|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
dzień dobryyy
![]() wstałam, zjadłam śniadanie, poczytam co u Was |
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też już 38 mam ... ![]() Noc ok, Zosi chyba piątki idą bo jakoś budzi się z płaczem i nie może dospać ... pogoda raczej kiepska, zimno ma dziś być ... dziś do gina, tylko jeszcze muszę zadzwonić o której mam przyjechać .... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj z siuśkami na badania wizyta dopiero jutro ale już doczekać się nie mogę ![]()
![]() |
#2644 |
Zadomowienie
|
agus87 5 kilo - ja wymiękam oby moje tyle nie miało i oby został chłopcem , dwóch lekarzy potwierdziło, spore jajka na USG były więc myślę, że nic sie nie zmieni
![]() mimbi kupie ten kwiat wiśni następnym razem jeśli mówisz że fajny, ja mam obecnie Silana aroma therapy, dla mnie bomba anulinka2009 za udaną wizytę ![]() Grazin Fajna jestes z tym podmalowaniem i pudrowaniem, to by była chyba ostatnia rzecz o której bym pomysląła przed wyjazdem na IP ![]() dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane,
pisze poki mam chwilke. jakos humor mam skopany ![]() bylam wcz u fryzjera, nie zlamalam sie, nadal zapuszczam wlosy ![]() odswiezylam kolor, zlikwidowalam odrost (to teraz po malu moge sie szykowac rodzic ![]() z racji tego ze moj brzuch rosnie z dnia na dzien, (matal widzialam wcz fotke edzikowego m, widze ze tobie tez sie tak powieksza brzuszekw szybkim tempie) poszlam wcz kupic tuniko-sukienke (jeszcze tz tak ladnie mi dowalil ze przeciez po porodzie i tak sie nie zmieszcze w normalne ciuchy wiec mam kupowac bo w czym bede chodzic? ehh pozostawia mnie bez zludzen ![]() no i znalazlam, fajna w normalnym sklepie, nie w ciazowym, ogladalam rozm 42(podkreslam, normalny nie ciazowy) na co starsza pani ekspedientka wyskoczyla mi z tekstem ze rozm 50 tez maja jak bym chciala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki ja mam jutro, jutro poznam date planowej cc, i to bedzie chyba ostatnia wizyta u gina ![]() bym zapomniala gratuluje kolejnych zaczetych tygodni!!!!! niechce mi sie wierzyc ze zaczynacie juz 38t!!! Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-13 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też trochę skopany humor ![]() ![]() Trzymam ![]() ![]()
#2647 |
Zadomowienie
|
Mały znowu z pęcherza zrobił sobie worek treningowy i tylko co chwila po nim obrywam, ałaaaa
ale dzisiaj się przynajmniej wyspałam, leżałam sobie i oglądałam wieczorne seriale, na M jak miłość jednak padłam gdzieś w połowie ale już o 6 oczy jak 5 złotych biorę się za robotę, sporo na dzis jej mam przygotowanej |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BOLI MNIE UCHO co moge sobie tam włozyc ?? (andziotku??) musze szybko wypic kawe i leciec znowu do tż na tą fuche. szczerze to mam juz dosc tych remontów ![]()
![]() |
#2649 |
Zadomowienie
|
Hej rybki
![]() nikt jeszcze z rana nie urodzil? Mi odeszla dzis kolejna czesc blado rozowego czopu, i wez tu zrozum ![]() Gratuluje kolejnych tygodni;oklaski: poeodzenia na wizzytaach dziewczynki ![]()
#2650 |
Zakorzenienie
|
czesc
w nocy co chwile sie budzilam jestem przeokrop[nie zmeczona wszystko mnie boli mam ochote siasc i plakac humor do d... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() ![]() Ja też wstałam z nijakim humorem, tak samo jak Tż, bo znowu musiał iśc pomagać przy remoncie, a coś mu się nie chce. A ja zaraz przyjmę gościa, przyjdzie moja przyjaciółka i przyniesie mi jakąś porcję info ze świata ![]() Zosia grzeczna, dała mamusi pospać ![]() ![]() Gratulacje rozpoczętych tygodni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też mam dość remontu ![]() ![]()
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Gratuluje nowych tygodni ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wcinam śniadanko, zapijam kawką, zaraz muszę pranie zdjąć, bo wyschło, uszykować się i na zakupy marsz! MoniaK Mi też wkładali kwiatek, dziwnie pachniał ale przechodziło! Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-13 o 08:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
zaczynam jeszcze raz bo m wywalilo posta ![]() Ja dzisiaj lepszy humor, mimo, ze na siku wstawalam z 6 razy chyba! ale jak TZ wstal do pracy to dospalam jeszcze z godzinke ![]() Przejasnia sie, moze juz nie bedzie tak lalo i jakis spacerek sobie uskutecznie ![]() ![]() W ogole to mam pytanie.... Od chyba 3 tyg w ogole nie przytylam juz ani grama, choc jem ciagle sporo i w brzuchu tez ani centymetra nei przybylo ![]() aga pe zazdraszczam fryzjera, tez sie musze wybrac nooo.... nie smutaj mi sie noo ![]() widzisz tobie tez brzuch z dnia na dzien rosnie, a mnie juz w ogole.... andziotku mnie tez sie nei sni porod jeszcze, ani Zosia....choc bym chciala, wczoraj np snily mi sie mega glupoty bo wieczorem ogladalam sobie teledyski z lat 80-tych ![]() ![]() ![]() ty juz 38 tydzien? ja 37 jzu, kurcze musze opis zmienic ![]() daj znac o ktorej masz wizyte, bo kciuki chcemy trzymac ![]() mary ja tez mega opozniona, mam nadzieje, ze pamietasz, ze nam razem 37 tydzien leci ![]() ![]() ja okien nie mhyje, bo TZ umyl ostatnio, ale mam kilka planow sprzataniowych tez ![]() ja wizyte mam 22.04 ale nie dosc ze nie u mojej lekarki to i bez USg i bez zadnego badania, tylko siusiu... princi moja kolezanka tak sprzatala 3 tyg przed porodem i urodzila 2 tyg przed, lekarz powiedzial, ze dlatego, wiec uwazaj, bo ty co patrze to biedaku cos sprzatasz ![]() grazin ja tez farbuje tak czesto bo rosna szybko plus odrosty siwe sa okropne, ja mam siwe wlosy juz od dooobrych paru lat , wiec co mam poczac, a ze wlosy mam naturalnie baaardzo ciemne, wiec kazdy siwy wlos, swieci ![]() matall widzialam wczoraj twoj brzusio! wystrzelil niezle!!! nie przejmuj sie rozstepami, ja tez mam po bokach, niby nie na brzuchu, ale to zaaadna pociecha neistety. lacze sie w bolu ![]() paulizia nie kloc sie kochana z TZ bo sie Antos zdenerwuje ![]() trzymam kciuki za wizyte u poloznej szczegolnie ze to pierwsza w ktorej uczestniczy TZ ![]() eweska , camomile, Moria gratuluje 38 TYGODNIAAAAA!! Ps. Eweska a ty dzisiaj wizyta chyba co`? ja sobie chyba jeszcze poleze, bo jednak chyba po wczorajszym dniu nalezy mi sie dzien lenistwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Agussss juz nie dlugo ![]() ![]() MoniaK moze uda sie naprawic odkurzacz...? przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | ||||
Rozeznanie
|
dzień dobry Mamusie
![]() ale się dziś wyspałam !! od 22 do 9 .. przerwy na sii były , ale od razu usypiałam ! ahh ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlatego co miesiąc farbka na odrost teraz już 1,5mc nie malowałam , bo ten odrost jakiś ciemniejszy niż zwykle i boję się tego potraktować zwykłą farbką żeby jajecznica nie wyszła i chyba się do fryzjera wybiorę ![]() PS . Gratuluję wszystkim rozpoczętych tyg i sama zaczynam dziś .. 33 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]()
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-04-13 o 08:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zadomowienie
|
ale znajoma mi poradzila, biegaj po schodach to zaraz urodzisz, albo pograb liscie, mojej kolezance pol godziny wystarczylo
![]() nie opowiadalam wam jak mnie tescie wkurzyli na niedzielnym obiedzie, i tu z takim tekstem: sprawdziliscie chociaz w internecie czy Alan to czasem nie nazwa sledzia albo konserwy? Myslalam, ze sie ugotuje ze zlosci, powiedzialam tylko, ze takie nam sie podoba i takie bedzie i nie bedziemy nic zmieniac. To tesciowa dodala, z nietypowych to ladne jest fabian... a ja odpowiedzialam Fabian-pawian! i cisza zapadla bo ja najstarsza corka pod stolem szturchnela ![]()
#2657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie tyje od 3 tygodni nic 0,5 gin mowil, ze to dopuszczalna norma typu zjedzony obiad czy kolacja jak ostatnio mnie wazyl Cytat:
wiem, ze wytrzymam ale jestem wykonczona teraz... gdy powinnam nabierac sil.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
echnan, nam sie tu wszystkim kroi i nie moze skroic
![]() zazdroszcze spania ja wstaje srednio co 1,5 h na siii ![]() ![]()
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszlam sie wykapac i spac przeszlo ale w nocy chyba kilka mnie obudzila a do tego wstawalam siku co najmniej raz na godzine do tego mam taki paskudny katar, ze szok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
Kurczę , szkoda mi Was
![]() ![]() no cóż , ale trzeba myśleć pozytywnie , że to czekanie , te bóle , itd. to wszystko przybliża Was do tej najpiękniejszej chwili powitania Maluszków ![]()
#2661 |
Zadomowienie
|
Ech, widzę, że pogoda wpływa pesymistycznie na nasze nastroje... Ja dziś wstałam z dość dobrym humorem i zawiozłam podania do dwóch szkół, między innymi do mojego gimnazjum. Nic konkretnego się nie dowiedziałam, ale może akurat się uda
![]() Przeżyłam jedynie małą załamkę, bo rozerwały mi się na tyłku moje ulubione ciążowe dżinsy. Nowych raczej nie kupię, bo się nie opłaca na tak krótko, więc je tylko zeszyję. Na szczęście na wyjścia mam spódnicę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||||
Wtajemniczenie
|
mnie jak mocno boli to pomaga przylozenie cieplego okladu na ucho
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratuluje 33t Cytat:
![]() ale ja juz pisalam ze u nas tez nasz wybor nie spotkal sie z entuzjazmem delikatnie mowiac. w sumie nic sie nie spotkalo z entuzjazmem, ani plec ani imie(procz mojej mamy ktora jako jedyna trzymala kciuki i wykrakala drugi ogon ![]() zarzucam fotki brzucha bo sie wkoncu zebralam z 36t. w albumie wrzuce siebie cala, wraz z fryzurka ![]() niezgadniecie gdzie moj tz!!!!!!!! tak jakby........ w pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dlugo wytrzymal prawda? jest z nami od niedzieli!!! dzisiaj sroda jego nie ma ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | ||
Zakorzenienie
|
wszystko raczej na receptę
![]() poza tym nie wiadomo od czego boli ... laryngolodzy nie lubią wsadzać nic do ucha raczej ... Cytat:
![]() bo Ty powinnaś wyluzować dziewczyno !!! przestać liczyć minuty i normalnie sobie czekać ... Ola będzie chciała to wyjdzie ![]() Cytat:
![]() Alan to bardzo ładnie imie ![]() na 11 do gina !!!!! już mi się stres zaczyna ... atiz podobno już na kartonach siedzą ... mam nadzieję, że jednak jakieś usg i ktg jeszcze jest ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja taką załamkę podartych dżinsów przeżyłam jakoś w 5 miesiącu, dumna, że dopinam się w przedciążowe schyliłam się założyć buty .. a tu sruuuu .. ![]() od tamtej pory tylko legginsy , ewentualnie właśnie ciężarówkowe.. ![]() Ja idę sobie przynieść deskę do prasowania do siebie do pokoju i będę walczyć ![]()
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo zgrabnie wyglądasz !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
eweska, Camomile, Moriaza 38 tydzień
![]() ![]() ![]() enchantress BRAWO za 33 tc ![]() ![]() Ja z moją Gabi dolacze do Ciebie i Gabi w piątek ![]() ![]() Eweska, to po prostu nie w Twoim stylu, ze tak krótko spałas !! ![]() ![]() Kwiatecek, że co ??????????????? Konserwa albo śledz !! No nie! Aż nie wiem jak to skomentować .... mowę mi odjeło !! Ale im sie pięknie odcięłas ! ![]() ![]() agnieszka_pe no to piękna teraz jestes ![]() ![]() MoniaK..może odkurzacz padł własnie z powodu remontu? Być może miał przepełniony worek i się przegrzał ? A nie chcecie do naprawy spróbowac zaniesc? Może się to okazac tanszym rozwiązaniem, aniżeli kupowanie nowego... anulko, wiesz co, ja od 2 miesiecy nie ptrzytyłam nic a nawet schudłam 1 kg... brzuch też nie urósł mi ani jednego centymetra. Wiem, wiem - ze dieta ale jakby nie patrzeć nie głoduję tylko jem,... Myślę, ze nie musisz sie martwić ![]() Princi, co za zdzierca z tymi garnkami a raczej kosztami przesyłki. Sluchaj, jeżeli naprawde Ci sie podobają to jak sobie je kupisz, to niech przyślą do mnie i bez problemu Ci je wysle ![]() Jako dowód, ile bedzie kosztowała przesyłka, zrobię Ci skan, żebyś była pewna że na Tobie nie zarabiam ![]() ![]() ![]() agusiu Kochana... jak Cię te skurczybyki wymęcza !! ![]() No jeszcze faktycznie Kwiatecek albo Weredka wytną numer i rozpakują się pierwsze ![]() Kuku Dziewczynki ![]() ale jestem śpiaaaaaaaaaaca !! a niestety w dzień nie potrafię spać ![]() Wczoraj poszłam do SR.. zajęcia trwały AŻ 30 min.. była prezentacja "rozwój dziecka w łonie matki"... straszne newsy ![]()
#2667 | ||
Zadomowienie
|
czesc
![]() moja dzidzia dzis nad ranem masakre mi w brzuchu zrobila, skopala mi tak zebro, ze myslalam ze zwariuje, zawsze machala tak jakos obok i probowala, ale neistety nie dala rady a dzis to byla porazka, dostala sie do zebra no to hejaaaaaaa!!! ide powycierać podłogi, a potem wymyć komode i poprasowac biale rzeczy malej a kolorowe wyprac ![]() pozdrowionka ![]() Cytat:
Cytat:
moja tesciowa jak powiedzialm jakie imie do chlopca jakby sie okazal ola chlopcem, to zaraz przytoczyla imie jakiegos tam faceta, i czy to dlatego on sioe tak nazywa.. a ja nawet nie wiem o co chodzi, bo go neiznam, i maz ja zbeształ, ze bredzi(to tam jakis ich znajomy geniusz, ktorego laska zostwila i sam opiekuje sie dzieckiem i pracuje itp.. wiecie ideal..) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakbys miala caly dzien skurcze to tez bys liczyla ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agnieszka_pe, brzusio sporawy ![]() Daisy, ja mam nadzieję że on się naprawi ![]() Czy to możliwe aby rozstępy wyskoczyły w jedną noc ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-13 o 09:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Aga_pe ale duza hacjenda, i tez juz nisko
![]() Andziotku, no stress! Dasz rade ![]() Aga, musimy chyba troche odpuscic, bo jak tak dalej pojdzie to sie przeterminujemy ![]() dysze jak ciuchcia po wieszaniu prania ale mam chec na slodkie, ale wizja kibelka mnie przeraza ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.