![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Ewaleno korzystając z okazji że pojawiłaś się na wątku chciałabym Cię prosić o dobór bukietu do mnie i mojej sukni. Jestem niską osobą - 163cm, szczuplą. TŻ jest wyższy i tez szczuplutki. Będzie miał czarny garnitur a ja białą suknię. Marzy mi sie drobny bukiecik. Zastanawiam się nad jesienną wesją ale szukam czegos wesołego. Wklejam to co mi się spodobało jak do tej pory.
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Też potrzebuję rady... Pomożecie mi? ![]() Link do sukni mam w podpisie. Jednak góra będzie wykończona prosto, a nie w serduszko oraz zrezygnowałam z tego kwiatka i trenu. Mierzę 171 i jestem ciemną blondynką, oczy brązowe. TŻ będzie miał jasny garnitur - kolor biały wpadający w srebrny. Doradzono mi w kwiaciarni bukiet kulka w mocnym kolorze. Nie wiem, czy ufać. Macie dla mnie jakieś propozycje? Marzyły mi się białe margaretki, ale podobno nadają się do bardziej zwiewnej sukni. Co sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
blueberry88 szkoda że zrezygnowałaś z tych rzeczy w sukni...jest naprawdę śliczna :tak:
Wiesz wydaje mi się, że biały kolor by się zlał ze wszystkim...bukiet by ginął w sukni... nie jestem ekspertką ale zobacz takie bukieciki ![]() margaretki + coś jeszcze (jeśli bardzo chcesz oczywiście margaretki w bukiecie)
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślałam właśnie o połączeniu róż z margaretkami. Choć boję się przyjęcia barw flagi narodowej ![]() Myślę o czymś takim... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
a chyba że tak...
a ja mam dwa kwiaty w sukience ![]() Barwy narodowe są faajne ![]() ![]() ![]() zobacz bardzo fajne są biało-czerwone bukieciki ![]() nie chce mi się jedno załadować zdjęcie tu link: http://elegancjaweselna.pl/wp-conten...10rok-3811.jpg
Dla świata to tylko dziecko... ...A dla mnie to dziecko jest całym Światem Edytowane przez inencja Czas edycji: 2011-04-09 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakby przyszły do głowy tez inne pomysły, to nadal jestem poszukująca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Rozważałam jeszcze coś takiego. Choć TŻ'owi się nie podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Mój powiedział, że mój bukiet - on się nie chce wtrącać, bo od oglądania, go wszystko boli
![]() w sumie ma rację - jest tyle różnych możliwości, że same nie wiemy, co chcemy ![]() i ja mam dylemat - być samodzielna i zrobić własny bukiet z konwalii, dać konwalie do kwiaciarki i dopłacić 25 zł (wtedy byłyby w mikrofonie konwalie), czy postawić na oryginalność i wybulić ze stówkę, ale mieć coś łaaaaaaaał (czyli np ten wachlarz ![]()
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
czy da sie zrobic z frezji bukiet kaskadowy?? ewentualnie pomieszany z eustoma??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kilka moich propozycji:
![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też myślałam o frezjach, tylko zastanawiam się jak z ich wytrzymałością ![]() Ten z różami w środku i frezjami na około jest piękny ![]()
![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
Znalazłam jeszcze jeden bardzo piękny bukiet z konwalii - może kogoś zainspiruje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2011-04-12 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
gosia4444444 piekne bukiety wkleilas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- ewalena jeju chcialabym miec takie wizje ktore kwiaty pasuja do jakiej figury itp owszem z dodatkami nie mialam problemu ale co do kwiatow... hmm... mam tak czeste zmiany zdania ze sama za soba nie nadazam hehehe ps.moze mi tez cos doradzisz? jestem szczupla blondynka, raczej jasna karnacja, wzrost jakis 163 a sukienka bedzie rybka biala ![]()
![]() |
#975 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Co do rodzaju wiązanki jej kształtu i kwiatów naczelną zasadą są proporcje. Sukienka rybka niewiele mówi - dla tego proszę o zdjęcie najlepiej PM w czasie przymiarki. Sukienka prezentowane na modelce (bardzo szczupłe i wysokie)jednak wyglądają inaczej. Można się opierać na zdjęciu z katalogu, ale gubi się to "coś" co jest w konkretnej osobie. Każda z Was jest inna i w tej samej sukni kazda z Was będzie wyglądała inaczej. Czekam na zdjęcie sukni; napisz jeszcze coś o Panu Młodym i jego ubiorze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
ewalena dzieki za odpowiedz
![]() ![]() ![]() a co do pana mlodego to ma 174 wzrostu ciemna karnacja i jest dosc zbudowany ![]() ![]()
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
Eweleno Ty nasz ekspercie, i ja proszę o radę. Potrzebuję porady odnośnie kwiatuszków do tejże sukni (dodam, że to ja w niej jestem- zamierzam troszkę schudnąć, jeżeli to coś zmieni w proporcjach bukiet-panna młoda).
Dodam, że mam 168 cm wzrostu, butki pewnie będą miały z 6-8 cm obcasika. Co myślisz o tych bukietach z moich załączników? Najbardziej podobają mi się te różowe kalie, ale czy pasują....
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
szprotka_mada Sliczna sukienka
![]()
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
Witam,
bardzo proszę o pomoc w doborze bukietu ślubnego do mojej sukni (w załączeniu zdjęcia - ja w mojej sukni). Mam 174 cm wzrostu i do tego buty na obcasie 8 cm, włosy ciemny brąz, niebieskie oczy i jasną karnację. Moja druga połowa będzie miała czarny garnitur i krawat w kolorze białym i lekkim wzorem wyszywanym srebrną nitką. Ma 188 cm wzrostu. Ślub mamy 04.06.2011 r, myślałam o jakiś wiosennych kwiatkach w kolorze białym. Suknię, która mierzyłam jest na mnie za duża, będę miała rozmiar mniejszą. Kolor sukni - biały. Bardzo proszę o propozycję bukietów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Obejrzałam tutaj wiele bukietów ślubnych, ale marzy mi się bukiet z białych róż i szafirków. Niestety nie znalazłam takiego rodzaju bukietu, więc nie do końca wiem, jakby to się razem prezentowało i nie mam gwarancji, że w kwiaciarni uda się zamówić szafirki armeńskie (jest kilka różnych odmian, ale te mi się podobają najbardziej). Czy macie może pomysł, jakim kwiatem możnaby zastąpić szafirki? Hortensje są niestety niedostępne w maju, a niebieskie margaretyki mi się nie podobają... Dzięki z góry za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
z pracowni przy ul.Głowackiego 14 www.ladnekwaitki.eu Jak każdy kwiat storczyk musi być świeży i dobrze przygotowany, jedyny sposób na "załatwienie storczyka to ugotowanie go na słońcu(ale musi stać kilka godzin lub złe tzw. zawatowanie, no można go jeszcze zamrozić ale to naprawdę trudne) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kwiatków podoba mi się bukiet z cantadeski( nie robiła bym takiego berła z wystającym na środku kwiatem raczej bukiet na przedramię) i lekko wydłużony bukiet z białych róż i storczyków (temu nadała bym więcej lekkości czyli nie tak ścisło kwiaty bo suknia jest z organzy lub szyfonu czyli bardzo"mgiełkowa") |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kostki to ja mam od małego wystające. Pozbyć się chcę jedynie boczków, bo te niestety mam. Pracuję nad tym, ale się nie spinam, bo tak jak mówisz, zejdzie mi to i tamto przez to całe zamieszanie ![]()
![]() |
![]() |
#986 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim
![]() ![]() ![]() a to moja sukienka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
wybralam kilka bukietow tylko nie bardzo wiem jaki bedzie najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bukiet ostatni wydłużony będzie b.dobry. Polecam zastosowanie barw intensywnych (koniec września możne być pochmurno) i taka wiązanka będzie się lepiej rysowała na sukni z materiału -koronki we wzory. Uwaga! Na koronkach drobne jasne kwiatki mają tendencję do"gubienia" się w tle. Edytowane przez ewalena Czas edycji: 2011-04-14 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
ewalena dzieki jak masz jakies fotki fajnych bukietow to jak bys mogla zalaczyc
![]() ![]() Edytowane przez marta8508 Czas edycji: 2011-04-14 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.