|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
to chyba cos odwrotnie zadziałało
![]() na polsat cafe jest program o matkach ktore są chore na raka i przygotowuja swoje dziueci do tego ze umrą... ide po osiemdziesiąt paczek chusteczek
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
januszganieszka
ciężka sytuacja, ale przecież to nic pewnego więc póki co trzeba wierzyć, że będzie dobrze z Darią24kasia86 kochana a ja czekam na Twoją opinie o "naszym" szpitalu ![]() tak się najadłam budyniem, że zaraz pęknę
|
#2583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A pileczka rosnie, na zdjeciach i na zywo tez dobrze widac
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
jest tu kto??
![]() 43 osoby przeglądają wątek
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() obecna !
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam. Nie pisałam ostatnio bo za bardzo siły i weny nie mam. Byłam dziś na wizycie, o której pewnie nikt tu nie pamięta;p ale napiszę,co tam
Otóż szyjka moja jest bardzo skrócona, jest rozwarcie, główka Hani nisko strasznie w kanale rodnym tak że nie dało się jej dobrze zmierzyć i rano jakiś krwawy mały glutek mi odszedł;/ Pani gin powiedziała że na pewno nie dociągnę do terminu, żebym tylko do Świąt dotrzymała, bo wg niej wszystko jest przygotowane do porodu. Mam leżeć i brać coś na skurcze i przestać po Świętach, bo wtedy mogę rodzić wg. niej. Gdyby to był wcześniejszy tydzień ciąży, to dostałabym coś na podtrzymanie szyjki, a tak to zostaniemy przy leżeniu, bo nie ma niby sensu. Całe dnie mnie pobolewa jak na @, pachwiny i ten okropny ból w nich i w miednicy to mnie chyba wykończy. Pani gin kazała mi torbę spakować, a ja już mam na szczęście spakowaną;] No nic, zobaczymy co z tego będzie. Te mocne skurcze o których Wam pisałam w pt to było właśnie skracanie się szyjki. A Hania waży 3 kg i ogólnie wymiarami jest tydzień do przodu. Jak Was doczytam to napiszę jeszcze. Jak na ten moment to kciuki trzymam za JanuszAgnieszka- na pewno będzie dobrze, nie każda dzidzia jest super wymiarowa wg tych ich standardów usg i nie każda rośnie tak samo. 24kasia ładne włoski ![]() mazianka masz bardzo zgrabny brzuszek A propo porodów rodzinnych, to mój TŻ na pewno będzie ze mną. |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Saniu, no włacha! Rozumiem, że sobie osoby stosują dzieciowe kosmetyki, ale te konkretne recenzje znikają pod toną innych
Musimy zrobić akcję i same zacząć recenzować zgodnie z przeznaczeniem ![]() Mimbi, z miarką to już nie miał co polemizować. Dobrze, że postawiłaś na swoim, bo nie wyobrażam sobie, żebyś na każdym spacerze miała się mazgaić w związku ze złym wyborem ![]() Matall, brzuszek konkret Aguś, 5 kg i chłopak?! To ja chyba poprosiłabym o wódkę z Red Bullem na tej porodówce Jeśli u mnie coś takiego się zdarzy, to dziecko będzie miało niewiele ciuszków, będę owijać w tetrę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2588 |
|
Wtajemniczenie
|
matallewar Edzik wybil do przodu wow kurde ale ty masz zgrabny brzuszek
jeszcze troche kochana musisz poczekac, a ile to ja nie wiem dokladnie
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, może wujo przeszedł metamorfozę wewnętrzną?
|
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
haha no moze przeszedł na buddyzm albo stosuje medytacje :P kurde nie poznaje chłopa:P
|
#2592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ciągle szpiczasty ![]() Cytat:
nie oglądaj takich rzeczy ... szkoda chusteczek
|
|||
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem, ale czytam Klub, bo tam to MEGA emocje
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Grazin, albo andropauza, w jakim on wieku?
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() widze, ze nastepna sie bedzie rozpakowywać niebawem- fajniutko. Coreczka juz spora, teraz tylko czekać na ten dzien ![]() bede konczyc dziewczynki, naprawde zle sie czuje, jest mi slabo, mam zawroty glowy, bardzo mnie mdli, ide do lozka, w razie w nr Grazin mam. Papa
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja się boję iść jutro do gina Grazin Ja też jestem Tylko mgr męczę.
|
|
|
#2596 | |||
|
Zakorzenienie
|
No jestem, umylam wloski, naoliwilam brzuszek i pazurki pomalowalam na bezbarwny, zeby chociaz blysku troche dac
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu kasiu czy cos sie szykuje?
kciuki sa ![]() spice jak czujesz rozwieranie szyjki? no i widze nam obie dzis wypadl rozowy korek ![]() co sie dzieje w klubie ide wylukac poki net dziala:p
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin jeszcze niecaly miesiac pracy mi zostal na szczescie. Poszlabym na zwolnienie lekarskie bo juz mi checi brakuje na chodzenie do pracy, ale z pieniedzmi ciezko a za zwolnienie dostane grosze wiec nie moge. No ale dziecku ani sobie praca nie szkodze bo bylam u lekarza i wszystko jest OK, wiec trzeba wziasc sie w garsc i jeszcze troszke popracowac. Szybko zleci.
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
matall- nie martw się, Ty na pewno dotrzymasz terminu, bo masz jeszcze remont do zorganizowania przecież
24kasia no dzisiaj do mnie dobitnie dotarło że będę rodzić, wcześniej jakoś tak na dwa razy:P |
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mnie lektura pochłonęła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatecek rozwieranie czułam jako silne kłucie i jednoczesne skurcze
Bolało kurde, dopiero jak poszłam pod prysznic i długo polewałam brzuch to przeszło. A ogólnie to cały czas czuje napięcie w dole brzucha jak przed @. Ale ten czerwony glutek rano mnie przeraził,bo myślałam że to bezbarwne ma być, ta meduza jak Wy tu piszecie, ale gin mi powiedziała że to 2-3 tyg przed porodem może już podbarwione krwią odchodzić. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Andziotku no wytrzymam, wytrzymam,wiem że dziecku to dużo da, bo teraz w sumie to taki kurczaczek
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem :d
zaraz będziemy oglądać film z tżtem ![]() Tylko psa wysadzi jeszcze :P Dobrej nocki wam życzę ![]() Buziaki
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
matall kochana, jak dla mnie to spora roznica miedzy brzuszkami, Edzik zdecydowanie nabral tluszczyku
widze, ze tu jakies zaklady sa , ktora pierwsza urodzi ja wam mowie,ze pewnie, ktoras cesarkowa kobietka co prawda jest nas kilka co na sn sie zbiera, czasem sie wydaje,ze to prawie juz a tu nic
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
mattal brzuszek piękny
spice życzę aby dzidziuś posiedział w brzuszku przynajmniej 2 tygodnie
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjadlam 2 bulki i czuje sie tragicznie mam wyrzuty sumienia
|
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, ale najwięcej emocji wzbudzają jednak SN, normalnie kokakola+popkorn i sprawdzanie na forum
CC ustalone, raczej wyłamywać się nie będą
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Wam, że ja przed pierwszym porodem to nie miałam żadnych objawów przepowiadających ...
żadnego czopa ewidentnego żadnych bóli okresowych żadnych mdłości żadnych kłuć w szyjce miałam tylko bezbolesne skurcze, ale to od ok 17tc no i jednego dnia tych skurczy było więcej i więcej i wieczorem zaczęły już boleć .... (mimo że te skurcze tego dnia były częste to i tak nie czułam że to to, dopiero wieczorem już coś podejrzewałam) |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, bezobjawowo?
![]() Dobra, Eweska w sumie CC, ale trzyma w napięciu!
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no co z moim mozgiem....
|
|
#2610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla Hani,a Ty jeszcze troszke wytrzymaj,zawsze to kilkaset gramów wiecej.A mnie dalej jakos tak dziwnie boli i sama nie wiem co to,bo skurcze to to nie sa,ale bol konkretny hmm.ide spac papatki do jutra.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Ja się w sumie bardzo nie zdziwię - tylko raz na 10 sek. pokazał co ma między nogami
Dwa dni się czułam jak bez ręki albo nogi...
Musimy zrobić akcję i same zacząć recenzować zgodnie z przeznaczeniem

Bolało kurde, dopiero jak poszłam pod prysznic i długo polewałam brzuch to przeszło. A ogólnie to cały czas czuje napięcie w dole brzucha jak przed @.
dla Hani,a Ty jeszcze troszke wytrzymaj,zawsze to kilkaset gramów wiecej.