Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-13, 10:07   #151
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Hej szalone brzuszki....no widze ze nie próżnujecie...

ja dopiero po śniadanku.......

troche mnei jeszcze choroba meczy........
noi wczorajsze wiesci......
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:07   #152
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Sny cięzarówek sa niesamowite marina napisz mi jak to było z Tobą jak Cię nerka męczyła.Robili Ci usg? antybiotyk czy co?
Juz Ci piszę patik: więc zaczęło się pobolewaniami w prawej dolnej części pleców, potem promieniowanie wyżej, i w nocy pojechałam na pogotowie, bo dosłownie chodziłam na czworakach z bólu, myślałam, że będę gryzła tynk z ściany taki ból...miałam ok 6 takich dlugich ataków w ciągu 2 tyg na oddziale plus wymioty , zdiagnozowali kolkę nerkową,tam zrobili mi 3 usg nerek i wyszedł mały kamień na prawej nerce własnie. I to przez tego pierona wszystko. Dostawałam antybiotyk dożylnie, hmm nie pamiętam jaki, coś na A.., kazali mi pić duuużo wody Jana, cisowianki, leżeć na lewym boku...a i nie jeść cytrusów, bo zakwaszają nery

beatko coś Ty, nie będzie ochrzanu, będzie hehe
Więc chodzę do Pająka ( zmieniłam z Orła, byłam bardzo niezadowolona z niego...)
i dziękuję za trzymanie kciukasków, oby bylo dobrze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-04-13 o 10:09
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:09   #153
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

czytałam to rano...jakbym o sobie przeczytała szkoda że to nierealne żeby nasze dzieci tak miały...

widzę że wzięło was na prawie-świąteczne potrawy żurek, barszcz, zalewajka... niedługo Wielkanoc Ja nienawidzę barszczu białego, i chyba ciąża aż tak mnie nie zmieni, nie skuszę się w święta na pewno

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:10   #154
BABONIK
Zadomowienie

Sygine- ja mam MEDELA MINI ELECTRIC,kupiłam używany i jest doskonały,po drodze obleciał moje cycki i dwóch moich kolezanek,jest super

Beatka,Aania- super ten link z okazjami rossmana

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:16   #155
youyou
Zakorzenienie

Widze że nie tylko ja się nie wyspałam, do tego dziś taki senny dzień

Potwierdzam Medela Mini Electric jest super

Carmela gratuluję 100dniówki

monia, linuska trzymam kciuki za wizyty

Zmalowana tych majtów poporodowych to kup tak z 5-7szt
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:16   #156
83monia
Zakorzenienie

heh, to ja jak tą zalewajke to zurek robie - zawsze z ziemniakami

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:17   #157
karolinee1983
Zadomowienie

Jestem - pobieżnie nadrobiłam, ale już nie pamiętam, co miałam odpisać więc tak ogólnie będzie

1. Wszystkie wasze brzuszki ciążowe mamuski są śliczne
2. wodaqua - tort pierwsza klasa!
3.marzena S - no to Ci dzidzia niespodziankę zrobiła, ja też mam cały czas obawy, że nasza Maja chłopem się okaże, choć gin na połówkowym mówił, że na 100% dziewucha, ale wiadomo - na stówę to przy porodzie się okaże...

Na wątku, wczoraj kilka smutnych wieści U nas niestety też... Wczoraj mój tż był na pogrzebie swojego dobrego kolegi, z którym grał w ręczną(ja nie byłam bo nie chciałam na takie smutne rzeczy patrzeć teraz, bo strasznie łatwo się rozklejam) . Zabił się na motorze, ale uwaga, nie był jednym z tych dawców organów, co jeżdżą jak szaleni. Jechał 50km/h. Zabiła go autem laska, która w czasie deszczu jechała 100 km/h i rozmawiała sobie przez komórkę zostawił żonę i malutka córeczkę... Jak sobie o tym pomyślę to łzy mi się w oczach zbierają...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U NAS DZIŚ 100DNIÓWKA (i u Beatki chyba też )
Gratulacje!

A my wczoraj zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w SR. W sumie fajnie było, dużo śmiechu, bo wiadomo, faceciki nasze to lubią sobie żarty robić ze wszystkiego. Na razie zajęcia organizacyjne, takie tam pitu pitu, o psychologii ciąży, za tydzień już będą konkrety. No i oczywiście na zajęciach byłam mamuśką z najmniejszym brzuszkiem!!! Kiedy on mi w końcu porządnie wystrzeli... No, ale w sumie tam same czerwcowki i lipcowki były, a ja jakby nie było z początku sierpnia jestem...

Przyłączam się do dziewczyn, które muszą chodzić do dentysty Dwa tygodnie temu zaczął boleć mnie mocno ząb wiec w końcu się zmobilizowałam i poszłam na kontrole. Okazało się, że pod plombą mam wielką dziurę i muszę mieć kanałowe leczenie poza tym dentystka powiedziała, że mam słabe zęby i dużo ubytków do załatania. Jestem po prostu złamana....

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-04-13 o 10:20
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:22   #158
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
Ostanio wogole mam problemy ze spaniem zmieniam pozycje raz lewy bok, raz prawy budze, sie jak spie na plecach bo mam zakodowane ze nie wolno i nawet Tz mnie pilnuje zebym spala na boku. chyba czas kupic rogala bo nawet nogi w biodrach mnie bola co za koszmar a tu jeszcze 4 misiace przede mna.
Ja od początku ciąży mam problemy ze snem. Teraz pilnuję już, żeby spać na lewym boku, ale całą noc i tak nie daję rady, więc przekręcam się na prawy. I biodra też mnie bolą...

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U NAS DZIŚ 100DNIÓWKA (i u Beatki chyba też )
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
moja mama tez rzadko robiła ale jak siedze w domku a nie na zajęciach to meżuś sobie życzy dwudaniowe obiadki, zawsze mam prawie na drugi dzień i spokój. zupa plus jakieś drugie chyba że jedno danie wypasione to bez drugiego
Moja mam też nie robiła dwudaniowych dań. Jak chodziliśmy do szkoły, to odgrzewaliśmy zupę, a gdy już wszyscy byliśmy w domu, to późnym popołudniem było coś z drugiego dania, żeby nie odgrzewać. Do dziś nie jadam jednocześnie dwóch dań na obiad. Ale teściowa zawsze takie gotuje i ubolewa, bo ja z zupy rezygnuję (ale każdego dnia się pyta, czy jednak jej nie chcę).

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja też mam wszystkie wyleczone.
Dzisiaj idę tylko na lakierowanie ( fluoryzację ) żeby żadna próchnica już do mnie nie przyszła
Ja byłam w poniedziałek u dentysty i tylko był jeden ząb do leczenia. zawsze miałam problemy z próchnicą, więc się zdziwiłam (tym bardziej, że dość dawno nie byłam do kontroli). Ale wcześniej miałam kilka razy lakierowane zęby - może pomogło

A tak w ogóle to ostatnio mi się brzuch napina. Najpierw zauważyłam, że od ruchów dziecka. Mówiłam lekarzowi, ale on stwierdził, że jeśli 5-6 razy dziennie, to jest to normalne. Gorzej jeśli częściej. Poza tym szyjka była w porządku. Ale wczoraj już zażyłam nospę, w nocy i rano też, bo co jakiś czas brzuch robił mi się twardy na kilkadziesiąt minut i się wystraszyłam. I było to częściej niż lekarz mówił Na razie się uspokoiło, ale dziś i tak nic z moich zaplanowanych zakupów. Leżę cały dzień. Jutro na 16. idę na usg połówkowe do mojego lekarza, to mu o tym powiem. Trzymajcie kciuki, żeby było dobrze, bo bardzo się boję, że znowu będę musiała leżeć (5 tygodni na początku ciąży już leżałam plackiem).
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:23   #159
wodaqua
Zadomowienie

Dżem dobry!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
WOdauqa zapisałam sobie link,
i też będe kombinowała!
Świetny jest!
Już widzę minę mojego D
W takim razie podaje jeszcze przepis na niezawodny biszkopt (ja dodałam pół starkowanej gorzkiej czekolady):
http://www.wielkiezarcie.com/recipe356.html

Gratuluję dzisiejszych studniówek, trzymam kciuki za wizyty

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to śniła mi się kobietka z naszego forum o nicku Kolina (choć oczywiście nigdy nie widziałyśmy się na oczy ), że pod tym właśnie nickiem ukrywała się Alicja Bachleda Córuś, co była w ciąży z drugim dzieckiem z Colinem Farellem...Wybaczcie, wiem, że to bez sensu ale musialam to napisać
Uśmiałam się! Dobre, masz tą wyobraźnię :P

Ja lecę na ploteczki do koleżanki, wiec zajrzę pewnie wieczorkiem, bo jak wrócę, to tzreba o obiedzie pomyśleć
Bye!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:24   #160
zanka205
Zakorzenienie

a ja Wam mówiłam już jakiś czas temu: idźcie do dentysty sprawdzić zęby
ja specjalnie poszłam zaraz jak mi się II trymestr zaczął, i zdążyłam wszystko naprawić
moja dentystka powiedziała, że lepiej w III trymestrze nie robić nic z zębami, no chyba ze sytuacja awaryjna i jest się zdrowym, bo jak ciąża zagrożona to lepiej nie ryzykować
znieczulenie normalnie dostawałam, ale dla ciężarnych niby słabsze i nic mi się złego nie działo

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:25   #161
Marina1
Zakorzenienie

karolinee1983 aż mnie ciarki przeszły po ciele...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 10:32   #162
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

beatko coś Ty, nie będzie ochrzanu, będzie hehe
Więc chodzę do Pająka ( zmieniłam z Orła, byłam bardzo niezadowolona z niego...)
i dziękuję za trzymanie kciukasków, oby bylo dobrze
Cytat:
Ja też chodzę prywatnie i kasy od ciula już poszło a i plus badania...raz zostawiłam w labku 188 zł...
pisałam w starym wątku że tyle na badania i wizyty idzie że szok

ja na lekarzy w ciąży wydałam jeszcze mniej chyba niż Brumek, tyle że raz byłam na połówkowym prywatnie za 80zł : a poza tym koszty -
2 opakowania globulek na grzybka, i koszt glukozy na badania i wsio. Naprawdę jak czytam ile wydajecie na lekarzy to ciesze się że mam takie fajne dojście do lekarza na NFZ i za free wszystko.

Tym bardziej że ostatnio ciężko u nas z kasą było bo tż zmieniał pracę i troche musiał w domu siedzieć nim ruszyło w nowej i nim dostał umowę no ale opłaciło się czekanie na prywatne wizyty nie wiem skad byśmy wzieli a w sumie dla mnie taka prywatna niczym się nie różni od tej na NFZ bo mam usg w gabinecie, więc to samo jakbym szła prywatnie.

A 300-350zł za wizytę z usg i filmem to dla mnie przegięcie strasznie z Was zdzierają. Ja za połówkowe prywatnie zapłaciłam 80zł z filmem na dvd - ponad 40 minut nagrania z całego badania, zdjęć wprawdzie nie ale sama sobie zrobiłam z filmu zdjęcia, chcę zanieśc do wywołania kilka , cała wizyta prawie 50minut, usg 3D z bajerami i wydaje mi się że taki koszt jest jeszcze ok ale więcej niż 300zł to już naciąganie na kasę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Beatka,Aania- super ten link z okazjami rossmana
ja poluje tylko wtedy jak coś est naprawdę za pół ceny, i trzeba pamiętać o kodzie żeby pobrać z rana bo potem już może nie byc. A mina w rossie innych klientek jak widza ile płacę za daną rzeczy - np. połowę ceny sklepowej gdzie na półce nie ma promocji jest bezcenna

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:33   #163
BABONIK
Zadomowienie

Aania- też oglądałam ten reportaż... super,szkoda,że tylko jedno takie hospicjum... a noga całkiem ok dziękuję

Nikoś już z nami
Stary 2011-04-13, 10:34   #164
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Witam sie i ja w nowej czesc pedzicie jak szalone he he.
Kto by uwierzyl ze juz 5 czesc a tak niedawno sie wydawalo ze to dopiero poczatek. Pamietam jakby to bylo wczoraj jak test robilam a dzis...... Brzuszki rosna, dzieciaczki kopia. Ja wczoraj pierwszy raz mialam okazje poczuc moja mala tak na serio. Dala czadu niezle. Dziwne uczucie

Caly czas nie moge przestac myslec o tych dwoch wypadkach co pisalyscie. Mlode chlopaki, cale zycie przed nimi bylo. No i oczywiscie co te dziewczyny musza czuc. Moj Tz tez na motorze jezdzi. Zaczynam sie bac....

Beatko ja z cukinii robie zawsze leczo. Daje duzo papryki, cebulke, swieze pomidory, kielbase, boczek.... Co kto lubi. Do tego ryz. Palce lizac
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:35   #165
moniczka2123
Zadomowienie

ja wlasnie zjadlam wlasnie loda oskara jagodowego w bialej czekoladzie wieczorem namoczylam fasole wlasnie sie gotuje i robie fasolke po bretonsku ale mam koncentrat mezus pojechal rano i kupil

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 10:36   #166
SweetAngel1984
Zadomowienie

a wlasnie poruszony jest temat USG powiedzcie kiedy najlepiej zrobic 3D ja ma zamiar teraz czyli w 22 tc czy lepiej pozniej????????????
Stary 2011-04-13, 10:37   #167
BABONIK
Zadomowienie

Marina- Twój sen mnie rozłożyl na łopatki ale to chyba pochleby sen dla Koliny A.B-C całkiem ładna

Beatka-dobrze,że napisałaś,żeby robic to rano,bo ja zielona w temacie ale faktycznie super okazja i co?można kupic jedno opakowanie? a jak się zaloguję na konto mamy i będę miec 2 kody ?

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Sweet Angel- nie ma to teraz większego znaczenia kiedy zoribsz USG,mżesz zrobic spokojnie teraz. Najważniejsze USG już za Tobą teraz czy zrobisz to w 20tc czy w 24tc nie ma większego znaczenia.

Nikoś już z nami
Stary 2011-04-13, 10:39   #168
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a wlasnie poruszony jest temat USG powiedzcie kiedy najlepiej zrobic 3D ja ma zamiar teraz czyli w 22 tc czy lepiej pozniej????????????
Ja będę mieć w 23. tygodniu...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:41   #169
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
w sumie to chyba nie ma znaczenia, bo w 22tc lekarz już może dokładnie zbadac wszystko - mózg, jego półkule, nerki, serce, przepływy naczyniowe krwi, kończyny itd. a Twój jak ci radził, kiedy masz iść?

Stary 2011-04-13, 10:43   #170
Marina1
Zakorzenienie

No ja nie wiem skąd w mojej mózgownicy biorą się takie sny czasem śnią mi się takie abstrakcje, że szok. Niedawno na przykład goniłam Dodę po lesie

sweet angel ja miałam w 24 i fajnie juz wyraznie było widać buzkę dzidka
Stary 2011-04-13, 10:48   #171
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Beatka-dobrze,że napisałaś,żeby robic to rano,bo ja zielona w temacie ale faktycznie super okazja i co?można kupic jedno opakowanie? a jak się zaloguję na konto mamy i będę miec 2 kody ?

no rano trzeba bo na każda rzecz jest tylko 1000 kodów na całą Polskę
więc jak okazja spora jest to kody się szybko kończą ale mi się nie zdarzyło jeszcze żeby kodów dla mnie brakło

a z jednego konta można pobrac 1 kod, w sklepie możesz kupić za dwa kody dwie sztuki ale kasjerka bedzie musiała wbić Ci na dwa osobne paragony bo system nie puści na jedym paragonie - takie niby ograniczenie że na 1 klienta 1 rzecz w promocji z kodów. A jakby nie chciała ci kasjerka sprzedać dwóch sztuk w promocji to możesz iść do innego rossa albo na drugi dzień - bo czasem są takie upierdliwe babska że nie chcą dwóch sztuk sprzedać jednej osobie że to niby szachrajstwo. Ja mam drugie konto na tż-ta założone kiedyś były jakieś prezenty do dostania za darmo za jakieś kody wszytsko męskie: próbka szamponu, woda po goleniu Nivea próbka 50ml, mini dezodorant Rexona 50ml, próbka Mexx jakiegoś zapachu 2ml, próbka w tubce czegoś po goleniu - jakiś balsam Loreal czy coś, i chyba tyle wszytsko w ładnej torebce zapakowane tż dostał dwa zestawy ode mnie tak bez okazji

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-13 o 10:50
Stary 2011-04-13, 10:48   #172
SweetAngel1984
Zadomowienie

no wlasnie dziewczyny nie wiem teram ma polowkowe czyli w 22 tc a potem brunetka pisala ze nasz lekarz mowil ze najlepiej robic 28-30 tc wiec chyba w tym okresie bedzie 3d najlepiej?????
Stary 2011-04-13, 10:54   #173
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie dziewczyny nie wiem teram ma polowkowe czyli w 22 tc a potem brunetka pisala ze nasz lekarz mowil ze najlepiej robic 28-30 tc wiec chyba w tym okresie bedzie 3d najlepiej?????
no ja połówkowe robiłam w 3i 4d i byłam mega szczęśliwa widząc niunka a np z tego dodatkowego usg 3d między 28 a 30 tc zrezygnowałam bo szkoda mi kasy, moja gin mi na swoim "gorszym" sprzęcie też wszystko sprawdzi bo już duży chłopak jest zresztą teraz to już ciężko trafić bo tygodnie i termin porodu się przesuwają wg wagi dziecka i sobie darowałam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:57   #174
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja połówkowe robiłam w 3i 4d i byłam mega szczęśliwa widząc niunka a np z tego dodatkowego usg 3d między 28 a 30 tc zrezygnowałam bo szkoda mi kasy, moja gin mi na swoim "gorszym" sprzęcie też wszystko sprawdzi bo już duży chłopak jest zresztą teraz to już ciężko trafić bo tygodnie i termin porodu się przesuwają wg wagi dziecka i sobie darowałam
no ale to co jak dziecko bedzie wieksze to chyba lepiej bedzie widac prawda????

nie wiem juz sama
Stary 2011-04-13, 11:00   #175
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
w 28-30tc to już nie będzie połówkowe ja by zrobiła teraz a następne takie dokładniejsze usg po 30tc - tak. ok. 32tc

Stary 2011-04-13, 11:01   #176
Natka_
Zakorzenienie

Ja na 4d idę w 28 tygodniu Ale miałam też w 20, 25 i faktycznie im później tym lepiej widać...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:02   #177
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
w 28-30tc to już nie będzie połówkowe ja by zrobiła teraz a następne takie dokładniejsze usg po 30tc - tak. ok. 32tc
ja wieeem teraz ma mpolowkoe na 21.04 i chodzi mi o to ze nie wiem czy teraz robic zwykle usg z tej okazji czy 3d????
czy nie lepiej z 3d opczekac do kolejnego usg rozumisz?
Stary 2011-04-13, 11:06   #178
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
no ale to co jak dziecko bedzie wieksze to chyba lepiej bedzie widac prawda????

nie wiem juz sama
widać może dokładniej ale nie wiem czy zobaczysz całe maleństwo bo im później tym mniej się będzie mieścić w obrazie. Mnie już teraz gin powiedziała że mały jest na tyle duży że już go nie obejmie całego , tylko fragmenty a na tym połówkowym 3d było widać całego pewne jest to że buźka będzie już konkretnie widoczna na 3d w tych późniejszych tygodniach
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:08   #179
nerola
BAN stały

Ja ani 3D ani 4D nie robiłam w żadnej ciaży i dobrze mi z tym.
Chciałąm zrobić z Krystkiem ale pomyślałam,ze Maksiu nie miał ani Szymus,to i jemu nie zrobię.
Podobnie teraz.3 ni miała,to i Iza nie ma.Niebawem ją zobaczę na żywca i zwykłe USG mi wystarcza.
Jednak lubię sobie popatrzeć na Wasze fotki
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:09   #180
83monia
Zakorzenienie

sweetangel - moj gin robil w 22 tc polowkowe (tez z 3d ale nie umial nagrywac bo sprzet pozycny). ide do innego na san filmik i tam powiedzieli ze najlepiej widac ciaze 25-28 tc. ani za male ani za duze wtedy dziecko.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości