|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
6 | 9,68% |
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
4 | 6,45% |
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
6 | 9,68% |
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
5 | 8,06% |
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
0 | 0% |
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
3 | 4,84% |
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
6 | 9,68% |
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
0 | 0% |
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
9 | 14,52% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Hej szalone brzuszki....no widze ze nie próżnujecie...
ja dopiero po śniadanku....... troche mnei jeszcze choroba meczy........ noi wczorajsze wiesci...... |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() beatko coś Ty, nie będzie ochrzanu, będzie ![]() ![]() Więc chodzę do Pająka ( zmieniłam z Orła, byłam bardzo niezadowolona z niego...) i dziękuję za trzymanie kciukasków, oby bylo dobrze ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-13 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytałam to rano...jakbym o sobie przeczytała ![]() widzę że wzięło was na prawie-świąteczne potrawy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
Sygine- ja mam MEDELA MINI ELECTRIC,kupiłam używany i jest doskonały,po drodze obleciał moje cycki i dwóch moich kolezanek,jest super
Beatka,Aania- super ten link z okazjami rossmana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Widze że nie tylko ja się nie wyspałam, do tego dziś taki senny dzień
![]() Potwierdzam Medela Mini Electric jest super ![]() Carmela gratuluję 100dniówki ![]() ![]() monia, linuska trzymam kciuki za wizyty ![]() ![]() ![]() Zmalowana tych majtów poporodowych to kup tak z 5-7szt
#156 |
Zakorzenienie
|
heh, to ja jak tą zalewajke to zurek robie - zawsze z ziemniakami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Jestem - pobieżnie nadrobiłam, ale już nie pamiętam, co miałam odpisać więc tak ogólnie będzie
![]() 1. Wszystkie wasze brzuszki ciążowe mamuski są śliczne ![]() 2. wodaqua - tort pierwsza klasa! ![]() 3.marzena S - no to Ci dzidzia niespodziankę zrobiła, ja też mam cały czas obawy, że nasza Maja chłopem się okaże, choć gin na połówkowym mówił, że na 100% dziewucha, ale wiadomo - na stówę to przy porodzie się okaże... Na wątku, wczoraj kilka smutnych wieści ![]() ![]() Gratulacje! ![]() A my wczoraj zaliczyliśmy pierwsze zajęcia w SR. W sumie fajnie było, dużo śmiechu, bo wiadomo, faceciki nasze to lubią sobie żarty robić ze wszystkiego. Na razie zajęcia organizacyjne, takie tam pitu pitu, o psychologii ciąży, za tydzień już będą konkrety. No i oczywiście na zajęciach byłam mamuśką z najmniejszym brzuszkiem!!! ![]() ![]() Przyłączam się do dziewczyn, które muszą chodzić do dentysty ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-04-13 o 10:20 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to ostatnio mi się brzuch napina. Najpierw zauważyłam, że od ruchów dziecka. Mówiłam lekarzowi, ale on stwierdził, że jeśli 5-6 razy dziennie, to jest to normalne. Gorzej jeśli częściej. Poza tym szyjka była w porządku. Ale wczoraj już zażyłam nospę, w nocy i rano też, bo co jakiś czas brzuch robił mi się twardy na kilkadziesiąt minut i się wystraszyłam. I było to częściej niż lekarz mówił ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#159 | ||
Zadomowienie
|
Dżem dobry
![]() Cytat:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe356.html Gratuluję dzisiejszych studniówek, trzymam kciuki za wizyty ![]() Cytat:
Ja lecę na ploteczki do koleżanki, wiec zajrzę pewnie wieczorkiem, bo jak wrócę, to tzreba o obiedzie pomyśleć ![]() Bye! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam mówiłam już jakiś czas temu: idźcie do dentysty sprawdzić zęby
![]() ja specjalnie poszłam zaraz jak mi się II trymestr zaczął, i zdążyłam wszystko naprawić moja dentystka powiedziała, że lepiej w III trymestrze nie robić nic z zębami, no chyba ze sytuacja awaryjna i jest się zdrowym, bo jak ciąża zagrożona to lepiej nie ryzykować znieczulenie normalnie dostawałam, ale dla ciężarnych niby słabsze i nic mi się złego nie działo
#161 |
Zakorzenienie
|
karolinee1983 aż mnie ciarki przeszły po ciele...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja na lekarzy w ciąży wydałam jeszcze mniej chyba niż Brumek, tyle że raz byłam na połówkowym prywatnie za 80zł : a poza tym koszty - 2 opakowania globulek na grzybka, i koszt glukozy na badania i wsio. Naprawdę jak czytam ile wydajecie na lekarzy to ciesze się że mam takie fajne dojście do lekarza na NFZ i za free wszystko. Tym bardziej że ostatnio ciężko u nas z kasą było bo tż zmieniał pracę i troche musiał w domu siedzieć nim ruszyło w nowej i nim dostał umowę no ale opłaciło się czekanie ![]() A 300-350zł za wizytę z usg i filmem to dla mnie przegięcie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ja poluje tylko wtedy jak coś est naprawdę za pół ceny, i trzeba pamiętać o kodzie żeby pobrać z rana bo potem już może nie byc. A mina w rossie innych klientek jak widza ile płacę za daną rzeczy - np. połowę ceny sklepowej gdzie na półce nie ma promocji jest bezcenna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Aania- też oglądałam ten reportaż... super,szkoda,że tylko jedno takie hospicjum...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja w nowej czesc
![]() Kto by uwierzyl ze juz 5 czesc a tak niedawno sie wydawalo ze to dopiero poczatek. Pamietam jakby to bylo wczoraj jak test robilam ![]() ![]() Caly czas nie moge przestac myslec o tych dwoch wypadkach co pisalyscie. Mlode chlopaki, cale zycie przed nimi bylo. No i oczywiscie co te dziewczyny musza czuc. Moj Tz tez na motorze jezdzi. Zaczynam sie bac.... Beatko ja z cukinii robie zawsze leczo. Daje duzo papryki, cebulke, swieze pomidory, kielbase, boczek.... Co kto lubi. Do tego ryz. Palce lizac |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
ja wlasnie zjadlam wlasnie loda oskara jagodowego w bialej czekoladzie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
a wlasnie poruszony jest temat USG powiedzcie kiedy najlepiej zrobic 3D ja ma zamiar teraz czyli w 22 tc czy lepiej pozniej????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Marina- Twój sen mnie rozłożyl na łopatki
![]() ![]() ![]() Beatka-dobrze,że napisałaś,żeby robic to rano,bo ja zielona w temacie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Sweet Angel- nie ma to teraz większego znaczenia kiedy zoribsz USG,mżesz zrobic spokojnie teraz. Najważniejsze USG już za Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
w sumie to chyba nie ma znaczenia, bo w 22tc lekarz już może dokładnie zbadac wszystko - mózg, jego półkule, nerki, serce, przepływy naczyniowe krwi, kończyny itd. a Twój jak ci radził, kiedy masz iść?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem skąd w mojej mózgownicy biorą się takie sny
![]() ![]() sweet angel ja miałam w 24 i fajnie juz wyraznie było widać buzkę dzidka
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no rano trzeba bo na każda rzecz jest tylko 1000 kodów na całą Polskę ![]() więc jak okazja spora jest to kody się szybko kończą ale mi się nie zdarzyło jeszcze żeby kodów dla mnie brakło ![]() a z jednego konta można pobrac 1 kod, w sklepie możesz kupić za dwa kody dwie sztuki ale kasjerka bedzie musiała wbić Ci na dwa osobne paragony bo system nie puści na jedym paragonie - takie niby ograniczenie że na 1 klienta 1 rzecz w promocji z kodów. A jakby nie chciała ci kasjerka sprzedać dwóch sztuk w promocji to możesz iść do innego rossa albo na drugi dzień - bo czasem są takie upierdliwe babska że nie chcą dwóch sztuk sprzedać jednej osobie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-13 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
no wlasnie dziewczyny nie wiem teram ma polowkowe czyli w 22 tc a potem brunetka pisala ze nasz lekarz mowil ze najlepiej robic 28-30 tc wiec chyba w tym okresie bedzie 3d najlepiej?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem juz sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
Ja na 4d idę w 28 tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czy nie lepiej z 3d opczekac do kolejnego usg rozumisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
BAN stały
|
Ja ani 3D ani 4D nie robiłam w żadnej ciaży i dobrze mi z tym.
Chciałąm zrobić z Krystkiem ale pomyślałam,ze Maksiu nie miał ani Szymus,to i jemu nie zrobię. Podobnie teraz.3 ni miała,to i Iza nie ma.Niebawem ją zobaczę na żywca i zwykłe USG mi wystarcza. Jednak lubię sobie popatrzeć na Wasze fotki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
sweetangel - moj gin robil w 22 tc polowkowe (tez z 3d ale nie umial nagrywac bo sprzet pozycny). ide do innego na san filmik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.