Przygotowanie do dekoloryzacji. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 21:47   #151
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dot.: Przygotowanie do dekoloryzacji.

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
nie użyję elgonu ;-) nie wierze, ze dekoloryzator zmniejsza pigment do tego stopnia, ze go nie widac (kolor jest rudy) a za dwa tygodnie jest tego znowu tyle ze wlosy sa czarne ;-)
to absurd.
ten dekoloryzator nie jest dobry skoro farby o kolorze blond łapią na czarno - przykro mi fakty mowia same za siebie.
No ale jednak są osoby które sa z niego zadowolone prawda?
A farby to farby, jak mi farba o odcienu blond wychodzi jak brąz? Albo jasny blond wychodzi jak ciemny wpadający w jasny brąz?
Różne cuda sie dzieją wiec mnie to tam nie dziwi
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 21:47   #152
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
No właśnie, dobre pytanie fryz5 zadał. Czym sie w takim razie różni dekoloryzacja od rozjaśniania wg was? Bo jak na mój rozum to jest jedno i to samo, skoro używa sie tego samego itd. To nie można 1 nazwy zabiegu dać?
czy uzyjesz rozjasniacza czy dekoloryzatora i tak usuniesz stuczny pigment ;-) niczym sie to nie rozni, i tak wiekszosc dekoloryzatorow dzialaja tak jak rozjasniacz.

ale po rozjasniaczu czy dekoloryzatorze framesi, loreal, matrix takie rzeczy sie nie dzieja, ciemny blond wychodzi max najciemniej jak jasny braz, nigdy nie łapie na czarno.
to nie jest normalne, ze po dekoloryzacji blond farba łapie na czarno.

Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja
Czas edycji: 2011-04-12 o 21:48
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 21:48   #153
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fryz5 Pokaż wiadomość
równie dobrze, mogę powiedzieć, że nie rozumiem, dlaczego się upierasz przy tym że dekolor niszczy, ma utleniacz itp itp itp.

jak dla mnie, skoro nie rozumiesz, to wynika z Twojej niewiedzy na temat TYCH DEKOLORYZATORÓW,które powinny być nimi nazywane. Mam nadzieję że Twoje wypróbowanie elgonu rozwieje Twoje wątpliwości .
No właśnie wg mnie tu jest błąd że zdecydowana większość dekoloryzatorów wogóle nie powinna się tak nazywać...
Stary 2011-04-12, 21:49   #154
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
nie użyję elgonu ;-) nie wierze, ze dekoloryzator zmniejsza pigment do tego stopnia, ze go nie widac (kolor jest rudy) a za dwa tygodnie jest tego znowu tyle ze wlosy sa czarne ;-)
to absurd.
ten dekoloryzator nie jest dobry skoro farby o kolorze blond łapią na czarno - przykro mi fakty mowia same za siebie.
cóz, muszę zatem stwierdzić że się boisz przyznać do błędu.
wybacz, jeśli chcesz nam coś udowodnić, to proszę wypróbuj elgonu, renee blanche lub chantala! i UDOWODNIJ NAM ŻE SIĘ MYLIMY.
fryz5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 21:50   #155
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
równie dobrze, mogę powiedzieć, że nie rozumiem, dlaczego się upierasz przy tym że dekolor niszczy, ma utleniacz itp itp itp.

jak dla mnie, skoro nie rozumiesz, to wynika z Twojej niewiedzy na temat TYCH DEKOLORYZATORÓW,które powinny być nimi nazywane. Mam nadzieję że Twoje wypróbowanie elgonu rozwieje Twoje wątpliwości .
bo dekoloryzatory tak działają ;-) przynajmniej loreal, matrix czy framesi na pewno.
Stary 2011-04-12, 21:51   #156
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
czy uzyjesz rozjasniacza czy dekoloryzatora i tak usuniesz stuczny pigment ;-) niczym sie to nie rozni, i tak wiekszosc dekoloryzatorow dzialaja tak jak rozjasniacz.

ale po rozjasniaczu czy dekoloryzatorze framesi, loreal, matrix takie rzeczy sie nie dzieja, ciemny blond wychodzi max najciemniej jak jasny braz, nigdy nie łapie na czarno.
to nie jest normalne, ze po dekoloryzacji blond farba łapie na czarno.
Ja rozumiem o co ci chodzi, ale dla mnie to jest bez sensu nazywać dwa zabiegi, działające tak samo, wykonywane w ten sam sposób, dwoma różnymi nazwami.
Wg mnie nazwa dekoloryzacja powinna być zarezerwowana dla takich preparatów jak Elgon i innych tego typu.
A nie dekoloryzatorów tylko z nazwy tak jak L'oreal.

Bo dla mnie to jedno i to samo, a w salonie zazwyczaj sie za dekoloryzacje płaci wiecej niz za rozjasnianie
Stary 2011-04-12, 21:52   #157
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
wybacz, jeśli chcesz nam coś udowodnić, to proszę wypróbuj elgonu, renee blanche lub chantala! i UDOWODNIJ NAM ŻE SIĘ MYLIMY.
To ty mi udowodnij ze nie mam pasji skoro napisales tak wczesniej

nie boje sie, ale nie bede na własne włosy - wypielęgnowane najlepszymi maskami i kosmetykami - jakiegos dekoloryzatora, po ktorym wraca spowrotem dawny kolor co to ma na celu? skoro kolor mi wroci to po co mam go uzyc, efekt wyjdzie na zero a wlosy sie nie zniszcza.
Stary 2011-04-12, 21:52   #158
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
bo dekoloryzatory tak działają ;-) przynajmniej loreal, matrix czy framesi na pewno.
w takim razie to są rozjaśniacze, nazwane dekoloryzatorami, co wprowadza klientów w błąd, fryzjerów chyba zresztą tez ;]
Stary 2011-04-12, 21:53   #159
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ty nie rozumiesz teraz o co nam chodzi ;>
Tak jak pisałam przed chwilą, te preparaty wogóle nie powinny sie nazywać dekoloryzatorem skoro działają tak samo jak rozjaśniacz, bo to wlasciwie jest rozjasniacz. Może delikatniejszy itd, ale i tak rozjaśniacz. Dekoloryzator tylko z nazwy, pseudodekoloryzator.
Stary 2011-04-12, 21:54   #160
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Ja rozumiem o co ci chodzi, ale dla mnie to jest bez sensu nazywać dwa zabiegi, działające tak samo, wykonywane w ten sam sposób, dwoma różnymi nazwami.
Wg mnie nazwa dekoloryzacja powinna być zarezerwowana dla takich preparatów jak Elgon i innych tego typu.
A nie dekoloryzatorów tylko z nazwy tak jak L'oreal.

Bo dla mnie to jedno i to samo, a w salonie zazwyczaj sie za dekoloryzacje płaci wiecej niz za rozjasnianie
zazalenia prosze do producentow skladac, nie do mnie.
ja wystawilam opinie na temat dekoloryzatorow opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu a nie na elgonie. bo nie jestem ograniczona i nie skupiam sie na jednej marce w dodatku nieznanej.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Tak jak pisałam przed chwilą, te preparaty wogóle nie powinny sie nazywać dekoloryzatorem skoro działają tak samo jak rozjaśniacz, bo to wlasciwie jest rozjasniacz. Może delikatniejszy itd, ale i tak rozjaśniacz. Dekoloryzator tylko z nazwy, pseudodekoloryzator.
nie, to sie rozni skladem od rozjasniacza ale ma dzialanie podobne lub takie same.
i tu jest ten ból ;-)
Stary 2011-04-12, 21:54   #161
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
ehhhh.... nie wiem czy jest prawidłowa czy też nie, tak jak napisałam wyżej, nie zagłębiam się w temat- ja tylko napisałam, że Wikipedia nie jest w 100% wiarygodnym źródłem
a tłumaczenie, że należy przyjąć do wiadomości jakąś informację (która nie wiadomo czy jest w 100% prawidłowa), bo "nie ma lepszej dostępnej" jest dla mnie zaskakujące.

Na temat dekoloryzacji nic nie wiem, i nie mam nic na ten temat do powiedzenia, w takim razie,
EOT.
Ta jest prawidłowa. Inne źródła podają podobną definicję. Powiem więcej. Jeżeli pierwiastek występuje na swoim najwyższym stopniu utlenienia to w reakcji redox pełni rolę wyłącznie utleniacza.
P.S.To jest wiedza obowiązująca na maturę. Chyba jakieś podstawy nawet. Jest na wielu ściągach i w słowniku on-line.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-04-12 o 21:57
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 21:55   #162
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
ja wystawilam opinie na temat dekoloryzatorow opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu a nie na elgonie. bo nie jestem ograniczona i nie skupiam sie na jednej marce w dodatku nieznanej.
W tym momencie skupiasz sie tylko na jednym rodzaju dekoloryzatorów
Więc to jest pewnego rodzaju ograniczenie prawda?

A Fryz5 właśnie ci wymienił jeszcze 2 inne produkty tego typu
Stary 2011-04-12, 21:55   #163
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:

nie boje sie, ale nie bede na własne włosy - wypielęgnowane najlepszymi maskami i kosmetykami - jakiegos dekoloryzatora, po ktorym wraca spowrotem dawny kolor co to ma na celu? skoro kolor mi wroci to po co mam go uzyc, efekt wyjdzie na zero a wlosy sie nie zniszcza.
ja tego nie pisałem... moze inna użytkowniczka forum.

w takim razie zrob to na jednym paśmie, powiedzmy odciętym, albo nie wiem....obetnij komuś skoro szkoda Ci Twoich, inaczej chyba nie rozumiesz działania tych produktów....
Stary 2011-04-12, 21:57   #164
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

nie, to sie rozni skladem od rozjasniacza ale ma dzialanie podobne lub takie same.
i tu jest ten ból ;-)
No to trzeba pamietac zeby w salonie prosić o rozjaśnianie, skoro to jeden pies. Przynajmniej sie mniej zapłaci

Chociaż mi moja fryzjerka robiła dekoloryzacje właśnie preparatem typu Elgon czy Chantal, nie pamietam który to był. Chyba Chantal. Zresztą sama sie mnie zapytała czy chodzi mi o dekoloryzacje czy rozjaśnianie.
Stary 2011-04-12, 22:00   #165
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
ja tego nie pisałem... moze inna użytkowniczka forum.

w takim razie zrob to na jednym paśmie, powiedzmy odciętym, albo nie wiem....obetnij komuś skoro szkoda Ci Twoich, inaczej chyba nie rozumiesz działania tych produktów....
'obetnąć' to ja mogę komuś palec lub głowę, włosy mogę ostrzyc.
nie będę 'odcinać' swoich wlosów bo są za długie.
nie mam zamiaru się przekonywać, znam wiele innych dobrych dekoloryzatorów po których rudy nie zamienia się spowrotem w czarny. wystarczy?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
W tym momencie skupiasz sie tylko na jednym rodzaju dekoloryzatorów
Więc to jest pewnego rodzaju ograniczenie prawda?

A Fryz5 właśnie ci wymienił jeszcze 2 inne produkty tego typu
bo nie potrzebuje innych, szczegolnie takich, po ktorych wraca spowrotem czarny kolor. chcialabys isc do fryzjera na dekoloryzacje a za dwa tygodnie sam wroci ci czarny? ja nie!
Stary 2011-04-12, 22:03   #166
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
'obetnąć' to ja mogę komuś palec lub głowę, włosy mogę ostrzyc.
nie będę 'odcinać' swoich wlosów bo są za długie.
nie mam zamiaru się przekonywać, znam wiele innych dobrych dekoloryzatorów po których rudy nie zamienia się spowrotem w czarny. wystarczy?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

bo nie potrzebuje innych, szczegolnie takich, po ktorych wraca spowrotem czarny kolor. chcialabys isc do fryzjera na dekoloryzacje a za dwa tygodnie sam wroci ci czarny? ja nie!
Byłam Czarnego nie było
I to był dekoloryzator typu Elgona, nie L'oreala.
Stary 2011-04-12, 22:03   #167
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się całkowicie i w całej rozciągłości. Jeśli zachodzi utlenianie to tak, niestety. Podejrzewam,że są jakieś modyfikacje zachodzących procesów, czy dotarcia tej głównej substancji do głębszych warstw ale zasadniczo jeśli zachodzi proces utleniania barwnika to się niewiele różnią.
Zaznaczam,że tylko te o podanych składach. Elgon nie wiem.
Jeśli kolor nie jest czarny warto spróbować podziałać na niego substancjami zmiękczającymi np. NMF (zawiera mocznik),olejem kokosowym, jojoba. Często kolor się po tym wypłukuje i to znacznie. Potem płukać jakimś szamponem przeciwłupieżowym i tak kilka razy na zmianę.
Naprawdę pomaga. Oczywiście nie na kilka razy malowane na bardzo ciemno włosy, bo takie już trzeba rozjaśniać wg mnie.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-04-12 o 22:10
Stary 2011-04-12, 22:05   #168
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Jestem zmęczona tym tematem.

Na pewno nie uzyje dekoloryzatora, po którym spowrotem wraca czarny kolor. Decydujac sie na dekoloryzacje moje klientki chca byc pewne efektów jakich oczekuja, nie bede komus nakladac tego na wlosy a sobie tym bardziej. Przykro mi, mam inne wymagania. Pracuje na preparatach niezawodnych - jestem fryzjerem odpowiadam za efekt i zadowolenie klienta, nie robię kolezanek aby mogly mi wybaczyc i zrozumiec takie wybryki.
Zreszta nadal nie miesci mi sie to w glowie i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Zreszta czy elgon to jest profesjonalna marka? Wydaje mi sie, ze nie.
Stary 2011-04-12, 22:05   #169
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
Ta jest prawidłowa. Inne źródła podają podobną definicję. Powiem więcej. Jeżeli pierwiastek występuje na swoim najwyższym stopniu utlenienia to w reakcji redox pełni rolę wyłącznie utleniacza.
P.S.To jest wiedza obowiązująca na maturę. Chyba jakieś podstawy nawet. Jest na wielu ściągach i w słowniku on-line.
No i ok, jest w porzadku, powtarzam- napisalam wczesniej, ze nie nalezy w 100% wierzyc Wikipedii, tam kazdy moze zredagowac artykuł. Sprawdziłaś w innych źródłach- ok, definicja jest w porządku. Przecież nie podważam każdego hasła, które jest zawarte w tej encyklopedii, ale należy traktować je z przymrużeniem oka i jeśli to możliwe to sprawdzić dla pewności gdzie indziej.

PS. Matury z chemii nie pisałam i też nie czuje się głupia, jeśli próbowałaś mi to powiedzieć. Mam inne zainteresowania
buahhot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 22:06   #170
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Byłam Czarnego nie było
I to był dekoloryzator typu Elgona, nie L'oreala.
to jest na miare 'moze sie uda, moze nie uda', Tobie sie udalo ale inne uzytkowiniczki byly zawiedzione. nie moge pozwolic sobie na takie cos pracujac z klientem.
Stary 2011-04-12, 22:06   #171
fryz5
Zakorzenienie

w takim razie ja uznaje ze mylisz pojęcia ;] bo nawet nie jesteś w stanie wypróbować tego cholernego dekoloryzatora, nawet dla własnej satysfakcji.
jesli uważasz ze Ty masz racje, to byś nam ją udowodniła prawda? nie chcesz tego robić więc uznaje ze po prostu my mamy rację. ja wynoszę sie z tego wątku bo tu nic nowego i przydatnego nie powstanie z tej dyskusji.
Stary 2011-04-12, 22:13   #172
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
No i ok, jest w porzadku, powtarzam- napisalam wczesniej, ze nie nalezy w 100% wierzyc Wikipedii, tam kazdy moze zredagowac artykuł. Sprawdziłaś w innych źródłach- ok, definicja jest w porządku. Przecież nie podważam każdego hasła, które jest zawarte w tej encyklopedii, ale należy traktować je z przymrużeniem oka i jeśli to możliwe to sprawdzić dla pewności gdzie indziej.

PS. Matury z chemii nie pisałam i też nie czuje się głupia, jeśli próbowałaś mi to powiedzieć. Mam inne zainteresowania
Nie próbowałam Ci tego powiedzieć, bo sama tego nie wiedziałam .

Ale jak ktoś tego Elgona dorwie to niech wstawi skład, bo mam przeczucie ,że on jednak nie utlenia tylko rozmiękcza skoro jest tylko do słabo barwionych włosków, a nie łapie czarnych.

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2011-04-12 o 22:19
Stary 2011-04-12, 22:23   #173
fryz5
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbowałam Ci tego powiedzieć, bo sama tego nie wiedziałam .

Ale jak ktoś tego Elgona dorwie to niech wstawi skład, bo mam przeczucie ,że on jednak nie utlenia tylko rozmiękcza skoro jest tylko do słabo barwionych włosków, a nie łapie czarnych.
mi elgon po jednorazowej aplikacji ściągnął 3 czrane farby (londa, londa, garnier 100% color) do zielonego blondu (różne odcienie pod spodem ciemnych farb) potem kładłem rozjaśniacz bez amoniaku na wodzie 6% i miałem blond
Stary 2011-04-12, 22:27   #174
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
mi elgon po jednorazowej aplikacji ściągnął 3 czrane farby (londa, londa, garnier 100% color) do zielonego blondu (różne odcienie pod spodem ciemnych farb) potem kładłem rozjaśniacz bez amoniaku na wodzie 6% i miałem blond

No to nie ma siły, musi mieć jakiegoś czorta w składzie.
Stary 2011-04-12, 22:31   #175
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Znajdź lepsze.
Akurat w temacie Elgonu to nie wiadomo czy on ma ten reduktor. Składnik dotyczył innego dekoloryzatora. Być może Elgon nie ma nic utleniającago skoro nie łapie czerni, ale z drugiej strony to po co w takim razie dekoloryzator? Rudości można wypłukać olejami i detergentami, łagodne szampony z rozjaśnianych włosów również. Dekoloryzacja niepotrzebna w przypadkach delikatnego barwienia, tym bardziej ,że piszecie ,że ciemny kolor wraca.
Wiesz ekspertem nie jestem, ale wydaje mi się, że w bardziej fachowej literaturze coś na ten temat powinno się znaleźć, może nawet nie konkretnie o dekoloryzatorach, ale chociaż o procesach, które mogą spowodować usunięcie pigmentu z włosa.

Wydaje mi się, że dekoloryzator to nowość przy tradycyjnym rozjaśniaczu i ciekawa jestem, czy jakieś rzetelne informacje o nim by się znalazły.

Sprawdziłam co napisali w wikipedii o dekoloryzacji,
Cytat:

Dekoloryzacja- to zabieg polegający na usunięciu z włosów sztucznych barwników. Jest wykonywana wtedy, gdy zdolność krycia wyjściowego koloru włosów przez nakładanie barwników jest ograniczona. Zabieg wykonuje się przez zastosowanie rozjaśniaczy proszkowych zmieszanych z oksydantami o stężeniach:
  • 6% odbarwienie włosów o odcieniach blondu
  • 9% odbarwienie włosów o odcieniach ciemnego blondu i brązu
  • 12% odbarwienie włosów zawierające duże ilości ciemnych barwników- na poziomie średniego i ciemnego brązu.
Podstawa jest przestrzeganie technologii zastosowania danego produktu . np. niektóre technologie dopuszczają maksymalnie 6% lotion.
Dekoloryzatory redukujące umożliwiające odbarwienie włosów bardzo ciemnych. Zabieg ten wykonuje się w kwaśnymśrodowisku. Po dekoloryzacji nakłada się na włosy preparat barwiący o alkalicznym odczynie, który hamuje odtwarzanie rozłożonych barwników, wyrównuje ewentualne przebarwienia i nadaje włosom odpowiedni odcień.
Jeżeli skala odbarwienia włosów nie jest duża (1-2 tonów) można wykonać kąpiel rozjaśniająca. Zabieg polega na naniesieniu na włosy mieszaniny rozjaśniającej z oksydantem, woda, szamponem lub odżywka
Dosyć ubogo i raczej na temat rozjaśniania niż dekoloryzacji.

Edytowane przez rockandrollqueen
Czas edycji: 2011-04-12 o 22:33
rockandrollqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-12, 22:48   #176
majreg
Wtajemniczenie

Tu jest ciekawy art. na temat odbariwania jak ktoś ma ochotę poczytać.
http://www.prosalon.eu/artykuly/jak-...sniania-wlosow
Stary 2011-04-13, 08:07   #177
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wg mnie tu jest błąd że zdecydowana większość dekoloryzatorów wogóle nie powinna się tak nazywać...
masz racje dlatego niektore madrzejsze firmy nazywaja swoje reduktory sciagaczami koloru a nie dekoloryzatorami
zeby sie nie mylic.

Cytat:
fryz juz wszystko Wam wyjasniam nizej- zapraszam

Cytat:

i znow widac ewidentny brak w wiedzy...

Dobra a teraz podsumuje.
Jako ze nie lubię dyskusji totalnie bez sensu, polegającej na przepychankach słownych zdobyłam dowody
Załączam skany z podrecznika do chemii fryzjerskiej- jest wszystko wytłumaczone- sam zabieg nazywany jest dekoloryzacją czy to ściaganie sztucznego pigmentu czy utlenianie rozjaśniaczem...ALE!
wyrozniamy dekoloryzacje przez utlenianie- rozjasniacze, dekoloryzatory oraz przez redukcje- a wiec elgon, chantal, ducastell...
No i na koniec- wszędzie to pisze że przy reduktorach wlosy ciemnieją po zabiegu jeśli nie nałożymy od razu barwnika alkalicznego- farba, płukanka itp.
I w ulotce podaje sie również, a czasem na szkoleniach że farbujemy nastepnie farbą o ton-2 jaśniejsza niz chcemy uzyskać kolor po ściaganiu koloru
a jak ktoś nie ma wiedzy o produkcie którego używa- jak wizażanki którym wlosy ściemniały to potem ciągnie sie smrodek powielany przez kolejne niedoinformowane.
Pozdrawiam dyskutantów!
w szczególnosci fryza, czeko i rockandrollqueen
dowody:
deko.jpgdekoo.jpg
Stary 2011-04-13, 11:50   #178
fryz5
Zakorzenienie

Aha, tzn że poprawnie jest twierdzić że są 2 rodzaje dekoloryzacji.
Stary 2011-04-13, 12:00   #179
czekoladowoo
Zakorzenienie

Czyli dobrze rozumiem że te niby dekoloryzatory to bujda na resorach i to po prostu rozjasniacze?
A ściągacze koloru typu Elgon, Chantal to preparaty do dekoloryzacji redukcyjnej?
Stary 2011-04-13, 13:05   #180
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, tzn że poprawnie jest twierdzić że są 2 rodzaje dekoloryzacji.
dokladnie i zeby byc profesjonalnym to nalezaloby poswiecic chwilke klientce i powiedziec jak wyglada zabieg jednym a drugim produktem, jakie plusy czy minusy i dac jej mozliwosc decyzji i wyboru- wtedy nawet jesli by cos nie wyszlo nie bedziesz tym zlym co jej wlosy zniszczyl prawda? i tak jest uczciwie. tak uwazam. bo jesliby chciec odbarwic wlosy ciemny braz woda 12% to juz lepiej sciagnac kolor outem- moim zdaniem.

Cytat:
Czyli dobrze rozumiem że te niby dekoloryzatory to bujda na resorach i to po prostu rozjasniacze?
A ściągacze koloru typu Elgon, Chantal to preparaty do dekoloryzacji redukcyjnej?
tak, przecietny dekoloryzator to po prostu chemicznie- rozjasniacz w proszku i aktywator czyli utleniacz o roznych stezeniach.
a pozostale wymienione to reduktory- od siebie polecam color outy z ducastele.

http://sklep.magnolia-fryz.com/kolor...jacy-500g.html
tylko ich tak nie kupicie przez all czy w hurtowni- trzeba szukac przedstawiciela na region.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości