyglądac.

Acha, za badanie z dwoma zdjeciami rtg -malutkimi, zapłaciłam 140zł.
Dodam, ze w przeciagu 3 dni byłąm 3krotnie naświetlana promieniami RTG. To chyba tez nie jest dobrze.
Stary 2011-04-09, 09:55   #4
Kajetanka09
Przyczajenie

Nie cierpię tego babiszona ! Raz mi wyrwała korzeń bez znieczulenia i uprzedzenia!jak mi grzebała w zębach nie podała znieczulenia mimo ,że o nie błagałam,a jak mówiłam ,że boli to dalej na chama i nie przestawała. Nie jest dobrym lekarzem a i na pewni nie z powołania. Arcus to lecznica DROGA ,bo Rtg kosztuje 30,albo 35 zł już nie pamiętam. Mogę Ci polecić Dr Katarzynę Dudzik ,która przyjmuje w prywatnej przychodni przy ul. Kochanowskiego i tam za RtG płaciłam 20zł ,albo moją lekarke z NFZ .
Stary 2011-04-11, 09:03   #5
mysia m
Zakorzenienie

brrr...

nie wiem czy tu wolno takie namiary podawać?

moze napisz mi na priv?

ja w ogole potwornie się boje denstystow, teraz zamiats dzien dobry wołam: znieczulenie. Niestety mam bardzo wrazliwe zeby i najmniejszy dotyk czy sam dzwiek borowania wywołuje u mnie bol.

niestety nie spodziewałam sie, ze badanie periodontyczne bedzie bolec. W internecie pisali, ze nie jest miłe, ale nie boli. A mnei bolało jak skurcz... Dlatego, ajk mi babka powiedziała, ze robimy czyszczenie, to zakrzynęłam, ze onie-tylko nie dzisiaj.

Dziękuje Ci za opinie. Musiałas przezyc koszmar!!! Rwanie korzenia bez znieczulenia?.. ja bym chyba umarła. Miałam kiedys kanałówke bez znieczulenia, ale to było 20lat temu u takiej starej bardzo dentystki. Dzieki niej mam taki uraz do dentystow. łzy mi płyneły po twarzy, a ona tylko mowiła: dziecko no musisz wytrzymac.
Stary 2011-04-11, 17:48   #6
Kajetanka09
Przyczajenie

Ja niestety też,zalewają mnie zimne poty i straszne nerwy,a bez znieczulenia nic nie dam sobie zrobić. Myślę,że możemy ,bo są fora medyczne gdzie można dodać opinię o lekarzu. Kończąc temat Arcusa ,lecznica zdecydowanie nie do polecenia. Gabinet zadawalający starsze pokolenia i ludzi ,którzy wcześniej po za tym gabinetem nigdzie nie byli. Jadwiga Łuksza przyjmuje w przychodni przy ul. Kochanowskiego 19 ,można zapisać się telefonicznie22 633 10 11
Stary 2011-04-12, 07:31   #7
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajetanka09 Pokaż wiadomość
Ja niestety też,zalewają mnie zimne poty i straszne nerwy,a bez znieczulenia nic nie dam sobie zrobić. Myślę,że możemy ,bo są fora medyczne gdzie można dodać opinię o lekarzu. Kończąc temat Arcusa ,lecznica zdecydowanie nie do polecenia. Gabinet zadawalający starsze pokolenia i ludzi ,którzy wcześniej po za tym gabinetem nigdzie nie byli. Jadwiga Łuksza przyjmuje w przychodni przy ul. Kochanowskiego 19 ,można zapisać się telefonicznie22 633 10 11
dzięki za namiary :kwiatek:

jak siadam na fotelu to trzymam paczke chusteczek higienicznych w dłoniach i co 5 minut jedna idzie do kosza, bo.. jest cała mokra

no i u mnie to zawsze potrojne znieczulenie z dwoch stron zeba i jeszcze potem dokładke ale płace, to wymagam.
Stary 2011-04-12, 11:43   #8
Kajetanka09
Przyczajenie

Ja tylko zaciskam pięści i zamykam oczy i modlę się,aby już było po wszystkim Na kochanowskiego znieczulenie 20zł kosztuje,plomba utwardzana 80zł,dobrze znieczula pani Dr . Chodź u mnie dolne ósemki koszmarnie się znieczulały,bo mam bardzo unerwione zęby .
Stary 2011-04-12, 12:53   #9
mysia m
Zakorzenienie

:d ja nie zamykam, bo wtedy bardziej czuję, raczej skupiam się na penetracji sufitu, kropek na ścianach itp ewentualnie skanuję włosy pochylającego się

ja miałam rwane dwie 7 oraz jedna 6, to nic nie czułam, ale na kazdy zab dostałam wtedy 4 zastrzyki. najgorsze to było to zgrzytanie 'obcęgów' i steki wyrywającej: 'o matko ale siedzi, musze na dwa razy. Nie ma to jak troche pikatnych opowiesci z fotela
Stary 2011-04-12, 19:15   #10
Kajetanka09
Przyczajenie

hahaha,a to dobre z tymi stękaniami stomatolożki Ja przy wyrywaniu zęba dolnego nr6 przez dr Oksanę,dostałam temperatury z bólu ,bo dobry lekarz powinien wiedzieć ,że przy stanie zapalnym nie ma rwania,bo znieczulenie nie działa...a dostałam "końską dawkę " jak sama to dr określiła.
Stary 2011-04-13, 07:30   #11
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajetanka09 Pokaż wiadomość
hahaha,a to dobre z tymi stękaniami stomatolożki Ja przy wyrywaniu zęba dolnego nr6 przez dr Oksanę,dostałam temperatury z bólu ,bo dobry lekarz powinien wiedzieć ,że przy stanie zapalnym nie ma rwania,bo znieczulenie nie działa...a dostałam "końską dawkę " jak sama to dr określiła.
oj no nie wiem czy ona Ci dobrze podała to znieczulenie, bo maz miał 40 stopni goraczki przy zapaleniu 8 i tez dostał konską dawkę i nic nie czuł a on na dentystow to jest uczulony.

dla jednego konskie to są 4 zastrzyki z dokładką, a dla innego jeden plus ewentualna dokładka..
Stary 2011-04-13, 08:35   #12
Kajetanka09
Przyczajenie

Temperatury przed wizytą u dr O.Z nie miałam,dopiero dostałam na fotelu. Miałam niespełna 13lat i dostałam dawkę dla dorosłego człowieka . Nigdy jak ta LEKARKA mnie znieczulała nie byłam usatysfakcjonowana .
Stary 2012-01-16, 09:20   #13
wigunia
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Lecznica stomatologiczna ARCUS Warszawa Bielany

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że to reklama lecznicy na Kochanowskiego.
Może nie będę całkiem niezależna, gdyż pracowałam przez jakiś czas w tej lecznicy.
Fakt, lecznica nie przyciąga do siebie estetyką, ale co jest najważniejsze przy wizycie u stomatologa ??
Z tego co nie raz słyszałam to w tej lecznicy liczy się głownie personel, który jest kompetentny i stwarza miłą atmosferę.
Osobiście sama leczę się u dr Zielińskiej do tej pory (pomimo, że już dość długo tam nie pracuję) i nie wyobrażam sobie innego lekarza.
Prawda, że doktor przedkłada wykonanie leczenia ponad komfort pacjenta, jednak z każdym można się porozumieć i jak powiesz, że prosisz o większą ilość znieczulenia (w ramach zdrowego rozsądku i wiedzy medycznej) to ją otrzymasz i zminimalizujesz dyskomfort siedzenia na fotelu.
Jednak, jeśli nie pasuje Ci takie podejście możesz wybrać innego lekarza.
Jak wspomniała osoba wcześniej dr Zielińska jest jednocześnie periodentologiem więc jeśli oczekujesz innego podejścia możesz udać się do dr Stankiewicz, która jak by mogła to wyłożyłaby Ci serce na tacy.
Wracając do wspomnianej przez poprzedniczkę lecznicy na Kochanowskiego i dr Łukszy nie wypowiem się bo nie miałam z tą panią nigdy do czynienia, jednak wiem, że nie raz za mojej kadencji w Arcusie przychodzili pacjenci z lecznic na Kochanowskiego i Elbląskiej z niezłymi "kwiatkami" po wizytach w tych lecznicach.
wigunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości