Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 19:35   #2191
Aisza21
Wtajemniczenie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Poziomka,slalom to dobry wózek,ale ja bym nie brała wózka z 2007 roku. Przecież to już 4letni wózeczek, nie wiadomo tak naprawdę jak bardzo jest zużyty i ile miał właścicieli.
A widziałaś po ile są teraz nowe slalomy na stronie producenta?
http://sklep-jane.pl/slalom-spacerow...2008-p-75.html
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 20:43   #2192
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Poziomka,slalom to dobry wózek,ale ja bym nie brała wózka z 2007 roku. Przecież to już 4letni wózeczek, nie wiadomo tak naprawdę jak bardzo jest zużyty i ile miał właścicieli.
A widziałaś po ile są teraz nowe slalomy na stronie producenta?
http://sklep-jane.pl/slalom-spacerow...2008-p-75.html
o kurza twarz ale cena superowa!

prowadzilam dzis jeep'a wozek i quinny i powiem wam ze jak nie mam przekonia do quinny (smieje sie ze jak ktos w uk prowadzi quinny to jest z polski ) tak lepiej sie prowadzil

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 22:07   #2193
m_poziomka
Przyczajenie

GG do m_poziomka

Aisza, wg informacji jakie mi przyslala kobietka, to kupiala wozek w 2007 jak byla w ciazy, czekal rok na strychu. Wiem ze to roznie bywa, ale ja mam wrazenie, ze sprzedajaca jest wiarygodna, wymienilam sie z nia kilkoma mailami, doslala mi sporo zdjec wozka, w tym ze swoim 3,5 synem w srodku, dla lepszej wizualizacji jak szerokie jest siedzisko.
Fajna ta promocja, widzialam ja wczesniej, szkoda, ze tylko niebieski kolor, dla corci chcialam cos bardziej dziewczecego, ale moze sobie odpuszcze...
Ja wiem, ze nowy wozek na pewno sprzedam gdy skoncze uzywac, no ale trzeba miec najpierw za co kupic, a tu chcialam oszczedzic...
m_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 23:40   #2194
sheryl
szeryfcio

No, opcja, którą przedstawiła ta kobieta jest jak najbardziej możliwa (tym bardziej, że trzymała ten wózek 3,5 roku przy jednym dziecku). Ja też niedawno sprzedałam mutsiaka ze sycznia 2008.... gdyby mnie coś podkusiło i kupiłabym wcześniej, to byłby z 2007 już? I tak pewnie był i leżał sobie w magazynie w tym 2007. A stan wizualny i techniczny bardzo dobry. Trzeba patrzeć na stan. To, ze ktoś długo taki wózek trzyma przy jednym dziecku jest jak najbardziej możliwe .
Stary 2011-04-08, 12:59   #2195
m_poziomka
Przyczajenie

GG do m_poziomka

Zainteresowalam TZ tematem, pokazalam aukcje, strone producenta i... Stwierdzil, ze 1000zl moze dac za nowy wozek i nie widzi problemu z kolorem, zakonczyl temat i nie chce slyszec juz wiecej dywagacji , wiec... Zamawiamy nowego Slaloma
m_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 13:47   #2196
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez kasiagie88 Pokaż wiadomość
wiecie, tak się upieram przy Arti Sunny, bo znalazłam ten wózeczek tutaj: http://allegro.pl/zobacz-arti-sunny-...535274105.html i wygląda zupełnie w porządku. Zdjęcia są ładne, cena jeszcze ładniejsza A kółka są piankowe, a nie plastikowe
One wszystkie są piankowe, a pianka piance nierówna. ja taką określam jako "plastikową"
Kasia, pytasz o opinię czy chcesz sie utwierdzić w swoim wyborze? Jak Ci się podoba to kupuj (a widzę, że Ci się podoba ). A jak pytasz o opinię, to jest słabiutki jakościowo i w życiu takiego wózka bym nie kupiła.

Edytowane przez sheryl
Czas edycji: 2011-04-08 o 17:31
sheryl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-08, 16:28   #2197
ania p
Zakorzenienie

Jane slalom to super wózeczek i cenka na tej stronie dobra .

TEn ARti to wyglada jakby się miał rozlecieć od samego tylko tego że stoi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 16:58   #2198
Anecka
Zakorzenienie

Ogladam w sklepie Inglesine Trip, strasznie ma malusienki ten podnozek.. ogolnie fajny wozek, ale raczka jakas dziwna, nie dopatrzymal czy regulowana.. no i kopalam w podnozek ehhh nie znajde chyba spacerowki dla mnie.. chyba babyactive zostaje, choc dalej go nie wymacalam bo nie ma w miescie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 13:28   #2199
olka12121998
Przyczajenie

hej. szukając wózka spacerowego dla mojego nunia natknęlam się na WÓZEK SPACEROWY BLUES COTO BABY. (http://allegro.pl/wozek-spacerowy-bl...538207249.html ) bardzo mi sie on podoba zarówno wizualnie jak i cenowo (cena jest dla mnie ważna) niestety nigdzie nie moge znaleśc opinii na jego temat. może któraz z mam posiada taki wózek i podzieli sie opiniami na jego temat?? bede wdzięczna za pomoc
olka12121998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 14:44   #2200
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez olka12121998 Pokaż wiadomość
hej. szukając wózka spacerowego dla mojego nunia natknęlam się na WÓZEK SPACEROWY BLUES COTO BABY. (http://allegro.pl/wozek-spacerowy-bl...538207249.html ) bardzo mi sie on podoba zarówno wizualnie jak i cenowo (cena jest dla mnie ważna) niestety nigdzie nie moge znaleśc opinii na jego temat. może któraz z mam posiada taki wózek i podzieli sie opiniami na jego temat?? bede wdzięczna za pomoc
Właśnie też mi się bardzo podobał i nawet o nim myślałam, ale brak opinii mnie zniechęcił- widać jakaś nowość. Ja bawiłam się nim z 15 minut w hurtowni, wygląda całkiem, całkiem. Jedyne minusy, jakie mi się nasunęły, to ten pałąk jest dość nisko i grubszemu dziecku może cisnąć nogi, a oprócz tego budka jakaś taka za lekka- wydaje mi się, że większy wiatr ją zwieje bez problemu.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 13:02   #2201
olka12121998
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Właśnie też mi się bardzo podobał i nawet o nim myślałam, ale brak opinii mnie zniechęcił- widać jakaś nowość. Ja bawiłam się nim z 15 minut w hurtowni, wygląda całkiem, całkiem. Jedyne minusy, jakie mi się nasunęły, to ten pałąk jest dość nisko i grubszemu dziecku może cisnąć nogi, a oprócz tego budka jakaś taka za lekka- wydaje mi się, że większy wiatr ją zwieje bez problemu.
Impersona a czy ten wózek dobrze sie prowadzi?? i czy jak sie prowadzi to nie stuka sie nogami w tylną os od kół. ja mam wózek CONECO TRAPER i jest on jak dla mnie bardzo podobny do wózka BLUES COTO BABY (parametry tez są podobne bo sprawdzałam tylko cena sie róznią). w wózku coneco budka także nie jest zbyt solidna a mimo to niezle sie trzyma. i chyba jednak sie skusze na wózek COTO BABY.
Stary 2011-04-12, 13:30   #2202
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Impersona a czy ten wózek dobrze sie prowadzi?? i czy jak sie prowadzi to nie stuka sie nogami w tylną os od kół. ja mam wózek CONECO TRAPER i jest on jak dla mnie bardzo podobny do wózka BLUES COTO BABY (parametry tez są podobne bo sprawdzałam tylko cena sie róznią). w wózku coneco budka także nie jest zbyt solidna a mimo to niezle sie trzyma. i chyba jednak sie skusze na wózek COTO BABY.
Ja stukałam niestety w tę tylną oś :/ Wózek jest leciutki, bardzo zwrotny, ale nie wygląda jakoś super solidnie. Jednak na pewno jest solidniejszy od wózków Coneco- ja bym go porównała trochę klasą do Espiro- czyli wciąż dolna półka, ale nie najniższa. A nie myślałaś, by kupić coś lepszego, używanego?
Stary 2011-04-12, 13:44   #2203
olka12121998
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja stukałam niestety w tę tylną oś :/ Wózek jest leciutki, bardzo zwrotny, ale nie wygląda jakoś super solidnie. Jednak na pewno jest solidniejszy od wózków Coneco- ja bym go porównała trochę klasą do Espiro- czyli wciąż dolna półka, ale nie najniższa. A nie myślałaś, by kupić coś lepszego, używanego?
no nigdy nie myslałam nad uzywanym wózkiem. miałam nie kupowac wózka bo mój mały niechcial jezdzic (mam wozek wielofunkcyjny) ale jak znajoma mi pozyczyła swoja spacerówke to sie nauczyl. i tak na allegro zaczelam szukac. napewno na allegro nie kupiłabym uzywanego wózka a tutaj w mojej okolicy nie znalazłam zadnego komisu. pozatym nigdy nie interesowałam sie wczesniej wózkami i tak naprawde to nie wiem jakie marki sa dobre a jakie złe. jesli jakis wozek mi sie podoba to sprawdzam opinie i tyle.

Edytowane przez olka12121998
Czas edycji: 2011-04-12 o 13:48
Stary 2011-04-12, 13:48   #2204
Anecka
Zakorzenienie

Ehh my w koncu juz zdecydowani bylismy na zakup w ciemno na all babyactive Q, ale w ostatniej chwili na uliczy zobaczylismy kobiete ktora miala ten wozek i ją zaczepilismy przymierzylismy się do wózka i niestety za nisko jest rączka takze dalej szukamy spacerowki ktora wysoko bedzie miec rączkę
W naszym teraznijszym wozku jest 110cm i jest OK. ale cos ciezko znalezc na all spacerowke z takim wymiarem

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

aa no i myslimy nad zakupem jednak tego czego nie bralismy pod uwagę.. czyli walker albo sprint, bo wysoko jest rączka..
tyle ze chcielismy pompowane kola no ale dobra.. te wozki maja dosc duze kolka i amory

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-04-12, 13:57   #2205
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Anecka- a Hartan lub X-lander? Wysoko rączkę ma PP Ora, ale kółka ma małe.
Ja u siebie w Zooperze mam wysoko rączkę, ale też kółka nie są na wertepy za dobre.

olka- a może któreś Peg Perego? Bardzo fajne jest Pliko P3, Aria też jest fajna, chociaż ma krótki podnóżek. Jeszcze wracając do tego COTO przypomniała mi się jeszcze jedna wada- tapicerka jest z takiego materiały jakby parcianego, nie wiem jak to nazwać. W każdym razie obawiam się, że może łatwo ulegać otarciom np. w samochodzie i że jest przemakalny.
Stary 2011-04-12, 14:08   #2206
Anecka
Zakorzenienie

Xlander ciezki i drogi, zalezy o jakim piszesz.. fajny jest XV ma teleskopowarure, ekstra ale kubelkowe siedzisko no i 3 kolka ble
Masakra! Niech zrobią idealny wózek dla mnie

Magelana chcielismy, ale z kolei tez nisko rączka i siedzisko.. ale super lekki ehh tak samo jak babyactive q

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-04-12, 19:17   #2207
DDewik
Raczkowanie

Witam!
Czy ktoras z Was uzywała Peg Perego GT3Completo?jak sie sprawdzal?Chodzi mi o gleboki wozek jak i spacerówkę.
Zastanwiam sie jeszcze nad Maxi Cosi Mura 3 albo 4 i nad X-ladnerem Xt3 albo Xa.To moje pierwszy wozek, w lipcu rodze , naczytałam sie roznych opinii, sama juz nie wiem co wybrac.Chce kupić uzywany wozek, nowe sa za drogie dla mnie.
Moze Któraś mi cos doradzi.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:41   #2208
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

chcialam napisac ze znalazlam i zakupilam juz moj wozek NUNA PEPP o ktory was pytalam ciezko bylo znalesc bo w pl ich jeszcze nie ma ale udalo sie
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:30   #2209
SHYM
Przyczajenie

ja kupiłam wózek hight trek czy jakoś tak ma trzy kółka i składa sie z trzech czesci pierwsza jest dla malenstwa (na leżąco) i do samochodu tez od razu tylko przypiac druga czesc od 6 miesiaca chyba dokładnie nie pamietam i tez pasuje do samochodu i do 9kg a trzecia to juz taka spacerowka do 15 kg ale niestety juz do samochodu nie pasuje i moj synek ma 2latka i 12kg wiec cały czas jeden wozek. Ale cena nie mała kumpela kupiła na allegro taniej wiec mozna i tam poszukac
SHYM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 19:54   #2210
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam!
Czy ktoras z Was uzywała Peg Perego GT3Completo?jak sie sprawdzal?Chodzi mi o gleboki wozek jak i spacerówkę.
Zastanwiam sie jeszcze nad Maxi Cosi Mura 3 albo 4 i nad X-ladnerem Xt3 albo Xa.To moje pierwszy wozek, w lipcu rodze , naczytałam sie roznych opinii, sama juz nie wiem co wybrac.Chce kupić uzywany wozek, nowe sa za drogie dla mnie.
Ja się nad tym pegperego zastanawiałam przez chwilkę ale jest strasznie wielki nawet po złożeniu . mam trzy kołowego MX3 i jest jednak mniejszy . I jakieś składanie pamiętam skomplikowane bardzo było i mi się odechciało
Stary 2011-04-15, 06:17   #2211
malynka77
Przyczajenie

jeśli chodzi o wózki wielofunkcyjne to lepiej sie zastanowić, bez windy to masakra, my trzymamy w samochodzie i po prostu juz nie mam siły tego rozkładać i składać.. cięzki ale trzeba przyznać, że dobrze sie prowadzi

teraz kupiłam spacerówke espiro magic 3 na allegro używaną, wczoraj do mnie dotarła i jest rewelacyjna, leciutki wózek tylko 7 kilo wazy i wbrew opinią które czytałam na necie siedzisko jest bardzo duże
malynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-16, 09:51   #2212
Anex
Rozeznanie

Cytat:

Czy ten Blues nie jest taki sam jak Eurobaby F1? Jeśli tak, to F1 jest jeszcze tańszy, i go polecam: jest bardzo trwały, w sam raz na wiejskie tereny i nie szkoda go zniszczyć za taką cenę-trudno go "zdezelować"
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 18:28   #2213
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny prosze o porade
Juz mnie oczy i głowa bolą od wybierania wózka, bylismy zdecydowani na Boldera Ecoline, ale zobaczylismy go na zywo i wielkie rozczarowanie....
spacerówka rozkładała sie do pozycji półleżącej, a po rozłozeniu podnóżka siedzisko (to pod dupka dziecka) traciło kąt prosty, tak jakby dziecko moglo zjechać z siedziska.
Czy faktycznie tak wyglada spacerówka od tego wózka czy trafilismy na jakis felerny model w sklepie, bylismy w BOBOWÓZKI w Gdyni, pani sprzedawczyni niestety mało rozgarnieta w temacie...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-24, 19:58   #2214
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malynka77 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o wózki wielofunkcyjne to lepiej sie zastanowić, bez windy to masakra, my trzymamy w samochodzie i po prostu juz nie mam siły tego rozkładać i składać.. cięzki ale trzeba przyznać, że dobrze sie prowadzi

teraz kupiłam spacerówke espiro magic 3 na allegro używaną, wczoraj do mnie dotarła i jest rewelacyjna, leciutki wózek tylko 7 kilo wazy i wbrew opinią które czytałam na necie siedzisko jest bardzo duże
Jak ktos ma termin na lato to ja bym wogóle gondoli nie kupowała ja moją w MX3 woziłam bo tam jest wielkie siedzisko i ma fajną podkładkę na ca łości .
Są też w wózkach teutonia takie nakładki i materacyk do środka że można sobie ze spacerówki prawie gondolę zrobić moja kolezanka miała takie cudo
Stary 2011-04-25, 10:58   #2215
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

z tymi wózkami to gorzej niż z samochodami..
ogromne dylematy

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-25, 17:12   #2216
Anecka
Zakorzenienie

hehe dokladnie

a moj post wcielo a byl taaaaaaaaaaaaki dlugi. No to sie nie bede rozpisywac znow, tylko wspomne, ze kupilam (zamowilam w sklepie) Espiro City

Mial byc babyactive Q, w koncu byl w sklepie i moglam go dotknac i pojezdzic. super sie manewrowalo, ale podbijanie to jakies nieporozumienie. Baaardzo ciezkie, dziwne :/
Nie podobalo mi sie tez to ze tapicerka na rzepach krotkich byla, teraz tak mam w wozku i nie jes t to fajne.

Tego espiro wczesiej w sklepie nie bylo.. a poszlismy bo juz mowie: aaa najwyzej kupimy sprinta, choc w ogole nie bralismy pod uwage na takich kolkach wozka.. ale tego nei bylo a stal Espiro.. i nas zauroczyl.. super zwrotny, fajnie sie sklada, ma poduszke wewnatrz, wysokie siedzisko, obszerny jak na parasolke, srednie kolka podwojne, fajne raczki.. no i przepadlismy drogi bo 449zl, w tej samej cienie babyactive.. no ale musielismy brac pod uwage tez wymiary zeby sie zmiescil do auta.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-04-25, 18:24   #2217
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Ja szukałam maxi cosi mura 4 i xlandera xa i zdecydowanie nie opłaca się kupować używanego xlandera na allegro. Nowy kosztuje około 1500, a używany - dobry zestaw w niezłym stanie - około 1000 zł, a to niewielka różnica jak na brak gwarancji. Dzisiaj widziałam też w jakimś sklepie internetowym nową murę 4 za 1900 zł, więc płacenie 1500 za używany to jakieś nieporozumienie. No chyba, że się trafi na niezłą okazję, ale te tańsze wózki są zwykle zniszczone.

Trzykołowe są sporo tańsze.
Stary 2011-04-25, 20:16   #2218
Anecka
Zakorzenienie

Siostra mojego TZ ma 3 kolowy wozek jakis queeni speedi czy cos, ale jest strasznie niestabilny.. no ale kupila bo drogi (brali kredyt na niego bo ona musi miec wyszstko super i z najwyzszej polki ale co z tego ze ich normalnie nie stac i sie zadluzaja.. )

a my kupilismy najzwyklejsza terenowke bo akurat rodzilam w listopadzie wiec na zime jak znalazla.. uzywka za 100zl a teraz moj dzieć ma 5 miesiecy i kupilismy nowa parasolke czyli narazie suma sumarum wózki kosztuja nas 550zl a stac nas na lepsze

Ja wogole nie widze sensu kupowania drogich wozkow 2w1.. ale to moje zdanie.

Kazdy kupuje to co uwaza za stosowne oczywiscie a swoja droga to ostatnio widzialam babke jak prowadzila wozek jakis retro z wiklinowa gondola, fajnie to wygladalo, ale musial byc ciezki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2011-04-25 o 20:17
Stary 2011-04-26, 09:27   #2219
meeg_
Raczkowanie

A ja się właśnie znalazłam gondolę do mx3 Jestem już umówiona z właścicielką.
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 11:22   #2220
NibyNic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Siostra mojego TZ ma 3 kolowy wozek jakis queeni speedi czy cos, ale jest strasznie niestabilny.. no ale kupila bo drogi (brali kredyt na niego bo ona musi miec wyszstko super i z najwyzszej polki ale co z tego ze ich normalnie nie stac i sie zadluzaja.. )

a my kupilismy najzwyklejsza terenowke bo akurat rodzilam w listopadzie wiec na zime jak znalazla.. uzywka za 100zl a teraz moj dzieć ma 5 miesiecy i kupilismy nowa parasolke czyli narazie suma sumarum wózki kosztuja nas 550zl a stac nas na lepsze

Ja wogole nie widze sensu kupowania drogich wozkow 2w1.. ale to moje zdanie.

Kazdy kupuje to co uwaza za stosowne oczywiscie a swoja droga to ostatnio widzialam babke jak prowadzila wozek jakis retro z wiklinowa gondola, fajnie to wygladalo, ale musial byc ciezki
Kredyt na wózek

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości