|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
A jeśli chodzi o cytowanie, to nie szkodzi. Po prostu pisząc post zmazałaś sobie początek cytowania tzn. coś takiego "[QUOTE=spioszka;26312651]" a to pod kreską robisz sobie w ustawieniach, w poleceniu "edytuj podpis".Udanych starań życzeń i cierpliwości ![]() mogru, gratulacje świetnie, że masz już to za sobą
|
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
kaskaderko - no to zycze owocnego nastpnego cyklu - robisz gdzies swoj wykres ?
ja dzis apdma pogoda do dusyz nie mam pomyslu na obiad wiec zapiekanki i sałatka ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Farina zazdroszczę Ci takiej pracy. Jak widzisz ja mogę się udzielać tylko przed i po pracy. Dziewczyny co do pracy to ja mam podobnie. Chociaż nie jest u mnie tak źle jak pisałyście, ale zdaję sobie sprawę z tego, że po porodzie zostanę zwolniona a lubię to co robię. Goldika moja kuzynka miała i niestety poroniła przez tokso 2 razy, ale później urodziła zdrową dziewczynkę i Marysia ma już dzisiaj 6 lat . Także głowa do góry. Monika1850 normalnie jak piszesz to się gęba cieszy z Twoich objawów i przeczuć. Trzymam kciukasy za fasolkę. Ja niestety miałam podobne objawy podczas pierwszego cyklu starań, który niestety zakończył się @. Milla_85 poczekaj. Mi w tym cyklu się spóźniła małpa aż 7 dni i co?? niepotrzebnie wydałam kasę na testy. Jak nie przyjdzie to zrób betę. kathrinaaaa nie łam się głowa do góry. Pomyśl jak Scarlett O'Hara "bądź co bądź jutro też jest dzień". kwiatek23 trzymam kciuki i daj znać co Ci lekarz powiedział. Moja koleżanka miała wszystko robione laparoskopem. Myślę, że wszystko zależy od wielkości aliena. Co do Twoich planów na życie i podjęcia decyzji o adopcji bez względu na wszystko naprawdę podziwiam. Ale się u mnie rozpadało teraz, masakra. Ja coś czuję, że dzisiaj jest ostatni dzień małpowania , więc od jutro oficjalnie otwieram czas staranek ![]() ![]() ![]() Wiecie tak sobie teraz myślę, że tak naprawdę to super czas, najgorzej jest przed data spodziewanej @. A tak to myślę, że dzięki nam rośnie wskaźnik współżycia w Polsce :P:P. A tak mnie teraz naszło a może byśmy zrobiły coś na zasadzie pożegnania małpy??? Wiecie tak jak dzieci topią marzannę to my mogłybyśmy też coś takiego uczynić. Która ma pomysł na jakieś uroki i czary? No i oczywiście niech zafasolkowane nie zapominają o nas i niech przesyłają fluidy .
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla wszystkich mamuś!
Dużo zdrówka!Goldika spieszę z pocieszeniem! U nas w rodzinie jedna dziewczyna zaraziła się toxo w ciąży na samym początku brała leki przez całą ciążę i córeczka urodziła się zdrowiuteńka i rozwija się pięknie! Także uszka do góry Kwiatku będziemy trzymać kciuki, super, że humorek dopisuje! Aga świetny pomysł z tym przeganianiem małpy, może któraś z dziewczyn coś wymyśli ![]() Śpioszka witaj Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! :kciuki :![]() Dziewczyny czy termometr z jednym miejscem po przecinku może być? Czy muszą być dwa miejsca po przecinku?
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
jutro jadę robić ciąg dalszy badań na tokso. Moniczkak bardzo mi pomogła
Trzymam kciuki za Wasze II kreski, a Wy proszę za moje wyniki z toxo
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
goldika - toxo to nie wyrok - trzeba brac leki i zoabczyc co i jak lekarz ci wsyztsko powinien powiedziec
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-04-12 o 17:56 |
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
Monika1850 a tak w ogóle to może poszłabyś jutro z rana na betę???
Miałabyś pewność czarno na białym i nie musiałabyś czekać na testowanie, tym bardziej, że wiadomo że z testami to całkiem różnie bywa.
|
#3338 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jest mi tak przykro,że musisz przechodzić przez ten koszmar niepewności Żadne słowa chyba nie są pociechą,musisz być dzielna i być dobrej myśli,bo jak napisała koleżanka zostało 90% że fasolce nic nie będzie Będe śledzić wątek na którym jesteś z nadzieją,że przeczytam same dobre wieści aż do listopadaJa umieram dzisiaj jak zwykle i nie mam już siły na te okresy.Podejrzewam u siebie endometriozę a wiem,że przez ciąże można się jej pozbyć i nie mogę się już doczekać tego kiedy z @ nareszcie będe normalnie funkcjonować Całe życie co m-c poprostu przygwożdżona do łóżka
|
|
#3339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Starsznie współczuje @. Ja jak mam to przez dwa dni . A brzuch tak boli, że masakra. Trzymaj się kochana.Dołączam się do pomysłu pożednania wstrętnej @. Goldika dowiedziałam, się, że dziewczyna odemnie z pracy miała tokso. I dziewczynka zdrowiutka aga_bre ja też tak się ciesze, że mam naprawde spokój w pracy. W poprzedniej wytrzymała 10 m-cy. A miałam awantury nawet o krzywo wpięte kartki do segregatora. I to były takie afery, że całe biuro huczało mogru super, że już wszystko dobrze i dzięki za szczegółowy opis. Kwiatku ciesze się, że myślenie jest pozytywne
|
|
#3340 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zanim zaczęłam brać tabletki to moje cykle były jak w zegarku co 34 dni, po odstawieniu pierwszy cykl miał 31 dni, a ostatni 36. teraz dopiero 3 cykl po odstawieniu tabsów, więc w sumie pewnie różnie może być. Ale gdyby owulka była dopiero w poprzedni weekend, to @ powinna przyjść dopiero około 23.04. czyli w 44 dc
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
hej Kobitki
właśnie wróciłam od mojego gina. Zrobił mi badanie + dowcipne usg. Wszystko ze mną ok i nie ma przeciwwskazań do ciąży zabronił uprawiać sexu do 12dc i dopiero potem "z pełną mocą" brać się do roboty jeśli za 3 miesiące nie bede w ciąży mam sie zgłosić z nasieniem mojego Tż na badania ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- jak powiedziałam Tż, że ma przymusowy celibat to sie tak zbulwersował, że ho ho
|
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3343 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() Już wstał nowy dzień, a więc czas zacząć kolejny dzień starań o szczęście Zaraz wstaje i lecę się zbierać na uczelnie miłego dnia kochane
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
U mnie tak leje, że nawet mój kot nie chciał wyjść na balkon. Pogda straszna, ale humorek pozytwny . Miłego dzionka życze
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() miłego dnia wszystkim życzę i owocnych starań i testowania ![]() u nas dzisiaj zimno i leje, kocurki z wyrka nawet do miski nie chciały się ruszyć a tu do pracy trzeba było się stawić. ![]() ![]() a jeszcze w krzyżu łupie jajniki szaleją wrrrr chociaż to może i dobry znak że owu nadciąga i trza będzie się zabrać za TŻta trochę go wykorzystać ![]()
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3346 |
|
Raczkowanie
|
kathrinaaaaa przesyłam link do bardzo ładnych zdjęć. Ciesze się, że humorek się polepszył
http://www.monikastachura.com/fotografie_dzieci.html A avaterka zmieniłam, bo ktoś miał zboczuszkowe myśli
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Farina rzeczywiście avatarek słodki kathrinaaaaa ja rok temu też miałam 3 cykle rozczarowań ale juz za 4 sie udało więc głowa do góry-teraz się uda,trzymam kciuki za owocne staranka Dzis rano miałam znowu lekkie mdłości,może to jakaś jelitówka jak już coś zjem to jest ok.Boję się testowania a najbardziej wyniku,że będzie negatywny ojechałaby m na bete ale do najbliższego laboratorium mam 14km,nie dużo ale wolę poczekać jeszcze te dwa dni i zrobić teścior w domu,chociaż roznosi mnie strasznie żeby zrobić go już dziś wiem że to głupie ale taka już moja natura![]() U mnie nie pada ale jest pochmurno i chłodno,nie chce się wyjść na dwór.
|
|
|
|
#3348 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki, dawno się nie odzywałam, ale u mnie niestety nic nowego Fasolki ani widu ani słychu... Mam pytanie, czy któraś z Was miała robioną drożność jajowodów(HSG) i czy po tym udało Wam sie szybciej zajść w ciążę??
Pozdrawiam i życzę duuużo fasolek
|
|
|
|
#3349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja znajoma (zresztą opisywałam już kiedyś tą historię) starała się o dzidzię 16 lat!!!!!!! i teraz są oboje po 40-tce i przy okazji jakiegoś zabiegu na macicy lekarz "od niechcenia" udrożnił jej jeden jajowód.... i zaszli w ciążę w pierwszym cyklu!!!!! są w już chyba 6 m-cu także to chyba super sprawa jeśli ktos ma niedrożne
Edytowane przez Natalala4 Czas edycji: 2011-04-13 o 11:14 |
|
|
|
|
#3350 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki powiedzcie prosze czy moge juz zrobic test?
@ powinna przypadac na sobote/niedziele Jeden juz zrobilam 4 dni temu,ale niestety jedna krecha ;-( |
|
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z ciebie niecielpiwiec
|
|
#3352 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A mnnie brzuchol pobolewa, jeeejku jak ja nie chce tej czerwonej @ - bo będzie smutaśnie
|
|
|
|
#3353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem,wiem straszny ze mnie niecierpliwiec ;-) |
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie już niektóre z Was znają tę historyjkę ,ja za każdym razem jak ją czytam bardzo się wzruszam
![]() "Pewnego razu bylo dziecko gotowe, zeby sie urodzic. Wiec któregos dnia zapytalo Boga: - Mówia, ze chcesz mnie jutro poslac na ziemie, ale jak ja mam tam zyc, skoro jestem takie male i bezbronne? - Spomiedzy wielu aniolów wybiore jednego dla ciebie. On bedzie na ciebie czekal i zaopiekuje sie toba. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robilem nic innego tylko spiewalem i usmiechalem sie, to mi wystarczalo, by byc szczesliwym? - Twój aniol bedzie ci spiewal i bedzie sie takze usmiechal do ciebie kazdego dnia. I bedziesz czul jego anielska milosc i bedziesz szczesliwy. - A jak bede rozumial, kiedy ludzie beda do mnie mówic, jesli nie znam jezyka, którym posluguja sie ludzie? - Twój aniol powie ci wiecej pieknych i slodkich slów niz kiedykolwiek slyszales, i z wielka cierpiwoscia i troska bedzie uczyl Cie mówic. - A co bede mial zrobic, kiedy bede chcial porozmawiac z Toba? - Twój aniol zlozy twoje rece i nauczy cie jak sie modlic. - Slyszalem, ze na ziemi sa tez zli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój aniol bedzie cie chronic, nawet jesli mialby ryzykowac wlasnym zyciem - Ale bede zawsze smutny, poniewaz nie bede Cie wiecej widzial. - Twój aniol bedzie wciaz mówil tobie o Mnie i nauczy cie, jak do mnie wrócic, chociaz ja i tak bede zawsze najblizej ciebie. W tym czasie w Niebie panowal duzy spokój, ale juz dochodzily glosy z ziemi i Dziecie w pospiechu cicho zapytalo: - O, Boze, jesli juz zaraz mam tam podazyc powiedz mi, prosze, imie mojego aniola. - Imie twojego aniola nie ma znaczenia, bedziesz do niego wołal: "Mamusiu". |
|
|
|
#3355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Poćwiczysz troche silną wole, bo poczekasz do jutra rana
|
|
#3356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja @mam dostać niby jutro ale test zrobię dopiero w sobotę o ile @ się nie zjawi
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
ja też czekam na sobote. Ale dzisiaj juz mnie coś mnie zabolało na @ i mam nastrój do d***y
poza tym śniło mi się że jestem ciąży i mam taaaki ładny duży brzuszek-i obudziłam się łeeeee
|
#3358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki nigdy nie myslalam,ze to wszystko bedzie tak stresujace.. ale coz trzeba byc cierpliwym i miec nadzieje |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
O rany-rzeczywiście dużo nas czeka na weekend
życzę wszystkim aby były pozytywne |
|
|
|
#3360 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki.
Farina - Śliczny avatar ![]() Goldika - Nie martw się, twój stress może źle wpływać na maluszka. Będzie dobrze. A ja się czuję normalnie... jak zawsze. Zero objawów. A okres mam dostać ok 23 kwietnia. Jeszcze 10 dni. Nie chce się nakręcać, bo potem nagle będę mieć 1000 objawów i się spóźni... Roboty mam tyle że szkoda gadać... Mam tak dosyć mojej pracy ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Ja zaraz zwariuję..... Już nie mogę tej pracy zdzierżyć... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

A jeśli chodzi o cytowanie, to nie szkodzi. Po prostu pisząc post zmazałaś sobie początek cytowania tzn. coś takiego "[QUOTE=spioszka;26312651]" a to pod kreską robisz sobie w ustawieniach, w poleceniu "edytuj podpis".
świetnie, że masz już to za sobą

a lubię to co robię.
. Także głowa do góry.
Wiecie tak jak dzieci topią marzannę to my mogłybyśmy też coś takiego uczynić. Która ma pomysł na jakieś uroki i czary?
.

:kciuki :
Ty i ja Kochanie

Żadne słowa chyba nie są pociechą,musisz być dzielna i być dobrej myśli,bo jak napisała koleżanka zostało 90% że fasolce nic nie będzie
. A brzuch tak boli, że masakra. Trzymaj się kochana.