|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowanie do dekoloryzacji.
Cytat:
A farby to farby, jak mi farba o odcienu blond wychodzi jak brąz? Różne cuda sie dzieją wiec mnie to tam nie dziwi
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale po rozjasniaczu czy dekoloryzatorze framesi, loreal, matrix takie rzeczy sie nie dzieja, ciemny blond wychodzi max najciemniej jak jasny braz, nigdy nie łapie na czarno. to nie jest normalne, ze po dekoloryzacji blond farba łapie na czarno. Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-04-12 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz, jeśli chcesz nam coś udowodnić, to proszę wypróbuj elgonu, renee blanche lub chantala! i UDOWODNIJ NAM ŻE SIĘ MYLIMY. |
|
|
|
|
|
#155 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie nazwa dekoloryzacja powinna być zarezerwowana dla takich preparatów jak Elgon i innych tego typu. A nie dekoloryzatorów tylko z nazwy tak jak L'oreal. Bo dla mnie to jedno i to samo, a w salonie zazwyczaj sie za dekoloryzacje płaci wiecej niz za rozjasnianie
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie boje sie, ale nie bede na własne włosy - wypielęgnowane najlepszymi maskami i kosmetykami - jakiegos dekoloryzatora, po ktorym wraca spowrotem dawny kolor co to ma na celu? skoro kolor mi wroci to po co mam go uzyc, efekt wyjdzie na zero a wlosy sie nie zniszcza.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisałam przed chwilą, te preparaty wogóle nie powinny sie nazywać dekoloryzatorem skoro działają tak samo jak rozjaśniacz, bo to wlasciwie jest rozjasniacz. Może delikatniejszy itd, ale i tak rozjaśniacz. Dekoloryzator tylko z nazwy, pseudodekoloryzator. |
|
|
|
|
|
#160 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
ja wystawilam opinie na temat dekoloryzatorow opierajac sie na wlasnym doswiadczeniu a nie na elgonie. bo nie jestem ograniczona i nie skupiam sie na jednej marce w dodatku nieznanej. ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
i tu jest ten ból ;-) |
||
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S.To jest wiedza obowiązująca na maturę. Chyba jakieś podstawy nawet. Jest na wielu ściągach i w słowniku on-line. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-04-12 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc to jest pewnego rodzaju ograniczenie prawda? A Fryz5 właśnie ci wymienił jeszcze 2 inne produkty tego typu
|
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie zrob to na jednym paśmie, powiedzmy odciętym, albo nie wiem....obetnij komuś skoro szkoda Ci Twoich, inaczej chyba nie rozumiesz działania tych produktów.... |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż mi moja fryzjerka robiła dekoloryzacje właśnie preparatem typu Elgon czy Chantal, nie pamietam który to był. Chyba Chantal. Zresztą sama sie mnie zapytała czy chodzi mi o dekoloryzacje czy rozjaśnianie. |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie będę 'odcinać' swoich wlosów bo są za długie. nie mam zamiaru się przekonywać, znam wiele innych dobrych dekoloryzatorów po których rudy nie zamienia się spowrotem w czarny. wystarczy? ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- bo nie potrzebuje innych, szczegolnie takich, po ktorych wraca spowrotem czarny kolor. chcialabys isc do fryzjera na dekoloryzacje a za dwa tygodnie sam wroci ci czarny? ja nie! |
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarnego nie było ![]() I to był dekoloryzator typu Elgona, nie L'oreala. |
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się całkowicie i w całej rozciągłości. Jeśli zachodzi utlenianie to tak, niestety. Podejrzewam,że są jakieś modyfikacje zachodzących procesów, czy dotarcia tej głównej substancji do głębszych warstw ale zasadniczo jeśli zachodzi proces utleniania barwnika to się niewiele różnią. Zaznaczam,że tylko te o podanych składach. Elgon nie wiem. Jeśli kolor nie jest czarny warto spróbować podziałać na niego substancjami zmiękczającymi np. NMF (zawiera mocznik),olejem kokosowym, jojoba. Często kolor się po tym wypłukuje i to znacznie. Potem płukać jakimś szamponem przeciwłupieżowym i tak kilka razy na zmianę. Naprawdę pomaga. Oczywiście nie na kilka razy malowane na bardzo ciemno włosy, bo takie już trzeba rozjaśniać wg mnie. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-04-12 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
Jestem zmęczona tym tematem.
Na pewno nie uzyje dekoloryzatora, po którym spowrotem wraca czarny kolor. Decydujac sie na dekoloryzacje moje klientki chca byc pewne efektów jakich oczekuja, nie bede komus nakladac tego na wlosy a sobie tym bardziej. Przykro mi, mam inne wymagania. Pracuje na preparatach niezawodnych - jestem fryzjerem odpowiadam za efekt i zadowolenie klienta, nie robię kolezanek aby mogly mi wybaczyc i zrozumiec takie wybryki. Zreszta nadal nie miesci mi sie to w glowie i nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Zreszta czy elgon to jest profesjonalna marka? Wydaje mi sie, ze nie. |
|
|
|
|
#169 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
PS. Matury z chemii nie pisałam i też nie czuje się głupia, jeśli próbowałaś mi to powiedzieć. Mam inne zainteresowania
|
|
|
|
|
|
#170 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie ja uznaje ze mylisz pojęcia ;] bo nawet nie jesteś w stanie wypróbować tego cholernego dekoloryzatora, nawet dla własnej satysfakcji.
jesli uważasz ze Ty masz racje, to byś nam ją udowodniła prawda? nie chcesz tego robić więc uznaje ze po prostu my mamy rację. ja wynoszę sie z tego wątku bo tu nic nowego i przydatnego nie powstanie z tej dyskusji. |
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ale jak ktoś tego Elgona dorwie to niech wstawi skład, bo mam przeczucie ,że on jednak nie utlenia tylko rozmiękcza skoro jest tylko do słabo barwionych włosków, a nie łapie czarnych. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-04-12 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
mi elgon po jednorazowej aplikacji ściągnął 3 czrane farby (londa, londa, garnier 100% color) do zielonego blondu (różne odcienie pod spodem ciemnych farb) potem kładłem rozjaśniacz bez amoniaku na wodzie 6% i miałem blond
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to nie ma siły, musi mieć jakiegoś czorta w składzie. |
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dekoloryzator to nowość przy tradycyjnym rozjaśniaczu i ciekawa jestem, czy jakieś rzetelne informacje o nim by się znalazły. Sprawdziłam co napisali w wikipedii o dekoloryzacji, Cytat:
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-04-12 o 22:33 |
||
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu jest ciekawy art. na temat odbariwania jak ktoś ma ochotę poczytać.
http://www.prosalon.eu/artykuly/jak-...sniania-wlosow |
|
|
|
|
#177 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego niektore madrzejsze firmy nazywaja swoje reduktory sciagaczami koloru a nie dekoloryzatorami zeby sie nie mylic. Cytat:
Cytat:
![]() Dobra a teraz podsumuje. Jako ze nie lubię dyskusji totalnie bez sensu, polegającej na przepychankach słownych zdobyłam dowody ![]() Załączam skany z podrecznika do chemii fryzjerskiej- jest wszystko wytłumaczone- sam zabieg nazywany jest dekoloryzacją czy to ściaganie sztucznego pigmentu czy utlenianie rozjaśniaczem...ALE! wyrozniamy dekoloryzacje przez utlenianie- rozjasniacze, dekoloryzatory oraz przez redukcje- a wiec elgon, chantal, ducastell... No i na koniec- wszędzie to pisze że przy reduktorach wlosy ciemnieją po zabiegu jeśli nie nałożymy od razu barwnika alkalicznego- farba, płukanka itp. I w ulotce podaje sie również, a czasem na szkoleniach że farbujemy nastepnie farbą o ton-2 jaśniejsza niz chcemy uzyskać kolor po ściaganiu koloru ![]() a jak ktoś nie ma wiedzy o produkcie którego używa- jak wizażanki którym wlosy ściemniały Pozdrawiam dyskutantów! w szczególnosci fryza, czeko i rockandrollqueen dowody: deko.jpgdekoo.jpg
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, tzn że poprawnie jest twierdzić że są 2 rodzaje dekoloryzacji.
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli dobrze rozumiem że te niby dekoloryzatory to bujda na resorach i to po prostu rozjasniacze?
A ściągacze koloru typu Elgon, Chantal to preparaty do dekoloryzacji redukcyjnej? |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
i zeby byc profesjonalnym to nalezaloby poswiecic chwilke klientce i powiedziec jak wyglada zabieg jednym a drugim produktem, jakie plusy czy minusy i dac jej mozliwosc decyzji i wyboru- wtedy nawet jesli by cos nie wyszlo nie bedziesz tym zlym co jej wlosy zniszczyl prawda? i tak jest uczciwie. tak uwazam. bo jesliby chciec odbarwic wlosy ciemny braz woda 12% to juz lepiej sciagnac kolor outem- moim zdaniem.Cytat:
a pozostale wymienione to reduktory- od siebie polecam color outy z ducastele. http://sklep.magnolia-fryz.com/kolor...jacy-500g.html tylko ich tak nie kupicie przez all czy w hurtowni- trzeba szukac przedstawiciela na region.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

co to ma na celu? skoro kolor mi wroci to po co mam go uzyc, efekt wyjdzie na zero a wlosy sie nie zniszcza.

.