Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-12, 16:58   #3331
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Hej laski!
Jestem tu nowa i w zasadzie nie wiem czy nie za pozno,ale dopisuje sie do listy starajacych sie.
Jest to moj pierwszy cykl, 27 dc i jak narazie bole sutkow i lekkie bole w dole brzucha...
Ach,,,,jaka mam nadzieje....
Trzymajcie kciuki!
Witaj spioszka, nie za późno A jeśli chodzi o cytowanie, to nie szkodzi. Po prostu pisząc post zmazałaś sobie początek cytowania tzn. coś takiego "[QUOTE=spioszka;26312651]" a to pod kreską robisz sobie w ustawieniach, w poleceniu "edytuj podpis".
Udanych starań życzeń i cierpliwości

mogru, gratulacje świetnie, że masz już to za sobą
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:07   #3332
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

kaskaderko - no to zycze owocnego nastpnego cyklu - robisz gdzies swoj wykres ?

ja dzis apdma pogoda do dusyz nie mam pomyslu na obiad wiec zapiekanki i sałatka ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:24   #3333
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny pomozcie!
Mam pytanie z dzialu technicznego; otoz jak mam zrobic sobie ta kreseczke,pod ktora mozna wpisac te rozne daty malp,owulacji i innych ?
Witaj w naszym gronie. Dane techniczne podeślę na Ci na priva.

Farina zazdroszczę Ci takiej pracy. Jak widzisz ja mogę się udzielać tylko przed i po pracy.

Dziewczyny co do pracy to ja mam podobnie. Chociaż nie jest u mnie tak źle jak pisałyście, ale zdaję sobie sprawę z tego, że po porodzie zostanę zwolniona a lubię to co robię.

Goldika moja kuzynka miała i niestety poroniła przez tokso 2 razy, ale później urodziła zdrową dziewczynkę i Marysia ma już dzisiaj 6 lat . Także głowa do góry.

Monika1850 normalnie jak piszesz to się gęba cieszy z Twoich objawów i przeczuć. Trzymam kciukasy za fasolkę.
Ja niestety miałam podobne objawy podczas pierwszego cyklu starań, który niestety zakończył się @.

Milla_85 poczekaj. Mi w tym cyklu się spóźniła małpa aż 7 dni i co?? niepotrzebnie wydałam kasę na testy. Jak nie przyjdzie to zrób betę.

kathrinaaaa nie łam się głowa do góry. Pomyśl jak Scarlett O'Hara "bądź co bądź jutro też jest dzień".

kwiatek23 trzymam kciuki i daj znać co Ci lekarz powiedział. Moja koleżanka miała wszystko robione laparoskopem. Myślę, że wszystko zależy od wielkości aliena. Co do Twoich planów na życie i podjęcia decyzji o adopcji bez względu na wszystko naprawdę podziwiam.

Ale się u mnie rozpadało teraz, masakra.

Ja coś czuję, że dzisiaj jest ostatni dzień małpowania , więc od jutro oficjalnie otwieram czas staranek Wiecie tak sobie teraz myślę, że tak naprawdę to super czas, najgorzej jest przed data spodziewanej @. A tak to myślę, że dzięki nam rośnie wskaźnik współżycia w Polsce :P:P.
A tak mnie teraz naszło a może byśmy zrobiły coś na zasadzie pożegnania małpy??? Wiecie tak jak dzieci topią marzannę to my mogłybyśmy też coś takiego uczynić. Która ma pomysł na jakieś uroki i czary?
No i oczywiście niech zafasolkowane nie zapominają o nas i niech przesyłają fluidy .
Stary 2011-04-12, 17:41   #3334
centipede
Zadomowienie

Gratulacje dla wszystkich mamuś! Dużo zdrówka!

Goldika spieszę z pocieszeniem! U nas w rodzinie jedna dziewczyna zaraziła się toxo w ciąży na samym początku brała leki przez całą ciążę i córeczka urodziła się zdrowiuteńka i rozwija się pięknie! Także uszka do góry

Kwiatku będziemy trzymać kciuki, super, że humorek dopisuje!

Aga świetny pomysł z tym przeganianiem małpy, może któraś z dziewczyn coś wymyśli

Śpioszka witaj

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!:kciuki :

Dziewczyny czy termometr z jednym miejscem po przecinku może być? Czy muszą być dwa miejsca po przecinku?
Stary 2011-04-12, 17:51   #3335
goldika
Zakorzenienie

jutro jadę robić ciąg dalszy badań na tokso. Moniczkak bardzo mi pomogła mam nadzieję, że tego syfa złapałam dawno.

Trzymam kciuki za Wasze II kreski, a Wy proszę za moje wyniki z toxo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 17:55   #3336
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Gratulacje dla wszystkich mamuś! Dużo zdrówka!

Goldika spieszę z pocieszeniem! U nas w rodzinie jedna dziewczyna zaraziła się toxo w ciąży na samym początku brała leki przez całą ciążę i córeczka urodziła się zdrowiuteńka i rozwija się pięknie! Także uszka do góry

Kwiatku będziemy trzymać kciuki, super, że humorek dopisuje!

Aga świetny pomysł z tym przeganianiem małpy, może któraś z dziewczyn coś wymyśli

Śpioszka witaj

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!:kciuki :

Dziewczyny czy termometr z jednym miejscem po przecinku może być? Czy muszą być dwa miejsca po przecinku?
wskazane jest 3 miejsca poniewaz te drugie miejsce jest wazne bo jest roznica mieczy 36,6 ( tu przedzial moze byc od 1 do 9a nie wiadomo ile bedzie) a 36,69 ( kotre jest blizej 37 stopni)

goldika - toxo to nie wyrok - trzeba brac leki i zoabczyc co i jak lekarz ci wsyztsko powinien powiedziec

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-04-12 o 17:56
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 18:23   #3337
Olcia1821
Raczkowanie

Monika1850 a tak w ogóle to może poszłabyś jutro z rana na betę??? Miałabyś pewność czarno na białym i nie musiałabyś czekać na testowanie, tym bardziej, że wiadomo że z testami to całkiem różnie bywa.

Michaił Afanasjewicz Bułhakow
Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Olcia1821 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:15   #3338
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia1821 Pokaż wiadomość
U mnie dziś 32 dc i nadal nic. Śluzu brak, brzuch i piersi nie bolą. Coraz częściej zastanawiam się czy czasem owulacja nie przesunęła mi się i to konkretnie, i te delikatne klucia jajnika były przez nią. W takim wypadku dni płodne miałabym dopiero w weekend, który właśnie minął, czyli około 29 dc. A wtedy nie było przytulania
a miewasz czterdziesto paro dniowe cykle?bo taki teraz musiałabyś mieć gdybyś ow.miala w 29d.c. Delikatne kłucia jajnika można mieć również po ow. więc nie martw sie na zapas

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
toksoplazmoza może wywołać poronienie lub upośledzenie płodu, wady wzroku, wodogłowie, małogłowie... w I trymestrze jest 10% zagrożenia, że dziecko się zarazi
Goldiczko nie mam słów jest mi tak przykro,że musisz przechodzić przez ten koszmar niepewności Żadne słowa chyba nie są pociechą,musisz być dzielna i być dobrej myśli,bo jak napisała koleżanka zostało 90% że fasolce nic nie będzie Będe śledzić wątek na którym jesteś z nadzieją,że przeczytam same dobre wieści aż do listopada

Ja umieram dzisiaj jak zwykle i nie mam już siły na te okresy.Podejrzewam u siebie endometriozę a wiem,że przez ciąże można się jej pozbyć i nie mogę się już doczekać tego kiedy z @ nareszcie będe normalnie funkcjonować Całe życie co m-c poprostu przygwożdżona do łóżka

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 19:50   #3339
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
a miewasz czterdziesto paro dniowe cykle?bo taki teraz musiałabyś mieć gdybyś ow.miala w 29d.c. Delikatne kłucia jajnika można mieć również po ow. więc nie martw sie na zapas

Goldiczko nie mam słów jest mi tak przykro,że musisz przechodzić przez ten koszmar niepewności Żadne słowa chyba nie są pociechą,musisz być dzielna i być dobrej myśli,bo jak napisała koleżanka zostało 90% że fasolce nic nie będzie Będe śledzić wątek na którym jesteś z nadzieją,że przeczytam same dobre wieści aż do listopada

Ja umieram dzisiaj jak zwykle i nie mam już siły na te okresy.Podejrzewam u siebie endometriozę a wiem,że przez ciąże można się jej pozbyć i nie mogę się już doczekać tego kiedy z @ nareszcie będe normalnie funkcjonować Całe życie co m-c poprostu przygwożdżona do łóżka

Starsznie współczuje @. Ja jak mam to przez dwa dni . A brzuch tak boli, że masakra. Trzymaj się kochana.

Dołączam się do pomysłu pożednania wstrętnej @.

Goldika dowiedziałam, się, że dziewczyna odemnie z pracy miała tokso. I dziewczynka zdrowiutka.

aga_bre ja też tak się ciesze, że mam naprawde spokój w pracy. W poprzedniej wytrzymała 10 m-cy. A miałam awantury nawet o krzywo wpięte kartki do segregatora. I to były takie afery, że całe biuro huczało. Teraz to się z tego śmieje.

mogru super, że już wszystko dobrze i dzięki za szczegółowy opis.

Kwiatku ciesze się, że myślenie jest pozytywne. To połowa sukcesu.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 20:22   #3340
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

Zanim zaczęłam brać tabletki to moje cykle były jak w zegarku co 34 dni, po odstawieniu pierwszy cykl miał 31 dni, a ostatni 36. teraz dopiero 3 cykl po odstawieniu tabsów, więc w sumie pewnie różnie może być. Ale gdyby owulka była dopiero w poprzedni weekend, to @ powinna przyjść dopiero około 23.04. czyli w 44 dc

Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Stary 2011-04-12, 20:41   #3341
Tusia_90
Raczkowanie

hej Kobitki właśnie wróciłam od mojego gina. Zrobił mi badanie + dowcipne usg. Wszystko ze mną ok i nie ma przeciwwskazań do ciąży zabronił uprawiać sexu do 12dc i dopiero potem "z pełną mocą" brać się do roboty jeśli za 3 miesiące nie bede w ciąży mam sie zgłosić z nasieniem mojego Tż na badania

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jak powiedziałam Tż, że ma przymusowy celibat to sie tak zbulwersował, że ho ho
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-12, 21:58   #3342
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej Kobitki właśnie wróciłam od mojego gina. Zrobił mi badanie + dowcipne usg. Wszystko ze mną ok i nie ma przeciwwskazań do ciąży zabronił uprawiać sexu do 12dc i dopiero potem "z pełną mocą" brać się do roboty jeśli za 3 miesiące nie bede w ciąży mam sie zgłosić z nasieniem mojego Tż na badania

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

jak powiedziałam Tż, że ma przymusowy celibat to sie tak zbulwersował, że ho ho
hehe z moim to samo przerabiałam
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 05:56   #3343
Olcia1821
Raczkowanie

Cześć kobietki
Już wstał nowy dzień, a więc czas zacząć kolejny dzień starań o szczęście

Zaraz wstaje i lecę się zbierać na uczelnie

miłego dnia kochane

Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Stary 2011-04-13, 06:07   #3344
Farina
Raczkowanie

Cześć kobietki
U mnie tak leje, że nawet mój kot nie chciał wyjść na balkon. Pogda straszna, ale humorek pozytwny. Miłego dzionka życze

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-13, 10:08   #3345
margo_78
Rozeznanie

cześć dziewczyny
miłego dnia wszystkim życzę i owocnych starań i testowania
u nas dzisiaj zimno i leje, kocurki z wyrka nawet do miski nie chciały się ruszyć a tu do pracy trzeba było się stawić.

a jeszcze w krzyżu łupie jajniki szaleją wrrrr chociaż to może i dobry znak że owu nadciąga i trza będzie się zabrać za TŻta trochę go wykorzystać
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:41   #3346
Farina
Raczkowanie

kathrinaaaaa przesyłam link do bardzo ładnych zdjęć. Ciesze się, że humorek się polepszył

http://www.monikastachura.com/fotografie_dzieci.html

A avaterka zmieniłam, bo ktoś miał zboczuszkowe myśli

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-13, 10:56   #3347
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850

Cześć dziewczynki

Farina rzeczywiście avatarek słodki

kathrinaaaaa ja rok temu też miałam 3 cykle rozczarowań ale juz za 4 sie udało więc głowa do góry-teraz się uda,trzymam kciuki za owocne staranka

Dzis rano miałam znowu lekkie mdłości,może to jakaś jelitówkajak już coś zjem to jest ok.

Boję się testowania a najbardziej wyniku,że będzie negatywnyojechałaby m na bete ale do najbliższego laboratorium mam 14km,nie dużo ale wolę poczekać jeszcze te dwa dni i zrobić teścior w domu,chociaż roznosi mnie strasznie żeby zrobić go już dziświem że to głupie ale taka już moja natura

U mnie nie pada ale jest pochmurno i chłodno,nie chce się wyjść na dwór.
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 10:56   #3348
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cześć dziewczynki, dawno się nie odzywałam, ale u mnie niestety nic nowego Fasolki ani widu ani słychu... Mam pytanie, czy któraś z Was miała robioną drożność jajowodów(HSG) i czy po tym udało Wam sie szybciej zajść w ciążę??

Pozdrawiam i życzę duuużo fasolek

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:12   #3349
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, dawno się nie odzywałam, ale u mnie niestety nic nowego Fasolki ani widu ani słychu... Mam pytanie, czy któraś z Was miała robioną drożność jajowodów(HSG) i czy po tym udało Wam sie szybciej zajść w ciążę??

Pozdrawiam i życzę duuużo fasolek
Heja!
Moja znajoma (zresztą opisywałam już kiedyś tą historię) starała się o dzidzię 16 lat!!!!!!! i teraz są oboje po 40-tce i przy okazji jakiegoś zabiegu na macicy lekarz "od niechcenia" udrożnił jej jeden jajowód.... i zaszli w ciążę w pierwszym cyklu!!!!! są w już chyba 6 m-cu także to chyba super sprawa jeśli ktos ma niedrożne

Edytowane przez Natalala4
Czas edycji: 2011-04-13 o 11:14
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:29   #3350
spioszka
Raczkowanie

Kobietki powiedzcie prosze czy moge juz zrobic test?
@ powinna przypadac na sobote/niedziele
Jeden juz zrobilam 4 dni temu,ale niestety jedna krecha ;-(

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:31   #3351
Farina
Raczkowanie

Cytat:

Ale z ciebie niecielpiwiec. Idź na bete, jak jesteś w ciąży to napewno pokaże. A jak zrobisz test i będzie jedna krecha, to znowu bedziesz żyła w niepewności.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-13, 11:32   #3352
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A mnnie brzuchol pobolewa, jeeejku jak ja nie chce tej czerwonej @ - bo będzie smutaśnie
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 11:55   #3353
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Ale z ciebie niecielpiwiec. Idź na bete, jak jesteś w ciąży to napewno pokaże. A jak zrobisz test i będzie jedna krecha, to znowu bedziesz żyła w niepewności.
no niestety tutaj (uk) nie moge tak sobie isc na bete
wiem,wiem straszny ze mnie niecierpliwiec ;-)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-13, 12:01   #3354
MONIKA1850
Zakorzenienie

Pewnie już niektóre z Was znają tę historyjkę ,ja za każdym razem jak ją czytam bardzo się wzruszam

"Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia
zapytalo Boga:
- Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc,
skoro jestem takie male i bezbronne?

- Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie
czekal i zaopiekuje sie toba.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i
usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym?

- Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego
dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy.

- A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam
jezyka, którym posluguja sie ludzie?

- Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek
slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic.

- A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba?

- Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic.

- Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem

- Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial.

- Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie
wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie.

W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i
Dziecie w pospiechu cicho zapytalo:

- O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego
aniola.

- Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wołal: "Mamusiu".
Stary 2011-04-13, 12:01   #3355
Farina
Raczkowanie

Cytat:
no niestety tutaj (uk) nie moge tak sobie isc na bete
wiem,wiem straszny ze mnie niecierpliwiec ;-)
To zrób test ale z porannego sikanka. Poćwiczysz troche silną wole, bo poczekasz do jutra rana.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-13, 12:02   #3356
Olcia1821
Raczkowanie

Cytat:
Ja mysle ze najlepiej poczekaj, po co się stresowac jeśli wyjdzie jedną kreska. Jeśli jesteś aż tak bardzo niecierpliwa to leć na betę :P będziesz miała wszystko czarno na białym

ja @mam dostać niby jutro ale test zrobię dopiero w sobotę o ile @ się nie zjawi

Nareszcie jesteś!!

Ty i ja Kochanie
Stary 2011-04-13, 12:04   #3357
ziebulka
Raczkowanie

ja też czekam na sobote. Ale dzisiaj juz mnie coś mnie zabolało na @ i mam nastrój do d***y
poza tym śniło mi się że jestem ciąży i mam taaaki ładny duży brzuszek-i obudziłam się łeeeee
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 12:06   #3358
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
To zrób test ale z porannego sikanka. Poćwiczysz troche silną wole, bo poczekasz do jutra rana.
chyba tak ....
dzieki
nigdy nie myslalam,ze to wszystko bedzie tak stresujace..
ale coz trzeba byc cierpliwym i miec nadzieje

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-04-13, 12:16   #3359
MONIKA1850
Zakorzenienie

O rany-rzeczywiście dużo nas czeka na weekendoj posypia się posty po wielkim testowaniużyczę wszystkim aby były pozytywne:mag ia:
Stary 2011-04-13, 13:31   #3360
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki.

Farina - Śliczny avatar

Goldika - Nie martw się, twój stress może źle wpływać na maluszka. Będzie dobrze.

A ja się czuję normalnie... jak zawsze. Zero objawów. A okres mam dostać ok 23 kwietnia. Jeszcze 10 dni. Nie chce się nakręcać, bo potem nagle będę mieć 1000 objawów i się spóźni...

Roboty mam tyle że szkoda gadać... Mam tak dosyć mojej pracy.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Ja zaraz zwariuję..... Już nie mogę tej pracy zdzierżyć...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości